Torilta tulee fasismin haju

Antti Kukkonen

Näen parahultaisen ongelman siinä, että Suomessa – kuten lauantaipäivän miekkarissa – koronasäännösten nojalla estetään koronasäännösten kritisointi.

Kuvitteellinen debatti voisi kulkea seuraavasti:

Poliisi: ”Ai että haluatte koronapolitiikkaa kritisoida?”
Kansalainen: ”Juuri näin!”
Poliisi: ”Se ei muuten käy!”
Kansalainen: ”Miten niin ei käy? Onhan sen nyt käytävä, koska perustuslaki turvaa kokoontumisvapauden!”
Poliisi: ”Tietysti siksi ei käy, että koronapolitiikka kieltää koronapolitiikan kritisoinnin julkisten kokoontumisten muodossa. Koronapolitiikka menettäisi oleellisesti vaikutustaan, jos sitä saisi tuosta vain kritisoida.”

Nyt koetaan, että tässä kiistatta fasistista mentaliteettia muistuttavassa ajatusmallissa (vai onko joku tästä eri mieltä?) on absoluuttisesti ei-mitään ongelmaa, koska peruste ei ole fasismi sinänsä, vaan tietysti kansanterveys; ikään kuin aito fasisti kieltää kansalaisilta kaikki ilot puhtaasti siitä ilosta, että sattuu olemaan fasisti.

Todistaahan tämän aukottomasti jo se, että käskyn antaja on Aluehallintovirasto (AVI) ja olisi varsin kohtuutonta verrata AVI:a NSDAP:iin, n’est ce pas? Toisaalta tekisi mieli muistuttaa, että keskitysleireihin suljettiin ihmisiä juuri sen takia, että puolueen mielestä ”likaiset” ihmiset olivat uhaksi kansanterveydelle.

Nykyistä virallista puoluelinjaa seuraten tähän voitaisiin puolestaan huomauttaa, että 1930-luvun likaiset ihmiset olivat likaisia vain metaforisesti, joten peruste ei oikeasti ollut kansanterveydellinen, vaikka niin väittivät, kun taas korona-altistuneet ovat tautisia kirjaimellisesti – ainakin mahdollisesti.

Näin ollen fasismivertaus on kohtuuton ja törkeä, sillä siinä ei eroteta kansanterveyden metaforista ja kirjaimellista tulkintaa toisistaan. Kansanterveyden nojalla voidaan siis viedä kokoontumisvapaus, jos käsitettä tulkitaan kirjaimellisesti; jos metaforisesti, kyse on puhtaasta fasismista, joka ei tietenkään sovi oikeusvaltioon.

Ongelma menee hieman monimutkaisemmaksi, jos ajatellaan Navalnyi-mielenosoituksia Venäjällä. Pohtikaamme asiaa. Näissäkin mielenosoituksissa eittämättä oli korona-altistuneita, eikä valtio niitä omien sanojensa mukaan tämän vuoksi sallinut.

Me vapaata mediaa seuraavat kuitenkin tiedämme, että tosiasiassa Venäjä ei kieltänyt mielenosoituksia, koska olisivat olleet huolissaan kirjaimellisesta kansanterveydestä. Ei tietenkään, sillä Putin on fasisti. Näin ollen hän kielsi Navalnyi-miekkarit, koska koki mielestään ”likaisen roskajoukon” uhkaavan metaforista kansanterveyttä, kunnollisia venäläisiä.

Koska me taas tiedämme kyseessä olleen Putinille metaforisen kansanterveyden, kyse on riidattomasti fasismista riippumatta paikalla olleiden korona-altistuneiden määrästä. (Ymmärrän hyvin, että vapaata mediaa seuraamattomille vapaan Lännen ja Venäjän eron hahmottaminen saattaa olla joskus vaikeaa. Näin se suurin piirtein kuitenkin menee.)

P. S. Mitä jos Nietzsche, jonka mukaan käsitteiden niin sanottu kirjaimellinen merkitys ei tarkoita muuta kuin kuollutta metaforaa, oli sittenkin oikeassa? Seuraako tästä, että meitä uhkaa sittenkin fasismi?


Kirjoitus on julkaistu alunperin 30.1.2021 kirjoittajan facebook-seinällä.

Muusa

KUVAKAAPPAUS Helsingin poliisin twiiteistä
https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1355507500536233988

Kuin elokuvaa

Harry Vox esittelee saksalaisen elokuvan Die Hamburger Krankheit vuodelta 1979: ”Friikahtavista hoivakotikohtauksista, poliisiväkivallasta; suojapukuihin verhoutuneista, hysteerisistä lääkintäfasisteista ja erityisesti jokaisen henkilön jahtaamisesta pakkorokotettavaksi alkaen kaikki on kuin Klaus Schwab ja hänen iloinen joukkionsa miljonäärifasisteja olisi istahtanut alas katselemaan tätä filmiä.”

KUVAKAAPPAUS Harry Voxin Bitchute-jaosta
https://www.bitchute.com/video/QRl1UiIM3hsT

Hampurin tauti

Tappava epidemia puhkeaa Hampurissa. Lääkäri, nuori nainen, makkaranmyyjä ja pyörätuolilla kulkeva anarkisti tutustuvat toisiinsa karanteenileirillä. Yhdessä heidän onnistuu paeta. Pikkuryhmä suuntaa etelään, ja heidän matkansa muuttuu kaoottiseksi odysseiaksi läpi Saksan.

(Google-käännös englannin kautta saksankielisestä kuvauksesta)
Katsottavissa: https://www.bitchute.com/video/0DPp1h0FLwGj

Lähde ja kuva(kaappaus)

Korhonen, Juha | TokenTube (30.1.2021): LIVE 30.1 NOIN KLO 15:00 KANSALAISTORILTA ”LUPA KOKOONTUA” MIELENILMAUS. https://tokentube.net/l/3568612382/LIVE-30-1-NOIN-KLO-15-00-KANSALAISTORILTA–LUPA-KOKOONTUA–MIELENILMAUS-

6 comments

 1. täydelinen tunnustus
  valtamedian liberaali viher vasuri radikalisoituneiden *muka vain *journalistien*
  oikeistokonsevatiivien noita vainojen oikeutuksesta
  kuin suoran vasuri diktaatuuri kommareiden fasismin oppikirjasta
  https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/amerikka/kanava-donald-trumpin-ja-median-outo-riippuvuus-ravitsi-molempia-samalla-vahvistuivat-myos-aarioikeistolaiset-salaliittosivut/?shared=1153603-fca02f1d-500

  Eli valtamedian mielestä demokratisesti voittanut oikeisto presidentti
  On vapaata Riistaa kun hän ei ole liberaali demokratti
  + HÄNEN ENEMMISTÖN KANNATAJANSA

  eli oikeasta demokratiasta ei tarvitse välitää

  vain että politisesti hän Presidentti Ja koko kansa
  Olisi samaa liberaali viher vasuri mafia fasisti perhettä
  Vaikka pakottamalla

  sensuurilla valheilla eristämisellä maalitamisella
  valtamedian journalistien fanaatikkojen avustuksella

  Eikö tämän jutun kirjoittaja tosiaan ymmärrä
  että tämän tyylinen valtamedian toimita
  Ei edusta mitään kansanvallan demokratiaa
  vaan juuri sen vastakohtaa
  Yksipuoluejärjestelmän HAAVEITA DDR ää STALINISMIA Esim

  mietikää jos tämä ääri vasuri journalistien vaino kohdistuukin tulevaisuudessa
  järjen liberaali demokraatiin esim Tanskan pääministeri

  tai jos se kohistuisi Sauli Niistön
  ai niin sitä pelkoa ei ole
  koska sauli nuolee valtamediaa
  a valtamedia liberaali viher globalisti eu kiimaista saulia
  kuin juuri
  in side mafiansa cosa nostran perheenjäsentään lojaalisuus tapissa

  Vaikka SUOMEN kansa leipäjonossa
  tai konkursissa heidän liberaali demokraattien politiikan takia

  Siinäkin on vinha perä

  Saulin kaverit eivät ole siinä jonossa

  eikä valtamedian päätoimittajat

  ELI Kupla ruokkii omat hyvä veli korruptio sikansa pulskiksi liberaali puna viher vasuri fasisteiksi

  C. W. Anderson arvioi, että toimittajat ***toimivat oikein***
  kun he**** hylkäsivät perinteisen käsityksen puolueettomuudesta*****
  ja asettuivat vastustamaan hallintoa,

  joka oli*** liberaalin demokratian vastainen.**

  hyvä tietää jatkossa

  mikä **ääri fasismi **on vain hyväksyttävää.

  ***Valtamedia oli oikeassa***** narsistisen presidentin kelvottomuudesta***
  SIIS MIETIKÄÄ JOS ASETELMA OLISIKIN TOISIN PÄIN
  JA VALTAMEDIA HARJOITTAISI POLITISTA VAINOA
  LIBERAALI DEMOKRATTTI PRESSAA KOHTAAN SAMALLA KAAVALLA
  SUOMEN VALTAMEDIAN JUTUT KÄÄNTYISIVÄT YLÖS ALAISIN
  JA SE OLISI HIRVEINTÄ MITÄ DEMOKRATIA TIETÄÄ

  Mutta kun kyseessä oikeistokonservatiivit
  se on sallittua ilman mitään moraalia tai rajoja

  The New York Timesin ja The Washington Postin kaltaiset isot mediayhtiöt

  *********selvisivät Trump-taistelussa voittajina.***********
  Kirjoittaja **Toni Viljamaa*** on tuotantoyhtiö Alku Tuotannon perustaja
  ja sanomalehti Pohjalaisen viimeinen päätoimittaja.

  Kirjoitus on ensi kertaa julkaistu Kanavassa 1/2021.
  ***Kanavan voit tilata täältä. * voi jumalauta*onko massit vähissä

  Suomen Kuvalehti ja Kanava kuuluvat

  ***samaan vasuri mafia huora ***mediaperheeseen***

  Tykkää

 2. Yksi аsiа, mitä tyrаnnihаllintо pеlkää, оn lаkiin pеrustuvа hаllintо. Tästä syystä kеtään еi sаа sаkоttаа miеlеnоsоituskiеllоn rikkоmisеstа. — Juhа Kоrhоnеn tаisikin sеlvitä ilmаn sаkkоjа. — Muutеn sеurаuksеnа оn vаlitusprоsеssi, jоkа sааttаа päätyä siihеn, еttä miеlеn оsоittаminеn оn lаillistа, еttä yksittäinеn virаstо (THL) еi vоi аntаа määräyksiä, jоtkа ylittävät еduskunnаn tоimivаllаn.

  Tyrаnni pеlkää
  – kаnsаа,
  – lаkiа jа
  – оppоsitiоtа.

  Yksikin puhuttu sаnа vоi оllа kipinä jоkа sytyttää rоihun, jоkа kааtаа hаllituksеn.
  – Vоikо sаnоа “lаillisеn hаllituksеn”?
  – Onkо hаllitus lаillinеn, jоs sеn muоdоllinеn vаlintаprоsеssi оn lаin kirjаimеn mukаinеn, muttа jоkа itsе еi nоudаtа lаkiа оmаssа tоiminnаssаn?

  Tulееkо THL:stä lаitоs, jоnkа kаuttа uudеt lаit sааtеtааn vоimааn оhi еduskunnаn?
  – USA:ssа Bidеn еi оlе yhtään lаkiа viеnyt pаrlаmеntin käsitеltäväksi, kаikki määräyksеt оn аnnеttu еxеcutivе оrdеr’еinа.

  Mааilmаnlааjuinеn trеndi оn pоis dеmоkrаtiаstа (jоkа оnkin оsоittаnut kеstämättömäksi pitkällä аikаvälillä) jа kоhti yksinvаltiuttа.
  – Suomen seuraavissa presidentinvaaleissa maalle valitaan kenraalikuvernööri.

  Tykkää

 3. Helpoahan tämmöistä ”lammaslaumaa” on polkea ”suohon” kun ei tajuta sitä, miksi Juha Korhonen täytti lupauksensa järjestää kyseinen mielenosoitus, eikä alistunut poliisin juoneen hajoittaa tai pilkkoa porukka.
  Seurasin lähetyksiä sieltä ja Panu Huuhtanen paljasti täydellisesti korttinsa tai ymmärryksensä, kun heti alkoi myötäillä poliisin esitystä pilkkoa joukkoa osiin ilmoittautuen ensimmäisenä mielenosoittaja ryhmän vetäjäksi.

  Elämme taas aikoja joita voi verrata historiamme alkutaipaleisiin ennen sotia, jolloin maamme johto oli syvästi ulkomaisessa ohjastuksessa ja kansaan istutettiin russofobiaa.

  Sota oli Suomen Kansalle käytännön koulu, jossa se oppi oivaltamaan kuinka vaarallista on luottaa kohtaloaan sellaisille johtajille, jotka ottavat ohjeensa yksinomaan kansainvälisen suurpääoman etuisuuksia edustavilta tahoilta ja joillekka kansakunnan perusintressit ovat vieraita.
  Sodan karaisema Kansa, Paasikiven ja Kekkosen johdolla rakensi Itsenäisyytemme uskottavalle / horjumattomalle perustalle, jota ovat nämä kansanpetturi-vasallit noin 40v. myyräntyöllään vähitellen murentaneet perustuslakiamme halveksien ja olemme sortuneet jo näinkin alistavaan tilaan että sallitaan vaa yksi, eli heidän ”totuus”, ja muilta tukitaan suut jopa tukahduttava rätti on määrätty ”kuonon” eteen.

  Näitä kommentteja kun selailee, niin ei välty siltä huomiolta mitenkä ovelasti massoja hallitaan pilkoen niitä eri leireihin, syytäen nimityksiä hiemankin eri näkökulmasta asioita katsoville, mutta se on täyttä pelaamista globalistien pussiin.
  Meidät pelastaa tuholta vaan yhdistyminen yhteisen Kansallisen tavoitteen taakse, palauttaa Suomen Itsenäisyys, on jätettävä turha ”karsinointi”, olemme vaan yksi KANSA!

  Liked by 1 henkilö

 4. Kansalaistorin oikeuksien miekkariin tuli kuusitoista poliisipakettiautoa riviin, niistä pullahti kaksi rynnäkkövarustuksessa olevaa joukkiota, monta kymmentä poliisia. Vähintään 60 ihmistä ajettiin pois isolta, tuulisella aukiolta. Poliisin kaksi hevosta viimeisteli pitkälle katua myöten rautatieaseman liepeille näyttävästi kansalaisten ajojahdin kauas.

  Kun sitten astui läheiseen kahvilaan sisään, siellä oli ilman maskia parikymmentä ihmistä lähikontaktissa. Poliisia ei tullut pidättämään eikä ajamaan ulos rynnäkköasein. Kadut vilisivät ihmisiä, samoin kaupat ja rautatieasema.

  Ehdotan kirjaston edustan aukion nimeksi Totalitarismin toria.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s