Yle laillisen markkinoinnin rajamailla

Marraskuussa 2013 kirjoitin Verkkomedialle blogitekstin, joka käsitteli Joulupukin ottamaa influenssarokotusta. Liki kahdeksan vuotta myöhemmin piikille käy toinen Rovaniemen vientituote, itse Lordi, kertoo Yle. Joulupukki ei ottanut koronapiikkiä; ”Joulupukilla ikää on jo sen verran, että hän on ehtinyt rokotukset saada.”

Fimealla odottaa ilmoituksensa mukaan käsittelyä noin 6500 haittavaikutusilmoitusta. ”Yksi ilmoitus sisältää keskimäärin viisi epäiltyä haittavaikutusta, joten ilmoitettujen haittojen määrä on suurempi kuin ilmoitusten määrä.” Taulukossa näkyvät ilmoitukset sopii siten kertoa viidellä.

Se tekee 14 950 ilmoitettua haittaa käsitellyissä ilmoituksissa. Siihen päälle käsittelemättömät. 63% ilmoitetuista haitoista on vakavia.

Fimea 2.8.2021

Joulupukin ja Lordin ohella nuorten seuraamat somevaikuttajatkin on valjastettu pandemian rakentamiseen ja virallisen koronanarratiivin edistämiseen.

AvoinMedia julkaisee nyt uudelleen blogitekstini (alla) Joulupukin influenssarokotuksesta asian tultua koronapiikki-yhteyden takia ajankohtaiseksi. Kokeellisen, testivaiheessa olevan mRNA-geeniterapiapiikin mainostaminen verorahoitteisessa Ylessä ei liene ihan sitä vastuullisinta journalismia.

Lääkeyhtiön tuottehet, somat antimet, kukin tonttu tuo hyvän lapsen luo. Lala lallallaJoulupukki on siirtynyt lääkeyhtiöiden leipiin mainostamaan influenssarokotteita.

Joulu tulla jollottaa, pukki piikille käy


Sanomalehti Kaleva yhdessä YLEn kanssa tiedottaa joulupukin piikityttäneen itsensä influenssarokotteella.
Tapahtumapaikkana on ollut Napapiirillä sijaitseva joulupukin pajakylä.


Rovaniemen kaupungin, ”Joulupukin virallisen kotikaupungin” nettisivuilla perustellaan influenssapiikin ottamista luetteloimalla syitä sille, miksi influenssapiikki on hyödyllinen.

Mitään mainintaa vastakkaisia tuloksia saaneista tutkimuksista ei sivulla näy.

Lääkärilehti The Lancetin Infectious Diseases -osiossa julkaistiin vuonna 2011 meta-analyysin tulokset, jossa
osoitettiin, että A- tai B-tyypin influenssavirusta sisältävä influenssarokote torjuu 1,5 flunssaa per sata rokotettua aikuista. On myös arvioitu, että A- tai B-tyypin influenssaan sairastuu vuositasolla 2,7 prosenttia väestöstä. Suurin osa flunssakautena kiertäviä tauteja on influenssan kaltaisia sairauksia (ILI) so. ne aiheuttavat samantapaisia oireita, mutta ne eivät ole influenssaa, eikä rokote niin muodoin tehoa niihin. Riskiryhmään kuuluviksi laskettujen yli 65-vuotiaiden osalta influenssarokotteiden tehokkuudesta ei ole mitään näyttöä, sanotaan Lancetissa.


Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC myönsi vuonna 2011, että influenssa-rokotteiden tarjoama suoja hiipuu, ja siksi tarvitaan uusi rokote joka vuosi. Kuitenkin rokotteiden idea on, että ne tarjoavat elinikäisen suojan esimerkiksi rokkoja vastaan.

Influenssarokotteiden sisältämät virustyypit valitaan arvaamalla so. Maailman terveysjärjestö WHO arvaa, mitkä influenssavirustyypit todennäköisimmin kiertävät maailmaa kunakin vuonna, ja rokotteet valmistetaan sen mukaan. WHO:n arvaus saattaa osua oikeaan tai sitten se saattaa mennä pieleen kuin Euroopan komission talousennusteet. Lisäksi virukset muuntautuvat; näin ollen influenssarokotteen teho vaihtelee, minkä THL:kin myöntää.

Pikkulasten influenssarokotusten määrät ovat puolittuneet vuodesta 2007, kertoi Helsingin Sanomat elokuussa. Myös yli 65-vuotiaiden rokoteinnostus on laantunut. Onko joulupukki-kampanja yritys lisätä rokotusten ottamista hyödyntämällä ihmisaivoihin kehittyvää assosiaatiorataa (SLF)?

Assosiaatiorata yhdistää toisiinsa etuaivoissa sijaitsevan, tunteita tunnistavan alueen päälakilohkon aistiärsykkeitä tunnistavaan keskukseen. Assosiaatioradan kautta ennaltaan tuttu myönteinen tai kielteinen mielikuva yhdistetään ärsyke-viestiin, mikä pyöräyttää käyntiin mm. päätelmien teon.

Yksinkertaistettuna se toimii näin:

Joulupukki = kiva

Joulupukki = antaa lahjoja

Joulupukki ottaa rokotteen = rokote on lahja ja kiva.

Kuluttajavirasto kertoo laillisesta markkinoinnista seuraavaa: Asiakas tarvitsee ostopäätöksensä tekemiseen aina vähintään seuraavat tiedot:

 • Mitä tarjotaan
 • Kuka tarjoaa
 • Millä hinnalla
 • Turvallisuuden kannalta tarpeelliset tiedot

Epäasianmukaisten keinojen käyttäminen markkinoinnissa ei ole eettisesti hyväksyttävää. Markkinointi ei saa siten sisältää lapselle suunnattuja suoria ostokehotuksia eikä rohkaista lasta tai nuorta painostamaan vanhempia ostamaan sponsorin tai muun markkinoijan tuotteita.


Markkinoinnista on aina käytävä selkeästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus eli mainos on voitava tunnistaa
mainokseksi. Piilomainontaa tai muuta peiteltyä mainontaa ei saa käyttää.

Lapsiin kohdistetun mainonnan suhteen tulee olla erityisen tarkkana.


”Lapset tulkitsevat saamiaan mainosviestejä hyvin konkreettisesti eikä heillä ole aikuisten kykyä ymmärtää
mainonnassa käytettyä huumoria, ironiaa tai muita piiloviestejä. Lapsi ei myöskään ymmärrä kuvitteellisten ja tosiasioiden eroa. Siksi lapsiin kohdistuvan mainonnan pitää olla niin konkreettista, että lapsi ymmärtää mainosviestin oikein. Markkinoinnissa on vältettävä suostuttelevaa ja lapsiin voimakkaasti vetoavaa menettelyä: ei ole asiallista houkutella tuotteen ostamiseen käyttämällä sarjakuvahahmoja.”


Olisikin suotavaa, että lääkemarkkinointia valvova laitos — joka tosin on lääketeollisuuden laitos — alkaa välittömästi selvittää joulupukki-rokotemainosten taustalla olevia tahoja. Mikäli osoittautuu, että Rovaniemen kaupungin kyseenalaisen lääke-matkailumarkkinoinnin lisäksi mukana on valtion laitos Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), jonkin yritysyhteistyökumppaninsa (lääkeyhtiö) kanssa – sen lisäksi, että verovaroilla rahoitettu valtion media YLE on levitellyt eettisesti arveluttavaa materiaalia ”uutisena” – asian luonne muuttuu vakavammaksi.

Vuonna 2013 käyttämäni lähteet:


Rovaniemi; The official hometown of Santa Claus: Santa Claus given his influenza vaccine at Arctic Circle

Kaleva: Joulupukki sai influenssapiikin

YLE: Joulupukki otti influenssarokotteen

The Lancet, Infectious Diseases: Efficacy and effectiveness of influenza vaccines: a systematic review and meta-analysis

THL: Rokottajan käsikirja

Helsingin Sanomat: Pikkulasten influenssarokotusten määrä romahti

Kuluttajavirasto: Markkinointi ja mainonta

sekä hajanaista materiaalia aiheesta Superior Longitudinal Fasciculus Functions

Aiheeseen liittyy:

Lääketeollisuuden piilotettu vaikutus politiikkaan (AM 8.7.2021)

Pelko on tehokas suostuttelija: koronavirus-uutisointiohjeistus käyttäytymistieteilijöiltä (AM 30.7.2020)

Marinin hallituksen mielikuvaohjaillut koronatoimet (AM 23.6.2021)

Hyväntekeväisyyskartellin maailmanvalloitusprojekti (AM 15.4.2020)

EU: 2 miljoonan k-piikkihaitan raja lähestyy (AM 27.7.2021)

Artikkelikuva: Yle, kuvanmuokkaus RS

TARKENNETTU 2.8.2021 klo 18:53 muotoon ”… ilmoitettua haittaa käsitellyissä ilmoituksissa. Siihen päälle käsittelemättömät. ”

13 comments

 1. Huomatkaa:

  Käsitellyt haittailmoitukset 2990 x 5 = 14 950
  Käsittelemättömät 6500 x 5 = 32 500

  Yhteensä 47 450 ilmoitettua haittaa, joista 29 893 (63%) vakavia

  jolla lähenemme Ruotsin ja Norjan haittailmoitusten tasoa.


  EDIT. ja koska vain noin1% rokotehaittavaikutuksista ilmoitetaan, tuo 47 450 pitäisi kertoa 99:llä jolloin saadaan lähes puoli miljoonaa koronapiikkihaittaa pelkästään Suomessa.

  Tykkää

 2. Kiitos jälleen hyvästä tiedosta, itse olen jo miettinyt miten minun tulee suhtautua lähipiirini veli ja vaimon sisarukset ovat menneet piikkiin kaks kertaa. Vaimon ja lapseni ja lapsenlapseni olen saanut pidettyä erillään piikistä.
  Tästä varistelusta on puhuttu, mutta kuinka läheiset kanssakäymistä rokotettujen kanssa voivat olla tartunta ” vaarallisia” itse en pelkää ajattelen vain läheisiä. Kun rokotetut muuttavat viruksen vaarallisemmaksi.

  Tykkää

  • Koska koronapiikki muuttaa ottajansa piikkiproteiinitehtaaksi, piikitettyjen pitäisi olla karanteenissa. Toisaalta kukaan ei tunnu tietävän, kauanko ilmiö jatkuu, sehän saattaa olla lopun ikää.
   Loppu ikä karanteenissa olisi karu kohtalo ja elinkautinen tuomio viranomaisiin luottamisesta.

   En osaa vastata kysymykseesi.

   Tykkää

 3. Nyt on niin että PCR-HUIJAUKSEEN perustuva KORONAHUIJAUS jossa korona ja influenssa ovat menneet iloisesti sekaisin saadaan loppumaan vain ja ainoastaan VAIHTAMALLA MAAMME POLIITTISET PÄÄTTÄJÄT. Mitään muuta keinoa ei ole. Rokotuksia ei missään oloissa tulla lopettamaan HAITTAVAIKUTUSTEN takia koska rokotteilla pyritään DEPOPULAATIOON. Mitä enemmän haittoja sitä parempi ELIITILLE. Mitä tulee esim . eroon EU:sta, eurosta ja Naton isäntämaasopimuksesta, niin siihen tarvitaan muutos Suomen POLIITTISEEN JÄRJESTELMÄÄN. Suomen pitää jäädä TRANSHUMANISMIN ja VIHERKOMMUNISTISEN DIGIDIKTATUURIN ulkopuolelle.

  Tykkää

 4. Reilu vuosi sitten 4.7.2020 Yle kirjoitteli tosissaan salaliittoista.

  https://yle.fi/uutiset/3-11386660

  Raskaslukuinen pitkä artikkeli, mutta tässä highligt Venäjän valtion median koronauutisointia käsittelevästä osuudesta:

  ”Useiden monikielisten ja laajalle (siirryt toiseen palveluun) levinneiden salaliittoteorioiden mukaan COVID-19-epidemian avulla valmisteltaisiin ”pakkorokotuksia”. ”

  Tiesittekö, että THL:ssäkin on ollut 10 vuotta palkkalistoilla salaliittoteoreetikko? Ja josta kollega tuossa tekee jutun lisäten vähän Venäjää soppaan.

  Aika mielenkiintoista verrata vanhojen uutisten väitteitä ja omia sen aikaisia kirjoituksia nykyiseen kehitykseen. Ite tiesin jo tuolloin pyrkimuksestä luoda globaali ID2020 passijärjestelmä Agenda 2030:n tueksi, mutta Aro ei mainitse koronapasseista mitään.

  Tykkää

  • Kuluneet pari vuotta ovat olleet sellaisia, että salaliittoteoriat ovat muuttuneet salaliittofaktoiksi nopeassa tahdissa.

   Ihmettelen, huomaavatko kaikki median kuluttajat saman vai onko ihmisen muisti tosiaan niin lyhyt.

   Tykkää

   • Tälläinen tuli vastaan JuutaLois tuubiss…

    Whats the difference between a conspiracytheory..and the truth..?

    ….6 months.

    Tykkää

 5. Nyt kun hallitus palailee kesälomiltaan ja kuulee ”asiantuntijoita” ”kriisistä” niin maailmalta tutut pakkotoimenpiteet rantautuvat Suomeenkin. Sen seurauksena työnantajat alkavat vaatia piikityksiä työntekijöiltään.

  Kun näin tulee tapahtumaan.. on se työntekijän pyydettävä kirjallisena. Tällöin on hyvä kiinnittää huomiota sanamuotoon.. jos työnantaja pakottaa piikitykseen uhkaamalla erottamisella.. on syytä vastata (kirjallisesti!) kertomalla työnantajan korvausvelvollisuudesta mahdollisista haittavaikutuksista. Työnantajaa ei ole vapautettu korvausvelvollisuudesta ko. kokeelliseen geenimanipulaatioon pakottamisesta.

  Lähetä myös em keskustelu liittosi lakimiehelle ja/tai riippumattomalle asianajajalle.. ennen kuin menet piikille.. tai jätät menemättä..

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/employers-will-ne-responsible-for-mandatory-vaccine-reactions/

  Tykkää

  • Kyllä. Ihmiskokeeseen osallistumiseen ei saa pakottaa. Varsinkaan kun vakuutukset eivät korvaa kokeellisista, testivaiheessa olevista koronapiikeistä koituvia haittoja.

   Tykkää

 6. Riku Nieminen 21. kesäkuuta Twitterissä:

  ”Sanoivat kristallihipit tai N.W.O/Bill Gates/5gsiru -sekopäät teille mitä tahansa niin ottakaa nyt hyvänen aika se koronarokote.”

  Riku Nieminen 3. elokuuta Twitterissä:

  ”Päivystyksessä (Mietteliäät kasvot-emoji) Futiksen jälkeen alkoi muljunta rintakehässä. Ei Mitään muita oireita.
  Sydänlihastulehdus tai sydänpussitulehdus, epäilee kardiologi.
  Yön yli tarkkailua ja jos pumppu tulehtunut niin 1kk liikuntakieltoa. Aikamoista.
  Henkilökunta tekee timanttista työtä.”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s