SATIIRI | Valtiokeijusto tiedottaa: Vihapuheen ja rasismin torjuntatoimet, Vaihe I

AvoinMedia julkaisee uudelleen vuonna 2017 kirjoitetun 2-osaisen satiirin Vainokäräjien ja OM Anna-Maja Henrikssonin puuhaaman maalituslain innoittamana. Sanasta on tulossa rikosteko.
kirjoittaessani satiiria vuonna 2017 en arvannut, kuinka oikeaan tuolloin osuin. Kuten eräs henkilö huomautti: ”Älä ajattele ääneen, joku virkanauris muuten keksii, että tuohan me tehdään!” Maailma on Pahkasika.

Eduskunta on päässyt pitkien neuvottelujen jälkeen ja asiantuntijoita kuultuaan yksimielisyyteen vihapuhetta ja sukupuolineutraaliutta koskevien päätösten vaatimista käytännön toimenpiteistä.

Rasismia ja syrjintää on kaikki, mikä viittaa etniseen tai rodulliseen alkuperään, ikään, sukupuoliseen suuntautumiseen tai uskonnollisiin ja poliittisiin kantoihin. Valtiokeijuston tarkoituksena on ankarasti torjua rasismia ja syrjintää sekä ylläpitää jatkuvaa, vakaata kehitystä kohti entistä avoimempaa, läpinäkyvämpää ja informatiivisempaa kansalaisyhteiskuntaa.

Liikennemerkkien joukosta poistuu keltapunainen varoituskolmio, koska se johdattaa ajatukset kiellettyyn ajosuuntaan vihjaamalla sukupuolialueilla esiintyvän karvoituksen muotoon. Samoin poistetaan kaikki muodoltaan pyöreät merkit niiden tuottaman reikä-mielleyhtymän takia. Liikenneympyrää ei enää saa sanoa ympyräksi vaan tulee käyttää sanontaa ”kiertoliikenneväylä”.

Massamedialle on toimitettu poliittisesti korrektin ilmaisun uussanasto, ja teollisuutta on notifioitu korrektiuspyrkimysvaatimuksista.

Poliisi- ja sosiaalitoimia sekä terveydenhuoltoalaa on opastettu kirjaamaan asiakirjoihin henkilötiedoista pelkkä ”henkilö” ja jättämään niistä pois nimi, ikä, sukupuolineutraaliuden laatu, osoite ja syntymämaa syrjivinä ja sosiaalista taustaa väärällä tavalla korostavina

(Valtiokeijusto sanoutuu irti ilkeämielisistä väitteistä, joita on levitetty: Valtiokeijuston tarkoitus EI OLE OLLUT salata omaa rikollisuuttaan ja vaikeuttaa poliisin työtä ohjeistamalla poliisia korrekteissa kirjaamistavoissa.)

Elintarvikkeet

Aiemmin ”naisiksi” kutsuttujen henkilöiden sukupuolisesti erottuviin ulkoisiin tunnusmerkkeihin mielleyhtymän tuovat elintarvikkeet asetetaan myyntikieltoon. Kieltolistalla ovat myös ruisreikäleipä, munkki, tippaleipä, maitotuotteet, silakka, simpukat, melonit, mehut ja erilaiset korviketuotteet.

Aiemmin ”miehiksi” kutsuttuja henkilöitä halventavina elintarvikkeina kielletään patonki, lenkki- ja grillimakkarat sekä muut makkarapötköt, makeispatukat, kasvien siemenet, musta makkara, katkaravut, porkkanat, kurkut, kesäkurpitsat ja munat.

Elintarvikkeista munkki, kala ja leipä kielletään niiden tuottamien uskonnollisten konnotaatioiden takia.

Ikärasististen elintarvikkeiden kieltolista julkaistaan ensi vuoden keväällä, mutta ainakin riiputettu liha ja ylikypsä kinkku ovat menossa kieltoon.

Kampaamo- ja kauneudenhoitoala

Ulkonäkökeskeistä alaa koskien alustava myynti-, osto- ja käyttökieltolista sisältää kaikki värinvaihtoon tarkoitetut tuotteet kuten vaalennusaineet ja tummentavat hiusvärit. Poliittista kantaa loukkaavina kielletään punainen, sininen ja vihreä väri. Seksuaali-identiteettiä loukkaavina kielletään sateenkaarivärit.

Eläimet ja eläinten hoito

Eläimen etnisen alkuperän (belgianpaimenkoira, brittiläinen lyhytkarva) ilmaisevat nimikkeet kielletään. Kieltolistalla on myös eläimen sukupuolen (narttu, uros, ori, ruuna, tamma) tai iän (pentu, aikuinen, seniori jne.) ja värin (musta, ruskea, valkoinen jne.) julkituominen.

Media ja kirjallisuus

Kaikki yllä kiellettävinä luetellut sanat sisältyvät eduskunnan hyväksymään kiellettyjen sanojen luetteloon.

Seuraavia sanoja ei eduskunnan päätöksellä tule käyttää missään yhteydessä, ei varsinkaan ko. käsitteisiin liittyvistä asioista puhuttaessa: Äiti, Isä, Vanhempi, Lapsi, Perhe, Aviopuoliso, Yksinhuoltaja, Opiskelija, Eläkeläinen, Seniori, Juniori, Kristitty, Suomalainen, Toiseus, Muut, Muukalainen, Vieras, Rotu, Kotimaa, Ulkomaat, Sateenkaari, Vastakkainen sukupuoli, Vastakkainasettelu, Vastarinta, Mustamaija, Mustelma, Musta murhe, Ydin, Uskonto, Hierarkia, Poliittinen kanta

HUOM

Tärkeimpänä kohtana kielletään NATO:n, EU:n ja Suomen hallituksen toimien arvostelu uskonnollista ja poliittista vakaumusta loukkaavina.

Tasa-arvotyön viimeisessä vaiheessa siirrytään yksipuoluejärjestelmään.

Arvo Pohja, pääministeri
Arvotyhjiönmäellä 1.5.2017


Tämä satiirikirjoitus on julkaistu alunperin 7.11.2017 Vastavalkeassa otsikolla ”Valtiokeijuston kanslia tiedottaa.

PÄIVITYS 28.9.2020 klo 00:49:

Valtiokeijusto tiedottaa:
Vihapuheen ja rasismin torjuntatoimet, Vaihe II:
Tasa-arvon tukeminen sanan ja mielipiteen vapaus optimoimalla

VAROITUS
Satiirin lukeminen saattaa vaarantaa mielenrauhasi!

Kuva: Pixabay (CC0)

6 comments

 1. Tulee mieleen Helena Eronen ja hihamerkkijupakka. Se oli isku suoraan suoneen.

  Nimittäin, silloin SDP:llä oli juuri kehitteillä hihamerkkiprojekti, jonka avulla hyvikset ja pahikset voidaan erottaa toisistaan työmailla. Olihan ulkomainen halpatyövoima uhkaamassa suomalaista duunaria. – Oi niitä aikoja. – Nyt asiat ovat toisin päin.

  Hihamerkillä ei voi merkitä pahiksia, koska juuri he eivät tottele tuollaisia määräyksiä: Siis asia pitää toteuttaa niin päin, että hyvikset merkitään ja muut sitten ovat kategorisesti pahiksia.

  Eipä siitä sitten mennyt vuottakaan, kun lailla määrättiin, että [rakennus / SAK:n] työmailla pitää jokaisella hyviksellä olla vaatteisiin kiinnitetty kuvallinen hihamerkki todisteena kuulumisesta valkoiseen rotuun tai ainakin kuuliaisuudesta valkoisen miehen antamille määräyksille.

  Nyt kaikilla työmailla lakisääteinen hihamerkki on uusi normaali.

  Tykkää

  • Tuota en tiennytkäänm että rakennustyömailla käytetään hihamerkkejä.

   Erosen hihamerkki-tapauksesta näkee, että satiirilla voi olla seurauksia, hänhän kirjoitti hihamerkkijuttunsa ironiseksi kommentiksi.

   Tykkää

 2. > Tuota en tiennytkään että
  > rakennustyömailla käytetään
  > hihamerkkejä.

  Vilkaisepa työmaalle kun seuraavan kerran satut kulkemaan ohi.

  Jokaisella pitää olla kiinteällä tavalla vaatteisiin liitetty kuvallinen “henkilökortti”, josta ilmenee, että hän kuuluu hyvisten liigaan. Edes vierailijaa ei päästetä alueelle ilman asianmukaista tunnusta.

  Työ“suojelu” viranomaiset ja poliisi valvoo merkin käyttöä.
  – Ammattiliitot kirjoittavat omat lakinsa siten, että hyöty tulee jäsenille mutta kustannukset valtiolle.

  Tykkää

 3. Tervehdys, Riikka. Olen seuraillut tekstejäsi MagneettiMedian alkuajoista lähtien, ja kiinnittänyt huomiota teräviin kommentteihisi. Nykyään seuraan tiiviimmin ”Vainokäräjien” etenemistä. Ilja Janitskin menehtyi vainon seurauksena, ja nyt on menossa Juha Molarin löysä hirttäminen. Valitettavasti valtamedia estää kriittisen kansalaiskeskustelun aiheesta moderaattoriensa toimesta, mikä on oiva keksintö sensurointiin. ”Reformin” Panu ja Tiina ovat kehittäneet upean ”livestreeming” videoraportoinnin, mutta ovat nyt itsekkin vihapuheoikeudenkäynnin kohteina. Puhdistavaa mediamyrskyä odotellen.

  Tykkää

  • Kiitos kiitoksista.

   Ilman Reformin Panua ja Tiinaa oltaisiin paljolti pimennossa ns. julkisten oikeudenkäyntien suhteen. Tämä on todennäköisesti yksi syy siihen, miksi heistä itsestään on tullut ajojahdin kohde: Yle kustantaa verovaroista kilpailevien sisällöntuottajien työn haittaamista käräjöinnellä; veronmaksajat rahoittavat pitämisensä suppeamman tiedon & virallisen totuuden piirissä.

   Vaihtoehto-/vapaamediaa ei nähdä demokratiaa ja moniäänisyyttä täydentävänä kuten pitäisi.

   Molari-keissi on yksi usean Yle-oikeudenkäynnin joukossa, ja sisältää monta todella hämärää seikkaa. Poliisin olisi syytä tehdä rikostutkinta kaikista Yle-oikeudenkäynneistä yhtenä ja samana vaino-jatkumona, joka on kohdistettu vapaamediaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s