Jeesus Kristus – rakastettu ja kunnioitettu jooga-mestari

Sampo Jurvanen

Pyyhkäisen nyt sormellani kilometrin korkuista majesteettista vuorta, niin että sormeeni jää ehkä hiukan pölyä. Usein kuulee väitettävän, että jooga on kehon ja mielen tasapainoa. Sana jooga on sanskriittia ja se tarkoittaa yhteyttä – ja nimenomaan yhteyttä Jumalaan.

Pääuskonnot ovat syntyneet maantieteellisesti aika pienellä alueella, joten niillä saattaisi olla jokin yhteinen nimittäjä. Nykyisen Intian alueella on opetettu Veda-filosofiaa. Sitä sanotaan myös joogaksi, ja täällä lännessä puhutaan itämaisesta filosofiasta. Ne ovat yksi ja sama asia.

Matematiikasta voi löytää seuraavan harjoituksen: Pekalla on 10 omenaa. Hän antaa niistä kolme Matille ja kaksi Tiinalle. Montako jäi? Ei ole järkevää kinastella siitä, oliko Pekalla varmasti 10 omenaa tai onko häntä edes olemassa. Jumala on antanut korkeat moraaliset ja eettiset ohjeet ihmisille, kuinka tulee elää.

Tämä on erinomainen filosofinen harjoitus. Siihen menee vuosikausia tai koko elämä, matematiikan harjoituksiin ehkä muutama minuutti. Mitähän siitä seuraisi, jos joku lähtisi miekan kanssa heilumaan ympäri maailmaa ja vaatisi ihmisiä uskomaan, että Pekalla on 10 omenaa!

Jeesus käytti itsestään termejä ”Jumalan lähettiläs” ja ”Jumalan poika”. Lopulta hän sanoi ”Minä olen yhtä isäni kanssa.” Vedat ilmoittavat: ”Koko universumissa on vain yksi, ei toista” ja ”Hän joka tuntee brahmanin, tulee brahmaniksi.” Jumala on Rakkaus.

Toimitus huomauttaa * Brahma on hindulaisuuden luojajumala, jonka ajatellaan edustavan toisinaan ihmismieltä ja ajatuksen voimaa. Brahma on maskuliininen ja persoonan sisältävä muoto sanasta ”brahman” – ajaton, kaikkitietävä, kaikkivoipa jne. voima. Brahmaani taas on veda-oppinut, hengelliselle ja älylliselle toiminnalle elämänsä omistanut ihminen – brahmaanit muodostavat papistoon verrattavan luokan. Lähde: Hindulaisuus | Stephen Cross (Tammi 1996). *

Vedat eivät ole valmiiksi pureskeltua tekstiä, joka ilmaisee miten asiat ovat. Se mahdollistaa lukijaansa rakentamaan työkalut, joilla pienentää omaa egoaan pieni muru kerrallaan. Kun ihminen samaistuu kehoonsa ja mieleensä, puhutaan egon syntymästä. Ihminen on kuitenkin henki tai sielu, joka on rakkaus tai tietoisuus. Rakkaus ja tietoisuus seuraavat toinen toistaan ja ne tulevat esille, jos ego ei peitä niitä.

Mieli haluaa esineitä, asioita ja asian tiloja. Kun se saa niitä, voi seurata ylpeys. Jos taas ei saa, mieli näkee helposti muut ihmiset syyllisenä siihen, että omat halut eivät voineet toteutua. Tästä voi seurata kateus, katkeruus ja viha. Jos yksi halu on täytetty, niin kohta tulee kaksi tilalle. Egoa voidaan pienentää vain haluja hillitsemällä. Se vaatii mielen hallintaa. Uskova ihminen pyrkii toteuttamaan Jumalan ohjeita, eikä omia halujaan.

Miksi jooga on niin vaikeatajuista? Siksi, että on vaara: joku, joka tietää miten mieli toimii, voikin alkaa hallita muiden ihmisten mieliä ja käyttää heitä hyväkseen.

Meille syötetään jatkuvasti tunteita herättävää informaatiota. Ihmiskunta piehtaroi tunteissa.

On selvää, että ilot ja surut tulevat ja menevät, mutta niihin ei pidä takertua. Myrkylliseen vihaan ei pidä vajota missään tapauksessa. Se sumentaa järjen.

Käärme on tietoisuuden symboli. Käärme kehotti Eevaa syömään hedelmän hyvän ja pahan tiedon puusta. Eeva haukkasi ja antoi sitten Aatamillekin. Heräsikö tietoisuus ensin naisessa?

Äidinrakkaus on lähinnä Jumalallista rakkautta. Se on pyyteetöntä, eikä edellytä vastavuoroisuutta.

Kun rakkaus lisääntyy, myös tietoisuus lisääntyy.
Kun tietoisuus lisääntyy, myös kyky osoittaa rakkautta lisääntyy.


Kuva: Pete Linforth, Gerd Altmann via Pixabay. Kuvanmuokkaus Johanna L

8 comments

 1. Vanha myyntimiesten viisaus, jolla on tehty valtavasti mammonaa ja joka on niin kaupassa, kuin politiikassakin käytännössä koeteltu opettaa: Ihminen tekee kaikki päätöksensä tunteella ja perustelee ne logiikalla. Myös neuropsykologiset tutkimukset tukevat tätä tietoa. Jokainen ihminen joka haluaa, löytää oman tiensä kohti hengellisyyttä yksilönä. Massoilla ei ole toivoa ja uskonnot ovat hengellisyyden kaupallistumia. Uskonnot vaativat väkivaltaa tuodakseen ilosanomansa kaikkien ulottuville. Hengellisyys edellyttää vain sinun kykenevän katsomaan itseäsi peilistä.

  Liked by 1 henkilö

 2. Niin, kaikki uskonnot kahlitsevat ja taakoittavat ihmistä. Pitää suorittaa hyviä tekoja, katumusharjoituksia, erilaisia riittejä jne. Kaikki uskonnot johtavat lopulta saman jumalan, saatanan syliin. Kaikki uskonnot ovat valhetta, joilla ihminen pyritään pitämään poissa totuudesta ja pelastuksesta.

  Ainoastaan USKO Jeesuksen pelastaa. Ei vaadi mitään suorittamista ja hyviä tekoja jne. Ei tarvitse muuta kuin ottaa vastaan. Usko Herraan Jeesukseen on Jumalan ilmainen lahja, yksin armosta. ei ole mitään muuta nimeä taivaan alla, jossa ihminen voisi pelastua.

  Jokainen ihminen on syntinen ja erossa Jumalasta ja matkalla kadotukseen — Niin kauan kunnes ymmärtää oman syntisyytensä, tekee parannuksen syntielämästä ja uskoo, että Jeesus kuoli ristillä syntiemme puolesta ja nousi kuolleista. Ja pyytää Jeesusta tulemaan sydämeen asumaan, elämän Herrana ja vapahtajana.

  Ja tämä toimii varmasti. Itse olen ollut uskossa Jeesukseen kohta kymmenen vuotta. Minä entinen juoppo, peluri ja huorintekijä, sain Jumalan armosta syntini anteeksi ja synnyin uudesti ylhäältä Jumalan lapseksi. Nyt olen matkalla Taivaan kotiin, eikä kuoleman pelkoa ole. Samalla poistuivat muutkin pelot. Kaikki luotto on Jumalassa. elämä jatkuu silti aika normaalisti, hissukseen ilman rahan ja tavaran himoa. Palvelen Herraa Jeesusta, eikä minun silloin tarvitse palvella syntiä ja olla synnin orja. Vapahtaja vapautti minut orjuudesta!

  Jeesus sanoo: ”minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani!

  Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi.

  Rakas ystävä, valitse elämä, valitse Jeesus!

  p.s. Jeesus ei todellakaan ole jooga-mestari. Jooga on idän uskonto. Jeesus on Herra, Jumala, Vapahtaja ja Jumalan Poika. Raamatun Jumala on yksi, jolla on kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä henki. Raamatun Jumala on kaiken luoja ja suoja, eikä tarvitse ihmisiltä mitään tekoja.

  Muista myös että katolisella kirkolla ei ole mitään tekemistä Raamatullisen kristinuskon kanssa. Katolinen kirkko on antikristillinen lahko, joka harjoittaa epäjumalanpalvontaa. Marian ja paavin palvontaa. Katolinen kirkko on täynnä murhaa ja pedofiliaa. Hedelmistään puu tunnetaan.

  Tykkää

 3. Ja edelleen Vedoja vanhempi lähde on Bockin perheen saaga. Käsittelee myös joogan ja sen alkuperäisen merkityksen. Bockin perhe kantoi saagaa Sa = saada Ga = antaa. Muinaissuomesta ovat lähtöisin kaksi maailman kantakieltä: ruut-kieli ja vaan-kieli. Näiden yhdistelmästä tuli lopulta kolmas kieli: englanti.

  Saagaa tukee myös arkeologiset löydökset jo nyt, mutta museovirasto on suhtautunut erittäin omituisenkin negatiivisesti kohteiden avaamisen suhteen. Kajaanin linna, Raasepuri ja Sipoo ovat joitakin kohteita.

  Löytyy luettavaksi täältä: https://tokentube.net/d/1749499111/Bockin-perheen-saaga—V%C3%A4in%C3%A4m%C3%B6isen-mytologia–1996—-PDF

  Tykkää

 4. Jutun alussa oleva kuva ei esitä Raamatun Herraa Jeesusta: kymmenessä käskyssä sanotaan: Älä tee jumalan kuvaa”. Tämä pätee myös Jeesuksen kuvaamiseen. Kukaan ei voi tietää miltä Herra Jeesus näyttää.
  Jumalasta ei saa tehdä kuvaa eikä palvoa mitään jumalan kuvaa. Jumala on henki.

  Kaikkivaltias Jumala ei tarvitse mitään patsaiden tai kuvien palvontaa. Kyseinen toiminta on epäjumalanpavontaa ja aivan turhaa touhua.

  Jumala odottaa sinuakin tuhlaajapoika tai -tyttö, palaavaksi synnin teiltä kotiin Isän luokse. Jumala ei ketään pakota, mutta Hänen tahtonsa on että kaikki tulisivat parannuksen kautta uskoon Herraan Jeesukseen.
  Valinta on jokaisen oma ja pitää tehdä tämän yhden ainoan meille annetun elämän aikana.

  Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään joka häneen
  uskoo hukkuisi (joutuisi helvettiin), vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

  Rakas ystävä – anna pelastaa itsesi. Ota Jeesus vastaan jo tänään, huomenna voi olla myöhäistä…

  Tykkää

 5. Idän oppeihin syvällisemmin sekaantunut voi saada pahastikin sitovat voimat kimppuunsa. On kuitenkin yksi nimi, Jeesus Kristus, jonka kautta sielunvihollisen voimista voi vapautua:

  Pari lukusuositusta:

  https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/gurun-kuolema-maharaj-r-rabindranart/

  https://www.kkjk.fi/product/pime-valoa-barbara-szandorowska

  https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/vapautettu-gertrud-storsjo/

  https://www.linnunrata.org/artikkelit/pelastus-vai-uskonto.php

  Johanneksen evankeliumi:
  14:6 Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

  Filippiläiskirje:
  2:9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
  2:10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
  2:11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

  Tykkää

  • Jos tiedät missä se piru on, niin lähetä se tänne minun luokseni. Me teemme porukalla sen hiilihangosta kynttilänjalkoja. Rakkauden edessä rautakin taipuu.

   Tykkää

   • Piru (saatana, sielunvihollinen, paholainen, tämän maailman ruhtinas, valheen isä jne.) taipuu ainoastaan Raamatun Jeesuksen nimessä, ei missään muussa nimessä. Omassa voimassasi ilman Jumalan antamaa Pyhää Henkeä et pysty tekemään viholliselle mitään. Raamatusta löytyy loistava esimerkki (Skeuaan pojat), mitä käy, kun lähtee omassa voimassa sohimaan vihollista:

    Apostolien teot:
    19:11 Ja Jumala teki ylen voimallisia tekoja Paavalin kätten kautta,
    19:12 niin että vieläpä hikiliinoja ja esivaatteita hänen iholtansa vietiin sairasten päälle, ja taudit lähtivät heistä ja pahat henget pakenivat pois.
    19:13 Myöskin muutamat kuljeksivat juutalaiset loitsijat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden ylitse, joissa oli pahoja henkiä, sanoen: ”Minä vannotan teitä sen Jeesuksen kautta, jota Paavali julistaa.”
    19:14 Ja niiden joukossa, jotka näin tekivät, oli myös erään juutalaisen ylipapin, Skeuaan, seitsemän poikaa;
    19:15 mutta paha henki vastasi heille sanoen: ”Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?”
    19:16 Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta.
    19:17 Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti.
    19:18 Ja monet niistä, jotka olivat tulleet uskoon, menivät ja tunnustivat ja ilmoittivat tekonsa.
    19:19 Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa.
    19:20 Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui.

    Alkuperäisen tekstisi perusteella vihollinen on jo luonasi. Kirjoitan tätä rakkaudellisesti…en siis haasta riitaa, enkä halua tuomita sinua, mutta valhe ja totuus sekoittuvat tekstissäsi pahasti. Juuri näin vihollisen eksytykset toimivat. Ehdotan, että otat Raamatun lukuun ja pyydät Herraa Jeesusta Kristusta avaamaan sinulle Pyhän Hengen kautta kirjoituksia. Kannattaa muistaa, mitä Jeesus sanoi:

    Matteuksen evankeliumi:
    22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: ”Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

    Lisäksi mainittakoon, että väärä evankeliumi tuo kirouksen elämään. Paavali varoittaa tästä:

    Galatalaiskirje:
    1:6 Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
    1:7 joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
    1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
    1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.
    1:10 Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.
    1:11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;
    1:12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.

    Ole runsaasti siunattu Herran Jeesuksen nimessä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s