K-rokotteella vääriä rintasyöpähälytyksiä

Yhdysvaltain Utahin osavaltiossa, Salt Lake Cityssa toimiva Fox13 -kanava tiedottaa paikallisen Intermountain Healthcaren lääkärien havainneen kokeellisen, testivaiheessa olevan Modernan koronarokotteen tuottavan haittavaikutuksen, joka voi sekaantua rintasyöpädiagnoosin kanssa.

Rokotusten alettua rintasyöpäkeskuksen lääkärit kiinnittivät huomiota siihen, että mammografiakuvannuksissa näkyi turvonneita imusolmukkeita niillä naisilla, jotka olivat ottaneet koronarokotteen.

Aina kun havaitsemme näitä [turvonneita imusolmukkeita] kutsumme potilaat jatkotutkimuksiin, koska se voi merkitä metastaattista rintasyöpää, joka on levinnyt imusolmukkeisiin, tai se voi merkitä lymfoomaa tai leukemiaa.

Vaikka tulehdus on kehon normaali vastausreaktio rokotteisiin, rintasyöpäkeskuksen johtaja tri Brett Parkinsonin mukaan on ollut yllättävää, kuinka taajaan tutkimuksissa on viime aikoina tullut vastaan turvonneita imusolmukkeita.

Modernan rokotteessa imusolmukkeita turvottava vaikutus on noin 11% ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen ja 16% toisen rokoteannoksen jälkeen. Pfizer/BioNTechin kokeellisella, testivaiheessa olevalla geeninano-mRNA-koronarokotteella luvut ovat suunnilleen samat, Parkinson kertoo.

Mammografiassa naisten pitäisi käydä ennen rokotteen ottamista tai sitten viikkoja rokotteen ottamisen jälkeen, rintasyöpäkeskuksesta suositellaan.


Lähde

Valfanua, Tamara | Fox13 (9.2.2021): New mammogram guidelines for women recently vaccinated for COVID-19

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s