EU:n ”vapauspassi” vastatuulessa

Brittilehti Express UK:n Brysselin kirjeenvaihtaja Joe Barnes raportoi Euroopan unionin ”vapauspassi”suunnitelmien jääneen vaille jäsenmaiden kannatusta.

Euroopan unionin pääkomissaari Ursula von der Leyen ilmoitti viime viikolla ”digitaalisesta vihreästä kulkuluvasta”, jolla matkustuskieltolukko avattaisiin.

”Digitaalinen vihreä kulkulupa” on rokotustodistus, joka sisältäisi tiedot otetuista rokotteista, testitulokset ”jos henkilö ei vielä ole saanut rokotettaan” sekä ”informaatiota COVID-19:sta toipumisesta”. ”Tavoite on asteittain mahdollistaa eurooppalaisille turvallinen liikkuminen Euroopan unionissa ja unionin ulkopuolella.”

EU:n 500-miljoonaisesta väestöstä 3 653 twitteristiä on tykännyt von der Leyenin ajatuksista

Expressin mukaan ”eurokraatit ehdottivat Maailman terveysjärjestö WHO:lle keskustelun aloittamista siitä, voitaisiinko ”[vapauspassi]suunnitelma ulottaa koskemaan myös ulkomaalaisia.” WHO Europen aluejohtaja, belgialainen Hans Kluge arvioi suunnitelman epäonnistuvan, koska koronarokotteiden antaman suojan kestosta ei edelleenkään ole tietoa. Kluge sanoi WHO:ssa ymmärrettävän, että hallituksilla on vastassaan poliittiset realiteetit, mutta WHO ei suosittele ”vapauspasseja”.

Nimeämätön EU-diplomaatti kertoi Express UK:lle, että 25 jäsenmaata 27:stä ei enää halua Euroopan unionin julkistavan ”vapauspassi”-suunnitelmiaan. Samainen nimetön lähde lisäsi suunnitelman olevan tarkoitukseton, koska monet blokin maat – Unkari, Puola, Slovakia ja Tsekin tasavalta – ovat hankkineet tai suunnittelevat hankkivansa ”auktorisoimattomat koronarokotteensa” Venäjältä ja Kiinasta, ohi EU:n yhteishankintajärjestelyn.

Von der Leyen on antanut ymmärtää, ettei EU avaudu kansainväliselle matkustamiselle ennen kuin 70% väestöstä on rokotettu, mikä on tarkoitus saavuttaa 21. syyskuuta mennessä.

Vastarinnasta huolimatta von de Leyen on kirjoittanut jäsenmaiden hallituksille kertoen aikovansa julkistaa suunnitelmat joka tapauksessa 17. maaliskuuta 2021.

Myös Suomi valmistelee sähköisen rokotuspassin käyttöönottoa, vaikka käyttötarkoituksesta ei vielä olekaan päätetty.

EU-tasolla rokotuspassisuunnitelmat olivat valmiina jo vuonna 2018.


Pääasiallinen lähde

Barnes, Joe | Express UK (5.3.2021): EU scheme destroyed: WHO and member states turn on vaccine passport

Kuva: Euroopan komissio (Last update: Q3 2019) ROADMAP ON VACCINATION, ROADMAP FOR THE IMPLEMENTATION OF ACTIONS BY THE EUROPEAN COMMISSION BASED ON THE COMMISSION COMMUNICATION AND THE COUNCIL RECOMMENDATION ON STRENGTHENING COOPERATION AGAINST VACCINE PREVENTABLE DISEASES (1/10 sivua). Kuvan muokkaus (korostukset) Johanna L

9 comments

 1. Rokotettu levittää tautia siinä kuin rokottamatonkin. Rokotus ei siis estä taudin leviämistä. Tästä ovat nuo passi-intoilijat hiljaa, vaikka tietävät tämän. Jos kertoisivat tämän, vesittyisi tuo passi-idea siihen ja se kuulostaisi naurettavalta. Siksipä ovat siitä hiljaa ja puhuvat ikään kuin rokote saisi paljon puhutun viruksen hävitetyksi. Valehtelevat tietoisesti.

  Passin tarkoitus ei liity kansanterveyteen, se liittyy johonkin muuhun tavoitteeseen, sellaiseen, joka ei näköjään kestä päivänvaloa.

  Tykkää

  • Lisäksi tiedetään, että virukset muuntautuvat vastauksena saatuun immuniteettiin, tuli se sitten luontaisesti tai rokotteesta.

   Tuossa viikolla lueskellessani virallispapereita osui silmiini, että koronavirusvariantteja on tuhansia.

   Monenkohan elimistö kestäisi tuhansia rokotteita?

   Myös (taisi olla THL:n sivut) että influenssarokote ei estä influenssatartuntaa vaan suojaa — joitakin — vakavammalta tautimuodolta.

   Tykkää

 2. Virukset varioivat jatkuvasti, se on niiden tapa selviytyä.

  Mikä nostaakin esiin kysymyksen: olemmeko virustorjunnalla kehittämässä superviruksia, samoin kuin on tapahtunut bakteerien kanssa?

  Normivirus ei tapa isäntäänsä, koska isäntien loppuminen lopettaisi myös viruksen, voisi kuvitella.

  Tykkää

 3. Suomessa 251 sairaalahoidossa. 37 teholla. Ja vaalit siirretään kun joku THL vetää stetsonista luvun 11 000 vaalipäiväksi! Suhteellisuudentajua peliin. Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan vaalien siirtämisestä oli päätetty jo aikoja sitten. Kansalaisten hämäämiseksi järjestettiin soten tapainen puskafarssi sitten loppumetreillä. Hallituspuoluelähteistä myös kerrotaan, että Marin ja Kiuru puuhastelvat ahkerasti mutta ymmärrys puuttuu.

  Liked by 1 henkilö

  • Vaalit siirrettiin, koska ne haluttiin siirtää. Syy vain piti keksiä ensin.

   ”[…] Vaaleja yritettiin siirtää pariin otteeseen vaivihkaa yrittämällä sitoa siirto ensin poikkeustilaan ja sitten ulkonaliikkumiskieltoihin. Kokouksia vaalien järjestämisestä pidettiin kokouksien perään, ihan kuin sen odottamiseksi, että syy vaalien siirtämiseen löytyisi. Lopulta THL:n edustajien varsin ylimalkaiset lausunnot siitä, että ”riskit kasvaneet” ja kuinka kesäkuu olisi huhtikuuta parempi ajankohta, näyttivät olevan painavimpia argumentteja siirron puolesta, joihin muut puolueet tarttuivat.[…]” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0b581311-aac7-4ef7-9386-54c629012cfe

   Vaaleja siirrettiin puoluesihteerien päätöksellä — vaikka päätös siirtämisestä olisi vaatinut lakiehdotuksen, joka kulkee eduskunnan kautta; vaikka laki (PL 2.3 §) edellyttää että kaikessa toiminnassa noudatetaan lakia.

   Tosin eduskunnan kautta kuljettaminen olisi selvästikin ollut muotoseikka, koska puoluesihteerien — puolueen luvalla ja ohjeistamana — ”päätös” jo kertoo puolueiden suhtautumisen vaalien siirtämiseen.

   Suomi 2021.

   Liked by 1 henkilö

 4. Vuosien ajan on yksi voimakkaastikin esiin tuotu syy EU:n jäsenyydessä pysymiseen ollut vapaa liikkuvuus.
  Hei, ei tarvita passia! No, nyt sitten halutaan ottaa käyttöön”Vapauspassi”. Pakollisena, jos haluaa liikkua Euroopan maiden sisällä.

  Liked by 1 henkilö

  • Elämän ironiaa, poliittisen puheen ja todellisuuden välistä ristiriitaa: Vapaan liikkuvuuden alueen pakollinen ”vapaus”passi…

   Aina vaan suosittelen: luettuanne jonkun poliitikon pölinän, seuratkaa tekoja. Ristiriitaisuudet paljastuvat saman tien.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s