Uusi Suomi vai Totuusministeriö? Lääkärin väärä näkemys koronadystopiasta roviolle

AvoinMedia julkaisee kirjoituksen, joka alunperin julkaistiin kirjoittajan omassa blogissa Uuden Suomen Puheenvuorossa – mutta jonka US poisti alustaltaan hetimmiten.

Esipuhe

Rokotteisiin liittyvän keskustelun kieltämisessä aiemminkin kunnostautunut Uusi Suomi – Alma Median Alma Talent -yksikköön vuodesta 2016 kuulunut verkkolehti, jonka tavoitteena joskus oli ”olla yhteiskunnallisen keskustelun ykkösareena Suomessa” – on nimennyt blogialustansa harhaanjohtavasti: ”Puheenvuoro”. Ainakin nimeen kuuluisi etuliite, joka kertoisi että kyseessä ei suinkaan ole sananvapauden piiriin kuuluva, yleinen ja yhtäläinen mahdollisuus puheenvuoroon.

Ennemminkin Uuden Suomen blogialusta vaikuttaa ajatuspoliisin työkalulta, jolla erotellaan ”väärät mielipiteet” valtanarratiivista ja sitä resonoivasta, Uudessa Suomessakin tietenkin sensuroimattomasta pseudokeskustelusta – ja vaiennetaan ne. Puheenvuoroa Uudessa Suomessa kirjoittaessaan mitä ilmeisemmin on oltava tarkkana, jottei loukkaisi ainakaan rokoteteollisuuden etuja – mikäli haluaa pitää puheenvuoronsa.

KUVAKAAPPAUS Uusi Suomi – Puheenvuoro
Koronadystopia

Koronarealistit -sivustolla kerrotaan, että Ville-Veikko Elomaan – yleiskirurgian ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkärin – koronatoimia kritisoiva kirjoitus ehti olla Uudessa Suomessa luettavissa vain alle vuorokauden. Uuden Suomen ajatuspoliisi riensi paikalle, tempaisi virtuaalitulitikkunsa esiin ja roihautti vanhankunnon (inkvisition) ajan tekstirovion liekkeihin – kulottaen hedelmällistä maata sille vähän paremmalle mielipiteelle:

KUVAKAAPPAUS 30.12.2020 otetusta verkkotallenteesta US Puheenvuoro -etusivulta.
KUVAKAAPPAUKSET (11.1.2021) US Puheenvuoro -etusivulta ja HUSin sivuilta

Taas Uusi Suomi unohti, että vaikka kirjojen tuhkasta ei tarinaa enää rakenneta, internetin puhdistaminen vääräuskoisista on jo hivenen haastavampaa: webbi-arkisto Wayback Machine on tallettanut tämänkin Uudessa Suomessa kohtalokkaasti valtanarratiivista poikenneen lääkärin kirjoituksen. Digitalisointi, nopeat yhteydet tuntemattomiin ymv. kehitys voi olla myös hyväksi kansalaisyhteiskunnalle ja yleiselle hyvinvoinnille – jos sitä ei pääasiassa hallitsisi 1%:n ahneus.

Riikan ennaltanäkevä tarjous – Uudesta Suomesta sittemmin kadotetun Ville-Veikko Elomaan kirjoituksen kommenteissa – on voimassa myös muiden vallan ja/tai vallanmedian hiljentämäksi ja/tai vainotuksi tulleiden kohdalla. Ja muidenkin, sillä me emme linjaa vaan haluamme antaa vahvan panoksen moninäkökulmaisen keskustelun rakentamiseen Suomessa.

AvoinMedia kannattaa sananvapautta sekä kansalaisen oikeutta ajatella, olla mieltä, kirjoittaa, julkaista, kritisoida ja tehdä elämänsä tärkeitä päätöksiä avoimen, manipuloimattoman julkisen keskustelun perusteella sekä viranomaisten ja hallinnon pelottelusta, painostuksesta ja mielivallasta vapaana. Nyt näin ei ole, joten jatkakaamme taistelua…

Johanna / AvoinMedia

Koronadystopia vol 1:
Primum non nocere

Ville-Veikko Elomaa

Lääkärinä olen seurannut keväästä 2020 lähtien epäuskoisena maailman reagointia koronaviruspandemiaan. Ainut lohtuni on se, ettei minun enää tarvitse pelätä joutuvani Neuvostoliiton tai Kiinan kaltaiseen yhden uskonnon ja totuuden maailmaan, koska saan nyt elää turvallisesti Suomen omaksumassa globaalissa koronadystopiassa.

Lääketieteessä on yksinkertainen ja yleinen kaikkialla länsimaissa yleisesti noudatettu sääntö: ”Primum non nocere”. Yksinkertaisesti suomennettuna ”hoito ei saa olla sairautta pahempi”, englantilaisittain käännettynä ”first, do no harm”.

Moni lääkäri ja yksittäinen maallikko voisi kuvitella tämän tarkoittavan pelkästään yhden potilaan hoidon kannalta vältettävää harmia. Tosiasiassa tämä periaate on vedettävä paljon laajemmalle mittasuhteelle, suurempaa potilasjoukkoa – koko Suomen kansaa – ajatellen, sillä meillä on rajalliset resurssit hoitaa ihmisiä.

Rajalliset resurssit täytyy jakaa jokaiselle oikeudenmukaisesti. Näin on aina tehty ja näin tullaan tekemään jatkossakin …paitsi ei enää. On ollut järkyttävää havaita vuoden 2020 aikana, kuinka koko lääketieteemme perusperiaate on kerralla heitetty romukoppaan, tai ainakin saanut vahvan kolauksen. Nyt on keskitytty yhteen ainoaan asiaan: koronaan.

Rahaa kuin roskaa, hillittömästi velkaa

Terveydenhuollon kustannuksien tulisi pysyä järkevinä. Lääketieteessä on kirjoittamaton sääntö, että hoidolla saavutetun yhden laadukkaan elinvuoden kustannukset saisivat olla korkeintaan noin 50 000 euroa. Vaikka tuo raja on keinotekoisesti anglosaksisissa maissa asetettu, ja summa satunnaisesti ylittyy vaikeahoitoisten yksittäisten potilaiden kohdalla, on se askelmerkki järjellisen ja järjettömän kustannuskehityksen välillä.

Nyt meillä on pandemia, jonka vuoksi tai jonka varjolla Suomen valtion velanottoa on lisätty ainakin 20–30 miljardilla eurolla. Tämä on häkellyttävä määrä yhden taudin vuoksi ajatellen, että valtion budjettiehdotuksen loppusumma vuodelta 2019 oli 57 miljardia euroa. Tuo lisäraha ei kuitenkaan ole mennyt terveydenhuollolle vaan tukemaan yhteiskunnan muita rakenteita, jotka ovat vakavasti vaurioituneet koronapandemian vuoksi käyttöönotettujen sulkutoimenpiteiden vuoksi.

Terveydenhuollolle on koronan vuoksi varattu 4 miljardia, joka vastaa koko vuoden lääkemenoja Suomessa. Saako COVID-19-terveydenhuolto maksaa mitä tahansa, kysyy Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki:

Koronan kustannuksia on hyvä suhteuttaa muihin julkisiin menoihin. Ilmavoimien hävittäjähankinnat arvioidaan kymmeneksi miljardiksi euroksi. Koronan kustannukset ovat suuremmat kuin yhden vuoden lääkekustannukset tai yhden vuoden perusterveydenhuollon kustannukset.

Ja tässä noin neljän miljardin euron valtion talousarvioon sisältyvässä koronasummassa ei ole vielä laisinkaan huomioitu sitä, mitä yhteiskunnan sulkeminen, yritysten tappiot, mahdolliset konkurssit, lomautukset, työttömyys ja bruttokansantuotteen lasku tarkoittavat – tulevaisuuden valtionvelan hoitokustannuksista puhumattakaan.

COVID-19-epidemian eettinen arviointi (11.11.2020)
Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE / Sosiaali- ja terveysministeriö

Vaihtoehtona meille on kerrottu, että taloudella menisi vieläkin huonommin mikäli koronapandemiaa ei ”hoidettaisi” lockdowneilla, sosiaalisen etäisyyden pidolla, maskeilla ja muilla keskiaikaisen lääketieteen keinoilla. Ihmettelen, miten huonosti meillä voisi mennä!

Tähänkin asti meillä on mennyt ihan hyvin huolimatta vastaavista pandemioista, joita meillä on itse asiassa joka vuosi. Onko kukaan aiemmin sattunut huomaamaan? Minusta on päivänselvää, että hoito on nyt mennyt sairautta pahemmaksi eli ”primum non nocere” ei enää päde nykylääketieteessä.

Eikö koronaan saa kuolla?

Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden aikana kuolleet koronaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan 5. tammikuuta mennessä koronan kanssa – ei välttämättä siitä johtuen – kuolleita olleen 576. Näistä 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla.

Suomessa kuolleiden mediaani-ikä – eli jos kuolleet pistetään ikäjärjestykseen, keskimmäisen ikä – on 84 vuotta. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,2 ja naiset 84,5 vuotta), niin suuri osa koronan kanssa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista – 95 kuolleella sadasta – oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Lopuksi THL vielä toteaa: ”Koronavirusepidemia EI OLE lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.” Nämä tiedot voitte itse käydä katsomassa THLn sivulla ”Tilannekatsaus koronaviruksesta”, ettei tarvitse pistää nettihuijauksen piikkiin.

Avataanpa tätä hieman. Suurimman osan kuolleista – 77 % eli noin kolme potilasta neljästä – ei katsottu olevan edes kykenevä vastaanottamaan teho-osastotasoista hoitoa eli olivat suurimmalta osalta monisairaita ja niin iäkkäitä, että heidän elämänlankansa olisi puhallettu poikki vähäpätöisemmälläkin sairaudella. He eivät enää hyötyneet tehohoidosta. Teho-osasto ei myöskään ole autuaaksi tekevä. Ja kerrottakoon ihmisille toinenkin pieni salaisuus…

Viruksiin meillä on kehnot lääkkeet – jopa rokote on kehnonlainen, mutta siitä myöhemmin. Ihmiset kuolevat muuhun kuin suoranaiseen koronavirukseen. Virus raivaa tietä muille kuolinsyille, esimerkiksi bakteeritulehdukselle, johon taas hyvinkin on lääkkeitä – mutta nekään eivät tehoa, jos ihmisen peruskunto on jo valmiiksi kehno ja elämänlanka ohut. Tarkemmista koronapotilaiden kuolinsyistä saadaan tietoa, kunhan kaikki kuolintodistukset, mahdolliset ruumiinavaukset ja jatkoselvittelyt valmistuvat.

Linkkejä kansankielelle avattuihin tilastoihin koronakuolleisuuteen ja -kauhuihin liittyen:

Näistä käyristä nähdään selkeästi ja kirkkaasti, ettei meillä Suomessa kokonaiskuolleisuus noussut lainkaan vuoden 2020 aikana. Pitääkin nyt siis kysyä arvon kansalaisilta suoraan: Kun ihminen kerran kuitenkin kuolee, niin mikä tekee juuri koronaan kuolemisesta niin hirvittävää? Kuinka moni teistä on noussut huutamaan maskipakkoa ja vapauden rajoittamista lakisääteisesti, koska jokavuotinen influenssa – joka Suomessakin on perinteisesti tappanut moninkertaisesti ihmisiä vuosittain?

Keväällä 2020 halusin olla ruotsalainen

Meillä Suomessa ”koronanyrkki” on toiminut oikein hyvin, suorastaan iskenyt itseään silmään… No entä tuolla paljon parjatussa Ruotsissa sitten? Voin kertoa taas salaisuuden: tilastojen valossa Ruotsissa meni varsin hyvin. Suurempiakin kuolleisuuksia on Ruotsissa ollut kevätepidemioiden aikaan vuosina 2000, 2003 ja 2005. Missä oli paniikki tuolloin?

Toki Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell on ikävässä tilanteessa lukujen valossa. Olihan esim. Suomeen verrattuna kuolleisuus suurempi. Mutta vieläkin suurempia kuolleisuuslukuja saatiin tiukoista rajoitustoimenpiteistä huolimatta esimerkiksi Belgiassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa:

KUVAKAAPPAUKSESTA (11.1.2021) Statistan sivulta KOOTTU
Coronavirus (COVID-19) deaths worldwide per one million population as of January 11, 2021, by country
Belgia – Iso-Britannia – Italia – Yhdysvallat – Ruotsi

Ruotsin korkeamman koronakuolleisuuden syitä pohti muun muassa eräältä arvostetulta kollegaltani – nimeä en tässä vaiheessa mainitse – saatu sähköposti: ”Kantaväestössä korona ei lisännyt juuri lainkaan kuolleisuutta Ruotsissa viime keväänä (2020). Lähes kaikki kuolemat [heikosti] integroituneilla väestönryhmillä vieläpä annosvastesuhteisesti eli mitä [heikommin] integroituneita, sitä enemmän korona niitti kuolemaa.”

Toimitus huomauttaa * Ruotsin lääkäriliiton Läkartidningen-lehdessä julkaistu tutkimusartikkeli vahvistaa: Suuria eroja kuolleisuusluvuissa syntymämaan mukaan maalis–toukokuussa 2020

Maissa, joista monet maahanmuuttajat Ruotsiin ovat saapuneet (artikkeli mainitsee Somalian, Syyrian ja Irakin), syntyneiden keskuudessa maalis–toukokuussa 2020 kuolleisuus oli 200% korkeampi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuosina 2016–2019. Ruotsissa, EUssa tai Pohjois-Amerikassa syntyneiden kuolleisuus ikäryhmässä 40–64-vuotta ei sen sijaan ollut noussut noiden kolmen kuukauden aikana, yli 65-vuotiaissa kuolleisuus kasvoi 19% aiempiin keväisiin verrattuna. *

D-vitamiini avain?

Edellä mainituilla, heikosti Ruotsin yhteiskuntaan integroituneilla väestöryhmillä on erittäin alhaiset D-vitamiinitasot johtuen mm. peittävästä pukeutumisesta ja tummemmasta ihosta. Ruotsissa käytiin keskustelua D-vitamiinista kevään lopulla, ja debatti käynnistyi uudelleen samaan aikaan, kun Iso-Britannian terveysviranomainen (National Health Service, NHS) päätti ryhtyä jakamaan D-vitamiinia iäkkäille ihmisille – joiden iho myös tuottaa heikommin D-vitamiinia – neljän pimeän kuukauden ajan.

Toisin sanoen, ylikuolleisuutta aiheutti Ruotsissa heikosti integroituneet maahanmuuttajat. Kuolleisuus saattoi johtua mm. matalista D-vitamiinitasoista, mikä tosin tässä vaiheessa on vielä spekulaatiota – mutta mielenkiintoinen korrelaatio.

Vastikään joulukuussa Suomessakin HUS antoi suosituksen D-vitamiinin käytöstä. D-vitamiinin suositusannos on varsin maltillinen. Suositusta voidaan heti kättelyssä kritisoida pelokkaan matalaksi – se voisi olla korkeampi, esim. 50 mikrogrammaa, joka takaisi varmemmin riittävän tason. Varma tornihuhu tohtori Faucista kertoo, että hän nauttii varmuuden vuoksi huikeat 150 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä. Tätä en nyt luonnollisestikaan teille suosittele, levitän vain luottamuksella teille tämän huhun. Ettehän kerro kenellekään?

Dosentti Mikko Paunio on ansiokkaasti ottanut kantaa D-vitamiinin potentiaalisista hyödyistä Uuden Suomen blogissaan, mm. kirjoituksissa Väestön D-vitamiinitasot nopeasti kuntoon ja Suomi normaaliksi” (18.9.2020) ja Iranin koronahelvetin syyt löytyivät israelilaistutkimuksesta” (2.10.2020). Suosittelen lukemaan!

Lopuksi

Olemme vuoden 2020 aikana yrittäneet suojella yksilöä lääketieteen pyhimpien periaatteiden mukaisesti. Tämä on kuitenkin jo nyt johtanut merkittäviin haittoihin niin talouden kuin yksilönkin hyvinvoinnille.

On korkea aika miettiä strategiat uusiksi, tai kohta meillä ei enää ole yhteiskuntaa ja läntistä sivilisaatiota, jolla auttaa muitakin kuin koronaan sairastuneita.

KUVAKAAPPAUS (10.1.2020) US Puheenvuorosta poistetun Koronadystopia-kirjoituksen kommenteista.
Heikki Tala on toiminut mm. lääkintöhallituksen ylilääkärinä 1970–1991.

Kirjoitus on alunperin julkaistu – ja poistettu – 10.1.2021 Uuden Suomen Puheenvuorossa, kirjoittajan omassa blogissa.
Kirjoitus on julkaistu 10.1.2021 myös Koronarealistit -sivustolla.
Toimitus on tehnyt muutoksia kieleen ja otsikointiin ym. tyylittelymuokkauksia sekä lisännyt kuvitusta.

OIKAISU 12.1.2020 klo 5:47: Korjattu Statistan kuvakaappauksen vuosiluku 2020 > 2021.
OIKAISU 13.1.2020 klo 0:26: Korjattu Johannan aivopieru: ”rokoterealistit” > ”koronarealistit”.
PÄIVITYS 13.1.2020 klo 15:49: Lisätty loppuun Heikki Talan kommentti. Kiitos kuvasta, Ossi!

Kuva: Rafael Juárez via Pixabay, US. Kuvanmuokkaus: Johanna L

25 comments

 1. AvoinMedia perusti uuden alakategorian, ”(netti)sensuuri”, jossa uudelleenjulkaistaan muualta sensuroituja kirjoituksia tai annetaan esimerkkejä netistä poistetuista teksteistä. Toivomme tästä iloa journalismi- ja yhteiskuntatutkijoille heidän joskus tulevaisuudessa — jos olot jolloinkin palaavat vapaaksi yhteiskunnaksi — selvitellessään kiellettyjä puheenaiheita ja keskustelukehikon rakentamista vallanmediassa.

  Liked by 1 henkilö

 2. Omassa blogissani on epidemiologi Mikko Paunion kaksi samoin US Puheenvuorosta poistettua kirjoitusta:
  https://www.ossitiihonen.com/2020/10/09/mikko-paunio-pippurisumutetta-ja-hourulaa-suomalainen-kirjakauppa-veti-hourulan-pois-myynnista/
  https://www.ossitiihonen.com/2020/07/27/mikko-paunio-trump-oli-oikeassa-hydroksiklorokiinista/

  Minut heitettiin syksyllä 2018 kokonaan ulos US Puheenvuorosta kahden viikon bloggaamisen jälkeen:
  https://www.ossitiihonen.com/2018/11/29/vaaria-mielipiteita-uusi-suomi-sensuroi/

  Liked by 2 people

 3. Erinomaista, kiitos! Sensuuri on nyt todella vahvaa, sillä ihmisten – kansan – ei haluta heräävän ajattelemaan itse, kyseenalaistamaan asioita. Toivottavasti Elomaan tapauksesta tulee Streisand-ilmiö ja lumipalloefekti, ja hiljentämisyritysten myötä sana vain leviää. Näitä pilliin viheltäjiä tarvitaan nyt ja kipeästi.

  (P.S. Sivuston nimi on koronarealistit)

  Liked by 2 people

  • kiitos, satunnainen kansalainen! jutun editoijalle huomiosi oli kullanarvoinen – nolohko moka, hyvä että korjattiin (tai siis korjataan, nyt saunatauolla). nimimuistini on jostain syystä hemmetisti kykenemättömämpi kuin muu muistini, pahoittelut nyt ja ikuisesti näitä aivopieraisuja.

   Tykkää

 4. Loistavaa ! Jälleen kerran mahtava teko ja kirjoitus sananvapauden puolesta!

  Luin Ville-Veikko Elomaan kirjoituksen Uudesta Suomesta lähes tuoreeltaan, Kuten varmaan sadat muutkin. Jo lukiessani kopion kaikille mahdollisille alustoille ja kuvankaappauksiin, koska tiesin että tässä sensuurissa missä elämme, kello alkaa käydä…..

  Enkä valitettavasti kovin väärässä ollutkaan. Palstatilaa saa kyllä Lasse Lehtonen, jolla on vähintäänkin kyseenalaiset eturistiriidat ja kytkyt. Jos olisi yritys, verottajan eritysitilintarkastus kutsuisi kohta…

  Sari Sarkomaa on uskomaton kansanedustaja, toivottavasti vetää mennessään kokoomuksen kannatusta entistä alemmas. Uskomattomalla tarkoitan, kuinka tyhmä ja sinisilmäinen oikeasti voi päästä eduskuntaan…. kyseenalaistan jopa hänen äänestäjiään: äänestittekö fasistia mielestänne – tykkäättekö olla vapaita vai voiko joku päättää puolestanne?

  Sarkomaa on ottanut linjan surffata pelolla ja petaa mahdollista uudelleen valintaansa seuraamalla narratiivia johon hän itsekin uskoo ja ylläpitää. Jos kansa ei ole niin tyhmä kuin Paasikivi väitti, ovi käy.
  Toivottavasti ei tarvi odottaa 2023 kun kuulemme hänen selittelevän miksi tippui eduskunnasta.

  Muutama vuosi sitten, en olisi voinut edes kuvitella, että herään joka aamu itseäni nipistäen – olenko dystooppisessa painajaisessa, vai onko tämä VAPAA suomi mihin synnyin ja jota molemmat isoisäni olivat rakentamassa niin asein kuin rauhanteoin valtavalla ahkeruudella.

  Kansan on syytä herätä – heräämistä on tapahtumassa joka päivä enemmän ja enemmän.

  Mitä pienikansalainen voi tehdä ? Jakaa näitä kirjoituksia, silläkin riskillä että osa ystävistänne leimaa teidät foliohatuksi. Ihminen tahtoo aina hylätä epämiellyttävän uutisen, etenkin suomessa jossa on sokea luottamus valtaapitäviin.

  Sokea usko päättäjiin, on totuuden suurin vihollinen.

  Liked by 1 henkilö

 5. Pitääkö muuten paikkansa että pandemia määritelmä on muutettu koskemaan myös ei todella vaikeita ja vaarallisia tauteja eli pandemia tarkoittaa nykyisin laaja levikkistä tauteja yleensä. Ja ihmiset pelkäävät tätä vanhasta muistista, tätä pitäisi korostaa asiasta kerrottaessa.

  Liked by 1 henkilö

 6. Noihin katoaviin webbisivuihin löytyy myös Toinen lääke…https://archive.is/

  Yleisempiin verkkoselaimiin löytyy sille myös liitännäinen…Jolloin käyttö on nopeampaa…Antaa myös lyhyen

  Pikalinkin jokaiselle tallenteelle…Jolloin veikkaan että Niitten Al sensurointi on Vaikeempaa…

  Haluan lisäksi Muistuttaa että Wayback Machine on MYÖS jäänyt kiinni Sensuroinnista..

  Tykkää

 7. Kyllä..

  https://davidicke.com/2020/10/31/same-story-different-decade-how-whos-definition-of-a-global-pandemic-benefits-big-pharma/

  Halun tässä samalla kehottaa Ihmisiä lopettamaan tuon GOOGLEN käytön…Sieltä ette Saa ENÄÄ Mitään muuta kuin Virallista PROPAGANDAA !

  Kokeilaa ltse näillä hakusanoilla: who changed the definition of pandemic

  Sekä Tallentakaa Tekemisiänne Netissä…Multa Suljettiin äsken 4 JuutaLoistuubi tili USAN Pressavaalien jälkeen…Viimeinen PELKÄSTÄÄN Väärien Mielipiteitten Takia !

  Tykkää

 8. eikös muuten suomessa (by valio) ole iät ajat sekä

  1) lisätty maitoon d-vitamiinia että

  2) mainostettu maitoa sellaisena ihmejuomana, että sitä edelleen juomalla juo (jossai kittaa) melko suuri osa suomalaisista… ?

  voisiko tällainenkin olla laskemassa koronakuolleisuutta verrattuna ruotsiin, jossa ei ehkä ihan samanlaista maitokulttuuria (lisättyine d-vitam) ole..? ja artikkeleissa mainituissa maissa, joissa kuolleisuuslukujen kärki on syntynyt, maitoa ei käytetä sellaisenaan juomalla kait oikeastaan lainkaan… ainakaan lähi-idässä, missä tuore maito ei säily ympäristön olosuhteiden vuoksi vaan on perinteisesti hapatettu jossain muodossa …tuskin ihminen yhtäkkiä aloittaa (pierettävää) maidon juomista pohjoisessakaan, vaikka ruotsissa samantyyppistä tapaa olisikin kantiskulttuurissa… suomessa ei kait kovin kummoisia määriä maahanmuuttajia noista maista loppujen lopuksi ole, ainakaan ruotsiin verrattuna.

  kuhan pohdiskelin….

  Tykkää

  • Ruotsissa kuolleisuus on ollut suurinta tummaihoisten joukossa, joilla iho ei tuota kunnolla D-vitamiinia pohjoisssa edes talviaikaan. Tuosta huolimatta Ruotsin kokonaiskuolleisuudessa ei näy mitään poikkeuksellista kun vuoden 2020 lukuja vertaa aiempiin vuosiin ottaen huomioon väestönkasvun.

   Tykkää

 9. onko kukaan kuullut seuraavista: (1) 7.1 2021 korkein hallinto-oikeus on todennut että vierailukiellot koronan varjolla ovat laittomia ja vastoin perustuslakia. oman paikkakuntani sairaalassa on edelleen voimassa vierailukielto 31.1. 2021 saakka. (2) FIMEAn mukaan ei ole estettä käyttää hydroksiklorokiinia tai ivermektiiniä koronan hoidossa. (3) luotettava media ja yle ????

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s