Euroopan neuvosto: k-rokotus vapaaehtoinen

Euroopan unionia laajemman – 47 jäsenvaltiosta yksi on Venäjä – eurooppalaisten valtioiden yhteistyöelimen, Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous (The Parliamentary Assembly of the Council of Europe, PACE) kerääntyi COVID-19-asioiden äärelle 27. tammikuuta.

648 jäsenestä, 30 tarkkailijasta ja 30 ”demokratiakumppanista” muodostuva yleiskokous ottaa päätöslauselmassaan kantaa muun muassa kansalaisten oikeuksien puolesta koronarokotekattavuus-kampanjoinnin keskelläkin.

Päätöslauselmassa (Resolution) 2361 (2021) todetaan selkeästi, että sen lisäksi että koronarokotusten on oltava kansalaisille vapaaehtoisia, ketään ei myöskään saa ”poliittisesti, sosiaalisesti tai muilla tavoin painostaa rokotuksen ottamiseen vastoin tahtoaan”.

Lisäksi samassa kohdassa (7.3.1) päätöslauselmaa sanotaan, että kansalaisten täytyy olla informoituja koronarokotusten ottamisen vapaaehtoisuudesta.

Myös Suomen sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla on luvattu koronarokotusten olevan ”kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton”. Suomea Euroopan neuvostossa edustaa viisi kansanedustajaa varajäsenineen.


Lähteet

Resolution | PACE (27.1.2021): Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations. https://pace.coe.int/en/files/29004/html

Söyring, Riikka | AvoinMedia (22.1.2021): Pisteliäitä huomautuksia koronapolitiikasta. https://avoin.media/2021/01/22/pisteliaita-huomautuksia-koronapolitiikasta

8 comments

 1. […] Euroopan neuvosto hyväksyi 27.1.2021 C19-päätöslauselman, joka kehottaa Euroopan unionia takaamaan, että kansalaisia informoidaan koronapiikin vapaaehtoisuudesta (pakon vastakohta), että ketään ei poliittisesti, sosiaalisesti eikä muutoinkaan painosteta ottamaan koronapiikkiä ja että EUssa ketään ei syrjitä, koska ei ole ottanut koronapiikkiä, AvoinMedia muistuttaa. […]

  Tykkää

  • mutta….passia tarvitaan epäloogisen selityksen,eli vapauden takia,omituisesti muuttunut vapauden määritelmä tässä plandemian aikana.
   ja juuri hollannissa erotettiin ministeri,kun uskalsi kutsua passia epäloogiseksi,mahtaako olla rutte myös jotain WEF tuotannon tuotetta

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s