Suomi suunnittelee 5–11-vuotiaiden k-piikityksiä testivaiheessa olevalla tuotteella

Yle uutisoi Suomen valmistautuvan päättämään 5–11-vuotiaiden koronarokotuksista – rokotteiden toimitukset saattavat alkaa jo jouluviikolla.

”Euroopan lääkevirasto EMA näytti 25. marraskuuta vihreää valoa Pfizerin ja Biontechin rokotteen antamiselle myös 5–11-vuotiaille. EMA:n hyväksyntä tarkoittaa, että rokotetta on tutkittu viraston arvion mukaan riittävästi ja että se soveltuu käytettäväksi myös pienemmillä lapsilla”, ilmoitetaan Ylen välityksellä.

Ylen epätarkasti siteeraamassa EMAn tiedotteessa kerrotaan EMAn suosittavan hyväksyntää. Hyväksyntä on ehdollinen (conditional marketing authorisation, CMA), vajavaiseen dataan perustuva väliaikainen lupa, kuten aikuistenkin koronapiikkien.


EU Clinical Trials Register; Trial status: Ongoing
Pfizerin sponsoroima, meneillään oleva koe Suomessa terveillä alle 12-vuotiailla lapsilla
(katso tarkemmin E 4, Principal Exclusion Criteria)
Valmiste sisältää bioteknologisia komponentteja

Sanna Marinin (sdp/WEF) hallituksen elokuussa antaman, oikeudellisesti ongelmallisen asetuksen jälkeen päätöksen kokeellisen, testivaiheessa olevan mRNA-geeninanoteknologiapiikin ottamisesta tekee ensisijaisesti lapsi itse, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että lapsi ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Lapsen itsenäiselle päätöksenteolle ei ole määritelty laissa ikärajaa, joten lapsen tilannetta tarkastellaan tapauskohtaisesti, vaikka lapsi ei ole oikeudellisesti pätevä sopimuskumppani.

THL:n alaikäisiä koskeva linjaus on, että koronarokotteen antamiseen vaaditaan kaikkien huoltajien suostumus, mikäli lapsi tai nuori ei halua tai ei pysty itse päättämään asiasta, Yle raportoi. THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan, vaikka EU:n kliinisten kokeiden rekisteriin jätetyn koeilmoituksen perusteella koronapiikkiä ei ole testattu riskiryhmillä.

Pääsyy sille, ettei THL suosita rokotuksia nyt kaikille 5–11-vuotiaille lapsille on heidän oma matala tautitakkaansa. Tämän ikäisten lasten tartunta on yleensä lieväoireinen ja vakavat taudinkuvat on erittäin harvinaisia verrattuna esimerkiksi muihin rokotuksilla estettyihin tauteihin. Kun ryhmän oma tautitaakka on matala, rokotteelta siedetään hyvin vähän haittavaikutuksia. Jos yhteiskunnan toiveena on vaikutta epidemian kulkuun lapsia rokottamalla, ja heidän oma hyötynsä on pieni, turvallisuustieto on vielä tärkeämpää

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kokoomuksen Verkkouutisille
THL ei suosita kaikille 5–11-vuotiaille koronarokotusta

Nohynekin kommentti kuulostaa siltä, että rokotuksia ei suositella haitta- ja imagohaittavaikutusten pelossa; haittavaikutuksia ei siedettäisi, koska itse tauti on lapsille vaaraton.

Kaikki lasten rokotukset ovat vapaaehtoisia koronarokotteet mukaan lukien. Rokotettuja ja rokottamattomia lapsia tulee yhteiskunnassa kohdella yhdenvertaisesti.

Lapselle ja hänen huoltajilleen tulee rokotuspäätöstä varten antaa kattavasti tietoa koronavirustaudista ja -rokotteesta sekä rokotteen mahdollisista haittavaikutuksista.

Lasten rokotukset eivät merkittävästi hidasta epidemian kulkua nykytilanteessa.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kokoomuksen Verkkouutisille
THL ei suosita kaikille 5–11-vuotiaille koronarokotusta

EMAn suosituksessa sanotaan Pfizer/BioNTechin Comirnaty-piikin hyötyjen olevan haittoja suuremmat 5–11-vuotiaille lapsille. Miten hyöty lapsille, jotka harvoin saavat itse tautia tai saavat sen oireettomana tai lievänä, on suurempi, ei selviä tiedotteesta. EMAn rahoituksesta noin 86% tulee lääkeyhtiöiltä saatavista palvelu- ja valvontamaksuista.

EMA:n arvion mukaan on näyttöä siitä, rokote suojaa myös nuorempia lapsia oireelliselta koronavirustaudilta. Lopullisen päätöksen asiassa tekee Euroopan komissio.

Rokotepakkoa haluavan pääkomissaari Ursula von der Leyenin puoliso Heiko von der Leyen työskentelee solu- ja geeniterapiaan erikoistuneen Orgenesis Inc -yrityksen lääketieteellisenä johtajana. Orgenesiksella on mRNA-teknologiaan ja COVID-19:sta liittyviä patentteja.

[Sairaalaan joutuneita alaikäisiä] on niin vähän, että ei ole selkeitä trendejä.

[Koko 5–11-vuotiaiden ikäryhmän rokottamisessa Suomessa] on haasteena, että kun tauti ei ole lapsilla kauhean vakava, joudutaan punnitsemaan, onko yhteiskunnalle hyötyä siitä, että lapset rokotetaan.

Elokuussa 2021 lasten infektiotautien professorin ja ylilääkärin tehtävistä Helsingin yliopistosta ja Husista eläkkeelle jäänyt Harri Saxén Lääkärilehdessä 3.10.2021

THL:n Mika Salminen kertoi A-studiossa 2.12.2021 Sanna Marinin (sdp/WEF) hallituksen ajamiin 5–11-vuotiaiden lasten koronapiikityksiin liittyen:

”Tässä on ongelmana se, että nää ovat uusia rokotteita ja meillä ei ole vielä tietoa siitä, että onko aivan varmasti niin että haitat, mahdolliset haitat eivät olisikaan isompia kuin hyödyt. Tähän tulee kyllä syksyn, tai siis talven tai syystalven aikana tietoa USAsta. Täytyy muistaa, että meillä on tässä maassa narkolepsia-muisti, ja emme voi ottaa riskejä tässä asiassa…” todeten, ettei hoito saisi olla tautia pahempi.


Kuva: Bicanski (CC0) via Pixnio; Pxhere (CC0); Pfizer Team (CC0) via Wikimedia Commons; spencerbdavis1 via Pixabay. Kuvanmuokkaus Johanna L

13 comments

 1. Minä en ymmärrä kuka hullu antaa lastanta piikitettäväksi?
  Tautia vastaan joka ei ole mitenkään vaarallinen lapsille
  Piikillä jonka vaikutuksista ei tiedetä yhtään mitää eikä edes valmistajalla ole mitään vastuuta.
  Tollasilta pitää ottaa ne lapset pois.

  Liked by 1 henkilö

  • Vaikea sitä normaalilla ajattelulla on ymmärtää mutta kyllä niitä löytyy jotka uhraa omat lapsensa pelkojensa takia. Tuolla kävellessä näkee vanhempia jotka maskittaa 5-6v lapsensa ja ne ovat juuri niitä.

   Liked by 1 henkilö

 2. Onkohan lasten koronarokotukset suurempi riski kuin että antaa sairastaa? Laumaimmuniteettia tulee lisää, eikä tule rokotehaittoista jopa pysyvästi elämää haittaavia vaivoja.
  Nythän liikkuu huhuja että omicron tarttuu herkästi rokotettuihin. Paljonko vanhemmille ikäluokille on hyötyä kolmannesta rokotteesta?

  Tykkää

  • WHO:n mukaan ei ole todisteita siitä, että kolmas rokote antaisi lisäsuojaa perusterveille ihmisille.
   https://www.zerohedge.com/covid-19/world-health-organization-says-no-evidence-booster-jabs-would-offer-greater-protection
   On muuten jostain syystä vaikea hakea artikkelia Duck Duck Go selaimella(ei onnistunut). Onkohan kyseessä Tri Väyrysen puheeksi ottama ”meediopeli”? Ainakin rokotemyönteisyyttä löytyy hakemalla… Henkimaailman vaikutusta?

   Tykkää

  • https://strangerinajewishworld.com/2021/11/28/dr-andreas-noack/

   Edesmenneen tohtori Andreas Noackin mukaan: ”Grafeenihydroksidia löydettiin kaikista tutkituista rokotteista. Grafeenioksidi muodostaa verenkiertoon noin 50 nm leveitä ja 0,1 nm paksuja rakenteita. Ne ovat erittäin ohuita, mutta erittäin vahvoja. Ne toimivat kuin pieniä partakoneen teriä verenkierrossa, jotka voivat leikata verisuonia. Ne eivät hajoa. Kerran verenkiertoon ne ovat siellä ikuisesti ( ennen kuin henkilö saa verensiirron niiden poistamiseksi ). Niiden vaikutus verisuoniin on kumulatiivinen. Mitä kauemmin ne pysyvät verenkierrossa, sitä enemmän vaurioita verisuonille tapahtuu ajan myötä. Tämä aiheuttaa kehon laajuisia verenvuoto-ongelmia.”

   ”Se, mitä tämä saksalainen lääkäri sanoo grafeenihydroksidista videossa, joka selittää urheilijakuolemien epätavallisen suuren määrän, on järkevää. Hänen mukaansa korkeampi verenkierto (urheilijoiden rasittavan fyysisen toiminnan seurauksena) johtaisi grafeenihydroksidin aiheuttamiin suurempiin verisuonivaurioihin ja selittäisi siten urheilijoiden kuolemia ruiskeen saaneiden keskuudessa. ”

   Tohtori Noackin tekemät merkittävät lainaukset: ”Seuraavat ovat tärkeitä tohtori Noackin lainauksia: Vaxin saaminen on kuin pelaaisi venäläistä rulettia. Ihmiset, jotka kuolevat välittömästi tai pian vamman saamisen jälkeen, ovat kuin venäläisen ruletin uhreja. Kun grafeenioksidi osuu välittömästi verisuonen seinämään, se aiheuttaa kuoleman tai romahtaa heti vaxin saamisen jälkeen. Vaxin uhreille ruumiinavauksia suorittavat lääkärit eivät löydä mitään. Nämä lääkärit etsivät jotain biologista kuolinsyynä, mutta grafeenihydroksidi ei ole biologista, joten se ei näy heidän testeissään. Siellä on kuvia, joissa nenästä tulee koaguloitunutta verta. Ihmiset vuotavat verta sisältäpäin. Varsinkin kuolleiden huippu-urheilijoiden veri virtaa nopeasti. Mitä nopeammin veri virtaa, sitä enemmän vahinkoa parranajokoneet tekevät.”

   Tykkää

   • Kyllä tuo grafeeni varmasti iso syypää on noihin pfizerin id-piikin haittavaikutuksiin. Moderna taas käyttää rosterisia nanopartikkeleita sähkömagneettisen bioletrisen tunnisten luomiseen, mutta sen kulkeutuminen elimistössä ei aiheuta niin suurta vahinkoa kuin grafeeni. Luultavasti joutuvat pfizerin annosmääriä aikuisille pienentämään, kuten lapsille on tehty. Mutta sitten tarvitaan useita piikityskertoja, että yksilöllinen biometrinen tunniste elimistössä muodostuu. Käsittääkseni nämä nanopartikkelit kerääntyvät tiettyihin elimiin luoden jokaiselle ihmiselle ainutlaatuisen signaalin, joka on lukijalaitteella tunnistettavissa.

    Yhdestä lakenuulasta tulee 6 kpl id-piikkiä ja jos on vanhaa erää ja seisonut pöydällä pitkään niin toki raskaimmat yhteen kerääntyneet partikkelit vajoavat pohjalle. Viimeinen kuudes id-piikki lakenuulipullosta sisältääkin sitten rautaisannoksen rosteria tai grafeenia, jollei hoitsu ole ravistellut sitä joka kerta huolella.

    Täydellisessä ID tunnisteessa on noudatettava neljän P:n periaatetta
    – Private – yksityinen
    – Portable – mukana kulkeva
    – Personal – henkilökohtainen
    – Persistent – pysyvä

    Haaste on ollut luoda täydellistä ID tunnistetta ja nyt kokeillaan tällaista teknologiaa. Sääli vaan että ko. teknologia on skeidaa ja aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisee niitä. Teknologian toimivuutta suurempi murhe on tapa, jolla kyseistä globaalia digitaalista identiteetti järjestelmää tuodaan markkinoille. Menetelmät täyttää petoksen tunnusmerkit.

    Tykkää

 3. Alkoholin käyttö Suomessa on suurempi ongelma kuin Covid 19 virus. Alkoholin väärinkäyttöön kuolee vuodessa 1700 joista suurin osa on työikäisiä ja koronaepidemiaan on kuollut 1360 ja kaikki kuolleet kai muutoinkin huonossa kunnossa olevia.
  Ainuttakaa alle 30 vuotiasta ei ole kuollut(?) koronaan. Tuntuu siltä, ettei lääkärikunta saa ollenkaan sanottua mielipiteitään kaiken määrää hallitus ja hallituksen kotrolloimat lääkintäviranomaiset. EU viranomaiset, joita hallitus kunnioittaa, taitaa olla koko touhun takana.
  Onkohan lasten rokottamistarpeessa mitään virukseen liittyvää? Syynä taitaa olla pääkomissaari Leyenin rokotetilaukset, jotka on saatava käytetyksi ennen pilaantumista. Komissaarille ei olisi mukavaa tulla syytetyksi rokotteiden vanhenemista johtuvalle miljarditappiolle.

  Tykkää

  • ai,sitä kuolee noin paljon porukkaa,kun alkoholia viemäriin,tai maahan kaatavat….

   varmaan alkomaholi ei ole ongelma,koska päättäjät taitaa olla kanssa aika sieppoja.ja varmaan voitaisiin perustella myös,ettei leviä syyttömiin sivullisiin,jota nyt käytetään aseena,eli syyllistämistä,toki kuitenkin rattijuopot aiheuttaa vahinkoa muille,kuten väkivalta,jota humalassa tehdään,ja ilkivalta,että kohdistuu kyllä sivullisiin.ja onkos tuossa luvussa mukana,niitä kuolleita.
   koronalukuihin kuitenkin on puhallettu ilmaa reilusti,hepposesti on niihin lukuihin saanut listata…mutta siis antabus vaan pakolliseksi kaikille,suojellaan kaikkia alkoholin vaaroilta….noo,kyllä tässä kohtaa nousis kansat vastustaan,ja keskustelua käytäisiin otsikoissa,ruuduissa,ja lopulta päädyttäisiin siihen,että pitäähän sitä ihmisellä olla itsemääräämisoikeus,ja ehkä sitten myös laajennettaisiin alkoholin myynti myös lapsille,alkuun vaikka pudotettaisiin ikäraja 12 vuotiaisiin

   Tykkää

 4. Uutista tuutattu maailmallekin:

  https://www.reuters.com/world/europe/finland-limit-childrens-covid-19-vaccines-high-risk-households-2021-12-02/

  ”Finland to limit children’s COVID-19 vaccines to high-risk households”

  kylläpä antaa Suomesta kauniin ja jalon kuvan… täällä oikein rajoitetaan niitä piikityksiä…

  Eipä juuri rajoitettu 12-17v kohdalla.

  tuo Reuters juttu oli eilen kiinnittänyt huomiota ulkomaanforumeilla… tulkittiin niinkin että pieni Suomi on nyt liittynyt ”varovaisten” skandinaavisten valtioiden joukkoon tässä piikitysasiassakin…

  [Nimimerkkiä klikkaamalla pääset muistelemaan sataa kunnian päivää. Reuters jutun on laitellut Essi Lehto, jos haluat laitella kunnian päivät Reutersille niin siitä vaan Essi, saat käyttää tekstin]

  Tykkää

  • Dr.Malonella on asiaa youngsterien piikittäjille:

   https://fos-sa.org/?p=7256

   mRNA-teknologian kehittelyssä mukana ollut Malone kehottaa pitämään lapset kaukana mRNA-piikeistä. Nykyisiä kohuttuja geeniterapia-aineita ei ole asianmukaisesti testattu.

   ”In summary: there is no benefit for your children or your family to be vaccinating your children against the small risks of the virus, given the known health risks of the vaccine that as a parent, you and your children may have to live with for the rest of their lives.

   The risk/benefit analysis isn’t even close.”

   Tykkää

 5. ”Se korutont’ on kertomaa…”

  Tutkiva journalisti Jordan Schachtel on Substackissa synkällä tuulella:

  ”The war on a virus has resulted in colossal failure…”

  https://dossier.substack.com/p/the-war-on-a-virus-has-resulted-in

  Onko jotain onnistumisia näkynyt? Kyllä. Youngsterit on onnistuttu piikittämään, nekin. Lisäksi saatu töitä vanginvartijoille.

  ”Movement Passes for 5 year olds in New York City and San Francisco. Prison for the non compliant in Austria and Germany. Detention centers for troublesome citizens in Australia and New Zealand.”

  Siinä ne ”onnistumiset” sitten taisi ollakin. Muuten on mennyt päin prinkkalaa.

  ”The masks failed. The lockdowns failed. Every single overhaul of society to accommodate the Safety Regime failed. And now it’s becoming pretty clear that the Big Pharma mRNA injection regime failed, too.”

  Lisäksi pieni Suomi menetti taas yhden edelläkävijäaseman – rapakon takana hallinto ehti parilla alueella viisivuotiaiden kimppuun ensin!

  Tykkää

 6. Tri Robert W. Malonen kokoama lista tutkimuksista lapsille k-piikeistä mahdollisesta koituvista riskeistä:

  COVID-19 VACCINATION ADVERSE EVENTS THAT COULD HARM CHILDREN REFERENCES:

  Abbate, A., Gavin, J., Madanchi, N., Kim, C., Shah, P. R., Klein, K., . . . Danielides, S. (2021). Fulminant myocarditis and systemic hyperinflammation temporally associated with BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccination in two patients. Int J Cardiol, 340, 119-121. doi:10.1016/j.ijcard.2021.08.018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34416319

  Abu Mouch, S., Roguin, A., Hellou, E., Ishai, A., Shoshan, U., Mahamid, L., . . . Berar Yanay, N. (2021). Myocarditis following COVID-19 mRNA vaccination. Vaccine, 39(29), 3790-3793. doi:10.1016/j.vaccine.2021.05.087. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34092429

  Albert, E., Aurigemma, G., Saucedo, J., & Gerson, D. S. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination. Radiol Case Rep, 16(8), 2142-2145. doi:10.1016/j.radcr.2021.05.033. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34025885

  Aye, Y. N., Mai, A. S., Zhang, A., Lim, O. Z. H., Lin, N., Ng, C. H., . . . Chew, N. W. S. (2021). Acute Myocardial Infarction and Myocarditis following COVID-19 Vaccination. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab252. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34586408

  Azir, M., Inman, B., Webb, J., & Tannenbaum, L. (2021). STEMI Mimic: Focal Myocarditis in an Adolescent Patient After mRNA COVID-19 Vaccine. J Emerg Med, 61(6), e129-e132. doi:10.1016/j.jemermed.2021.09.017. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34756746

  Bozkurt, B., Kamat, I., & Hotez, P. J. (2021). Myocarditis With COVID-19 mRNA Vaccines. Circulation, 144(6), 471-484. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.121.056135. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34281357

  Buchhorn, R., Meyer, C., Schulze-Forster, K., Junker, J., & Heidecke, H. (2021). Autoantibody Release in Children after Corona Virus mRNA Vaccination: A Risk Factor of Multisystem Inflammatory Syndrome? Vaccines (Basel), 9(11). doi:10.3390/vaccines9111353. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34835284

  Calcaterra, G., Bassareo, P. P., Barilla, F., Romeo, F., & Mehta, J. L. (2022). Concerning the unexpected prothrombotic state following some coronavirus disease 2019 vaccines. J Cardiovasc Med (Hagerstown), 23(2), 71-74. doi:10.2459/JCM.0000000000001232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34366403

  Calcaterra, G., Mehta, J. L., de Gregorio, C., Butera, G., Neroni, P., Fanos, V., & Bassareo, P. P. (2021). COVID 19 Vaccine for Adolescents. Concern about Myocarditis and Pericarditis. Pediatr Rep, 13(3), 530-533. doi:10.3390/pediatric13030061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34564344

  Chai, Q., Nygaard, U., Schmidt, R. C., Zaremba, T., Moller, A. M., & Thorvig, C. M. (2022). Multisystem inflammatory syndrome in a male adolescent after his second Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine. Acta Paediatr, 111(1), 125-127. doi:10.1111/apa.16141. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34617315

  Chamling, B., Vehof, V., Drakos, S., Weil, M., Stalling, P., Vahlhaus, C., . . . Yilmaz, A. (2021). Occurrence of acute infarct-like myocarditis following COVID-19 vaccination: just an accidental co-incidence or rather vaccination-associated autoimmune myocarditis? Clin Res Cardiol, 110(11), 1850-1854. doi:10.1007/s00392-021-01916-w. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34333695

  Chan AC, Tan BY, Goh Y, Tan SS, Tambyah PA. Aseptic meningitis after BNT-162b2 COVID-19 vaccination. Brain Behav Immun Health. 2022 Feb;19:100406. doi: 10.1016/j.bbih.2021.100406. Epub 2021 Dec 13. PMID: 34927105; PMCID: PMC8667462. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S266635462100209X?via%3Dihub

  Chang, J. C., & Hawley, H. B. (2021). Vaccine-Associated Thrombocytopenia and Thrombosis: Venous Endotheliopathy Leading to Venous Combined Micro-Macrothrombosis. Medicina (Kaunas), 57(11). doi:10.3390/medicina57111163. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34833382

  Chelala, L., Jeudy, J., Hossain, R., Rosenthal, G., Pietris, N., & White, C. (2021). Cardiac MRI Findings of Myocarditis After COVID-19 mRNA Vaccination in Adolescents. AJR Am J Roentgenol. doi:10.2214/AJR.21.26853. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34704459

  Choi, S., Lee, S., Seo, J. W., Kim, M. J., Jeon, Y. H., Park, J. H., . . . Yeo, N. S. (2021). Myocarditis-induced Sudden Death after BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccination in Korea: Case Report Focusing on Histopathological Findings. J Korean Med Sci, 36(40), e286. doi:10.3346/jkms.2021.36.e286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34664804

  Chouchana, L., Blet, A., Al-Khalaf, M., Kafil, T. S., Nair, G., Robblee, J., . . . Liu, P. P. (2021). Features of Inflammatory Heart Reactions Following mRNA COVID-19 Vaccination at a Global Level. Clin Pharmacol Ther. doi:10.1002/cpt.2499. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34860360

  Chua, G. T., Kwan, M. Y. W., Chui, C. S. L., Smith, R. D., Cheung, E. C., Tian, T., . . . Ip, P. (2021). Epidemiology of Acute Myocarditis/Pericarditis in Hong Kong Adolescents Following Comirnaty Vaccination. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab989. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34849657

  Clarke, R., & Ioannou, A. (2021). Should T2 mapping be used in cases of recurrent myocarditis to differentiate between the acute inflammation and chronic scar? J Pediatr. doi:10.1016/j.jpeds.2021.12.026. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34933012

  Colaneri, M., De Filippo, M., Licari, A., Marseglia, A., Maiocchi, L., Ricciardi, A., . . . Bruno, R. (2021). COVID vaccination and asthma exacerbation: might there be a link? Int J Infect Dis, 112, 243-246. doi:10.1016/j.ijid.2021.09.026. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34547487

  Das, B. B., Kohli, U., Ramachandran, P., Nguyen, H. H., Greil, G., Hussain, T., . . . Khan, D. (2021). Myopericarditis after messenger RNA Coronavirus Disease 2019 Vaccination in Adolescents 12 to 18 Years of Age. J Pediatr, 238, 26-32 e21. doi:10.1016/j.jpeds.2021.07.044. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34339728

  Deb, A., Abdelmalek, J., Iwuji, K., & Nugent, K. (2021). Acute Myocardial Injury Following COVID-19 Vaccination: A Case Report and Review of Current Evidence from Vaccine Adverse Events Reporting System Database. J Prim Care Community Health, 12, 21501327211029230. doi:10.1177/21501327211029230. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34219532

  Dickey, J. B., Albert, E., Badr, M., Laraja, K. M., Sena, L. M., Gerson, D. S., . . . Aurigemma, G. P. (2021). A Series of Patients With Myocarditis Following SARS-CoV-2 Vaccination With mRNA-1279 and BNT162b2. JACC Cardiovasc Imaging, 14(9), 1862-1863. doi:10.1016/j.jcmg.2021.06.003. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34246585

  Dimopoulou, D., Spyridis, N., Vartzelis, G., Tsolia, M. N., & Maritsi, D. N. (2021). Safety and tolerability of the COVID-19 mRNA-vaccine in adolescents with juvenile idiopathic arthritis on treatment with TNF-inhibitors. Arthritis Rheumatol. doi:10.1002/art.41977. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34492161

  Dimopoulou, D., Vartzelis, G., Dasoula, F., Tsolia, M., & Maritsi, D. (2021). Immunogenicity of the COVID-19 mRNA vaccine in adolescents with juvenile idiopathic arthritis on treatment with TNF inhibitors. Ann Rheum Dis. doi:10.1136/annrheumdis-2021-221607. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34844930

  Ehrlich, P., Klingel, K., Ohlmann-Knafo, S., Huttinger, S., Sood, N., Pickuth, D., & Kindermann, M. (2021). Biopsy-proven lymphocytic myocarditis following first mRNA COVID-19 vaccination in a 40-year-old male: case report. Clin Res Cardiol, 110(11), 1855-1859. doi:10.1007/s00392-021-01936-6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34487236

  Facetti, S., Giraldi, M., Vecchi, A. L., Rogiani, S., & Nassiacos, D. (2021). [Acute myocarditis in a young adult two days after Pfizer vaccination]. G Ital Cardiol (Rome), 22(11), 891-893. doi:10.1714/3689.36746. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34709227

  Fazlollahi, A., Zahmatyar, M., Noori, M., Nejadghaderi, S. A., Sullman, M. J. M., Shekarriz-Foumani, R., . . . Safiri, S. (2021). Cardiac complications following mRNA COVID-19 vaccines: A systematic review of case reports and case series. Rev Med Virol, e2318. doi:10.1002/rmv.2318. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34921468

  Foltran, D., Delmas, C., Flumian, C., De Paoli, P., Salvo, F., Gautier, S., . . . Montastruc, F. (2021). Myocarditis and Pericarditis in Adolescents after First and Second doses of mRNA COVID-19 Vaccines. Eur Heart J Qual Care Clin Outcomes. doi:10.1093/ehjqcco/qcab090. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34849667

  Forgacs, D., Jang, H., Abreu, R. B., Hanley, H. B., Gattiker, J. L., Jefferson, A. M., & Ross, T. M. (2021). SARS-CoV-2 mRNA Vaccines Elicit Different Responses in Immunologically Naive and Pre-Immune Humans. Front Immunol, 12, 728021. doi:10.3389/fimmu.2021.728021. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34646267

  Furer, V., Eviatar, T., Zisman, D., Peleg, H., Paran, D., Levartovsky, D., . . . Elkayam, O. (2021). Immunogenicity and safety of the BNT162b2 mRNA COVID-19 vaccine in adult patients with autoimmune inflammatory rheumatic diseases and in the general population: a multicentre study. Ann Rheum Dis, 80(10), 1330-1338. doi:10.1136/annrheumdis-2021-220647. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34127481

  Gatti, M., Raschi, E., Moretti, U., Ardizzoni, A., Poluzzi, E., & Diemberger, I. (2021). Influenza Vaccination and Myo-Pericarditis in Patients Receiving Immune Checkpoint Inhibitors: Investigating the Likelihood of Interaction through the Vaccine Adverse Event Reporting System and VigiBase. Vaccines (Basel), 9(1). doi:10.3390/vaccines9010019. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33406694

  Gautam, N., Saluja, P., Fudim, M., Jambhekar, K., Pandey, T., & Al’Aref, S. (2021). A Late Presentation of COVID-19 Vaccine-Induced Myocarditis. Cureus, 13(9), e17890. doi:10.7759/cureus.17890. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34660088

  Gellad, W. F. (2021). Myocarditis after vaccination against covid-19. BMJ, 375, n3090. doi:10.1136/bmj.n3090. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34916217

  Greenhawt, M., Abrams, E. M., Shaker, M., Chu, D. K., Khan, D., Akin, C., . . . Golden, D. B. K. (2021). The Risk of Allergic Reaction to SARS-CoV-2 Vaccines and Recommended Evaluation and Management: A Systematic Review, Meta-Analysis, GRADE Assessment, and International Consensus Approach. J Allergy Clin Immunol Pract, 9(10), 3546-3567. doi:10.1016/j.jaip.2021.06.006. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34153517

  Hasnie, A. A., Hasnie, U. A., Patel, N., Aziz, M. U., Xie, M., Lloyd, S. G., & Prabhu, S. D. (2021). Perimyocarditis following first dose of the mRNA-1273 SARS-CoV-2 (Moderna) vaccine in a healthy young male: a case report. BMC Cardiovasc Disord, 21(1), 375. doi:10.1186/s12872-021-02183-3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34348657

  Hause, A. M., Gee, J., Baggs, J., Abara, W. E., Marquez, P., Thompson, D., . . . Shay, D. K. (2021). COVID-19 Vaccine Safety in Adolescents Aged 12-17 Years – United States, December 14, 2020-July 16, 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(31), 1053-1058. doi:10.15585/mmwr.mm7031e1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34351881

  Helms, J. M., Ansteatt, K. T., Roberts, J. C., Kamatam, S., Foong, K. S., Labayog, J. S., & Tarantino, M. D. (2021). Severe, Refractory Immune Thrombocytopenia Occurring After SARS-CoV-2 Vaccine. J Blood Med, 12, 221-224. doi:10.2147/JBM.S307047. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33854395

  Hippisley-Cox, J., Patone, M., Mei, X. W., Saatci, D., Dixon, S., Khunti, K., . . . Coupland, C. A. C. (2021). Risk of thrombocytopenia and thromboembolism after covid-19 vaccination and SARS-CoV-2 positive testing: self-controlled case series study. BMJ, 374, n1931. doi:10.1136/bmj.n1931. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34446426

  Ho, J. S., Sia, C. H., Ngiam, J. N., Loh, P. H., Chew, N. W., Kong, W. K., & Poh, K. K. (2021). A review of COVID-19 vaccination and the reported cardiac manifestations. Singapore Med J. doi:10.11622/smedj.2021210. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34808708

  Iguchi, T., Umeda, H., Kojima, M., Kanno, Y., Tanaka, Y., Kinoshita, N., & Sato, D. (2021). Cumulative Adverse Event Reporting of Anaphylaxis After mRNA COVID-19 Vaccine (Pfizer-BioNTech) Injections in Japan: The First-Month Report. Drug Saf, 44(11), 1209-1214. doi:10.1007/s40264-021-01104-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34347278

  In brief: Myocarditis with the Pfizer/BioNTech and Moderna COVID-19 vaccines. (2021). Med Lett Drugs Ther, 63(1629), e9. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34544112https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34544112

  Ioannou, A. (2021a). Myocarditis should be considered in those with a troponin rise and unobstructed coronary arteries following Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccination. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab231. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34463755

  Ioannou, A. (2021b). T2 mapping should be utilised in cases of suspected myocarditis to confirm an acute inflammatory process. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab326. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34931681

  Isaak, A., Feisst, A., & Luetkens, J. A. (2021). Myocarditis Following COVID-19 Vaccination. Radiology, 301(1), E378-E379. doi:10.1148/radiol.2021211766. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34342500

  Istampoulouoglou, I., Dimitriou, G., Spani, S., Christ, A., Zimmermanns, B., Koechlin, S., . . . Leuppi-Taegtmeyer, A. B. (2021). Myocarditis and pericarditis in association with COVID-19 mRNA-vaccination: cases from a regional pharmacovigilance centre. Glob Cardiol Sci Pract, 2021(3), e202118. doi:10.21542/gcsp.2021.18. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34805376

  Jain, S. S., Steele, J. M., Fonseca, B., Huang, S., Shah, S., Maskatia, S. A., . . . Grosse-Wortmann, L. (2021). COVID-19 Vaccination-Associated Myocarditis in Adolescents. Pediatrics, 148(5). doi:10.1542/peds.2021-053427. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34389692

  Jhaveri, R., Adler-Shohet, F. C., Blyth, C. C., Chiotos, K., Gerber, J. S., Green, M., . . . Zaoutis, T. (2021). Weighing the Risks of Perimyocarditis With the Benefits of SARS-CoV-2 mRNA Vaccination in Adolescents. J Pediatric Infect Dis Soc, 10(10), 937-939. doi:10.1093/jpids/piab061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34270752

  Kaneta, K., Yokoi, K., Jojima, K., Kotooka, N., & Node, K. (2021). Young Male With Myocarditis Following mRNA-1273 Vaccination Against Coronavirus Disease-2019 (COVID-19). Circ J. doi:10.1253/circj.CJ-21-0818. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34744118

  Kaul, R., Sreenivasan, J., Goel, A., Malik, A., Bandyopadhyay, D., Jin, C., . . . Panza, J. A. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination. Int J Cardiol Heart Vasc, 36, 100872. doi:10.1016/j.ijcha.2021.100872. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34568540

  Khogali, F., & Abdelrahman, R. (2021). Unusual Presentation of Acute Perimyocarditis Following SARS-COV-2 mRNA-1237 Moderna Vaccination. Cureus, 13(7), e16590. doi:10.7759/cureus.16590. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34447639

  Kim, H. W., Jenista, E. R., Wendell, D. C., Azevedo, C. F., Campbell, M. J., Darty, S. N., . . . Kim, R. J. (2021). Patients With Acute Myocarditis Following mRNA COVID-19 Vaccination. JAMA Cardiol, 6(10), 1196-1201. doi:10.1001/jamacardio.2021.2828. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34185046

  Kim, I. C., Kim, H., Lee, H. J., Kim, J. Y., & Kim, J. Y. (2021). Cardiac Imaging of Acute Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccination. J Korean Med Sci, 36(32), e229. doi:10.3346/jkms.2021.36.e229. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34402228

  King, W. W., Petersen, M. R., Matar, R. M., Budweg, J. B., Cuervo Pardo, L., & Petersen, J. W. (2021). Myocarditis following mRNA vaccination against SARS-CoV-2, a case series. Am Heart J Plus, 8, 100042. doi:10.1016/j.ahjo.2021.100042. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34396358

  Klein, N. P., Lewis, N., Goddard, K., Fireman, B., Zerbo, O., Hanson, K. E., . . . Weintraub, E. S. (2021). Surveillance for Adverse Events After COVID-19 mRNA Vaccination. JAMA, 326(14), 1390-1399. doi:10.1001/jama.2021.15072. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34477808

  Klimek, L., Bergmann, K. C., Brehler, R., Pfutzner, W., Zuberbier, T., Hartmann, K., . . . Worm, M. (2021). Practical handling of allergic reactions to COVID-19 vaccines: A position paper from German and Austrian Allergy Societies AeDA, DGAKI, GPA and OGAI. Allergo J Int, 1-17. doi:10.1007/s40629-021-00165-7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33898162

  Klimek, L., Novak, N., Hamelmann, E., Werfel, T., Wagenmann, M., Taube, C., . . . Worm, M. (2021). Severe allergic reactions after COVID-19 vaccination with the Pfizer/BioNTech vaccine in Great Britain and USA: Position statement of the German Allergy Societies: Medical Association of German Allergologists (AeDA), German Society for Allergology and Clinical Immunology (DGAKI) and Society for Pediatric Allergology and Environmental Medicine (GPA). Allergo J Int, 30(2), 51-55. doi:10.1007/s40629-020-00160-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33643776

  Kohli, U., Desai, L., Chowdhury, D., Harahsheh, A. S., Yonts, A. B., Ansong, A., . . . Ang, J. Y. (2021). mRNA Coronavirus-19 Vaccine-Associated Myopericarditis in Adolescents: A Survey Study. J Pediatr. doi:10.1016/j.jpeds.2021.12.025. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34952008

  Kostoff, R. N., Calina, D., Kanduc, D., Briggs, M. B., Vlachoyiannopoulos, P., Svistunov, A. A., & Tsatsakis, A. (2021a). Erratum to ”Why are we vaccinating children against COVID-19?” [Toxicol. Rep. 8C (2021) 1665-1684 / 1193]. Toxicol Rep, 8, 1981. doi:10.1016/j.toxrep.2021.10.003. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34642628

  Kostoff, R. N., Calina, D., Kanduc, D., Briggs, M. B., Vlachoyiannopoulos, P., Svistunov, A. A., & Tsatsakis, A. (2021b). Why are we vaccinating children against COVID-19? Toxicol Rep, 8, 1665-1684. doi:10.1016/j.toxrep.2021.08.010. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34540594

  Kwan, M. Y. W., Chua, G. T., Chow, C. B., Tsao, S. S. L., To, K. K. W., Yuen, K. Y., . . . Ip, P. (2021). mRNA COVID vaccine and myocarditis in adolescents. Hong Kong Med J, 27(5), 326-327. doi:10.12809/hkmj215120. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34393110

  Lee, E., Chew, N. W. S., Ng, P., & Yeo, T. J. (2021). Reply to ”Letter to the editor: Myocarditis should be considered in those with a troponin rise and unobstructed coronary arteries following PfizerBioNTech COVID-19 vaccination”. QJM. doi:10.1093/qjmed/hcab232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34463770

  Lee, E. J., Cines, D. B., Gernsheimer, T., Kessler, C., Michel, M., Tarantino, M. D., . . . Bussel, J. B. (2021). Thrombocytopenia following Pfizer and Moderna SARS-CoV-2 vaccination. Am J Hematol, 96(5), 534-537. doi:10.1002/ajh.26132. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33606296

  Levin, D., Shimon, G., Fadlon-Derai, M., Gershovitz, L., Shovali, A., Sebbag, A., . . . Gordon, B. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination – A case series. Vaccine, 39(42), 6195-6200. doi:10.1016/j.vaccine.2021.09.004. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34535317

  Li, M., Yuan, J., Lv, G., Brown, J., Jiang, X., & Lu, Z. K. (2021). Myocarditis and Pericarditis following COVID-19 Vaccination: Inequalities in Age and Vaccine Types. J Pers Med, 11(11). doi:10.3390/jpm11111106. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34834458

  Lim, Y., Kim, M. C., Kim, K. H., Jeong, I. S., Cho, Y. S., Choi, Y. D., & Lee, J. E. (2021). Case Report: Acute Fulminant Myocarditis and Cardiogenic Shock After Messenger RNA Coronavirus Disease 2019 Vaccination Requiring Extracorporeal Cardiopulmonary Resuscitation. Front Cardiovasc Med, 8, 758996. doi:10.3389/fcvm.2021.758996. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34778411

  Long, S. S. (2021). Important Insights into Myopericarditis after the Pfizer mRNA COVID-19 Vaccination in Adolescents. J Pediatr, 238, 5. doi:10.1016/j.jpeds.2021.07.057. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34332972

  Luk, A., Clarke, B., Dahdah, N., Ducharme, A., Krahn, A., McCrindle, B., . . . McDonald, M. (2021). Myocarditis and Pericarditis After COVID-19 mRNA Vaccination: Practical Considerations for Care Providers. Can J Cardiol, 37(10), 1629-1634. doi:10.1016/j.cjca.2021.08.001. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34375696

  Madelon, N., Lauper, K., Breville, G., Sabater Royo, I., Goldstein, R., Andrey, D. O., . . . Eberhardt, C. S. (2021). Robust T cell responses in anti-CD20 treated patients following COVID-19 vaccination: a prospective cohort study. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab954. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34791081

  Mangat, C., & Milosavljevic, N. (2021). BNT162b2 Vaccination during Pregnancy Protects Both the Mother and Infant: Anti-SARS-CoV-2 S Antibodies Persistently Positive in an Infant at 6 Months of Age. Case Rep Pediatr, 2021, 6901131. doi:10.1155/2021/6901131. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34676123

  Mark, C., Gupta, S., Punnett, A., Upton, J., Orkin, J., Atkinson, A., . . . Alexander, S. (2021). Safety of administration of BNT162b2 mRNA (Pfizer-BioNTech) COVID-19 vaccine in youths and young adults with a history of acute lymphoblastic leukemia and allergy to PEG-asparaginase. Pediatr Blood Cancer, 68(11), e29295. doi:10.1002/pbc.29295. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34398511

  McLean, K., & Johnson, T. J. (2021). Myopericarditis in a previously healthy adolescent male following COVID-19 vaccination: A case report. Acad Emerg Med, 28(8), 918-921. doi:10.1111/acem.14322. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34133825

  Mevorach, D., Anis, E., Cedar, N., Bromberg, M., Haas, E. J., Nadir, E., . . . Alroy-Preis, S. (2021). Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccine against Covid-19 in Israel. N Engl J Med, 385(23), 2140-2149. doi:10.1056/NEJMoa2109730. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34614328

  Minocha, P. K., Better, D., Singh, R. K., & Hoque, T. (2021). Recurrence of Acute Myocarditis Temporally Associated with Receipt of the mRNA Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Vaccine in a Male Adolescent. J Pediatr, 238, 321-323. doi:10.1016/j.jpeds.2021.06.035. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34166671

  Mohamed, L., Madsen, A. M. R., Schaltz-Buchholzer, F., Ostenfeld, A., Netea, M. G., Benn, C. S., & Kofoed, P. E. (2021). Reactivation of BCG vaccination scars after vaccination with mRNA-Covid-vaccines: two case reports. BMC Infect Dis, 21(1), 1264. doi:10.1186/s12879-021-06949-0. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34930152

  Montgomery, J., Ryan, M., Engler, R., Hoffman, D., McClenathan, B., Collins, L., . . . Cooper, L. T., Jr. (2021). Myocarditis Following Immunization With mRNA COVID-19 Vaccines in Members of the US Military. JAMA Cardiol, 6(10), 1202-1206. doi:10.1001/jamacardio.2021.2833. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34185045

  Murakami, Y., Shinohara, M., Oka, Y., Wada, R., Noike, R., Ohara, H., . . . Ikeda, T. (2021). Myocarditis Following a COVID-19 Messenger RNA Vaccination: A Japanese Case Series. Intern Med. doi:10.2169/internalmedicine.8731-21. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34840235

  Nagasaka, T., Koitabashi, N., Ishibashi, Y., Aihara, K., Takama, N., Ohyama, Y., . . . Kaneko, Y. (2021). Acute Myocarditis Associated with COVID-19 Vaccination: A Case Report. J Cardiol Cases. doi:10.1016/j.jccase.2021.11.006. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34876937

  Ntouros, P. A., Vlachogiannis, N. I., Pappa, M., Nezos, A., Mavragani, C. P., Tektonidou, M. G., . . . Sfikakis, P. P. (2021). Effective DNA damage response after acute but not chronic immune challenge: SARS-CoV-2 vaccine versus Systemic Lupus Erythematosus. Clin Immunol, 229, 108765. doi:10.1016/j.clim.2021.108765. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34089859

  Nygaard, U., Holm, M., Bohnstedt, C., Chai, Q., Schmidt, L. S., Hartling, U. B., . . . Stensballe, L. G. (2022). Population-based Incidence of Myopericarditis After COVID-19 Vaccination in Danish Adolescents. Pediatr Infect Dis J, 41(1), e25-e28. doi:10.1097/INF.0000000000003389. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34889875

  Park, H., Yun, K. W., Kim, K. R., Song, S. H., Ahn, B., Kim, D. R., . . . Kim, Y. J. (2021). Epidemiology and Clinical Features of Myocarditis/Pericarditis before the Introduction of mRNA COVID-19 Vaccine in Korean Children: a Multicenter Study. J Korean Med Sci, 36(32), e232. doi:10.3346/jkms.2021.36.e232. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34402230

  Park, J., Brekke, D. R., & Bratincsak, A. (2021). Self-limited myocarditis presenting with chest pain and ST segment elevation in adolescents after vaccination with the BNT162b2 mRNA vaccine. Cardiol Young, 1-4. doi:10.1017/S1047951121002547. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34180390

  Patel, Y. R., Louis, D. W., Atalay, M., Agarwal, S., & Shah, N. R. (2021). Cardiovascular magnetic resonance findings in young adult patients with acute myocarditis following mRNA COVID-19 vaccination: a case series. J Cardiovasc Magn Reson, 23(1), 101. doi:10.1186/s12968-021-00795-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34496880

  Patone, M., Mei, X. W., Handunnetthi, L., Dixon, S., Zaccardi, F., Shankar-Hari, M., . . . Hippisley-Cox, J. (2021). Risks of myocarditis, pericarditis, and cardiac arrhythmias associated with COVID-19 vaccination or SARS-CoV-2 infection. Nat Med. doi:10.1038/s41591-021-01630-0. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34907393

  Patrignani, A., Schicchi, N., Calcagnoli, F., Falchetti, E., Ciampani, N., Argalia, G., & Mariani, A. (2021). Acute myocarditis following Comirnaty vaccination in a healthy man with previous SARS-CoV-2 infection. Radiol Case Rep, 16(11), 3321-3325. doi:10.1016/j.radcr.2021.07.082. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34367386

  Perez, Y., Levy, E. R., Joshi, A. Y., Virk, A., Rodriguez-Porcel, M., Johnson, M., . . . Swift, M. D. (2021). Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccine: A Case Series and Incidence Rate Determination. Clin Infect Dis. doi:10.1093/cid/ciab926. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34734240

  Perrotta, A., Biondi-Zoccai, G., Saade, W., Miraldi, F., Morelli, A., Marullo, A. G., . . . Peruzzi, M. (2021). A snapshot global survey on side effects of COVID-19 vaccines among healthcare professionals and armed forces with a focus on headache. Panminerva Med, 63(3), 324-331. doi:10.23736/S0031-0808.21.04435-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34738774

  Sanchez Tijmes, F., Thavendiranathan, P., Udell, J. A., Seidman, M. A., & Hanneman, K. (2021). Cardiac MRI Assessment of Nonischemic Myocardial Inflammation: State of the Art Review and Update on Myocarditis Associated with COVID-19 Vaccination. Radiol Cardiothorac Imaging, 3(6), e210252. doi:10.1148/ryct.210252. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34934954

  Schauer, J., Buddhe, S., Colyer, J., Sagiv, E., Law, Y., Mallenahalli Chikkabyrappa, S., & Portman, M. A. (2021). Myopericarditis After the Pfizer Messenger Ribonucleic Acid Coronavirus Disease Vaccine in Adolescents. J Pediatr, 238, 317-320. doi:10.1016/j.jpeds.2021.06.083. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34228985

  Schneider, J., Sottmann, L., Greinacher, A., Hagen, M., Kasper, H. U., Kuhnen, C., . . . Schmeling, A. (2021). Postmortem investigation of fatalities following vaccination with COVID-19 vaccines. Int J Legal Med, 135(6), 2335-2345. doi:10.1007/s00414-021-02706-9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34591186

  Schramm, R., Costard-Jackle, A., Rivinius, R., Fischer, B., Muller, B., Boeken, U., . . . Gummert, J. (2021). Poor humoral and T-cell response to two-dose SARS-CoV-2 messenger RNA vaccine BNT162b2 in cardiothoracic transplant recipients. Clin Res Cardiol, 110(8), 1142-1149. doi:10.1007/s00392-021-01880-5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34241676

  Sessa, F., Salerno, M., Esposito, M., Di Nunno, N., Zamboni, P., & Pomara, C. (2021). Autopsy Findings and Causality Relationship between Death and COVID-19 Vaccination: A Systematic Review. J Clin Med, 10(24). doi:10.3390/jcm10245876. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34945172

  Sharif, N., Alzahrani, K. J., Ahmed, S. N., & Dey, S. K. (2021). Efficacy, Immunogenicity and Safety of COVID-19 Vaccines: A Systematic Review and Meta-Analysis. Front Immunol, 12, 714170. doi:10.3389/fimmu.2021.714170. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34707602

  Shazley, O., & Alshazley, M. (2021). A COVID-Positive 52-Year-Old Man Presented With Venous Thromboembolism and Disseminated Intravascular Coagulation Following Johnson & Johnson Vaccination: A Case-Study. Cureus, 13(7), e16383. doi:10.7759/cureus.16383. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34408937

  Shiyovich, A., Witberg, G., Aviv, Y., Eisen, A., Orvin, K., Wiessman, M., . . . Hamdan, A. (2021). Myocarditis following COVID-19 vaccination: magnetic resonance imaging study. Eur Heart J Cardiovasc Imaging. doi:10.1093/ehjci/jeab230. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34739045

  Simone, A., Herald, J., Chen, A., Gulati, N., Shen, A. Y., Lewin, B., & Lee, M. S. (2021). Acute Myocarditis Following COVID-19 mRNA Vaccination in Adults Aged 18 Years or Older. JAMA Intern Med, 181(12), 1668-1670. doi:10.1001/jamainternmed.2021.5511. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34605853

  Singer, M. E., Taub, I. B., & Kaelber, D. C. (2021). Risk of Myocarditis from COVID-19 Infection in People Under Age 20: A Population-Based Analysis. medRxiv. doi:10.1101/2021.07.23.21260998. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34341797

  Smith, C., Odd, D., Harwood, R., Ward, J., Linney, M., Clark, M., . . . Fraser, L. K. (2021). Deaths in children and young people in England after SARS-CoV-2 infection during the first pandemic year. Nat Med. doi:10.1038/s41591-021-01578-1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34764489

  Snapiri, O., Rosenberg Danziger, C., Shirman, N., Weissbach, A., Lowenthal, A., Ayalon, I., . . . Bilavsky, E. (2021). Transient Cardiac Injury in Adolescents Receiving the BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccine. Pediatr Infect Dis J, 40(10), e360-e363. doi:10.1097/INF.0000000000003235. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34077949

  Spinner, J. A., Julien, C. L., Olayinka, L., Dreyer, W. J., Bocchini, C. E., Munoz, F. M., & Devaraj, S. (2021). SARS-CoV-2 anti-spike antibodies after vaccination in pediatric heart transplantation: A first report. J Heart Lung Transplant. doi:10.1016/j.healun.2021.11.001. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34911654

  Starekova, J., Bluemke, D. A., Bradham, W. S., Grist, T. M., Schiebler, M. L., & Reeder, S. B. (2021). Myocarditis Associated with mRNA COVID-19 Vaccination. Radiology, 301(2), E409-E411. doi:10.1148/radiol.2021211430. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34282971

  Sulemankhil, I., Abdelrahman, M., & Negi, S. I. (2021). Temporal association between the COVID-19 Ad26.COV2.S vaccine and acute myocarditis: A case report and literature review. Cardiovasc Revasc Med. doi:10.1016/j.carrev.2021.08.012. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34420869

  Tailor, P. D., Feighery, A. M., El-Sabawi, B., & Prasad, A. (2021). Case report: acute myocarditis following the second dose of mRNA-1273 SARS-CoV-2 vaccine. Eur Heart J Case Rep, 5(8), ytab319. doi:10.1093/ehjcr/ytab319. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34514306https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34955479

  Team, C. C.-R., Food, & Drug, A. (2021). Allergic Reactions Including Anaphylaxis After Receipt of the First Dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine – United States, December 14-23, 2020. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(2), 46-51. doi:10.15585/mmwr.mm7002e1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33444297

  Tinoco, M., Leite, S., Faria, B., Cardoso, S., Von Hafe, P., Dias, G., . . . Lourenco, A. (2021). Perimyocarditis Following COVID-19 Vaccination. Clin Med Insights Cardiol, 15, 11795468211056634. doi:10.1177/11795468211056634. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34866957

  Truong, D. T., Dionne, A., Muniz, J. C., McHugh, K. E., Portman, M. A., Lambert, L. M., . . . Newburger, J. W. (2021). Clinically Suspected Myocarditis Temporally Related to COVID-19 Vaccination in Adolescents and Young Adults. Circulation. doi:10.1161/CIRCULATIONAHA.121.056583. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34865500

  Umei, T. C., Kishino, Y., Shiraishi, Y., Inohara, T., Yuasa, S., & Fukuda, K. (2021). Recurrence of myopericarditis following mRNA COVID-19 vaccination in a male adolescent. CJC Open. doi:10.1016/j.cjco.2021.12.002. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34904134

  Vidula, M. K., Ambrose, M., Glassberg, H., Chokshi, N., Chen, T., Ferrari, V. A., & Han, Y. (2021). Myocarditis and Other Cardiovascular Complications of the mRNA-Based COVID-19 Vaccines. Cureus, 13(6), e15576. doi:10.7759/cureus.15576. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34277198

  Visclosky, T., Theyyunni, N., Klekowski, N., & Bradin, S. (2021). Myocarditis Following mRNA COVID-19 Vaccine. Pediatr Emerg Care, 37(11), 583-584. doi:10.1097/PEC.0000000000002557. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34731877

  Warren, C. M., Snow, T. T., Lee, A. S., Shah, M. M., Heider, A., Blomkalns, A., . . . Nadeau, K. C. (2021). Assessment of Allergic and Anaphylactic Reactions to mRNA COVID-19 Vaccines With Confirmatory Testing in a US Regional Health System. JAMA Netw Open, 4(9), e2125524. doi:10.1001/jamanetworkopen.2021.25524.

  Watkins, K., Griffin, G., Septaric, K., & Simon, E. L. (2021). Myocarditis after BNT162b2 vaccination in a healthy male. Am J Emerg Med, 50, 815 e811-815 e812. doi:10.1016/j.ajem.2021.06.051. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34229940https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34336774

  Welsh, K. J., Baumblatt, J., Chege, W., Goud, R., & Nair, N. (2021). Thrombocytopenia including immune thrombocytopenia after receipt of mRNA COVID-19 vaccines reported to the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Vaccine, 39(25), 3329-3332. doi:10.1016/j.vaccine.2021.04.054. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34006408

  Witberg, G., Barda, N., Hoss, S., Richter, I., Wiessman, M., Aviv, Y., . . . Kornowski, R. (2021). Myocarditis after Covid-19 Vaccination in a Large Health Care Organization. N Engl J Med, 385(23), 2132-2139. doi:10.1056/NEJMoa2110737. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34614329

  Zimmermann, P., & Curtis, N. (2020). Why is COVID-19 less severe in children? A review of the proposed mechanisms underlying the age-related difference in severity of SARS-CoV-2 infections. Arch Dis Child. doi:10.1136/archdischild-2020-320338. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33262177

  Guillain-Barre Syndrome (GBS) and COVID-19 Vaccination References (As GBS affects all age cohorts – references are all age cohorts)

  Allen, C. M., Ramsamy, S., Tarr, A. W., Tighe, P. J., Irving, W. L., Tanasescu, R., & Evans, J. R. (2021). Guillain-Barre Syndrome Variant Occurring after SARS-CoV-2 Vaccination. Ann Neurol, 90(2), 315-318. doi:10.1002/ana.26144. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34114269

  Bouattour, N., Hdiji, O., Sakka, S., Fakhfakh, E., Moalla, K., Daoud, S., . . . Mhiri, C. (2021). Guillain-Barre syndrome following the first dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine: case report and review of reported cases. Neurol Sci. doi:10.1007/s10072-021-05733-x. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34796417

  Censcak, D., Ungermann, L., Stetkarova, I., & Ehler, E. (2021). Guillan-Barre Syndrome after First Vaccination Dose against COVID-19: Case Report. Acta Medica (Hradec Kralove), 64(3), 183-186. doi:10.14712/18059694.2021.31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34779385

  da Silva, G. F., da Silva, C. F., Oliveira, R., Romancini, F., Mendes, R. M., Locks, A., . . . Braatz, V. L. (2021). Guillain-Barre syndrome after coronavirus disease 2019 vaccine: A temporal association. Clin Exp Neuroimmunol. doi:10.1111/cen3.12678. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34900000

  Guillain-Barre Syndrome Eight Days after Vector-Based COVID-19 Vaccination. Case Rep Infect Dis, 2021, 3619131. doi:10.1155/2021/3619131. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34055430

  Finsterer, J. (2021b). Guillain-Barre syndrome 15 days after COVID-19 despite SARS-CoV-2 vaccination. IDCases, 25, e01226. doi:10.1016/j.idcr.2021.e01226. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34290962

  Finsterer, J. (2021d). SARS-CoV-2 vaccinations may not only be complicated by GBS but also by distal small fibre neuropathy. J Neuroimmunol, 360, 577703. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577703. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34525410

  Finsterer, J. (2022). Neurological side effects of SARS-CoV-2 vaccinations. Acta Neurol Scand, 145(1), 5-9. doi:10.1111/ane.13550. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34750810

  Finsterer, J., Scorza, F. A., & Scorza, C. A. (2021). Post SARS-CoV-2 vaccination Guillain-Barre syndrome in 19 patients. Clinics (Sao Paulo), 76, e3286. doi:10.6061/clinics/2021/e3286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34644738

  Hasan, T., Khan, M., Khan, F., & Hamza, G. (2021). Case of Guillain-Barre syndrome following COVID-19 vaccine. BMJ Case Rep, 14(6). doi:10.1136/bcr-2021-243629. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34187803

  Kanabar, G., & Wilkinson, P. (2021). Guillain-Barre syndrome presenting with facial diplegia following COVID-19 vaccination in two patients. BMJ Case Rep, 14(10). doi:10.1136/bcr-2021-244527. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34649856

  Koike, H., Chiba, A., & Katsuno, M. (2021). Emerging Infection, Vaccination, and Guillain-Barre Syndrome: A Review. Neurol Ther, 10(2), 523-537. doi:10.1007/s40120-021-00261-4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34117994

  Koike, H., & Katsuno, M. (2021). Emerging infectious diseases, vaccines and Guillain-Barre syndrome. Clin Exp Neuroimmunol. doi:10.1111/cen3.12644. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34230841

  Kripalani, Y., Lakkappan, V., Parulekar, L., Shaikh, A., Singh, R., & Vyas, P. (2021). A Rare Case of Guillain-Barre Syndrome following COVID-19 Vaccination. Eur J Case Rep Intern Med, 8(9), 002707. doi:10.12890/2021_002797. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34671572

  Leung, C. (2021). Guillain-Barre syndrome should be monitored upon mass vaccination against SARS-CoV-2. Hum Vaccin Immunother, 17(9), 2957-2958. doi:10.1080/21645515.2021.1922061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34032555

  Maramattom, B. V., Krishnan, P., Paul, R., Padmanabhan, S., Cherukudal Vishnu Nampoothiri, S., Syed, A. A., & Mangat, H. S. (2021). Guillain-Barre Syndrome following ChAdOx1-S/nCoV-19 Vaccine. Ann Neurol, 90(2), 312-314. doi:10.1002/ana.26143. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34114256

  McKean, N., & Chircop, C. (2021). Guillain-Barre syndrome after COVID-19 vaccination. BMJ Case Rep, 14(7). doi:10.1136/bcr-2021-244125. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34330729

  Min, Y. G., Ju, W., Ha, Y. E., Ban, J. J., Lee, S. A., Sung, J. J., & Shin, J. Y. (2021). Sensory Guillain-Barre syndrome following the ChAdOx1 nCov-19 vaccine: Report of two cases and review of literature. J Neuroimmunol, 359, 577691. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577691. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34416410

  Mokhashi, N., Narla, G., & Marchionni, C. (2021). Guillain-Barre Syndrome in a Patient With Asymptomatic Coronavirus Disease 2019 Infection and Major Depressive Disorder. Cureus, 13(3), e14161. doi:10.7759/cureus.14161. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33927956

  Morehouse, Z. P., Paulus, A., Jasti, S. A., & Bing, X. (2021). A Rare Variant of Guillain-Barre Syndrome Following Ad26.COV2.S Vaccination. Cureus, 13(9), e18153. doi:10.7759/cureus.18153. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34703690

  Nasuelli, N. A., De Marchi, F., Cecchin, M., De Paoli, I., Onorato, S., Pettinaroli, R., . . . Godi, L. (2021). A case of acute demyelinating polyradiculoneuropathy with bilateral facial palsy after ChAdOx1 nCoV-19 vaccine. Neurol Sci, 42(11), 4747-4749. doi:10.1007/s10072-021-05467-w. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34272622

  Nishiguchi, Y., Matsuyama, H., Maeda, K., Shindo, A., & Tomimoto, H. (2021). Miller Fisher syndrome following BNT162b2 mRNA coronavirus 2019 vaccination. BMC Neurol, 21(1), 452. doi:10.1186/s12883-021-02489-x. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3478919

  Oo, W. M., Giri, P., & de Souza, A. (2021). AstraZeneca COVID-19 vaccine and Guillain- Barre Syndrome in Tasmania: A causal link? J Neuroimmunol, 360, 577719. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577719. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34560365

  Prasad, A., Hurlburt, G., Podury, S., Tandon, M., Kingree, S., & Sriwastava, S. (2021). A Novel Case of Bifacial Diplegia Variant of Guillain-Barre Syndrome Following Janssen COVID-19 Vaccination. Neurol Int, 13(3), 404-409. doi:10.3390/neurolint13030040. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34449715

  Razok, A., Shams, A., Almeer, A., & Zahid, M. (2021). Post-COVID-19 vaccine Guillain-Barre syndrome; first reported case from Qatar. Ann Med Surg (Lond), 67, 102540. doi:10.1016/j.amsu.2021.102540. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34249353

  Rosenblum, H. G., Hadler, S. C., Moulia, D., Shimabukuro, T. T., Su, J. R., Tepper, N. K., . . . Oliver, S. E. (2021). Use of COVID-19 Vaccines After Reports of Adverse Events Among Adult Recipients of Janssen (Johnson & Johnson) and mRNA COVID-19 Vaccines (Pfizer-BioNTech and Moderna): Update from the Advisory Committee on Immunization Practices – United States, July 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep, 70(32), 1094-1099. doi:10.15585/mmwr.mm7032e4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34383735

  Rossetti, A., Gheihman, G., O’Hare, M., & Kosowsky, J. M. (2021). Guillain-Barre Syndrome Presenting as Facial Diplegia after COVID-19 Vaccination: A Case Report. J Emerg Med, 61(6), e141-e145. doi:10.1016/j.jemermed.2021.07.062. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34538679

  Samudralwar, R. D. (2021). Commentary: The spectrum of neurological manifestations related to COVID-19 and vaccinations. J Neuroimmunol, 358, 577660. doi:10.1016/j.jneuroim.2021.577660. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34274719

  Scendoni, R., Petrelli, C., Scaloni, G., & Logullo, F. O. (2021). Electromyoneurography and laboratory findings in a case of Guillain-Barre syndrome after second dose of Pfizer COVID-19 vaccine. Hum Vaccin Immunother, 1-4. doi:10.1080/21645515.2021.1954826. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34347563

  Sebghati, M., & Khalil, A. (2021). Uptake of vaccination in pregnancy. Best Pract Res Clin Obstet Gynaecol, 76, 53-65. doi:10.1016/j.bpobgyn.2021.03.007. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/33965331

  Shao, S. C., Wang, C. H., Chang, K. C., Hung, M. J., Chen, H. Y., & Liao, S. C. (2021). Guillain-Barre Syndrome Associated with COVID-19 Vaccination. Emerg Infect Dis, 27(12), 3175-3178. doi:10.3201/eid2712.211634. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34648420

  Shasha, D., Bareket, R., Sikron, F. H., Gertel, O., Tsamir, J., Dvir, D., . . . Zacay, G. (2022). Real-world safety data for the Pfizer BNT162b2 SARS-CoV-2 vaccine: historical cohort study. Clin Microbiol Infect, 28(1), 130-134. doi:10.1016/j.cmi.2021.09.018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34592420

  Sriwastava, S., Shrestha, A. K., Khalid, S. H., Colantonio, M. A., Nwafor, D., & Srivastava, S. (2021). Spectrum of Neuroimaging Findings in Post-COVID-19 Vaccination: A Case Series and Review of Literature. Neurol Int, 13(4), 622-639. doi:10.3390/neurolint13040061. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34842783

  Tutar, N. K., Eyigurbuz, T., Yildirim, Z., & Kale, N. (2021). A variant of Guillain-Barre syndrome after SARS-CoV-2 vaccination: AMSAN. Ideggyogy Sz, 74(7-08), 286-288. doi:10.18071/isz.74.0286. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34370408

  Woo, E. J., Mba-Jonas, A., Dimova, R. B., Alimchandani, M., Zinderman, C. E., & Nair, N. (2021). Association of Receipt of the Ad26.COV2.S COVID-19 Vaccine With Presumptive Guillain-Barre Syndrome, February-July 2021. JAMA, 326(16), 1606-1613. doi:10.1001/jama.2021.16496. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/34617967

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s