Itävalta keskeytti k-rokotuksia, Etelä-Korea tutkii kuolemantapauksia

Itävallan terveysviranomainen (Bundesamt für Sicherheit im Gesundheitswesen, BASG) on keskeyttänyt koronarokotukset AstraZenecan rokotteella varotoimenpiteenä saatuaan kaksi (2) raporttia rokotteen ja kuoleman sekä rokotteen ja vakavan sairastumisen ajallisesta yhteydestä. Keskeyttäminen koskee käytössä ollutta rokote-erää: koronarokotteiden hätätilakäyttöluvat (Emergency Use Approval, EUA) ovat eräkohtaisia.

49-vuotiaan naisen kuolema veren hyytymisen häiriötilan takia, ja 35-vuotiaan naisen sairastuminen verihyytymän aiheuttamaan akuuttiin keuhkosairauteen (pulmonary embolism) saivat viranomaiset toimimaan. Itävaltalaisten Niederoesterreichische Nachrichten -sanomalehden, ORF-kanavan ja APA-uutistoimiston mukaan molemmat naiset olivat Zvetti-klinikalla työskennelleitä sairaanhoitajia.

Sekä BASG että AstraZenecan puhehenkilö sanovat, että ajallisesta yhteydestä huolimatta rokote ei olisi syypää perustellen sillä, että rokotteen tunnettuina haittavaikutuksina ei ole listattu verihyytymien muodostumista.

Väittämä selityy sillä, että rokotekokeet ovat edelleen meneillään. Jokainen koronarokotteen ottava on osallinen faasi4 -kokeeseen. Maailmalla tehtyjen haittavaikutusilmoitusten perusteella erilaiset verenkuvan häiriötilat ovat nyt käytössä olevien kokeellisten, testivaiheessa olevien koronarokotteiden eräs haittavaikutus.

Sveitsin lääkevalvoja SwissMedic ilmoitti helmikuussa 2021 viivyttävänsä AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston yhteistyössä kehittämän, koronaan tarkoitetun ChAdOx1-S-adenovirusvektorirokotteen (myös AZD1222) käyttöönottoa. Syyksi SwissMedic ilmoitti koronarokotteen tehokkuutta ja turvallisuutta koskevan datan puutteellisuuden. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek kertoi helmikuussa pitävänsä ”ihan älyttömänä” sitä, että riittämättömän tutkimustiedon vuoksi AstraZenecan koronarokotteen turvallisuuteen ei uskota.

Korean tartuntatautivirasto (Korea’s Disease Control and Prevention Agency, KDCA) tutkii AstraZenecan koronarokotteen yhteyttä 7 kuolemantapaukseen. Kuolemien ohella muita haittavaikutuksia on ilmoitettu yli 2800.


Lähteet

Bundesamt für Sicherheit im Gesundheitswesen, BASG (7.3.2021): Zwischenfälle nach Impfung mit COVID-19-Impfstoff von AstraZeneca

Burger, Ludwig & Shields, Michael | Yahoo News (7.3.2021): Austria suspends AstraZeneca COVID-19 vaccine batch after death

RT (6.3.2021): South Korean government investigates 7 deaths that followed Covid-19 vaccination with AstraZeneca’s jab

4 comments

    • Ehkä ei miehen, mutta isoisotätini kävi mustikassa yli satavuotiaana, polki kuntopyörää parvekkeella ja leipoi omat ruisleipänsä 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s