Muuttuvat määritelmät: rokotevastainen = rokotepakon vastustaja

Merrian-Websterin sanakirjan uusi määritelmä rokotevastaiselle (”anti-vaxxer”) henkilölle on ”henkilö, joka vastustaa rokotteita” sekä ”henkilö, joka vastustaa sääntelyä, jolla pakotetaan ottamaan rokote”; rokotepakon vastustaja.

Merriam-Webster: anti-vaxxer 6.12.2021

Sikainfluenssan alla Maailman terveysjärjestö WHO muutti pandemian määritelmää siten, että kuolleisuus voi olla nolla ja sairastuneisuus vähäistä. Yhdysvaltain tartuntautivirasto CDC muutti rokotteen määritelmää syksyllä 2021 siten, että uuden määritelmän mukaan rokotteen ei tarvitse tuottaa immuniteettia, ainoastaan jonkinlaista suojaa. Samalla muutettiin rokottamisen määritelmää, rokottamisenkaan ei tarvitse enää tuottaa immuniteettia.

WHO:n vanhan määritelmän mukaan laumasuoja on epäsuora suoja infektiotaudeilta, joka muodostuu riittävän prosentin väestöstä tultua immuuniksi infektiolle joko rokotuksen tai aiemman infektion kautta.

WHO:n uudessa määritelmässä väitetään, että laumasuojan konseptia käytetään rokotusten yhteydessä kuvaamaan suojaa, jonka väestö saa, kunhan riittävä osuus väestöstä on rokotettu – immuniteettia ei synny, ellei väestöä suojata virukselta. ”Rokotetut ihmiset on suojattu sairaudelta, eivätkä siirrä tautia eteenpäin, katkaisten siten [infektion] siirtymisen ketjut.”

Luontaisesti muodostuva immuniteetti on poistettu määritelmästä.” Joulukuun lopussa 2020 WHO kertoo marraskuusta eriävästi koronaan, Covid-19 -tautiin ja koronapiikkeihin liittyen laumasuojan olevan epäsuora suoja, joka syntyy kun väestöllä on tartuntojen tai rokotusten kautta saatu immuniteetti, korostaen WHO:n kannattavan rokotusten kautta saatua immuniteettia: rokotuksen ottaneet eivät saa tautia, ja tartuntaketju katkeaa.


Kommentti

Nyt, kun sairaaloissa on paljon tupla- ja triplapiikitettyjä potilaina, tarve määritelmien muuttamiselle lienee ilmeinen useimmille. Näin koronapiikkien epäonnistumista ei tarvitse myöntää. Rokotepakon vastustamisen lisääminen rokotevastaisen määritelmään on sekin ajankohtainen niin monen hallituksen, ml. EU, suunnitellessa rokotepakkoa.

Koska virallistetaan ”onnistuneen politiikan” uusi määritelmä: Hallituksen itsearviointi mistä tahansa tehdystä poliittisesta päätöksestä tuloksia huomioimatta?

RS

8 comments

 1. Vallan ihan joka paikassa on ottanut täysin sairaat ihmiset.
  Sairastin sen pienen flunssan, mutta minuun ei tule kukaan piikittämään yhtään mitään.
  Voi tulla yrittämään mutta se jää sitte viimiseksi teoksi.

  Tykkää

  • Koronaan kuolleet ei kerro kaikkea. Norjalainen viranomaisprofessori antoi arvovaltaisen kantansa viime viikolla, jonka mukaan koronaan ei ole olemassa mitään lääkehoitoa. Vain rokote. Tämä lienee koko EU:n linja.

   Yhdysvaltalainen Peter McCullough sanoo päinvastoin, että 85 prosenttia potilaista voidaan hoitaa edullisella varhaisella lääkehoidolla. Ja eräät lääkärit väittävät päässeensä vielä korkeampiin hoitotuloksiin.

   Eli ei koronakuolleet vaan heitteille jätetyt muodostavat sen paljon rumemman tilaston. Jos tuhat kuoli, 850 kuolivat laiminlyötyinä tai virheellisen hoidon takia turhaan.

   Liked by 1 henkilö

 2. Teemu Vehkala lanseerasi jo termin rokotehaittavastainen. Toinen hyvä termi on ’medical voodoo denier’.

  Sillä mitä tää muuta on kuin voodoota? Kemiallista voodoota josta uskotaan että se torjuu ilmassa lentelevän näkymättömän kummituksen nimeltä virus.

  Tykkää

 3. Miksi ei kokeilla hoitoja, joilla on saavutettu joissakin maissa hyviä tuloksia? Onko se kenties vaarallista? Mitä menetetään jos kokeillaan?
  Mutta ihmisten annoksilla, ei hevosten. Ei penisilliiniäkään ihmisille 800kg naudan annoksilla määrätä.

  Liked by 1 henkilö

  • Mitä menetetään? Sasse… tulkinta taitaa olla että sitten toimijat menettäisi ne hätäkäyttöluvat? Ei olisi perusteita piikkiainediileille jos myönnettäisiin että on olemassa jotain hoitokeinoja? Lupien myötä menisi suuret setelit piikkifirmoilta.

   Sopimukset näyttäisi olevan aivan järkiheittoja. Noh eipä allekirjoittajat tehneet diilejä omilla varoillaan.

   Ihan mukavia setelitukkoja on tosin luvassa vaikkapa molnupiravir-kaupoistakin, jos nyt vertaa vaikka ivermektiinikauppoihin.

   Tuossa ei ole mukana remdesivir. Hmm. Tarina kertoo että rapakon takana hoitsut on jo sattuvasti nimenneet sen lääkeaineen uudelleen: ”RunDeathIsNear”

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s