Euroopan komissio käyttämään avoimen lähdekoodin Signal-pikaviestipalvelua

 

Helmikuussa alussa EU-komission henkilökunta vastaanotti sisäisen viestin, jossa ilmoitettiin Signalin olevan suositusohjelma komission pikaviestinnässä, niin sisäisessä kuin ulkoisessakin käytössä.

Komission kiinnostus viestintäpalveluun juontaa eurooppalaisten instituutioiden kokemista ongelmista yksityisyydensuojan kanssa. Myös Iso-Britannian Konservatiivipuolue on viime joulukuusta asti suositellut parlamenttiedustajiaan vaihtamaan Signal-ohjelman käyttöön – vaikka he kaikki eivät yhteen ryhmään mahdukaan.

Euroopan komission alaisen IDABC– ***ohjelman (2004–2009) ”julkisen hallinnon yhteistyötä avoimen lähdekoodin käytössä luomaan” tarkoitetun OSOR-verkkosivuston mukaan Signal-ohjelman avoimen lähdekoodin ohjelmistoa ylläpitää ”voittoa tavoittelemattoman” (non-profit) Signal Technology -säätiö, ja sen ovat kehittäneet ”tietosuoja-aktivistit” vuonna 2013.

Kaikki Signal-viestit ja -puhelut ovat end-to-end-salattuja (encrypted), eli niitä näkemään voi päästä vain lähettäjä ja vastaanottaja. Kryptauksessa käytetyt salausavaimet luodaan ja säilötään päätepisteissä, ei servereillä.

Varmeentaakseen vastaanottajan henkilöllisyyden Signal-käyttäjä voi vertailla avaintunnisteita (compare key fingerprints) tai skannata QR-koodin.

 

The Signal open source software is written in JavaScript, TypeScript and CSS and published on GitHub under a General Public Licence v3.0 (GPLv3).

In particular, the clients are published under the GPLv3 license, while the server code is published under the GNU Affero General Public License v3.

 

Lähde:

Dussutour, Chloé | Open Source Observatory, OSOR (12.3.2020): European Commission to use open source messaging service Signal. https://joinup.ec.europa.eu/collection/open-source-observatory-osor/news/signal-messaging-service 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s