”Vapauspassi” ja WHO:n uus-määritelmät

Ison-Britannian hallitus on palkannut kaksi yritystä suunnittelemaan korona”vapauspasseja”, uutisoi brittilehti Daily Mail.

Netcompany UK on saanut 42 000 punnan alihankintaurakan koronasertifikaatin (Covid-19 Certification/Passport MVP, minimum viable product) suunnittelemiseksi, ja Hub Company 34 000 punnan urakan suunnitella sovellus, joka sisältäisi henkilökohtaisen QR-koodin tehdyistä koronatesteistä ja niiden tuloksista.

”Vapauspassi” on käytännössä digitaalinen passi – ID2020 – jossa ihmisten älypuhelimissa on valokuvallinen henkilötodistus varustettuna QR-koodilla. Koodin kautta voidaan tarkistaa, onko henkilö testattu koronanegatiiviseksi tai onko henkilö ottanut koronarokotteensa säännöllisesti. Ilman ”vapauspassia” ei olisi pääsyä pubeihin, kouluihin tai työpaikalle, Daily Mail kirjoittaa.

Terveysministeriön mukaan ei ole vielä tehty päätöstä ”vapauspassin” käyttöönotosta, kyse on ”mahdollisuuksien tutkimisesta” ja ”paluusta normaaliin”.

Samankaltaisia suunnitelmia on ainakin Kanadassa ja Israelissa. Kommunistisessa Kiinassa QR-koodit ovat käytössä ainakin Xinjianin alueella, missä niillä kontrolloidaan etnisen vähemmistön, uiguuriväestön liikkumista.

Pandemia vai pandemiahko?

Sikainfluenssapandemian alla Maailman terveysjärjestö (World Health Organization, WHO) muutti pandemiamääritelmiä.

Alkuperäisessä määritelmässä pandemia edellytti useita, saman aikaisesti eri puolilla maailmaa puhjenneita epidemioita sekä ”valtavia kuolleisuus- ja sairastuvuuslukuja”. Lisäksi kerrotaan epäsuorasti, että viruksia ei voi hävittää rokotteilla, koska virusten pintaproteiinit muuntuvat vastauksena ihmisten kehittämään luontaiseen immuniteettiin tai rokotteisiin:

KUVAKAAPPAUS 7.2.2005 otetusta verkkotallenteesta WHOn sivulta
http://www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en

Nykyisen määritelmän perusteella pandemian voi julistaa, vaikka kuolleisuus olisi nolla ja sairastuneisuus vähäistä.

Laumaimmuniteetti vai rokoteleima?

WHO on ”uusintanut” myös laumasuojan synnyn tarinan. Alkuperäinen määritelmä löytyy edelleen WHO:ta rahoittavan, rokotteiden käyttöä (rokotemyyntiä) edistävän rokoteliittouman, GAVIn sivuilta sekä WHOn sivujen Wayback Machine -verkkotallenteena. Uusi määritelmä on esillä WHO:n sivuilla ilman mainintaa tehdyistä muutoksista.

KUVAKAAPPAUS (24.12.2020) GAVIn sivulta
https://www.gavi.org/vaccineswork/what-herd-immunity

Vanhan määritelmän mukaan laumasuoja on epäsuora suoja infektiotaudeilta, joka muodostuu riittävän prosentin väestöstä tultua immuuniksi infektiolle joko rokotuksen tai aiemman infektion kautta. Tämä vähentää riskiä sairastua niiltä, joilta immuniteetti vielä puuttuu.

Immuunit yksilöt eivät todennäköisesti osallistu taudin leviämiseen, koska he häiritsevät infektioketjua tavalla, joka hidastaa tai pysäyttää taudin leviämisen, vanhassa määritelmässä kuvaillaan.

Mitä suurempi yhteisössä olevien immuunien henkilöiden määrä on, sen epätodennäköisempää on, että immuunisuojattomat henkilöt joutuisivat kontaktiin infektoituneen yksilön kanssa, vanha määritelmä selostaa:

KUVAKAAPPAUS 12.11.2020 otetusta verkkotallenteesta WHOn sivulta (päivitetty 9.6.2020)
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-serology

Määritelmän muutoksen yhteydessä 13. marraskuuta WHO on poistanut sivultaan huhtikuisen näkemyksensä ”vapauspassista” (kuvassa yllä). Järjestön johtaja, Tedros Ghebreyesus, julisti edellisenä päivänä ”kärsimystä ja kuolemaa”, jos laumaimmuniteettia pohditaan reaktiona covid-19-viruksen luomaan uhkaan ihmiskunnalle.

Uudessa määritelmässä laumaimmuniteetti-käsite supistetaankin vain rokoteohjelman täytäntöönpanon seurantaan sopivaksi suureeksi:

KUVAKAAPPAUS 14.11.2020 otetusta verkkotallenteesta WHOn sivulta (päivitetty 13.11.2020)
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/coronavirus-disease-covid-19-serology

WHO:n uudessa määritelmässä väitetään, että laumasuojan konseptia käytetään rokotusten yhteydessä kuvaamaan suojaa, jonka väestö saa, kunhan riittävä osuus väestöstä on rokotettu – immuniteettia ei synny, ellei väestöä suojata virukselta. Rokotetut ihmiset on suojattu sairaudelta, eivätkä siirrä tautia eteenpäin, katkaisten siten [infektion] siirtymisen ketjut.”

Luontaisesti muodostuva immuniteetti on poistettu määritelmästä.

PÄIVITYS *Kit Knightly huomauttaa Off-Guardianissa 28.12.2020 uuden version sisältävän virkkeen ”laumasuoja saavutetaan suojaamalla ihmisiä virukselta, ei altistamalla heitä virukselle”, mikä on [orwelliaanista] kaksoisajattelu-uuspuhe-pötyä, koska rokotusten nimenomainen idea on tuottaa immuniteetti altistamalla ihmiset virukselle:

Knightly kirjoittaa myös WHO:n vanhan laumaimmuniteetin muodostumisen määritelmän kadonneen webbi-arkistostakin: ”Kaikki aiemmat versiot ovat kadonneet Wayback Machinesta, mikä jo sinällään kertoo paljon. Tiedämme muutoksista vain, koska kuvakaappauksia aiemmasta versiosta on jäljellä.” *

PÄIVITYS * Knightlyn viimeksi kertoma ei tosin pidä paikkaansa. Esimerkiksi tämän artikkelin kuvakaappauksen lähde – Wayback Machinen webbi-tallenne – WHOn alkuperäisestä määritelmästä löytyy edelleen webbi-arkistosta. Knightlyn linkin perusteella hän etsi Wayback Machinesta tallenteita sivusta, jonka URL – siis sen alkuperäinen nimi – mainitsee termin ”covid-19”. Tällaisen sivun ei voi olettaakaan olleen (julkisena) olemassa WHOn sivustolla kovin montaa vuotta.

Vertailun vuoksi AvoinMedian Wayback Machinesta hakeman WHOn sivun URL on: http://www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en. Tätä sivua ei enää ole olemassa. *

Mietitäänpä…

Onko normaalia joutua todistamaan terveydentilansa ravintolahenkilökunnalle tai halutessaan käyttää julkisia liikennevälineitä?

”Vapauspassi” näyttäytyy digitaalisena versiona keltaisesta daavidintähdestä, hihamerkistä, jolla eräs valtakunta ei-niin-kaukaisessa menneisyydessä erotteli kunnon kansalaiset ”viruksesta”.

Virus on vierailija, joka ei pyri tappamaan isäntäänsä. Monille viruksille on myös tyypillistä, että vain pieni osa tartunnan saaneista sairastuu. Virusinfektiossa solun solukalvo muuttuu ja alkaa toimia immuunivasteen synnyttävänä antigeenina, jolloin T-lymfosyytit voivat tappaa viruksen.

B-lymfosyytit tuottavat vasta-aineita. Elimistössä on myös muistisoluja, jotka säilyttävät tiedon antigeenista, jolloin elimistö tunnistaa vanhastaan tutun taudin aiheuttajan ja tuhoaa sen. Kun puolustusjärjestelmän solut toimivat riittävän tehokkaasti, viruksen monistuminen estyy, eikä tartunnan saanut sairastu.

Ihmisessä on – ihmisessä kuuluu olla – mikrobeja: bakteereja, viruksia, sieniä (fungi) ja arkeoneja. Noin 43% ihmisestä on ihmissoluja ja noin 47% on mikrobiomia. Jokaisen ihmisen mikrobisto on erilainen ja auttaa meitä pysymään terveinä suojellen meitä vahingollisilta bakteereilta ja viruksilta.

Kyse on tasapainosta ”hyvien” ja ”pahojen” mikrobien välillä, siksi terveelliset ruokailu- ja elintavat ovat niin tärkeät. Mikrobiomimme vaikuttaa painoon, mielialaan, sairauksien syntyyn, vaikka mihin. Niitä on sisäpuolellamme ja niitä on ulkopuolellamme, ihossamme. Jatkuva käsidesin kanssa läträäminen hävittää iholta ”pahojen” ohella myös suojaavan mikrobiomin.

Älypuhelimissa on noin 4000 erilaista bakteeria per neliösenttimetri (cm2). Voisi sanoa, että ne ovat potentiaalinen tartunnanlähde. On ironista, että terveyden todistamiseen suunniteltu ”vapauspassi” halutaan toteuttaa älypuhelimen avulla.

Päästäänkö viruksista ja virusten aiheuttamista taudeista eroon rokotusten avulla? Tuskin. Virukset muuntuvat jatkuvasti. Esimerkiksi maailmalla kiertävistä polio– ja tuhkarokkokannoista osa on rokoteperäisiä. Japanissa tutkijat löysivät autististen lasten suolistosta jälkiä rokoteperäisestä tuhkarokosta.

Influenssarokotuksia on jaettu pitkään. Silti vuosittain kiertää A- ja B-tyypin influenssaviruksia sekä koronan variantteja, eivät ne mihinkään ole kadonneet tai lakanneet sairastuttamasta. Rokotteen saanut saattaa toimia taudinlevittäjänä – tämä antaisi perusteita laittaa rokotteen ottaneet karanteeniin, kunnes voitaisiin olla varmoja, että he eivät levitä tautia.

Yhdysvaltain vallanmedian kärkilehti The New York Times kirjoittaa 21. joulukuuta: Rokotteet eivät tarjoa täydellistä turvaa emme[kä] tiedä vielä, levittävätkö rokotetut virusta. Koronavirus jatkanee nopeaa leviämistään, kunnes suuri enemmistö väestöstä on rokotettu tai saanut luonnollisen immuniteetin (has survived a natural infection).”

Ulkoministeriön terveyden ja hyvinvoinnin suurlähettiläs Päivi Sillanaukee kertoo Ilta-Sanomissa 10. marraskuuta, että kehittelyssä pisimmällä olevien koronarokotteiden tapauksessa ei ole kyse taudin – siis viruksen – leviämisen estämisestä. ”Kyse on vielä vain oireiden estämisestä”, hän kertoo ja lisää ”löydösten vaikuttavan siltä, että tauti voi edelleen tarttua”.

Vallanmedian antama tilannekuva on – tarkoituksellako? – äärimmäisen ristiriitainen: asiantuntijan kertoma kumotaan tunteisiin vetoamalla ja annetaan ymmärtää päinvastainen oikeaksi. Epävarmuudessa pidettävä yleisö kääntynee laumasieluisesti tunteen ja ”oikean mielipiteen” puoleen ja silti journalistinen taho – tässä IS – voi säilyttää objektiivisuuden kulissin. KUVA Avoin Th / IS 7.12. ja 11.10.

Ainoa, mikä oikeastaan on varmaa, on, että emme tiedä tarpeeksi ihmisen, ympäristön ja mikrobiomien vuorovaikutuksesta ja yhteistoiminnasta voidaksemme sanoa mitään lopullista rokotteiden hyödyllisyydestä.

WHO:n tapa väärentää historiaavallanmedian tukemana – ei auta yhtään.


PÄIVITYS 4.1.2021 klo 08:03: ”Kit Knightly huomauttaa… aiemmasta versiosta on jäljellä.'”
PÄIVITYS 11.1.2021 klo 0:46: ”Knightlyn viimeksi kertoma ei tosin… ei enää ole olemassa.” Edellistä päivitystä lyhennetty (poistettu maininta määristelmämuutosten ilmoittamatta jättämisestä toistona), siirretty (lopusta nykyiseen kohtaansa) ja merkattu uudelleen (aiemmin ”LISÄYS”).
PÄIVITYS 12.1.2021 klo 06:37: Korjattu edellisen päivityksen linkki.

Kuva: Michel Zacharz (CC BY-SA 2.5), Sarah Ewart (CC BY-SA 3.0), Gonzalort1 (CC BY-SA 3.0), cjohnson7 (CC BY 2.0) via Wikimedia Commons, Bicanski via Pixnio (CC0). Kuvanmuokkaus: Johanna L

20 comments

 1. ”CRUX SACRA SIT MIHI LUX
  NON DRACO SIT MIHI DUX
  VADE RETRO SATANA
  NUMQUAM SUADE MIHI VANA
  SUNT MALA QUAE LIBAS
  IPSE VENENA BIBAS” ….eli pitäkää tunkkinne (myrkkypiikkinne).

  Tykkää

  • Takavuosina meillä oli täällä E-Savossa vesirokko”epidemia”. Sairastuneista suurin osa oli saanut rokotteen + tehosterokotteen.Kuulin tämän terveydenhuoltohenkilökuntaan kuuluvalta.
   Tiedän myös samalta ajalta tapauksen, jossa rokotteen saanut sairasti vesirokon kaksi kertaa, jos kohta toinen kerta oli paljon ensimmäistä lievempi.

   Tykkää

 2. Heh. Voi olla mielenkiintoinen alkuvuosi kun rokotetta tyrkytetään entistä aggressiivisemmin.. voinkin alkaa vapaaehtoisesti kantamaan keltaista judensterniä julkisilla paikoilla merkkinä siitä että en ole rokotettu..

  btw.. mielenkiintoinen artikkeli tässä, että nikotiini hillitsee sytokiinimyrskyä..

  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01359/full

  Mutta sehän on vallan pöyristyttävää ja suorastaan kiukustuttavaa, että tupakalla olisi hyödyllisiä terveysvaikutuksia..

  Tykkää

 3. Tunsin aikanaan kaksi Rettigin röökitehtaan työnjohtajaa. Kumpikin kertoi — toisistaan tietämättä — että jos tupakoi, kannattaa polttaa sikareita tai sätkiä. Valmissavukkeissa, eritoten kevytsavukkeissa, poistettu nikotiini ja terva korvattiin (korvataan?) muilla aineilla, jotka ovat paljon ikävämpiä.

  Ehkä uudessa ”normaalissa” on maskillisten ja maskittomien osastot, samaan tapaa kuin ennen oli tupakoivien ja tupakoimattomien osastot.

  Tykkää

 4. Jaetaanko yhteiskunta kohta apartheidin mallin mukaan ylempi – ja alempiarvoisiin WHO:n käskytyksellä ? Miltä pohjalta Soroksen ”black lives matter” voi silloin toimia ?
  ——
  Tanskassa naiset ovat tapapolttaneet sikareita jo kauan. Jos sellaisen saa pidettyä aisoissa, se on varmasti terveellisempää kuin tupakkiaskien ostaminen. Tupakka on lääkekasvi. Tunnettu esim. migreenilääkkeenä injektioiden muodossa.

  Tykkää

  • Yhdysvaltain presidentinvaalien yhteydesä tuli selväksi, että korona tarttuu vain republikaanien vaalikokouksissa, ei BLM-mielenilmauksissa 😉 https://avoin.media/2020/07/03/yhdysvaltain-koronavaalit/

   Poltin piippua silloin kun Helsingissä oli vielä oikeita kivijalkatupakkakauppoja. Joskus myös pikkusikareita.

   Kenties pitäisi siirtyä ostamaan netistä intiaanitupakkaa — tai alkaa kasvattaa taas itse kessua. Monissa lajikkeissa on aivan mahtavan kauniit kukat! Ongelma on siinä, että kessuviljelmä pitäisi tod.näk. aidata tai muuten lampaamme syövät ne.

   Tykkää

  • On se huomioitu rokotekokeissakin 😉

   Pfizer/BioNTechin rokotekokeeseen osallistuneet eivät saa harrastaa suojaamatonta tai heteroseksuaalista seksiä 28 vrk:n rokotteen ottamisen jälkeen eivätkä myöskään lapsensaamisiässä olevien naisten kanssa ”mahdollisten reproduktiivisten turvallisuusriskien eliminoimiseksi” eivätkä myöskään lahjoittaa spermaa (s. 132):

   PF-07302048 (BNT162 RNA-Based COVID-19 Vaccines)Protocol C4591001
   Page 132
   10.4.Appendix 4: Contraceptive Guidance
   10.4.1.Male Participant Reproductive Inclusion

   Criteria Male participants

   are eligible to participate if they agree to the following requirements during the intervention period and for at least 28 daysafter the last dose of study intervention,whichcorresponds to the time needed to eliminate reproductive safety risk of the study intervention(s):

   •Refrain from donating sperm.PLUS either:

   •Be abstinent from heterosexual intercourse with a female of childbearing potential as their preferred and usual lifestyle (abstinent on a long-term and persistent basis) and agree to remain abstinent.OR•Must agree to use a male condom when engaging in any activity that allows for passage of ejaculate to another person.

   •In addition to male condom use, a highly effective method of contraception may be considered in WOCBP partners of male participants (refer to the list of highly effective methods below

   in Section 10.4.4).

   10.4.2.Female Participant Reproductive Inclusion Criteria

   A female participant is eligible to participate if she is not pregnant or breastfeeding, and at least 1of the following conditions applies:•Is not a WOCBP (see definitions belowin Section 10.4.3).OR•Is a WOCBP and using an acceptablecontraceptive method as described below during the intervention period (for a minimum of 28 days after the last dose of study intervention).

   The investigator should evaluate the effectiveness of the contraceptive method in relationship to the first dose of study intervention.The investigator is responsible for review of medical history, menstrual history, and recent sexual activity to decrease the risk for inclusion of a woman with an early undetected pregnancy.[…]

   Click to access C4591001_Clinical_Protocol_Nov2020.pdf

   Tykkää

 5. Katolinen sivusto LifeSiteNews uutisoi Kiinassa tehdystä, 10 miljoonaa henkilöä käsittäneestä tutkimuksesta: Oireettomat eivät tartuttaneet

  Asymptomatic transmission of COVID-19 didn’t occur at all, study of 10 million finds
  Only 300 asymptomatic cases in the study of nearly 10 million were discovered, and none of those tested positive for COVID-19.
  https://www.lifesitenews.com/news/asymptomatic-transmission-of-covid-19-didnt-occur-at-all-study-of-10-million-finds

  Tykkää

 6. MTV-uutiset (7.12.2020). WHO harkitsee koronarokotetodistusta matkustajille – ilman todistusta ei saisi matkustaa.

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/who-harkitsee-koronarokotetodistusta-matkustajille-ilman-todistusta-ei-saisi-matkustaa/8005716#gs.nqx9gi

  Sanna Marin on väläytellyt vastaavaa: WHO:n pääjohtaja kehuu Sanna Marinia: ”En voisi olla enempää samaa mieltä” 14.11.2020 klo 12:41 (muokattu 14.11.2020 klo 19:52)
  Pääministeri Sanna Marin (sd) ehdottaa Politico-lehdessä digitaalista ”terveyspassia”, joka mahdollistaisi matkustamisen EU-alueella. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20e9d973-8a10-4668-9fa7-671e405b903c

  – Silloin, kun matkustaminen edellyttää testaustulosta, matkustajatietojen keräämistä, todistusta sairastetusta taudista tai tulevaisuudessa kenties rokotustodistusta, on kehitettävä kansainvälinen, tietoturvallinen digitaalinen ratkaisu, Marin lausuu.

  Olen varma, että WHO:ta rahoittavat lääke- ja teknologiayritykset ynnä edellä mainituista osakkeita omistavat säätiöt ovat ratkiriemuissaan saamastaan kritiikittömästä kannatuksesta. Pääsee taas tienaamaan myymällä valtioille ”välttämätöntä” softaa, päivityspaketteja ja rokotteita.

  Tykkää

 7. Pfizer/BioNTechin rokotteen haittavaikutuksia

  84.1% Pain at injection site
  62.9% Fatigue
  55.1% Headache
  38.3% Muscle pain
  31.9% Chills
  23.6% Joint pain
  14.2% Fever
  10.5% Swelling at injection site
  9.5% Injection site redness
  1.1% Nausea
  0.5% Malaise
  0.3% Lymphadenopathy

  Modernan koronarokotteen haittavaikutuksia

  92% Pain at the injection site
  70% Fatigue
  64% Headache
  61.5% Myalgia
  46.4% Arthralgia
  45.4% Chills
  23% Nausea/vomiting
  19.8% Axillary swelling/tenderness
  15.5% Fever
  14.7% Swelling at the injection site
  10% Erythema at the injection site

  There were two serious adverse events of facial swelling in vaccine recipients with a history of injection of dermatological fillers

  jne https://www.fda.gov/media/144413/download

  Luvut haittavaikutuksista (yli 5000 hlöä) joulukuun alkupuolelta.

  Tykkää

 8. .. mustan ironian määrä on loputon… rokottamattomat saa ”punaisen tähden” rintaan?

  CNBC 15.1: ”Israel is launching Covid immunity passports. Here’s what they allow you to do

  Essentially an immunity passport announced by the Ministry of Health earlier this week, the ’green booklet’ would be given to people who’ve received two doses of the vaccine.”

  https://www.cnbc.com/2021/01/15/israel-is-launching-covid-immunity-passports-for-vaccinated-citizens.html

  Tykkää

 9. […] Nykyiseen WHO:n määritelmään sopii mikä tahansa nuha. WHO:n pandemia-määritelmä ei ota mitään kantaa taudin vakavuuteen. WHO on pyrkinyt muuttamaan myös laumasuojan käsitettä sellaiseksi, että sen saa vain rokotteilla, ei sairastamalla.https://www.who.int/bulletin/volumes/89/7/11-088815/en/https://www.who.int/csr/disease/swineflu/frequently_asked_questions/pandemic/en/https://avoin.media/2020/12/26/vapauspassi-ja-whon-uus-maaritelmat/ […]

  Tykkää

 10. Onhan se kätevä ja turvallinen ja kaikkea muutakin kivaa joo…näinhän tämä etenee, pian se korttikin on liian turvaton kun siihen on kytketty kaikenlaista, pitää tehdä siru joka on vieläkin kätevämpi ja turvallisempi…

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voisiko-maksukorttiin-kytkea-koronatodistuksen-sitra-teknisesti-taysin-mahdollista/8112500

  …ja jos et ota näitä systeemejä, olet ulkopuolella kaikesta, pian ostamisesta ja myymisestäkin.

  Aikamme osoittaa selvästi, että Kristuksen puoleen pitää kääntyä entistä tiukemmin, vain Hän voi meidät suojata ja pelastaa tältä kaikelta joka on jo alkanut ja joka on tulossa. Vielä tulee maalmaan se aika kun tälläistä merkkiä vaaditaan jokaiselle ja sitä vaativa haluaa asettua jumalaksi. Mutta Luojan kiitos sen jälkeen oikea Kristus saapuu takaisin kirkkaudessaan ja vapahtaa meidät.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s