YK: Kannabis pois vaarallisten huumeiden listalta

Yhdistyneiden kansakuntien (United Nations, UN) narkoottisten aineiden komissio (Commission on Narcotic Drugs, CND) on tehnyt joukon päätöksiä, jotka vaikuttavat kannabiksen kansainväliseen säätelyyn.

Tehdyt päätökset poistavat kannabiksen vaarallisten huumausaineiden listalta. CND:n tiedote toteaa nyt tehdyn päätöksen tunnustavan laajasti käytetyn kannabiksen lääkinnälliset ja terapeuttiset käytöt.

Päätöksen toivotaan rohkaisevan lääkekäytön tutkimusta sekä toimivan katalyyttina, joka saa valtiot laillistamaan lääkekäytön sekä harkitsemaan uudelleen viihdekäyttöä koskevia lakejaan.

Maailman terveysjärjestö WHO on antanut omat suosituksensa, joissa mm. korostetetaan, että kannabiksen ei-huumaava ainesosa kannabidioli (CBD) ei ole kansainvälisen sääntelyn kohde.

Jo yli 50 maata on omaksunut kannabiksen lääkekäytön ohjelman, ja 15 Yhdysvaltain osavaltiota on laillistanut viihdekäytön.

Päätös kannabiksen poistamisesta vaarallisten huumeiden listalta, jolla se on ollut tappavien opiaattien rinnalla 59 vuotta, syntyi 27 puolesta, 25 vastaan ja yksi valtio pidättäytyi äänestyksestä.


Kommentti

Luonto tuntuu rakentelevan melkoisen täydellisiä systeemejä. Ihmisen järjestelmät osoittautuvat kerta toisensa jälkeen kompastuvan vallan – siis resurssien – keskittymiseen, keskittämiseen ja väärinkäyttöön, joka kulminoituessaan nostaa massojen oikeutetun raivon – ja kaataa järjestelmän.

Siinä, missä kannabiksen yhdiste THC aiheuttaa psykoaktiivisia – lienee ”päästä kiinni” notta ahdistaviako vai vapauttavia – vaikutuksia, kasvin toinen yhdiste, CBD hillitsee niitä. Ei tule kuvitella, että THC olisi ”paha” aine, eikä varsinkaan tule rajata sitä (kielessäkään) ulos ”lääkinnällisestä kannabiksesta”.

Miksi rahajärjestelmän ihmisen tekele olisi turvallisempi kuin luonnon tarkoituksenmukainen osa täydellistä systeemiä? Kannabis-kasvia – yrttiä – on kasvateltu ja käytetty ihmisen terveyden (ruumiin ja mielen) hyväksi tuhansia vuosia täysin potilasturvallisesti.

YKn uutisessa mainitaan Chilen väittäneen olevan ”suoran suhteen kannabiksen käytön ja masennustapausten nousun kanssa” kun taas Japanista tekopyhisteltiin ”ei-lääkinnällisen kannabis-kasvin [mikä se on?!] käytön saattavan kasvattaa negatiivisia sosiaalisia vaikutuksia, etenkin nuorissa”.

No, ehkäpä mellakkapoliisien pieksemäksi joutuminen oikeuksiensa ajamisesta (kuinkahan pitkä luotettava masennustilasto maasta löytyy?) – tai hikikomori-nuorison eristäytyminen usein juuri japanilaisten megayhtiöiden markkinoimiin pelimaailmoihin ovat terveessä yhteiskunnassa elämisen merkkejä…

Tätä yrttiä on demonisoitu poliittisissa ja kaupallisissa tarkoituksissa kymmeniä vuosia, muun muassa osana ”FBIn isän”, John Edgarin mustan väestön (kulttuurin) vainoja sekä puuvilla- että etenkin lääketeollisuuden (BigPharma) valtavien markkina- ja lobbauskoneistojen toimesta.

Yksi juurisyy BigPharman loputtomaan vihaan kannabis-kasvia kohtaan on, että se on ikivanha, tunnettu, luonnon luoma kasvi – sitä ei voi patentoida sellaisenaan. Toki tuotto houkuttaa vaikka lehtimassan prosentuureja laskemaan… Kasvia voi kasvattaa, nykyteknologialla melkein kuka ja missä vain – ihminen itse.

Ja mille mantereelle tahansa menee, ihmiset hoitavat tällä samalla yrtillä vaivojaan, stressiään… Muun muassa [joku voisi sanoa yli-]sympaattisessa Sydämen asialla -sarjassa pastorismies kasvatteli kannabis-yrttiä auttaakseen sairastavaa vaimoaan.

Rikollisuus asiaan liittyy mätien lakien, ei kasvin vaikutusten vuoksi. Hipeillä ja ”pilvityypeillä” tuntuisi oikeiden ihmisten (rahvaan) maailmassa olevan melkoisen sosiaalinen ja lämminhenkinen, vähintään rauhanrakentajien maine… Ristiriitaista, vai mitä..?

Johanna / AM

Lähde

UN News (2.12.2020): UN commission reclassifies cannabis, yet still considered harmful. https://news.un.org/en/story/2020/12/1079132

Kuva: Pikist (CC0)

3 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s