Kalifornia keskeyttää koronarokotuksia

Yhdysvalloissa, Kalifornian osavaltiossa koronarokotukset keskeytetään toistaiseksi Modernan mRNA-geeninanorokotteen aiheutettua allergisen reaktion useissa ihmisissä. Terveysviranomaiset kuvailevat reaktioita vakaviksi – kaikki tarvitsivat lääkärin apua. Käyttökieltoon menneen erän numero on 041L20A.

Modernan koronarokote on uuden teknologian tuote, jonka testauksia ei ole viety vielä loppuun asti. Rokotteella on väliaikainen, ehdollinen ja eräkohtainen myyntilupa, joka voidaan perua mikäli haittavaikutuksia alkaa ilmaantua liikaa. Rokotevalmistajat on vapautettu korvausvastuusta.

USAn tartuntatautivirasto (CDC) ohjeistaa pitämään rokotteita annettaessa anafylaktisen shokin hoitoon tarvittavan välineistön käsillä. Lisäksi rokotteen ottaneita tulee tarkkailla vähintään 15 minuuttia rokotteen antamisen jälkeen.


OIKAISU/PÄIVITYS 19.1.2021 klo 21:39: Tarkennettu sekaannuksen välttämiseksi otsikon muotoilua ”Kalifornia keskeyttää koronarokotukset” > ”Kalifornia keskeyttää koronarokotuksia” (sillä jotkut ymmärsivät – tai halusivat ymmärtää – alkuperäisen tahtovan tarkoittaa kaikkien koronarokotusten keskeytystä osavaltiossa). HUOM Artikkelin URL-osoite ei muutu.

LÄHDE

Williams, Michael | San Francisco Chronicle (18.1.2021): California calls for pause in use of huge batch of Moderna vaccines after allergic reactions. https://www.sfchronicle.com/health/article/California-calls-for-pause-in-use-of-huge-batch-15878735.php

6 comments

  1. Eikä oma-aloitteisesti kertonut ennen kuin kansalaisten taholta tuleva painostus lävi liian suureksi.

    Avoimen ja läpinäkyvän tiedotuksen strategia, tiedäthän…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s