Jääkööt mätä Facebook!

AvoinMedia julkaisee alunperin KIRJOITTAJAN OMALLA SEINÄLLÄ Facebookissa julkaistun jäähyväiskirjeen, jossa pohditaan OMAN, HENKILÖKOHTAISEN KOKEMUKSEN KAUTTA kansalaiskeskustelun muuttumista vuosien myötä suurten somejättien ja vallanmedian tiedon ja tiedotuksen monopoliksi. Walk Away From Bigtech!

Tuomas Mäki

Kuinkahan kauan täällä FB:ssa on tullut notkuttua, muistaakseni vuodesta 2008 – 12 vuotta… Alkuunhan tää tuntui tosi hyvältä, kun sai yhteyden maailman ääriin asti kadonneisiin tuttuihin ja niin edelleen.

Tuona kahdentoista vuoden aikana – nyt kun asiaa tarkastelee – niin tämä naamakirja on osoittautunut / muuttunut kommunistien työkaluksi saada ihmiset omiin kupliinsa ja tappelemaan keskenään. Voitte todistaa tämän itsellenne helposti ja nopeasti.

Kysykää itseltänne vaikka rokotteista, poliittisista puolueista, pressoista, koronarajoituksista, hallituksen pakkotoimista jne, kumpaa tai mitä kannatatte. Ja katsokaa mitä löydätte ja millaiseen kontekstiin ahdettuna, ja lukekaa myös ne postauksien kommenttiosiot. Ajatusruokaa!

Menkääpä sitten ihan kokeeksi vaikka feikkiprofiililla – tai omalla – sanomaan vastaan tai heittämään eriävä mielipide mediassa vellovista asioista… Itse teen tätä viikoittain omalla profiilillani ja parilla lisäprofiililla, vain yrittääkseni todistaa olevani väärässä, siinä onnistumatta.

Tosin lähiaikoina olen onnistunut puhkomaan kuplia ja saamaan monissa ryhmissä laihaa sopua. Eikä ihan kaikki ryhmät kuitenkaan ole täynnä pelkkiä toistensa selkään taputtelijoita. Pidettäköön tätä empiirisenä tutkimuksena, se on ollut itsellä ajatus tätä harrastaessani.

Tämä on kyllästyttävää ja niin läpinäkyvää mielipiteen muokkausta, enkä sitä tässä ala selittämään tarkemmin. Te näette sen ehkä itsekkin. Toiset suojautuu siltä ja toiset ei. Jotkut taas on jo niin aivopestyjä ettei edes näe / uskalla ajatella.

Tämä näkyy esim. ihan jokaisessa valtamedian postauksessa ja sen kommenteissa, joissa kommentointi on valikoiden sallittua – on näet asioita joista saa keskustella, ja asioita, joista ei saa keskustella. Toisin sanoen asioita joista saa muodostaa oman mielipiteen ja asioita joissa se ei ole sallittua – kumpi ja kampi.

Toinen vaihtoehto on mennä vaikka johonkin muualle kuin bigtechin alustoille hengailemaan ja lueskelemaan kommentteja. Ja keskustelemaan, koska se on siellä mahdollista vaikka olisit erimieltä…

Oma havainto: aloin seuraan USAn vaaleja muuaalla kuin facessa ja jumalauta kukaan ei häiriköiny, huudellu mitä sattuu provotakseen toisia jne. Kaikki se, mihin facessa törmää joka #!!¤% ketjussa oli pois, tosin poissa olollaan loisti myös tämä kaikki muu marxistinen mädätys mitä face on täynnä…

Ja mikä hulluinta, nämä alustat ovat sananvapautta puolustavia ja sensuroimattomia… hmm. Miten voi olla ilmapiiri parempi alustoilla, joissa ei sensuroida sitä ja tätä ja sallita vain sitä ”virallista totuutta”??!! Sitä kannattaa miettiä.

Muitakin vaihtoehtoja löytyy joilla voitte sanomani todistaa oikeaksi, mutta jätän ne teille itsellenne löydettäviksi.. Ajatusruokaa…

Sensuuri, josta nyt puhun tässä postauksessa, luo vastakkainasettelua. Kun suuri osa kansasta julistetaan väärämielisiksi, natseiksi, rasisteiksi, vihapuhujiksi jne vain siksi, että he uskaltavat ajatella toisin kuin globaali hallinto sallii. Konteksteja riittää jokaiselle, autoharrastajista lääkäreihin – jokaiselle ja kaikille omansa.

Ja kun nämä sensuurin avaimet ja työkalut annetaan myös yksittäisille ihmisille (faceryhmät), tekee tätä kansalaiset itse toisilleen: kytätään, vasikoidaan ja vahditaan mitä mieltä saa olla ja niin edelleen. Kuin itäsakasassa aikoinaan…

Miksi?

Minä olen jo – kauan ennen kuin koko facea oli edes olemassa – puoleni valinnut tässä tulevassa kaaoksessa, jonka tosin toivon jäävän väliin.

Annan pienen ennustuksen teille tänne faceen, jotta ei tule täytenä yllätyksenä: tässä lähiviikkoina mailmaan nousee valtaan taas yksi uusi ”diktaattori”, ja täällä facessa yleinen ilmapiiri on että tämä diktaattori on paha…

Kuten kaikki muutkin lähivuosien diktaattorit, nekin joiden tappaminen/tuhoaminen on jälkeenpäin todettu virheeksi …jopa tuhoajien sanomana… ja ne todellisiksi paljastuneet syyt… ajatelkaa! Diktaattori tuolla, tuhotaan, ja valtamedia hurraa.

Jos jaksoit lukea tähän asti, kiitos siitä ja kiitoksena suosittelen lämpimästi jättämään facen, twitterin, instan ja kaikki muut bigtechin alustat… tähän on muitakin kuin yllämainittu hyvänä syynä…

Mä olen saanut tästä fasistikirjasta tarpeekseni enkä täällä kohta enään julkaise tai tule olemaan, tämä onkin ns. jäähyväiskirje kaikille FB-kamuille. Mut löytää muualta, jos haluaa saada yhteyden sen jälkeen kun olen täältä häippässyt – sitten kun olen mielestäni riittävästi haukkunut tätä synninpesää…

Täällä tuli oltua ja tää tuli nähtyä.

Nyt on aika siirtyä eteenpäin ja lopettaa tämä paskan vatvominen – sitähän tää Facebook on.


Kirjoitus on julkaistu alunperin kirjoittajan Fb-seinällä 3.1.2020.

Kuva: Internet. Kuvanmuokkaus: Johanna L

3 comments

 1. Heh. Näinhän ne totalitarismit alkaa.. sensuurilla ja kirjarovioilla, toisinajattelijoiden näytösoikeudenkäynneillä ja jahtaamisella.. lopetus tehdään sitten lahtaamisella.

  Mielenkiintoista seurata tämän hulluuden kehitystä.. tällaista se oli varmaan 30 luvun saksassa. Kaikki huusivat käsi suorassa SiegHeil-tervehdystään.. paitsi se itsenäiseen ajatteluun kykenevä pieni prosentti väestöstä.

  Herääminen on tuskallista lopuilla kun huomaavat että heidän seuraama globalistikommunistinen ideologia johtaakin tuhoon ja kuolemaan. Mutta sitten onkin jo myöhäistä..

  Jotenkin absurdia on että kansa haluaa vapaaehtoisesti luopua perusoikeuksistaan ja luovuttaa omaisuutensa ja vallan pienelle globalistieliitille. Omituista, mutta niin totta.

  Tykkää

 2. Onnittelut järkevimmästä päätöksestä yli vuosikymmeneen! Vaan etpä maininnut lärvikirjan veemäisimmästä puolesta; siitä, että olet – ehkä ymmärtämättömyyttäsi – luovuttanut itsesi, siis omat tietosi tämän bigtechin kauppatavaraksi. Ne tuntevat ja tietävät tapasi ja taipumuksesi luultavasti tarkemmin kuin sinä itse, ja tekevät sillä tiedolla mukavaa tiliä. Vai luuletko, että lärvikirja on noussut miljardibisnekseksi pelkillä mainostuloilla?

  Tykkää

 3. J. jörgensen tämä totta, tästä pitikin seuraavaan ja viimeiseen postaukseen laittaa mis hieman tarkemmin kamuilleni ja seuraajilleni… Ystävällisenä neuvona tai varoituksena.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s