CNN raportoi ukrainalaisista tankeista Venäjän sotavalmisteluina

Venäjän ulkoministeriön puhemies moitti tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa CNNn raportointia ”epähyväksyttäväksi”, kun yhdysvaltalaismedia oli näyttänyt ohjelmassaan videokuvaa ukrainalaisista tankeista ukrainalaisella rautatieasemalla – ja kertonut kyseessä olevan Venäjän sotavalmistelut.

Facebook-postauksessaan Anna Zaharova näpäytti demokraattipuolueen äänenkannattajana tunnettua mediaa kehoittaen sen kirjeenvaihtajia keskittymään vähemmän Venäjän julkiseen elämään osallistumiseen ja enemmän ammattiinsa.

Zaharova myös osoitti ironista ymmärrystä CNN:lle, jolle ei ”liberalismin riemuvoiton nimissä syvälle ideologiseen taistoon uppoutuneena” jää aikaa faktantarkistukseen.

Zaharovan postauksen jälkeen CNN kiirehti vaihtamaan artikkelistaan ”Ukrainan presidentti suuntaa kohti juoksuhautoja, kun Venäjä kasaa joukkojaan” kuvan ukrainalaisista tankeista tilalle otoksen presidentti Volodymyr Zelenskyista luotiliiveissä.

Venäjän uutistoimisto TASS kertoi vielä alkuillasta, että CNN oli jättänyt artikkelin liitteenä olevan videon ukrainalaisine, venäläisinä esitettyine tankkeineen koskemattomaksi. AvoinMedian tarkastaessa asiaa tankit oli kuitenkin jo poistettu videoltakin.

Videon lopussa on näkyvillä joidenkin sekunttien ajan ilmoitus, joka luo mielikuvan, että ukrainalaisten tankkien sekoittamisessa Venäjän sotavalmisteluihin olisi ollut kyseeessä vain pikku epätarkkuus:

”Aiemmassa versiossa tästä videosta näytettiin useita sekunteja kuvaa sotilaskalustosta, jonka ei tarkennettu olevan peräisin Ukrainasta.”

Kyseisessä kohdassa CNN-ääni puhuu kuitenkin nimenomaan Venäjästä ja sen sotavalmisteluista, kerrotaan mm. ”dramaattisia määriä venäläisiä joukkoja kerääntyneen lähelle Ukrainan rajaa”.

Ukrainalaisia tankkeja ukrainalaisella rautatieasemalla edeltävän videokuvan (sotilasajoneuvoista) aikana kuullaan, että ”kännykkäkuvaa on ilmestynyt aseellisista kolonioista kuten tämä”. Kuva siirtyy ukrainalaisiin tankkeihin, CNN-ääni jatkaa: ”…ja sotilaskalustoa siirretään raiteita pitkin kohti rajaa”.

Facebook-ryhmässä Avoin Tilannehuone on jaettuna CNNn videon alkuperäinen versio, josta englanninkielentaitoiset voivat itse käydä asiaa arvioimassa.


Lähteet

Zakharova, Maria | Facebook (13.4.2021): ”Dear CNN TV channel and its friendly team…”

TASS (13.4.2021): CNN website replaces photo of ’Russian tanks’ with Zelensky wearing body armor

Chance, Matthew | CNN (13.4.2021): Ukraine’s President heads to the trenches as Russia masses its troops

CNN via New Day | Facebook (13.4.2021): CNN website replaces photo of ’Russian tanks’ with Zelensky wearing body armor (video)

Kuva: ^, Pixabay

5 comments

 1. Liberaalin globalisti ja depopulaatiomies Ted Turnerin perustaman CNN:n omistavat nykyisin tutut globalistiyhtiöt ja ESG-varainhoitajat Vanguard, BlackRock ja State Street.

  Tykkää

 2. eipä tuo suomalainen mediapooli vetoinen media tosta cnn:sta paremmaksi pistä.aivan samanlaista vääristelevää,valehtelevaa ja yksipuolista juttua tulee jatkuvasti.journalismi on haudattu jonnekkin syvälle dollarien alle

  Tykkää

 3. https://yle.fi/uutiset/3-11882613

  Vilkaiskaapa miten YLE raportoi Ukrainan tilanteesta Niinistön ja Putinin eilisen puhelinkeskustelun valossa. ”Presidentit keskustelivat jännittyneestä tilanteesta Krimin niemimaalla sekä huolesta jotka Venäjän joukkojen siirrot ovat aiheuttaneet lisätessään sodanuhkaa”.

  Näin pannaan maailma ylösalaisin ”vastuullisessa mediassa”. Krimillä menee aivan loistavasti kunhan sinne saadaan tarpeeksi vettä sen jälkeen kun Ukraina on sulkenut Khrustjovin rakentaman vesijohdon, mikä muuten oli pääsyy miksi Krusse halusi Krimin ja Ukrainan saman aluejohdon alaisuuteen. Eli Krimillä ei ole mitään jännittynyttä tialnnetta. Jännitystä aiheuttaa Kiovan hallinnon uhkaus vallata Krim. Krim oli pääpalkintona siinä kaappaushankkeessa joka toimenpantiin Kiovassa 2014, jossa USA:n Victoria Nuland nimitti maalle uuden pääministerin kaksi viikkoa ENNEN itse kaappausta. Ja nimitys piti. Mutta Krimin otto NATO:lle meni mönkään. Ja ilman että laukaustakaan tarvitsi ampua.

  Sodanuhkaa Ukrainassa aiheuttaa Kiovan kuukausia jatkuneet hyökkäysvalmistelut sekä päivittäinen tykistökranaattien tulitus Itä-Ukrainaan asuinalueita säästämättä. Venäjä on tuonut joukkonsa rajalle niin, että ne selkeästi näkyvät jokaisen satelliitin kuvissa. Näin se on tehnyt siksi, ettei se tule sallimaan Itä-Ukrainan jyräämistä missään tilanteessa. Ja toivoo, että jos ei Kiova niin ainakin sen läntiset herrat ymmärtäisivät tilanteen vakavuuden. Näistä Saksa ja Ranska näyttäisivät niin tehneen. NATO:n sätkynukke Stoltenberg ei, eikä myöskään Sleepy Bidenin hallinto. Tulsi Gabbard oli toissa päivänä Tucker Carlsonin haastattelussa, jossa hän jo pelkäsi suursodan syttymistä. Tämä sopisi finanssiherroille kuin nenä päähän koska sen varjolla voitaisiin uhkaava talouskuplan pamahtaminen ohjata syrjään.

  Niinistön sydän vuotaa edelleen verta Navalnyn karun kohtalon johdosta. Jos mies oli pakko vangita, niin miksei tehdä kuten saudiruhtinaille. Teljetään luksushotelliin, täysin palveluin, eikö ? Maria Butina, jonka USA vangitsi täysin tekaistuin perustein ja joka joutui kärsimään monenlaista kidutusta ja nöyryytystä USA:n vankiloissa noin puolentoista vuoden ajan, on käynyt tarkastamassa Navalnyn olot. Ihan asialliset Butinan mukaan, verrattuna siihen mitä USA hänelle tarjosi eristyssellinen ja raiskausuhkausten saattelemana. Eli miksi Niinistö ei puolustanut Maria Butinaa kun hän täysin syyttömänä virui USA:n vankiloissa ? Julian Assangea ei edes kannata mainita tässä yhteydessä, vertaus Navalnyyn on niin räikeä joka suhteessa. Mainittakoon kuitenkin Nils Melzerin haastattelut ja raportit nille jotka haluavat tietoa Assangesta.

  Tykkää

 4. CNN kanavan tekninen johtaja myönsi Project Veritas:n piilokamerassa, että kanava tuottaa propagandaa ja harjoittaa ”pelon lietsontaa, koska pelko myy”.
  https://www.projectveritas.com/news/part-1-cnn-director-admits-network-engaged-in-propaganda-to-remove-trump/

  Project Veritas:n johtaja on myös haastamassa CNN kanavaa oikeuteen kunnianloukkauksesta ja kertoo uuden videon paljastavan CNN kanavan petollisen uutisoinnin CoVid-19 aiheissa.

  https://www.rt.com/usa/520963-okeefe-cnn-sue-defamation/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s