Sanna M:n someylivoima – Made in ?

Ylen Elli Tervo selvitti 13.5.2021 julkaistussa artikkelissa ”Sanna Marinin somevalta on niin suuri, että hän lyö yksin muut puolueet – Yle selvitti poliitikkojen ja puolueiden tykkäyksiä” puolueiden somemenestystä tammikuusta huhtikuun loppuun Instagramissa ja Twitterissä katsastamalla reaktioiden ja seuraajien määrää.

Tervo sai selville, että Twitterissä suosituin puolue reaktioiden määrässä mitattuna olivat perussuomalaiset, Instagramissa SDP: ”Kun molempien somealustojen reaktioille eli tykkäysten ja kommenttien määrille lasketaan ehdokaskohtainen keskiarvo, SDP vie muita puolueita roimalla etumatkalla. Se johtuu lähes täysin pääministeri Sanna Marinin somesuosiosta.”

Some-yhteisö puolestaan selvitti Sanna Marinin someseuraajia – jo ennen Ylen juttua, kuten päivämääristä näkyy. Onneksi, sillä Yleltä tämä puoli jäi selvittämättä!

Facebook-ryhmässä Avoin Tilannehuone (Th) mm. intialaisten laajaa kiinnostusta Suomen kunnallisvaaleihin kummasteltiin jo huhtikuun puolivälissä. (suomenkieliset nimet sutattu)

Onko Sannan intialainen seuraajakaarti samasta intialaisesta trollifarmista kuin Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin (dem) ja varapresidentti Kamala Harrisin (dem)?

Joe Biden, Kamala Harris Got a Big Social Media Boost from Indian Troll Farms” otsikoi Newsweek artikkelinsa, jossa kuvaillaan miten valeseuraajien avulla rakennetaan mielikuvaa suuresta suosiosta some-käyttäjien keskuudessa.

Trollifarmeille on se ja sama, kenen suosiota ollaan väärentämässä, vain palvelusta saatavalla maksulla on merkitystä – ja maksun voi suorittaa käteisellä.

Verkoston kansikuvatyttö

Sanna Marinin some-suosion syyksi on esitetty sukupuolen ohella nuoruutta, ja sitä, että hän on taajaan esiintynyt ulkomaisten lehtien, kuten TIMEn kansikuvissa.

TIMEn omistaa Piilaakso-miljonääri, pilvipalveluyritys Salesforcen Marc Benioff, joka istuu Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) johtokunnassa johtaen Maailman talousfoorumin perustajan Klaus Schwabin San Franciscossa sijaitsevaa 4. teollinen vallankumous (4IR)-keskusta (Center for the Fourth Industrial Revolution).

4IR-keskus edistää julkisen ja yrityssektorin kumppanuutta (Public-Private Partnership, PPP), ”inklusiivista kapitalismia” eli ”sosialismia”, nano- ja bioteknologiaa, transhumanismia, tekoälyä, digitalisointia jne – kaikenlaista, josta Salesforce on hyötymässä, ja josta Marin on puhunut.

Ihmisystävä Benioffin Salesforce haastettiin 2019 oikeuteen 50:n naisen toimesta. Naisten mukaan Salesforce on ollut osallisena ihmiskauppaan, jossa he olivat uhreja, kertoo Bloomberg Business artikkelissa ”Fifty Women Say Salesforce Helped Traffickers Exploit Them”.

KUVAKAAPPAUS Bilderberg-kokousten sivulta
Former Steering Committee members

WEFistä tuli 13.6.2019 Yhdistyneiden kansakuntien (YK) ja 11.3.2020 YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön (World Health Organization, WHO) virallinen kumppani. Perustettiin yritysten, järjestöjen ja valtioiden yhteistoimintaryhmä COVID Action Platform ”vastaamaan koronavirushaasteisiin” so. rahojensiirtelyverkosto. Samana päivänä, 11. maaliskuuta 2020, WHO julisti globaalin pandemian.

(* Sivuhuomautus: Verkostoitumiseen liittyen kerron myös, että Pfizerin toimitusjohtaja James ´Jim´ C. Smith on ”riippumattoman” uutistoimisto Reutersin — joka ”faktantarkistaa” mm. Facebookille Covid19-keskustelua — työntekijä ja WHOn kumppanin WEFin, kansainvälisen bisnesneuvoston sekä NATOn ajatushautaamon, Atlantic Councilin jäsen.

KUVAKAAPPAUS 16.5.2021 WEFin sivuilta)

Natsien kanssa liikesuhteissa olleeseen sukuun kuuluva Klaus Schwab on kuulunut myös Bilderberg-johtoryhmään. Ex-ministerin ja nykyisen Keskustan puheenjohtajan, Annika Saarikon ohella Sanna Marin on osa ns. Schwab Jugendia, WEFin kouluttamia ”nuoria globaaleja johtajia” – kuten on myös BlackLivesMatter-perustaja Alicia Garza. Sanna Marin on julkisesti tukenut BLM:aa.

Marinin viestintä on yhtenevää YK:n Agenda2030:n ja YK:n kumppanin WEFin käyttämien käsitteiden kanssa: digitaalinen vihreä siirtymä, älykaupungit (lisääntynyt seuranta), uusi sosiaalinen sopimus (teknokratia), luonnon hinnoittelu ja digitaalinen identiteetti (älyfasismi). Linjassa ovat myös iskulauseet: ”ketään ei jätetä yksin, jokaista tarvitaan”, ”Build Back Better”, ”kestävä kehitys” (ympäristölisämaksu), ”hiilineutraali” (ympäristölisämaksu)…

Eräs näkökulma asiaan onkin Maailman pelastuksen kirkko, joka saarnaa tuhon tulevan, nimeää ilmastosynnit ja lupaa pelastusta jatkuvia maksuja vastaan. ”Inklusiviivista kapitalismia” edistetään humanitäärisyyden viittaan verhoutuneena, se PR-formaatti myy.

Marinin kansainvälisen verkostoitumisen voi nähdä hyvänä asiana, jos uskoo siten Suomen saavan äänensä kuuluviin. Joskus se nähdään ohjeiden hakemisena ulkomailta – ohjeistus koskee ohjeistajien, ei suomalaisten, edunvalvontaa. Marinin kannalta verkostoituminen epäilemättä on hyvä asia – äänestäjien silmissä epäonnistuneille poliitikoille hillotolppia tarjoavat ovat aina kannattava tuttavuus.

Päivitys * Marinin kansainvälisen verkostoitumisen paine tullee maksamaan suomalaisille veronmaksajille vielä jokusen pennin: Janne Pohjala kirjoittaa facebook-postauksessa Euroopan unionin (EU) koronaelvytyspaketin – joka ei elvytä – neuvotteluista, joissa Sanna Marin edusti Suomea:

Kaikki muut nuukan nelikon maat saivat enemmän jäsenmaksualennusta kuin maksavat tukipakettia. Suomi ainoa maa joka on nettomaksaja. Tämä oli se SDP:n ”loistava tulos”.

Marin itse tiedotti heti neuvottelujen jälkeen heinäkuussa 2020 Suomen onnistuneen hyvin, minkä ”ei ehkä niin pehmeä neuvottelija” saattoi ”selkä suorana sanoa”. Sanna M:n tulkinta neuvottelutuloksesta oli: ”Suomi on pienin nettomaksaja”. Pohjala lainaa persujen äänenkannattajaa:

Ruotsi vaati ja sai 1 069 miljoonan euron vuotuisen jäsenmaksualennuksen… pääsi neuvotteluissa 455 miljoonaa euroa plussalle joka vuosi…
Tanskan netto… 218 miljoonaa vuodessa. Hollanti pääsee joka vuosi plussalle 684 miljoonalla eurolla ja Itävalta 539 miljoonalla eurolla.

Suomen maksuosuus avustuslainasta on noin 220 miljoonaa vuodessa. Sitä kattamaan pääministeri Marinin tiimi voitti maatalousneuvotteluissa 21 miljoonaa vuodessa. Suomi maksaa jatkossa sellaiset 200 miljoonaa enemmän joka vuosi. Muut nuukan nelikön maat eivät näin joudu tekemään.

Suomen Uutiset 12.5.2021

Iltalehti kertoi heinäkuussa 2020, että Suomi saa pitää puolen miljardin ns. rahoituskuoren maaseudun kehittämiseen. Sanna M:n mukaan ”Suomen strategia on hakea tukea kansallisella kuorella, koska se on pragmaattisesti järkevämpi tapa kuin jäsenmaksupalautukset. Suomi vastustaa niitä, koska ne ovat epäterve elementti, josta pitää päästä poismeille on hyödyllisempää hakea kansallista kuorta eikä jäsenmaksupalautusta. Jäsenmaksupalautus ei ole reilu tapa.”

Toukokuussa 2021 Pohjala lopettaa kiteyttäen monen suomalaisen hiljennetyn vaateen: *

Sopimus on hylättävä ja Marinin erottava,
tämä ei ole väitetty hyvä tulos,
kansalle ja kansanedustajille on valehdeltu.


Kommentti

10. toukokuuta Yle tiedottaa – todennäköisesti itse sitä edes tajuamatta – poliittisen keskustelun ja asiapohjaisen päätöksenteon kuolemasta: ”Somealustat ja älypuhelin voivat ratkaista kuntavaalit – vihreiden Brigita Krasniqi: ’Jo kympillä voi saada Instassa paljon buustia’”. Kuinkahan paljon ”buustia” saa Yle-artikkelin sympatisoima, otsikossa nimeltä mainittu vaalikampanjaansa?

Olin ehdolla kuntavaaleissa jokusia vuosia sitten – tietämättömyyttäni ja erehdyksenä ”vasemmisto”liiton listoilta – Tampereella. Somemittari – myös nimeltään – kertoi jo ennen äänestyspäivää tulokset. Somemittariin liittyivät käytännössä kaikki, ja somessa kerätyt peukkumäärät ja hymiöt olivat hurjan metsästyksen kohteena – ehtona poliittiseen luottamustehtävään.

(Huomauttaisin muuten, että sosialismi perustuu vahvaan valtioon – ei maailmanvaltioon tai liittovaltioon vaan kansallisvaltioon ja sen kansan toteuttamaan vallankumoukseen – joka esim. Suomessa suomalaistaisi valtaa. Sosialistisankari Che Guevara esimerkiksi kajautti YK-puheessaan: ”ISÄNMAA TAI KUOLEMA!

Internationalismi kuuluu kommunismiin, joka syntyy luonnollisena seurauksena ympäri maailmaa kauan vallinneesta sosialismista. Kommunismi ei ole ihmisen ohjaama prosessi saati globaali-vallankumouksen tuote vaan yleisen hyvinvoinnin itsestäänselvä jatkumo. Historiamme ei tunne kommunismia, vain diktatuureja.)

Johanna / AM

Aiheeseen liittyy

Sanna ’LiibaLaaba’ Marin
AM 12.3.2021
Suuri nollaus – lopun alku
AM 15.12.2020
The Great Reset
– talouden nollaus ja totalitaristinen vallankaappausyritys
Pertti Vehreävesa / Vapauden puolesta 26.2.2021
Kuka omistaa maailman?
AM 4.5.2021

Kuva: Az1568 (CC BY-SA 3.0). Kuvanmuokkaus Johanna L

PÄIVITYS 14.5.2021 klo 22:55: Lisätty Guevara-linkki kommenttiin.
PÄIVITYS 14.5.2021 klo 23:05: Korjattu kommentin viimeinen kappale tarkoitettuun muotoon.
PÄIVITYS 15.5.2021 klo 6:46: ”Marinin kansainvälisen …
kansalle ja kansanedustajille on valehdeltu”. Muokattu lopun kappalejärjestystä päivityksen mukaan. Lisätty Aiheeseen liittyy: Kuka omistaa maailman

PÄIVITYS 18.5.2021 klo 09:42 lisätty sivuhuomautus Pfizerin toimitusjohtajan Reuters- WEF- ja NATO-kytköksistä

7 comments

 1. Ylen MOT näytti jokunen vuosi sitten dokumentin Bilderberg-ryhmästä. Asiantuntijat Tukholman ja Lontoon yliopistoista kertoivat sen olevan EURON ja EUROOPAN INTEGRAATION takana. Bilderbergiläinen poliitikko Etienne Davignon kehui ryhmän synnyttäneen euron. Benioff on myös Council on Foreign Relationsin jäsen. Rothschildien ja paavin Inklusiivisella kapitalismilla on tiiviit yhteydet Bilderbergin, CFR:n ja Trilateraalisen komission kanssa. WEF:n hallitus vilisee bilderbergiläisiä. WEF:n partnereita ovat maailman suuryhtiöt sekä Gates ja Soros. Ylikansallinen eliitti sanelee päätökset kansaa kuulematta. HUIPPUPOLIITIKOT ovat mukana tässä verkostossa joka nostaa OMIAAN korkeisiin virkoihin.

  Tykkää

  • Hehee, eikö siis olekin hassunhauskaa kuinka julkishuolissaan tämä väki, Marin mukaan lukien, on vaikuttamisyrityksistä ja -operaatioista 😀

   Tykkää

 2. ”When the Internet’s legions of Hillary hecklers steal away to chat rooms and Facebook pages to vent grievances about Clinton, express revulsion toward Clinton and launch attacks on Clinton, they now may find themselves in a surprising place – confronted by a multimillion dollar super PAC working with Clinton.

  Hillary Clinton’s well-heeled backers have opened a new frontier in digital campaigning, one that seems to have been inspired by some of the Internet’s worst instincts. Correct the Record, a super PAC coordinating with Clinton’s campaign, is spending some $1 million to find and confront social media users who post unflattering messages about the Democratic front-runner.

  In effect, the effort aims to spend a large sum of money to increase the amount of trolling that already exists online.

  The plan comes as Clinton operatives grapple with the reality that her supporters just aren’t as engaged and aggressive online as are her detractors inside and outside the Democratic Party.

  The lack of engagement is one of Clinton’s bigger tactical vulnerabilities, particularly when compared with rivals like Donald Trump, whose viral social media attacks are legion, and Sen. Bernie Sanders, who is backed by a passionate army of media-savvy millennials.”

  https://www.latimes.com/politics/la-na-clinton-digital-trolling-20160506-snap-htmlstory.html

  Liked by 1 henkilö

 3. Kerrankin HS on tehnyt jotain hyödyllistä eli laatinut kaavion tavasta, miten Suomi aikoo käyttää Ota kaksi, maksa kuusi -paketista itselleen (ehkä) saamansa rahat. Käytämme ne Agenda2030:n ja WEFiläisyyteen.

  EU:n koronaelvytysvelkapaketti – Miten Suomi käyttää rahat? https://www.hs.fi/talous/art-2000007870356.html?share=5dcfa7c8c1079f90f2249a01e3e0fb9d

  Pk-yritykset saavat mennä konkkaan.

  EU:n Green Deal: 30 % maa- ja merialueista täytyy siirtää suojelualueiksi.
  https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal/actions-being-taken-eu/eu-biodiversity-strategy-2030_fi

  Saako suojelualueilla asua, siirretäänkö väestö?

  Tykkää

 4. Kokeilen bannataanko tämä? Olen aikaisemmin huomannut, että
  – „Author: Toimitus” salli kommenttini, mutta
  – „Author: riikkasoyring” estää (automaattisesti).

  Tämän kommentin olen laittanut „Author: riikkasoyring”:ille.

  Tykkää

  • Miten tuo tuolla lailla? Ei minulla ole mitään estoja päällä. WP lukittaa manuaalisesti hyväksyttäviksi sellaiset kommentit, joissa on useampi linkki..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s