Maskipoliisi aloittaa USAssa

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) on määrännyt liittovaltion viranomaisena maskipakon, jota valvoo liittovaltion maskipoliisi yhdessä eri virastojen, kaupunkien ja kuntien asianmukaisten toimijoiden kanssa. Määräys astui voimaan 1. helmikuuta.

Määräyksessä pyritään perustelemaan, miksi kaikkien maassa olevien ja maahan tulevien on käytettävä maskia julkisissa kulkuvälineissä, julkisten kulkuvälineiden pysäkeillä ja odotustiloissa. Kulkuvälineisiin ei saa päästää ketään, jolla ei ole maskia – maskittomuus rikkoo liittovaltion lakeja.

CDCn määräksessä kerrotaan, että maskien pitäminen vähentää COVID-19 leviämistä: ”Seitsemän tutkimusta on yhteiskuntatason analyyseissa vahvistanut yleisen maskituksen hyödyt COVID-19 leviämisen estämisessä.”

”Kontrolloidun vapaan käytännön” maskin tulee peittää nenä ja suu, eikä siinä saa viilloksia, hengitysventtiileitä tai reikiä. Varmemmaksi vakuudeksi maski sopii sitoa paikoilleen sidoksilla tai korvan takaa kulkevilla lenkeillä. Visiiriä ei lueta maskiksi, ei myöskään bandanaa, huivia tmv.

CDC:n mukaan maskin saa poistaa lyhyiksi hetkiksi syötäessä, otettaessa lääkitystä, juotaessa tai on menettänyt tajuntansa (muutoin kuin nukkuessa) tai jos joutuu lentokoneessa käyttämään happinaamaria tai saa hengenahdistusta. Erikseen mainitaan, että maskin voi poistaa myös oksentaessaan.

Alle 2-vuotiaiden lasten ei tarvitse käyttää maskia.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin (dem) 21. tammikuuta 2021 antaman toimeenpanomääräyksen (Promoting COVID-19 Safety in Domestic and International Travel) liittovaltion virastot ovat velvolliset ryhtymään ylimääräisiin toimiin liittovaltio-, osavaltio- ja paikallistasolla varmistaakseen, että ”kontrolloitua vapaata käytäntöä” maskipakosta noudatetaan.


Kommentti

Ovat ottaneet mallia Saksasta. Siellä on k-leirien lisäksi löydetty resursseja maskipoliisia varten. Maskipoliisi vahtii ulkonaliikkujien maskin käyttöä.

RS

Lähde

(Federal Register Notice) | CDC (29.1.2021): Wearing of face masks while on conveyances and at transportation hubs. https://www.cdc.gov/quarantine/masks/mask-travel-guidance.html (.pdf)

7 comments

 1. Alkaa usko loppua tähän mielettömyyteen. Mutta en edes ole yllättynyt, että umpi seniili Biden allekirjoittaa mitä tahansa eteen laitetaan. Mellakoita luvassa ja lisää kahtia jakautumista.

  Tykkää

  • Vaihtoehtoisia näkökulmia

   1) Kiina-Joe Biden perheineen luultavasti omistaa osuuksia Kiinassa maskeja valmistavista yrityksistä; nyt tulee paljon myyntiä ja osinkotuloja

   2) Kiina-Joe Biden perheineen luultavasti omistaa osuuksia Kiinassa rokotteita valmistavista yrityksistä: pakollinen maskin käyttö tuottaa koronaoireita — päänsärky, hengitysvaikeudet, huimaus hapenpuutteen takia jne — joten päästään sanomaan, että korona on taas lisääntynyt, nyt on ihan pakko rokottaa kaikki vauvasta vaariin = paljon pakkomyyntiä ja osinkotuloja

   3) vaihtoehdot 1) ja 2) pitävät molemmat paikkansa

   4) Maski on poliittisen kannan tunnus

   5) Maski on kuuliaisuuden osoitus: ei niin tyhmää määräystä, ettei sitä toteltaisi

   6) Edellä esitetyt vaihtoehdot 1, 2, 3, 4 ja 5 pitävät kaikki paikkansa

   7) Naura. Tämä maskipakko-porukka on se sama porukka, joka jatkuvasti kehottaa muita riisumaan foliohattunsa

   Tykkää

 2. USA:ssa pitää monessa osavaltiossa pitää jo VÄHINTÄÄN KAHTA MASKIA päällekäin.
  Tässä ei ole mitään muuta järkeä kuin että haluavat kontrolloida ja alistaa ihmisiä.
  Ensin alkuun koko korona lähti leviämään enemmän siellä missä vaadittiin maskeja, sitten tuli ”rokotteet” ja siellä missä on eniten ihmisiä ”rokotettu” niin taas alkoi koronat leviämään enemmän.
  Maailma on mennyt aivan sekasin ja saavat fasistit tehdä nyt mitä haluavat, kun ovat ensin vuoden pelotelleet ison osan ihmisiä aivan paniikkiin.
  Jos joku ilman korona paniikkia katsoisi tilastoja, niin huomaisi että hei tässähän ei ole mitään järkeä.

  Tykkää

 3. Liian harva katsoo tiastoja.

  Tammikuun alusa tuli uusi raportti koulujen avaamisesta, jossa verrattiin vaikutuksia koronasairaalakäyntien määrään: ei lisäystä

  Douglas N. Harris, Engy Ziedan, Susan Hassig | National Center for Research on Education Access and Choice (REACH): The Effects of School Reopenings on COVID-19 Hospitalizations https://www.reachcentered.org/uploads/technicalreport/The-Effects-of-School-Reopenings-on-COVID-19-Hospitalizations-REACH-January-2021.pdf

  Hieno yksilösuoritus on Teemu Laakson kokonaiskuolleisuusvertailu eri maista https://www.facebook.com/groups/217173592865426/permalink/428007415115375/

  ”Johtopäätökseni on että jonkinlainen virus on liikkeellä, mutta se ei ole juuri vuosittaisia influenssa-aaltoja pahempi. Ruotsin kokonaiskuolleisuus (0,96%)yli 500.000 tautitapauksen kanssa on yhä Suomen kokonaiskuolleisuutta (0,99%) pienempi.”

  Tykkää

 4. ps. […] The extra coronavirus tests, being offered to some volunteers in Argentina and in the US, are part of a plan by Pfizer to help answer a key covid unknown—how often vaccinated people develop asymptomatic coronavirus infections and whether they can still spread the virus, despite getting the shot.

  Whether or not the vaccines stop “onward transmission” of the virus is likely to be a critical variable in determining how the pandemic plays out and how soon life goes back to normal. Right now, researchers say, their best guess is that vaccines will reduce transmission but may not prevent it entirely.

  “We don’t know, but it’s an important question because the answer will influence mask wearing; it will influence behavior; it relates to comfort going to restaurants and movies and the overall benefit we can expect with vaccines,” says Lawrence Corey, who leads operations for the Covid-19 Prevention Network, which carried out several US vaccine trials.[…]

  MIT: So you got the vaccine. Can you still infect people? Pfizer is trying to find out.
  For now, even if you’ve had covid-19 or been given the shot, it’s smart to keep your mask on. https://www.technologyreview.com/2021/02/02/1017161/covid-vaccine-asymptomatic-transmission-pfizer-trial/amp/

  Yrittävät saada selville, kuinka usein rokotetut kehittävät oireettoman tartunnan ja levittävätkö rokotetut koronatartuntaa. Näin siis rokotusten jo alettua.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s