Elvytyspakettiäänestyksen hyvät, pahat, tyhjät, poissa ja parvekkeella

Suomen… anteeksi, Euroopan unionin eduskunta hyväksyi tiistaina 18.5.2021 elvytyspaketin eli EU:n omien varojen päätöksen, EU-sopimusrikkomusten ja yhteisvelan äänin 134-57 (tyhjiä 2, poissa 6).

Suomalaisille on siis tiedossa veronkorotuksia ja leikkauksia sekä pk-sektorin kapenemisen kautta lisää työttömyyttä.

Euroopan unionille maksettavien maksujen ja veronkorotusten puolesta äänestivät JAA:

SDP
SDP: TULEVAISUUSLINJA– SDP:N VAALITAVOITTEITA JA MUUTOKSEN SUUNTA 2030, s.23 — Jokainen jäsenmaa on vastuussa omista veloistaan… paitsi nyt. Rakennetaan myös pankkiunioni, jossa vastaamme EU-alueen pankkien veloista tulevien kriisien aikana. Periaatteet ja demokratia saavat mennä manalan kuiluun.
Keskusta
Sipilän mukaan Suomi on koko ajan valmiimpi siihen, että EU:sta tulee liittovaltio.” Keskusta oli mukana hylkäämässä kansalaisaloitetta, jossa vaadittiin kansanäänestystä elvytyspaketista ja sen mukana tulevista yhteisveloista.
Kokoomus
Vihreät
Sisäministeri Maria Ohisalo kehuu Twitterissä vihreiden olevan Suomen yhteisvelka-myönteisin puolue. Suomi tukee elvytyspaketin kautta muiden maiden kilpailukykyä Suomeen nähden, ja kuivattaa omaa talouttaan.
RKP
EU:n perussopimuksia rikkovasta elvytyspaketista luopuminen on oikeutusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä vastuutonta. EU:n budjettiin elvytyspaketin hylkäämisellä ei todellisuudessa olisi ollut vaikutusta.
Vasemmisto

Vertaa ”Pussi-Paavo” Arhinmäen sanomisia MOT: Koronatuki ja suuret lupaukset -ohjelmassa haastatellun hallitusammattilaisen ja konsultin sanomisiin:

Se mistä puhutaan nyt paljon, joka mua pikkasen särähtää korvaan, on se, että sanotaan, että eihän tässä nyt ole niitä konkursseja hirveesti tullut. No joo, ei ole tullut vielä. Siinä on muutama syy. Yks on se, että ne tulee aina viiveellä, koska yrityksethän yrittäjähän tyypillisesti on sellainen, että se ei helposti anna periksi. Meillä on paljon yrittäjiä, jotka sinnittelee viimeiseen asti.

Sitten kun ne sinnittelee viimeiseen asti, niin ne joutuu lopettaan, mutta ne ei välttämättä edes mene konkurssiin sen takia, että pienellä yrityksellä ei ole varaa konkurssimenettelyyn, ne vaan jää niin kuin pois. Konkurssit raukee, joka tarkoittaa sitä, että se yritys loppuu, mutta se ei näy konkurssitilastoissa.

Ja varsinkin pienille konkurssi maksaa tommosen 10 000, suurin piirtein, 15 000. Niin jos ei sillä ole sitä rahaa siellä pesässä, niin kukaan asianajaja ei vie sitä edes konkurssimenettelyyn. Eli ne vaan loppuu ja hiipuu. Ja puolentoista vuoden, kahden kuluttua se poistetaan tuolta Kaupparekisteristä ja sitten yrittäjä ilmoittaa verottajalle, että liiketoiminta on lakannut. Sillä ne hiipuu pois. Hiljainen kuolema, jota ei näy tilastoissa.

Jarmo R. Lehtinen

VASTAAN äänestivät PS:n ja KD:n lisäksi:

Autto, Heikki (kok), Harry Harkimo (Liike nyt), Eestilä, Markku (kok), Heikkinen, Janne (kok), Heinonen, Timo (kok), Hoskonen, Hannu (kesk), Kettunen, Tuomas (kesk), Koulumies, Terhi (kok), Laiho, Mia (kok), Risikko, Paula (kok), Rydman, Ville (kok), Sankelo, Janne (kok), Turtiainen, Ano (at), Vestman, Heikki (kok)

TYHJÄÄ

äänestivät Kauma, Pia (kok), Tolvanen, Kari (kok)

POISSA

olivat Hänninen, Katja (vas), Kiljunen, Kimmo (sdp), Kulmuni, Katri (kesk), Mustajärvi, Markus (vas), Myllykoski, Jari (vas), Yrttiaho, Johannes (vas).


Kirjoitettu 19.5.2021, päivitetty 2.6.2021 ja 7.6.2021. 
Julkaisun venyminen johtui editoinnin puolilomasta, Johanna pahoittelee.

Kommentti

Suomen rooli EU:ssa on selvä, se on ainaisen maksajan rooli. Mutta mikä on EU:n rooli maailmassa? Tätä joutuu kysymään, kun perustelut jatkuvaan rahan lappamiseen EU:lle ovat tasoa ”välttämätön paha” ja ”muuten tulee Euroopan unionin tuho”.

Suomen osuus Ota kaksi, maksa kuusi -paketista on pienentynyt alle kahteen. Maksamme enemmän, saamme vähemmän. Ei tullutkaan rahaa vaan meni.

Olli Kotro (ps) Twitterissä: ”Suomi onkin enää saamassa 1,9 mrd. Noh, mitäs pienistä.” Suomi saa antamistaan velkamiljardeista takaisin työllisyyteen ja kasvuun 43 miljoonaa, alueille ja pk-yrityksille 160 miljoonaa. Saattaa olla, että Suomi ei elvy näillä eväin eikä vientialijäämä kapene.

EU:n koronaelvytysvelkapaketti – Miten Suomi käyttää rahat? Käytämme ne Agenda2030:n ja WEFiläisyyteen: 30 prosentilla pelastetaan ilmastoa. Pk-yritykset saavat mennä konkkaan. Elvytyspaketti on ilmastopaketti.

KYSYMYS SUOMEN HALLITUKSELLE: Mitä on luvattu elvytyspakettia varten otettavan velan velkatakauksina lainanantajille? Pohjavedet?

Loppukevennys raskaille uutisille: Kokoomus valittaa hallituksen askeleesta ylivelkaantumista kohti äänestettyään juuri JAA yhteisvelalle, uusille EU-maksuille, EU-veroille ja sopimusrikkomuksille.

Tämä teksti on kirjoitettu 19.5. heti elpymispaketti-äänestysten jälkeen. Kesäkuun alussa tuli salaliittoteoreetikoiksi nimiteltyjen ennakoima tieto: ”kertaluonteisesta ja tarkkarajaisesta” elpymispaketista halutaan pysyvää.

Viikon sisään on EU:n suunnalta esitetty yhteisen verotuksen ja budjetin lisäksi myös yhteistä eurooppalaista työttömyysturvaa sekä toisen elpymispaketin, tilapäisenä markkinoidun SURE-mekanismin muokkaamista pysyväksi rahastoksi.

”Tutkijat korostavat, että jos SURE-mekanismista tehtäisiin pysyvä, Euroopan komissio voisi kriisitilanteessa toimia nopeasti ilman, että jokaisen jäsenmaan on erikseen hyväksyttävä se” tarkoittaa selkosuomeksi: liittovaltion jäsenmailta ei enää tarvitse kysyä.

Onko ”vainoharhaisilla” realistisempi maailmankuva? Miksi yksikään eduskuntapuolue ei kysy, mitä etuja ja turvaa suomalaisille tarjoaa sellainen rakenne, joka täytyy vuosittain pelastaa omien poliittisten päätöstensä seurauksilta?

RS

Aiheeseen liittyy

Euroopan johto tähtää hikipajaunioniin
Söyring, Riikka | US Puheenvuoro (1.12.2014)
Elvytyspaketti joka ei elvytä
(AM 6.5.2021)
Hyvää yhteisvelkaunionin liittovaltionpäivää!
(AM 13.5.2021)
Veteraanimepiltä velkaunionille ”ei”
(JL/AM 23.1.2021)
Miksi Fixit? Siksi!
(RS/AM 9.12.2020)
EU-elvytys tukee suuryrityksiä yhteiskunnan kustannuksella
(AM 22.8.2020

Lähteitä

Eduskunta: EU:n monivuotisen ​​rahoituskehyksen ja elpymisvälineen käsittely 2020-21

European Parliament: BRIEFING 2021-2027 MFF, Update of a Briefing published on 22 March 2021.EPRS | European Parliamentary Research Service PE 690.520: National ratification of the Own Resources Decision, State of play on 5 May 2021 [Kertaluonteisen” NGEUn hyväksymisellä hyväksytään jatkuvat maksut (Own Resources Decision, ORD) EU:lle.]

Kuva: Joakim Vigelius via Twitter

6 comments

 1. ”Suomi on kolmatta vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa, käy ilmi YK:n onnellisuusraportista.”

  No onhan naurun aihetta päättäjämme sylin täydeltä antaneetkin sivullisille.
  Onnelliseksi on meilläkin kutsuttu sellaista hyväntahtoista liian hyväuskoista kilttiä hölmöä.

  Ainoa tie joka pelastaa Kansamme ja Maamme on laillisuudentie joka velvoittaa kansanpetturit vastaamaan tekemisistään, vapauttaen Suomen heidän tekemistään rikollisuuksista ja palautta Suomen Itsenäisyyden sekä valuuttamme Markan, juuri niin kuin ovat osoittaneet Jaana Kavonius, Jukka Davidsson, Ossi Tiihonen ja monet muutkin asiantuntijat.

  Kansan on korkea aika nousta vaatimaan oikeuksiaan sankoin joukoin perääntymättä askeltakaan, ennen kuin tämä harvain mafia on saatu telkien taakse.
  Oi Nouse Suomi Sinun Päiväs Koittaa!!!

  Tykkää

 2. Paketin rahoilla rakennetaan myös DIGIDIKATUURIA. Suomen PERUSTUSLAKI ja Euroopan neuvosto eivät merkitse mitään kun ihmisiä aletaan nyt jakamaan vuohiin ja lampaisiiin. Kupletin juoneen kuuluu että syksyllä tulee mukamas tavallista vaarallisempi INFLUENSSAKAUSI ja maskeja ja muuta touhua pitääkin jatkaa. ROKOTUSTEN aiheuttamat ongelmat tullaan selittämään tällä keinolla.

  Tykkää

  • Juuri näin.
   Syksyllä julistetaan flunssakauden alkaessa se jo nähty covid-21, joka on vaarallinen rokotetuille, mutta josta sitten syyllistetään rokottamattomia, koska he muka ovat ”oireettomia taudinkantajia”, siis terveitä. Terveyshän tuntuu olevan tauti nykyään.

   Tykkää

 3. Ihan vaan kerratakseni.Suomi on nyt Sanna Marinin johdolla ottanut ensimmäistä kertaa EU:n historiassa yhdessä muiden EU- maiden kanssa velkaa ja rikkoo näin räväkästi perussopimusten pykäliä. Velan tarkoitus on sinänsä ylevä;sillä elvytetään koko EU pandemian jäljiltä. EU nimittääkin itseään jo New generation EU : ksi (NGEU).

  ” Oi Nouse Suomi Sinun Päiväs Koittaa”. Ehkä ei kuitenkaan kannata ainakaaan kapinaan nousta, sillä koronankieltäjien joukko on kuitenkin melko lailla ”aseeton”. Suomen Supokaan ei näytä olevan liittynyt globalistien vastaisten salaisten palvelujen joukkoon. Kannattaa siis pikemminkin odottaa, kunnes USA: n presidenttiysvääristymä oikenee. Dominion ohjelmathan ovat olemassa eli ovat faktaa eikä fiktiota. Klaus Schwabin Great resettiä vastustavan rintaman salaiset palvelut sanovat Bill Gatesinkin kadonneen jonnekin.

  Elämme näköjään jo kuinka kauan digidiktatuurissa , koska äänestämällä emme voi vaikuttaa. Kaikki saavat kyllä
  nytkin maski kasvoilla kirjoittaa mieleisensä kandidaatin numeron ” sinetöitävään” äänestyslipukkeeseen. Mutta mutta valitettavasti greatresettiläiset a la Schwab ovat jo lasketuttaneet tai ” valinneet” dominion ohjelmilla etukäteen haluamansa kandidaatit. Auditoinnit USA : ssa eivät ehdi vielä ” Suomea” kunnallisvaaleissa auttamaan.

  Venäjän Putin on nyt kaksi kertaa ilmoittanut kantansa, ensin vastaamalla suoraan julkisuudessa Schwabille ettei kannata Davosilaista great resettiä ( onhan olemassa myös toisenlainen great reset). EU: n elvytyspakettiin liittyviin ilmastotoimiin kuten hiilidioksidipäästöjen nollaukseen Putinin näkemyksen mukaan ei CO 2 ole edes se ongelma vaan metaani.

  Ihmetyttää aina välillä että mitenköhän kansanedustajamme ja kohta valitut kuntapäättäjämme aikovat oikein selvitä tilanteesta kun koronapandemiaverho repeää ja hiilidioksidin merkitys elinehtonamme alkaa paljastua
  äänestäjille. Turvautuuko eduskuntamme armeijan sotilaiden kanssa jopa rokotussotaan.

  Sanna Marinin sanotaan olleen EU: n elvytyspakettiasiassa EU-komission silmätikkuna. Sanna ei pettänyt.
  Kun lukee tiettyjä vanhoja tekstejä Pohjolan synnystä, mannerlaatoista, napojen siirtymisistä jne. saattaa törmätä
  myös Rudolf Steinerin kirjoituksiin tulevasta. R. Steiner kirjoitti esimerkiksi, on tuleva rokote, jonka vaikutuksesta
  ihminen ei enää tiedosta sieluaan ja henkeään. Toisaalla taas R.S. kirjoittaa juuri Suomen olevan avain asemassa ja alullepanija uuden henkisyyden maailmalle.

  Olisikovatkohan globalistit jälleen käyttämässä Great reset -käsikirjoituksiinsa myös olemassaolevia Rudolf Steinerin kirjoituksia? – mene ja tiedä. 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s