Koronarokote epäilyttää ammattiliittoja

Ammattilittojen kansainväliseen kattojärjestöön (AFL-CIO) kuuluva opettajien liitto American Federation of Teachers (AFT), palvelualan työntekijöiden kansainvälinen liitto Service Employees International Union (SEIU) sekä kuntien ja liittovaltion työntekijöitä edustava American Federation of State, County, and Municipal Employees (AFSCME) ovat antaneet yhteisen julkilausuman:

Järjestöt ilmoittavat kieltäytyvänsä ottamasta tai antamasta koronarokotetta.

Perusteluna liittojen lokakuinen yhteinen julkilausuma ”Healthcare Workers Refuse to Receive or Administer COVID-19 Vaccine Without Validation by Independent Third Party Experts” antaa rokoteprosessin politisoitumisen sekä sen, ettei rokotteen tehokkuudesta ja turvallisuudesta ole olemassa luotettavaa tietoa.

Kahta miljoonaa jäsentä edustavat liitot haluavat nähdä kolmansien osapuolien tekemän, riippumattoman arvion siitä, ettei rokotteiden arviointiprosessiin ole vaikuttaneet ulkopuoliset tekijät – ennen kuin ottavat rokotteen itse tai suostuvat rokottamaan muita.

Washingtonissa sijaitsevan Howardin yliopistollisen sairaalan henkilökunnasta enemmistö on kieltäytynyt ottamasta rokotetta, ja niin ikään Texasin Rio Grande Valleyssa. Tri Robert Martinezin mukaan samansuuntaista viestiä kuuluu kaikkialta Yhdysvalloista. CNBC raportoi noin neljän kymmenestä amerikkalaisesta olevan haluton ottamaan koronarokotetta. Syyksi vastahakoisuuteen epäillään mm. rokotevalmistajille myönnettyä täyttä vastuuvapautta rokotteen aiheuttamista haittavaikutuksista.

Myös Alankomaissa (Hollannissa) 87 000 hoitajaa kieltäytyy rokotteista. Isossa-Britanniassa osa terveydenhuoltohenkilöstöstä on ”liittynyt rokotevastaisiin” vastustaen myös maskipakkoa, uutisoi The Times.

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) on 19.12.2020 julkaissut ACIP COVID-19 Vaccines Work Group -koronavirusrokotetyöryhmän koronarokotteen haittavaikutuksia käsittelevän tilannekatsauksen ”Anaphylaxis Following m-RNA COVID-19 Vaccine Receipt”. Katsauksessa tarkastellaan alustavasti tähän asti ilmenneitä, raportoituja haittavaikutuksia.

Koronarokotusten alettua hieman yli kolme prosenttia rokotteen ottaneista on saanut haittavaikutuksia, jotka estävät normaalit arjen toiminnot, työssäkäynnin ja ovat vaatineet lääkärinhoitoa yhden rokoteannoksen jälkeen.

Maailman terveysjärjestö – lääke- ja teknologiayritysten sekä muiden edunsaajaryhmien rahoittama – WHO puolestaan julkaisi 11. joulukuuta 2020 tiedotteen ”WHO Information Notice for IVD Users — Nucleic acid testing (NAT) technologies that use real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) for detection of SARS-CoV-2”, jossa tiedotetaan riskistä, että koronatestaukseen käytetty PCR-testi antaa vääriä tuloksia:

Positiivisen testituloksen saanut ei välttämättä ole SARS-Cov2-infektoitunut, WHO tiedottaa. Kriitikoiden esittämät epäilyt testipandemiasta saavat siten vahvistusta.

Ison-Britannian hallituksen terveydenhuollon ammattilaisille osoittama tiedonanto Pfizerin/BioNTechin mRNA-rokotteesta (COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2) kertoo, ettei rokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta alle 16-vuotiaille ole vahvistettu. Ennen rokotteen antamista on varmistettava anafylaktisen shokin hoitoon tarvittavan välineistön olevan valmiina.

Tiedote kertoo myös, ettei rokote välttämättä suojaa ottajaansa eikä tietoja yhteisvaikutuksesta muiden rokotteiden tai lääkkeiden kanssa ole. Vaikutuksesta raskauteen ja hedelmällisyyteen ei ole tietoja, koska eläinkokeita ei ole viety loppuun – varmuuden vuoksi raskauden mahdollisuus on syytä sulkea ulos ennen rokotteen antamista. Myös tiedot pitkän ajan kuluessa ilmenevistä haittavaikutuksista puuttuvat täysin.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääketurvallisuutta valvovan viraston FDA:n (Food and Drug Administration) 22. lokakuuta 2020 pidetyssä Vaccines and Related Biological Products -kokouksessa koronarokotteen potentiaaliset haittavaikutukset olivat esillä.

Mahdollisina ja siten myyntiluvan myöntämisen jälkeen (faasi4) seurattavina haittavaikutuksina luetellaan mm. kuolemat, Guillain-Barrén syndrooma, aivokalvontulehdus ja erilaiset aivojen häiriötilat, kouristukset, halvaukset, kasvohalvaukset, narkolepsia, anafylaktinen shokki, sydämen toimintahäiriöt, autoimmuunisairaudet, vaikutukset raskauteen sekä vastasyntyneen tilaan, allergiset reaktiot, verihyytymät, reumaattiset ja nivelkivut, Kawasakin tauti, rokotteiden aiheuttamat sairaudet sekä lapsilla hyperinflammatorinen oireyhtymä (MIS).

CBER Plans for Monitoring COVID-19 Vaccine Safety and Effectiveness
Steve Anderson, PhD, MPPDirector, Office of Biostatistics & Epidemiology, CBER VRBPAC Meeting October 22, 2020

Muissa kyseisen kokouksen asiakirjoissa kiinnitetään huomiota mm. siihen, että eläinkokeiden perusteella koronarokote saattaa synnyttää korostuneen hengitystietulehduksen (Enhanced Respiratory Disease, ERD), joka muistuttaa lasten RSV-rokotteesta saamaa sairautta.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääketurvallisuusvirasto FDA tutkii Pfizer/BioNTechin rokotteen aiheuttamia allergisia reaktioita useissa osavaltioissa. Syyksi arvellaan rokotteen sisältämää polyetyleeniglykolia (PEG), jota on myös Modernan rokotteessa. Tri Wolfgang Wodarg ja tri Michael Yeadon varoittivat jo ennakolta PEG:in vaaroista, kuten myös Children´s Health Defence.

Noin 72% Yhdysvaltain väestöstä saattaa olla kehittynyt vasta-aineita PEG:ille, mikä tekee rokotteesta erittäin riskaabelin otettavan. Lääkeyhtiöt olivat jättäneet allergikot pois koeryhmistä pilaamasta rokotekokeita (”Documents published by the two companies showed that people with a history of severe allergic reactions were excluded from the trials, and doctors were advised to look out for such reactions in trial participants who weren’t previously known to have severe allergies.”).

Kaikki suomalaisista kansanedustajistakaan eivät tunne luottamusta koronarokotteiden turvallisuuteen:


Kuva: Gedesby1989 via Pixabay. Kuvanmuokkaus: Johanna L

4 comments

 1. Los Angeles Times 31.12.2020: Some healthcare workers refuse to take COVID-19 vaccine, even with priority access

  uutisoi alle puolen Tehema Countyn St. Elizabeth -sairaalan työntekijöistä olevan halukas ottamaan korokonarokotteen vaikka he ovat ”etuoikeutettuja” so. rokotejonossa ensimmäisinä.
  Providence Holy Cross -terveyskeskuksessa yksi viidestä hoitajasta ja lääkäristä kieltäytyy rokotteesta.

  Edelleen LA Times kertoo, että alueen terveysviranomaisten mukaan karkeasti arvioituna 20-40% terveydenhuoltohenkilökunnasta on kieltäytynyt rokotteesta.

  Riversiden piirikunnassa vastaava luku on 50%. Sairaaloiden johto ja viranomaiset ovat kokoustaneet pohtiakseen kenelle rokotteet. joita terveydenhuoltohenkilökunta ei halua, jaetaan.

  Terveydenhuoltohenkilöstön vastahakoisuus ottaa koronarokote on yllättänyt jotkut tutkijat, LA Times kirjoittaa jatkaen, että moni on päätellyt selviävänsä mahdollisesta koronatartunnasta ottamatta rokotetta, koska ovat jo kuukausien ajan olleet jatkuvasti alttiina tartunnalle.

  Kaiser Family –säätiön tekemän kyselyn mukaan noin 29% terveydenhuoltohenkilöstöstä suhtautuu koronarokotteeseen epäröiden (vaccine hesitancy). Kyselyyn vastanneet epäilivät rokotteen turvallisuutta ja hallituksen kykyä varmistaa rokotteen turvallisuus, Myös politiikan rooli rokotekehittelyssä epäilytti. Ajatuksia koronan vaarallisuuden liitoittelusta esitettiin myös (huom. potilastyötä tekevät siis arvelevat että vaarallisuutta on liioiteltu).

  LA Times kirjoittaa rokote-epäröiviä amerikkalaisia olevan noin 27% väestöstä.

  LA Times kertoo edelleen, että monissa sairaaloissa henkilökuntaa on alettu taivutella ottamaan rokote järjestämällä heille koulutustilaisuuksia, joissa esitetään ”ohjeistavia videoita”, myös ”interaktiivisiin webinaareihin” on turvauduttu.

  Orange Countyn sairaalassa koronapotilaita hoitava Anthony Wilkinson sanoo itsellään olevan monia työtovereita, jotka ovat menettäneet luottamuksensa lääkeyhtiöihin ja tartuntatautivirastoon (CDC).

  Muu osa artikkelia pyrkii selittämään, miksi rokote pitäisi ottaa — kylläkin tavalla, joka tuntuu vihjaavan että ”tämä osa oli pakko laittaa tähän”.

  https://www.latimes.com/california/story/2020-12-31/healthcare-workers-refuse-covid-19-vaccine-access

  IL:n 6 vuotta vanha juttu ”Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen” lääketeollisuuden ja lääkevalvontaviranomaisten korruptiota käsittelevästä kirjasta avaa syitä, miksi terveydenhuoltoalalla työskentelevät ja ammattiliitot eivät usko sokeasti rokotteiden turvallisuuteen ja hyödyllisyyteen.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

  Tykkää

  • ”Koronarokotteiden kansainväliset tutkimukset jatkuvat myyntiluvan saamisen jälkeen.

   Rokotettujen seuranta on kaiken kaikkiaan suunniteltu jopa kahden vuoden kestoiseksi. Myös Suomessa THL on käynnistämässä koronarokotteiden turvallisuuden ja vaikutusten seurannan.[…]”

   https://yle.fi/uutiset/3-11686306 (14.12.2020)

   = koronarokotteen ottajat ovat osa rokotekoetta, vaikka eivät sitä itse älyä.

   Tykkää

 2. itä, että juuri opettajien ammattiliitto vastustaa, en ihmettele ollenkaan. Liitto on erittäin korruptoitunut. Sopimus syntyy, kun muutama johtohenkilö saa lahjuksensa.

  Toisekseen. Tässä jäsenkunta voi äänestämällä saada itselleen ilmaista rahaa. Palkka juoksee riippumatta siitä ovatko koulut auki vaiko kiinni.

  Tulee mieleen ammattiliittojen touhut takavuosina. (Eikä meno ole siitään parantunut. Vain muuttanut muotoa.) Paperiliitolla oli sellainen sopimus, että työnantajan piti neuvotella liiton kanssa, jos se teki minkä tahansa työn kuvaan vaikuttavan muutoksen. Jos esimerkiksi jokin ihmiskäyttöinen vehje, vaikkapa pumppu, korvattiin sähkötoimisella, piti työntekijälle maksaa korvausta ”menetetystä työstä”. Eihän hänen nyt tarvinnut pumpata ja sen seurauksena syntyi ”ansion menetys”.

  Tykkää

  • Hierarkioiden sisäänrakennettuihin ominaisuuksiin ilmeisesti kuuluu korruptio.

   Eivät opettajat ainakaan Suomessa työstä pääse, jos koulut ovat kiinni. Silloin alkaa etäopetus netin kautta. BigTech toki iloitsee.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s