Sotelaiset järjestäytyvät vastustamaan rokotepakkoa — Anna tukesi

Sotelaiset ovat järjestäytyneet vastustamaan hallituksen esittämää rokotepakkoa. Jokaisella halukkaalla on mahdollisuus antaa tukensa heille ja samalla itselleen ja läheisilleen.

https://sinunpuolella.fi/allekirjoitus.html

Sinunpuolella.fi

Arvoisat Suomen eduskunta ja maamme hallitus!

Olemme lukeneet ehdotuksenne tartuntatautilain muutoksesta 48a-pykälän lisäämisellä, jolla mielitte luoda keinotekoisen pakon meidän sotealan ammattilaisten rokottautua työpaikkamme säilyttämiseksi. Emme hyväksy esitystänne.

Te sanotte, että lakimuutos lisäisi asiakas- ja potilasturvallisuutta vähentämällä covid-19-taudin leviämisen riskiä sekä potilaiden ja asiakkaiden luottamusta hoidon turvallisuuteen.

Me tiedämme, että rokote ei estä tartuttamasta tautia. Tutkimusten mukaan myös rokotettu voi sairastua ja levittää tautia. On myös tutkitusti todettu, että rokotteen teho hiipuu muutaman kuukauden kuluessa ja rokotteen teho on täysin yksilöllistä. Useissa maissa korona on levinnyt rokotuskattavuuden lisäännyttyä samassa suhteessa.

Te väitätte, että rokotukset vähentävät hoitohenkilökunnan sairauspoissaoloja.

Me olemme käytännössä nähneet, että rokotuksen ottamisen jälkeen rokotetut ovat usein sairastuneet ja joutuneet sairauslomalle. He ovat olleet joskus pitkiäkin aikoja pois töistä, jolloin muut ovat joutuneet tekemään pidempiä työvuoroja ja silti on ollut vajausta.

Te kerrotte, että Suomessa ja monissa maissa rokotteiden tehoa ja turvallisuutta tutkitaan tarkasti.

Me haluamme tietää mitä tutkimuksia Suomessa todellisuudessa tehdään ja mitä ainesosia rokote sisältää. Fimeassa on tällä hetkellä noin 14 900 käsittelemätöntä haittailmoitusta. Käsiteltyjä haittojakin on noin 5 000, joista noin 4 000 vakavia ja niistä 16.11.2021 mennessä oli 132 sellaisia, joissa kerrotaan potilaan menehtyneen. Rokotusten ja sairauksien syy-yhteyksiä ei selvitetä, eikä rokotehaittoja haluta tunnustaa, vaikka näemme niitä päivittäin sekä omassa elämässämme että työssämme. Rokotteista ei ole pitkän aikavälin tutkimustietoa, joten kukaan ei perustellusti pysty väittämään, että ne ovat turvallisia. Rokote on edelleen kokeellinen vuoteen 2023 asti. Tätä te ette voi kiistää.

Teidän mielestänne muutoksella ei olisi vaikutuksia alan työllisyystilanteeseen tai houkuttelevuuteen.

Me olemme eri mieltä. Suomessa on pula sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä. Monessa yksikössä puuttuu joka vuorosta ihmisiä eikä sijaisia saada. Tilanne tulee pahenemaan, mikäli tämä lakimuutos vahvistetaan ja henkilökuntaa pakotetaan pois töistään. Esimerkiksi Oulusta lähetettiin juuri potilas Kuopioon tehohoitoon, koska Oulussa ei ollut riittävästi hoitohenkilökuntaa. Tilat ja laitteet heillä olisi ollut. Muistutammekin, että oikeusministeriö edellyttää, että sääntely ei saa johtaa hoitajapulaan, ja että Suomen kansalla on oikeus hyvään hoitoon.

Vaikka kyse on kokeellisesta rokotteesta, te katsotte voivanne kävellä meidän perustuslaillisten oikeuksien yli toteamalla, että kyse ei ole rokotepakosta eikä perustuslaissa turvattujen oikeuksien ydinalueesta. Väitätte jopa, että kyse on meidän edustamme.

Tässä on nimenomaan kyse perusoikeuksien ydinalueesta ja käytännössä esityksellä pyritään välillisesti samaan lopputulokseen kuin pakkorokotuksella. Kuitenkin myös meillä on oikeus yhdenvertaisuuteen, oikeus henkilökohtaiseen vapauteen ja keholliseen koskemattomuuteen sekä oikeus työhön. Näitä oikeuksia ei voi rikkoa oletusten ja ristiriitaisten tilastojen perusteella. Myöskään Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusvaltuutetun Michelle Bachelet’n mukaan pakkorokotukset eivät ole missään olosuhteissa hyväksyttäviä. Lisäksi teidän esityksenne rikkoo Suomea velvoittavan ns. Oviedon sopimuksen 2 ja 5 artiklan vaatimuksia. Ihmisen etu ja hyvinvointi ovat tärkeämpiä kuin pelkkä yhteiskunnan tai tieteen hyöty, ja terveyteen kohdistuva toimenpide voidaan suorittaa vain, jos kyseinen henkilö on antanut suostumuksensa vapaasta tahdosta, ja tietoisena kaikista asiaan vaikuttavista seikoista. Vapaan tahdon edellytys jää jo käsitteellisesti toteutumatta ja lääketieteellinen toimenpide annetaan tahdosta riippumatta.

Tekin varmasti haluatte, että tarvittaessa ammattitaitoista sosiaali- ja terveysalan henkilökuntaa on riittävästi saatavilla.

Niin mekin.

Me emme hyväksy rokotuspakkoa emmekä tule pakolla rokottautumaan. Me emme myöskään hyväksy rokotuspassia työpaikoille.

Kunnioittaen, me yli 5500 allekirjoittanutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja alan opiskelijaa sekä yli 15000 tukijaamme

Siirry allekirjoittamaan lomake >> https://sinunpuolella.fi/lomake

Artikkelikuva sote-alan työntekijöiden #RIPsote hautakynttilä-mielenilmauksesta, joka ei koronatukimediaa kiinnostanut uutisaiheena. Paikalla olleen yksityiskokoelmasta.

Lisäys 25.12.2021 klo 11:01

Aiheeseen liittyy: BMJ:ssa arvostellaan rokotepakkoa huonosti perustelluksi

15 comments

 1. Miller-Fisherin oireyhtymä Pfizer-BioNTechin mRNA-rokotuksen jälkeen:
  Nishiguchi Y, Matsuyama H, Maeda K, Shindo A, Tomimoto H. Miller Fisher syndrome following BNT162b2 mRNA coronavirus 2019 vaccination. BMC Neurol. 2021 Nov 18;21(1):452. doi: 10.1186/s12883-021-02489-x. PMID: 34789193; PMCID: PMC8598937.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34789193/

  Tykkää

 2. Harvinainen tapaus Guillain-Barrén oireyhtymästä COVID-19-rokotuksen jälkeen:
  Kripalani Y, Lakkappan V, Parulekar L, Shaikh A, Singh R, Vyas P. A Rare Case of Guillain-Barré Syndrome following COVID-19 Vaccination. Eur J Case Rep Intern Med. 2021 Sep 14;8(9):002707. doi: 10.12890/2021_002797. PMID: 34671572; PMCID: PMC8523377.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34671572/

  Tykkää

 3. Guillain-Barrén oireyhtymä, johon liittyy kasvojen diplegia COVID-19-rokotuksen jälkeen kahdella potilaalla:
  Kanabar G, Wilkinson P. Guillain-Barré syndrome presenting with facial diplegia following COVID-19 vaccination in two patients. BMJ Case Rep. 2021 Oct 14;14(10):e244527. doi: 10.1136/bcr-2021-244527. PMID: 34649856; PMCID: PMC8522664.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34649856/

  Tykkää

 4. Ilmeisesti hoitajia on liikaa, vai mitä meidän päättäjät oikee meinaa?
  Ymmärtäisin rokotepakon, jos olisi rokote joka estäisi saamasta ja tartuttamasta tautia, mutta kun ei ole.

  Tykkää

 5. Sometieto: HUS irtisanoo kaikki rokottamattomat työntekijät viikon sisällä

  HUS:n työntekijöillä on viikko aikaa ottaa rokote tai muuten tulee potkut työpaikalta. Näin kertoo HUS:n välinehuollossa työskentelevä henkilö, joka kertoo, että noin 20% osastosta on jättänyt kokeelliset mRNA-piikitykset ottamatta. Henkilöt eivät ole kontaktissa potilaiden kanssa.

  Viestin mukaan rokottamattomat ovat käyneet keskustelua osaston esimiehen ja HUS:n Ville Pettilän kanssa. Heidän saamassa sähköpostissa luki tiedon välittäneen henkilön mukaan seuraavasti:

  ”Henkilö ei voi olla töissä omakustanteisella 72 h antigeenitestillä. Lopullisesti kieltäytyvät eivät voi olla töissä meillä. Prioriteetti rokotusten aloittamiseksi on korkea – vielä tällä viikolla.

  Rokottamattomien (niiden, jotka tästä huolimatta kieltäytyvät ottamasta rokotetta) kanssa tullaan käymään noin viikon kuluessa esimiesalaiskeskustelu johon myös toimialajohtaja tulee mukaan. Koronarokottamattomat eivät voi työskennellä meillä”.

  UMV-Lehdelle lähetyn viestin perusteella on selvää, että HUS:n henkilökunnan tilanne on tukala ja sometieto on vahvistettu paikkaansa pitäväksi.

  https://mvlehti.net/2021/12/17/sometieto-hus-irtisanoo-kaikki-rokottomattomat-tyontekijat-viikon-sisalla/

  Toivottavasti yksikään työntekijä ei haksahda ottamaan myrkkypiikkiä eikä irtisanoudu. Jos työnantaja irtisanoo, niin sitten vain rikosilmoitus työnantajasta.

  Tykkää

 6. Onko lopullinenkin järjen ääni kadonnut vaatimalla ihmisten pakkorokotuksia. Sehän on moraalisesti ja eettisesti järjetön vaatimus! EU lainsäädännön vastaista ja ihmisoikeuksien alasajoa! Hävettää Teidän puolesta!

  Tykkää

 7. Taas sairaalan tiskirätit kitisse. Nassut umpeen ja mummoja pesemään. Te olette täysin arvottomia olipa piikkiä tai ei. Kaiken muun lisäksi te tumpelot tulette tekemään ”tärkeää” työtänne vaikka teille ei maksaisi yhtään mitään. Itseppä olette soppanne keittäneet. Olette kaikki korvattavissa puolta halvemmalla työvoimalla, joka tuodaan Aasiasta

  Tykkää

 8. Philippiineiltä voitaisiin ottaa lääkäreitä korvaamaan Suomalaiset puoskarit. Philippiineillä ovat voittaneet wuhan-nuhan kun diktaattori Duterte päätti syyskuun alussa, että potilaiden hoito on lääkäreiden tehtävä.

  https://www.pna.gov.ph/articles/1153246

  Ja Philippinien lääkärit voittivat taudin muutamassa kuukaudessa.

  Sen sijaan että korvataan hoitajapulaa Philippiiniläisillä hoitajilla, voitaisiin ottaa ammattitaitoisia Philippiiniläisiä lääkäreitä Suomeen.

  Tämä on kuningasidea joka täytyisi tämänpäiväsessä keskustelussa ottaa esille

  Tykkää

 9. YLE käyttää verorahoja niiden maksajien vakoilemiseen.

  https://yle.fi/uutiset/3-12240607

  ”Yle pääsi kanavalle tekemällä yhteistyötä erään terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Hän liittyi omilla tiedoillaan ryhmään. Sen jälkeen seurasimme keskustelua toimituksen puhelimella. Terveydenhuollon ammattilainen tai Yle eivät osallistuneet keskusteluun millään tavalla.”

  Surullisinta muutamia kommentteja lukiessa oli että en yhtään kommenttia nähnyt(voi olla jossain loppupään kuitenkin) jossa mainittaisiin tuosta.

  Tähän pisteeseen on tultu ”sivistyneessä hyvinvointivaltiossamme”, suunta on kohti Kiinan mallia.

  Tykkää

  • Heh, luin ylen artikkelin ja sehän oli hyvinkin tarkoituksenhakuista ”kirsikanpoimintaa”. Joka keskusteluketjusta löytyy väärää tai virheellistä tietoa kun sitä tarkoituksella hakemalla hakee. Tuskinoa yhden keskustelijan kommentti edustaa koko yhteisöä, mutta näin ylen toimittajat päissään tuumivat. Eipä yle muutenkaan tuo esiin muuta kuin oman agendansa mukaista tietoa ja sensuuri kukoistaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s