Vaalihäiriöitä

Demokratia-vientimaasta, Yhdysvalloista, kuuluu vaalien tiimoilta häiriöistä varoittavaa tietoa.

Varastetut ennakkoäänestyslomakkeet

Seattlen, kaupungin jossa ei ole pitkään aikaan mennyt erityisen hyvin, lähistöllä sijaitsevien Sammamishin ja Issaquahin pikkukaupunkien alueilla on varastettu postilaitoksen lähtevän postin keräilylaatikoista postisäkkejä, jotka sisältsivät mm. ennakkoäänestyslomakkeita.

Ennakkoäänestyslomakkeita sisältäneitä postisäkkejä löytyi tienvarteen viskattuna. Posti pyrkii toimittamaan löydetyn materiaalin ajoissa vastaanottajille. Äänestäjiä kehotetaan kuitenkin ottamaan yhteys Kingin piirikunnan vaalilautakuntaan tai printtaamaan lomakkeen vaalilautakunnan sivuilta verkosta.

Redmondin postin johtaja Brian Zinser kertoo hälyttäneensä Sammamishin kaupungin ja poliisilaitoksen tutkimaan, kuka on jättänyt avaamattomia ja/tai epätäydellisiä ennakkoäänestyslomakkeita postin keräilylaatikoihin, joihin jätetään lähtevä posti. Zinser kehottaa ihmisiä hankkimaan lukittavan postilaatikon, ja muistuttaa postin avustavan tässä.

Myös alueen postilaatikoilla on käyty. Sammamishin poliisipäällikkö Dan Pingrey ei usko postilaatikkovarkauksien olevan poliittisesti motivoitunutta. Pingreyn mukaan postilaatikkovarkauksia tapahtuu itäpuolella paljon, se on jatkuva riesa.

Pingreyn mukaan ihmiset käyttävät varkauksilla hankkimiaan tietoja petoksiin, väärennyksiin, identiteettivarkauksiin ja vastaavaan. Varastettuja postisäkkejäkin löytyy usein, Pingrey kertoo jatkaen, että niistä otetaan se mikä on arvokasta ja loput hylätään.

Vastaavaa on ilmoitettu monestakin osavaltiosta.

Ulkoministeriö kertoi hiljattain KIRO radiolle, että järjestelmä hyväksyy vain yhden äänen per äänestäjä, ja että kuoressa olevan nimikirjoituksen tulee täsmätä äänestäjän nimikirjoituksen kanssa. ”Koulutettu nimikirjoitusten varmistaja-ryhmä tarkistaa nimikirjoitukset”

Moneen kertaan rekisteröityminen

Pennsylvanian osavaltio, jossa istuva presidentti Donald Trump voitti vuoden 2016 vaaleissa 44 292 äänellä (48,2%), on hylännyt 327 000 postiäänestyshakemusta. Hakemukset on hylätty, koska moni äänestäjä on rekisteröitynyt kahteen kertaan.

Ongelma vaikuttaisi syntyneen, koska äänestystä ei ole hoidettu postin kautta tässä mittakaavassa aiemmin. Yleensä vain ulkomailla asuvat ja/tai palvelevat äänestävät postitse.

Lisäksi äänestäjille on jäänyt puutteellisen tiedotuksen takia epäselväksi, että heidät on jo rekisteröity äänestäjiksi kesäkuun esivaalien aikana, mikäli he ovat hakeneet postiäänestysmahdollisuutta.

Osa ongelmaa ovat vaalivirkailijoiden mukaan olleet innokkaat kansalaisjärjestöt, jotka ovat täyttäneet osavaltion asukkaiden postilaatikot postiäänestyshakemuslomakkeilla kampanjoidessaan ehdokkaidensa puolesta. Moni lomakkeen saanut on täyttänyt ja toimittanut sen eteenpäin halutessaan varmistaa kykenevänsä äänestämään.

Verkkoturvallisuus heikko

Verkkoturvallisuus on vaarallisen heikko useissa osavaltioissa. Washingtonin osavaltion verkkoäänestysportaali vaatii ainoastaan nimen ja syntymäajan rekisteröitymiseen. Näitä on helposti saatavilla Wikipediasta, pimeästä verkosta (darkweb) ostamalla, sosiaalisesta mediasta ja erilaisista virallisista asiakirjoista kuten oikeusistuinten tuomioista.

Sisään kirjautuessaan voi tarkastella henkilön rekisteröitymisinformaatiota ja muita yksityiskohtia, mukaan lukien äänestysstatus ja osoite. Portaali sallii sisään kirjautuneelle myös mahdollisuuden pyytää uutta äänestyslippua, jonka voi täyttää verkossa, printata ja postittaa vaaliviranomaisille.

Portaali kuitenkin varoittaa, että jos sisään kirjautunut jatkaa, hänelle ”aiemmin postitettu äänestyslomake voidaan peruuttaa” kuvailee The Epoch Times jatkaen, että näin ollen on mahdollista, että jo annettuja ääniä voidaan peruuttaa, mikäli joku, jolla on hallussaan muiden identiteettitietoja, kirjautuu portaaliin ja pyytää uutta äänestyslipuketta.

Washingtonin osavaltion äänestäjäportaali
(The Epoch Times)

The Epoch Times kirjoittaa Oregonin osavaltiossa olevan vastaavan ongelman kuin Washingtonissa, ja muistuttaa Oregonissa marraskuussa 2019 varastetusta, lääketieteelliselle alihankkijalle kuuluneesta läppäristä, jonka mukana katosi yli 650 000n oregonilaisen sosiaaliturvanumerot ja muuta henkilökohtaista dataa.

Äänestäjärekisteritkään eivät ole ajan tasalla vaan sisältävät henkilöitä, jotka ovat muuttaneet pois osavaltiosta tai toisen piirikunnan alueelle. Tai kuolleet.

Äänestäjiä vähemmän kuin annettuja ääniä

Senaattiin pyrkivä tri Shiva Ayyadurai suljettiin taannoin ulos Twitteristä hänen ihmeteltyään, miten on mahdollista, että Massachusettin osavaltiossa oli joillain alueilla annettu enemmän ääniä kuin on rekisteröityneitä äänestäjiä.

Shiva4Senate -kampanjan viesti

Judicial Watch -järjestön suorittama data-analyysi osoittaa, että ongelma ei ole pieni. Jopa 353:ssa piirikunnassa 29:n osavaltion alueella on 1,8 miljoonaa rekisteröityä äänestäjää enemmän kuin alueilla asuu äänestysikäisiä.

Alaskassa, Coloradossa, Vermontissa, Mainessa, Michiganissa, Marylandissa, New Jerseyssa ja Rhode Islandilla on tuplaten rekisteröityjä äänestäjiä verrattuna asukasmäärään – mikä rikkoo törkeästi vuoden 1993 Kansallinen äänestysrekisteri -lakia vastaan; laki edellyttää piirikuntien ja osavaltioiden pitävän rekisterinsä ajan tasalla.

Columbian alueella asuva saksalainen journalisti Stefan Neimann on jakanut omia kokemuksiaan Twitterissä. Hän oli saanut kotiinkannettuna kolme äänestyslomaketta: viisi vuotta aiemmin pois muuttaneen vuokralaisen, Puerto Ricossa asuvan vuokraemäntänsä ja tämän kuolleen aviomiehen lomakkeet. Trumpin ennustama postiäänestyskaaos on tosiasia, Neimann toteaa.

Republikaanisen lakisäätiön (Public Interest Legal Foundation, PILF) tekemän tarkastuksen perusteella äänestäjärekistereissä on lähes 350 000 kuollutta henkilöä. Tilanne on parantunut vuodesta 2012, jolloin äänestäjärekistereissä oli 2 miljoonaa kuollutta henkilöä listattuna äänestäjiksi.

Vuosien 2016 ja 2018 vaaleissa 14 608 kuollutta äänesti rajan takaa.

Postiäänestystä kannattaa demokraattinen puolue, jonka ehdokas on Joe Biden, ja vastustaa republikaaninen puolue, jonka ehdokas on uudelleenvalintaa hakeva Donald Trump.

Päivitys 22.10.2020 klo 16:18 Senaatin Valvonta ja reformikomiteaan kuuluvat James Comer sekä Jody Hice ovat lähestyneet kirjeellä New Yorkin kaupungin vaalilautakuntaa tiedustellen, mistä johtuu että New Yorkin kaupungin vaalilautakunta on lähettänyt äänestäjille lähes 100 000 äänestyslippua, joissa on väärät osoitteet sekä sisä- että ulkokuorissa. Kirjeen mukaan vastaavaa epäselvyyttä on esiintynyt muuallakin. Kirjeessä mainitaan, että tällainen mahdollistaa vaalipetoksen, ja ettei kyseessä ole mikään hypoteettinen skenaario: kesäkuun 2020 esivaaleissa Georgiassa lähes tuhat henkilöä äänesti kahteen kertaan.

Myös Ohiossa olevan Franklinin piirikunnan vaalilautakuntaa on muistettu kirjeellä. Comer ja Hice tiedustelevat, miksi lähes 50 000 postiäänestyslomaketta on lähetetty vääriin vaalipiireihin ja väärille henkilöille mahdollistaen kahteen kertaan äänestäminen.


Kommentti

Demokraattien vaalikampanja on ollut ongelmissa New York Postin julkaistua Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin kannettavan tietokoneen sisältämiä sähköpostiviestejä sekä huumausaineiden käyttöä ja sukupuoliakteja esittäviä selfie-kuvia.

Sähköpostiviestien perusteella syntyy vaikutelma Joe Bidenin johtamasta Clinton-tyylisestä PayToPlay -rikollismafiasta, joka on myynyt vaikutusvaltaansa käteistä vastaan. Vaalien alla osaa äänestäjäkunnasta kuitenkin tuohduttaa enemmän Hunter Bidenin huumausaineiden käyttö.

Tämä johtuu Bidenin sodasta huumausaineita vastaan. Vuonna 1984 ajettiin läpi Comprehensive Control Act, joka pidensi huumevälittäjille langetettujen tuomioiden pituutta ja mahdollisti poliisille omaisuustakavarikot. Vuonna 1986 seurasi Anti-Drug Abuse Act, jolla kasvatettiin huumerikoksista langetettuja tuomioita.

Tämä laki erottelee crack-kokaiinin ja kokaiinin siten, että crackin hallussapito ja käyttäminen on sata kertaa rangaistavampaa kuin kokaiinin. Vuoden 1988 Anti-Drug Abuse Act tiukensi otetta entisestään. Violent Crime Control and Law Enforcement Act (1994) kovensi tuomioita lisää sekä kasvatti vankiloiden rahoitusta.

Mustat äänestäjät, joiden sukulaisia on tuomittu crackin hallussapidosta tai käytöstä vankilaan, eivät taatusti katso hyvällä silmällä sitä, että Bidenin crackia käyttävä poika Hunter ei saa tuomioita käytöstään, vaan pääsee joka kerran kiinni joutuessaan kuntoutukseen.

Kaksoisstandardit tulevat silmille.

Varsinainen presidentinvaalien äänestyspäivä on 3. marraskuuta 2020. Yhdysvalloissa vallitsevan sisäisen epävakauden – väkivallaksi kääntyneet Black Lives Matter -protestit, joille demokraatit ovat antaneet tukensa sekä vasemmistoradikaalien ja Antifan hyökkäykset siviilien ja viranomaisten kimppuun – antaa aiheen pelätä, että äänestyspaikoilla ei selvitä ilman väkivaltaisia välikohtauksia.

RS

Kuva: Somen syövereistä: yhteiskuvassa äänestäjän symboli demokraatti- ja republikaani- puolueiden symbolien kanssa

5 comments

  • Ei hämmästyttäisi. Nykyään lähinnä nauran kun joku liberaalipoliitikko ruikuttaa Kazakstanin ihmisoikeustilanteesta ja vaalipetoksista, tuntuu toisinaan että siellä ei tapahdu mitään mitä täälläkin ei tapahtuisi, eivät vaan peittele rikoksiaan.

   Tykkää

 1. Blogien varmuuskopiot pitäisi tallentaa mahdollisimman monen eri kulttuuripiirin alueelle, koska tiedon ja historian säilymisen pahin vihollinen on ollut ja on edelleen „järjestäytynyt yhteiskunta“, valtiot, uskonnolliset yhteisöt ja rikollisjärjestöt.

  Kulttuuripiireillä tarkoitan nykyisten lisäksi myös potentiaalisia kulttuuripiirejä
  – USA:n imperiumi,
  – Venäjän valtion alue,
  – Kiina,
  – Afrikka,
  Israelin imperiumin alue ja
  – harkinnan mukaan myös muualle.

  Varmuuskopiointipalvelun pitäisi olla yhteisön ylläpitämä, koska maksullinen palvelu loppuu heti, kun rahat loppuu. Ja loppuuhan ne. Ainakin käyttäjältä, koska ennen pitkää tulee aika, kun luottokortti lakkaa vinkumasta ja käyttäjän muisto on enää virtuaalinen: vain hänen kirjoittamansa blogit. Niin. Juuri ne blogit, jotka ovat vaarassa hävitä tietoisuudesta kirjoittajansa mukana.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s