Bullshit matters

Tunnekuohutus on saanut ihmiset kaduille median kerrottua näyttävin tarinoin poliisin tappaneen pidätyksen yhteydessä mustan miehen, George Floydin 25. toukokuuta 2020 Minneapolisissa. Floyd kuoli ambulanssissa matkalla sairaalaan.

George Floyd, 46-vuotias pornonäyttelijänäkin toimimaan ehtinyt väkivaltarikoksista tuomittu huumausaineiden käyttäjä pidätettiin hänen yritettyään maksaa väärennetyllä 20 dollarin setelillä myymälässä. Ei ole tiedossa, tiesikö Floyd setelin väärennetyksi vai ei. Hälytyksen soittanut myyjä kuvaili Floydin käyttäytyneen sekavasti. Pidätykseen osallistui neljä poliisia: Derek Chauvin, Thomas Lane, J.Kueng ja Tou Thao.

Ruumiinavauspöytäkirjojen mukaan Floydin elimistössä oli mm. kannabinoideja, fentanyylia ja metamfetamiinia.

Lähde: ruumiinavauspöytäkirja

Derek Chauvin, joka painoi pidätyksen yhteydessä Floydin kaulaa polvellaan, oli Floydin entinen työkaveri. Molemmat olivat työskennelleet El Nuevo Rodeo -klubilla järjestyksenvalvojina.

Mellakointi tuntuu levinneen laajimmalle demokraatti-vetoisissa kaupungeissa ja osavaltioissa:  Washington State, Oregon, Nevada, Kalifornia, Colorado, New Mexico, Illinois, Virginia, Maine, New York, Rhode Island, Connecticut, New Jersey, Delaware ja Hawaiji.

Demokraattinen puolue, muutama republikaani, massamedia, Netflix, Microsoft sekä vankat “väärien mielipiteiden” vastustajat Google ja Twitter ovat julkisesti ilmaisseet tukensa “rauhanomaisille protesteille” – joiden taltuttamiseksi paikalle on kutsuttu kansalliskaarti – aivan samoin kuin vuoden 1992 Los Angelesin mellakoiden aikana George H. W. Bushin (rep) ollessa presidentti. Los Angelesin mellakat alkoivat kun jury vapautti mm. väkivaltarikoksista, rattijuopumuksista ja huumausaineiden hallussapidosta tuomitun afroamerikkalaisen Rodney Kingin pidättäneet poliisit pahoinpitelysyytteistä. Mellakoiden yhteydessä kuoli kymmeniä, yli kaksituhatta ihmistä loukkaantui ja omaisuutta tuhottiin yli miljardin dollarin edestä.

Rasismin korostaminen tässä viitekehyksessä alkaa haista vaalihäirinnälle, onhan Yhdysvalloissa parhaillaan meneillään presidentinvaalikampanjat. George Floydin kanssa toivottaneen voitavan haudata Obamagate, jossa ylimpiä lainvalvojia myöten rikottiin lakeja mennen tullen pyrittäessä pääsemään eroon Donald Trumpista (rep) Tähän suuntaan vihjaa myös ex-presidentti Barack Obaman (dem) entisen neuvonantajan Susan Ricen ulostulo, jossa hän herätteli henkiin Russiagatea antaen ymmärtää Venäjän lietsovan rodullista jakautumista Yhdysvalloissa ja mahdollisesti olevan George Floyd -protestien taustalla.

Rice on unohtanut puolueensa historian. Demokraatit äänestivät orjuuden lakkauttamista vastaan vuonna 1864 ja vastustivat myös äänioikeutta mustille. Vastaavasti ensimmäinen musta republikaani valittiin senaattiin 1871, ensimmäinen musta demokraatti yli sata vuotta myöhemmin, 1999.

Pahamaineinen Ku Klux Klan näki demokraattisen puolueen tavoitteet yhteneviksi omien tavoitteidensa kanssa.

Toivotaanko sen, että Trumpin on turvauduttava kansalliskaartiin ja armeijaan mellakoiden hillitsemisessä vievän häneltä ääniä vaaleissa — vai toivooko Trump, että demokraattien näkyvästi kannattamien mellakoiden takia hänen kannatuksensa kasvaa?

George Floydin ympärillä pyörivä mediakohu on saanut mustat ottamaan kantaa protesteja vastaan. “Rauhanomaisissa protesteissa” on tuhottu mustien yhteisössä toimineita pk-yrityksiä, ryöstelty ja pahoinpidelty, asialla myös vasemmistolainen Antifa, jota opetusministeri Li Anderssonkin (vas) tukee. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) suosii ISIS:tä.

Donald Trump on ilmoittanut Yhdysvaltain harkitsevan Antifan liittämistä terroristijärjestö-listalle. Oikeusministeri William Barr sanoo viranomaisilla olevan todisteita Antifan ja vastaavien ryhmien osallisuudesta väkivaltaisuuksiin.

Entinen jengiläinen Kash Lee Kelly kutsuu George Floyd -mellakointia rotusyötillä aloitetuksi kysyen tekemällään videolla, milloin mustien elämä alkaa merkitä jotain mustille itselleen; milloin mustat lakkaavat tappamasta ja ryöstämästä toinen toisiaan. Kelly vastaa ettei sitä tapahdu, koska mustille mustien elämä ei merkitse mitään, he eivät lopeta väkivaltaa yhteisöissään. “Tehkää itse toisin, silloin näette muutoksen”, Kelly kehottaa.

Tilastot tukevat Kellyn mietteitä. Mustien mustiin ja valkoisiin kohdistama väkivalta on yleisempää kuin valkoisten mustiin kohdistama väkivalta.

Chaziel Sunz ajattelee Black Lives Matter -liikkeen (BLM) tulleen kaapatuksi, ja että sen jälkeen liikettä on ohjailtu osallistumaan äärivasemmistolaiseen liikehdintään. Mustien, homoseksuaalien ja monien ryhmien tunteilla pelataan ja heidät osallistetaan sotimaan vasemmiston puolesta, itseään vastaan, Sunz sanoo. “Jos kannatat BLM -liikettä, olet todella säälittävä mutsinnussija.”

Kuvan lähde: some: Helsingin poliisi valvomassa Black Lives Matter -mielenilmauksessa, että hallituksen antamia koronavirusmääräyksiä joukkokokoontumisten osanottajamäärän ja sosiaalisen etäisyyden säilyttämisen suhteen noudatetaan. (sarkasmivaroitus)

Poliisin harjoittama liiallinen väkivalta ei ole hyväksyttävää mutta ei liioin poliisin ja oikeusviranomaisten politisoituminen.

Ihmisten pitäisi voida luottaa viranomaisten puolueettomuuteen. Nyt ollaan selkeästi harhateillä, kun virantoimituksessa olevat tahot osallistuvat mielenilmaukseen osanottajina eikä poliisijohto ryhdy kurinpalautukseen. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) vaikuttaa suhtautuvan suopeasti väkivaltaan ja yksityisomaisuuden tuhoamiseen kunhan tekijä ei ole perussuomalainen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image.png
Lähde: Twitter

Elämme kuitenkin nyt aikaa, jolloin tasapuolisen kohtelun suotavuutta painottava kanta johtaa todennäköisesti syytteeseen viranomaisen maalittamisesta.

Nimimerkki Conservative Ricky kehottaa valkoisia liberaaleja lopettamaan anteeksipyytelyn siitä, että ovat sattuneet syntymään valkoisiksi ja “etuoikeutetuiksi”. Se on rasistisinta paskaa, mitä koskaan olen kuullut, Ricky nauraa polvillaan anteeksipyytäviä valkoisia. Hänen mielestään näin toimivat henkilöt näkevät hänessä ensisijaisesti mustan, ei amerikkalaista, samalla kun he olettavat automaattisesti olevansa paremmassa asemassa kuin Ricky mustana miehenä. “Lopettakaa se, se on rasistista!”.

3 comments

 1. ”They look at me and think that he [as a person of colour] obviously has to support our false narrative”

  Avi Yemini haastattelee australialaisia George Floyd -mielenosoittajia. Suhtautuminen muuttuu kun hän sanoo haastateltaville tilastojen osoittavan että aseistautumattomia valkoisia kuolee enemmän poliisiväkivaltaan kuin värillisiä.

  Kaikkien elämä ei ilmeisesti ole yhtä merkittävä.

  Tykkää

 2. Joukon keskimääräinen älykkyysosamäärä on jaettava sen pääluvulla. Tuhatpäisen mielenosoittajajoukon älykkyys on kastemadon luokkaa.

  Tykkää

  • Tuo on melkoisen yleistävästi sanottu, Marko. Enemmistö on uskoakseni ihan täysipäistä mutta tällaisista tilanteista pyrkivät hyötymään 1) poliittiset agitaattorit 2) ryöstelijät 3) vakuutuspetoksen tekijät 4) toisten pahoinpitelystä tykkäävät 5) ideologian sokaisemat 6) tunteilla toimivat 7) budjettikorotusta haluavat poliisit 8) ääniä kalastelevat poliitikot 9) myyntiä metsästävä media — ja sitten on vielä se säälittävä ryhmä, jolla ei ole omia mielipiteitä ja ne, jotka eivät uskalla muuta kuin ulvoa sutena susien kanssa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s