Sveitsi kielsi AstraZenecan k-rokotteen

Sveitsin lääkevalvoja SwissMedic ilmoitttaa viivyttävänsä AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston yhteistyössä kehittämän, koronaan tarkoitetun ChAdOx1-S-adenovirusvektorirokotteen (myös AZD1222) käyttöönottoa. Syyksi SwissMedic ilmoittaa k-rokotteen tehokkuutta ja turvallisuutta koskevan datan puutteellisuuden.

SwissMedicin neuvonantajaryhmä (Human Medicines Expert Committee, HMEC) oli vahvasti samalla kannalla: saatavilla oleva data ei oikeuta positiivista päätöstä hätätilakäyttöluvan suhteen.

SwissMedic haluaa odottaa lisätietoja parhaillaan käynnissä olevista faasi3-kokeista analyysia varten ennen luvan myöntämistä.

Vektorirokotteissa taudinaiheuttajan geneettistä materiaalia viedään kuljettajaviruksen genomiin. Taudinaiheuttaja-viruksen RNA-perimästä leikataan piikkiproteiinin geeni, joka siirretään vektorina toimivaan adenovirukseen ja yhteispaketti ruiskutetaan elimistöön. Toisin sanoen koronarokote ei sisällä SARS-Cov-2-virusta vaan viruksen geneettisen koodin. Koodi ohjaa ihmisen solut tuottamaan viruksen piikkiproteiinia, joka teoreettisesti laukaisee immuunivasteen.

AstraZenecan k-rokotteessa kuljetin (vektori) on simpanssilta peräisin oleva adenovirus, joka ei asiantuntijoiden mukaan kykene monistumaan ihmisessä.­ Rokotteen kasvatusalustana on käytetty Alankomaissa (Hollanti) vuonna 1972 abortoidun naispuolisen sikiön munuaiskudoksista peräisin olevaa, geenimuunneltua solulinjaa HEK293. Rokote sisältää geenimuunneltuja ainesosia, ja on hävitettävä ongelmajätteenomaisesti. Tarkempia tietoja rokotteen allergisoivista apuaineista saa AvoinMedian artikkelin ”Esittelyssä AstraZenecan k-rokote” linkkien kautta.

Sveitsissä on käytössä Pfizer/BioNTechin ja Modernan kokeelliset geeninano-mRNA-rokotteet. Näistä on tullut haittavaikutusilmoituksia 63 kappaletta. Ilmoituksista 37 (59%) on luokiteltu ei-vakaviksi ja 26 (41%) vakaviksi. Vakaviksi luokitelluista kuusi oli kuolemantapauksia ikäryhmässä 85–92 vuotta.

Kuolemaan johtaneet saivat rokotuksen jälkeen infektioita, erilaisia sydämen toiminnan häiriöitä sekä keuhko- ja hengityselinsairauksia, ”jotka ovat ikäryhmälle tyypillisiä kuolinsyitä”. ”Ajallisesta yhteydestä huolimatta ei ole konkreettisia todisteita siitä, että rokote olisi aiheuttanut kuoleman.”

SwissMedic kertoo saaneensa ”lukemattomia haittavaikutusilmoituksia koronarokotteista, erityisesti viime päivien aikana.” Tiedot haittavaikutuslukemista päivitetään SwissMedicin sivuille, kun ilmoitukset on ehditty analysoida.


Lähteet

SwissMedic (3.2.2021): Rolling authorisation application for COVID-19 vaccines Swissmedic requests additional data. https://www.swissmedic.ch/swissmedic/en/home/news/coronavirus-covid-19/coronavirus-impfstoff-astrazeneca-weitere-daten-verlangt.html

SwissMedic (5.2.2021): Reports of suspected adverse reactions to the COVID-19 vaccines in Switzerland – Update. https://www.swissmedic.ch/swissmedic/en/home/news/coronavirus-covid-19/verdachtsmeldungen-covid-19-update.html

10 comments

 1. En olisi uskonut että joudun elämään ja näkemään kun maailma syöksyy vapaaehtoisesti hulluuteen ja ankaraan marxilaiseen kommunismiin.

  Niin on kuitenkin nyt käymässä ja osittain jo käyntiin.

  Kommunismi tosin johtaa hyvin nopeasti joukkomurhiin, kidutukseen, sadismiin, katoamisiin, vakavaan kasvavaan köyhyyteen ja kurjuuteen. Lopulta myös siihen että kurjistettu ja alistettu kansa ripustaa pahantekijät vaikka katulamppuihin. Näin on aina käynyt historiassa. Pohjois-Korea on ainoa paikka missä prosessi on vielä kesken. Mutta tapahtuu se sielläkin.

  On jännä nähdä syöksyykö EU syvään totalitääriseen kommunismiin ennen kuin PKorea vapautuu siitä?

  Tykkää

 2. Näyttää siltä viimekeväinen päätelmäni alkaa olla tosi, ikäihmiset poistetaan nostamasta eläkkeitä. Itse olen 67 en tule ottamaan rokotetta. Seuraan slummimaiden tilannetta silloin olen huolissani jos ihmisiä alkaa siellä kuolemaan massoittain.

  Tykkää

  • Slummimaiden ihmisiä tulee kuolemaan siihen, mihin tähänkin asti: puhtaan veden puute, nälkä, kylmyys, hygienian puute… sanalla sanoen: köyhyys — jota koronatoimet pahentavat.

   Tykkää

 3. Intiassa asiantuntijapaneeli hylkäsi Pfizerin rokotteen, ja päivä sen jälkeen Pfizer ilmoitti vetävänsä pois hakemuksensa.

  Rokote hylättiin syistä että sitä ei oltu testattu, varsinkaan intialaista alkuperää olevilla, ja se oli aiheuttanut jo muissa maissa ikäviä haittoja.

  Intian kaukaisia kyliä on perinteisesti käytetty rokotekokeilun alueina.

  https://theprint.in/health/why-indias-expert-panel-rejected-emergency-use-nod-for-pfizer-vaccine/599529/

  Tykkää

 4. Nyt se alkaa.. Meksikossa kuolee ihmisiä kaduille, Brasiliassa ja Britanniassa korona riehuu myös.. Näissä maissa aloitettiin ensimmäisenä korona”rokotukset”. Nyt valtamediassa vouhkataan koronamuunnoksista. On se nyt jumalauta, ettei ihmiset tajua että se mRNA rokote on se syy.. Sehän nimenomaan koodaa ihmisen solut koronatehtaiksi. Ja yllättäen valtamedioiden nettijulkaisuissa ei ole yhdessäkään koronauutisessa kommenttikentät auki.

  Tykkää

  • Puhut täyttä paskaa, sori vaan. Noissa mainitsemassasi kolmessa maassa korona on riehunut kaikkein vapaimmin aivan pandemian alusta asti, koska niiden poliittinen johto ei ole pannut tikkua ristiin sitä rajoittaakseen. Ja mitä enemmän tauti saa riehua, sen helpommin se mutatoituu.

   Tykkää

   • Virukset mutatoituvat vastauksena muodostuneeseen immuunivasteeseen. Se on niiden selvitymiskeino.

    Immuunivaste syntyy luontaisesti ja joidenkin tahojen mukaan myös rokottamalla.

    Ihmiset ovat eläneet virusten, bakteerien, sienien ja arkonien kanssa koko historiansa ajan.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s