Iltalehti suomalaisille: Pelätkää lunta(kin)!

 

Valtamedia sortui vastuuttomaan kansan ohjailuun – ulkonaliikkumiskielto-ilmoitusta muistuttavalla – otsikollaan, jossa suositeltiin ulkoilmalta piiloutumista sunnuntaina 12. huhtikuuta:

suositellaan pysymään sisätiloissa…

 

Tällaiset kuulutukset vallan medialta kansalaisille luulisi sopivan hyvän lehtimiestavan mukaan varata vain koko maata koskeviin, virallisiin ja ennen kaikkea välttämättömiin ilmoituksiin.

Mutta ei ILn mielestä: ei riittänyt, että säästä – tosin artikkeli oli merkitty ”uutisiin”, tarkemmin ”sääuutisiin” – kertovan artikkelin suositusta kuulutettiin otsikossa, se myös toistetaan artikkelin tekstissä.

 

Artikkelissa ei selitetä eikä yritetä selittää,
kuka on suositellut ja millä valtuuksin.

 

Järjettömintä – suorastaan hysteeristä – tässä (somekommenttia lainaten) hörön-plörö-jutussa oli syy, jonka vuoksi Iltalehden Ville Riste katsoi tarpeellisesti kaitsea Pohjolan kansan sisätiloihin turvaan:

…koska tuulista – ja 15 senttiä lunta!

 

Kuten näköjään covid-19-kuolinlukutilastoihin kaikki menehtyneet (kuolinsyystä riippumatta), samoin läpi mennee osalle valmiiksi peloteltua ihmismassaa valtamedian(kin) päästä revityt – mutta hallinnon tämän hetkisen mielivallan mukaiset – ohjeistukset. Pelottavaa.

 

 


Facebookin Avoin Tilannehuoneessa: https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1393884687488121


Lähteet

Riste, Ville | Iltalehti (12.4.2020): Sunnuntaina suositellaan pysymään sisätiloissa – lunta paikoin 15 senttiä. https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/3796912f-414a-4bbf-b254-4690f89547bd

Kuva: Military Museum of Finland (CC0) via Wikimedia Commons

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s