Facebookin ”tiedustelupomoksi” NATOmies

Facebook on palkannut pohjoisantlanttisen sotaliiton (North Atlantic Treaty Organization, NATO) entisen lehdistösihteerin ja NATOn ajatushautomoon, Atlantic Counciliin kuuluvan Digital Forensic Research Labin (DFRLab) informaatiopuolustuksen vanhemman tutkijan (Senior Fellow for Information Defense) Ben Nimmon hoitamaan ”globaali uhka -tiedustelustrategiaa vihamielisiä vaikutusoperaatiota vastaan”.

Nimmo on ehtinyt toimia myös Ison-Britannian valtiorahoitteeseen trolliverkostoon kuuluvassa Valtiotaidon instituutissa (Institute for Statecraft) ja sen alaisessa Integrity Initiative -hankkeessa.

KUVAKAAPPAUS Integrity Initiative -hankkeen käsikirjasta informaatiosotureille
Defending Democracy Against Disinformation

Valtiotaidon instituutti käynnisti vuonna 2015 Integrity Initiative -hankkeen

…jäljittääkseen, paljastaakseen ja vastatakseen kasvavaan Venäjän pahantahtoiseen vaikuttamiseen ja disinformaatioon lännessä perustamalla verkostoja yhdeksään Euroopan maahan sekä aloittamalla verkostojen kehittämisen neljässätoista muussa maassa; niiden on määrä olla täydessä toimintavalmiudessa maaliskuun 2019 lopussa. Osana tätä työtä instituutti on solminut yhteistyösopimuksen 43 kansalaisjärjestön (NGOs) ja muiden alueellisten asiantuntijaryhmien kanssa Euroopan eri maissa, rakentaen ruohonjuurikampanjoita…

Nimmon ohella eräänä infosodan operaation sisällöntuottajana mainitaan Suomen Yleisradioyhtiön toimittaja Jessikka Aro:

KUVAKAAPPAUS Valtiotaidon instituutin Venäjän vastaisen materiaalin tuotantoaikataulusta ajalle maalis–kesäkuu 2016.

Ilmeisesti Facebookia potentiaalisesti uhkaavia toimijoita ovat Venäjä, Iran ja Kiina.

Mikäli Nimmon entisistä suoritteista mitään on päätteleminen, sensuuri ja eri tavalla ajattelevien sulkeminen ulos Facebookissa tullee kiihtymään nykyistäkin kovempaan vauhtiin. Vapaamediat, itsenäisesti ajattelevat ja kiihkottomasti muihin maihin suhtautuvat, neutraalia uutisointia arvostavat ovat todennäköisin kohde kiihtyvälle sensuurille.


8 comments

 1. Internetin sensurointi ja kansallismielisten hiljentäminen on jo vuosia ollut Bilderbergin agendalla. Nyt tämä on alkanut näkyä käytännössä. Suomalaisen tiedonvälityksen eräänlainen pohjanoteeraus nähtiin joku päivä sitten Ylen pääuutisten EU-pakettijutun yhteydessä. Ei edes Reijo Nikkilä olisi pystynyt vastaavaan suoritukseen Neukkulan aikoihin! Jos joku valtamedia tekisi Suomessa journalismia edes puolella siitä yksityiskohtaisuudesta kuin Avoin Media, asiat olisivat kutakuinkin kunnossa.

  Tykkää

 2. AvoinMedia uutisoi rakkaudesta lajiin, ei rahaa ansaitakseen, joten meitä ei voi verrata vallanmedian liksasankojournalisteihin 😀

  Tykkää

   • Paljon puhutaan vihapuheen mahdollisista vaikutuksista yhteiskuntaan. Mutta entä sen vaikutukset kun ei saa enää kertoa totuutta asioista? Minulle tuli aikoinaan Uusi Suomi lehti. Nyt on säälittävää seurata sen ninellä toimivan alustan sensuuria esim. viime päivinä.

    Tykkää

 3. Uusi Suomi alkoi muuttua sen jälkeen, kun Niklas Herlin kuoli, ja omistussuhteet muuttuivat.
  Linja on mediapoolistunut kaiken aikaa, Tuntuu, että johtava ajatus on: Vapaa ja avoin julkinen keskustelu vaarantaa edustuksellisen demokratian uskottavuuden.

  ”Vihapuheen” tukahduttamisen vaikutukset tulevat olemaan paljon radikaalimpia, pahoin pelkään.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s