Viesti Suomen yrityksille

Hiljainen vaasalainen

Yritykset, te suomalaisten ja itsenne työllistäjät!

Onko tuloksenne kärsinyt vuonna 2020?
Tuleeko se kärsimään lisää vuonna 2021?

Mikäli on, mistä se johtuu? Kuka ohjaa niitä toimia, jotka aiheuttavat teidän yrityksellenne haittaa? Viekö suomalaisen elinkeinoelämän seisauttaminen koronarajoituksilla Suomen kantokyvyn tyhjän päälle tulevien haasteiden osalta?

KUVAKAAPPAUS Suomen virallisesta tilastosta (SVT)
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset, 3. vuosineljännes 2020
Haittaako yrityksenne toimintaa:
 • Koronatestaukset?
 • Testauksista aiheutuvat poissaolot?
 • Onko maskin käyttö heikentänyt työntekijöidenne työtehoa, työnhyvinvointia ja terveyttä?
 • Onko työterveyshuolto varmistanut, että työntekijän henkilökohtainen terveys ja hapensaanti on turvattu?
 • Onko työturvallisuudesta vastaava yksikkö varmistanut, että työnteko on turvallista maskin kanssa?
KUVAKAAPPAUKSET Työterveyslaitoksen kertatutkimuksesta 9.12.2020
Työsuojelutoiminta koronatilanteessa

Yritykset, verratkaa vuoteen 2019

 • Onko maskin käytöstä koitunut poissaoloja työntekijöille?
 • Haittaavatko yrityksenne toimintaa karanteenit?
 • Aiheuttavatko – jopa lähes oireettomien, työkykyisten työntekijöiden – pitkät sairaspoissaolot haittaa yrityksellenne?

Testaukset, vastauksen odottelu ja karanteenit ovat uusia luvallisen poissaolon muotoja – ilman todellista sairautta. Olette varmasti miettineet, että koronasuosituksia ja -sääntöjä voidaan käyttää myös väärin.

Haluaisitteko yrityksenne palaavaan vuoteen 2019?

Oletteko huomanneet, että hallitus on ohjannut teidät toteuttamaan heidän suunnitelmaansa, vaikka se ei ole yrityksenne etu? Mitä useampi yritys kyseenalaistaa tilanteen ja lopettaa koronatoimet, sitä nopeammin saatte yrityksenne takaisin.

Tarkistakaa sairaspoissaolotilastonne vuodelta 2020, verratkaa niitä edelliseen vuoteen.

Moniko yrityksessänne sairastui koronaan 2020, siis todella sairastui, eli poissaolon syy ei ollut pelkkä positiivinen testitulos, testituloksen odottelu tai karanteeni? Montako aitoa koronatautitapausta todellisuudessa on ollut?

Seurasitteko vuonna 2019, kuinka moni sairastui flunssaan, influenssaan? Montako niitä oli? Jos vertaatte koronan sairastuneiden määrää 2020 ja 2019 flunssaan sairastuneita, mikä on lopputulos? Onko vuosi 2020 ollut poikkeuksellinen?

Yhdysvaltain flunssat katoavat maailman näköpiiristä 2020–2021, vuotuinen talvinfluenssakausi korreloi väitetyn koronan toisen aallon kanssa
(Lähde: WHO, FluNet Charts)
Flunssa katoaa maailman näkyvistä vuodenvaihteessa 2020–2021, vuotuinen talviflunssa korreloi suoraan väitetyn koronan toisen aallon kanssa
(Lähde: WHO, FluNet Charts)
Suomen influenssat vuoden 2019 tammikuusta vuoden 2021 viikolle 6.
(Lähde: WHO, Flumart)

Yritykset, te olette avainasemassa!

Te vaaditte työntekijöiltänne näitä asioita.
Teitä ohjaa hallitus, mutta te olette näiden toimien ylläpitäjiä käytännössä.

Työntekijän asema on heikko, koska teillä on raha, heillä työ.

Teillä on mahdollisuus vaikuttaa ja lopettaa työntekijöidenne maskittaminen ja testiin ohjaaminen. Kyllä, niin voitte tehdä, antamalla työntekijöillenne aidon vapauden valita. Ette riko siinä edes hallituksen ohjausta.

Lisätkää työterveysohjelmaanne veren D-vitamiinitason mittaus ja antakaa vitamiinit lahjaksi. Tavoitelkaa kilpaillen arvoa 150 nmol/l . Näin saatte tehtyä todella paljon hyvää teidän yritykselle ja työntekijöillenne!


Työtön ei saikuta

Koronahysterian alussa, maaliskuun puolessavälissä 2020, KELAn korvaamissa sairauspoissaolojaksoissa näkyy valtava piikki, joka KELAn mukaan johtui hengityselinten sairauksien perusteella alkaneista sairauspäivärahakausista. Sairauspäivärahalla korvataan 16–67-vuotiaan väestön yli kymmenen arkipäivää (ja alle vuoden) kestäviä sairauspoissaoloja.

YLE kertoi artikkelissaan ”Koronakriisi on lisännyt mielenterveysongelmia entisestään” huhtikuun 1. päivä, että korona-aikana keskimääräinen hengitystieinfektion aiheuttama sairausloma kestää 5 päivää kauemmin kuin normaalitilanteissa: kahdeksan päivää. Sairasloman 10 ensimmäistä päivää ovat omavastuuaika, johon työntekijä tai työnantaja eivät kumpikaan saa tukia valtiolta, kertoo Loimu.

Tammikuussa 2021 KELAn tutkimusblogin otsikko juhli, kuinka ”sairauspoissaolot kääntyivät laskuun koronavuonna 2020”, tarkoittaen nimenomaan yli 10 arkipäivää kestäviä, KELAn korvaamia sairauspoissaolojaksoja – ei lyhyempiä, yritysten itse maksamia saikkuja. Jälkimmäisistä AvoinMedia koki jokseenkin mahdottomaksi löytää tilastoja (jos te, hyvät lukijat löydätte, kertokaa niin lisätään!)

Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tammikuun 2021 lopulta valottaa syytä KELAn maksamien sairauspäivärahojen vähentymiseen vuonna 2020: ”työllisiä oli vuoden 2020 joulukuussa 74 000 vähemmän [ja] työttömiä 48 000 enemmän kuin vuoden 2019 joulukuussa”. Yli kolmeksi kuukaudeksi lomautettu luetaan työmarkkina-asemaltaan työttömäksi tai työvoimaan kuulumattomaksi.

Valtioneuvoston julkaisu kertoo joulukuussa 2020 TE-toimistossa olleen 357 362 työtöntä työnhakijaa – 39 % enemmän kuin vuotta aiemmin (257 694). Koronavuoden lopussa työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli 77 753. Mainittakoot, että TE-toimiston avointen työpaikkojen määrä laski 13 prosenttia, joulukuusta 2019 joulukuuhun 2020 avonaisia pestejä katosi 6 856 kpl.

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) iloitsi 20. maaliskuuta hallituksen päättäneen – mm. EKn omasta ehdotuksesta – ”korona-helpotuksi[st]a lomautuksiin ja muuhun työlainsäädäntöön”. Lomautusilmoitusaikaa ja lomautusta koskevien yhteistoimintaneuvotteluiden kestoaikaa lyhennettiin, työnantaja sai oikeuden lomauttaa määräaikaiset siinä missä vakinaiset ja koeajaltakin potkut saa antaa ”taloudellisilla” perusteilla.

Johanna / AM

Kuva: Queven via Pixabay. Kuvanmuokkaus: Johanna L

11 comments

 1. Eiköhän tämän koronakriisikupletin juoni ala olla jo selvillä kaikille omilla aivoilla ajatteleville. Lisää näitä tekemällä tehtyjä kriisejä mm. taloudellisia on luvassa. Mihinkään normaaliin ei enää ole paluuta. Englannissa pidetyn Bilderberg-kokouksen yhteydessä paikan henkilökunta kuuli ilmanvaihtokanavien kautta kun maan valtiovarainministeri kertoi että ihmisten pankkitilit tullaan tyhjentämään. Ruotsin entinen huippupoliitikko on yllyttänyt salaisessa kokouksessa pörssikuplan kasvattamiseen jotta piensijoittajat kärsisivät romahduksessa. Jäämme odottamaan ns. pedon merkkiä ja suurta johtajaa pelastamaan maailman.

  Tykkää

  • Nyt Olli se psyykenlääkitys nopeasti kuntoon. ”Omilla aivoilla ajattelemisesta” ei kannattaisi puhua ennen kuin oma kuuppa on kondiksessa.

   Tykkää

   • ”Jos, ei kun”. Hymyssä suin ymmärrämme, (emme tietenkään pilkaten) olet aikamme tuote, joku sanoisi aivopieru, mutta en tohdi sellaista sanoa.

    Tykkää

 2. ”Jos, ei kun”illa on jännät ajat edessä. Onko rahat liossa covidbisneksessä ? Suuria voittoja luvassa? Vaihtoehtoisesti : Ovatko lääketehtaat palkanneet sinut ? Ansaitset mukavasti näillä kommenteillasi ?

  Tykkää

 3. Great Reset. Sustainable Development. NWO. Global Green Deal jne. Lapsella on monta nimeä . WEF:n mukaan emme omista mitään vuonna 2030. Pandemia on sosiaalisen kontrollin väline. Ennen käytettiin kylmää sotaa massojen hallintaan. Silmiemme edessä tapahtuu teknokraattien vallankaappaus, joka vie yksityisyyden, vapauden ja demokratian. Pk-yritykset ajetaan nurin. Tulee digitaalinen valuutta, digitaalinen ID. Build Back Better. Neljäs teollinen vallankumous. Bill Gates, YK, WEF. Talousviisas Sixten Korkman (HS) on nyt valjastettu resetoimaan kapitalismia. Hesari unohti mainta että Korkman kuuluu bilderbergiläisiin. Globalistieliitti on niin varma voitostaan, että on tuonut suunnitelmansa julkisuuteen. Tervetuloa uljas uusi teknokratia!

  Tykkää

  • Muista sitten Olli, että jos kaikki edellä mainitsemasi profetiat jäävätkin kokonaan toteutumatta, niin menet nurkkaan häpeämään tosi pitkäksi ajaksi.

   Tykkää

 4. Humpuukin ja herkkäuskoisuuden elementit ovat niin valtavat että raamatullisetkin fiilikset ymmärtää. Oma nostoni: joka iPhoneen tarttuu se iPhoneen hukkuu. Mutta Ollin visio on jopa radikaalimpi kuin Patmoksen Jussin. (Vrt. Ilmestyskirja.) On OK mennä kurria separoimaan mutta jos mennään kapitalismia resetoimaan niin sadat miljoonat triggeröityvät. Siis jo selvästi ennen kuin tuuli käy heidän ylitseen.

  Tykkää

  • SDR ja maailmanvaluutta bancor löytyvät kansainvälisen valuuttarahaston IMF;n nettisivuilta. Christine Lagarde (EKP) puhui juuri digieurosta.. Judy Shelton on propagoinut digivaluutasta. The Economistin kannessa oli juttu maailmanvaluutasta. Antti Rinne pääministerinä sanoi että Suomessa toteutetaan YK:n Agendaa 2030. Bilderberg-kokousten salaisia muistioita voi kuka tahansa ladata netistä jonne niitä on vuodettu. The Economistin toimittajat kirjoittavat yleensä ne. David Rockefeller ja Denis Healey ovat julkisesti kertoneet Bilderbergin tavoitteet: One World ja Single Community. Great Reset löytyy World Economic Forumista. Jne. AvoimenMedian nostoissa on lisää tietoja. Mikrosiru on tuhansissa ihmisissä mm. USA:n armeijassa. YK ja Lucis Trust kehittelevät maailmanuskontoa.. Maailmanhallituksesta on haaveiltu kautta aikojen. Juuri nyt vaaditaan globaalia hallintoa mm. Gordon Brown. Tätä luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Kannattaa perehtyä asioihin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s