Kuka pelkää Qta?

Facebook-ryhmässä Avoin Tilannehuone – Kadonneen totuuden metsästäjät seurataan lievän huvittuneisuuden maustamalla huolestuneisuudella, kun vallanmedia demonisoi ja mustamaalaa tiedonjanoisia kansalaisia. Miksi ”vallan vahtikoirat” hermostuvat, kun valtaeliitin salaisia suunnitelmia ja korruptiota – salaliittoja – kehotetaan tutkimaan? Vahtiiko journalisti valtaa vai sen puolesta?

Miika Kurtakko

Helsingin Sanomat on palannut* takaisin QAnon-liikkeen pariin ja tällä kertaa pääkirjoituksen merkeissä, maksumuurin takana otsikolla: Kaikkien salaliittoteorioiden äiti leviää maailmalla

* Qskonto” (HS 21.6.2020, maksumuuri), ”Twitter ryhtyi toimiin salaliitto­teorioita levittävää QAnon-liikettä vastaan, vaikutukset ulottuvat yli 150 000 tiliin” (HS 22.7.2020), ”Vice: Twitteristä suljettu liike QAnon laajenee Suomessa” (HS 30.7.2020)

Vaikka Q:n julkaisut ovat kaikkien vapaasti luettavissa – joskin nykyisin FB ja Twitter estävät niihin pääsyn omilta alustoiltaan – HS seuraa muun läntisen valtamedian esimerkkiä jättämällä käsittelemättä Q:n kirjoituksia. Niitä ei ole luettu, analysoitu eikä niiden merkitystä pohdittu. 

Ei, sillä valtamedian lokajournalismilta menisi pohja pois – Q:n kirjoitukset kun nimenomaisesti kieltävät kaiken kultinomaisuuden kehottamalla ihmisiä tutkimaan ja ottamaan asioista selvää itse. Valtamedian tarkoituksena on leimata liike ”hullujen salaliittoteoreetikkojen” harhaiseksi touhuksi:

Siinä on uskonnollisen kultin piirteitä, se toimii kymmenien salaliittoaatteiden yhteenliittymänä, leviää sosiaalisessa mediassa ja levittää maailmasta pimeitä tulkintoja.

Qanonissa on väkeä, jonka mukaan maailmassa on rikkaiden rinki, joka on sulkenut lapsia seksiorjiksi luoliin ja kellareihin.

Koronaviruspandemiaa väitetään keksityksi kohuksi, jonka tarkoituksena on rikastuttaa rikkaita ja lääketehtaita. 5g-verkkojen uskotaan levittävän koronavirusta ja rokotusten olevan vaarallisia.

HS 18.10.2020

Q:n julkaisujen sijasta valtamedia keskittää huomionsa liikkeessä oleviin ihmisiin, joista osa on tehnyt villejä tulkintoja Q:n julkaisuista. Huomatkaa sanamuoto: ”Qanonissa on väkeä…” Todellinen journalisti aloittaisi lauseensa sanoilla: ”Q kirjoittaa…” 

Mitä tulee HS:n väitteisiin: Jo pelkkä Jeffrey Epsteinin tapaus riittänee todisteeksi eliitin käyttämistä alaikäisistä seksiorjista. Rokotteiden vaarallisuudesta tai vaarattomuudesta HS:n varmaan kannattaisi haastatella niitä vanhempia, joiden lapset saivat narkolepsian Pandemrix-rokotteesta. Todettakoon vielä, että yhdessäkään Q:n julkaisussa – joita kaikkiaan on vajaa 5000 – ei sanota 5G-verkkojen levittävän koronavirusta.

Lainaamalla HS:n ja muun läntisen valtamedian lähestymistapaa Q-ilmiöön voi vaikkapa leimata Keskustan melkoiseksi Orjattaresi-sarjan (Handmaid’s Tale) Gilead-puolueeksi: keskustalaisesta kannattajajoukosta löytyy melkoisen suuri joukko lestadiolaisia, jotka haluaisivat täydellisen kieltolain kaikkien päihteiden osalta, kieltäisivät abortin ja esiaviollisen seksin, poistaisivat naispappeuden ja lopettaisivat tai kieltäisivät tv-ohjelmat.

Asiallinen politiikan toimittaja ei kuitenkaan hekumoi keskustalaisten lestadiolaisuuksilla vaan lukee puolueen ohjelmat, jotka ovat varsin liberaaleja ja kertovat Keskustan politiikan de facto suuntaviivat.

Mitä Q kertoo?

HS:n ja muun valtamedian ongelma on, että Q esittää kysymyksiä, jotka ovat erittäin loogisia, kuten: Ketkä olivat mukana luomassa tarinaa Donald Trumpin Venäjäsotkussa? Kuka hyötyi?

Q esittää asiakirjatodisteita ja vanhoja Facebook- ja Twitter-postauksia, jotka ovat usein raskauttavia asianosaisille – kuten kuinka Joe Biden kehuu newyorkilaisen ajatuspajan (Council of Foreign Relations, CFR) tapahtumassa antaneensa potkut Ukrainan valtionsyyttäjälle.

Tämä on todellinen syy näihin lukuisiin ”QAnon on vaarallinen liike” -artikkeleihin. Sitä se onkin – erittäin vaarallinen liike valtamedialle ja sen narratiivimonopolille.

Ja kun totuus paljastuu kansan enemmistölle, vanhan valtamedian päivät ovat luetut – kansa ei pidä siitä, että sen mykiöön on virtsattu vuosikaudet.

Kyse on siis sisällöstä, joka kertoo täysin päinvastaisen kuvan kuin mitä läntinen valtamedia meille syytää. Eikä kannata uskoa minua vaan tutkia ihan itse.


Kirjoitus julkaistu alunperin 21.10.2020 Facebook-ryhmässä Avoin Tilannehuone – Ktm.

Lähde

Pääkirjoitus | Helsingin Sanomat (18.10.2020): Kaikkien salaliittoteorioiden äiti leviää maailmalla. https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006672537.html

Kuva: RootOfAllLight (CC0) via Wikimedia Commons, Pxhere (CC0), HS, YLE
Kuvanmuokkaus: Johanna L

12 comments

 1. ”Jo pelkkä Jeffrey Epsteinin tapaus riittänee todisteeksi eliitin käyttämistä alaikäisistä seksiorjista. Rokotteiden vaarallisuudesta tai vaarattomuudesta HS:n varmaan kannattaisi haastatella niitä vanhempia, joiden lapset saivat narkolepsian Pandemrix-rokotteesta.”

  Kerrassan loistavaa päättelyä! Suurta julkisuutta saanut yksittäistapaus todistaa koko ”eliitin” syylliseksi pedofiliaan. Ja tottahan yksi Pandemrix-rokotus, jolla oli ei-toivotut seuraukset, asettaa varsin kyseenalaiseen valoon kaikki rokotteet, myös ne jotka suojelevat meitä vaikkapa poliolta.

  Q-Anonin seuraajat ovat pääsääntöisesti kouluttamatonta, yksinkertaista väkeä. Usein he ovat elämäänsä turhautuneita naiseläjiä, joilla ei elämässä ole sen kummempaa sisältöä. Tähän köyhämultaiseen maaperään salaliittoteoria toki solahtaa kuin nyrkki silmään.

  Tykkää

 2. Ykä puhuu suuren rahan suulla. Se on niin helppoa ja turvallista. Eliitin puolesta puhujien elämä on niin yksinkertaista. Kun ei tarvitse ajatella itse yhtään, se olisi liian vaivalloista.

  Tykkää

 3. Ykä puhuu suuren rahan suulla. Se on niin helppoa ja turvallista. Eliitin puolesta puhujien elämä on niin yksinkertaista. Kun ei tarvitse ajatella itse yhtään, se olisi liian vaivalloista.

  Tykkää

  • Sinulla on lipsahtanut vahingossa väärä nimimerkki. Oikea olisi: ”Ajattelu, vaivannäkö ja eettinen arviointi ovat aivan liian haastavia toimia minulle.”

   Tykkää

 4. Hyvä Ykä. Minä en tiedä Qanonista mitään muuta kuin sen minkä olen lukenut näistä nettiartikkeleista, jotka kautta linjan mollaavat ja parjaavat ulvoen kuinka väärin on että maailmassa on Qanon. En tiedä onko sanonta ”ei savua ilman tulta” tuttu, mutta mitä kovemmin nämä valtamedian hörhöt huutavat sitä todennäköisempää on että Qanon paljastaa totuutta. Asioista on ilmeisesti mustaa valkoisella ja Bilderberg-ryhmä ainakin on kouriintuntuvaa todellisuutta. Rokotteet voivat olla hyödyksi tai haitaksi, en ota kantaa, mutta leimatessasi kaikki muut jotka jattelevat toisin kuin sinä yksinkertaisiksi todistat todellakin olevasi tyhmä. Jos kerran luotat sokeasti viralliseen ”totuuteen” niin minkälaisena valistusupseerina sinä sitten täällä esiinnyt? Olet mielenkiinnoton trolli joka yrittää nostaa omaa egoaan näsäviisastelulla. Hyvää ja tuudittavaa painajaista.

  Tykkää

  • QAnon ei ”paljasta totuutta”. Se on alusta, missä kuka tahansa voi levittää mitä tahansa väitettä ilman seurauksia tai todisteita. Juuri siksi se on niin suosittu. Oikeat mediat joutuisivat oikeuden eteen, jos ne levittäisivät väitteitä, kuten ”Merkel on Hitlerin lapsenlapsi” tai ”Obama ja Hillary Clinton kuuluvat pedofiilirinkiin”. QAnonissa menee läpi.

   Jokainen, joka levittää tällaisia härskejä valheita ja vielä ylpeilee sillä, on pelkkää pohjasakkaa, ihmiskunnnan liejua, joka vajoaa aina pohjaan.

   Tykkää

   • Ykä olet joko paha tai hyödyllinen Idiootti. Isolla I:llä! Ja taitaa tuo viimeinen lause olla enemmän kuin totta sinun kohdallasi.

    Kerroppa Ykä että kuka omistaa valtamediat? Ja eikö se ole niin että sen lauluja laulat kenen leipää syöt?

    QAnon Top 5 valhetta | BlokkiMedia 26.10.2020

    Voimia silti ja valoa sun elämääsi. Tarvitset sitä.

    Tykkää

   • Voin oikein hyvin, kiitos! En muuten juo ollenkaan.

    Että oikein Matrix-meemi? Olipa kovin omaperäistä. Juuri eilen tuli muuten kadulla joku sekavan oloinen jamppa puhumaan liskoihmisistä ja uudesta maailmanjärjestyksestä, olitkohan se kenties sinä?

    Tykkää

 5. Onko Ykä Supon robotti ? Nykyään kun ei voi tietää. Tein sähkösopimuksenkin robotin kanssa. Kaikkea hyvää Ykälle, on sitten robotti tai ei!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s