Salaliittorealisti haistaa salaliiton käryn

Samu Seppälä

On jo korkea aika viskata termit salaliittoteoria ja salaliittoteoreetikko romukoppaan, ja sulkea sen kansi visusti kiinni. Tunnustan olevani pesunkestävä salaliittorealisti. Miksi näin?

Liian kauan olen joutunut todistamaan salaliittoteorioiden muuttuvan salaliitoiksi, yksi toisensa perään. En voi mitenkään pitää itseäni vain salaliittoteoreetikkona. Se olisi valhe. Se olisi petos itseäni kohtaan. Ja uskon, että meitä on jo todella iso määrä samalla tapaa ajattelevia. Ollaan siis ylpeästi salaliittorealisteja!

Viime aikoina olen saanut todistaa, jälleen kerran, muutamia seikkoja jotka ovat vahvistaneet ajatusta eräänlaisesta koronasalaliitosta. Tai salaliitosta, mikä on kietoutunut koronanarratiivin ympärille.

Valta kuuluu kansalle -puolue (VKK) esitti hiljattain tutkintapyynnön koronainjektioista hallitukselle. Hallitus ei kuitenkaan, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun johdolla, ole halukas selvittämään näiden injektioiden sisältöä.1 Jo tämän luulisi nostattavan jopa salaliittoihin epäilevästi suhtautuvan kansalaisen kulmakarvat pystyyn!

Miksi näitä injektioita ei olla valmiita tutkituttamaan, jos hallituksella ei ole mitään salattavaa? Tämä on vähintäänkin epäilyttävää toimintaa. Valta kuuluu kansalle -puolue on tehnyt myös toisen esityksen eduskunnalle, jossa se esittää kaksi kirjallista kysymystä liittyen sairaustilastoihin ja koronainjektioiden puhtaustesteihin.2

Vastakaikua ei ole toistaiseksi tullut. Koronainjektioiden sisältöä ei siis olla valmiita selvittämään. Mutta hei, mikä mahtava uutinen se onkaan, että D-vitamiinipurkkien sisältö tutkitaan laboratoriossa!3 Meidän hyvinvoinnista ja terveydestä selvästi (sarkasmivaroitus) välitetään.

Liekö D-vitamiinituotteista tehty myös noin 20 000 haittavaikutusilmoitusta Fimeaan, niin kuin on tehty koronainjektioista 19.10.2021 mennessä.4 En malta odottaa tutkimustuloksia D-vitamiinien sisällöstä! Toki olisin iloinen, jos näitä koronainjektioita tutkittaisiin yhtä innolla. Mutta siihen taitaa olla vielä matkaa.

Lisää vettä salaliittorealistin myllyyn on heittänyt THL:n ja muiden viranomaisten määritelmät rokotetulle ja rokottamattomalle henkilölle. Luottamusta ei ainakaan lisää se, että näitä määritelmiä on muutettu kuluvan syksyn aikana tuon tuosta.

Vielä lokakuun alussa on laskentatapa kuulunut niin, että ensimmäisen rokoteannoksen saaneeksi on määritelty henkilö, jonka oireiden alkamisesta (injektio-oire?!) on kulunut vähintään yksi kalenteriviikko ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.5

Sittemmin THL on muuttanut laskukaavan sellaiseksi, jossa ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen odotetaan kolme kalenteriviikkoa. Vasta tämän jälkeen henkilö lasketaan kertaalleen rokotetuksi.6

Tämä on silkkaa numeroilla ja tilastoilla pelaamista, jolla pyritään pitämään kansalaiset mahdollisimman sekavassa ja tietämättömässä olotilassa. Olen vaatinut kirjallisesti THL:ltä perusteita laskentatavan muutoksille niitä vielä kuitenkaan saamatta.

No, se koronainjektioista ja epämääräisen järjettömistä määritelmistä. Koronapassi on myös salaliittorealistille mielenkiintoinen aihe. Eduskunnassa äänestettiin koronapassin käyttöönotosta 15.10.2021, eli noin kolme viikkoa sitten. Kun tuolloin ennen varsinaista äänestystä lähestyin meidän kansanedustajia asian tiimoilta, kuuluivat vastaukset kutakuinkin seuraavanlaisesti:

“Koronapassin käyttöönotto ei tule vaikuttamaan muuhun kuin ei-välttämättömien palvelujen käyttöön. Näitä ei-välttämättömiä palveluita ovat mm. ravintolat ja erilaiset urheilu- ja kulttuuritapahtumat.”

Minulle vakuuteltiin kovasti, että elämä jatkuisi muuten aika normaaliin tapaan. Osasin kuitenkin aika hyvin epäillä näitä lupauksia. Sen vuoksi en jaksanut yllättyä siitäkään, että jo kolme päivää ennen varsinaista äänestystä, on eduskunnassa tehty valmisteluja ja vaatimuksia passin käyttöönotosta mm. työpaikoilla.7

Meille on siis valehdeltu kirkkain silmin päin kasvoja. Tässäkin asiassa.

Edellä mainitut vain vahvistavat käsitystäni salaliitosta, tai salaliitoista, todeksi. En sitä muulla tapaa enää osaa kuvailla. Toki on mahdollista, että kansanedustajien joukossa vallitsee myös silkkaa tietämättömyyttä, ymmärtämättömyyttä sekä kyvyttömyyttä asioiden kokonaisvaltaisempaan ja laajempaan tulkitsemiseen.

Aika näyttää, mitä kaikkea esimerkiksi koronapassi tulee vielä koskemaan. Uskallan epäillä, että olemme menossa sen kautta kohti täydellistä dystopiaa, jossa ihmisoikeudet heitetään teknokraattisen totalitarismin nimissä kaatopaikalle.


Viitteet

1 Ike Novikoff | Twitterissä (14.10.2021): Skandaali! @KristaKiuru ja hallitus eivät halua tutkia mitä myrkkypiikit sisältävät…

2 Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle | tiedotteet (21.10.2021): Ano Turtiainen: Koronarokotteiden puhtaus tutkittava Suomessa

3 Mattila, Ilkka | Helsingin Sanomat (2.11.2021): D-vitamiini­purkin tekstiin ei aina voi luottaa – HS vei tabletteja laboratorioon ja selvitti, mitä tabletit tarkalleen sisältävät (maksumuuri)

4 Fimea (päivitetty 21.10.2021): Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista

5 Miikka Korhonen | Twitterissä (8.10.2021): Haluaako joku tietää, miten voidaan kertoa, että sairaalat täyttyvät rokottamattomista?

6 MirKHe | Twitterissä (20.10.2021): Tämähän on aivan naurettavaa, ”rokottamattomiksi” katsotaan myös ne…

7 Sosiaali- ja terveysvaliokunta | Eduskunta (viimeksi julkaistu 13.10.2021): Valiokunnan mietintö StVM 25/2021 vp – Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta (HE 131/2021 vp)

Kuva: Jernej Furman (CC BY 2.0) via Flickr. Kuvanmuokkaus Johanna L

7 comments

 1. Sillä koronapassilla ei ole mitään (hyviä) terveysvaikutuksia, luulisi sen tyhmemmänkin huomaavan vähän tilastoja tutkimalla.
  Missä eniten rokotetaan, siellä eniten tapauksia ja se toistuu läpi maailman.
  Meillä on läpimätä media ja yhtä mädät ”asiantuntijat” ja poliitikot.

  Tykkää

 2. WHO pitää meistä huolen jatkossakin.

  https://mobile.twitter.com/talkradio/status/1456237103264813060

  Bioterrorismi jatkunee uudella setillä määriteltynä ajankohtana? Kun isorokko heitetään ilmoille ja kunhan teemme seuraavan pandemian aikana kuten Australia ja Uusi-Seelanti, niin saamme taas oikeutemme tehdä työtä ja liikkua? Kovasti herraa hymyilyttää ilmaston muutos aihe videon loppupuolella. Häntä kyllä pandemia aihekin on useissa haastatteluissa hymyilyttänyt. Mutta oikein kiva tuo Bill Gatesin keksimä ”germ games” käsite, jonka hän tässä mainitsee.

  Valehtelijoiden suojelemiseksi on kaikenlaista informaatiovaikuttamista pyrittävä tekemään. Käsitteellä ”salaliittoteoreetikko” leikkiminen on aika hyvä hämäys esim.peitellä pandemioiden alkuperän tutkimista, korruption paljastumista tai Pfizerin Covid-rokotteiden tutkimuksessa paljastuneita petoksia. Mitä turhaan nyt mitään neurologisia vammoja mihinkään tarvitse merkata, kun rokotteita tutkitaan. Annetaan vaihtoehdoksi koeryhmälle kertoa vain lievät haitat, niin saadaan myyntiluvat äkkiä runnottua läpi. Pfizerin etiikka on mitä on. Mutta hei: salaliittoteoriaa ne vammautumisjutut varmaan on! Varmaan tuhannet ihmiset teeskentelee niitä tärinöitä ja sydänkohtauksia. Sattumaakin suurin osa kuolemista, eiks vaan?

  Tykkää

  • Joskus aikoinaan naureskelin (noin 25 vuotta sitten), kun netissä liikkui arvioita tuon Gatesin nimen liittymisestä antikristukseen. Tokihan Windowsiin liittyneet vakoilu ymv. kontrolli-mahdollisuudet olivat tiedossa ”salaliittoteorion”.Nyt en enää naura. Tuo mies lietsoo hulluuttaan maailmaan täysin rajattua ja kenenkään estämättä. Kun sopivasti varoittaa biiterrorista ja muista liittyvistä mahdollisuuksista, voi lietsoa sulkutiloja ymv. oman mielensä mukaan. Kai se pöpipää jo kuvittelee omistavansa koko maailman, kun on saanut sullottua käyttöjärjestelmäpiikkinsä riittävän moneen ihmiseen.

   Tykkää

 3. Täältä Virosta ehkä suuntaa-antavaa esimerkkiä Suomeenkin jatkossa mm. koronapassia koskien. Koronapassi tuli täällä käyttöön jo aiemmin (en muista koska, keväällä-kesällä muistelisin). Nyt syksyllä 2-3 viikkoa sitten koronapassista poistettiin testausmahdollisuus, eli ”vihreän” passin saa vain rokotteella taikka 6kk aikana sairastetulla koronataudilla (huom. pieni mutta nähdäkseni merkittävä muutos aiempaan). Ilman sitä ei pääse juuri mihinkään julkiseen tilaan, ei kahviloihin, ei ravintoloihin, urheilutiloihin, museoon, näyttelyihin, tapahtumiin. Vain mm. ruokakauppoihin pääsee ilman koronapassia, mutta sielläkin vaaditaan pakollista maskin käyttöä, taikka eivät enää myy edes ruokaa ihmisille, sen verran toisen luokan kansalaisia ovat ne jotka eivät tähän uskontoon usko (itse en käytä maskia, en testaa, en ota rokotettansa). Yritykset pakotetaan tähän uhkasakon ja sulkemisen voimalla, viranomaiset ovat näin tosissaan. Australiassa peli taitaa osin olla jo pidemmälläkin, mutta nämä lienevät suuntana Suomessakin. Virossa myös tietyt työnantajat, kuten armeija, ensihoito, edellyttävät rokottamista työntekijöiltään tai kenkä soi perseessänsä, uusilla työntekijöillä tämä vaatimus ilmoitetaan jo työpaikkailmoituksessansa. 23.10. oli n. 10.000 ihmistä mielenosoituksessa Tallinnassa Vapauden aukiolla tätä totalitääristä valtiota ja sen toimintaa vastaan, toki mukana vahvasti olivat tietyn puolueen edustajat jotka olivat tätä tilannetta aikanaan luomassa 2020, poistuivat vain sen jäljiltä hallituksesta ja nyt esittävät ”toista naamaansa” (kunnes jälleen vallassansa ovat), toisena pääjärjestäjänä konservatiiviset kristityt, joten kovin paljon en antaisi heidän ”johtajuudelleen”kaan arvoa lopulta, sama jatkukoon vain. Siltikin merkittävä tapahtuma sinänsä, en ollut paikalla kylläkään.

  Tykkää

  • Sama maski/coronapassi-hulluus on menossa täällä Los Angelissa, mutta hups…. kävinpä tänään poliisiasemalla ja yksikään poliisi ei käyttänyt maskia. Palvelu tuli ihan perinteisellä menetelmällä ilman välissä olevaa lasiseinää, joten valoa näkyy putken päässä. Onhan se nyt selvää, että poliisit ja sotilaat, samoin kuin huippu-urheilijat, ovat valitsemassa puolensa kun oman perheen pää on asetettu mestauslaudalle.

   Valtion virastoissa, joihin on määrätty pakkorokotus, on käynnissä joukkopako!

   Liked by 1 henkilö

 4. Terminologia vain vaihtunut. Aiemmin puhuttiin kansanvihollisista, mikä on vaihtunut salaliittoteoreetikoksi. Pieni hulluuteen viittava vivahde sallii tällaisen henkilön jättämisen pois sosiaalisesta kanssakäymisestä. Lopputulos on hyvin samankaltainen kuin alkuperäistä sanaa käytettäessä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s