Ruotsin ensimmäisen naispääministerin pikapesti: 7 tuntia virassa

Maailman talousfoorumin (World Economic Forum, WEF) agendakontribuuttori Magdalena Anderson (sdp) valittiin Ruotsin pääministeriksi ja joutui eroamaan melkein saman tien. Anderson on ensimmäinen nainen joka Ruotsissa on edennyt pääministeriksi.

Anderson joutui eroamaan budjettierimielisyyden vuoksi hieman yli 7 tuntia myöhemmin, ja koska vähemmistöhallituskumppani ympäristöpuolue (”vihreät”) jätti hallituksen.

Yahoo! News löytää eroon syylliseksi Ruotsin kolmanneksi suurimman puolueen, oppositiossa olevat Ruotsi-demokraatit. Yahoo! News kuvaa Ruotsi-demokraatteja oikeistopopulistiseksi ryhmäksi, jolla on juurensa uusnatsiliikkeessä. Muut oppositiopuolueet ovat kristillisdemokraatit ja kokoomus.

Budjettiäänestyksessä opposition budjettiehdotus voitti hallituksen ehdotuksen äänin 154-143.

PÄIVITYS 1.12.2021 klo 05:34

Yle uutisoi Andersonin tulleen uudelleen valituksi pääministeriksi. Anderson aikoo muodostaa vähemmistöhallituksen pelkästään sosiaalidemokraateista. Tukipuolueet ovat keskusta, vasemmisto ja ympäristöpuolue. Anderson kertoi hallituksensa aikovan keskittyä neljään teemaan, joita ovat hyvinvointi, ilmastonmuutos, segregaatio sekä rikollisuuden torjunta.

Andersson sai 101 puoltavaa ääntäja 173 ei-ääntä. Ympäristöpuolue, keskustapuolue ja vasemmistopuolue äänestivät maanantaina tyhjää, mikä mahdollisti Anderssonin läpimenon, Yle kertoo.


Lähde

Yahoo! News (24.11.2021): Sweden’s first female prime minister quits hours later

6 comments

  1. En ole koskaan ymmärtänyt mitä merkitystä päättävissä viroissa on sillä että mikä värkki haarojen välistä löytyy?
    Luulisi että se korvien väli on se mikä vaikuttaa

    Liked by 2 people

  2. WEF suosii nuoria naisia YGL ohjelmassaan… ovatko helpommin taivuteltavissa vai poseerausta. Ja yllätys yllätys ilmastonmuutos mainittu….

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s