Finanssikirous, kiky ja valevasemmisto

Härmälänojan ajattelija

Kahden kenties maailman vaikutusvaltaisimman talouslehden, Financial Timesin ja The Economistin toimittaja Nicholas Shaxson julkaisi vuonna 2018 kirjan, jonka nimi on yksiselitteisesti ”Finanssikirous – Miten kansainväliset rahoitusmarkkinat tekevät meistä kaikista köyhempiä” (Into 2019).

Teoksessaan Shaxson käy vauhdikkaasti läpi maailman finanssimarkkinoiden ja uusliberalismin maailmanvalloitusta, vähättelemälläkin vähintään läntisen pallonpuoliskon – hallintojen, median ja yhteiskuntien – totaalista haltuunottoa.

Kirjan keskeisiin käsitteisiin jo mainittujen lisäksi kuuluvat kilpailukyky ja veroparatiisi. Asioita, toimijoita ja ideologioita käydään läpi kaasu pohjassa: vuosikymmenien projekti keskittää globaali talousvalta – kaikki valta – harvojen käsiin tarjoaisi kirjastollisen verran aiheita perehtyä.

Kiky-huijaus

Kun hyvinvoivat kansakunnat alhaisen työttömyyden ja vakaiden olojen maissa haluttiin saada palvelemaan arvaamatonta finanssimaailmaa – ylikansallisten yhtiöiden ja rahamarkkinoiden kasvua – todellista hyvinvointia tuottavan teollisuuden sijaan, oli pakollista luoda suuri huijaus.

Poliitikot alkoivat maa toisensa jälkeen – itse huijattuina tai henkilökohtaisen hyödyn haussa – vannoa ”kansallisen kilpailukyvyn” nimiin: kansakuntamme ei voi pärjätä kilpailussa, jos emme mahdollista sijoituskeinottelua, verovapauksia ja muita etuja jättiyhtiöille ja ylisuurille pankeille.

Valtioita alettiin kohdella ja johtaa kuin yrityksiä – ”kehitys” jatkuu, Suomessakin.

Suomi 2021

Yksityistäminen, kartelli- ja monopolirajoitusten ja -valvonnan purkaminen ja/tai ignooraamisen normalisointi, pientuottajien ja kotimaisen kilpailun rampauttaminen ”tositoimijoiden” tieltä ja riistaksi, kansallisomaisuuksien myynti ja lisämyynti sekä työn hinnan eli palkkojen alentaminen – kerrottiin kansojen hyveiksi, kansallisen turvallisuuden vahvistamiseksi ja yhteisön hyvinvoinnin edellytykseksi.

Perusteluna toistui toisto, toisto ja toisto – ei todellisuus.

New Yorkin pörssin romahdus vaikutti rankalla kädellä Eurooppaan, erityisesti Yhdysvaltain myöntämistä lyhyistä lainoista riippuvaiseen Saksaan. Talouden heikkeneminen – mm. laaja työttömyys ja syvä inflaatio – loivat propagandavaltit, jotka lopulta mahdollistivat natsipuolueen suosion ja nousun valtaan. [Robert Brantberg: Hitler – koko tarina (Suomi & Hitler), Readme.fi 2019]

Toisen maailmansodan jälkeinen hyvinvointi luotiin pitkälti ihmisten ahkeruudella ja pientoimijoiden yhteistyöllä, valtiolähtöisen sääntelyn turvatessa jälleenrakennuksen hedelmien säilymisen niiden tekijöillä ja niiden jakaantumisen – julkisen sektorin kautta – koko yhteisölle, kaikkien hyväksi.

London City tukenaan kuningashuoneen ahneus, Euroopan teollisuusjohtajat (ERT), Wall Street ja tietenkin vuonna 1971 ylikansallisten jättiyritysten keskustelufoorumiksi perustettu Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) halusivat kuitenkin eri tielle: nurinkurisesti valtiosääntelystä tehtiin taloutta heikentävä demoni, julkisesta sektorista hyvinvointia syövä hirviö.

Maailman rikkaimmat – vallakkaimmat – seurasivat ”Chicagon poikien” oppeja ja vaativat ”vapaata kilpailua”. Kilpailulla ei kuitenkaan tarkoitettu reilua kilpailua vaan rikkaimman saneluvaltaa – maailman yli syöstiin finanssikirous. Jokainen valtio, maa, kaupunki ja alue asetettiin ”kilpailemaan” toisiaan vastaan, joka kylän piti houkutella ja anella suuryrityksiä – omalla hyvinvoinnillaan maksaen.

Kansakuntien kohtalot kietoutuivat yritysten kohtaloon ja päinvastoin”, brittiläinen poliittisen taloustieteen edustaja Will Davies totesi uudesta Davosin aikakaudesta.

”Keksittiin uusi poliittisen auktoriteetin visio, jossa kansakunta tai kaupunki tai alue oli verrattavissa suuryritykseen, poliittinen johtaja vastaa yrityksen pääjohtajaa ja kansalaiset olivat työntekijöitä.”

Finanssikirous (s 124)

Valevasemmisto vähemmistöjä saalistamassa

Perinteisesti työväenluokan oikeuksia ja etuja ajava vasemmisto(laisuus) oli saatava nujerretuksi – pienen eliitin mielivaltaisesti ohjailtuja, globaaleja finanssimarkkinoita ei voitu luoda, mikäli kansalliset työväenpuolueet ja muut aktiivisten kansalaisten ja pk-sektorin – yhteiskunnan todellisen hyvinvoinnin luojien – tukemat tahot loivat lainsäädäntöä, sääntelivät rahamarkkinoita. Vasemmisto piti vallata.

Vasemmisto – nykyisin terminä olisi ”vanhan liiton vasemmisto” – piti tuhota.

Niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa vasemmistona on ajateltu pääasiassa demareita. Kommunistikammoisen suurvallan työväenpuolue pukeutuu siniseen. Suomessa demarit kamppasivat sosialistit ja kommunistit, mutta punainen käärepaperi kasvatti suosiota herraseliittiä kammoavan kansan parissa. Briteissä työväenpuolue on vain työväenpuolue (Labour Party).

Shaxson käyttää valevasemmiston tilalla termiä ”kolmas tie”, joka on vasemmistolaisuuden murhanneiden valevasemmistolaisten itsensä lanseeraama. Kolmas tie on neljännesvuosisadan ajan pönkittänyt monen länsimaan tärkeimpiä talousstrategioita – myös Suomessa.

Jopa Luxemburgin veroparatiisimestari – sittemmin känniiskiaksen vaivaama EUn pääkomissaari (2014–2019)Jean-Claude Juncker toteutti lilliputtimaassaan osin vasemmistolaista sisäpolitiikkaa.

Kuten Britannian Tony Blair ja Saksan Gerhard Schröder yhteisessä lausumassaan vuonna 1998 totesivat, kolmas tie ”ei tarkoita vain sosiaalista oikeudenmukaisuutta vaan myös talouden dynamismia ja luovuuden ja innovaation päästämistä valloilleen”.

…alun perinkin offshore-malli, resepti, jolla maat tekivät itsestään käytännössä veroparatiiseja pärjätäkseen rajuilla, globalisoituneilla vesillä. Tätä ajoi kilpailukykyagenda… jonka mukaan maiden on oltava ”avoimia yritystoiminnalle”.

Finanssikirous (s 119)

Vaikka kolmannen tien voittokulku alkoi tulla selkeästi näkyviin finanssimarkkinoiden vallan kasvun – globalisaation – puristamien vasemmistopuolueiden ohjelmissa 1990-luvulla, merkkejä tulevasta (tuhosta) voidaan havaita jo aiemmasta historiasta.

Jo Euroopan talousyhteisön perustaneessa Rooman sopimuksessa (1957) pyrittiin ”korkeaan kilpailukykyyn”. Verovapailuun perustuneen ”kelttitiikerin”, Irlannin talouskasvun tarina alkaa samalta ajalta. Jenkkidemareissa muutos alkoi jo 1970-luvulla.

Seuraavalla vuosikymmenellä Yhdysvalloissa vasemmistopuolueen vaikutusvaltaiset rakensivat kolmatta tietä. Kansallinen komitea hyväksyi virallisesti vuonna 1982 seitsemän uutta ydinryhmää: naiset, mustat, latinalaisamerikkalaiset, aasialaiset, homoseksuaalit, liberaalit ja yritysammattilaiset.

Vuoden 2016 presidenttivaalikampanjassaan – kansallisen komitean (DNC) avulla kilpailijansa, eliittivastaisen Bernie Sandersin miinoittanutHillary Clinton kiteytti finanssimarkkinoita palvelevan, vähemmistöjä hyväksikäyttävän valevasemmiston ideologian:

”Jos me pilkkoisimme isot pankit huomenna osiin”, hän huusi,
”lopettaako se rasismin?”

”Ei!”, yleisö vastasi.

”Lopettaisiko se seksismin?”

”Ei!”

Finanssikirous (s 122)

Sanders – jenkkivalevasemmiston vasemmistolaisin – jutteli demokraattipresidentti Barack Obaman kanssa esivaalikampanjan loppuvaiheilla. Sen jälkeen Bernie hiljeni rahavallan vastaisuudessaan ja tukiKillarya”. Hänestä tuli miljonääri, joka antoi Obaman puhua itsensä ulos presidenttikisasta 2020.

Ei vasemmistolaisena esiintynytkään, mutta sosiaalisen median palvelullaan kansalaistietoisuutta ja -keskustelua vapauttanut Mark Zuckerberg joutui vuonna 2017 Obaman puhutteluun ”valeuutisista”. Sittemmin Facebook-johtajaa on grillattu kongressia myöten kiristämään sensuuria.

Ensimmäiseksi mustaksi USA-pressaksi tituleerattu – tosin hän on yhtä lailla valkoinen kuin musta – Obama on siis pitänyt ”vasemmistonsa” tiukasti rahavallan palvelijana. Infosota lännen rahaa uhkaavaa Venäjää vastaan ja sotaisuus ovatkin Obaman meriittejä – rahavasemmiston riemuvoitto.

Päästökauppa – nykyorwellinkielellä ”ilmastonmuutos” – kiveää kolmatta tietä myös Suomessa, kuten ”vähemmistöjä voimaannuttava” tekopyhyyskin. Ilmastonmuutosagenda näyttäytyy kaikkinensa finanssimarkkinoiden eliittiä palvelevana rakennelmana, joka halveksuu tiedettä.

Kolmannen tien kulkijat eivät ole vasemmistolaisuutta nähneetkään kuin korkeintaan painajaisissaan. Monikulttuurisuus-agenda ja (intersektionaalinen) feminismi eivät ole tasa-arvoa tai pyrkimystä siihen – vaan vähemmistöjen ja hölmöjen (hame)hallitusten hyväksikäyttöä, rahavallan poliittista valkopesua.

Finanssikirous pistää valtiojohtajat sanahelisemään soopaa ja ”terveys”viranomaiset valehtelemaan osana viruspandemiana yleisölle esitettyä pelko-kampanjaa, jolla mitätöidään kansalais- ja ihmisoikeuksia, demokratiaa. Ja siirretään pirusti lisää rahaa alhaalta ylös – siis veroparatiiseihin.

Miten ahneuden tuulimyllyjä vastaan taistellaan?

Senpä kun tietäisin, olisin jo sotapäällikkö! Oman taistoni ahneutta, harvain mielivaltaa sekä vallan ja hyvinvoinnin keskittymistä vastaan uskon olevan kansalaisjournalismissa, tietouden levittämisessä. Kynä on miekkaa terävämpi, sanovat. Toivotaan, että samoin näppis on konekivääriä tehokkaampi.

Opiskelin puolisen vuotta Tampereen (yliopiston) toimittajakoulussa (2016–2017), mutta kuten yhteiskunnassamme liki kaiken, näin opinahjon läntisen finanssikirouksen ideologioiden läpilävistämäksi. Journalistin paperit olisivat olleet hyödyksi, mutta valitsin vapaamedian.

Kansalaisten tietoisuuden herääminen on uskoakseni se avainasia: jos jatkamme suurien puolueiden äänestämistä eduskuntavaaleissa, jatkamme globalistien – ahneiden opportunistien ja hyödyllisten idioottien – valtakautta. Jatkamme kurjuuteen alistumista, riistäjiemme tukemista.

Rehellisen uusliberalistiset RKP ja Kokoomus, sosiaali-tekopyhät demarit, pinkin veen hyvehtijäliitto, pettyneiden protestiäänillä ratsastava Perussuomalaiset tai vähemmän rehellisesti uusliberaalit Vihreät ja Kepu… samaa finanssimarkkinoille kumartavaa konsensuspaskaa kaikki tyynni – eri värisissä paketeissa.


Kuva: John Hain via Pixabay

18 comments

 1. The Economist on linjaltaan liberaali. Lehden toimittajia osallistuu Bilderberg-kokouksiin, joiden salaiset muistiot he mm. kirjoittavat. 1988 the Economistin kannessa oli ennustus maailmanvaluutan (Phoenix) synnystä. Economistin omistavat globalistisuvut Agnelli (43%) ja Rothschild (21%).

  Tykkää

  • Shaxson kertoo kiky-kohdassa kirjaansa, että ”Tony Blair sai huijattua minuakin hetken” (rocktähtimäisellä poliitikassa esiintymisellään). Voi olla, ettei kaveri kirjojensa jälkeen ainakaan noissa kahdessa lehdessä kovin vapaasti saa kirjoitella… (Finanssikirous ei ole hänen ensimmäisensä tätä laatua)

   Tykkää

   • Tony Blairille maksettiin miljoonaa dollaria jotta hän toimisi osa-aikaisesti JPMorganin International Councilin puheenjohtajana. Muita jäseniä: Kissinger, Condi Rice, Robert Gates (CIA). Palkintoja ei anneta jos joku arvaa kuka omistaa JP Morganin. Vanguard, State Street ja BlackRock. John Major palkittiin viralla globalistien Carlyle Groupissa. Thatcher Philip Morriksessa. Blair muuten valehteli ettei olisi koskaan osallistunut Bilderberg-kokoukseen. Miksi? Nehän ovat vain harmittomia keskustelukerhoja. Niin harmittomia että vuosikausia väitettiin ettei Bilderbergia ole lainkaan olemassa. Ja Englannissa kustatajien yhdistys kielsi kaikkia lehtiä kirjoittamasta sanaakaan Bilderberg-vapaamuurareista. Perusteluna oli tällä kertaa että siellä käytävät keskustelut olivat niin merkittäviä…

    Tykkää

 2. Globalistien Pearson-yhtiö myi FT:n Nikkeille 2015. FT on linjaltaan liberaali. Sen tunnetuin kirjoittaja Martin Wolf (Bilderberg) on kirjoittanut kapitalismin resetoinnista. Toinen merkittävä FT:n toimittaja Gideon Rachman (Bilderberg) kirjoitti lehdessä maailmanhallituksesta.

  Tykkää

 3. Pitäisi pikemminkin puhua valekapitalisteista. Globaalin talouden omistus ja hallinta on keskittynyt Rothschildien pankkiirisuvulle. Heidän 147 yhtiön verkostonsa omistaa 40% maailman pörssivarallisuudesta. Suku hallitsee myös BIS-pohjaista keskuspankkijärjestelmää. Ajatushautomot kuten Chatham House ja Brookings ovat Rothschildien näpeissä. Rothschildien, Rockefellereiden, Warburgien ja kumppaneiden päämäärä on kuitenkin kommunistinen teknokratia. City of London Corporation pyörittää City of Londonia. Paikka kuhisee vapaamuurareita. Briteissä poliitikot lahjotaan heidän uransa jälkeen. Tony Blairin omaisuus on nykyisin $45m. Uusvasemmisto keskittyy identiteettipolitiikkaan ja vähemmistöihin ja on luonteeltaan epäliberaali. Olen lukenut salaisen Rooman klubin muistion jossa maailma on jaettu 10 unioniin. Näistä olisi helppo muodostaa maailmanhallitus. EU:sta tehdään liittovaltiota tästä syystä. Suomen pitäisi erota Euroopan unionista ja eurosta joka johtaa liittovaltioon. Nykyisistä puolueista ja johtajista ei tähän ole.

  Tykkää

 4. Ah, vapaamuurarit. Tulihan se sieltä. Sinulta unohtuivat kuitenkin temppeliherrat, rotarit ja Lions-klubi, nehän sitä pahan akselia pyörittävät.

  Jos Rooman klubin muistio oli salainen, miten pääsit lukemaan sen? Oletan että käytit yliaistillisia keinoja kuten muissakin ennustuksissasi.

  Tykkää

   • Evplasse, eipä turhaan haaskata energiaa rumiin kommentteihin kanssaihmisiä kohtaan. Eikä loattaisi AvoinMedian kommenttiosiota käymällä henkilöön – pysytään asioissa. Jos vastaa moskaan, tahraa itsensä.

    Tykkää

  • Vapaamuurarit mainitaan Shaxsonin teoksessakin. Ajatteliko Avohoito-media, että sellaista rikkaiden hassukerhoa ei ole koskaan ollutkaan olemassa, vai ajattelitko että rikkaiden hassukerho ei liity rahaan ja valtaan?

   Oletko lukenut Tolstoin Sodan ja rauhan? (Uskoisin, että arvaan vastauksen tähän…) Sopisihan sitä hankkia edes hippunen käsitystä ja tietoa edes siitä, mistä alkaa muita pilkkaamaan.

   Tykkää

   • Hei Johanna. Pidän kyllä Tolstoista, usko tai älä, mutta enemmän hänen lyhyemmistä kertomuksistaan.

    En tietenkään kiistä Vapaamuurarien olemassaoloa. Uskon, että heidän joukossaan on paljonkin kyseenalaista porukkaa. Jos jopa rupuisen pikku-Suomen liike-elämässä operoi ”hyvä veli” -kerhoja, niin varmasti samanlaisia jengejä toimii myös globaalissa liike-elämässä. Ja onhan tällaisten kerhojen olemassaolo ja toiminta todistettukin.

    En kiistä edes sitä, etteikö globaalilla rahalla olisi loppupeleissä enemmän tosiasiallista valtaa kuin monilla kansallisilla poliittisilla instituutioilla.

    Mutta uskonko, kuten Olli I. toistuvasti väittää, että Bilderberg/Rothschild/Rooman klubi ym ym. ym. yksissä tuumin suunnittelevat ”kommunistista teknokratiaa”, esim. ujuttamalla ihmisiin salaa mikrosirun tms.?

    En.

    Väite on yksinkertaisesti naurettava. Kun tälle tasolle mennään, kaikki uskottavuus katoaa ja päähän voi saman tien vetää foliohatun.

    Tykkää

   • Kreivi Tolstoi vilauttaa historiallista ”sisäpiiritietoa” teoksessaan Sota ja rauha, siksi kysyin. Rikkaan, vallakkaan väestön kerhoilu ei ole mitään ”folioteoriaa”, joten voimme päätellä, että materialismin jatkuvan globaalin kärjistymisen kehittyessä sivutuotteena on melkoisen varmasti jos jonkinnäköisiä – uusia ja vanhoja – vallakkaiden hassukerhoja, jotka teorisoivat jos jonkinnäköisiä suunnitelmia maailmaa varten (salaliittoja, jos puretaan CIA-propagandan luoma sivumerkitys asiasta). …Sivuhuomautuksena mainittakoon, että Anna Karenina lienee maailman kirjallisuushistorian pitkäveteisin teos, välttäkää sitä! 😉

    Asiasta rasiaan: nyt tiedämme, että sinä, nimimerkki ”Avohoito-media”, olet täysin kykenevä kommentoimaan myös asialliseen sävyyn. Pidä tämä linja AvoinMedian sivuilla, se on kunniaksi myös itsellesi. Saat asettaa omaan päähäsi ihan mistä materiaalista tehtyjä hattuja haluat, kunhan jätät kohtelematta kanssaihmisiä – siis myös kommentoijia AMn sivuilla – asiattomasti. Kun vain aikaa löytyy, pohdiskelen mielelläni kanssasi kaikenmuailman asioita – keskustelu on parhaimmillaan, kun se sisältää eroavaisia näkökulmia.

    Jokaisella ihmisellä – siis myös AMn sivuilla kommentoivilla – on omat maailmankuvansa, teoriansa ja käsityksensä maailmasta. Sinulla, ”Avohoito-media” on omasi, minulla omani (tosin välttelen lyömään lukkoon kovin paljoa mitään, jätän varauksia sinne, missä ne ovat paikallaan) ja muilla kommentoijilla omansa. Tämä on rikkaus, ei tilanne jota minkään näkökulman tulisi itsevaltaisesti pyrkiä muuttamaan, varsinkaan persoonaan käyvin loukkauksin. Toisin sanoen: poislaskettuna henkilöönkäynti, toisten tarkoituksellinen loukkaaminen, mahdumme varmasti kaikki tänne omia ajatuksiamme esittelemään ja pohdiskelemaan, sovussa.

    Teorioiden esitteleminen on toivottavaa, villienkin ajatusten. Keskustelun laajentaminen on se, mitä AvoinMedia toivoo voivansa edesauttaa. Keskustelussa kuunnellaan toista, vaikka ajatukset/teoriat omasta mielestä olisivatkin suorastaan uskomattomia. Omilla perusteluillaan – ei pilkalla – voi rakentaa keskustelua edelleen, mahdollisesti jopa avata uudenlaisia näkökulmia toisillekin. Erimielisten kunnioittaminen kertoo, että omat argumentit ovat harkittuja ja mielipiteet perustuvat ajattelulle (ei toisten toistolle). Ympäristönsä kunnioittavasti kohteleminen johtaa kehitykseen niin ympäristössä kuin itsessä – kehityksen suunta ja laatu on sitten kiinni vain argumenttien vahvuudesta.

    Tykkää

 5. Ei, pahan akselia edustavat juutalainen talousmaailma ja heidän asialla olevat hillotoöpalle kurottelevat virkamiehet ja poliitikot. Hyvänä esimerkkinä käy katainen ja urpilainen jotka saivat kansakunnan alistamisesta yksityisille pankkiireille ”demokraattisesti” valitut virat komissiosta.

  Katsokaa mitä tekee haavisto. Ukkoon ei edes valtakunnansyyttäjä koske. Jos joku kuvittelee ettei pekka ole toimensa jälkeen poliitikot ja virkamiehetnomistavan talouseliitin suosiossa olisi syytä vaihtaa lasit.

  Sauli niinistö istuu edelleen TIITISEN LISTAN päällä. Miksi valtakunnansyyttäjä ei tee työtänsä?

  Nämäkin asiat kuuluvat em. ukkojen usein lausumiin ”läntisiin arvoihin” ja ’oikeusvaltio periaatteisiin”. Faktat tarkastava ja totuuteen pyrkivä media suoltaa ”niin totta kuin vain osaa vältellessään ottamatta asioita keskusteluun.

  Tykkää

  • Mauno Koivisto sulki listan Stasi-yhteistyöstä epäillyistä 1990. Tiitisen listalla oli 18 henkilöä. Täysin asiaan liittymättömästi julkaisen allaolevan listan:

   Kalevi Sorsa
   Kirsti Lintonen suurlähettiläs Sorsan ulkopoliittinen avustaja
   Arto Mansala suurlähettiläs sdp Kalelan luottomies
   Jaakko Laajava Washington suurlähettiläs

   Ja sitten takaisin Tiitisen listaan. Siellä on vain neljä merkittävää nimeä. Monet heistä keskeisiä vaikuttajia Suomen ulkopolitiikan valmistelussa.

   Tykkää

 6. Valevasemmiston pitäisi sanana olla yleisemmässä käytössä kuin ”valeuutisen”, jollaisesta louskuttaminen ei johda mihinkään. Mutta kuvio on nyt sellainen että ääni vasemmistolle – jos sellaisen onnistuu antamaan – on ääni myös valevasemmistolle. Siksi taktisen äänestäjän pitää ainakin harkita äärioikeistoa, lainausmerkeillä tai ilman, jos vaalivalvojaiset vielä tulevat. – – – Johannaa sukupolvea vanhempana kaipaan itsekin aikaa jolloin teot merkitsivät enemmän kuin sanat. Kommunisteja oli 10 kertaa enemmän ja virkahenkilöitä 10 kertaa vähemmän. Nyt korrektissa tulevaisuudessa hajamietteetkin politisoituvat…

  Liked by 1 henkilö

 7. Tässäpä Ollin Lista ristiinomistusten verkostosta. Tämä sveitsiläisen supertietokoneen löytämä lista kertoo siitä kuka hallitsee taloutta ja politiikkaakin.

  BlackRock
  Capital Group
  FMR
  AXA
  State Street
  Vanguard
  JPMorgan Chase
  Legal & General
  UBS
  Bank of America
  Wellington Management
  Deutsche Bank
  Franklin Resources
  Credit Suisse
  Goldman Sachs
  T Rowe
  Morgan Stanley
  Lloyds TSB
  Allianz
  Dodge & Cox
  Nomura
  BNP Paribas

  Käytännössä yllämainitut yhtiöt ovat yksi ja sama firma. Tämä superyhtiö omistaa lähes kaikki monikansalliset lääke-, puolustus-, media- ja teollisuusfirmat.

  Tykkää

 8. Olli Issakaisen tietopaketit olisi yhteiskuntatiedon tunneilla Suomen lukioissa oltava ykkösaineistoa opetuksessa. Sen sijaan kasvatetaan nuorisoa kritiikittömään valtio -, talous- ja politiikkaorjuuteen, kaiken ”ylhäältä” tulevan hyväksymiseen.

  Tykkää

 9. ”Opiskelin puolisen vuotta Tampereen (yliopiston) toimittajakoulussa (2016–2017), mutta kuten yhteiskunnassamme liki kaiken, näin opinahjon läntisen finanssikirouksen ideologioiden läpilävistämäksi.”

  Jotain tämän suuntaista Pentti Linkolakin kertoi kokemuksistaan opiskelusta ja siksi oli keskeyttänyt ”yliopiskelun”. Hän oli vakaumuksellinen luontomies ja ei hyväksynyt vihreän liikkeen politisointia. Nämä politiikan pellet vihreät ja myös vasurit ovat yliopetettuja kiipijöitä joille henkilökohtaiselle hillotolpalle pääsyn kuliksiksi on kehitetty joku puolue. Esim. tämä vasenmistoliitto on rustattu todellisen työväenliikkeen hajoittamiseksi, siittähän sanottiin että se on Demareitten käsikassara.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s