Mitä Sinä näet isossa kuvassa? George Floyd -protestit ja Seattlen poliisivapaa vyöhyke

Pintapuolisesti tarkasteltuna ympäri maailmaa riehuvat George Floyd -mellakat johtuvat rodullisista syistä: väkivalta- ja huumausainerikoksista tuomittu afroamerikkalainen George Floyd pidätettiin hänen yritettyään maksaa väärennetyksi epäillyllä 20 dollarin setelillä.

Hälytyksen tehnyt henkilö kuvaili Floydin käyttäytyneen sekavasti. Huumausaineiden vaikutuksen alaisena olleen Floydin kerrotaan kuolleen ambulanssissa matkalla sairaalaan poliisin brutaalien otteiden seurauksena. Ruumiinavauspöytäkirjan perusteella miehellä oli sydämen kanssa monenlaisia fyysisiä ongelmia. Sydänviat yhdistettynä ruumiinavauksessa löytyneeseen huumemäärään todennäköisesti riittivät aiheuttamaan kuoleman.

Media korosti tapauksesta uutisoidessaan voimakkaasti Floydin ihonväriä muokaten pidätyksestä rasismin ilmenemän. Rasismia on, sitä ei kai kukaan kiellä? Toisaalta aikamme on niin herkistynyt rasismille, että sitä nähdään sielläkin missä sitä ei ole. Poliisi turvautuu toisinaan liialliseen väkivaltaisuuteen, sitä ei kai kukaan kiellä, ja tätä on pyritty suitsimaan lainsäädännöllä.

Toisaalta poliisilta siis viedään keinoja puuttua tilanteisiin ja toisaalta valitetaan, että poliisi ei tee tarpeeksi, ei puutu kyllin tarmokkaasti.

Varakkaiden rahoittamaa liikehdintää

Tapaukseen tarttui demokraattisen puolueen tukijalta George Sorosilta, Ford-säätiöltä, Hillary Clintonin (dem) presidentinvaalikampanjapäällikön ja demokraattisen puolueen virkailijan John Podestan perustamalta järjestöltä (The Center for American Progress, CAP) ja keskusta-vasemmistolaiselta identiteettipolitiikkaan keskittyneeltä Borealis Philanthropy -säätiöltä rahoitusta saanut ”Mustien elämä merkitsee” -liike (Black Lives Matter, BLM).

Liike kampanjoi valtion mustiin kohdistamaa rakenteellista väkivaltaa kohtaan, mutta ei ilmeisesti puutu mustien toisiin mustiin tai muihin etnisiin ryhmiin kohdistamaan väkivaltaan. Black Lives Matter aloitti George Floydia hyödyntävän kampanjan mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa vastaan.

Viikkoa myöhemmin tilanne on kärjistynyt. Mediatietojen ja eri lähteistä peräisin olevien videoklippien perusteella rauhanomaiset protestit muuttuivat nopeasti tahalliseksi vandalismiksi, ryöstelyksi, tuhopoltoiksi, joukkopahoinpitelyiksi ja tuhoamiseksi tuhoamisen vuoksi. BBC uutisoi rauhanomaisissa tukiprotesteissa Lontoossa loukkaantuneen 27 poliisia; 27 loukkaantunutta poliisia, mutta tukiprotesti uutisoidaan rauhallisena koska äärioikeistoa ei voitu syyttää?

Yhdysvalloissa loukkaantuneet, pahoinpidellyt ja vammautuneet siviilit ja poliisit lasketaan sadoissa, kuolleet kymmenissä, pidätetyt tuhansissa ja omaisuustuho miljardeissa. Massamedia valitsi näkökulmakseen kertoa rauhanomaisista protesteista uutisoimassa olleiden toimittajien joutuneen brutaalin poliisiväkivallan kohteiksi korostaen samalla mellakoinnin johtuvan rodullisista syistä. Ex-presidentti Barack Obaman (dem) neuvonantaja Susan Rice vihjaili Venäjän lietsovan rodullista jakoa Yhdysvalloissa.

Seattlen “poliisivapaa vyöhyke”

Seattlessa protestien seurauksena perustettiin 8. kesäkuuta kuuden korttelin kokoinen Capitol Hillin autonominen vyöhyke, (Capitol Hill Autonomic Zone, CHAZ) – autonominen, siis itsenäinen vyöhyke, jonka voi nähdä myös Yhdysvalloista eronneena alueena.

Alueen sisälle on jäänyt mm. poliisiasema ja kaupungintalo.

Väliaikaisten itsenäisten alueiden ajatus on peräisin amerikkalaiselta anarkistisena runoilijana ja pedofilian edistäjänä tunneltulta Peter Lamborn Wilsonilta (myös nimellä Hakim Bey, alkemistikuningas).

RS

Seattlen itsenäisen CHAZ-alueen hajautetusti toimiva hallinto on antanut useita vaatimuksia Seattlen kaupunginvaltuustolle ja pormestarille, kuten vuokrasääntelyn toimeenpano, taiteen ja kulttuurin rahoituksen palauttaminen, ilmainen korkeakoulu Washingtonin osavaltion asukkaille sekä Seattlen poliisilaitoksen ja siihen liittyvien oikeusjärjestelmien lakkauttaminen. Toisin sanoen itsenäinen vyöhyke odottaa naapuriston kustantavan elämisensä.

Osa vaatimuksista, kuten sosiaalisten turvaverkkojen palauttaminen ja vahvistaminen saa hyväksyntää alueella asuvilta.

Seattlen pormestarin Jenny Durkanin (dem) ero on sekin CHAZ:in vaatimuslistalla. Durkan kääntää huomiota tilanteen hallinnan menetyksestä presidentti Donald Trumpiin twiittaamalla, ettei Trump ymmärrä Capitol Hillin olleen aina itseilmaisun ja vapaan puheen aluetta, meneillään on kollektiivisen surun rauhanomainen ilmentymä. Vastauksissa kysytään, miksi pormestari sitten liikkuu ulkona vain henkivartijoiden suojaamana.

Vastauksissa muistutetaan pormestaria myös siitä, että ei ole kauaakaan, kun hän kutsui Seattleen kansalliskaartin valvomaan koronaviruksen takia asetettua ulkonaliikkumiskieltoa. Eräät huomauttavat, että koronantorjuntamääräysten ollessa edelleen voimassa CHAZ-alueella olevien tulee joka tapauksessa eristää itsensä ainakin 14 vuorokaudeksi alueen ulkopuolisista.

Viimeisempien alueelta saatujen tietojen mukaan rap-artisti Raz Simone on julistautunut aseellisine seuraajineen CHAZ:in “kansan poliisiksi” valvoen ulkonaliikkumiskieltoa ja perien “yhteisörahoitusta”. Aseistettujen henkilöiden kerrotaan myös valvovan barrikadeilla suljetun vapaa-alueen kulkuväyliä. CHAZ:ilaiset ovat kiistäneet tiedon.

Päivitys 16.6.2020 klo 13:49: Youtubessa on julkaistu videoklippi, jossa Raz Simone jakaa kannattajilleen AR-15 puoliautomaattikiväärejä. Osa aseistetuista kannattajista on alle 21-vuotiaita.

Twitter

Sosiaalisessa mediassa tilannetta kommentoivien kanssaihmisten ideat tilanteen ratkaisemiseksi vaihtelevat. On ehdotettu veden, logistiikan ja teleliikenneyhteyksien katkaisemista alueelta, alueen eristämistä. Tämä olisi linjassa alueen itsenäisyysjulistuksen kanssa: pärjätkööt ilman “kehitysapua”.

Vegaaniruoka on jo loppunut, alueelle kutsutut kodittomat veivät kaiken ruoan, tiedottaa eräs alueen valtaajista.

Twitter

On esitetty, että järjestäytyneessä yhteiskunnassa valtio ei voi sallia NoGo -alueiden muodostumista sisälleen, ja siksi armeija pitäisi lähettää valtaamaan alue takaisin. Liittovaltio ei kuitenkaan voi toimia ilman, että kaupunki tai osavaltio pyytää apua. Pormestari Durkan on jo kieltänyt poliisia toimimasta, eikä näytä todennäköiseltä, että kuvernööri Jay Inslee (dem) hänkään pyytäisi apua.

Yhdysvaltain perustuslain 14. lisäys (14th Amendment) on nostettu esiin: Yhdysvalloille valan vannonut viranomainen tai hallinnon jäsen ei saa osallistua tai tukea vallankaappausta tai kapinaa Yhdysvaltoja vastaan, eikä myöskään tukea tai avustaa valtion vihollisia.

Jotkut ajattelevat alueella olevien yrittäjien ja asukkaiden olevan valtaajien panttivankeina, eikä heidän henkeään pitäisi vaarantaa eskaloimalla tilanne sisällissodaksi. Toiset arvelevat, että vaatimukset armeijan kutsumisesta paikalle ovat demokraattien ansa Trumpille, halutaan paljon julkaistavaa kuvaa sotilaista hyökkäämässä ”viattomien protestoijien” kimppuun – ennen marraskuisia presidentinvaaleja.

Seattlen poliisipäällikön mukaan CHAZ-alueelta tulee ilmoituksia ryöstöistä, väkivallasta ja seksuaalirikoksista. Alueelta hätäkeskuksen kautta tulleiden avunpyyntöjen määrä on kolminkertaistunut. New York Post kertoo (19.6.2020) ammuskelutapausten ryöpsähtäneen kasvuun sen jälkeen, kun NYPD:n rikoksentorjuntayksikkö hajotettiin. Twitterin käyttäjät ovat kehittäneet tällaisille eri puolilla Yhdysvaltoja nyt tapahtuville ammuskeluille uuden termin, #blueflu, ”demokraattitartunta”.

Useat kommentoineet pitävät ironisena, jopa huvittavana, tilannetta, jossa Yhdysvallat, joka on tehnyt vallanvaihto-operaatioita ja tukenut värivallankumouksia eri puolilla maailmaa, saa nyt itse kokea sisäistä levottomuutta ja kotoperäistä terrorismia. Kun protestit tapahtuvat muissa maissa, ne saavat poliittisen eliitin tuen. Kun kotimaassa protestoidaan, suhtautuminen muuttuu.

Paint it black

Media ja eri ryhmittymät korostivat voimakkaasti Floydin ihonväriä antaen ymmärtää ihonvärin olleen pääasiallinen syy siihen, miten asiat menivät.

BLM-protesteja ja Seattlen CHAZ-alueen valtausta kommentoinut Saleem Juma sanoo BLM-protestien sujuneen enimmäkseen rauhallisesti. Mellakoitsijat ja tuhopolttajat ovat olleet pääasiassa valkoisia, jokainen voi vetää siitä omat johtopäätöksensä. Juma kertoo [valkoisten, pääosin noin 16-vuotiaiden äärivasemmistolaisten Antifa-]mellakoitsijoiden hyökkäävän naisten, vanhusten ja vammaisten kimppuun hakaten heitä.

Vaatimukset sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta eivät vakuuta, jos niitä esitettäessä pahoinpidellään haavoittuvia väestönosia.

Internet-jättien harjoittama sensuuri ja massamedian valeuutisointi kasvattaa tietämättömien väestön, joka ei osaa puolustaa itseään, Juma sanoo. Tietämättömyyden demokratia on huono juttu.

Seattle Times mainitsee CHAZ-alueella oltavan huolissaan vahvistamattomista huhuista, joiden mukaan valkoisen ylivallan kannattajat ovat ottamassa protestoijat kohteekseen nyt kun poliisit ovat poissa alueelta.

Nimimerkki Jonsse kommentoi Vastavalkeassa

Roturistiriidat antavat USA:n ja länsimaiden eliitille mainion ja turvallisen väylän osoittaa sosiaalista mielenlaatua ilman tarvetta puuttua epäoikeudenmukaisuutta ja epätasa-arvoa eniten aiheuttaviin syihin eli tulonjakoon ja sen rakenteellisiksi muodostuneisiin epäkohtiin. […] Rodullisia tai etnisiä ristiriitoja on käytetty tehokkaasti hyväksi, kun poliitisen vasemmiston huomio on ohjattu taloudellisten luokkakysymysten sijaan identiteettipoliittisiin kysymyksiin. On syntynyt todellinen, mutta kuitenkin epäolennaisuuksiin keskittyvä jako ajatellun enemmistön ja vähemmistöryhmien välille. […] Prosessin myötä valkoinen työväenluokka turhautuu ja jää vaille poliittista edunvalvontaa. Toisaalta identiteettipolitiikka ei tarjoa toimivia ratkaisuja värillisen tai afro-amerikkalaisen väestönosan taloudellisen aseman kohentamiseen. Ikuinen asennekasvatus, valkoisen väen syyllistäminen ja erilaiset katumusharjoitukset tai lainsäädännöllinen pakottaminen rodulliseen tasa-arvoon eivät vain kerta kaikkiaan toimi.”

Järjestelmän tuottama eriarvoisuus ei kuitenkaan ole vain väri-asia; järjestelmän tuottama taloudellinen eriarvoisuus ja siitä seuraava poliittinen eriarvoisuus koskettaa kaikkia vähävaraisia väriin katsomatta. Köyhillä valkoisilla, latinoilla tai aasialaisilla asiat ovat yhtä persiillään kuin mustilla.

Köyhyyden seuraukset ovat kaikille samat, väristä riippumatta.

Nimitä demokratiaksi, toteuta oligarkiaa

Nimeämällä ongelmat tahallaan väärin päästään ratkomasta niitä. Värin, etnisyyden korostaminen sen sijaan että nostettaisiin huomion kohteeksi yleinen yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus ei tehdä palvelusta ns. sorretuille vaan eliitille.

Jamarl Thomas kuvaa Yhdysvaltain kaksipuoluejärjestelmää linnuksi, jolla on kaksi siipeä: molemmat kuljettavat politiikkaa samaan suuntaan. Vaihtoehto on vain näennäinen. Thomas suhtautuu pilkallisesti demokraattisen puolueen järjestämään mediaperformanssiin, jossa etnokuvioituihin sateenkaarivärisiin huiveihin pukeutuneet poliitikot polvistuivat 8 minuutin ja 46 sekunnin ajaksi kunnioittaakseen George Floydin muistoa.

Missä ovat lait, joilla heikompiosaisten asemaa oikeasti parannetaan?

Thomas muistuttaa demokraattisen puolueen vuodetusta sisäisestä muistiosta, jossa kehotetaan olemaan antamatta tukea BLM-liikkeen vaatimuksille ja johtamaan liikettä taustalta käsin. Muistio oletetaan laaditun vastauksena BLM:n järjestämille protesteille, joissa vastustettiin Hillary Clintonin, Bernie Sandersin ja Martin O´Malleyn presidenttiehdokkuutta.

Muistiot vuotanut hakkeri Guccifer 2.0 ilmoitti poimineensa muistion puhemies Nancy Pelosin (dem) henkilökohtaiselta tietokoneelta. Pelosi syytti Venäjää.

Muuan somessa kommentoinut huomautti, että Obaman varapresidentti Joe Biden (dem) on ollut mukana politiikassa 51 vuotta, Charles Schumer (dem) yli 30 vuotta ja Nancy Pelosi 40 vuotta, ja nyt he – noloa kyllä – syyttävät Trumpia eskaloituneesta tilanteesta.

Miljardöörit ja suuryritykset vaalirahoittavat poliitikkoja, jotka säätävät lakeja, joilla rikkaiden verotusta kevennetään, mahdollistetaan verokeidastelu, säätiöiden kautta tapahtuva varallisuuden kartuttaminen, köyhiin kohdistettu niukkuustyrannia ja rakenteellinen väkivalta.

Huomiotta jää poliittinen eriarvoisuus, joka on seurausta tulonjaosta. Huomiotta jää nähtävissä oleva ostettu politiikka. Puhumme tasa-arvo(tavoittei)sta, mutta toteutamme politiikkaa joka syventää yhteiskunnallisia kuiluja. Moninormisuus ja kaksoisstandardit häivytetään moraalipödyn alle.

Moni kommentoija on huomauttanut, että väkivaltaisuuksilla pelataan suoraan syvävaltion puolesta ja oikeutetaan poikkeustilan julistaminen; vapaudet ja oikeudet poistuvat. Poliisivaltion vastustaminen tavalla, joka tuo kansalliskaartin ja armeijan kaduille ei osoita syy-seuraussuhteiden tajuamista.

Tilanteen eskaloituminen sopii mainiosti suuryritysten ja eliitin hyvinvointia edistäville tahoille. Vasemmisto-oikeisto-vastakkainasettelu on keinotekoinen ja vain omiaan hämärtämään todellisuutta.


PÄIVITYS 15.6 2020 klo 05:36

Morning Consult -mielipidekyselyn mukaan 58% kyselyyn vastanneista kannattaa armeijan kutsumista poliisin tueksi, omaisuuden (73%) ja rakennusten (89%) suojelemista pidettiin myös tärkeänä. Poliisilaitoksen henkilökunnan koostumuksen suhteen vastaajat pitivät pätevyyttä työhön etnisyyttä tai kiintiöitä tärkeämpänä valintaperusteena. Poliisin toiminta protestien suhteen nähdään pääosin myönteisessä valossa.

Tuloksissa on eritelty vastaajat puoluekannan, äänestämättömyyden, etnisyyden, uskonnon, sukupuolen, asuinalueen sekä koulutus- ja ansiotason mukaan. Tasa-arvo saa kannatusta kaikissa ryhmissä, samoin kansalliskaartin kutsuminen poliisin avuksi ja ulkonaliikkumiskiellot, myös protestien kannattajilta.

Mustista demokraateista 65% pitää amerikkalaisen rasismin historiaa tärkeänä tekijänä mellakoiden alkamiseen — mikä on sinällään ajatuksia herättävää, koska demokraattinen puolue vastusti aikoinaan orjuuden lakkauttamista ja mustien äänioikeutta.

Morning Consult National Tracking Poll, Crosstabulation Results https://assets.morningconsult.com/wp-uploads/2020/06/01181629/2005131_crosstabs_POLICE_RVs_FINAL_LM-1.pdf

PÄIVITYS 17.6.2020 klo 17:05:

The Saker -blogi kysyy ”Ostatteko tosiaan tämän tarinan?”. Hikipaja-palkkaa maksavat monikansalliset yritykset kuten Adidas, Amazon ja rikoksenuusijapankit kuten Bank of America ja JP Morgan Stanley ovat ilmaisseet tukensa protesteille ja yht´äkkiä välittävät köyhistä ja sorretuista — vaikka ne ovat juuri niitä yrityksiä, jotka ovat hyötyneet eriarvoisuudesta, epäoikeudenmukaisuudesta, väkivallasta ja imperialistisista resurssinvalloitussodista? Että ne ovat yht´äkkiä kasvattaneet sosiaalisen omantunnon?

Seattlen kaupungilta vallatulla, kulkuestein ympäröidyllä CHAZ:in vapaalla tasa-arvoalueella Rakkauden kesä kukoistaa. Alueella olevia valkoisia vaaditaan maksamaan 10$ alueella oleville mustille.

The Saker katsoo, että Trumpin kaatamiseksi suunnitellut protestit ovat muuttumassa avoimeksi kapinaksi lakia ja järjestystä vastaan, ja että ”vähemmistöjen liittouma” ei piittaa vähääkään enemmistön tahdosta. Trump ei ole tarttunut edessään heiluteltuun verilöyly-syöttiin eikä ole kutsunut armeijaa paikalle; hän antaa laittomuuden jatkua ja syyttää demokraatteja. Pelättävissä on, että kun hallitus ei palauta järjestystä, vapaaehtoiset tarttuvat aseisiin ja ryhtyvät toimeen.

The Saker viittaa Ron Unzin ”Rotu ja rikollisuus Yhdysvalloissa” – artikkeliin, joka lähestyy aihetta tilastotietojen kautta: ”alueelliset urbaanirikollisuustilastot vaikuttaisivat selittyvän lähes kokonaan alueen rodullisella jakaumalla.” ”[…]mitä suurempi on mustien osuus alueella, sen todennäköisemmin alueen valkoiset äänestävät republikaaneja”, The Saker kirjoittaa jatkaen, että tiedon voi yrittää kuitata leimaamalla kaikki valkoiset rasisteiksi, mutta se ei selitä, miksi ilmiötä ei esiinny alueilla, joiden väestö koostuu aasialaisista, hispanoista ja valkoisista.)

Mellakointia on esiintynyt vain demokraattien johtamissa kaupungeissa ja osavaltioissa. Miten voi olla mahdollista, että valkoisen ylivallan kannattajat ilmaisevat rasismiaan vain demari-vetoisissa osavaltioissa, kysyy Barry Shaw IsraelHayom -sivustolla?

PÄIVITYS 19.6.2020 klo 05:57

William F. Engdahl raportoi artikkelissa ”America´s Own Color Revolution” BLM-liikkeen perustajien — Alicia Garza, Patrisse Cullors, Opal Tometi — olevan vahvasti kytköksissä ryhmiin, jotka puolestaan ovat kytköksissä Freedom Road Socialist Organization -nimiseen (FRSO) järjestöön. FRSO kuuluu Yhdysvaltain neljän suurimman radikaalivasemmistolaisen järjestön joukkoon. Nämä neljä järjestöä muodostettiin New Communist Movement -järjestön hajottua 1980 -luvulla.

FRSO toimii kattojärjestönä useille pienemmille organisaatioille, kuten BLM-liikkeelle. Järjestöt saavat rahoitusta mm. George Sorosin Open Society -säätiöiltä, Rockefeller-, Kellogg-, Ford-. Hewlett- ja Ben&Jerry -säätiöiltä. George Floyd -protestien alettua toden teolla, rahoitusta on saatu yrityksiltäkin: Nike, Apple, Disney ja monet muut. Nyt puhutaan kymmenistä miljoonista. Suuryritykset siis tukevat liikehdintää, joka tappaa pk-yritysten bisnekset.

Suuryrityksiltä tukea saavien järjestöjen sivuilta asioita tutkiva löytää myös ActBlue -kampanjan, jonka kautta on tuettu Joe Bidenin (dem) vaalikampanjaa 119 miljoonalla dollarilla.

Kaikki tällaiset kytkökset ovat saaneet monet epäilemään, että Yhdysvalloissa pyritään aloittamaan oma värivallankumous; menettelytavat ovat aiemmista, useissa maissa tehdyistä värivallankumouksista/vallanvaihto-operaatioista tutut.)

Suomen pääministeri Sanna Marin (sdp) on ilmaissut tukensa protestoijille, kertoo kokoomuksen Verkkouutiset (18.6.2020).

Kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että nyt nähtävä on suoraa jatkumoa niille globaalisti esiintyneille, eriarvoisuutta vastustaville mielenilmauksille, jotka koronaplandemia ulkonaliikkumiskieltoineen sopivasti keskeytti.

Tyytyväisten ihmisten valtioissa hallinnon ei tarvitse pelätä kapinaa, oikeudenmukaisissa valtioissa vallitsee sisäinen rauha, lausui 380 eKr elänyt kiinalainen poliittinen ajattelija Han Fei Tsu (Hanfeitse).

Enemmistön köyhyys on poliittisten päätösten seurausta. Seuraukset alkavat nyt realisoitua.

Ps. Odotan jännittyneenä, milloin Yhdistyneet kansakunnat tuomitsevat Seattlen keskuskorttelien anneksoinnin. Median kaksoisstandardit lienevät tulleet uutisointia seuranneille jo ilmeisiksi. Esitän lisäksi harkitun arvauksen: demokraattinen puolue tulee hyödyntämään nyt nähtävää liikehdintää työntääkseen presidenttiehdokkaaksi ex-presidentti Obaman puolison Michelle Obaman Joe Bidenin sijaan, koska toivoo mustan naisoletetun olevan tie takaisin valtaan.

PÄIVITYS 24.6.2020 klo 07:58

Pormestari Jenny Durkan ilmoitti maanantaina 22.6.2020 harkitsevansa poliisien lähettämistä takaisin alueelle sen jälkeen kun Rakkauden kesän ammuskeluissa CHAZ-alueella oli kuollut 2 (mustaa) nuorta. Durkanin Twitter-tilillä kommentoivat ovat ilmaisseet tyytyväisyyttään siitä, että pormestari näyttää järkiintymisen merkkejä edes pakon edessä. Toiset kyselevät, ymmärtääkö pormestari että alueelle lähetettävää poliisia odottaa puoliautomaattikiväärein aseistautuneita vasemmistomilitantteja ja rikollisia, joilla on ollut aikaa valmistella asemansa kaupunkisotaa varten.

Eräät kommentoijat kehottavat pormestaria ja kaupunginvaltuustoa varautumaan syytteisiin, joita varmasti alkaa tulla alueelle loukkuun jääneiden asukkaiden ja yrittäjien taholta; pormestari ja valtuusto ovat epäonnistuneet tehtävissään taata laki ja järjestys Seattlen alueella.

Alueen ulkopuolelta, noin 10 mailin päästä, on löytynyt matkalaukku täynnä ihmisen jäänteitä. Pormestarilta kysellään, liikkuuko seudulla nyt sarjamurhaaja kaiken muun lisäksi.

PÄIVITYS 1.7.2020 klo 19:29

CHAZ:in poliisivapaalla vyöhykkeellä on CHAZ:in ”kansanpoliisi” pysäyttänyt 29.6.2020 ampumalla valkoisen SUV:in, jossa oli kaksi mustaa nuorta. Auto oli rysähtänyt — Seattlen kaupungin lahjoittamiin — betoniporsaista muodostettuun barrikadiin. Ampujat väittivät autossa olleiden ammuskelleen heitä ensin — mutta jäljistä näkyy, että auton ikkunat olivat olleet suljettuina.

Välikohtauksessa kuoli 16-vuotias ja 14-vuotias on kriittisessä tilassa. Alueella oleva kertoo kuulleensa kuuden muun haavoittuneen. Yhtä heistä oli lyöty hakulla. Eräs pormestari Durkanille Twitterissä vastannut sanoo ampumatapauksia olleen ”Rakkauden kesän” alueella viisi kolmen viikon sisällä. Durkan ei toistaiseksi ole kommentoinut.

Seattlen poliisi on tyhjentänyt alueen 1.7.2020 ja pidättänyt erinäisiä henkilöitä. Kaupungin työntekijät on lähetetty siivoamaan aluetta. Veronmaksaja oletettavasti maksaa tämänkin poliittisen kokeilun.

PÄIVITYS 11.7. 2020 klo 09:56

Poliisi on julkaissut poliisin bodycameista saadut tallenteet pidätystilanteesta. Nauhan perusteella poliisiupseeri Kueng huomauttaa Floydin vaahtoavan suustaan, ja kehottaa häntä pysyttelemään jaloillaan sekä lakkaamaan kaatuilemisen. Myöhemmin Kueng tiedustelee, miksi Floydilla on vaikeuksia kävellä. Floydia yritetään saada puhumalla autoon. Floyd pyytää avaamaan ikkunan. Poliisi Lane lupaa raottaa ikkunaa ja laittaa ilmastoinnin päälle, mikäli Floyd nostaa jalkansakin autoon. Floyd sanoo juuri sairastaneensa koronan ja että hänellä on vaikeuksia hengittää. Floyd pyytää päästä maahan makuulle. ”Puhuja nr.9” arvelee Floydin olevan saamassa sydänkohtauksen ja kehottaa häntä menemään poliisiautoon. Floyd toistelee ettei pysty hengittämään.

Poliisit auttavat hänet maahan makuulle ja hälyttävät apua sairaalasta sanoen, että potilas vuotaa verta suustaan. Floydille kerrotaan, että ambulanssi on tulossa. Floyd puhuu ja puhuu, hokee että hän ei tunne enää kasvojaan eikä voi hengittää, ja pyytää päästä seisovaan asentoon. Poliisit pohtivat, helpottaisiko Floydin jalkojen nostaminen ylös hänen oloaan. Poliisit kysyvät Floydilta, mitä kamaa hän on vetänyt. Floyd toistelee ettei pysty hengittämään eikä liikkumaan; niskaa, vatsaa, joka paikkaa särkee. Poliisi kehottaa Floydia olemaan siinä tapauksessa puhumatta ja kiljumatta koko ajan miettie, auttaisiko kylkiasentoon kääntäminen Floydin oloa. Pulssia kokeillaan ja ambulanssia hoputetaan. Elvytys aloitetaan. Floyd ilmeisesti ehtii kuolla ennen ambulanssin saapumista.

PÄIVITYS 29.7.2020 klo 09:12 Seattlen poliisi jatkaa toimia ”rauhanomaisten protestien” torjunnassa. Poliisilaitoksen twittertilillä kerrotaan poliisin joutuneen polttopullo- ja kivipommitusten kohteeksi. 26.7. lähetetyssä tviitissa sanotaan ”Mortars, too”. Viestin perusteella saa käsityksen että poliisia vastaan on käytetty kranaatinheitintä. ”Rakkauden kesän” protestoijat ovat käyttäneet myös räjähteitä poliisia vastaan. Liikehuoneistojen ikkunoita on rikottu, tulipaloja sytytetty, ryöstöjä ja murhia tehty.

Poliisi on vaihtanut mellakointi-nimikkeen virallisesti kapinointinimikkeeksi. Tämä merkitsee kovempia tuomioita kiinni saaduille tekijöille sitten kun siihen asti päästään.

Seattlen kaupunginvaltuusto on kieltänyt poliisilta mellakantorjuntavälineistön käytön.

Christopher F. Rufo on julkaissut haltuunsa saamiaan asiakirjoja, joiden perusteella Seattle on pyrkimässä poliisin lisäksi eroon koko oikeusjärjestelmästä ja vankiloista rasismin, valkoisen ylivallan ja sorron edustajina; hallitus on vastuullinen rikollisten tekemistä rikoksista; asiakirjojen mukaan Valkoinen kulttuuri on kulttuuria, joka ylläpitää sellaisia rasistisia ja korruptoituneita arvoja kuin individualismi, meritokratia, lineaarisuus, edistys, objektiivisuus ja kirjoitettu sana; siitä on päästävä eroon.

11 comments

 1. LiveScience -artikkeli vuodelta 2012: Will the US Really Experience a Violent Upheaval in 2020? https://www.livescience.com/22109-cycles-violence-2020.html

  jossa kerrotaan matemaatikko ja evoluutiobiologi Peter Turchinin ryhmän matemaattisesta mallista. Malli ennusti rotumellakoita vuodelle 2020 ja että mellakointi on laajempaa kuin 1970, koska elintaso ja palkat ovat heikentyneet samalla kun varallisuuserot ovat kasvaneet. Toisin sanoen (rotuasioista riippumaton) eriarvoisuus on kasvanut. Poliittisten päätösten seuraukset alkavat realisoitua.

  Tykkää

  • Kansanliike selvästi (sarkasmivaroitus): National Arm Of Black Lives Matter Spent Millions On Travel And Consultants: BLM Global Network spent $899,000 on travel, $1.6 million on consulting and $2.1 million on personnel costs

   Saksassakin rauhallisia protesteja (sarkasmivaroitus): 19 poliisia loukkaantui, 12 poliisiautoa tuhoutui. 40 kauppaa vandalisoitiin, 9 kauppaa ryöstettiin. https://www.bbc.com/news/world-europe-53126464

   Tykkää

 2. American Vagabond sivustolle kierjoittava vapaa toimittaja Derrick Broze toi ilmi vallattujen kortteleiden olevan vahvoja lgbt liikkeen kannatusalueita joissa on taloja vallattu ennekin.
  Myös project Veritas on tehnyt erinomaisen kolme osaisen artikkelin äärivasemmiston militia ryhmistä joista yksi John Brown gunclubin chapteri on aivan Seatlen kulmilla….

  Tykkää

 3. Jarmo Nevalainen,

  Nämä mainitsemasi artikkelit ovat hyvä lisä raportointiin. Kuten Broze eräässä artikkelissaan mainitsee, protestin järjestäjät edellyttivät rauhallista käytöstä. Siitä huolimatta kaikki — kenties poliisin soluttamia provokaattoreita, kenties vain syntymätyhmiä yksilöitä — eivät noudattaneet kehotusta, mistä poliisi sai hyvän syyn omaan toimintaansa. Seurauksena mm. perusoikeuksien ja lehdistön vapauden vaarantuminen.

  Toisin sanoen osatavoitteiden vastaisia tuloksia.

  Olen itse ollut aikoinaan mukana useissa talonvaltauksissa (joista tuloksena esim. Helsingin Vallilan opiskelija-asunnot, joita Oranssi ry pyörittää), muuallakin kuin Suomessa. Tuolloin panimme itse ääliöt ruotuun, emmekä päästäneet ketään rikkomaan paikkoja. Aika hyvin siinä yleisesti ottaen onnistuimmekin.

  Poliisi ei ollut vihollinen, katsoimme heidän tekevän työtään so. ylläpitävän järjestystä. Toki heidän joukossaan oli tuolloinkin kokovartalomulkkuja mutta eihän näiden yksittäisten poliisien mukaan voinut tuomita koko ammattikuntaa.

  Meidän ei myöskään tarvinnut erityisesti ja korostuneesti suvaita LGBTxyz -ihmisiä tai etnisiä ryhmiä, koska he olivat osa isompaa ryhmää siinä kuin kuka tahansa. Ihmisiä arvosteltiin yksilöinä, heidän tekojensa mukaan. Jos joku käyttäytyi kusipäisesti, sen sai sanoa — ei ollut erityissuojaa nauttivia identiteettiryhmiä. Oli yksilöitä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s