Sattuman kauppaa

Koronavirusta jäljittävästä sovelluksesta keskusteltiin jo kuukausia ennen kuin koronasta oli edes kuultu.

Thomas Paine -podcast haastatteli Clinton-säätiön verojen välttelyä tutkineita John Moynihania ja Larry Doylea. Kaksikko paljasti lähetyksessä Bill & Melinda Gates -säätiön edustajien tapailleen elokuussa 2019 demokraattisen puolueen kongressiedustajaa Robert L. Rushia, joka osallistui Aspen-instituutin kustantamana Afrikassa, Rwandassa järjestettyyn konferenssiin. Aspen-instituutin rahoittajiin kuuluu mm. Bill & Melinda Gates -säätiö.

Tammikuussa edustaja Rush esitteli kongressille lakiesityksen HR 6666, COVID-19 Testing, Reaching, And Contacting Everyone (TRACE) Act, jolla Yhdysvaltain tartuntatautivirasto (Centers for Disease Control, CDC) määrättäisiin perustamaan kansallinen koronaviruksen testaus- ja kontaktijäljityssovellus. Rahaa ohjelman toteuttamiseen varattaisiin 100 miljardia dollaria.

Kontaktijäljitys voitaisiin lakiesityksen mukaan tehdä esimerkiksi älypuhelimiin asennettavalla lisäsovelluksella. Vain 13 päivää lakiesityksen esittelyn jälkeen Nancy Pelosi (dem) liitti sen mukaan omaan, lähes 2000-sivuiseen koronapaketti-esitykseensä.

Aspen-instituutin konferenssiin osallistui myös Partners in Health -organisaation (PIH) tri Paul Farmer, joka vetää nyt kontaktijäljitysohjelmaa Massachusettsissa. PIHin rahoittajiin kuuluu mm. digitaalisen identiteetin käyttöönottoa promotoiva Bill & Melinda Gates -säätiö, joka rahoittaa myös useita PIHin yhteistyökumppaneita. COVID-19 Credentials Initiative (CCI), ”terveyspassi” on eräs monista digitaalinen identiteetti -projekteista.

Koronapassi — yhteiskunnan ja talouden kontrolloiduksi uudelleenavaamiseksi

Ennen kongressiuraansa Rush toimi pastorina Chicagossa Beloved Community Church of God in Christ -nimisessä kirkossa, jonka varojen käytön ja verojen välttelyn selvittely on edelleen kesken.

Sattumusta kerrakseen

Ilman salaliittoteoretisointiakin alkaa mietiskellä todennäköisyyksiä sille, että digitaalisen identiteetin käyttöönottoa promotoiva, teknologiayritysten ja rokotevalmistajien osakkeita omistava säätiö sattuu rahoittamaan konferenssia – joka sattuu kutsumaan rahanahneeksi ja lahjottavaksi tiedetyn kongressiedustajan konferenssiinsa.

…Ja että kyseinen kongressiedustaja sattuu siellä tapaamaan säätiön edustajia rupatellakseen viikon verran niitä näitä. Jonka jälkeen kongressiedustaja sattuu sopivasti tekemään lakiesityksen, joka hyödyttää kongressiedustajan konferenssimatkan kustantanutta säätiötä.

Ja ihan sattumalta kaikki on tapahtunut ennen kuin koronapandemiaa oli keksitty.

Onko sitten meneillään globaali salaliitto vai vain hyvin verkostuneiden ihmisten normaalit takahuonekaupat? Sen näkee aikanaan, viimeistään silloin kun eletään keinoälyn valvontaa pakoillen.

Epäilyt salaliittojen olemassaolosta perustuvat moneen asiaan. Rokotekriittisiä kiusaa riippumattoman tutkimuksen vähäisyys, haittavaikutusten vähättely, rokotevalmistajille myönnetty vastuuvapaus ja lääkeyhtiöiden – oikeussaleissa osoitettu – epärehellisyys sekä terveysviranomaiset, jotka vakuuttavat rokotteen olevan turvallinen ja tehokas vielä sen jälkeenkin, kun osoittautuu, että rokote ei ole kumpaakaan.

Vaalirahoituskohut, lahjontaoikeudenkäynnit ja lobbaajien vaikutus päätöksentekoon eivät nekään hälvennä epäluuloja. Hyväveli-verkostojen olemassaolo, salaiset sopimukset

Epäilenpä, että salaliittoteorioita tulee esiintymään niin kauan kuin ihmisissä esiintyy ahneutta, vääristynyttä kunnianhimoa, häikäilemätöntä opportunismia, moraalittomuutta… ja havaintokykyä.


PÄIVITYS 3.12.2020 klo 08:21: poistettu ylimääräinen t-kirjain ja täsmennetty lausetta ”Epäilenpä, että salaliittoteorioita tulee esiintymään niin kauan kuin ihmisissä esiintyy ahneutta, kunnianhimoa, häikäilemättömyyttä… ja havaintokykyä.” > Epäilenpä, että salaliittoteorioita tulee esiintymään niin kauan kuin ihmisissä esiintyy ahneutta, vääristynyttä kunnianhimoa, häikäilemätöntä opportunismia, moraalittomuutta… ja havaintokykyä.

PÄIVITYS 3.12.2020 klo 22:13 Lisätty kuvituskuva artikkelin sisälle

Kuva: Imamon (CC BY 2.0) via Wikimedia Commons, Pikist (CC0), Piqsels (CC0), Pikist (CC0). Kuvanmuokkaus: Johanna L

7 comments

 1. Yksi näistä mainitsemistasi tapahtumista voisi olla vahinko. Kaksi tapahtumaa samassa jatkumossa voi mennä sattuman piikkiin. Mutta kolme alkaa pahasti haista jo tavalle hoitaa asioita. Ainahan meitä haukutaan salaliittoteoreetikoiksi, mutta kyllä näistä puuhista löytyy näyttöä jo vaikka millä ja mitalla. Samat tai samoja naamoja lähellä olevat tahot pompahtelevat pinnalle milloin Bilderberg-ryhmän tapaamisissa,milloin Davosin talousfoorumin kaltaisissa kokouksissa tai sitten vain muuten sattumalta tapaavat siellä missä tavallisten ihmisten asioita ajetaan penkin alle. Minä tiedän että taas joku tarjoaa minulle foliohattua, mutta käännetäänpä asia toisin päin; näyttäkää toteen että nämä hiipparit eivät tee mitään salakähmäistä näissä pullakahvi tilaisuuksissaan.

  Tykkää

 2. No tämähän nyt oli yllätys. Ajattelin että näinkin ajankohtainen ja mielenkiintoinen aihe olisi herättänyt keskustelua, mutta näköjään ei. Tämä kertookin paljon meidän maastamme ja sen ”sievistys” tasosta. Ihmiset tuntuvat pääsääntöisesti keskustelevan itselleen ts. he haluavat huutaa suoraa huutoa. No jaa on toisaalta hyvä että on olemassa sivusto jossa ei heti ensimmäiseksi haistatella ja manata helvetin alimpaan kun jostakin jotakin sanoo/kirjoittaa. Kiitos kuitenkin artikkelista. Minusta se on oikein valaiseva. Ps. Minäkin olen lyhyen maltalaisen ystävä vaikka minusta Rasputin on jotenkin jännempi hahmo. Varsinkin siellä Samargandissa.

  Tykkää

  • Lukijoita on enemmän kuin kommentoimaan ryhtyviä. Ehkä heillä ei ole lisättävää?

   Corto Maltesessa kaikki hahmot ovat omanlaisiaan ja mielenkiintoisia, Pitkä Ikä, Kultasuu ja muut. Piirrosjälki ja tarinan kerronta kestävät aikaa ja uudelleenlukemista.

   Tykkää

 3. Jotenkin kummallista on että taudille sallitaan vain yksi ainoa hoitomuoto ja se on rokote.. herättää epäilyksiä. On olemassa vaihtoehtoisia hoitoja jotka ovat halpoja ja hyviä. Esim. klorokiini, ivermektiini, kversetiini jne. Itse otan taudin osuessa vain suun kautta koronalääkkeeni kiitos.. innokkaat saavat ottaa rokotteeni.

  En ole rokotevastainen.. esim tetanus rokotteen aion pian uusia. Aikoinaan otin hepatiitti, keltakuume, polio ja kolerarokotteen kun matkustin eksoottisissa maissa. Nou probleem.. Terve itsesuojeluvaisto vain on näitä uusia RNA rokotteita vastaan.. mieli voi muuttua 5 vuoden kuluttua kun niistä saadaan kokemusperäistä tietoa.

  Täytynee varmaan perustaa sellainen Suomi niminen vapaa maa niille jotka eivät ota rokotetta. Rokoteintoilijat ym. totalitarismin kannattajat voisivat vaikka ahtautua kehä 3n sisäpuolelle.. muu Suomi olisi tällaista em vapaa-aluetta.

  Tykkää

 4. Totta kai! Mikä on kansakunnalle merkittävämpää? Isäntämaasopimus vai valitettava bussiturma Nepalissa? No tietenkin se bussihässäkkä. Tämä asioiden kuoliaaksi vaikenemisen kulttuuri ja jokaisen vastakkaisen mielipiteen leimaaminen ”salaliittoteoriaksi” on vaarallista jo siksikin että totuutta ei voi iankaiken piilotella ja ennemmin tai myöhemmin se pulpahtaa pintaan. Kun näin tapahtuu on syytä varautua jonkinlaiseen reaktioon ja sen voima riippuu siitä kuinka paljon on kusetettu. Yhdelle voi valehdella kaiken aikaa, monille voi valehdella jonkun aikaa mutta kaikille ei voi valehdella loputtomasti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s