Rokotuspassit EU-suunnitelmissa jo vuosia

Rokotuspasseista ja pakkorokotuksista on julkaissut – Euroopan unionin omaan rokotusten tiekarttaan pohjaavan – artikkelin Janus Putkonen UMV-lehdessä 19. helmikuuta. Artikkeli on nimeltään ”EU-komission dokumentti: Agenda rokotepasseista asetettiin 2018 – Vaatimus rokotepakosta tulee 2022”.

Aihetta on sivuttu myös AvoinMedian joulukuun 2020 artikkelissa ”Koronarokotteet tulevat – haitta-arvonta alkaa”. Käydään läpi mainittuja artikkeleita lisäämällä tarkastelukulmia.

Roadmap for the Implementation of Actions byt the European Commission based on the Commission and the Council Recommendation on Strengthening Cooperation against Vaccine Preventable Diseases

…eli Euroopan unionin rokote-tiekartan toimeenpano alkoi vuonna 2018, huomattavasti ennen koronaepidemiaa.

Putkonen kirjoittaa valtamedian ja poliitikkojen tihkuvan tietoutta ”EU:n kattavista rokotustodistuksista (rokotepakosta) ja vaadittavista rokotepasseista, niiden suunnittelun olemassaoloa kiistäen tai myöntäen, hieman asiayhteydestä riippuen, mutta kaikkiaan siten, että asiat tänään tapahtuisivat muka ’yllättävän koronatilanteen’ pakottamina ja kansallisina poliittisina ehdotuksina sekä päätöksinä”.

Tosiasiassa ja dokumentoidusti tutkimukset ”kehitystyöhön ylikansallisen rokotepassijärjestelmän luomiseksi, jonka on ollut määrä luoda pohja uusille ja vuonna 2022 EU-komission toimesta esiteltäville rokotepasseille on suoritettu jo vuonna 2018, ja järjestelmän kehittämistä on suoritettu vuodesta 2019 lähtien.”

KUVAKAAPPAUS European unionin rokotus-tiekartan sivulta 1

EU-alueen laajuinen, yhteinen rokotustodistus/-passi on määrä ottaa käyttöön vuonna 2022.

EU-komissio on asettanut jo vuodesta 2018 vaatimuksia mm. ylikansallisen henkilötietojärjestelmän luomisesta liittyen terveystietojärjestelmien yhteensaattamiseksi. Rajat ylittävä informaation jakaminen jäsenmaiden väestöstä on varmistettava, datan tallentamiseen tarvitaan eurooppalainen tietokanta (s 6).

”Vuonna 2019 EU-komissio perusti rokotuksia edistävän organisaation ’Coalition for Vaccination’ ajamaan strategiaansa eteenpäin kaikilla yhteiskuntien osa-alueilla. Suomesta mukana tässä lobbausjärjestössä on Suomen Apteekkariliitto”, Putkonen kirjoittaa.

Yhteistyötä rokotteita valmistavien ja promotoivien tahojen kanssa tiivistetään (s 4,9,10). Projekteja rahoitetaan Horizon 2020 ja Horizon Europe (HE) -puiteohjelmista (s 4).

Rokotustiekartan perusteella haasteellisena koetaan rokotteiden ottamista kohtaan tunnettu epäröinti (vaccine hesitancy). Tällaista kriittistä ajattelua korjaamaan on perustettu ”Eurooppalainen immunisaatioviikko”, jota vietettiin huhtikuussa 2020 ja tullaan viettämään taas tulevina vuosina (s 1,2).

Rokotteiden ottamista kohtaan tunnettavaa epäröintiä parannetaan mm. ”optimoimalla hakukoneita” (s 5) – kuten piilottamalla rokotekriittisiä artikkeleita netissä, liittämällä ”rokotus- ja immunisaatiotietous” kouluopetukseen (s 7) sekä tekemällä käytös- ja sosiaalitieteiden tutkimusta rokotuksia kohtaan tunnetun epäröinnin syiden selvittämiseksi (s 10).

”Innovatiivisten rokotteiden” lupien myöntämisen tukeminen (s 9) on jo toteutunut EU-komission painostettua Euroopan lääkevalvontavirastoa (European Medicines Agency, EMA) hyväksymään kokeelliset, testivaiheessa olevat geeninano-mRNA-koronarokotteet, vaikka EMAn mielestä näyttöä turvallisuudesta ja tehokkuudesta puuttui.

”Karoliinisen yliopiston ja Danderydin sairaalan uusi tutkimus osoittaa, että suurimmalla osalla koronan sairastaneista on uudelta tartunnalta suojaavia vasta-aineita vähintään yhdeksän kuukautta infektion jälkeen” kertoo MTV 16. helmikuuta julkaistussa artikkelissaan Ruotsalaislöydös: Koronan sairastaminen suojaa pitkään uudelta tartunnalta – tutkija esittää muutosta rokotusjärjestykseen. Laumasuoja on saavutettu siis ilman rokotuksiakin.

Pakkokeinoja hyväksytetään mielipideohjailulla

Brittihallitus otti käyttöön jo korona”pandemian” alkuvaiheissa käyttäytymistieteilijöiden opit väestön käytöksen ohjailemiseksi haluttuun suuntaan. Maaliskuun alussa 2020 tieteellisten hätätila-neuvonantajien ryhmä (Scientific Advisory Group for Emergencies, SAGE) laati Ison-Britannian hallitukselle ohjeistuksen menetelmistä, joilla sosiaalisen etääntymisen (social distancing) säännöt saadaan syötettyä ihmisille. Menetelmissä hyödynnettiin psykologisia ohjailukeinoja halutun käytöksen tavoittelussa.

SPI-B:n (Independent Scientific Pandemic Influenza Group on Behaviours) laatima ohjeistus korostaa (s 1) yhdeksää eri viestintälinjaa: kasvatus/”valistaminen”, suostuttelu, kannustaminen, pakkokeinot, mahdollistaminen, harjoittaminen, rajoittaminen, ympäristöllinen uudelleenjärjestely ja mallintaminen.

Lisäksi perustettiin terrorismin torjuntaviraston (Joint Terrorism Analysis Centre, JTAC) tapaan läpinäkymättömästi toimiva bioturvallisuusyksikkö (Joint Bio Security Centre, JBC), joka antaa suosituksia hallitukselle. Perustuslaki on vain hidaste.

KUVAKAAPPAUS brittihallinnon 22.3.2020 julkaisemasta dokumentista (s 6)
Options for increasing adherence to social distancing measures

Käyttäytymistieteilijöiden ohjeet brittihallitukselle niitä henkilöitä varten, jotka eivät suostu pelkäämään vaan ottavat itse asioista selvää: *Anna selkeät ohjeet toivotuista käytösmalleista *Käytä mediaa kasvattamaan henkilökohtaisen uhkan tunnetta *Käytä mediaa lisäämään vastuuntunnetta muita kohtaan * Käytä mediaa koronatoimien positiiviseen esittämiseen * Räätälöi (kohdenna) viestintää *Käytä ja edistä sosiaalisen hyväksynnän käyttöä palkintona toivotusta käytöksestä *Harkitse lainsäädännön käyttöä halutunlaisen käytöksen aikaan saamiseksi *Sosiaalisen paheksunnan käyttö palautteena tottelemattomuudesta

Osana rokotetiekartan strategista valmistautumista komissio teetti kyselyn EU-maissa. Komission teettämän kyselyn perusteella vain 29% vastanneista katsoi, että rokoteasiat tulisi hoitaa EU-tasolla. Vastanneista 38% oli sitä mieltä, että koordinointi kuuluu kansalliselle tasolle. Rokotteiden tehokkuuden suhteen mielipiteet jakautuvat lähes tasan: 52% pitää rokotteita ”ehdottoman tehokkaina”, loput eivät ole niin varmoja.

Piikki ja passi kaikille

Kun agendaan kuuluva EU:n ja WHO:n järjestämä ”globaali rokotushuippukokous” järjestettiin syyskuussa 2019 – vain noin puolta vuotta ennen julistettua pandemiaa – kaikki nyt nähdyt toimijat olivat paikalla tiivistämässä globaalia rokotestrategiaa, kirjoittaa Putkonen. Huippukokouksessa kutsuttuina panelisteina puhuivat – eikä varmasti lainkaan yllättävästi – mm. Bill Gatesin säätiön johtaja Joe Cerrell ja Pfizerin rokotejohtaja Nanette Cocero, Putkonen jatkaa.

Bill Gatesin ja Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) intoilema, globaalisti käyttöön otettavaksi tarkoitettu digitaalinen identiteetti (Digital ID) ei ole uusi idea kuin kenties suomalaisille vallanmedian seuraajille. WEF suunnitteli mm. lentomatkailijoiden seurantaa jo vuonna 2018.

Rockefeller-säätiön tuella perustettu Commons Project -säätiö ja globaalia digitaalista seurantaa edistävä WEF – jonka ”Nuoret globaalit johtajat” -ryhmään rokotuspassia promotoiva pääministeri Sanna Marin (sdp) kuuluu – ovat perustaneet yhdessä globaaliin rekisteriin pohjaavan ”Luottamuksen verkosto” -seurantaprojektin, joka työskentelee yhdessä useiden lentoyhtiöiden kanssa seurantasovellusta kehittäen:

KUVAKAAPPAUS Common Trust Networkin ja WEF:n julkaisusta
CommonPass

Luottamuksen verkoston yleispassi

Eräs rokoteseurannan ja digitaalinen identiteetti –hankkeen rahoittajista on lääkeyhtiö Novartis säätiöineen, kehittelyssä ovat mukana myös Microsoft, Salesforce ja Oracle.

Israel on jo ottanut käyttöön rokotuspassin, joka on nimetty ”Green Pass” eli ”vihreä kulku/passi”, raportoi Maayan Jaffe-Hoffman israelilaismedia Jerusalem Postin artikkelissa Everything you need to know about Israel´s Green Passport Program. Ainostaan rokotetut tai koronasta toipuneet saavat mennä kauppoihin, konsertteihin, ostoskeskuksiin ja vastaaviin paikkoihin esittämällä rokotuspassin.

Rokotteista esimerkiksi niiden aiheuttamien haittavaikutusten takia kieltäytyvien työmatkat tai työssäkäynti – liikkumisen vapaus yleensäkin – estyy, kun lähdetään rokotuspassi-linjalle. Rokotuspassimaissa valtio päättää, kuka liikkuu ja työskentelee, eikä työ olekaan enää työntekijän ja työnantajan välinen asia. Israelin voi sanoa toimivan pilottina hankkeessa, jossa kansalaiset jaetaan kahteen kastiin. Mikäli syrjintä ja yksityisyyden suojan loukkaukset eivät herätä sen suurempaa kohua, hanke jatkuu muissa maissa.

Saksan parlamentti (Bundestag) on hyväksynyt 29. tammikuuta 2021 digitaalisen identiteetin järjestelmien käyttöönoton, raportoi Norbert Häring. Asia tulee vielä liittovaltion käsiteltäväksi, mutta Häring arvelee että se hyväksytään. Straits Times kertoo 20.2.2021 artikkelissa Coronavirus pandemic will not end until world is vaccinated, Germany’s Angela Merkel says after G-7 meeting Saksan liittokansleri Angela Merkelin toistavan monen muunkin – kuten rokotteisiin sijoittavan Bill Gatesin – suusta kuultua ”pandemia ei mene ohi ennen kuin koko maailma on rokotettu” -hokemaa.

Welt am Sonntag raportoi Saksan hallituksen Paniikkipaperi-gatesta. Skandaali lyhyesti kerrottuna: Oikeuteen haastettu PCR-testin kehittäjä Christian Drosten ja Robert Koch -instituutin johtaja Lothar Wieler poikkesivat sisäministeri Horst Seehoferin (CSU) luona yllätysvisiitillä kertomassa Saksaa uhkaavista kauheista seurauksista, mikäli maa lopettaisi eristyssulut liian pian.

Seehoferin valtiosihteeri Markus Kerber keksi suunnitelman tuoda yhteen tutkijoita ja tiedemiehiä useista eri laitoksista tuottamaan paniikkipaperin, jota käytettiin uusien, entistä jyrkempien koronatoimien perusteluna. Tutkijoiden hatusta vedettyä koronahömppää levitettiin sisäministeriöstä medioille, jotka levittivät sen yleisöilleen. Korona on poliittinen virus, jonka tartuntalähde on media.

Tiedemiesten laskentamallit tarvittiin ”tilanteen edelle pääsemiseksi”, luonteeltaan estävien ja tukahduttavien toimien perustelemiseksi ”sisäisen turvallisuuden ja järjestyksen säilyttämiseksi Saksassa” ilman byrokratiaa. Paniikkipaperissa kuvaillaan tunteisiin vaikuttavaa, ”haluttua shokkiefektiä”, jota voidaan käyttää hyväksi peloteltaessa saksalaisia hyväksymään vapauksien riisto. 

KUVAKAAPPAUS Der Informantin™ tviitistä 7.2.2021

Lakeja ihmisoikeuksien loukkaamiseksi?

Suomessa tartuntatautilaki salli jo vanhastaan pakkorokotukset. Tartuntatautilain ”uudistuksen” myötä pakkokeinoihin turvautumisen mahdollisuutta lisättiin entisestään Marinin hallituksen johdolla. Suuremmassa kuvassa ”uudistus” näyttää epäilyttävästi Euroopan unionin – ja Maailman talousfoorumin eli WEFin – digitaalisen dystopian edellyttämien pakkojen implementoimiselta.

Tartuntatautilakia muutettiin laajentamalla viranomaisten valtuuksia ja mahdollistamalla tiukemmat rajoitukset ja pakkotoimet, tavalla joka tuntuu ennakoivan lisää entistä tiukempia rajoituksia tulevaisuudessa. Pakkotoimiin liittyvät määrittelyt eivät ole tarkkarajaisia ja oikeasuhtaisia, mikä mahdollistaa mielivallan ja alueelliset erot.

Eristykseen ja pakkotoimiin – pakkotestaukseen, lapsiakin koskevaan tahdonvastainen pakkoeristykseen mahdollisesti kodin ulkopuolelle (maksimissaan 2 kk + 6kk) yhden alueellisista toimista vastaavan lääkärin päätöksellä, pakkohoitoihin (pakkorokotus hoitona?) – riittää altistuminen, altistumisen tai sairauden epäily, vaikka tauti ei ole useimmille vaarallinen.


KUVAKAAPPAUS Sosiaali- ja terveysministeriön muistiosta 26.1.2021
VN/15739/2020 Viite: HE 245/2020 vp

Täydentävä vastine sosiaali-ja terveysvaliokunnalle

Viranomaisten välistä tiedonjakelua ”parannettiin” ylittämällä henkilön tietosuoja terveystietojen välityksessä viranomaisten kesken. Tästäkö on hyvä jatkaa laajentamalla tiedonjako-oikeuksia EU-tasolle?

Eräänä lobbaajana tartuntautilain muutoksissa oli THL:n ylilääkärinä ja sen Infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön päällikkönä toimiva Taneli Puumalainen, jättilääkeyhtiö GlaxoSmithKlinen (GSK) entinen lääketieteellisten asioiden johtaja. Puumalainen kertoi asiantuntijamielipiteenään eduskunnalle: ”…uudet toimivaltuudet ovat välttämättömiä… Epidemian torjunta edellyttää jatkossa lainsäädäntöön perustuvia toimivaltuuksia ottaa tarvittaessa käyttöön selvästi nykyisiä vahvempia rajoitustoimia.” 

KUVAKAAPPAUS THL:n yhteenvedosta 26.1.2021 THL-yhteenveto 26.1.2021 Missä tilanteissa koronatartuntoja Suomessa on tapahtunut?

THL:n Taneli Puumalainen maalailee ”vakavaa tilannetta”, mutta edes THL:n tarjoama data ei tue lausuntoa.
Altistuminen tai tartunnan saaminen ei tarkoita, että henkilö sairastuisi.

”EU:n oma rokottamisohjelma on lähtenyt käyntiin verkkaisesti lähinnä rokotteiden heikon saatavuuden vuoksi. Muun muassa Britannia, Yhdysvallat ja Israel ovat saaneet rokotukset käyntiin unionia paremmin”, kirjoittaa Länsi-Uusimaa 19. helmikuuta. Saatavuus ei välttämättä ole ainoa syy verkkaiseen tahtiin: ihan jokainen – terveydenhuoltohenkilökunnastakaan – ei ole halukas ottamaan kokeellisia, vasta testivaiheessa olevia geeninano-mRNA-koronarokotteita.

Yksi maailma – ”yksi terveys”

EU on vahvistanut uudelleen sitoumuksensa Euroopan komission (eli EU:n) ja Ranskan ”vastauksena tähän pandemiaan” perustaman COVID-19-työkalujen saatavuus-yhteistyökampanjan [Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator] kaikille peruspilareille: sen COVAX-fasiliteetille sekä edulliselle ja oikeudenmukaiselle rokotteiden, sairauksien hoidon ja diagnostiikan pariin pääsylle. Tämä heijastelee immunisaation laajamittaista roolia globaalina hyvänä, hehkutetaan G7-kokouksen julkilausumassa. COVAX on ohjelma, jossa rikkaat maat tukevat köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa. Rahaa kaikkien rokottamiseen on varattu 7,5 miljardia dollaria, josta EU on luvannut antaa miljardin.

Euroopan unioni, G20, WHO ja yritysyhteistyökumppanit (BigMoney, BigTech ja BigPharma) suunnittelevat koko ”maailman kattavaa terveysturvallisuusarkkitehtuuria… universaalia terveysvakuutusta”, joka kulkee nimellä ”yksi terveys” (One Health). Suunnitelmiin kuuluu myös globaali terveyssopimus ja rokotteita kohtaan tunnetun luottamuksen edistäminen. Lisäksi vakuutetaan sitoutumista YK:n Agenda2030:n tavoitteisiin, kumppanuudelle Afrikan kanssa ja vihreälle tulevaisuudelle sekä kehaistaan ”[G7-]talouksillemme annetulla tuella, joka ylitti 6 biljoonaa dollaria viime vuonna”.

Haaveena globaali valvontayhteiskunta?

Rokotuspassi, ”yleispassi” – tai kuten EU sitä kutsuu: ”vapauspassi” – saattaa kuulostaa alkuun hyvälle idealle. Kuitenkin passeihin jo nykyään liitetään rokotustodistukset niistä rokotteista, jotka vastaanottajamaa vaatii. Ei sen takia tarvita uutta, koko maapallon kattavaa digitaalista seurantajärjestelmää.

Lisäksi ehdotetun kaltaiset ”vapaus”passit muuttaisivat voimasuhteita yksilön, valtion, kaikkien virastojen ja viranomaisten sekä tarvittavaa teknologiaa tuottavien yritysten välillä: yksityisyydensuojasta on turha puhua.

Suomen omat seikkailut digitalisoinnissa ja tietoturvassa eivät herätä luottamusta siihen, että järjestely toimisi globaalisti – kun se ei toimi pienemmässäkään mittakaavassa. Hyötyjiä ovat selvästi jatkuvasti kalliita päivityksiä tarvitsevia ohjelmia suunnittelevat ja myyvät yritykset, datankeruu-yritykset – ja byrokratia.

Globaalit tietokannat ovat turvallisuusriski yksilöille: entä jos maailmanvaltaan nousee globaalihallitus, joka haluaa poistaa päiviltä tottelemattomat, vammaiset ja muilla tavoin vääränlaisiksi katsomansa ihmiset? Hollannin liian hyvät väestörekisterit olivat isoksi avuksi saksalaisille miehittäjille 2. maailmansodan aikana.

EU:n olemusta itseään (velkaunioniksi) muokkaavasta koronatoipumis/elvytyspaketista (Next Generation EU, NGEU) 20% on suunniteltu ( s 12 ) käytettäväksi Euroopan digitalisointiin, EU:n oman keinoälyn rakentamiseen, 5G- ja 6G-verkkojen rakentamiseen sekä eurooppalaisen e-identiteetin kehittämiseen. NGEU on jo valmiiksi sovitettu YK:n Agenda2030:n. Vihreä, digitaalinen siirtymä rahoitetaan jäsenmaiden jatkuvalla velanotolla, mikäli entisistä pelastustoimista on mitään päätteleminen.

Koronavirus levitettiin yleiseksi peloksi, koska sellainen pelko tarvittiin ”ratkaisujen” myymiseksi, Putkonen pohtii ja jatkaa kysyen, miksi huolellisesti valmisteltu EU-komision tiekartta rokotepasseihin ei ole ollut EU-kansalaisten yleisessä tietoudessa jo hyvissä ajoin ennen koronaviruksen ilmaantumista – vai juuri (pelon) yllätysvaikutuksen tavoittamiseksi?

AvoinMedia suosittelee aiheesta syvemmin aiheesta kiinnostuneita lukemaan eri maissa tehtyjä lakimuutoksia ja niiden seurauksia analysoivan Intersentia -sivuston artikkelin ”Coronavirus and the Law in Europe”.

PÄIVITYS 24.2.2021 klo 07:59

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa Suomessa valmisteltavan sähköistä rokotustodistusta koronarokotteen saaneille. Täsmentävä tiedote kertoo paljastavasti, ettei ”Tällä hetkellä ei ole päätetty tilanteista tai käyttötarkoituksista, missä koronarokotustodistusta vaadittaisin.” ”Myöskään EU:n ja WHO:n tasolla ei ole yksimielisyyttä, missä tilanteissa voitaisiin velvoittaa koronarokotustodistuksen käyttöä. […] Suomi on mukana rokotustodistustietoja koskevassa kansainvälisessä yhteistyössä. Näin varmistetaan, että Suomen koronarokotustodistus olisi yhteensopiva kansainvälisen mallin kanssa ja että Omakanta-palvelusta saatavaa koronarokotustodistusta voisi käyttää myös muissa maissa todistuksena, jos sitä niissä vaadittaisiin.

Tehdään lakia, vaikka käyttötarkoitusta ei ole vielä päätetty?!

Marinin hallitus on luomassa avointa valtakirjaa, jolla valtion sisäistä ja ulkoista liikkumista voidaan rajoittaa — jotta Suomi olisi yhteensopiva kansainvälisen mallin kanssa. Mitä kansainvälistä mallia tarkoitetaan, EU:n, WEF:in vai globaalin totalitärismin?


Kuva: Stefan Lochner (CC0) via Wikimedia Commons, Bruno via Pixabay, CDC, EU, WHO, Novartis. Kuvanmuokkaus Johanna L

60 comments

 1. Mm. Suomeen ja moneen muuhun EU- maahan on muutamia vuosia sitten hankittu poliisin käyttöön miltei armeijavarustusta. Panssaroituja autoja, suoja-asusteet. Olen kuullut kommentteja siitä, miten kohta ” joudutte koville” niiden suusta, jotka ovat tienneet suunnitelman – ei tarkasti, mutta kuitenkin sen, että jotain on tulossa, jossa vapaasti ajattelevat joutuvat tiukille.

  Tykkää

   • Vapaus on suuri vankila, lauloi Pelle Miljoona aikoinaan. Näillä sivuilla tosin ei kirjoittele niinkään vapaasti ajattelevia kuin pakkomielteisesti valtavirtaa vastustavia. Mainstream ei kuitenkaan ole aina väärässä, jos ei oikeassakaan.

    Tykkää

 2. Erinomainen artikkeli. Salesforcen (IOT cloud) lisäksi muita keskeisiä toimijoita ovat Google (Big Data/AI), Avanti Communications (satelliitit) ja Mastercard (digital IDs). Globalistien kaappauksen taustalla häärivät myös Rockefellerien säätiöt, Bloomberg Philanthrophies, UN Foundation ja Soros Open Society. Big Brother is watching you!

  Tykkää

 3. Jep kirjoitti: ”Vapaus on suuri vankila, lauloi Pelle Miljoona aikoinaan. Näillä sivuilla tosin ei kirjoittele niinkään vapaasti ajattelevia kuin pakkomielteisesti valtavirtaa vastustavia. Mainstream ei kuitenkaan ole aina väärässä, jos ei oikeassakaan.”

  Vaikutelma pakkomielteisestä valtavirran vastustamisesta tulee todennäköisesti siitä, että vapaamedia paikkaa vallanmedian uutisoinnin aukkoja, kertoo asioista, tiedoista ja näkökulmista, jotka vallanmedian uutisoinnista ovat jääneet uupumaan.

  Tarjoavat siis lukijoilleen tilaisuuden täydentää omaa kokonaiskuvaansa.

  Lukija itse hankkii lisää tietoja muualtakin ja muodostaa itse mielipiteensä, on vapaamedian ajatus. Vapaamedia on jakamistaloutta.

  Tykkää

  • Vallan sylikoirat Yle ja HS ovat lähinnä hyvä vitsi agendajournalismeineen. Kaiholla muistelen aikaa, kun Jukka Rislakki kirjoitti Hesariin juttuja aiheinaan CIA ja Kolmikantakomissio. Ylellä sen sijaan hehkutettiin neukkujen itsensä kyhäämiä tarinoita kolhoosien stahanovilaisista tuotantoennätyksistä. Usasta ei Victoria Schultzilla ollut mitään hyvää sanottavaa. Nyt Bryssel ja Jenkkilä ovat arvostelun yläpuolella. Erään suomalaisen hissiyhtiön entinen omistaja oli mukana Rooman klubissa. Nyt hänen perillisensä omistavat melkoisen siivun suomalaista mediaa. Sanna Marin vie Suomen liittovaltioon. Kansalaisten tulisi ymmärtää että liittovaltiossa elintasomme laskee ja hyvinvointivaltio katoaa.

   Tykkää

 4. Juttuvinkkinä huomauttaisin: Suostuttelu koehenikilöksi ryhtymiseen on kokeellisia lääkkeitä koskevien lakien vastaista. On ollut aiemmin yleisesti ymmärrettyä, miksi ihmisiä ei saa edes pikku porkkanalla suostutella osallistumaan kokeellisten lääkkeiden ottamiseen. Osallistuminen lääketietelliseen kokeeseen on lain mukaan oltava puhtaasti osallistuvan potilaan oman terveydellisillä asioilla perustellun harkinnan varaista.

  Erikseen on pakkorokotuslaki, joka koskee erityistilanteissa tarvittavaa tietyin turvastandardein hyväksyttyjen tärkeiden rokotteiden käyttöä. Se ei kuitenkaan koske ”COVID-19 rokotteita”.

  Suomalaisessa mediassa keskustelu ”COVID-19 rokotteiden” pakollistamisen mahdollisuudesta, siitä huolimatta että on puhuttu ettei pakollisuutta tulisi, on kuitenkin rinnastettu keskusteluun -”muitakin rokotteita on pakollisia”. Keskustelussa ei ole huomioitu sitä tosiasiaa, ettei ole hyväksyttyä rokotetta ”COVID-19” tautia vastaan, joten mikään pakkorokotelakikaan ei edes teoriassa voisi koskea ”COVID-19 rokotetta” jota ei ole olemassa.
  Pakkorokotuslaki voisi koskea vain aidosti myyntiluvan saanutta rokotetta, mutta sitäkin vain aidosti vaarallista tautia vastaan.

  Hätäluvat, jotka ”COVID-19 rokotteet” ovat USA:ssa ja Euroopassa saaneet ehdottomasti kieltävät pakottamisen kokeellisessa vaiheessa olevien ”rokotteiden” ihmiskoekaniinien kalastelussa, ilmeisesti juuri kokeellisten lääkkeiden koeryhmään osallistujia koskevien lakien takia. Olisi mielenkiintoista tietää, onko itseasiassa jo nähty suostuttelu, esim. puhe ”rokotepasseista” ja ehdotukset erivapauksista ”rokotettuille”, ristiriidassa lääkekokeita koskevien lakien kanssa.

  Onko median ja poliitikkkojen toiminnassa kysymys hätäisestä sekoilusta vai tarkoituksellisesta rikollisesta salaliitosta. Poliitikot ja media, kenties lainsäätäjätkin unohtavat kiireessä lait, tai sumuttavat tahallaan voittaakseen aikaa.

  Tykkää

  • Juttivinkkisi on erinomainen — miksi et kirjoittaisi siitä itse?

   Yhdenvertaisuuslait ja syrjintäkiellot koskevat kyllä rokottamattomiakin — elleivät muuta niitä(kin).

   Tykkää

  • Minulla on tuore kokemus siitä, kun Riikka pyysi kirjoittamaan artikkelia tänne, aiheesta josta olin kirjoittanut kommentin. Olin jo aiemmin tutkinut aihetta ja tutkin sitä sitten lisää, kirjoitin jutun ja lähetin sen Riikalle. Hän antoi kirjoituksen Johannalle, joka ”korjasi” tai omien sanojensa mukaan editoi melkein kaiken siitä. Sanani ja lauseeni eivät kelvanneet sellaisina kuin ne kirjoitin. He myös lisäilivät artikkeliin omia lauseitaan ja linkkejään ja muuttivat siis koko kirjoituksen.

   Ilmoitin sähköpostitse, etten hyväksy korjauksia enkä suostu ottamaan artikkelia nimiini, ja saman tien (16 minuuttia) sen jälkeen sain kuulla olevani osaamaton, huono kirjoittaja, jonka teksti on mahdollisimman huonotasoinen, ja lisäksi olin tämän Johannan mielestä paranoidi ja tunteiden vallassa.

   Toisin sanoen sain osakseni sellaista verbaalista pahoinpitelyä, jota en todellakaan odottanut kun lähetin kirjoituksen.

   Kun valitin saamastani kohtelusta, he molemmat vakuuttivat, että kaikkia kirjoittajia kohdellaan AM:ssa aivan samalla tavoin ja yhdenvertaisesti. Vaikka en uskokaan että se on totta, olkoon tässä varoitus sinulle.

   Tykkää

   • Tuo on sinun näkenyksesi asiain kulusta. Johannalla on omansa, ja minulla omani.

    Jos joku muu lukisi viestiketjun — mihin tosin kellään ulkopuolisella ei ole mahdollisuutta; toimituksen ja kirjoittajien välinen viestintä kuuluu lähdesuojan piiriin — hän muodostaisi oman näkemyksensä.

    Mielestäni kyllä korostin viesteissä, että kyse on toimituksen __ehdotuksista__, samoin kuin sitä, että kirjoittaja hyväksyy lopputuloksen kuvituskuvia myöten ennen kuin mitään julkaistaan.
    Samoin toin esiin, että kirjoittaja päättää kohdallaan julkaistaanko ylipäänsä mitään.

    Sanoin myös, muistaakseni kolmeen kertaan, että teksti voidaan julkaista sellaisenaankin, kirjoittajan valitsemalla nimimerkillä, kirjoittajan hyväksymällä artikkelikuvalla, eikä Johanna tätä vastustanut.

    Tykkää

   • Asiain kulusta mitä ilmeisemmin voi olla hyvin poikkeavia käsityksiä – se siitä, jo Riikan mainitseman lähdesuojan nimissä.

    Kehotan AvoinMedian lukijoita ottamaan asiasta itse selvää – tarjoamalla kirjoituksia ja tekemällä yhteistyötä editoivan toimituksen kanssa.

    Tulen jatkossakin olemaan – editoijanakin – rehellinen: sanon suoraan, jos teksti nähdäkseni toimisi paremmin hiottuna. Luonnollisesti kirjoittajalla on tekstinsä julkaisu(muodo)n suhteen viimeinen sana.

    Tykkää

   • Riikka, tosiasiat eivät ole näkemyksiä tai mielipiteitä.

    Tarjosin tänne kirjoitusta julkaistavaksi, kohtelu oli kuvatunlainen. Kirjoitukseni aihe on kommenttina 3.2. julkaistun ”K-rokotekuolemat tuplaantuneet Ruotsissa” alla. Siinä kyse oli sensuurista, ja sensuurista kyse on myös tässä tapauksessa.

    Siten on kyse sananvapaudesta. Olen jatkuvasti tuonut tätä sananvapausasiaa esiin. Olen kirjoittanut, että se on perustava ihmisoikeus. Olen perustellut miksi. Te ette piitanneet siitä mitä kirjoitin. Te ette piitanneet sananvapauden asiasta.

    Sananvapaus ollen ihmisoikeus, on perustava sellainen ja loukkaamaton. Tämä asia on ilmaistu myös valtioiden peruslaeissa ja kansainvälisessä oikeudessa. Sananvapauden loukkaukset ovat ihmisoikeuden loukkauksia.

    Oikeuden loukkaukset ovat rikoksia.

    Kaikkien ihmisoikeuksien perustana on ihmisarvo, ihmisen arvo itsessään, ihmisenä. Vaikka hän olisi tyyliltään ja malliltaan millainen tahansa, ihmisellä on perustava ihmisarvo, ja sen myötä ihmisarvoisesti kohdelluksi tulemisen oikeus.

    Ihmisarvoinen kohtelu ja siis ihmisoikeuksien noudattaminen on hyvin tavallinen käytäntö ihmisten parissa. Suurin osa ihmisten kanssakäymisistä on rauhanomaisia, konfliktittomia, jolloin toista kunnioitetaan ja hänen oikeuksiaan ei rikota. Konfliktit ja sodat alkavat siitä, että ihmisoikeuksia rikotaan. Ja konfliktit ja sodat itsessään ovat ihmisoikeuksien rikkomuksia tekoina ja käytäntöinä.

    Ota huomioon nyt vihdoin se, että olen kaiken aikaa puhunut johdonmukaisesti sananvapaudesta ihmisoikeutena.

    Tämä on vakava asia. Suhtaudu siihen sen vaatimalla tavalla.

    Se joka kontrolloi kieltä, kontrolloi ajattelua, mieltä, ja se joka kontrolloi toisen mieltä, kontrolloi häntä ihmisenä. Mutta ei kenelläkään ole oikeutta kontrolloida toista. Ihmisillä on itsemääräämisoikeus ja kaikki muutkin yksilönvapaudet. Jokaisella on oma äänensä ja oma kielensä, oma puhetapansa ja sanansa – ja oikeus niihin. Kun toinen ryhtyy muuttamaan toisen sanat uuteen järjestykseen, vaihtelemaan välimerkkejä toisiksi ja lisäilemään omia ajatuksiaan, tulkintojaan, silloin sanat ja niiden tarkoitukset on muutettu. Alkuperäiset tarkoitukset on estetty tai muunneltu. Sitä on sensuuri.

    Jos väitämme että 2 + 2 = 4, toteamme yhden tosiasian, mutta jos muunnamme merkkien paikkoja tai merkkejä itseään, syyllistymme valheeseen ja vääristelemme tosiasian. Vaikka lause 4 = 2 + 2 on teknisesti ottaen oikein, se on kuitenkin merkitykseltään eri, ja samalla kontekstiltaan eri, kuin alkuperäinen tosiasialause.

    Sananvapauden rikkomiset ehdotuksina, no tiedämme hyvin mitä tapahtui, kun en ehdotuksianne hyväksynyt. Siinä väkivallassa jälleen yksi osoitus ihmisoikeuksien vastaisesta toiminnasta. Kirjoitin teille siitäkin, mutta te ette välittäneet, vaan jopa kieltäydyitte lukemasta.

    Tahallinen tietämättömyys, wilful ignorance, ei oikeuta loukkaamaan ihmisoikeuksia. Jokainen tekijä on vastuussa teoistaan, eikä se vastuu vähättelemällä, väistelemällä ja kieltämällä poistu.

    Lähdesuoja suojaa medialle tietoja antanutta lähdettä, ihmistä, joka on paljastanut jotakin tulenarkaa. Se ei suojaa mediaa tai sen edustajia sen harjoittamilta rikoksilta ja rikkomuksilta. Lähdesuojan tarkoituksena on mahdollistaa tiedon julkisuus, ei suinkaan estää sitä. Sen tarkoituksena on mahdollistaa yhteiskunnallisten epäkohtien ja epäoikeudenmukaisuuksien paljastaminen, ei suinkaan pitää niitä piilossa.

    Teidän on syytä ymmärtää se, että minä voin laillisesti julkaista omat kirjoitukseni koska tahansa. Ja sekin teidän on syytä ymmärtää, että tiedon tulo julkiseksi on avoimen tiedonvälityksen tehtävä ja tarkoitus.

    Mitä tulee siihen vapaaseen tiedonvälitykseen, vapaaseen mediaan jota väitätte edustavanne, on sensuuri yksi selkeä keino, jolla vapaus nimenomaan estetään.

    Tykkää

 5. Meidän veronmaksajien rakas uutismedia Yle? Mitä siitä? Se on kuin LippuLaiva uutisoidessaan mm. ”rokotevastaisista”! /17.2.2021. Minulla on ollut ilo olla ”napit vastakkain” Ylen erään päätoimittajan kanssa. Koska Dialogi ei edistänyt asiaa, olen nostanut sen Ongelman julkiseen katseluun.

  Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen ”siunasi” Ylen rasistiset uutisoinnit 17.2.2021
  ”Rokotevastaisista” ihmisistä. Lue hänen vastauksensa Maijaliisa Hiekkaselle!

  Missä mennään?
  Kriittinen protestini tänään 24.02.2021 https://www.maijaliisa-hiekkanen.fi/?page_id=551

  Toki ihmis-ja perusoikeuksiin liittyvät kampeamishankkeet ovat tuttu juttu?
  Mutta missä vaiheessa on sanottava:

  KIITOS EI!

  NYT TULI RAJA VASTAAN!

  Tykkää

  • Ylen hallituksen puheenjohtajaksi tulee EVA:n entinen johtaja Matti Apunen. Hän kuuluu globalistieliitin Bilderberg-ryhmään. Bilderberg on pitkään halunnut sensuuria etenkin nettiin. Oiva valinta Yleltä! Suut tukkoon toisinajattelijat. Bilderbergin asialistalla oli muuten joku vuosi sitten Global Cooling. Ilmasto siis kylmenee eikä lämpene. Nämä miehet sen tietävät, he keksivät tarinan lämpenemisestä. Suosikkini globalisti-Sanna linjasi juuri Pariisin sopimusta, YK:n Agendaa 2030 ja Green Dealiä. Hyvin on oppi Davosissa mennyt perille…

   Tykkää

   • Ja Alma Median hallituksen puheenjohtajaksi valittiin keskeinen Bilderberg-vaikuttaja Jorma Ollila. Alman hallituksessa on istunut myös Peter Immonen, joka on Heikki Herlinin Mariatrop Oy:n hallituksen jäsen. Erkko oli myös Bilderberg-miehiä. Hesarilla on aina ollut hyvät CIA-yhteydet. Erkko pitkälti vei Suomen Euroopan unioniin. Että tällainen puolueeton ja tasapuolinen lehdistö ja media meillä.

    Tykkää

 6. THL:n omat estimaatit ja mallinnokset tukevat sitä ajatusta, että korona on poliittinen virus, jonka tartuntalähde on media.

  Ennusteita hidastamistoimien vaikutuksesta, työdokumentti 18.3.2020 https://thl.fi/documents/533963/1449651/Ennusteita_hidastamistoimien_vaikutuksesta_2020_03_18.pdf/b5f1ec87-565a-59f6-0f5b-6090390c9bc8?t=1584516033014

  Onko THL:aa painostettu päättäjien taholta vai valikoiko media vain rokotekauppiaita juttuihinsa?

  Miksi siis eristyssulut, yritysten sulkemiset ymv koronatoimet?

  Mahdollisia: 1) synnytetään taas integraatiolama velka- ja tulonsiirtounionin läpi viemiseksi

  2) synnytetään integraatiolama WEF:in Great Resetin ja YK:n Agenda2030:n läpiviemiseksi

  Tykkää

 7. Kun ei ilmastohumpalla saatu pystytettyä teknokratiaa, niin nyt kokeillaan koronalla. Vallitseva keskuspankkikapitalismi, jossa markkinamekanismi ei toimi pääomamarkkinoilla, tullaan korvaamaan Big Governmentilla. Painetaan tyhjästä rahaa, kehitetään velkapommi ja hyperinflaatio sekä nostetaan sitten rajusti korkoja. Ja kappaas vaan, kaikki velat annetaan anteeksi mutta samalla viedään kaikki omaisuutesi. Elelet sitten perustulolla valtion torpparina. Ajan merkki on että uusi Avoin Puolue kannattaa tiedettä, järkeä ja perustuloa. Oikeuskansleri muuten vihjailee poikkeusoloilla…

  Tykkää

  • Keskuspankit tosiaan ovat muuttuneet roskapankeiksi. Mitäs pienistä…

   ——-

   Alleviivattakoon tässä nyt, että nimestään huolimatta Avoin Puolue ei mitenkään liity AvoinMediaan.

   ——-

   Oikeuskanslerit Suomessa kertovat tosiasioita vasta eläkkeelle jäätyään 😀

   Mutta jos vihjailee poikkeusoloilla, niin on hakoteillä. Hänen nimenomaan pitäisi toimia sen estämiseksi, koska poikkeusoloille ei ole mitään perusteita.

   Tykkää

 8. Corona on vanha juoni. Jo muinaisessa Troijassa hämättiin puuhevosella, joka oli täynnä valloitussotilaita. Troijalaiset ottivat riemusaatossa tekeleen muuriensa sisäpuolelle sillä seurauksella, että heidät tapettiin. Nykyajan coronahämätyiksi tulevat eivät paljon eroa antiikin ajan petetyistä.

  Toinen esimerkki tulee Ilmari Kiannon lausunnosta toukokuussa v.1918. Ote on Turun yliopiston historiantutkijan Tiina Lintusen tutkimuksesta Suomen sisällissotaa koskien.

  Ilmari Kianto: ” Vihollinen rääkkäsi ja nautti, kurja, kidutus-kostostaan, valkokaartilainen ainoastaan nautti rehellisestä tappamisesta. Tottakai me siitä nautimme – mitä me häntä tässä silaamaan tai salaamaan ? Sodassa täytyy nauttia tappamisesta – muuten ei sota menestykään. (…) Me saimme äsken luvan luopua kristillisistä ihanteistamme : Suomen papit ovat siitä loistavimpana esimerkkinä. Surmatkaa vihollisemme ! he huusivat kuorossa ja vaihtoivat mustan kauhtanan harmajaan kenttäpukuun. Herra Zebaoth oli astunut alas Suomenmaahan.”

  Maijaliisa Hiekkaselle totean, että onhan Mediapoolin ja Ylen toiminnalle olemassa historiallisia juuria myös omassa henkisessä maaperässä. Syitä ei aina tarvitse todellakaan hakea Atlantin takaa. Jotenkin tuntuu sukupolvien kiroukselta. – Pitäähän kierre saada jo loppumaan !
  ——-
  On muitakin suomalaisia historiantutkijoita, jotka tuntevat Ilmari Kiannon todellisen laadun ja hyödyntävät sitä neuvoakseen ylintä ulkopoliittista johtoa samalla ikään kuin samaistuessaan kyseiseen kirjailijaan. Ilmankos presidentin ”sotatiedotuksia” luetaan nimettömien herrojen lausumana valtionkirkon etäjumalanpalveluksissa ja papit pelottelevat coronan järisyttävästä vaarasta ”rukouksissaan” kuin oltaisiin kiivaissa taisteluissa.

  Tykkää

  • Onhan noita, yliopistollisia tutkimuksia kirkon roolista sotaan yllyttäjänä.

   Itsekin olen sivunnut kirkon roolia vähän:

   ”[…] Talvi- ja jatkosotien aikana esiintyi erilaisia narratiiveja, joiden välittäjänä toimi median ohella kirkko. Suomen kirkolla oli tiivistä yhteistyötä rotuoppeja tukevan Saksan evankelisen kirkon (die Deutsche Evangelische Kirche) kanssa, mutta ei natseja vastustavan Tunnustuskirkon (die Bekennende Kirche) kanssa. Suomessa kirkko ajoi voimakkaasti Suomen ja Saksan aseveljeyttä kabineteissa, akatemiassa, median kautta, pamfletteja jakamalla ja saarnastuolista.

   Kirkon narratiivissa natsi-Saksa oli pelastaja ja helvetin portti sijaitsi idässä, josta Saatanan voimat vyöryisivät Suomeen ilman Suomen miehen veriuhria. Tuleva sota oli Pyhä sota, Jumalan ja Saatanan välienselvittely. Kirkko käytti häikäilemättä suomalaisille ennestään tuttua retorista rakennetta, raamatullista ja uskonnollista mielikuva-ainesta sodan lietsonnassaan.

   Rakenteet paljastava on marsalkka Mannerheimin päiväkäsky nro 29, jossa hän ilmoittaa jatkosodan alkamisesta heinäkuussa 1941:

   […]Kutsun teitä kanssani pyhään sotaan kansakuntamme vihollista vastaan. Sankarivainajat nousevat kesäisten kumpujen alta jälleen rinnallemme tänään, jolloin lähdemme Suomelle turvatun tulevaisuuden luodaksemme Saksan mahtavien sotavoimien rinnalla ja asetovereina vakain mielin ristiretkelle vihollistamme vastaan.

   Aseveljet! – Seuratkaa minua vielä viimeinen kerta – nyt, kun Karjalan kansa jälleen nousee ja sarastaa Suomen uusi huomen.”

   (Sivuhuomautus: Tässä ei ole tarkoitus väitellä talvi- ja jatkosodasta tai siitä kuka oli hyvis ja kuka pahis, vaan tarkastella sotaa edeltäneen ajan ja sodanaikaisen strategisen viestinnän rakenteita.)

   Vastaavaa retoriikkaa ja tematiikkaa, vastaavaa oikeutetusta käytetään surkeilematta vielä nykyaikanakin. On käytetty Suurta Saatanaa, Pahan akselia ja ties mitä, ja käyttäjät ovat vaihdelleet ns. länsimaisen arvoyhteisön johtajista aina ISISin imaameihin. Omista uskomuksistamme, omasta narratiivistamme riippuu, hyväksymmeko puhujan sanoman. Uskomukset ohjaavat useimpia ihmisiä enemmän kuin faktat.[…]”

   https://vastavalkea.fi/2017/05/19/infosodan-yhden-koon-totuus-ei-sovi-kaikille/

   Nyt meillä on koronakirkko ja termi koronasynti: koronasynti tarkoittaa koronamääräysten rikkomista.

   Tykkää

  • Juuri hämäämällä ja huijaamalla vallassaolijat on aivopessy kansaa kautta historian, imeäkseen kaiken hyödyn siittä ja alistaaksensa sen nöyräksi sotakoneeksi militaristisille tarkoitusperillee.

   Ilmari Kianosta sen verran, että hän oli lahjakas aikansa kirjailija joka oman aatemaailmansa perustan paljasti v.1918 kirjoittamassaan lehtijutussa: ”Eikö olisi oikeata tuomiotaktiikkaa ottaa joku prosentti vihollisen toisestakin sukupuolesta – siten siveellisesti vaikuttaakseen näiden kurjiin ammattisisariin? Sudenjahdissa kelpaa maalitauluksi juuri naarassusi ehkä ennemmin kuin uros, sillä metsästäjä tietää, että naarassusi synnyttää yhtä pahoja penikoita, joista on oleva ikuinen vastus. Todistettu on, että Suomen kansalaissodassa punakaartilaiset ovat petoja, monet heidän naisistaan – susinarttuja, vieläpä naarastiikereitä. Eikö ole hulluutta olla ampumatta petoja, jotka meitä ahdistavat? Pyövelin kirves on nyt kerta kaikkiaan pantu Suomen kansan käteen. Suomen kansan yhteiskuntaruumiissa on tehtävä ”keisarinleikkaus” – kirurgimme olkoon kansan tuomio.”

   Tykkää

 9. Pannabullan uhka leijuu päämme päällä. Rokotuskriittinen voi joutua vielä eristetyksi yhteiskunnasta karanteenileirille. Tällaista mahdollisuutta vihjaillaan ja Saksassa se on jo totta. Korkea rautaverkkoaita eristää vankirakennuksen muusta maailmasta ja huoneet olivat yksinkertaisia ja sisustukseltaan niukkoja.

  Olisi hyvä ehtiä seuraamaan välillä, tuleeko presidentin tiedotuksia useamminkin valtion ohjaaman propagandalaitoksen eli luterilaisen kirkkomme kautta. ”Sotatiedotukselle” on olemassa näin varma väylä entisen perinteen mukaisesti. Onko tässä lopultakaan paljon uutta ?? Historia toistaa itseään.

  Lisäksi ilmastohuijaus on myös nykyään valtionkirkon julistuksen keskiössä (muutaman infolähteen mukaisesti kuultuna ja luettuna).
  —-
  Mannerheimin yllä oleva sanoma viittaa temppeliritareiden missioon : pyhä sota, ristiretket ja liittyminen edesmenneisiin ritareihin jatkamalla yhteisten tehtävien suoritusta uskollisuusvalan myötä. Tämä lupaus velvoittaa tämän hetken temppeliherroja jatkamaan menneiden sukupolvien työtä. Tässä jos missä vallitsee mitä syvin ja sokea usko sekä käskyjen kyseenalaistamattomuus.

  Tykkää

  • Noin voi olla — ja voi olla myös niin, että Mannerheim turvautui hyväksi koettuun retoriikkaan.

   Mika Waltarin Sinuhe on monitasoinen kirja, joka loisteliaasti Horemhebin suulla kuvaa, mitä sotilaille sotaan lähdettäessä sanotaan.

   Tykkää

 10. Mannerheim puolusti edelleen tsaarin germaanista hovia taistelukehotuksessaan ? Hänhän oli lausunut tälle uskollisuudenvalan.

  Olli Issakaiselle : Ei unohdeta sos.dem. pankinjohtaja EU-Erkki Liikasta, joka on nyt Bilderbergin ytimessä. Millainen on hänellä kytkös Sanna Mariniin ?

  Tykkää

  • Erkki-poika vastusti 19.9.1973 EEC-kauppasopimusta, mutta päätyi EU-komissaariksi ja keskuspankkiiriksi Baselin BIS-torniin päättämään kansojen kohtalosta. Vapaamuurari David Rockefeller perusti myös Trilateraalikomission Bilderbergin lisäksi ajamaan teknokratian ja globalismin ilosanomaa. Erkki Liikanen luonnollisesti mukana kuvioissa! Kuten Sanoman Antti Herlin, Aatos Erkko, Janne Virkkunen, Ylen Wessberg, Jyrki Katainen, Esko Aho, Sixten Korkman jne. Pääministereillä on aina korvaankuiskuttelijoita kuten Sipilällä Aho ja Ollila. Vogue-Sannahan on sattumakorpraali Antti Rinteen ansiosta. Hänellä ei liene vielä suurta hovia ympärillään, mutta eiköhän Rinne ja demareiden setämiehet pidä Sannan ruodussa ja avaa hänelle oikeita ovia.

   Tykkää

   • Suomen Pankin johtokuntaan kuulunut Kalevi Sorsa kirjassa UUSI ITSENÄISYYS (julkaistu 1992)

    ”Euroopan yhdentymisprosessia ei enää pysähdytä mikään, eivät edes kansanäänestykset.” (s. 134)

    ”Lopulta on selkeästi ymmärrettävä, etteivät tämän päivän sosialistipuolueet enää ole työväestön luokkapuolueita. ”

    ”Suhteessa EY:hyn tulee Euroopan sosialidemokraateilla olla päämääränä järjestön muuttaminen aikaisempaa demokraattisemmaksi ja samalla Euroopan muuttaminen aikaisempaa sosialistisemmaksi. EY:n suurimpana poliittisena ryhmänä sosialidemokraateilla ja sosialisteilla on mahdollisuus merkittäviin aloitteisiin ja saavutuksiin ennen kaikkea näillä alueilla.”

    Sivu 239:
    ”Eurooppalaisuus avaa huikaisevan tehtäväkentän. Integraation vaaliminen liittyy luontevasti vasemmiston perintöön. Tämän hetken suuri tehtävä on varustaa EU (ja Eta) päätösvaltaisilla demokraattisilla elimillä.”

    Sivu 245:
    ”Toisaalta valtiosäännön uudistus lisää ratkaisevasti hallituksen toimintamahdollisuuksia. Hallitus ei enää tarvitse työmarkkinajärjestöjen ja opposition tukea.”

    Sivu 261:
    ”Julkisen sektorin tehostaminen on uusi tehtävä. Se on kehitettävä kilpailukykyiseksi yksityiseen sektoriin nähden. Tämä on nimenomaan sosialidemokraattien tehtävä, koska kukaan ei epäile heitä julkisen sektorin romuttamis- ja yksityistämispyrkimyksistä.”

    —————-

    Eikö ”eurooppalaisen identiteetin” muodostaminen (johon europarlamentti alkuvuodesta 2013 myönsi määrärahaa) ole eurooppalaista nationalismia – jolla ei ole valtiota, siksi liittovaltiopyrkimys?

    Tykkää

   • Max Jakobson EVAsta puhui KGB:n hyvän ystävän Sorsan ja siten demarit kunnon markkinatalouden kannattajiksi.

    Tykkää

  • Lauri teivaisen kirjasta SOTA SUOMESSA s.150: Neuvotteluja Mannerheimin saamisesta johtamaan Sisällissodassa valkoisiavoimia kävi Suomessa vuoden 1917 lopulla ja vuoden 1918 alussa yhteensä kymmenkunta – kun otetaan lukuun myös haminankadettien muodostama sotilaskomitea, parikymmentä – henkilöä käsittävä ylemmän sosiaaliluokan asialle sitoutunut suppea ruotsinkielinen ihmisjoukko. Tähän joukkoon ei kuulunut P. E. Svinhufud, joka kuitenkin joulukuun puolivälissä 1917 – tammikuun puolivälissä 1918 joutui keskustelemaan ja empien päättämään hänelle etäisen ja tuntemattoman Mannerheimin valitsemisesta Pohjanmaan suojeluskuntien ylimmäksi päälliköksi. Mannerheim ei itsekään hyväksynyt tälläistä nimitystä, vaan käytti ensimmäisessä venäjänkielisessä, Venäjän asevoiman Suomessa garnisoonikomiteoille osoittamassaan päiväkäskyssään Vaasassa nimitystä ”Suomessa olevien (venäläisten) joukkojen ylipäällikkö,)

   Mannerheim itse valmistui Odessassa lokakuussa ja marraskuussa 1917 tuleviin uusiin tehtäviinsä venäläisenä valkoisena kenraalina Venäjän pääkaupungissa Pietarissa ja Suomessa ja tässä ominaisuudessa hän saapui Suomeen.

   Tykkää

   • Korvenkulkija, paljonko arvioisit Suomessa olevan koulun käyneitä, jotka eivät koskaan ole (koulussa) kuulleetkaan, että Suomessa on ollut sisällissota?

    Tykkää

 11. Pilterperkissä on kaikki, Eki, Sanna, naapurin Jokke ja puolet meidän työpaikan porukasta. Siellä me junaillaan juttuja, tuu mukkaan ettei ala foliohattu päätä kiristään!

  Tykkää

 12. ”Mitä kansainvälistä mallia tarkoitetaan, EU:n, WEF:in vai globaalin totalitärismin?”

  Totalitarismi on aina totalitarismia ja tyrannia on tyranniaa siitä riippumatta, kuka tai mikä organisaatio sitä harjoittaa. Ja siitä riippumatta, minkä ”hyvän” nimissä sitä harjoitetaan. Tyranniaa harjoittaa aina eliitti, joka on ottanut maan ja kansan omistukseensa ja joka tekee sitä koskevat päätökset.

  Tykkää

 13. ”Korvenkulkija, paljonko arvioisit Suomessa olevan koulun käyneitä, jotka eivät koskaan ole (koulussa) kuulleetkaan, että Suomessa on ollut sisällissota”

  Tuohon en osaa tarkkaan vastata, mutta kun pysähdyin kysymystäsi pohtimaan, niin varmmaankin tämä on suuremmalle osalle kansalaisia hämärän peitossa oleva asia, johtuen meidän vääristelevästä / valikoivasta historian opetuksesta ja jos sisällissodasta jotakin mainitaan, niin se kuvataan voittajapuolen näkövinkkelistä.

  Kohdallani koin järkytyksen ollessani ensikerran Leningradin reissulla vuonna 1975 ja oppaaksemme sattui nainen joka oli 10 vuotiaana kokenut Leningradin piirityksen ja hän omakohtaisen kokemuksensa kautta kertoi niistä kauhuista ja kärsimyksistä mitä fasistien pommitukset, tykistö ja saarto aiheuttivat.
  Todellakin niin kuin kirjoitin koin aikuinen mies jäkytyksen ja se syveni kun reissun jälkeen aloin hakemaan tietoa näistä sodan ajoista ja selveni, että ilman Suomen osallisuutta tämä piiritys ei olisi onnistunut.
  – Suomen silloiselle poliittiselle ja sotilaalliselle johdolle – sanottiin: ”Tässä elämään ja kuolemaan johtavassa sodassa meillä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä säästämään edes pientä osaa Pietarin väestöstä.” Tätä ohjetta täydensi Alfred Jodlin 7.10.1941 allekirjoittama määräys: ”Johtaja on lopullisesti päättänyt, että minkäänlaista antautumista ei saa hyväksyä.”
  – Hitleri itse muotoili antamansa kaupungin hävitysmääräyksen myös sanomalla ”Auran on kuljettava Pietarin yli.”

  En tiedä mitään nykysestä historian opetuksesta kouluissa, mutta tuskinpa vaan se olisi tullut avoimemmaksi ja totuudenmukaisemmaksi mitä se oli meitä suuriaikäluokkia opetettaessa, Saksassa kuulemma on sotareissut puitu avoimemmin, näin olen kuullut … mikä totuus sitten lieenee?

  Tykkää

  • Oletko miettinyt, miksi NL ei sodan jälkeen rankaissut Suomea niin ankarasti kuin Saksaa rankaistiin, vaikka Stalin – tuo tuskin lempeydestään tunnettu hahmo oli vallassa ja Suomi hävinnyt osapuoli? Juuri siitä syystä että Suomen ei katsottu osallistuneen tietoisesti Leningradin tuhoamiseen. Stalinia ei myöskään kiinnostanut tosiasiassa pätkääkään, jos omia siviilejä sattui kuolemaan miljoona. Hän itse ryssi kaupungin evakuoinnin ja puolustuksen, ja puoluejohto uhrasi piirityksen aikana enemmän tai vähemmän tietoisesti tavallisten neuvostoliittolaisten elämät, minkä myöhempi historiantutkimus on osoittanut.

   ”Saksassa kuulemma on sotareissut puitu avoimemmin, näin olen kuullut … mikä totuus sitten lieenee?”

   Toivottavasti et oleta että nyky-Venäjällä olisi käsitelty historia yhtä avoimesti? Päin vastoin, sitä luetaan yhä räikeämmän kansallismielisen propagandan läpi, ja siinä ongelma piileekin.

   Tykkää

   • Lauri Teivainen kirjoittaa kirjassaan SOTA SUOMESSA mm. -”Suomen sotakabinetissa uskottiin vielä lokakuussa 1941 vuorenvarmasti, että Pietari sortuu nopeasti.”
    -”Suomesta lähetettiin syksyllä 1941 Heikki Aulion johtama osasto proomulla yli Suomenlahden Saksan miehittämälle alueelle, jotta se olisi ollut heti ensimmäisten joukossa keräämässä arkisstoja ja aarteita valloitetusta ja tuhotusta Pietarista Suomeen.”
    -”Vielä kesällä 1942 Suomi oli käytännössäkin aktiivisesti mukana myös Pietarin viimeisen henkireijän tukkimisyrityksessä Laatokalle. Aloitteen tähän operaatioon ryhtymisestä teki Saksan ylimmälle johdolle Paavo Talvela, jolla oli läheiset ja luottamukselliset suhteet myös Mannerheimiin.”

    Historia todistaa, että Venäjä on joutunut sotiin puolustaaksensa suvereeniteettiään ulkoista uhkaa ja viimekädessä hyökkäystä vastaan, niin kuin on nllut kysymys viime sodissammekin.
    Kaikesta pitäisi ymmärtää, että Venäjä tarvitsee ystävällisen ja luotettavan naapurin ja ystävällinen naapuruus olisi ennen kaikkea Suomelle edusi, niin kuin vuosikymmenien kokemus osoittaa.

    On myös muistettava, että heti Potsdamin konferenssin päätyttyä 6.8.1945 Neuvostoliitto palautti ensimmäisenä maana diplomaattisuhteensa Suomeen ja tyytyi tuskin 1/5 osaan korvauksiin Neuvostoliitolle aiheutetuista vahingoista, elikkä on huomioitava se asia, että Suomi oli se hyökkääjä, eli eikö jo tämä kerro naapurin tahdosta elellä rauhanomaisesti.

    Tykkää

  • ”En tiedä mitään nykysestä historian opetuksesta kouluissa, mutta tuskinpa vaan se olisi tullut avoimemmaksi ja totuudenmukaisemmaksi mitä se oli meitä suuriaikäluokkia opetettaessa”

   Jos et kerran tiedä asiasta mitään, millä perusteella esität arviosi?

   Suomen osuudesta toisen maailmansodan tapahtumiin on puhuttu hyvin avoimesti, aina viime vuosien SS-selvityksiin asti. Meillä on saatu tehdä hyvin vapaasti tutkimustyötä, silloinkin kun tulokset ovat kiusallisia Suomen kannalta.

   Näin ei todellakaan ole Putinin Venäjällä, jossa ”suuri isänmaallinen sota” (jossa oltiin pitkään natsien liittolaisena tuhoamassa Puolaa ja jakamassa itsenäisiä valtioita sulassa sovussa salaisin pöytäkirjoin) esitetään yhä vain virallisen propagandan läpi ja kriittiset historioitisjat suljetaan vankilaan. Kaltaisesi uusuomettuneet tomppelit eivät asiaa paranna.

   Tykkää

   • Jos, ei kun. Miksi pilasit hyvän kommenttisi ihan turhalla ”Kaltaisesi uusuomettuneet tomppelit eivät asiaa paranna.”?

    Mieluummin ei henkilöönkäyntiä, niin keskusteluvälit säilyvät kaikkien kesken. Ok?

    Tykkää

 14. Oli (Koiviston) aika, jolloin Venäjä tarjosi suomalaiselle akatemialle mahdollisuutta tutkia Venäjällä olevia NL:n aikaisia arkistoja. Muistelen, että tarjous ei kelvannut.

  Venäjän kääntymisen kansallismielisyyteen (valtion suvereenisuuteen ja itsenäisyyteen) voi ymmärtää NL:n romahdusta seuranneen ajanjakson valossa, jolloin sekä omat että vieraat rosvoparonit hääräsivät NL:n haaskalla.

  […] Suomen silloiselle poliittiselle ja sotilaalliselle johdolle – sanottiin: ”Tässä elämään ja kuolemaan johtavassa sodassa meillä ei ole mitään mielenkiintoa ryhtyä säästämään edes pientä osaa Pietarin väestöstä.” Tätä ohjetta täydensi Alfred Jodlin 7.10.1941 allekirjoittama määräys: ”Johtaja on lopullisesti päättänyt, että minkäänlaista antautumista ei saa hyväksyä.” […]

  Suomalaista Venäjän pelkoa/ryssävihaa voi miettiä syyllisyydentunteidenkin kautta.

  Saksalla on omat painolastinsa, ja ne vaikuttavat siellä yhä, moneen asiaan.

  Näkökulmia vaihtamalla pääsee lähemmäs asiain ytimiä; ”yksi asia” on yleensä monen asian ja tapahtumakulun kimppu, jolla on haaraumia vaikka mihin suuntiin. Totuus ei ole pelkkä järjestelykysymys, jossa ”todistusaineisto” laitetaan jonoon, ja se on sitten siinä.

  Tuottaa muuten haittaa artikkelien kirjoittamisessa, kun pituutta pitää yrittää saada pysymään kohtuullisena 😉

  Tykkää

  • Joo, myönnän että ”tomppeli” oli ehkä turhaa, mutta tällainen tendenssimäinen NL:n/Venäjän näkeminen aina syyttömänä uhrina nyt vain on minusta tyhmää.

   Tämä on todellakin Putinin puolustajien pääargumentti: mutta kun se kaoottinen 90-luku ja rosvoparonit!

   Toki 90-luku on selitys moneen asiaan, mutta se ole oikeutus. Muuten samanlaisella argumentilla voisi perustella Hitlerin tekoja: ymmärtäähän sen että Adolfia alkoi kismittää, kun kerran tuli epäreilusti hävittyä koko 1. maailmansota. Vähemmästäkin kasvaa revanssimieliala, siis Euroopan syytä koko natsismi tyynni.

   Saksalla kenties on omat painolastinsa, mutta maa on tehnyt melkoisen muutoksen hävittyään sodan. Tämän varmasti jokainen todellisuudentajuinen myöntää.

   Minä en pidä ryssävihana sitä, että huomauttaa itänaapurin olevan epädemokraattinen, autoritäärinen maa – venäläiset itsekin myöntävät saman todeksi. Itse tunnen venäläisen kulttuurin ja kielen erittäin hyvin eikä minulla ole mitään venäläisiä ihmisiä vastaan.

   Tykkää

   • Minun on vaikea uskoa, että kukaan näkee NL:aa/Venäjää aina syyttömänä, tai että Venäjää ei pidettäisi epädemokraattisena monelta osin.

    Minun ongelmani näissä asioissa on aina sama: emme ole länsimaissa itsekään joka suhteessa demokratian paras malli. Esitämme muille vaatimuksia, joihin emme itsekään yllä.

    Myös: on pirunmoista hurskastelua morkata Venäjää autoritääriseksi samalla tukien erinäisiä diktatuureja. Emme me ole asettaneet saudeille ja muille humuille pakotteita.

    Kaipailen aina tasapuolisuutta ja tasapainoa suhtautumisessa muihin maihin.

    Putinista on sanottava, että on Suomen kannalta ollut hyvä naapuri: ennalta arvattava ja johdonmukainen. Olen yrittänyt miettiä, kuka täyttää valtatyhjiön kun Putin lopettaa mutta en vain näe seuraajaa, joka Suomen kannalta olisi Putinin veroinen — ja se hirvittää.

    —–
    ”Tämä on todellakin Putinin puolustajien pääargumentti: mutta kun se kaoottinen 90-luku ja rosvoparonit!”

    Minä tuohon viittasin. Ei se pääargumentti ollut, lähinnä muistutus siitä, mistä Venäjä lähti silloin liikkeelle; suhteuttamista. Valtioiden ajassa 30 vuotta on todella lyhyt aika.

    Tykkää

 15. Alive,

  kuten aiemmin sanoin: ”Tuo on sinun näkenyksesi asiain kulusta. Johannalla on omansa, ja minulla omani.

  Jos joku muu lukisi viestiketjun — mihin tosin kellään ulkopuolisella ei ole mahdollisuutta; toimituksen ja kirjoittajien välinen viestintä kuuluu lähdesuojan piiriin — hän muodostaisi oman näkemyksensä.

  Mielestäni kyllä korostin viesteissä, että kyse on toimituksen __ehdotuksista__, samoin kuin sitä, että kirjoittaja hyväksyy lopputuloksen kuvituskuvia myöten ennen kuin mitään julkaistaan.
  Samoin toin esiin, että kirjoittaja päättää kohdallaan julkaistaanko ylipäänsä mitään.

  Sanoin myös, muistaakseni kolmeen kertaan, että teksti voidaan julkaista sellaisenaankin, kirjoittajan valitsemalla nimimerkillä, kirjoittajan hyväksymällä artikkelikuvalla, eikä Johanna tätä vastustanut.”

  Ei sen pitäisi loukata sananvapautta tai mielipiteen vapautta, että toimitus tekee __ehdotuksia__ tekstin muotoilun suhteen, __keskusteltavaksi__ — semminkin kun om moneen kertaan todettu, että kirjoittajalla on aina viimeinen sana oman tekstinsä suhteen.
  Ja kun on useaan kertaan mainittu, että tekstin voi julkaista myös sellaisenaan.

  Jos toimitus ei saa tehdä ehdotuksia, missä on toimituksen sanan ja mielipiteen vapaus silloin?

  Tykkää

  • Nimität kirjoitukselleni tehtyä väkivaltaa ehdotuksiksi ja minulle tehtyä väkivaltaa keskusteluksi.

   Sensuuri on sananvapauteen kohdistuvaa väkivaltaa ja se on ihmisoikeusrikos, sillä sananvapaus on perustava ihmisoikeus joka on kaikilla ihmisillä. Sen uudelleen nimeäminen kiertoilmauksilla ei muuta itse asiaa. Sanallinen ja henkinen väkivalta on väkivaltaa, ei keskustelua. Ruusu millä tahansa nimellä on ruusu.

   Väkivaltaa ei harjoita ”toimitus” tai ”media”, vaan aina jotkut ihmiset. Tässä tapauksessa sinä ja Johanna. Jos teillä ainoastaan on sananvapaus, jopa siinä määrin että kirjoitatte sananne muidenkin kirjoituksiin, silloin sananvapaus yhtäläisenä ihmisoikeutena ei tietenkään toteudu. Tämän ymmärtäminen ei ole vaikeaa, jos on avoin ja rehellinen, mitä sinä Riikka et ole ollut. Julistaa te osaatte. Kuka tahansa osaa julistaa mitä tahansa. Ei se todeksi tee.

   Tykkää

   • X:n kerran: sanoin, että kirjoituksen voi julkaista myös sellaisenaan, kirjoittajan valitseman nimimerkin ja hyväksymän kuvituskuvan kanssa.

    Mistä sananvapauteen kohdistuva väkivalta ja sensuuri löytyy siinä?

    Tykkää

   • Kutsut editointityötä ”väkivallaksi ja ihmisoikeuksien loukkaamiseksi” ja samaan aikaan kerrot, että me julistamme.

    Eiköhän jokainen saa jonkinlaisen kuvan jo näistä kommenteistasi AMn sivuille – joita AM:n ”väkivaltaiset sananvapausrikkojat” eivät estä.

    Tykkää

 16. Riikka: ”X:n kerran: sanoin, että kirjoituksen voi julkaista myös sellaisenaan, kirjoittajan valitseman nimimerkin ja hyväksymän kuvituskuvan kanssa.

  Mistä sananvapauteen kohdistuva väkivalta ja sensuuri löytyy siinä?”

  Niinhän te olisitte voineet julkaista kirjoituksen sellaisenaan, ja lähetin sinulle kirjoituksen sellaisenaan julkaistavaksi, mutta sehän ei teille käynyt, vaan teillä oli keskinäinen sopimus josta minulla ei ollut tietoa, jonka mukaan kohtelette kirjoituksia ja kirjoittajia.

  Se mitä te olisitte voineet tehdä, sitä te ette tehneet, joten se mitä te ette tehneet, on kuvitelmaa, ei totta.

  Todellisuudessa te teitte mitä teitte, joten tosiasiat ja totuus on siinä. Jos et Riikka ymmärrä, mikä ero on kuvitelmalla ja todellisuudella, harhakuvitelmilla ja tosiasioilla, voit opetella ymmärtämään käyttäen esimerkiksi sanakirjoja ja sanamääritelmiä hyväksesi. Samalla voit opiskella mikä ero on keskustelulla ja väkivallalla.

  Jos olisitte julkaisseet kirjoituksen sellaisenaan, me emme nyt kävisi tällaista keskustelua vaan minä olisin luultavasti ehtinyt kirjoittaa julkaisuunne jo pari muuta artikkelia, joita olin valmistellut. Mutta sellaista ei tapahtunut. Sitäkään ei tapahtunut, mikä olisi myös ollut täysin hyväksyttävissä, että kirjoitustani ei syystä tai toisesta olisi haluttu julkaistavaksi ja olisitte ilmoittaneet siitä minulle kohteliaasti, sanoen esimerkiksi että teidän ammattitoimituskuntanne on päättänyt tehdä siitä aiheesta artikkelin itse. Se mikä olisi ollut tavallista ja normaalia ja hyväksyttävää, sitä ei ollut, ei tapahtunut. Ja miksi ei, siksi että te kaksi keskenänne olitte päättäneet toisin. Kyse on teidän toiminnastanne ja teidän käytöstavoistanne. Josta te yksin olette vastuussa.

  Tosiasiallinen toimintanne, väkivaltanne, on paljastunut minulle vasta tapahduttuaan. Minulla ei ollut mitään syytä odottaa minkäänlaista väkivaltaa taholtanne, joten järkytys on ollut suuri.

  Mutta kun tapahtunut on tapahtunut, silloin se on tosiasiallisesti tapahtunut, eikä sitä voi peruuttaa.

  Väkivallan harjoittajilla ei yleensä koskaan ole sama käsitys tapahtumista kuin väkivallan kohteilla. Vai kertooko raiskaaja samaa stooria kuin raiskattu, ja kumpaa te uskotte.

  Tässä keississä meillä on evidenssi kirjallisena. Siitä voi tapahtuneen tarkastaa.

  Kirjoitin: ”Tässä on nyt niin paljon muutoksia, että voitte tehdä juttunne toimituksenne nimissä, ette minun.” Tästä seurasi Johannan välitön raivokohtaus, jossa minut ja kirjoitukseni haukuttiin maanrakoon. Seuraavissa viesteissään, jotka tulivat aina minuuttien sisään omistani, Johanna ilmoitti ettei lue kirjoituksiani, että työni on turhaa, ettei häntä kiinnosta, ettei hänellä ole aikaa tai halua lukea viestejäni jotka hän lukematta leimasi kuvitelmiksi, ettei hän halua vastaanottaa minulta viestejä, ja kun vaadin häntä olemaan vastuussa omista sanoistaan ja teoistaan, hän ilmoitti pistävänsä viestini roskiin.

  Vt pt. Kannattaisiko teidän hieman miettiä, mitä sanat tarkoittavat.

  Tässä on aiheesta yksi opetusvideo, jonka pohjalta sinä Riikka voit pohtia vaikka sitä, miten kuvattu on tapahtunut silmiesi edessä ja mikä oli sinun roolisi, ja vastuusi, koko sopassa.

  Tykkää

 17. Emme julkaisseet, koska ainoastakaan vastauksestasi ei selvinnyt, julkaistaanko sellaisenaan, valitsemasi nimimerkin ja hyväksymäsi kuvan kanssa.

  Tykkää

  • Ilmoitin aivan selvästi ettei kirjoitusta julkaista minun nimissäni.

   Kyse ei enää pitkään aikaan ole ollut siitä kirjoituksesta.

   Henkinen väkivalta, johon on kuulunut nöyryyttämistä kuten haukkumista, arvostelua ja aliarvioimista, solvaamista, välinpitämättömyyttä, piittaamattomuutta siitä mitä kirjoitan, asian ja vastuun laistamista ja kiertämistä, epäkunnioittavaa käytöstä sekä minua että oikeuksiani kohtaan, pyrkimyksiä vaientaa, pelottavaa käyttäytymistä, syytöksiä, sumutusta, sanahämmennyssoppaa, raivoamista, tahallista ymmärtämättömyyttä ja vastuun kieltämistä, on teidän toimintatapanne.

   Henkinen väkivalta ei ole keskustelua eikä hyväksyttävissä millään. Väkivallalle ei ole oikeutusta, aivan siitä riippumatta kuka sitä harjoittaa.

   Tykkää

   • Ei tekstiä ollut tarkoituskaan julkaista nimelläsi vaan valitsemallasi nimimerkillä.

    Mutta koska lupaa julkaista sellaisenaankaan ei tullut, emme julkaisseet. Ilman kirjoittajan lupaa emme julkaise.

    Emme ole yrittäneet sinua vaientaa, emme AM:n kommentti-osioissakaan. Olet saanut aivan vapaasti temmeltää.

    Se on tähän asti ollut toimintatapamme.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s