Bidengate: Politiikan harmaa talous

Bidenin eliittimafiaperhe-toiminnan selvittely jatkuu. Skandaalisuman voi nykytiedoilla jakaa kolmeen eri osa-alueeseen: 1) korruptio, poliittisen vaikutusvallan kaupittelu ja näiden aiheuttama vaara kansalliselle turvallisuudelle 2) edustuksellinen demokratia lahjonta-alustana 3) hyväveli-verkostoituminen esteenä oikeuden toteutumiselle.

New York Post jatkaa uutisointia demokraattien presidenttiehdokkaan, Barack Obaman (dem) hallituksen varapresidentin Joe ”Iso jäbä” Bidenin ja hänen poikansa Robert Hunter Bidenin kyseenalaisista aktiviteeteista.

Washington Examiner ja Breitbart News ovat nekin tarttuneet aiheeseen.

Mistä lähdettiin liikkeelle?

Hunter Bideniksi otaksuttu henkilö jätti 12. huhtikuuta 2019 kolme läppäriä huoltoon Delawaren Wilmingtonissa USAssa sijaitsevaan liikkeeseen ja pyysi ottamaan talteen datan kovalevyiltä. Vain yksi, nestevaurioinen ProMacBook, oli pelastettavissa. Delaware on Joe Bidenin kotivaltio.

Huoltokorjaamon omistaja John Paul Mac Isaac kirjoitutti asiakkaalla kuitin, jonka mukaan koneista tulee liikkeen omaisuutta mikäli niitä ei noudeta 90 päivän kuluessa. Ainakin yhden koneen kannessa oli Beau Biden -säätiön tarra. Edesmennyt Joseph Robinette ”Beau” Biden oli Hunter Bidenin veli; Hunter Biden istuu säätiön johtokunnassa, joten on luontevaa olettaa hänellä olleen säätiön sponsoroima kone käytössään.

Kun koneita ei noudettu, vaikka liike oli useaan otteeseen ilmoittanut pelastaneensa yhden koneen sisällön, koneesta tuli Delawaren lakien mukaan yrityksen omaisuutta. Uusi omistaja tutki koneen sisältöä ja näki sellaista, mikä sai hänet ilmoittamaan asiasta FBI:lle.

David Weiss laati subpoena-määräyksen, joka oikeutti FBI:n ottamaan koneen haltuunsa. Tämä tapahtui vasta joulukuussa 2019. Koneen noutanut FBI:n edustaja kirjoitti kuitin vastaanottamastaan koneesta. Kuitissa näyttäisi olevan nimi Joshua Wilson. FBI:ssa työskentelee muuan Joshua Wilson, lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä tutkivissa ryhmissä (Child Abduction Rapid Deployment, CARD sekä Violent Crimes Against Children).

Kun konekorjaamon omistaja tuli vuoden 2020 syksyllä siihen tulokseen, että FBI ei ilmeisesti aio tehdä asialle mitään, hän otti yhteyttä useisiin poliitikkoihin, jotka hekään eivät ragoineet.

Lopulta Mac Isaac toimitti kopion kovalevyltä poimitusta datasta istuvan presidentti Donald Trumpin lakimiehelle, New Yorkin entiselle pormestarille Rudy Giulianille tämän lakimiehen Robert Costellon kautta. Giuliani vietti tiiminsä kanssa kolme viikkoa pyrkien vahvistamaan viestien autenttisuuden. Tämän jälkeen kopio toimitettiin New York Postille, joka suoritti oman tutkimuksensa.

Ensimmäinen Bidenien korruptiota käsittelevä New York Postin artikkeli johti some-jättien lehteen kohdistamaan sensuuriin. Sensuuria perusteltiin sillä, että julkaistujen tietojen aitoudesta ei ole varmuutta. Perustelu on epäuskottava, sillä Trumpia (saati Venäjää, esim. ”Pietarin trollitehdasta”) koskevia vääriä tietoja ei ole sensuroitu.

Sensuuriin on mahdollisesti vaikuttanut se, että Facebookissa ja Twitterissä työskentelee päättävissä asemissa väkeä, joka on aiemmin työskennellyt demokraattiselle puolueelle — ja tietenkin Facebookin Mark Zuckerberg rahoittaa demokraattista puoluetta.

28. syyskuuta 2020 päivätyssä kirjeessä Bidenin ja hänen varapresidenttiehdokkaansa Kamala Harrisin kampanja läksyttää Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerbergia siitä, että Facebook ei ole aggessiivisemmin ryhtynyt ”disinformaation poistamiseen” alustaltaan vaikka on luvannut. ”Disinformaatio”, johon Bidenin kampanja viittaa, vaikuttaa tarkoittavan ainoastaan Trumpin ja hänen kampanjaväkensä viestintää.

Facebookin erään entisen työntekijän raportoidaan ottaneen yhteyttä New York Postiin kertoen Facebookin olevan käytännössä demokraattisen puolueen vasemmistosiiven jatke.

Kommentti

Eri maissa – etenkin USAssa – hallinnot ovat vahvasti painostaneet Facebookin johtajaa luovuttamaan yhtiönsä työkaluksi ”läntisen arvoyhteisön” – Suomessakin vauhdilla kehittyvän ja vahvistuvan – poliisivaltiomallin luomiseen. Kansalaisten ymmärrystä ja kuvaa ympäristöstä manipuloimalla huijataan hyväksyntä lainsäädännöllisin keinoin luotavalle Uudelle normille: (raha)valta päättää mikä – usko(nto), mielipide, lause somessa – ja kuka on oikein. Ja mikä rangaistavaa…

Riippumatta yhteisön moraalikäsityksestä, tavoista ja ikiaikaisista arvoista. Samoin Svea (nyk. Ruotsi) jo kerran huijasi edestä johdettuina johtajaansa kunnioittamaan tottuneet suoma(a)laiset vaihtamaan luonnollisen elämäntapansa kaksikielisen auktoriteetin orjuuteen. Svea-vallan perillinen – Suomen rahaeliitti – sulloo kansaamme ja vielä kaunista maatamme aggressiivisesti osaksi Länttä, jonka arvojohtajaksi nyt ollaan korottamassa karmivaksi (Creepy Joe) ja uniseksi (Sleepy Joe) havaittu Biden.

Johanna L

Sittenkin aitoa tavaraa

Muutaman päivän mediahiljaisuuden jälkeen muutkin mediat alkoivat käsitellä New York Postin artikkelin sisältöä. ”Se on Venäjän informaatiosotaoperaatio!” -narratiivia toistivat sekä demokraattisen puolueen jäsenet että media.

Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun johtaja (Director of National Intelligence, DNI) John Ratcliffe tyrmäsi väitteet. Hän kertoi Fox Newsille maanantaina, että tietokoneen kovalevy ei ole osa jotain Venäjän informaatiosotakampanjaa. Keskusrikospoliisi FBI:n apulaisjohtaja Jill C. Tyson kertoi kongressille lähettämässään kirjeessä, että sillä ei ole mitään lisättävää Ratcliffen antamaan lausuntoon.

”Tehdään tämä nyt selväksi: Tiedusteluyhteisö ei usko sitä, koska ei ole mitään tiedustelutietoa, joka tukisi väitettä. Ja me emme ole jakaneet mitään tietoa Adam Schiffin tai kenenkään muun kongressin jäsenen kanssa”, Ratcliffe totesi viitaten kongressin tiedustelukomitean (House Intelligence Committee) puheenjohtaja Adam Schiffin (dem) CNN:n lähetyksessä esittämiin ”Se oli Venäjä!” –väitteisiin.

On syitä olettaa, että kyseessä ei ole Venäjän operaatio.

Senaatin kotimaan turvallisuuden ja hallintoasiain komitean (Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs, HSGAC) ja Senaatin finanssiasiain komitean (Senate Finance Committee) yhteisessä, 87-sivuisessa raportissa ”Hunter Biden, Burisma, and Corruption: The Impact on U.S. Government Policy and Related Concerns” mm. esitetään Hunter Bidenin saaneen Moskovan entisen pormestarin vaimolta, Elena Baturinalta, 3,5 miljoonaa dollaria (s. 5). Raportin sisällöstä lisää myöhemmin.

Senaattori Ron Johnson (rep), senaatin kotimaan turvallisuuskomitean puheenjohtaja tiedotti FBI:n johtaja Christopher Wraylle huoltokoneyrityksen omistajan, Mac Isaacin, ottaneen yhteyttä hänen komiteaansa. Isaac kertoi luovuttaneensa tietokoneen FBI:lle, joten Johnsonin henkilökunta on ollut yhteydessä lainvalvontaan pyytäen lisätietoja. Lokakuun 21. päivänä tulleen tiedon mukaan läppäri on kytketty FBI:n meneillään olevaan rahanpesututkintaan.

Hunter Bidenin entinen bisneskumppani Bevan Cooney istuu vankeustuomiota finanssipetoksesta, johon hän sekaantui toimiessaan Hunter Bidenin ja Devon Archerin kumppanina. Myös Archer on asetettu syytteeseen petoksesta vuonna 2018 ja uudelleenkäsittelyn jälkeen taas vuonna 2020 – hän odottaa tuomiopäätöstä.

Cooney on antanut Breitbart Newsin toimittajille Peter Schweizerille ja Matthew Tyrmandille suoran pääsyn sähköpostiinsa – Breitbart News on siis lukenut viestit suoraan sähköpostista. Sivustolla luettavissa olevat Cooneyn tilin sähköpostiviestit vahvistavat kiistanalaisten sähköpostiviestien kertomaa ja antavat aihetta uskoa Joe Bidenin vaikutusvallalla käydyn kauppaa.

Cooneyn oli määrä päästä ehdonalaiseen kuukauden päästä. Hänen annettuaan toimittajille pääsyn sähköposteihinsa hänet on siirretty toiseen vankilaan ja asetettu eristykseen.

Toinen Hunter Bidenin entinen yhteistyökumppani, Sinohawk Holdings -yhtiön toimitusjohtaja, demokraatteihin kallellaan oleva Tony Bobulinski, sanoo Hunter Bidenin läppäriksi oletetun koneen sähköpostien olevan aitoja:

”Tiedän, koska elin sen. Olen Sinohawk Holdingsin toimitusjohtaja, ja se oli osa kumppanuusjärjestelyä, jossa kiinalaiset operoivat CEFC:n johtajan, Ye [Jianmingin] ja Bidenin perheen kautta. James Gilliar ja Hunter Biden toivat minut mukaan toimitusjohtajaksi. Viittaus ’Isoon jäbään’ paljon puhutussa sähköpostiviestissä (13.5.2017) viittaa itseasiassa Joe Bideniin. Toinen ’JB’ samassa viestissä viittaa [James] ’Jim’ Bideniin, Joe Bidenin veljeen.”

Tony Bobulinski | Breitbart News: Bombshell: Biden insider claims he was ´recipient of the email´

New York Postin julkaisemien kuvakaappausten perusteella Bobulinski oli eräs kyseisen, J2cR-yrityksen James Gilliarin lähettämän, sähköpostin vastaanottajista, Breitbart News kirjoittaa mainiten, että Bidenin presidenttikampanja ei edelleenkään ole kiistänyt sähköpostiviestien aitoutta.

Bobulinski itse on tullut julkisuuteen ja sanoo viestien olevan aitoja. Bobulinskin mukaan Joe Bidenin väite, ettei hän olisi koskaan keskustellut poikansa Hunterin kanssa tämän bisneksistä, on vale. Bobulinski kertoo ryhtyneensä estäviin toimiin huomattuaan, että kiinalaiset ostivat poliittista vaikutusvaltaa, ja että Hunter Biden käytti yritystä henkilökohtaisena säästöpossunaan, josta hän nosti rahat ulos heti kiinalaisten niitä maksettua.

Bobulinskin asianajajat ovat ilmoittaneet 23.10.2020 Yhdysvaltain senaatin tutkimuskomitealle FBI:n olleen yhteydessä ja pyytäneen kopioita hänen puhelimiensa sisällöstä sekä tulemaan kuultavaksi.

Aitouden puolesta puhuu myös se, että Rudy Giuliani on lakimies, joka osaa varoa sanomasta julkisesti sellaista, mistä saattaa saada miljoonakorvauskanteen. Giuliani kertoi Just The News -medialle olleensa yhteydessä Delawaren poliisilaitokseen koneella olleen lasten vaarantamiseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin vuoksi.

Poliisilaitos siirsi asian Delawaren osavaltion oikeuslaitokselle. New Yorkin poliisilaitoksen jäsen Bernard Kerik vahvistaa Giulianin kontaktin Delawaren poliisilaitokseen. Giulianin mukaan hän olisi rikkonut lakia, jos ei olisi ottanut yhteyttä poliisilaitokseen.

Mikäli Giulianin väitteet koneen sisällöstä – valokuvia alaikäisten hyväksikäytöstä ja laittomien huumausaineiden käytöstä – pitävät paikkansa, ja kone on ollut keskusrikospoliisilla (FBI) joulukuusta asti, kysymys kuuluu: tutkitaanko epäilty rikos vai haudataanko se poliittisen vaikutusvallan avulla?

Delawaren syyttäjä Kathleen ”Kathy” Jennings on edesmenneen Beau Bidenin suojatti. Beau Biden työskenteli Delawaren syyttäjänä vuosina 2007–2015. Jenningsin alaisena apulaissyyttäjänä toimii Alexander S. Mackler, joka työskenteli aiemmin Joe Bidenin lainopillisena neuvonantajana.

Kathy Jennings Facebookissa 25.4.2019:
”Olen tuntenut Bidenin perheen koko ikäni”

Bidenin kampanja ilmoitti noin viikko sen jälkeen, kun läppärin sisällöstä alettiin uutisoida, Bidenin vetäytyvän osallistumasta julkisiin vaalikampanjatilaisuuksiin ennen lokakuun 22. päivän vaalidebattia Trumpin kanssa.

Muuta tukea aitous-oletukselle

Turvallisuuspalvelu pitää lokikirjaa Valkoisessa talossa käyneistä henkilöistä (Suomessa lokikirjat hävitetään). 13. huhtikuuta 2014 Hunter Biden kirjoitti Devon Archerille matkustavansa Houstoniin, Texasiin seuraavana päivänä. Loki osoittaa vp. Joe Bidenin matkustaneen 13.–14. huhtikuuta.

Eräässä sähköpostissa (12.5.2014) Archer kirjoittaa Heather Kingille olleensa Hunterin kanssa Dohassa, Qatarissa. Joe Biden oli Qatarissa 11.–14. toukokuuta 2014. Heather King työskentelee lakifirma Boies, Schiller & Flexner LLP:ssa, joka esiintyy muissa viesteissä lyhenteenä BSF. King kirjoittaa muun muassa, ettei halua BSF:n joutuvan rekisteröitymään lobbaajaksi tai ulkomaisten toimijoiden rekisteriin (Foreign Agents Registration Act, FARA).

King toteaa, että BSF voi hoitaa alustavan työn, mutta lobbaajaksi olisi syytä palkata joku muu – ja suosittelee David Leiteria, Obaman ulkoministerin, John Kerryn, entistä henkilöstöpäällikköä. Kerryn poikapuoli, ketsuppiperijä Christopher Heinz, on myös Hunter Bidenin bisneskumppani, jonka investointirahaston (Rosemont Capital) avulla perustettiin rikoksista epäilty Rosemont Seneca Partners LLC (RSP), Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) ja Rosemont Realty.

Globaalia vaikutusvaltamyyntiä

Hunter Biden bisneskumppaneineen vaikuttaa kaupitelleen Yhdysvaltain varapresidenttinä toimineen, nyt presidentiksi demokraattien ehdokkaana pyrkivän Joe Bidenin vaikutusvaltaa ympäri maailmaa ja rahastaneen palveluksistaan miljoonia ja miljoonia dollareita.

NTD.com kertoo hongkongilaisen Apple Daily -median raportin perusteella taiwanilaisen liikemiehen, Michael Lingin, toimineen välimiehenä auttaen Hunter Bidenia järjestämään tapaamisia Kiinan hallituksen omistamien yritysten johtajien ja isä-Bidenin – USA:n varapresidentin – välillä.

Tapaamiset eivät olleet tuloksettomia: Bideneille siirtyi rahaa ja kiinalaisomistukseen mm. sotilaskäyttöön sopivaa tavaraa tuottavia amerikkalaisia yrityksiä. Ling on tällä hetkellä Beijingissä esteellisenä poistumaan Kiinasta.

China Inc

5. marraskuuta 2011 eräs Archerin bisneskumppaneista jälleenlähetti Bevan Cooneylle sähköpostiviestin, jossa hahmoteltiin potentiaalista mahdollisuutta hankkia uusia asiakkaita auttamalla järjestämään tapaamisia kiinalaisyritysten toimitusjohtajien ja kommunistisen puolueen johdon ja Valkoisen talon välillä.

Kyseinen ryhmä oli Kiinan yrittäjien klubi (Chinese Entrepreneurs Club, CEC), kiinalaismiljonäärien delegaatio, kommunistisen puolueen lojalisteja ja diplomaatti Beijingista. CEC:ia on kutsuttu Kiinan toiseksi ulkoministeriöksi. Sen johtokuntaan kuuluu Wang Zhongyu, Ma Weihua ja Jiang Xipei, kaikki vaikutusvaltaisia henkilöitä puolueessa.

Sähköpostiviesti, jossa tapaamisia ehdotettiin, luettelee CECin jäseniä kuvaillen heitä erittäin vaikutusvaltaiseksi teollisuuseliitiksi, nyky-Kiinan yksityissektorin tärkeimmiksi jäseniksi – heidän yritystensä yhteenlaskettu tuotto edustaa karkeasti arvioituna noin 4 prosenttia Kiinan bruttokaansantuotteesta. ”He ovat China Inc.”

Ennen kuin CEC otti yhteyttä Hunter Bideniin, he olivat useaan otteeseen yrittäneet päästä tapaamaan jotakuta Obaman (ja isä-Bidenin) hallinnon jäseniä. Hunter Bidenin ja Devon Archerin onnistui ”toimittaa tilaus” – sähköpostiviestissä Gary Fearsille Archer kertoo tapaamisen menneen hyvin.

Toisessa sähköpostiviestissä Cooneylta Fearsille Cooney vahvistaa ”Kiina-hemmoista pidetyn huolta [Washington] DC:ssa”. Kiinalaiset vierailivat Valkoisessa talossa 14. marraskuuta 2011. Isäntänä toimi Obaman hallinto- ja budjettiosaston (Office of Management and Budget, OMB) varajohtaja Jeff Zients. CEC-delegaatio tapasi myös Obaman kaupallisten asioiden sihteerin John Brysonin.

Valkoisen talon virallisissa asiakirjoissa ei ole mainintaa CEC:in delegaation ja Joe Bidenin tapaamisesta, mutta CEC:in omissa asiakirjoissa mainitaan tapaaminen varapresidentti Bidenin kanssa vuonna 2011.

Konsulttiyhtiö J2cR:n James Gilliar on lähettänyt 13.5.2017 Tony Bobulinskille, Rob Walkerille ja Hunter Bidenille sähköpostiviestin, jossa suunnitellaan miten uuden, perustettavan yhtiön osakkeet ja tuotot jaetaan viestiketjussa olevien neljän henkilön ja ”Jimin” kesken.

Yhtiötä oltiin perustamassa kiinalaisen energiayrityksen (China Energy Company, CFEC) kanssa. Vuonna 2018 amerikkalaisviranomaiset syyttivät CFEC:n perustajaa ja johtajaa Ye Jianmingia, yritystä ja yrityskumppaneita korkea-arvoisten amerikkalaisten henkilöiden lahjomisesta. Jianming on sittemmin kadonnut – CFEC julistettiin konkurssiin aiemmin tänä vuonna. New York Postin mukaan Yella oli yhteyksiä Kiinan armeijaan ja tiedustelupalveluun.

Viestin ”Jim” on todennäköisesti Joe Bidenin veli, James. Tony Bobulinski on kertonut ”Ison jäbän” olevan isä-Biden, Joe. Viestin perusteella Joe Bidenin osuudeksi on suunniteltu kymmenystä, jota poika-Biden, Hunter, pitäisi hallussaan.

Elokuun 2. päivä 2017 Hunter Biden kirjoittaa Ye Jianmingin kumppanille, Gongwen Dongille (investointiyritys Kamfei Group, Hongkong) ja Mervyn Yanille Yen muuttaneen aiempaa sopimusta – josta Hunter Bidenin oli määrä saada 10 miljoonaa dollaria vuodessa – sen jälkeen, kun he tapasivat Miamissa, Floridassa. Uusi sopimus koski uutta, perustettavaa holding-yhtiötä, josta Hunter Biden omistaisi puolet ja Ye puolet, mikä olisi ”minun ja perheeni kannalta paljon kiinnostavampaa”.

Materiaalien joukossa (päiväys 1.8.2017) on valokuva piirroksesta, joka esittää Hudson West -nimisen yrityksen omistuskaaviota. Yrityksiä on kuitenkin useita: Hudson West I, II, III, IV, V, VII ja VIII. Hudson West V omistaa seuraavat yritykset: Hudson West Partners LLC,
Hudson West Aggregator LLC, Hudson West VIII LLC ja Hudson West VII LLC:n.

Osassa yrityksiä Ye Jiangilla ja/tai Gongwen Dongilla on nimenkirjoitusoikeus. Mukana on vielä nainen, Shan Gao, jonka yritysrakenne on niin monimutkainen, että pankitkaan eivät ole onnistuneet jäljittämään kaikkia rahansiirtoja.

Hudson West III LLC:n osoitteeksi on merkitty Wilmington, Delaware. Karttatietojen mukaan Hudson West III:n osoitteesta on alle 10 minuutin matka korjaamoon, johon kohuläppäri jätettiin.

Hudson West III avasi luottotilin syyskuussa 2017. Tilin käyttöön oikeuttavat luottokortit kuuluvat Hunter Bidenille, hänen sedälleen James ”Jim” Bidenille, ja Jamesin vaimolle Sara Bidenille. Toinen Hudson West III:n omistajista oli Hunter Bidenin lakiyritys Owasco PC.

Toinen puoli kuuluu Coldharbour Capital LLC:lle, joka on Mervyn Yanin ja Tian Zhangin nimissä. On kuitenkin syytä epäillä, että Yan ja Tian Zhang toimivat kulisseina Gongwen Dongille. Viimeksi mainittu toimi johtajana Ye Jianmingin CFEC:in ryppääseen kuuluvassa CEFC Infrastructure Investment (US) LLC:ssa, joka on maksanut Bidenin Owasco PC:lle. Monimutkaisen, yrityksistä viritetyn rakenteen taustalla häämöttävät valtio-omisteiset Shanghai Huaxin Group ja Shanghai Guosheng Group.

Vuonna 2017 CEFC Infrastructure Investment siirsi 5 miljoonaa dollaria Hudson West III:lle ja CEFC Limited Foundation (CEFC Limited) miljoonan. Hudson West III puolestaan siirsi miljoonat Owasco PC:lle, joka siirsi osan James Bidenin Lion Hall Group -konsulttiyritykselle. Myös Hudson West III siirsi rahaa James Bidenin yritykselle. Ketjussa kulkevaa rahaa myös palautettiin Yen ja Gongwenin yrityksille kuten Bo Jian Group Investment Company, CEFC Infrastructure Investment ja Coldharbour Capital.

HSGAC:n raportti: rahaliikenne (s. 77)
Ukraina

Senaatin tutkimuskomitean raportti ”Hunter Biden, Burisma, and Corruption: The Impact on U.S.Government Policy and Related Concerns” on selvittänyt varapresidentti Bidenin samoin kuin ulkoministeriön virkamiesten olleen selvillä Hunter Bidenin ukrainalaisen energiayhtiö Burisman johtokunnassa istumisen mukanaan tuomista ongelmista. Demokraatit ovat syyttäneet Bidenien toimintaan kohdistettua tutkintaa(kin) Venäjän disinformaatiokampanjaksi.

Senaatin tutkimuskomitean raportti (s. 4)

Raportin sivulla 9 kerrotaan tutkimuksen perustuvan Obaman hallituksen sekä eri virastojen arkistoihin, joista tietoja on saatu käyttäen tiedonvapaus-säädöstä (Freedom of Information Act, FOIA), Blue Star Strategiesin antamiin tietoihin ja henkilöhaastatteluihin.

Raportti kertoo Yhdysvaltain Ukrainan lähetystön varapäällikön, George Kentin ottaneen Hunter Bidenin johtokuntajäsenyyden Burismassa esiin varapresidentti Bidenin henkilökunnan kanssa alkuvuonna 2015 ja uudelleen syyskuussa 2016 – koska se söi uskottavuutta Yhdysvaltain ajamalta korruptionvastaiselta toiminnalta (s. 4).

Myös ulkoministeriön vanhempi virkailija Amos Hochstein otti asian esiin sekä vp. Bidenin että tämän pojan, Hunter Bidenin, kanssa. Kent on kertonut, että Burisman omistaja, Ukrainan entisen presidentin, Victor Janukovichin, hallituksen luonnonvara- ja energiaministeri Mikola Zloševski (Zlochevsky) maksoi vuoden 2014 joulukuussa 7 miljoonan dollarin lahjuksen Ukrainan yleisen syyttäjän, Vitaly Yareman, virastolle saadakseen heidät lopettamaan Zlochevskyn toimien tutkimisen. Yarema ei seitsemän kuukauden mittaisen virkakautensa aikana nostanut yhtään syytettä (s. 28).

Kent raportoi lahjuksesta kuulemansa FBI:lle heti. Hunter Biden oli istunut tuolloin 7 kuukautta Burisma-yhtiön johtokunnassa neuvomassa hyvää hallintoa ja läpinäkyvyyttä.

Christopher Heinzin puhehenkilö kertoi syyskuussa 2019 Washington Post -lehdelle Heinzin varoittaneen Hunter Bidenia ottamasta paikkaa ukrainalaisen energiayhtiö Burisman johtokunnassa, ja että tämä osoitus arvostelukyvyn puutteesta oli syy siihen, miksi Heinz lopetti yhteistyön Hunter Bidenin ja Devon Archerin kanssa.

Senaatin tutkimuskomitean raportin mukaan ulkoministeri John Kerry, Heinzin isäpuoli, valehteli väittäessään 8. joulukuuta 2019, ettei ollut koskaan kuullutkaan Hunter Bidenin istuvan Burisman johtokunnassa — vaikka hänen henkilökuntansa ja ottopoikansa Christopher Heinz olivat tiedottaneet häntä asiasta (s. 19–22).

Ulkoministeriön virkailijat ja Yhdysvaltain Ukrainan lähetystön väki piti Hunter Bidenin yhteyttä Burismaan hyvin ongelmallisena: korruptionvastaisten toimien edistäminen Ukrainassa ei ollut uskottavaa Yhdysvaltain Ukraina-politiikkaa johtavan varapresidentin, Bidenin, pojan istuessa Burismassa – jonka omistaja oli korruption personoituma ja joka varasti Ukrainan kansalle kuuluvaa varallisuutta (s. 23–27).

George Kent kertoo kysyneensä 3. helmikuuta 2015 Ukrainan silloiselta kakkossyyttäjältä, Anatoli Danylenkolta, kuinka suuri Zlochevskyn maksama lahjus oli ja kuka otti sen. Danylenko nauroi ja sanoi Ukrainan presidentti Petro Porošenkon kysyneen samaa viime viikolla:

Kent: Mitä vastasitte presidentti Porošenkolle?

Danylenko: Seitsemän miljoonaa ja viime toukokuussa [2014], ennen kuin me astuimme virkaan.

Kent: Hyvä yritys, mutta kirje jonka joku tämän toimiston syyttäjä allekirjoitti, oli päivätty joulukuun [2014] lopussa. Kuusi kuukautta sen jälkeen kun te [Yareman ryhmä] astuitte virkaan.

Näin ollen lahjus olisi annettu syyttäjävirastolle aikana, jolloin Hunter Biden istui Burisman johtokunnassa. Komiteat ovat kirjanneet raporttiinsa odottavansa yhä FBI:lta tietoa siitä, mitä he tekivät asiassa kuultuaan Kentiltä lahjuksesta (s. 29–30).

Raportissa kerrotaan Hunter Bidenin nauttineen salaisen palvelun suojelusta 29.1.2009–8.7.2014 välisenä aikana matkustellessaan ulkomailla – Moskova, Beijing, Doha, Pariisi,
Soul, Manila, Tokio, Mexico City, Milano, Firenze, Shanghai, Geneve, Lontoo,
Dublin, München, Berliini, Bogota, Abu Dhabi, Nairobi, Hongkong, Taipei, Buenos Aires,
Kööpenhamina, Johannesburg, Bryssel, Madrid, Mumbai ja Como-järvi (s. 31–34).

Sitä mukaa, kun sähköposteja ehditään selvittää, salaisen palvelun ylös kirjaamiin matkapäiviin vertaaminen voi avata kuviota lisää.

Demokraattien ukrainalainen asiamies

Demokraattinen puolue on syyttänyt senaatin komiteoiden tutkimusta Hunter Bidenin Ukraina-bisneksistä Venäjän disinformaatiokampanjaksi vedoten siihen, että eräs tietolähteistä on ollut ukrainalainen keskitason virkamies Andrii Teliženko.

Teliženko on Buzzfeedin mukaan toiminut yhdessä entisen kaasumoguli Oleksandr Onišenkon, entisen syyttäjäviranomaisen Kostiantyn Kulykin ja Andrii Derkachin kanssa, joista jälkimmäistä Yhdysvaltain tiedustelupalvelut pitävät Venäjän asiamiehenä. Derkach on ollut aktiivinen ukrainalaisen korruption paljastamisessa.

Onišenko kertoo tarjonneensa korruption paljastavaa materiaalia Yhdysvaltain oikeusministeriölle ja FBI:lle, mutta sitä ei otettu vastaan. FBI on vahvistanut tapaamisen Onišenkon kanssa joulukuun 2016 aikana. Onišenkolla ja Derkachilla on hallussaan nauhoite, jossa Biden vakuuttaa Porošenkolle, että FBI ei työskentele Onišenkon kanssa, Buzzfeed raportoi.

On esitetty, että Derkachin toiminnan tarkoitus on häiritä Joe Bidenin vaalikampanjaa, ja että tähän on Trumpin valtiovarainministeriön suostumus.

Eri lähteistä koottujen tietojen mukaan Teliženko toimi ainakin vuodesta 2013 yhteyshenkilönä Obaman hallinnon virkamiesten (mm. Eliot Engel, William Taylor, Geoffrey Pyatt, Elisabeth Zentos, Eric Ciaramella, Marie Yovanovitsch ja kansallisen turvallisuuden neuvoston, NSC:n jäseniä) ja ukrainalaisten välillä. Demokraattimielinen lobbausfirma Blue Star Strategies palkkasi vuonna 2016 Teliženkon lobbaamaan Yhdysvaltain ulkoministeriötä ja Ukrainan syyttäjälaitosta Burisma-tutkinnan hautaamiseksi. Tutkinta suljettiin vuonna 2017.

Komitea on saanut Teliženkolta Whatsapp- ja sähköpostiviestintää, jota tämä on käynyt Blue Star Strategiesin kanssa. Komitean kuultavana ollessaan firman Karen Tramontano ja Sally Painter osoittautuivat erikoisen huonomuistisiksi (s. 35–54). Sen vähän, minkä muistavat, muistavat ristiin. Viestien perusteella Blue Star Strategiesin ja Teliženkon välit ovat olleet lämpimät ja luottamukselliset.

Tutkimuskomitea on kirjannut raporttiinsa ihmettelyn:

Jos demokraatit ovat huolissaan siitä, että Teliženko edustaa informaation levittämisen riskiä, on merkille pantavaa, että ylemmät jäsenet (ranking members) eivät ole ilmaisseet mitään uteliaisuutta [Teliženkon] työstä Obaman hallinnon tai Blue Star Strategiesin kanssa.

HSGAC:in raportti (s. 53)

Raportissa kerrotaan (s. 55–64), kuinka demokraattinen puolue hyödynsi tiedustelupalvelua kuljettamalla juorupuheensa ja spekulaationsa sen kautta – antaakseen väitteilleen uskottavuutta. Tämän jälkeen valeisiin perustuva materiaali vuodettiin ystävä-medioille, joka raportoi halutun tarinan faktana.

HSGAC:in raportti (s. 55)

Osa demokraattien disinformaatio-kampanjassa käytetystä materiaalista oli peräisin Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen Venäjän mieheksi arvioimalta Derkachilta.

On ironista, että demokraatit luottivat vierasperäiseen disinformaatioon syyttääkseen republikaaneja nojaamisesta saman lähteen tuottamaan disinformaatioon, raportissa todetaan (s. 61), ja kuinka näitä valeita levitettiin demokraattimielisessä mediaverkostossa.

Romania, Kazakstan, Venäjä

NBC News raportoi Hunter Bidenin työskennelleen Romaniassa neuvoen korruptiosta syytettyä, kiinteistöalalla toimivaa Gabriel ´Puiu´ Popoviciuta. Samaan aikaan isä-Biden oli otsikoissa hänen neuvoessaan Romanian hallitusta siinä, miten saada korruptio kuriin. Popviciu oli ostanut alihintaan Maatalousyliopiston rehtorilta maapalan, joka ei ollut rehtorin myytävissä; maa kuului valtiolle.

Vaikka ei olekaan todisteita siitä, että Hunter Biden tai hänen isänsä olisivat toimineet sopimattomasti tai rikkoneet lakeja, järjestely herättää epäilyjä siitä, että Hunter Biden toimi vipuna Popoviciun yrityksissä välttää syyte.

Popoviciu sai seitsemän vuotta vankeutta ja rehtori syytteen virka-aseman väärinkäytöstä.

Valtiovarainministeriön materiaaleihin perustuen on syytä epäillä, että Hunter Bidenin, hänen yrityskumppaniensa ja Bidenin perheen toteutuneet varainsiirrot Ukrainan, Kiinan, Kazakstanin ja Venäjän kansalaisten kanssa liittyvät potentiaalisesti rikollisiin toimiin. Vieraiden valtioiden kansalaisilla, joiden kanssa Bidenit ovat toimineet, on kaikilla tausta, joka liittyy sellaisiin rikollisiin toimiin kuin ihmiskauppa ja prostituutio, petos, kavallus sekä rahanpesu – rajoittumatta näihin rikollisuuden muotoihin. (s. 65)

Hunter Biden ja hänen yhtiökumppaninsa ovat ottaneet 3,5 miljoonaa dollaria Elena Baturinalta, edesmenneen Moskovan pormestarin, Juri Lužkovin leskeltä. Venäjän silloinen presidentti Dmitri Medvedev erotti Lužkovin vuonna 2010 korruptioepäilyjen takia.

Lužkov käytti asemaansa pormestarina ohjatakseen kaupungin rakennusurakoita vaimonsa rakennusyhtiölle. Samaan vyyhtiin oli sekaantunut Moskovan pankin johtaja Andrei Borodin, joka otti kaupungin budjetista rahaa lainatakseen sitä kuoriyhtiöille, jotka taas siirsivät 443 miljoonaa dollaria Baturinalle.

Vuonna 2015 Baturina lähetti 11 kertaa rahaa yritykselle Rosemont Seneca Thornton (RST), joka siirsi rahat BAK USA:lle, nimeämättömien kiinalaistahojen kanssa yhteistyössä läppäreitä valmistavalle yritykselle. BAK USA haki konkurssia maaliskuussa 2019.

22. huhtikuuta singaporelainen holding-yhtiö Novatus Holding Ltd lähetti latvialaisen pankin kautta Rosemont Senaca Bohaille (RSB) 142 300 dollaria ”autoa varten”. Novatuksen omistaa kazakstanilainen Kenges Rakishev; kazakstanilaisen poliitikon, Khamit Rakishvin poika ja entisen pääministerin, Imangali Tasmagamtovin vävy. Rakishev omistaa energia-alan yrityksen SAT & Companyn osake-enemmistön. SAT & Co on sijoittanut Kiinaan.

Kaikki Bidenit vievät Kiinaan?

Vuonna 2012 Hunter Bidenin ja Devon Archerin raportoidaan neuvotelleen Bohai Capital -rahaston Jonathan Lin kanssa uuden yhtiön perustamisesta. Tuloksena syntyi investointirahasto Bohai Harvest RST (Shanghai) Equity Investment Fund Management Co (BHR), josta 80% on Kiinan valtion kontrollissa.

Kiinan keskuspankki (BoC), Kiinan kehityspankki (CDB) ja Kiinan postisäästöpankki ovat isoja osakkeenomistajia BHR:ssa. Syyskuussa 2014 BHR hankki osuuksia energiayhtiö Sinopeciin kuuluvasta Sinopec Chemical Commercial Holding Company Ltd:sta.

Bidenin bisneskumppani Ye Jianming (mainittu energiayhtiö CFECin yhteydessä) putkahtelee esiin joka puolella: Hän on palvellut Kiinan vapautusarmeijan (PLA) suhdetoimintaosastolla (China Association for International Friendly Contacts, CFAIC) joka on armeijan kansainvälisten poliittisten suhteiden osaston julkinen nimi. Raportin mukaan Ye on järjestänyt tapahtumia yhdessä Kiinan armeijan poliittisen osaston alaisen mediayhtiön (China Huayi Broadcasting Corporation, CHBC) kanssa.

CHBC:n toimitusjohtaja Wang Hu vastaa Taiwaniin kohdistetusta propagandasta ja psykologisista operaatioista, joita hoidettiin CFEC:n kautta rahoitetun koulutuskeskuksen avulla. Vuonna 2017 ilmoitettiin CFEC:n hankkivan osuuden Venäjän valtion energiayhtiöstä, Rosneftista. Seuraavan vuoden toukokuussa ilmoitettiin kaupan peruuntumisesta, minkä jälkeen Bidenien käytössä olleet Hudson West -luottokortit peruutettiin.

Raportissa todetaan Yen ja usean hänen yhteistyökumppaninsa toimivan sellaisten Kiinan armeijan yksiköiden kanssa, joiden aktiviteetit ovat vastakkaisia Yhdysvaltain ulkopolitiikalle.


Kommentti

Tämä tarina on vasta alkanut avautumisensa. Kuten Senaatin tutkimuskomitean raportissakin todetaan, selvitystyö on vasta alussa.

Jo tässä vaiheessa kuitenkin näkyy, millaisen vahingon yritysten vaalikampanjarahoittamat poliitikot saivat aikaan purkaessaan sääntelyä ja mahdollistaessaan pääomien vapaan liikkuvuuden.

Pääomaksi naamioitu rikollinen raha liikkuu ketterästi moneen maahan pystytetyn yhtiöhimmelin sisällä ja sisälle karaten lopulta verokeitaisiin.

Veromenetysten rahoittamiseksi on leikattu pienituloisten saamia sosiaalietuuksia.

Edustuksellinen demokratia tekee lahjonnan helpoksi pienentämällä lahjottavien määrää. Hyvin verkostoitunut, kyllin korkea-arvoinen poliitikko kykenee suojaamaan sukunsa heidän tekojensa seurauksilta.

Äänestäjäkunnan menettäessä luottamuksensa instituutioihin voi aina syyttää kovaan ääneen Venäjän disinformaatiota.

RS

Pääasialliset lähteet

U.S. Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs (23.9.2020): Johnson, Grassley Release Report on Conflicts-of-Interest Investigation. https://www.hsgac.senate.gov/media/majority-media/johnson-grassley-release-report-on-conflicts-of-interest-investigation

^ U.S. Senate Committee on Finance Majority Staff Report | U.S. Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs (23.9.2020): Hunter Biden, Burisma, and Corruption: The Impact on U.S. Government Policy and Related Concerns. https://www.hsgac.senate.gov/imo/media/doc/HSGAC_Finance_Report_FINAL.pdf

Söyring, Riikka | AvoinMedia (15.10.2020): Korruptiosta uutisointi johti poliittiseen sensuuriin. https://avoin.media/2020/10/15/korruptiosta-uutisointi-johti-poliittiseen-sensuuriin

Kuva: Ben Stanfield (CC BY-SA 2.0) via Flickr, Pxfuel (CC0), Pxhere (CC0)
Kuvanmuokkaus: Johanna L

10 comments

 1. Facebook ja YouTube poistavat nyt netistä sisältöjä, jotka tuovat esiin presidenttiehdokas Joe Bidenin perhekunnan korruptiotoimia. Viikko sitten aloitin katsomaan Aleksandr Onischenkon uutta haastattelua Anti-Spiegel-alustalla. Kyseinen herra on ollut Ukrainan presidentti Poroschenkon oikea käsi. Hän on kertonut sittemmin Hunter Bidenin ja George Sorosin korruptiotoimista kotimaassaan. Hän puhuu melko sujuvasti saksaa ja on ollut aiemmin myös ratsastuksessa huippu-urheilija ja maansa edustaja kansainvälisissä kilpailuissa. En kuitenkaan enää löytänyt haastattelua, koska se oli poistettu.USA:n vasallivaltiossa Saksassa ei saa näyttää juuri mitään presidenttiehdokas Bidenia kritisoivaa materiaalia. Alla kuitenkin viime kesän haastattelu, jota ei ole ainakaan vielä sammutettu. Ainakin siinä näkee Onischenkon, jonka terveys on edelleen heikohko. Hän on saanut kovaa kohtelua osakseen Saksassa viranomaisten taholta.

  —– Huhuhhuh ! Kun kirjoitin tätä, oli ko. tarkoittamani haastattelu kadonnut ! Siis tilalle tässä tuore juttu korruptioteeman häivyttämisestä, jos sekään nyt näkyy.

  https://nuoviso.tv/home/anti-spiegel/leb-wohl-demokratie-facebook-und-youtube-loeschen-beweise-fuer-bidens-korruption/

  Tykkää

  • Kiitos kiitoksista. Ilahduin.

   Tässä joutuu paneutumaan pitkään ja hartaasti, tuo on yli kymmenen vuoden aikana tapahtunutta rahanpesua sun muuta, tarinan avaaminen on vasta aloitettu.

   Tykkää

   • Kommentti alkaa …

    — Anteeksi, jos tästä nyt on vaivaa, mutta ei ole ennen tullut vastaan niin siksi tämä kommentti.

    Nyt ilmoittaa, että ”You have exceeded the login
    limit. Please wait a few minutes and try again”

    No, nythän tämä meneekin mielenkiintoiseksi.
    Kysymys taitaakin olla siitä, että *Kolmen
    Markan Mies* on WordPressin bannaama nimimerkki.

    Kokeilen vielä kerran (tämä kommentti).

    — Tällä kertaa olen kirjautuneena etukäteen.
    — Ei linkkejä, ei formatointia. Vain tekstiä.

    … kommentti loppuu

    Tykkää

 2. Kolmen Markan Mies kirjoitti ”— Anteeksi, jos tästä nyt on vaivaa, mutta ei ole ennen tullut vastaan niin siksi tämä kommentti.[…]”

  Vaivaa kaikin mokomin. Minä näen kommenttisi, muista en osaa sanoa.

  Mutta miten voi ylittää sisäänkirjautuneena olemisen ajan/sisäänkirjautumisten määrän (login limit)?

  Vai tarkoittaako tuo, että olet kommentoinut liian moneen WP-alustan kirjoitukseen?

  Olen ymmällä.

  Miksi sinut olisi bännätty? Ei AM:ssa ainakaan.

  Tykkää

 3. Asun ulkoimailla, ja viimeaikoina ei ole ollut mitään mahdollisuutta päästä rajojen ulkopuolelle kirjoittamalla mihinkään tai katsomalla juuri mitään. En tiedä kummalla puolen rajaa on sulku, mutta kokeilen, että onnistuuko tässä. Kiitos, Riikka, kattavasta kirjoituksestasi!

  Tykkää

 4. Eipä mitään. Jatkan tapauksen seurantaa taas kun saan koneongelmat hoidettua. Jo viikkojen ajan tietokone on ryppyillyt (avaamiseen saattaa mennä seitsemänkin tuntia) ja nettiyhteys katkeillut.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s