STM: Uusilla määritteillä koko Suomeen kestopandemia?

Iltalehti kertoi perjantaina 12.11.2021 Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) lähettäneen alueille ohjauskirjeen uusista ohjeista liittyen koronarajoituksiin. Uudet ohjeet tulevat voimaan maanantaina 15.11. eli tänään.

Uusien ohjeiden mukaan koronan leviämisalue määritellään rokotuskattavuuden mukaan riippumatta taudin todellisesta leviämisestä, mutta myös positiivisten näytteiden määrän mukaan. Positiivinen näyte ei tarkoita, että henkilö olisi sairas; positiivisen näytteen saattaa antaa myös henkilö, joka on jo sairastanut taudin ja saanut luonnollisen immuniteetin, koska virusfragmentti näkyy epäluotettavissa rt-PCR -testeissä.

THL:n koronakartan perusteella Suomessa on noin 5,18 positiivisen näytteen antanutta ihmistä 100 000 kohden sairaalahoidossa eli noin 0,00518% suomalaisista.

Laaja joukkoaltistuminen voi tapahtua, jos esimerkiksi koronatartunnan saanut kahdesti koronapiikitetty liikkuu julkisilla paikoilla. Koska tartuntajäljittämistä vähennettiin rokotuskattavuuden kasvaessa, rokotettujen levittämien tartuntojen katkaisu vaikeutui. Ilmiö on näkynyt esimerkiksi hoivakodeissa, kouluissa ja sairaaloissa. Rokotettujen tartuttajien liikkuminen on mahdollistettu koronapassilla.

Uusissa ohjeissa mainittu tartuntojen määrä ”200 / 100 000 rokottamatonta tai muuta väestöryhmää” 14 vuorokaudessa leviämisalueen tuntomerkkinä on 0,2 prosenttia — mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että koko Suomi tulee olemaan pysyvästi leviämisaluetta.

Todellisen tilanteen hahmottamista vaikeuttaa se, että tilastoissa esiintyvät rokottamattomat ovat osittain laskennallisia rokottamattomia.

Iltalehden artikkelista ei selviä, mitä ”muu väestöryhmä” tarkoittaa. Jos määritelmä on poimittu suoraan STM:n ohjeistuksesta, on se epämääräisyydessään sellainen, että se tarkoittaa aina sitä, mitä sen kulloinkin halutaan tarkoittavan. Miksi halutaan tällainen epälääketieteellinen määrittely? Onko syy poliittinen? Kuten tahtotila saada koronapassi laajennettuun käyttöön…

Rokotuskattavuuden nousuun epidemian lopettajana ei kannata toivoaan kiinnittää. Rokotuskattavuus on Sanna Marinin (sdp/WEF) hallituksen liikkuvan maalin strategia, jossa rokotekattavuustavoite on noussut 50% tavoitteesta ”satakaan prosenttia ei ehkä riitä” -kerronnaksi. THL:n Hanna Nohynek kertoi 13. lokakuuta 2021 Helsingin Sanomille, että koronarokotteiden tarkoitus ei ole estää infektioita, siis tartuntoja; laumaimmuniteettia on mahdoton saavuttaa koronarokotteilla.

Rokotuskattavuus mittarina saati tavoitteena on järjetön, koska koronapiikitetyt voivat tartuttaa ja saada tartunnan.

Uudessa määritelmässä tartuntamäärä — ”200 / 100 000 rokottamatonta tai muuta väestöryhmää” — alue on leviämisalue: 0,2 % riittää.

Näin, vaikka rokotuskattavuus olisi 100%. Näin, koska rokotekattavuus on liikkuva maali itsessään: täysin rokotetun määritelmä ei ole yksi, kaksi tai kolme annosta vaan jatkuva piikitystarve. Rokotettu muuttuu rokottamattomaksi tällä hetkellä monissa maissa puolen vuoden välein. Määritelmiä muutetaan sopimaan agendaan.

Taloussivusto Bloomberg uutisoi artikkelissa ”How Long Will Boosters Last?” tehosterokote-nimityksen olevan hieman harhaanjohtava, koska maksimitehon saavuttamiseksi tarvittavien piikkien määrästä ei ole tietoa. Se tarkoittaa, että sadan prosentin kattavuus määritelmänä ei täyty koskaan.

([…] Some states, such as California and Colorado, have opened up booster shots to all adults who are at least six months past their second mRNA dose. It may turn out that the term “booster” is a bit of a misnomer, and that the correct number of shots for maximum efficacy isn’t yet known. […] )

Koronapiikkien suojateho on niin heikko, ja kestää niin vähän aikaa, että tarvittavien tehosterokotteiden määrä voi olla mitä tahansa, vaikka yksi piikki neljännesvuosittain tai joka kuukausi. Kukaan ei tiedä, koska piikit ovat edelleen testivaiheessa.

Injektiopiikki-blogi: Uusien tapausten määrä per miljoona henkilöä. Kiinassa on käytössä perinteisen rokotteen tyylinen Sinovac, Afrikassa ivermektiini ja EU:ssa kokeellinen, testivaiheessa oleva mRNA-geeninanoteknologiapiikki

Lääkeyhtiöt tietenkin mieluummin kertovat, että usein ja vielä useammin: joka piikillä tienaa. Kokeellisten koronapiikkien haittavaikutuksistakaan ei valmistajien tarvitse piitata, koska rokotevalmistajat on vapautettu vastuusta haittojen suhteen.

Koronavirus ei ole uusi ilmiö, se kiertää vuosittain eri variantteina muiden flunssavirusten kanssa. THL seuraa leviämistä jätevesinäytteistä. Nyt, jos löydösten määrä ylittää normaalin kausivaihtelun, alueen katsotaan olevan leviämisvaiheessa.

Yle uutisoi vuonna 2013 artikkelissa ”WHO perustaa hätäkomitean koronaviruksen takia” WHO:n aikovan perustaa kansainvälisistä asiantuntijoista koostuvan hätäkomitean uudentyyppisen Lähi-idän alueen koronaviruksen takia, koska haluavat toimia ”mahdollisimman nopeasti, mikäli se on tarpeen.”

THL:n entinen tutkija Kirsi Kautiainen viittaa Valtioneuvoston Facebookissa julkaisemiin THL:n Otto Helven antamiin selityksiin. Helve kertoi tiedotustilaisuudessa, että kahdesti rokotettujen osuuden kasvaminen sairaalahoidossa kuvastaa rokotekattavuuden nousua; jos meillä on 100% rokotuskattavuus, kaikki sairaalahoitoon joutuneet ovat rokotettuja.

”Rokotteen teho vakavaa tautimuotoa vastaan on erittäin hyvä.”

Sairaalaan päätyvät ilmeisesti vain lievät ja oireettomat tuplapiikitetyt?
Via Twitter

Iltalehden artikkelissa on kartta, josta voi katsoa oman alueen uusien määritelmien mukaisen leviämisvaiheen.

PÄIVITYS 15.11.2021 Los Angeles Times uutisoi Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n epidemiologiseen iskuryhmään kuuluvan tri Jefferson Jonesin epäilevän, että koskaan saavutettaisiin jokin kynnys, jonka jälkeen tartuntoja ei enää tapahtuisi, koska yksikään käytössä olevista koronarokotteista ei estä tartuntoja. Viime aikoina saatu todistusaineisto osoittaa, että koronapiikkien antama suoja häviää muutamassa kuukaudessa, LA Times kirjoittaa.

Ison-Britannian terveysviraston (UK Health Security Agency, UKHSA) vahvistaa viikkoraportissaan ”COVID-19 vaccine surveillance report, Week 42” rokotettujen voivan saada tartunnan ja tartuttaa muita, ja että koronapiikkien teho haipuu suhteellisen nopeasti. Yli 30-vuotiailla rokotetuilla on enemmän tartuntoja kuin rokottamattomissa (s. 12).

PÄIVITYS 15.11.2021 klo 20:53 Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC on vastauksena tiedonsaantioikeus-pyyntöön (FOIA) myöntänyt, ettei sillä ole todisteita, että luonnollisen immuniteetin koronavirusta vastaan omaava henkilö levittäisi virusta. Tiedonsaantioikeus-pyynnön jätti Informed Consent Action Network -ryhmän (ICAN) puolesta asianajaja Aaron Siri.

Siri pyysi CDC:lta asiakirjoja/tapausselostuksia 1) henkilöistä, jotka eivät ole koskaan ottaneet koronarokotetta, 2) ovat saaneet tartunnan ja siitä toivuttuaan olisivat saaneet uuden tartunnan ja 3) sen jälkeen tartuttaneet jonkun muun.

Vastauksen perusteella CDC:lla ei ole tietoa, että sellaista olisi koskaan tapahtunut.

— Siitä huolimatta luonnollisen immuniteetin omaavat henkilöt suljetaan yhteiskunnan ulkopuolelle, kun taas tartuntoja levittävät rokotetut saavat liikkua vapaasti, Siri ihmettelee.

Aiheeseen liittyy:

Miksi koronarokotteet ovat riski koko ihmiskunnalle?

Pfizer-piikillä jokseenkin huono hyöty-haittasuhde?

Lääketeollisuuden korruptio maan(osan) tapa EU(-Suome)ssa

Lääketeollisuuden piilotettu vaikutus politiikkaan

Kuinka pandemia rakennetaan

CDC:n muuttuvat määritelmät

Artikkelikuva via Jarno Vähäkainu Twitter

LISÄTTY 15.11.2021 klo 20:09 korostettuna, että kyse on tartuntojen määrästä ”200 / 100 000 rokottamatonta tai muuta väestöryhmää” 14 vuorokaudessa, kuvakaappaus IL:sta yksinään ei ehkä riitä asian selventämiseksi. Muokattu pull quote vastaavasta syystä.

10 comments

 1. Lisää uusia määritelmiä: pelikausi on nyt koronarokotekausi

  Tykkää

 2. Tämä on yksiselitteisesti mielisairasta. Fasismin ”isä” Benito Mussolini luonnehti aatteensa valtion ja liike-elämän fuusioksi. Todistammeko siis ”maailman fasistisinta markkinointikampanjaa, vai olemmeko tekemisissä mielenterveydeltään järkkyneiden ihmisten kanssa?

  Tykkää

 3. ”Todistammeko siis ”maailman fasistisinta markkinointikampanjaa, vai olemmeko tekemisissä mielenterveydeltään järkkyneiden ihmisten kanssa?”

  Eihän nuo nyt millään lailla toisensa pois sulkevia ole 😀

  Tykkää

 4. https://anti-empire.com/bolsonaro-confronts-whos-tedros-on-the-war-on-the-poor-that-are-lockdowns-video/

  WHO:n tri Tedros, missä tri tarkoittaa jotain muuta alaa kuin lääketiedettä, on tässä twitter-videolla Brasilian presidentin tentissä. Bolsonaro on kovin kohtelias mutta käy myös suoraan asiaan.

  Bolsonaro sanoo, että kahdesti rokotetut kuolevat, johon Tedros, että näin on, etenkin jos on muita sairauksia – eli siis aivan kuten itse tautiinkin.

  Bolsonaro kysyy lasten rokottamisesta, johon Tedroksen kanta on, ettei hän suosittele. Onko tämä kanta rämettyneiden nokinenien tiedossa ?

  Passista kysyttäessä tulee erikoinen kanta: sitä ei suositella koska rokotusaste maailmalla on vielä niin alhainen, jolloin passivaatimus olisi syrjivä.

  Kun Bolsonaro lopuksi kysyy mistä virus on peräisin tulee hörönaurua, tätä vielä selvitellään.

  Tri Tedros on ensimmäinen WHO-johtaja jolla ei ole lääketieteellistä taustaa. Tämä on epäilemättä etu niille jotka taustalla vetelevät naruista. Samoin kuin, että hänellä sanotaan olevan luurankoja kaapissa maansa sisällissodan ajalta. Näin juuri kehitysmaista nimitettävät johtajat valitaan. Luurankoja kaapissa ja niukalti asiantuntemusta ja olet juuri sopiva kulissivirkaasi.

  Tykkää

 5. ”Ei ole tarkoitus estää tartuntoja, ei ole tarkoitus estää levittämästä tartuntoja”, eivät estä vakavia muotojakaan, vaan rokotetut kuolevat. Silti piikittäminen ja piikkipainostus jatkuu. Ei mitään muuta kuin harkittua kansanmurhaa!

  Piikkiproteiini tuhoaa elimistön kyvyn korjata dna-vaurioita jopa 90%:sti. Se tarkoittaa että rokotettu saa nopeasti eteneviä syöpiä elimistön täyteen. Se myös hävittää immuniteetin, jolloin rokotettu on kuin loppuvaiheen AIDS-potilas ilman immuniteettia vaarassa kuolla harmittomista viruksista ja bakteereista, lisäksi se aiheuttaa autoimmuunitauteja.

  Jokainen joka on saanut rokotehaittoja, tehkää rikosilmoituksia!

  Tykkää

 6. Määräisikö joku valehetelioille jonkun erikoispiiki. He ovat täysin sairaita murhaajia. Tässä sen näkee, kun suurin osa kansasta ei ole koskaan kyseenalaistanut mitään.

  Liked by 2 people

 7. Spostiini tullut kommentti lukijalta:

  ” Uusissa ohjeissa mainittu tartuntojen määrä ”200 / 100 000 rokottamatonta tai muuta väestöryhmää” 14 vuorokaudessa leviämisalueen tuntomerkkinä”

  Minusta uusissa ohjeissa (ainakin liitteenä olevan tekstin perusteella) sanotaan, että yksi leviämisalueen tunnus on yksinkertaisesti se, että rokottamattomien määrä on yli 200 kappaletta 100 000 asukasta kohden.

  Mikä on todella hurjaa, jos se noin on.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s