EU-komissio ehdottaa rokoteturvallisuuden heikentämistä

Euroopan unionin komissio on tehnyt maaliskuussa 2021 ehdotuksen rokoteturvallisuuden heikentämisestä.

”Euroopan bioturvallisuusvalmiussuunnitelma” koronavariantteja vastaan – HERA Incubator (hautomo) – on hanke, jonka avulla EU valmistautuu torjumaan ”koronavirusvarianttien tuottamaa kasvavaa uhkaa” mm. kasvattamalla rokotteiden tuotantoa. Rokotteiden hyväksyntää nopeutetaan heikentämällä mahdollisuutta tehdä pitkäjaksoista turvallisuus- ja tehokkuusseurantaa.

Komissio ilmoittaa EU-lainsäädäntöä muutettavan siten, että varianttien torjuntaan ”mukautettujen rokotteiden” osalta ei tarvitse koota laajaa dataa Euroopan lääkevalvontaviraston (European Medicines Agency, EMA) arviointikäyttöön.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo komission antavan EMAlle valtuudet ”hyväksyä nopeutetulla menettelyllä virusvarianttien torjumiseen tarkoitetut, päivitetyt koronapiikit”.

Toisin sanoen komissio määrää EMAn hyväksymään nopeutetulla menettelyllä ”uusia variantteja” varten mRNA-geeniteknologiapiikit ilman erillistä, perusteellista hyväksymismenettelyä, vaikka niiden turvallisuus- ja tehokkuusarviointi on edelleen kesken.

Ranskalainen Le Monde on uutisoinut hakkeroituihin, vuodettuihin sähköposteihin nojaten EU-komission – pääkomissaari Ursula von der Leyenin johdolla – painostaneen Euroopan lääkevirastoa EMAa hyväksymään Suomessakin käytössä olevat Pfizer/BioNTechin ja Modernan koronarokotteet nopeutetussa menettelyssä. EMA katsoi tarvittavia tietoja puuttuvan, ja rokotteiden turvallisuudesta oli suuri huoli, raportoi venäläinen RT.

EU-ihmisoikeustuomioistuin on linjannut pakkorokotusten olevan tulevaisuudessa ehkä välttämättömiä demokratioissa. Pakkorokotukset lähenevät, kun ensimmäinen koronapiikki saa myyntiluvan. Päädytäänkö EU:ssa Israelin tapaiseen koronadystopiaan, jossa valtio on myynyt väestön lääkeyhtiölle, jää nähtäväksi.

Kommentti

Koronarokotusten nykyinen vapaaehtoisuus perustuu juuri siihen, että koronapiikeillä ei ole myyntilupaa, ainoastaan hätätilakäyttölupa – koska ne ovat koevaiheessa, niitä ei voi määrätä pakolliseksi. Nürnbergin säännöstö ja ihmisoikeussopimukset, joihin valtiot ovat sitoutuneet, estävät sen.

RS

Bioturvallisuutta tutkimusdata tuhoamalla?

Lääketieteen ammattilaisten lehti, British Medical Journal (BMJ) kyseenalaisti joulukuussa 2020 tavan, jolla Yhdysvaltain lääketurvallisuusvirasto Food and Drug Administration (FDA) ja kokeellisia, testivaiheessa olevia koronapiikkejä valmistavat lääkeyhtiöt olivat yhteistoimin tuhoamassa koronapiikkien turvallisuus- ja tehokkuustutkimuksia.

Jeanne Lenzer kirjoittaa BMJ:ssa FDA antaneen lokakuussa koronapiikkitehtailijoille ei-sitovan ohjeistuksen, jossa kehotetaan piikkitehtailijoita kehittämään metodi, jolla koronapiikkikokeisiin osallistuville, placebo-haaraan kuuluvalle vertailuryhmälle voitaisiin antaa koronapiikki. Koronapiikeille myönnetty eräkohtainen hätätilakäyttölupa (Emergency Use Authorization, EUA) ei itsessään ole riittävä syy sokkotutkimuksen purkamiseen.

Sokkotutkimuksen purkaminen johtaa koko turvallisuus- ja tehokkuustutkimuksen purkamiseen tuhoamalla vertailuryhmän vertailukelpoisuus. Jos tutkimus puretaan – mihin lääkeyhtiöt vaikuttavat innokkailta – FDA:lle ei jää arviointikelpoista materiaalia, joka kelpaisi perusteluna myyntiluvan myöntämiselle. Hyöty-haitta-suhdetta olisi mahdoton arvioida, saati seurata keskipitkän ja pitkän aikavälin kuluessa ilmeneviä haittavaikutuksia.

Maailman terveysjärjestö (World Health Organization, WHO) kannattaa turvallisuus- ja tehokkuusseurannan tuhoamista vetoamalla eettisiin syihin: koronapiikki-ihmiskokeen placebo-haaran osallistujia kohtaan on eettinen velvoite mahdollistaa heille koronapiikki mahdollisimman nopeasti.

Toiminnan järjettömyys selittyy, kun tietää että FDA:n ja lääkeyhtiöiden suhde ei ole valvojan ja valvottavan suhde vaan kumppanuussuhde: lääkeyhtiöiden rahoitus on iso osa FDA:n budjettia. Myös WHO konsultoi toimintaansa rahoittavia lääkeyhtiöitä ja lääkeyhtiöitä omistavia tahoja päätöksiä tehdessään.

Lääkeyhtiöt maksavat FDA:lle lääkeyhtiöiden tuotteiden turvallisuusarvioinnista, joka tehdään nopeutetulla menettelyllä ja vajavaiseen dataan perustuen. Tarkastelukulma on vaihtunut kansanterveydestä yritysystävällisyyteen, ProPublica siteeraa tri Michael Caromea, joka työskenteli terveys- ja ihmisasiain virastossa (Health and Human Services, HHS).

Komission rokoteturvallisuuden heikentämishanke on menossa europarlamentin käsittelyyn. EU-komissio mainitsee yhtenä syynä rokoteturvallisuuden heikentämiseen teollisen tuotannon kasvattamisen.


Artikkeli on kirjoitettu 25.4.2021.
Julkaisu venyi editoinnin puoliloman vuoksi, Johanna pahoittelee.

Aiheeseen liittyy

Kuka omistaa maailman?
Kuinka pandemia rakennetaan?
Rokotetut levittävät runsaammin viruksia
Pakkorokottaja-galleria

Lähteet

European Commission (24.3.2021): Coronavirus: new procedure to facilitate and speed up approval of adapted vaccines against COVID-19 variants

European Commission (17.2.2021): Coronavirus: preparing Europe for the increased threat of variants

Lenzer, Jeanne | British Medical Journal, BMJ (29.12.2020): Covid-19: Should vaccine trials be unblinded?

Singh, A.J. et al… | Nature Medicine (16.3.2021): Placebo use and unblinding in COVID-19 vaccine trials: recommendations of a WHO Expert Working Group

Chen, Caroline | ProPublica (26.6.2018): FDA Repays Industry by Rushing Risky Drugs to Market

Prescription Drug User Fee Act (PDUFA), 1992

Rubin, Rita | JAMA (18.2.2021): The Price of Success—How to Evaluate COVID-19 Vaccines When They’re Available Outside of Clinical Trials

Kuva: Gerd Altmann, Jiří Rotrekl, Ewa Urban via Pixabay, EU. Kuvanmuokkaus Johanna L

26 comments

 1. Elikä Kaikki etenee niinsanottujen..Salaliittoteorioiden mukaan…Seuraavana on sitten uus”Vaarallisempi muunnos” syksyllä..Johon vaaditaan boosteri jo Myrkytettyjen kohdalla…Ja Pakotettuna Muille…

  Tykkää

  • Näin tuossa viikolla saksalaismediassa kuvitusta EU-koronapassista kertovassa jutussa. Digitaalisessa koronapassissa oli Covid19-piikkien ohella myös Covid21-piikitystiedoille merkinnät.

   Tykkää

 2. Pfizer suunnittelee koronarokotteesta pysyvää kassavirtaa. Onko järkevää rokottaa Suomessa nuoret? Katupölyyn kuolee Suomessa kolme kertaa enemmän ihmisiä kuin koronaan. Miksi aiheutettiin paniikki ja joukkopsykoosi? Intian ja Brasilian uutisilla yritetään ylläpitää kriisitunnelmaa myös Suomessa. EU-paketti ja Great Reset muuten liittyvät toisiinsa. On tekeillä uusi SIDOSRYHMÄKAPITALISMI. Siksi satsataan vihreään siirtymään ja digitaaliseen diktatuuriin.

  Tykkää

  • Vaikuttaa siltä, että pysyvä kassavirta on realistinen toive 😉

   IS: Maailman rokotetuimmassa valtiossa korona­ryöpsähdys – kolmannes tartunnoista kaksi annosta saaneilla https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007960474.html?utm_medium=social&utm_content=android.is.fi&utm_source=facebook.com&utm_campaign=fb-share

   ”Seychellien noin 100 000:sta asukkaasta ensimmäisen koronarokoteannoksensa on saanut jo 70 prosenttia ja kummankin annoksen peräti 61 prosenttia […] huhti-toukokuun vaihteessa kolmen päivän kuluessa lähes 500 uutta koronatartuntaa. Tällä hetkellä saarivaltiossa on noin 1 000 aktiivista koronatapausta.

   Paikallisen median mukaan kolmasosa aktiivisista koronatapauksista on todettu molemmat rokoteannoksensa saaneilla eli täysin rokotetuilla henkilöillä. Loput kaksi kolmasosaa tapauksista koskee joko yhden rokoteannoksen saaneita tai kokonaan rokottamattomia ihmisiä.[..]”

   Jutusta puuttuu tieto siitä, kuinka vakavia ovat sairastuneiden oireet vai onko kyseessä ”tapaus” eli oireeton tai vanhat virusjäljet.
   Jutun perusteella ei saa tietää muuta kuin sen vanhan riedon vahvistuksen, että rokote ei estä tartuttamista eikö tartuntaa, onhan 2/3 tartunnoista yhden tai kaksi annosta saaneilla ja loput 1/3 rokottamattomilla.

   (about:1/3 kaksi annosta ottaneiilla, 1/3 yhden annoksen ottaneilla ja 1/3 rokottamattomilla)

   Tykkää

 3. Viimesyksynä sanoin kaveripiirissä puolitosissani, rokotteella hoidellaan suuret ikäluokat pois eläkekassoista, toteutumassa hyvää vauhtia. Olen kieltäytynyt kahdesti rokotteesta ”riskiryhmäläisenä” eikä minua tulla pakkorokottamaan sen verran minussa on Antti Rokkaa.

  Tykkää

 4. Raukkamaista, halveksittavaa, ei kukaan täyspäinen voi ymmärtää sitä himoa mikä pitää ihmislapsen virassaan jossa hän sitoutuu kansansa murhaajaksi…, ei sitä voi ymmärtää, sillä en voi uskoa heitä niin tyhmiksi etteivät tietäisi mitä heillä teetetään!
  Jos ovat kiristyksen ja uhkailujen uhreja, niin kansanedustajina heidän virkansa velvoittaa paljastamaan ”kortit” ja ymärtää pitäisi ettei heitäkään lopuksi säästetä, vaan ainoa tuki ja turva heille on yhtenevä kansa jolle vaan täytyisi olla rehellinen.

  Tykkää

 5. AvoinMedia tulee olemaan tärkeä lähde jos tulevaisuudessakin on historiaa. Niin tasokas ja linkkeineen valtava että nykyhetkeenkin on vaikutusta, ainakin toivon antamisen muodossa. Voimia jatkoon!

  Tykkää

  • AvoinMedia kiittää kiitoksista. Yritämme mahdollisuuksiemme mukaan tarjota ihmisille lähteistettyä materiaalia heidän itsensä tutkailtavaksi ja kokonaiskuvan muodostamisen avuksi.

   Tykkää

 6. onko kukaan vaatinnut, että THL ilmoittaisi kuka vastaa siitä, että sen arviot menivät metsään ja vaalit siirrettiin sen takia? voidaanko luottaa että tulevaisuudessa THL: n arviot ovat luotettavia? kannattaa katsoa mikä pinssi
  salmisen rintapielestä löytyy.

  Tykkää

 7. Linkitetyssä webinaarissa kiinnostavin nimi on Shankara Chetty Etelä-Afrikasta. Chetty on saavuttanut mainetta ainakin kolleegojen piirissä kautta maailman hoitamalla suuren määrän potilaita varhain, halvalla ja parantavasti, lähettämättä näitä sairaalaan, eli avohoidossa.

  Kovin vähän on mediassa ollut arvioita parhaista hoitomenetelmistä. Nykistä kerrottiin kauhutarinaa sairaalasta jossa kaikki sisääntulevat pantiin hengityskoneeseen koska sairaala sai tästä hoitotavasta muhkeat korvaukset.

  Chettyn monet potilaat ovat vähävaraisia ja hän on joutunut myös tämän seikan huomioimaan koska potilaat maksavat lääkkeensä itse. Siitä huolimatta, tai ehkä siksi, sekä myös siksi, että hän on pitänyt Hippokrateen valan mielessään, Chetty on saavuttanut merkittäviä hoitotuloksia. Avaimena ovat olleet yksinkertaiset mutta usein unohtuvat asiat kuten potilaan tarkka kuuleminen ja alkuvaiheen tarkka seuranta ja sitä seuraava hoidon vaiheittainen tehostaminen, ei nyrkkisäännöin eikä yleisohjein vaan kunkin erityistarpeet huomioiden.

  Liked by 1 henkilö

 8. Todellakin – vahvistetaan, että von der Leyenin konseptista tipahtanut tiedonmurunen ennustaa syksyksi covid 21- hirmutautia. Kaikki on niin algoritmisen suunnitelmallista. Sitä seuraavana syksynä lienee taas vuorossa tauti numero 22…
  Pitäisi perustaa paikka, minne kaikki rokottamattomat rakentavat oman henkiinjäämisreservaatin.

  Tykkää

 9. Pakko linkittää vaikka saksaksi onkin, koska Bhakdin oma YouTube-kanava on sensuroitu. Puolitoista tuntia, eräänlainen Bhakdin testamentti vuoden taistelun ja kahden kirjan jälkeen, joista uusin on vielä painossa.

  Bhakdin ansioita tiedemiehenä ei voida kiistää, ennen eläkkeelle siirtymistä hän sai Britannian tiedeyhteisöltä korkeimmat kunnianosoitukset ja kutsun esitelmän pidosta samassa salissa missä Newton ja Einstein olivat esitelmöineet. Omalla erikoisalallaan Bhakdi on kouluttanut noin 12 000 lääkäriä erityisosaamiseen. Tätä sopii verrata Angela Merkelin johtavaan neuvonantajaan (vale?)-tohtori Drosteniin jonka väitöskirjaa etsittiin kissojen ja koirien kanssa, kunnes ilmeni, ettei sellaista olekaan koska titteli oli järjestelty poikkeustoimin.

  Maallikko ei voi mainostaa Bhakdia sanomalla, että tietää hänen olevan oikeassa. Mutta jokaiselle selviää, että koska hänen väitteisiinsä ei haluta vastata ja hänet yritetään sensuroida, jotain on pahasti pielessä. Sensuuritoimin ja poissulkemalla ei tiede ole koskaan edistynyt. Tässä vaiheessa Bhakdi on omalta osaltaan huojentunut ja sanoo siirtyvänsä taka-alalle koska maailman mittakaavassa niin laaja joukko lääkäreitä ja tiedmiehiä ovat tulleet hänen tuekseen.

  Hänen voimakas kritiikkinsä kohdistuu ennen kaikkea mRNA rokotteiden rakenteeseen ja toimintatapaan sekä niistä johtuviin merkittäviin riskeihin, joista hän näkee jo toteutumisen merkkejä, joskin tilanne tulee pahenemaan. Lapsien ja nuorten rokottamistä näillä hän pitää suorana rikoksena.

  Bhakdin karisma on lempeä ja juuri siksi niin voimakas. YLE ei voisi kutsua Bhakdia vieraakseen koska studiolamput räjähtäisivät Bhakdin säteilystä.

  Sen sijaan Bill Gates sopisi YLE:lle kuin valettu: opintonsa keskeyttänyt keskilahjakas koodaaja, joka ei ole opiskellut lääketiedettä päivääkään, mutta joka ”tietää”, että koko maailma on rokotettava aineilla joihin hän on rahansa sijoittanut.

  Liked by 1 henkilö

  • Ilkka Tiainen — joka irtisanottiin Alfa-tv:lta sen jälkeen kun hänet oli Hgin poliisi aiheetta pidättänyt; oli tekemässä juttua mielenosoituksesta — hastatteli Bhakdia, ja hyvä haastattelu olikin.

   Youtube on haastattelun poistanut https://koronarealistit.net/professori-sucharit-bhakdin-haastattelu-suomeksi/ mutta se löytyy vielä vimeolta https://vimeo.com/484881404/3b5c5d8248

   ”Mutta jokaiselle selviää, että koska hänen väitteisiinsä ei haluta vastata ja hänet yritetään sensuroida, jotain on pahasti pielessä.”
   Pitäisi olla selvää, mutta epäilen että ei ole.

   Tykkää

   • Ai..Tiaiselle annettiin potkut Alfa-Tv:n toimesta..Loppui sitten senkin kanavan katsominen tässä huushollissa…100% isesti…Pidin sitä ennen rehellisempänä toimijana kuin Ne vanhat perinteiset Valekanavat…Mutta Olinkin sitten väärässä…

    Tykkää

   • Alfa-tv:lle on mahdollisesti ”painokkaasti vihjattu” ongelmista kanavalupien kanssa, joita tulee jos Tiainen ei lähde.

    En hämmästyisi, sellaisessa mafiayhteisössä tunnutaan elävän.

    Tykkää

 10. Sähköpostiini oli tullut seuraavanlainen kommentti:

  ”Mtv3:lla oli päivän uutinen ”r.vastaisuus on usassa niin suurta, että se uhkaa taloutta” https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvalloissa-talousasiantuntijat-varoittavat-rokovastaisuuden-vahingoittavan-jo-maan-taloutta-epailyttaa-etta-rokote-on-ilmainen/8130846

  Savon Sanomien mukaan legionellabakteerin aiheuttamat keuhkokuumeet ovat hurjasti kasvussa
  (https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4132408)

  Ulkomailla l.bakteerin ja maskien yhteydestä on käyty keskustelua jo viime vuonna (kun siellä oli ne jo käytössä)
  https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-legionnaires-idUSKCN25128Y

  THL:llä on juuri menossa tiedotustilaisuus. K.tartuntojen määrä on noussut. Taneli Puumalainen kertoi tilaisuudessa, että he seuraavat ihmisten mobiilidataa, saavat sen perusteella tietoa missä ihmiset liikkuvat, kokoontuvat jne. Saavat tietoa myös miten pitkiä aikoja ihmiset ovat kokoontuneena.”

  Piti tulla pandemia, tuli poliisivaltio ja vankilaplaneetta.

  Tykkää

 11. https://www.globalresearch.ca/highly-cited-covid-doctor-comes-stunning-conclusion-government-scrubbing-unprecedented-numbers-injection-related-deaths/5744316

  Peter McCullough joka myös keskustelee yllä linkitetyssä videossa tri Chettyn kanssa on tässä haastateltavana 30min. Käy ilmi, että hän kuuluu eturivin asiantuntijoihin kotimaassaan, ollut syksyllä senaatin kuultavana ja keskittyy potilaiden avo- ja varhaishoitoon. Hän arvioi että tapahtuneista kuolintapauksista jopa 85 prosenttia olisi voitu välttää oikealla suun kautta annettavalla lääkehoidolla, josta nyttemmin on saatavilla lisää tietoa.

  Rokotteiden osalta hän toteaa että kun influenssarokotusten yhteydessä ilmoitetaan 20-30 kuolintapausta vuosittain, nyt on ilmoitettu 2600, eli sata kertaa enemmän, kun rokotusten lukumäärä oli kolmannes. McCulloughin mukaan tällainen rokote olisi perinteisillä säännöillä vedetty markkinoilta välittömästi, vaikkakin huomioitaisiin, että jokainen kuolintapaus on tutkittava erikseen ja syy-yhteys ilmoitusvaiheessa on auki.

  Ja paljon muuta asiaa on tarjolla, tietojen pimittämisestä ja tutkintaprosessien välttämisestä. Etenkin raskaana olevien naisten olisi syytä kuulla mitä McCullough neuvoo.

  CNN ja muut suuret kanavat haastattelevat vain rokotelinjan lääkäreitä, erikoista eikö vain – tai no, ei ehkä sittenkään. Saksaksi sanotaan, että jos kerran jäät valheesta kiinni, sinuun ei ikinä luoteta. Ja CNN:llä riittää tätä rekisteriä vaikka muille jakaa. ”Fear sells” sanoi CNN:n oma pikkupomo kun jäi Project Veritasin piilokamerassa nauhalle, kauhu myy.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s