Olemme vaarassa. USA, EU ja NATO Venäjää vastaan — tapaus Ukraina

Entinen FBI-analyytikko, omaa radioshowta vetävä Hal Turner uskoo Yhdysvaltain ja NATOn toiminnan johtavan sotaan Euroopassa. Tekstisisältö on koostettu Turnerin useammasta aihepiiristä tekemästä sisällöstä. Turneria pidetään äärioikeistolaisena poliittisena kommentaattorina, joka levittää salaliittoteorioita. Arvioi itse.

Miksi olemme vaarassa?

Uutiskirjeessään (vain tilaajille) Turner kertoo saaneensa entiseltä kollegaltaan FBI Joint Terrorism Task Forcen ajoilta tietoja tankkien liikkeistä. Turner sanoo, ettei alkuun pitänyt tietoja kovin merkittävinä, mutta verifiointiyritysten johdettua kahden poliisihelikopterin ilmestymiseen hänen talonsa yläpuolelle, hän alkoi ajatella toisin, ja uskoo nyt, että todellinen, kineettinen sota Venäjää vastaan saattaa syttyä.

Joulukuun 10. päivä Venäjän ulkoministeriö antoi virallisen lausunnon NATOn Venäjälle aiheuttamista turvallisuusriskeistä. Venäjä olisi halunnut takeet siitä, että NATO ei koskaan laajene Ukrainaan (ks. lisää ”Sodan haamu kummittelee Euroopan yllä”). Noin 8 tuntia myöhemmin NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi julkisesti, ettei NATO aio piitata Venäjän oikeutetuista turvallisuushuolista. Kolme päivää myöhemmin Venäjä otti asian uudestaan esille, esittäen keskusteluyhteyttä uudelleen muotoilluista sopimuksista keskustelemiseksi, Turner selittää; jos Venäjän vaatimuksia ei hyväksyttäisi, Venäjä joutuisi ratkomaan ongelmaa sotilaallista voimaa käyttäen.

Turnerin mukaan Venäjän diplomaattikunta toimitti kopion Venäjän kannasta henkilökohtaisesti jokaiselle NATO-johtajalle ja jäsenmaan johtajalle, kuten Valkoiseen taloon ja brittien pääministeri Boris Johnsonille.

NATO-pääsihteeri Stoltenberg vastasi: ”Venäjän NATOlta vaatimat turvallisuustakuut ja muut NATOlle esitetyt vaatimukset hylätään.” Stoltenberg myös vahvisti, että lähitulevaisuudessa sekä Ukraina että Georgia hyväksytään NATOon.

(Toim.huom. NATOn omien sääntöjen mukaan — sotaa käyviä maita ei oteta jäseneksi — Ukrainaa ei voi hyväksyä, koska Ukrainan presidentti Vladimir Zelenskyi julisti sodan Venäjälle 24. maaliskuuta 2021 presidentillisellä määräyksellään (№117/2021). Määräys ilmoittaa toimeenpantavaksi Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja puolustusneuvoston päätöksen ”strategiasta Krimin autonomisen tasavallan ja Sevastopolin sataman uudelleen haltuunottamiseksi ja väliaikaisesti miehitetyn alueen uudelleen integroimisesta” Ukrainaan. Sodanjulistus-aikeista oli viitteitä jo vuonna 2018 kun Anonymous vuoti julkisuuteen tietoja brittiläis-natolaisen Integrity Initiative -ajatuspajan, tai trolliklusterin, toimista.)

Turner esittää, että hänen saamansa informaation perusteella Yhdysvallat siirtää parhaillaan F15-hävittäjiä Romaniaan; tukialus-iskuryhmä Aircraft Carrier Strike Group liikkuu Välimeren alueella; Yhdysvaltain/NATOn joukkoja siirretään Itä-Eurooppaan. Yhdysvallat aloitti joitakin viikkoja sitten vaivihkaa kuormaamaan M1A1 ja M1A2 Abrams-tankkeja kuljetusaluksiin (RO-RO), jotka on nyt siirretty Kreikkaan. Tankkeja on lähetetty noin tuhat myös Kaakkois-Eurooppaan. Samaan aikaan on siiretty 35 000 — 45 000 suuruiset joukot. Ennen joukkojen siirtoa Yhdysvalloilla oli Euroopassa yhden divisioonan verran joukkoja, Turner huomauttaa. Pentagon on myös aloittamassa aseiden ilmakuljetukset Ukrainaan.

Turner tulkitsee lännen haluavan sotaa; Venäjän pyrkimys selvittää asiaa diplomaattiteitse on torjuttu. Yksinkertaisesti sanottuna olemme vaarassa. Todellinen vaara johtuu omista toimistamme Ukrainan kanssa. Yritämme saada Ukrainan Natoon sijoittaaksemme Yhdysvaltain ohjuksia Ukrainan alueelle.

Näiden ohjusten lentoaika Moskovaan olisi vain 5 minuuttia ja Venäjän ydinohjussiiloihin vain 7-8 minuuttia. Venäjällä on liian vähän aikaa puolustautua ensimmäiseltä ydiniskulta.


Turnerin mielestä tilanne on täsmälleen sama kuin Kuuban ohjuskriisi 1960-luvulla, jolloin Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy sai selville, että neuvostoliittolaiset olivat sijoittaneet keskipitkän ja keskimatkan ydinohjuksia Kuubaan. Kennedy kysyi kenraalikunnaltaan kuinka kauan noiden ohjusten osuminen Washington DC:hen kestäisi, ja he vastasivat ”5 minuuttia.” He lisäsivät Kennedylle: ”muut ohjukset voisivat osua muihin Yhdysvaltain kaupunkeihin noin kymmenessä minuutissa. Menettäisimme kahdeksankymmentä prosenttia (80 %) väestöstämme ensimmäisellä iskulla.”


Presidentti Kennedy tiesi heti, että näiden ohjusten oli poistuttava Kuubasta tai ne täytyisi tuhota. 1960- luvun alussa Amerikka ja Venäjä seisoivat 13 päivää todellisen ydinsodan jyrkänteellä. Onneksi silloiset neuvostoliittolaiset suostuivat poistamaan ohjukset. Tässä ollaan, noin 60 vuotta myöhemmin, ja NATOn sotapäällikkö-nimrodit ja soijapojat sekä Yhdysvaltain ulkoministeriön tolvanat järkeileivät, että historia ei koske heitä. He yrittävät tehdä Venäjälle nyt, mitä Neuvostoliitto teki meille 1960-luvulla, Turner sanoo.


Venäjän presidentti [Vladimir] Putin yksinkertaisesti tekee täsmälleen samoin kuin presidentti Kennedy teki samassa tilanteessa. Venäjälle tämä on eksistentiaalinen kysymys, eivätkä he voi perääntyä, koska se jättäisi heidät haavoittuvaksi ensimmäiselle iskulle, jota vastaan he eivät voisi puolustautua tai vastata. Silti Yhdysvallat, EU ja Nato jatkavat entiseen tapaansa. Turner arvioi jatkaen: ”Tämä johtaa sotaan – nopeasti. Me lännessä olemme tässä väärässä. Ja pyörretuuli, jota olemme korjaamassa, tappaa hyvin monet meistä.”


Jonkun on noustava nopeasti seisomaan ja pysäytettävä se, mikä on kehittymässä.
Joukkomedia Yhdysvalloissa, Euroopassa ja ”alhaalla” Australiassa ja Uudessa-Seelannissa on täysin epäonnistunut tekemään työnsä — raportoimaan tapahtumista. Ainoa asia, mitä he julkaisevat, on ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” ja ”Venäjä paha”. Se ei yksinkertaisesti ole totta, mutta valtamedia on joko liian laiska tai liian syvällä valtaapitävien ja Big Pharman taskuissa kertoakseen totuuden, Turner arvostelee, ja pelkää, että vahingot kohdistuvat taas siviileihin.

PÄIVITYS 25.12.2021 klo 11:15

Mtv uutisoi artikkelissa ”Venäjän mukaan sen konsulaattiin Ukrainassa on hyökätty Molotovin cocktaililla” että Venäjän mukaan sen konsulaattiin Ukrainan Lvivin kaupungissa on tehty varhain perjantain vastaisena aamuyönä paikallista aikaa polttopulloisku, jonka johdosta Venäjän suurlähetystö Kiovassa on lähettänyt protestikirjeen Ukrainan ulkoministeriölle. […] ”Venäjä luonnehtii tapahtunutta terroriteoksi. Sen mukaan iskusta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Asiasta kertoi myös uutistoimisto Reuters, jonka mukaan Lvivin poliisi tutkii tapahtunutta huliganismina.”

Kommentti / RS

Hal Turnerin arvion voi sivuuttaa ”äärioikeistolainen”-olankohautuksella. Onko mitään, mikä tukee Turnerin analyysia?

Media on kiihtyvään tahtiin paukuttanut Suomen hävittäjäkauppoja sekä Venäjän aggressiota. Minun silmiini ei ole sattunut esimerkiksi mainintoja siitä, että Putin virkakautensa alussa olisi halunnut tuoda maansa NATOon, vaikka tiedolla on merkitystä arvioitaessa nykyisiä tapahtumakulkuja.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Joe Biden (dem) luopui kesällä vaatimasta NordStream 2-putkiyhtiöön kohdistettavia sanktioita, mutta republikaanit eivät. Saksan uusi koalitiohallitus on linjannut, ettei kaasuputkea tulla ottamaan käyttöön, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan. Liittokansleri Olaf Scholz puolestaan sanoo, että kysymyksessä on kaupallinen hanke, jota ei pidä politisoida.

Ei pitäisi, ei, mutta se on jo politisoitu. Nord Stream 2 -kaasuputki ja sen avaaminen on Yhdysvalloille vipuvarsi, kun se painostaa Ukrainalle uhittelevaa Venäjää, sanoo ex-diplomaatti, Yhdysvaltain rauhaninstituutin varapuheenjohtaja William Taylor.

Yhdysvaltojen talous on rapakunnossa koronatoimien (lue: pankkien tukeminen) myötä entisestään lisääntyneen velan kasvun ja kiihtyvän inflaation myötä. Yhdysvaltain pakotepolitiikka Venäjää ja Kiinaa vastaan on nopeuttanut dedollarisaatio-kehitystä, Venäjä ja Kiina ovat mm. rakentaneet SWIFTia korvaavan maksujärjestelmän, jotta Yhdysvallat ei pääse vaikuttamaan niiden kaupankäyntiin sulkemalla ne ulos SWIFTista. Venäjän ja Kiinan hypersoonisista aseista on kannettu huolta Pentagonissa. Yhdysvaltain poliittinen johto saattaa aloittaa sodan estääkseen häämöttävän talousromahduksen. Yhdysvaltain ”ulkopolitiikka” on jo kauan suosinut varoittamatta, yllättäen tehtyjä ”ennaltaehkäiseviä iskuja”.

George Friedman kuvaa Yhdysvaltain globaalia strategiaa strategiaksi, ”joka on ollut paikoillaan jo sata vuotta, ehdottomalla järkähtämättömyydellä”, ja että tuon strategian kaksi perustekijää ovat ensinnäkin: ”Pohjois-Amerikka on saari ja siksi USA:n täytyy kontrolloida niitä vesiä jotka ympäröivät sitä”, toisin sanoen Atlantin lisäksi myös Tyyntämerta. Toisekseen ”Yhdysvallat ei suvaitse minkään (itselleen vieraan) vallan kontrolloivan manner-Eurooppaa ja Venäjää (yhtäaikaisesti).” Nämä lausahdukset todistavat vastaansanomattomasti sen, että geopolitiikka ei ole missään vaiheessa hävinnyt kuvioista. Nehän ovat miltei suoria lainauksia Zbigniew Brzezinskin ja Paul Wolfowitzin geopoliittisista doktriineista […] Eurooppa ottaisi kantaakseen vastuun itärintamasta, kirjoitti Ahti Valkeapää vuonna 2019.

Foreign Policy esittää artikkelissaan ”What Ukraine Can Learn From Finland” suomalaisten pärjänneen talvi- ja jatkosodassa pääasiassa, koska suomalaiset uskoivat Suomeen, omaan maahansa. Ukrainalaiset voisivat ottaa oppia tuosta tunteesta, joka yhdisti väestön puoluetaustasta riippumatta puolustamaan omaa yhteiskuntaa, Foreign Policy neuvoo.

Neuvo on hyvä, mutta onko se noudatettavissa, Suomenkaan kohdalla? Yhteiskunnallista yhteenkuuluvuuden tunnetta on vuosikausia revitty piiloutumalla EU-direktiivien taakse aina kun on toteutettu väestölle epämieluisaa politiikkaa (pieleen menneet elvytyspaketit, polttoaineen hinnan korotukset, maahanmuutto-, energia-, talous- ja ulkopolitiikka, ns. ilmastotoimet jne). Lisärailoa on kammettu intersektionaalisella feminismillä ja positiivisella syrjinnällä. Nyt viimeksi erottelemalla samaa kansaa rokotettuihin ja rokottamattomiin. On paljon suomalaisia, jotka tuntevat, etteivät ole haluttuja yhteiskunnan jäseniä kotimaassaan, vaikka kelpaavatkin maksumiehiksi.

Moni reserviläinen, jonka kanssa vuosien mittaan olen keskustellut, on painokkaasti todennut olevansa valmis puolustamaan Suomea, mutta ei Euroopan unionia saati NATOa. Mielipidetiedustelujen perusteella maanpuolustustahto on vastaavassa tilassa monissakin NATO-maissa. Euroopan unionin jäsenmaana tulemme vedetyksi mukaan sotaan, halusimme tai emme, koska useimmat jäsenmaat ovat myös NATO-jäseniä, ja NATOn joukot ovat jäsenmaiden joukkoja.

Hal Turner -osiot on esikääntänyt Alpo Ratia. Kielenhuolto ja hiominen RS.

Aiheeseen liittyy:

Valkeapää, Ahti | Vastavalkea (20.8.2019): Suomi geopoliittisten mannerlaattojen puristuksessa, osa 1: NATO rakoilee

Valkeapää, Ahti | Vastavalkea (23.8.2019): Suomi geopoliittisten mannerlaattojen puristuksessa, osa 2: EU:n puolustus

Söyring, Riikka; Raiskila, Vesa | Vastavalkea (29.12.2018): Julistaako Ukraina sodan Venäjälle?

Lehtonen, Johanna | Vastavalkea (1.8.2017): USAssa halu aseistaa Ukrainaa ja nokitella Venäjää

Saramo, Peter | Vastavalkea (1.9.2015): Ukrainan kriisi ja maailman ymmärtäminen

Söyring, Riikka | AvoinMedia (15.4.2021): Putkinäkökulmia Ukrainan sodanjulistukseen

Kotro, Olli | AvoinMedia (16.12.2021): Rajamaa – tykkäsit tai et

Söyring, Riikka | Vastavalkea (6.5.2015): Hahmotelma Yhdysvaltain uudeksi Kiina-strategiaksi

Söyring, Riikka | Vastavalkea (7.7.2015): Päättymättömän sodan strategiat

Tietovuoto: Reuters, BBC ja Bellingcat brittihallituksen Venäjä-vastaisissa salaoperaatioissa

Artikkelikuva via NATO, kuvankäsittely RS

35 comments

 1. Suomen sotaan liittyminen on toistaiseksi poliitikkojen valittavissa. Toivottavasti eivät tee kuten 1940 poliitikot.
  Näytti selvältä että Saksa on sotilasmahti ja Ryti ja Tanner uskoivat Saksan voittavan. Päätös hyökkäyksestä NLoon tehtiin sillä perusteella kuulematta eduskuntaa ja noudattamatta perustuslakia. Huonosti kävi, mutta onneksi Suomen sotakyvyt pelastivat silloin itsenäisyyden. Näyttää siltä nyt se on menetty, koska valtapoliitikot ovat kyvyttömiä ajattelemaan kansallismielisesti. Jos sota syttyy Suomi menee mukaan, vaikka Venäjä tulisi palkitsemaan Suomen jos Suomen raja pysyisi rauhallisena. Se on niin pitkä ja tärkeä raja.

  Tykkää

  • Oikein, mutta tämä osuus käsityksestäsi kaipaa itsenäistä tutkistelua, eikä opastettua ”tietoa”.
   ”-Huonosti kävi, mutta onneksi Suomen sotakyvyt pelastivat silloin itsenäisyyden.-”
   Sillä realistisesti ajatellenkin, saati sitte kokemukseenkin perustuen, ei ole rahkeita vasta huuteluihin jos omaa ”kusiaisen” resussit ja vastassa on karhu.

   Tykkää

 2. ”When you have to shoot, shoot; don’t talk”!

  Olisivat vaan selvitelleet välinsä aikanaan WWII yhteydessä tai edes sillon 60-luvun alussa niin ei enää tarvitsisi pelätä. Ottaen huomioon tämän ihmisten muuttamisen käveleviksi bioaseiksi niin turha kai tässä kenenkään on enää mitään muuta odottaa kuin suoraa toimintaa, kaikki on selvästi laskettu sen varaan että sillä tämän konkurssin velat kuitataan.

  Menee ihan turhaan solmioiden syönniksi jos eivät toverit ymmärrä ottaa aloitetta ja käydä tuumasta toimeen. Veikkaan että jos jäävät odottelemaan niin tilanne vain pahenee ja lopulta käy niin ette USSR kerkeä kissaa sanomaan kun koko turha uhoaminen on ohi :

  Tykkää

 3. Jos venäjä ei saa vapaasti hyökätä ympäröiviin maihin tarkoittaa se sotaa? Jos kaikki naapurimaat toivottaisivat venäläiset sotilaat tervetulleksi niin tältäkin voitaissiin välttyä. On suorastaan törkeää tuo kun venäjä hyvää hyvyyttää haluaa hyökätä jotta muissakin maissa menisi yhtä paskasti kuin venäjälle, että tämä torjutaan..

  Tykkää

  • ei…vaan,kun länsimaat SAA VAPAASTI hyökätä,SE tarkoittaa sotaa,tästä näyttöä ihan lähihistoriasta.
   ”hyvää hyvyyttään” juurikin länsi aloittaa sotansa,tosin surkeemmaksi mennyt tilanne aina heillä,joita menivät ”auttaan”.
   enkä nyt tiedä kuinka paskasti venäjällä menee,taitais auttaa velkaista länttä mieluummin piilottaan ongelmia,jos sodan saisivat aikaan.
   kerro nyt vielä yksi esimerkki,mihin venäjä haluaa hyökätä?tai on hyökännyt?krimi ei kelpaa esimerkiksi hyökkäyksestä,mutta jos vaikka falklandin saaren,guantamanon,irakin,afganistanin,libyan,syyrian…jne tapaisen pystyt esittään,niin bravo,ja noitahan ei länsimaat edes tuomitse mitenkään…mutta se on se venäjä aggressiivinen toimija maailmalla

   Tykkää

   • Veikkaan ettei USA osallistu sotaan Euroopassa vaan antaa eurooppalaisten kärsiä ja maksaa USAn hyödyksi. Sotahan lisää valtioitten velkoja.
    Omituinen juttu olisi USAn sotahalukkuus. Kansalaiset panivat tiukasti hanttiin Rooseweltille liittymisessä sotaan akselivaltoja vastaan. Omituista on, että lehdistö varoitteli Japanin sotatoimista ja niiden alkaessa tutkasta nähtiin lähestyviä lentokoneita kohti Pearl Harbor. Johto ei niistä välittänyt. Tuhojen jälkeen senaatti hyväksyi sotatoimet. Joko vartiointi oli todella huonoa tai pressa ja sodanjohto halusivat hyvän syyn sotaan liittymiseen. USA teki Japanin sodan lopuksi ihmiskunnan pahimmat hetkelliset sotarikokset räjäyttämällä varoituksetta ydinpommit siiviilikohteissa.
    Libyan Gaddafi oli afrikkalainen kopio Hitleristä. Hitler pani Saksan 5 vuodessa Euroopan köyhimmästä rikollisvaltiosta Euroopan rikkaimmaksi henkisesti terveeksi valtioksi ja niin teki Gaddafikin vähän pidemmässä ajassa Afrikan maan osassa. Gaddafi pyrki myös omaan Afrikan valuuttaan pois pankkien koronkiskonta vallasta.
    Kummankaan toimet eivät onnistuneet USA:n toimesta. USA voi käydä sotaa kaikessa rauhassa muilla mantereilla, kun maailman rahaeliitin vallasta taistellaan.

    Tykkää

   • No kerro yksi maa joka on hyökannyt venäjälle tai edes sellaisella uhkaillut? Vielä vaikeampi on kertoa sellainen venäjän naapurimaa johon se ei ole hyökännyt ja tähäh ei kelpaa joku kommunisti diktatuuri… Teitä voisi luulla vihreiden kannattajiksi kun nekin kuulemma elävät kupalassa. Ukrainalaisiahan noi on tappanut koko historiansa siinä nyt mitään uutta.. Ja kyllä niitä muutamaa lukuunottamatta venäjällä menee suurimmalla ossalla paskasti, ei auta vaikka mitä selität, ei kai ne sieltä muuten hatkaan lähtisi.

    Tykkää

   • kommunisti diktatuuri ei kelpaa esimerkiksi…paitsi sun jutuissa…
    ukrainasta muuttaa pois väkeä paljon…ja moni heistä suuntaa venäjälle…
    ja miten niin vihreiden kannatajiksi luulet,hehän ovat kovasti natoon kallellaan,edes saastuttaminen ei ole ongelma natosta puhuttaessa,ja vähemmistöjen oikeuksista pitää ääntä vain poliittisesti sopivissa kohteissa,kaksinaismoraalin ruumiillistuma oikein vihreät..kuten länsimaat ”arvoineen”

    Tykkää

  • Missä villakopassa olet oikein elellyt, vaan oletko juuri syntynyt, kun kyselet tuommoisia!:
   ”No kerro yksi maa joka on hyökannyt venäjälle tai edes sellaisella uhkaillut? ”

   Täältä jo riittää (puhumattakaan muilta ilman suunnilta) tämä oman maamme kamaralta tehdyt hyökkäykset viimeisen tuhannen vuoden ajalta joittenka allullepanijana oli se niin kutsuttu ristiretki maahamme, elikkä siloisen Roomanvaltakunnan laajentuminen, eili jo täältäkin päin on aina suunniteltu laajenemista Itään näihin päiviin asti tiettyjen tahojen suunnalta, käyttäen kansaamme ”tykinruokana” ja maatamme taistelutantereena.

   Lankeaa YLEn ja myös muiden joukkomediaräksyttäjien häpeäksi ja lopulta tuhoksi se yksipuolinen naapurimaamme parjaaminen, joka ei ole siirrellyt joukkojaan muuta kuin puolustuksellisien näkökantojen vuoksi omalla maaperällään ja se huudetaan uhkailuksi, mutta jokaisen pitäisi muistaa, että Nato lupasi allekirjoitetulla sopimuksella olla laajentumatta Varsovanliiton lakkauttamisen jälkeen ja katsokaa missä on nyt sen itäiset ulottuvuudet, eli kuka tässä on uhittelija, kuka!?

   NATO suhtautui välinpitämättömästi YK:n päätöslauselmiin. Todistaakseen voimansa sotilasliitto suoritti ensimmäisen sotatoimensa helmikuussa 1994 Bosnia-Hertsegovinassa. Sittemmin NATO ja sen jäsenvaltiot ovat edistäneet maailmanrauhaa ja aseidenriisuntaa hyökkäämällä Irakiin, Afganistaniin ja Libyaan. NATO on laajentunut 29 valtion aggressiiviseksi sotilasliitoksi, joka on integroinut itseensä sotilaallisen kriisinhallinnan nimissä lukuisia sitoutumattomiksi itseään kutsuvia valtioita, Suomi mukaan lukien. Syyriassa ja Ukrainassa käydään edelleen sisällissotaa. Yhdysvaltojen johtama NATO ei ole pysytellyt näidenkään sotien ulkopuolella.

   Sotilasliitto NATOn jäsenvaltioiden usko YK:n päätöksiin ja päämääriin on horjunut toistamiseen viimeisen 25 vuoden aikana. Sotilasliitto on syyllistynyt USA:n johdolla lukuisia kertoa edustamiensa valtioiden vapauden, yhteisen perinnön, kulttuurin ja sivistyksen suojelun nimissä kulloisessakin kohdemaassa tapahtuvaan demokratian loukkaamiseen, henkilökohtaisen vapauden riistoon ja oikeusvaltion periaatteiden tietoiseen karttamiseen. NATO luo itse vihollisensa. Se ei edistä maailman rauhaa. Kuka kaipaa maahamme NATOn sotilastukikohtia tai sotilaittemme osallistumista NATOn kohdemaiden siviilikohteiden aktiiviseen tuhoamiseen?Kylmän sodan päättymisen jälkeen NATO laajentui antamistaan lupauksista huolimatta itään entisiin Varsovan liiton maihin ja neuvostovaltioihin.

   Tykkää

 4. Viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana Venäjä ei ole hyökännyt mihinkään maahan, mutta USA on aloittanut sodat Irakia, Syyriaa, Libyaa ym. maita vastaan ja käynyt Nato-maita johtaessaan hyökkäyssodan Jugoslaviaa vastaan Euroopassa. Minulle suomalaisena USA on aina vihollinen ja ihmettelen ihmisten tyhmyyttä kun he eivät tunne historiaa. Osana Ruotsi-Suomea joutui Suomi kärsimään Venäjän toimista, joten tosiasioiden tunnustamiselle on jo korkea aika. USA:n johdossa vaikuttavat useat samojen sukujen jäsenet joiden tuki oli ratkaiseva Neuvosto Venäjän syntymiselle, nämä suvut polveutuvat Ukrainan alueella asuneesta kasaari-kansasta joita myös sanotaan askanaasi-juutalaisiksi. Esim. USA:n haukkoja edustava Nuland on kotoisin Ukrainasta. On hyödyllistä tutustua Saksan Wehrmachtille annettuun käskyyn teloittaa vangitut politrukit jotka ampuivat omia perääntyviä joukkoja selkään, nämä politrukit olivat lähes 90 % kasaarimafiasta. Nyt kasaarimafia on Naton johdossa!

  Voitko koskaan luottaa amerikkalaiseen liittolaisena kun tiedät miten he edelleen miehittävät Saksaa?

  Stg 44

  Tykkää

  • Hyvyttään nuo venukit vain jakoi Ukrainassa, hellästi halasivat vain.. ryssät on ryssiä ennen, nyt ja aina.
   Nato on roistojen imulaitos mutta se ei tarkoita että venukit muuttuu jiisukses jos usa ja nato on paska.
   Esimerkiksi venukit ohjailee 3 maailman laittomia tulijoita pitkin euroopan rajoja, turha väitellä vastaan sillä sekä Puolassa että myös muutamassa muussa maassa sotajohto on kertonut tuon.

   Tykkää

   • ja noi laittomat tulijat,tulee syystä,että…???hmm,voisikoos mitenkään olla syynä ne lännen ”pelastajat” jotka menneet sotineen ”auttamaan”.
    ja taitaa kyllä sorokset & co niitä pakolaisia ohjailla eurooppaan.
    vielä neuvostoliitosta,kaikki myös venäjäläiset olivat sen kommunismin alla,ja varmaan joka maasta oli ”omia” hallitsemassa omat hallitsijat,vaikka keskushallinto moskovassa,hiukan kuin nyt brysselissä…ja ”omat” täällä brysselin palvelijoina meitä hallitsee

    Tykkää

   • Neukut esimerkiksi aseistaa valko-neukkuja jotka taaseen jakaa samaa noille laittomille jotka sitten tunkee Puolan läpi pitkin eurooppaa, luuletko että lilliputti pikkuneukku alkaisi mihinkään jos ei isoveli olisi ohjaksissa selän takana. Voitahan sitä selitellä mitä haluat jos kuvittelet olevasi viisaampi kun sotajohto puolassa ja muissa maissa missä ovat todistetusti näyttänee neukun massaohjailut.

    Tykkää

   • voi,voi…että ”massaohjailu”…näyttää että sitä ollaan massamedian kaikukammion luoman massaohjailun uhria….
    todistetusti on kyllä todistettu soroksen rahoittaneen,ja ohjailleen,kun jakelivat hiukan rahaa ja karttoja pakolaisille,kuinka päästä eurooppaan….
    nyt varmaan sama ”valtava” ongelma,kun suomeen tuli ruotsista n. 30 000,ei ongelmaa,,,tervetuloa,samaan aikaan venäjän kautta n. 1500,se oli sitten putinin ”mestarillista”,jo koko yhteiskunnan horjuttamis yritystä…
    ei varmaan pitäisi olla väliä mistä tulee pakolaiset,JOS halu olisi siis auttaa,mutta taitaapi olla vain poliittisena välineenä pakolaiset.aina ne pakolaiset tulee kuitenkin eu:n ulkopuolelta PISTE
    eikä pidä unohtaa,että valko-venäjän lentoyhtiö belavia,täysin perusteettomasti pistettiin sanktioiden kohteeksi eu:n osalta,niin saivat maksavia asiakkaita pakolaisista,tai kuka sitten maksoikaan,ja tietenkin tuo tapahtui lukashenkon hyväksynnällä,ja varmaan pienenä kosto yrityksenä eu:lle epäreiluista pakotteista.
    ja puolan ”sotajohto” on natoa…lainaus: ”Nato on roistojen imulaitos”

    Tykkää

   • Vuonna 2017 journalisti Dilyana Gaytandzhieva kirjoitti artikkelisarjan, jossa kuvattiin mm. miten Azerbaidjanin valtion omistamaa Silk Way Airlines -lentoyhtiötä käytetään säännöllisesti ”diplomaattisuojattujen” ja siten verovapaiden aselastien salakuljettamiseen Saudi-Arabiaan, Yhtyneisiin Arabiemiirikuntiin (UAE) ja Turkkiin, mistä ne jatkavat matkaansa varsinaiselle vastaanottajalle.

    Mainittu ssesalakuljetus on osa CIA:n valvomaa ohjelmaa, jonka kautta aseistetaan Syyrian laillista hallitusta vastaan taistelevia palkkaterroristeja.
    https://vastavalkea.fi/2017/09/02/laitonta-asekauppaa-diplomaattisuojan-alla/

    Lähden itse siitä, että asesalakuljetusta harrastaa vähän jokainen geopoliittisen pelin osallinen valtiollinen toimija + rikollisorganisaatiot kuten Venäjän, Ukrainan, Yhdysvaltain, Italian, Saksan ja entisen Jugoslavian maiden mafiat.

    Tykkää

   • etelä-ossetiaan hyökkäsi georgia,se on ihan virallinen totuus.venäläiset oli siellä -92 georgian kanssa solmitun sopimuksen mukaan rauhanturvaajina,sitten 2008 georgia teki vääriä arvioita,ja hyökkäsi sinne.
    sitä kun on uutisia,ja sitten on ”uutisointia”.

    Tykkää

 5. Useimmat kommentteja lähettelevät eivät tunne tilannetta Valko Venäjällä lainkaan sillä vain Lukasenkan hallinto on pitänyt maan ilman EU:n ja Soroksen järjestämää pakkosiirtolaisuutta. Valtiona Belarus on kehittänyt teollisuuttaan huomattavasti ja useat suomalaiset insinöörit ovat olleet aivan vuoteen 2020 asti rakentamassa kiinalaisten teollisuuslaitosten automaatiojärjestelmiä ja heidän kokemuksensa ko. valtiosta ovat pääosin myönteisiä. Ihmisiä ei ryöstetä kaduilla ja raiskatuksi joutuminen ei kuulu kulttuuriin. Samoin useat suomalaiset insinöörit olivat rakentamassa infraa Qaddaffin Libyassa mikä oli Afrikan kehittyneimpiä valtioita ja missä myös naisten asema oli turvattu, toisin kuin amerikkalaisten 2011 arabi-kevään jälkeen!

  Mikäli joku vielä luottaa USA:n tuovan vapauden ja hyvinvoinnin Eurooppaan, niin kannattaa seurata Chicagon rikostilastoja vaikka tältä joulun ajalta. Hallinto mikä on täydellisesti tuhonnut amerikkalaisen keskiluokan talouden ja turvallisuuden tarjoaa samaa myös Euroopalle. Olen matkustellut USA:ssa jo 60-luvulta lähtien, mutta vuonna 2001 911 jälkeen päätin olla käymättä ko. valtiossa!

  Kun poliittinen tahto puuttuu siirrytään sotaan ja siihen ilmeisesti pyrkii myös suomalainen upseerikunta nykyisin. Venäjä on edelleen maailman suurin valtio pinta-alaltaan ja sen sotavoima ei ole ”lilliputin”! Puola on aina ollut ja tulee olemaan valtio missä asuu slaavilainen kansa jolla on roomalaiskatolinen kirkko pitämässä sen lännen etupiirissä. Jokaisen täällä kirjoittavan kannattaa kysyä itseltään ”miksi USA vaikeni Katynin murhista” Nürnbergin oikeudenkäynnin yhteydessä? Miksi syyllinen haluttiin ”löytää” saksalaisista?

  Venäjän kansa ei ollut kommunisteja, samoin Saksan kansa vuosina 1933-1945 ei ollut ”natseja”, joten kaikki sanonnat ”neukkuja” tai ”natseja” osoittaa kirjoittajan heikkoa tietämystä tosiasioista!

  Stg 44

  Tykkää

  • Minun sukuni tulee Karjalasta, impilahdelta.
   Toinen puoli suvutani soti ryssiä vastaan, kun joku kehuu noita, niin ei kyllä tiedä suomen historiasta yhtään mitään.
   Minähän kutsun venukkeja vaikka rotiksi, sitäkin pitää pyytää rotilta anteeksi.

   Tykkää

   • ja jostain sinne karjalaan suku tuli…tiedä vaikka venäjältä,voi tietysti rajata historian,ja kaiken muunkin sopivaan kohtaan…
    minun suvusta molemmat puolet oli sotimassa,toisesta pari enoa kaatui,ja toisen puolen isovanhemmat lähti viipurista sotaa pakoon,sitä en tiedä mistä sinne päätyi.mutta vaari oli sitten sodassa,haavoittui,sai mitalleja,ei kuitenkaan esiintynyt mitään antipatioita venäläisiä kohtaan,opetteli jopa venäjää,ja hankki mm. kirjallisuutta sieltä.
    ja oli syyllinen sotaan sitten neuvostoliitto,tai saksa tai suomi,tai ne kaikki,niin ”käsialasta” päätellen,et ole syntynyt ennen sotaa,kuitenkin olemassaolostasi saat olla kiitollinen KAIKILLE tapahtumille ennen syntymääsi….myös sodille.tietenkään sotien aikana eläneille ei mikään kiitollisuuden aihe sodat,paitsi ehkä tietyille rahoittajille ja isokenkäisille…siinä ei ole tapahtunut muutosta aikojen kuluessa

    Tykkää

   • Ettet tiedä miten ja kuka edes sodat sytytti, ei helvetti.
    Ei ole kun yksi ainoa äijä joka pisti hyökkäyksen Suomeen, se oli stalin.
    Minulle on ollut aina kunnioitus sodissa olleita kohtaan, joten minä en ryssille pyllistele.
    Yksikään maa-alue minkä neukku suomelta ryösti, ei tuolle paskamaalle tule ikinä kuulumaan.
    Siksi oikein toivon että joku tuhotaa kaiken tuosta maasta jonka ei pitäsi olla edes olemassa.
    Yksikään veteraani joka elossa on ei kunnioita neukkuja, sinulla ei ole hajuakaan miten veteraanit vihaa tuota maata joka on nykyään lähes sama vaikka valtionpää ei sitä kuvallisesti olekkaan.

    Tykkää

   • Jokohan koronnapiikki tuottaa tuollaistakin haittaa, vaikka voihan olla, että jos lapsille starinoidaan ja sadut jää totuudeksi.
    Kun nyt Karjalaisia kehut olevasi, niin annan tästä osoitteen josta löydä Karjalan Korpiselän evakon kertomuksen siittä todellisuudesta mistä Sinä ilmeisesti olet jostakin syystä vieroitettu, tämä hänen tarinansa on koetua, ei kuviteltua.

    Tykkää

 6. Suomen ulkopoliittinen johto elää epärealistisessa virtuaalitodellisuudessa. Suomenruotsalaiset suvut ovat aina vihanneet Venäjää läntisen naapuriemämaan mallin mukaan – tämä taho johtaa todellisuudessa Suomea rahavallan avulla ja vastuuhenkilöt ulkosuhteissa nuolevat svenskatalande mammonaa ja hyvåvelikollegiota. Ruotsalainen kansanpuolue haluaa Suomen Natoon. Puolueen TÄYTYY istua jokaisessa hallituksessa. Mietipä hetki, miksi tämä epäloogisuus on ollut käytännössä laki !

  Tykkää

 7. Olisi sotasyyllisyyskysymysten sijaan hyödyllisempää keskittyä siihen, miten estetään ns. vastuunkantajia aloittamasta jälleen yhtä vahingollista sotaa.

  Tykkää

  • paha vaan,että ne ”vastuunkantajat” on enemmän vastuunpakoilijoita,ja aina on muualla ”syylliset”.kuten nyt vaikka r.malone osuvasti sen osoittaa,kun sanoi piikityksistä,että ikinä ei aiemmin ole lääkkeen tehottomuudesta syyllistetty,niitä jotka eivät sitä ole ottaneet.samaa pyöritystä se on kaikessa,median ja tiedustelupalvelujen ja maksettujen vaikuttajien avustamana.niiden avulla nämä päättäjät nostettu tavallisen kansan yläpuolelle kuuluviksi,joiden tarvitsee vain käskyttää,ja kertoa kulloistakin totuutta

   Tykkää

  • ”miten estetään ns. vastuunkantajia aloittamasta jälleen yhtä vahingollista sotaa.”

   Ei kai tätä jatkuvasti pahenevaa rokotedystopiaa ihmetellessä voi muuhun johtopäätökseen tulla kuin myöntää reilusti tosiasiat, eli se että mehän itse-asiassa olemme jo korviamme myöten sodassa koska meistä on tehty läheisillemme ja naapureillemme vaarallisia käveleviä bioaseita. Eikä meillä tunnu olevan toivoakaan että tämä hulluus laantuisi ennekuin sodan tavoitteet on saavutettu. Mitä nopeammin kantona kaskessa sätkivä orjuutustaan odottava ryssä on selätetty niin sitä nopeammin olemme kaikki uunissa.

   https://www.magneettimedia.com/kahden-patevan-virologin-huomioita/

   ”Jokainen ”osittain” tai ”täysin” rokotettu henkilö on kävelevän taudin inkubaatiojärjestelmä, joka asettaa kaikki muut riskiin saada tappava, rokotteen aiheuttama ”muunnelma”, joka voi tappaa heidät. ”Rokotetut” ovat käveleviä murhaajia, jotka levittävät tauteja muille. Faucin flunssaruiskeen saaminen ei ole vain typerää; se on myös murhan muoto, koska rokottamattomat ihmiset ovat nyt vaarassa saada tappavia sairauksia, joita syntyy rokotettujen ruumiissa. Jos Trump ei olisi koskaan ottanut rokotetta käyttöön, pandemia olisi lakannut aikoja sitten. Koska hänen rokotteitaan jatketaan… kuitenkin ”Delta”-variantti leviää kulovalkean tavoin, ja sitä seuraa pian muut ”muunnelmat” syksyn alkaessa.”

   Tykkää

   • Jyrkästi ilmaistu, mutta monella tapaa noin se on. Rokotetut ovat kurjassa asemassa. Eivät vamasti muille pahaa tahtoen ole ottaneet koronapiikkejään.

    Tykkää

 8. Vastakkainasettelun historia tässä maassa on ollut poikkeuksellisen raakaa, ( 1918). Miksi tätä sota-asetelmaa nyt taas voimalla luodaan monella areenalla ? Ilmastonmuutosilluusio, koronailluusio ja Venäjä on tuhma – illuusio.

  Keskuspankki-, peluripääoma-järjestelmä on nyt lopussa ja olemme täysin ilmassa. ”Vanhat pierut” haluavat eri vedätyksillä pitää edelleen vallan itsellään. Nyt tarvittaisiin kaikilta ensin valheen näkemistä ja sitten käytännöllistä ihmisarvon tunnustavaa maanläheistä toimintaa, tosiasioihin perustuvaa reaalitalousjärjestelmää, korruptoimatonta kansanoikeusjärjestelmää ja ajattelun ja kulttuurin vapautta.

  Liked by 1 henkilö

 9. Spostiini tullut, WP:n hylkäämä (mutta miksi?) kommentti tähän artikkeliin:

  ”Yhdysvaltain Euroopan asioista vastaava apulaisulkoministeri Karen Donfried otti vastaan Venäjän vaatimukset koskien Naton itälaajenemista Moskovassa 15.12.2021.

  Toistaiseksi en usko siihen, että globaali länsi aloittaa 3. maailmansodan Ukrainan takia – siis sodan ydinaseilla. Perinteisen sodan mahdollisuus näyttää kuitenkin lisääntyvän.

  Naton joukkojen ja aseiden tuonti Ukrainaan ja Euroopan Nato-maihin on ollut koko ajan tiedossa. Putin on siitä varoittanut useasti ja siksi hän järjesti laajan kokouksen armeijan johdolle. Tarkoituksena oli kertoa valtion muulle johdolle, armeijalle ja koko kansalle, että sotaan pitää varautua.

  Täytyy muistuttaa, että Putin ei tee mitään päätöksiä yksin, kaikki tärkeät asiat päätetään turvallisuusneuvostossa, jossa Putinin lisäksi ovat ainakin Dmitri Medvedev, Sergei Lavrov, Sergei Šoigu ja sihteerinä Nikolai Patrushev. Lisäksi Putin keskustelee aina Xi Jinpingin kanssa ennen päättämistä.

  Venäjän vaatimukset turvatakuista on nyt virallisesti esitetty ja Yhdysvallat on luvannut, että niistä keskustellaan. Stoltenbergin sanomisilla ei tässä asiassa ole mitään merkitystä.

  Neokonservatiivit kuitenkin saattavat ajatella, että Putin bluffaa ja haluavat katsoa pysyykö mies sanojensa takana.

  Putin ei kuitenkaan bluffaa vaan katsoo tarvittaessa pelin loppuun. Kyseessä ovat oikeutetut turvallisuusnäkökohdat, joita monien mielestä voi olla vain Yhdysvalloilla.

  Venäjä ei enää salli sitä, että rajanaapurit aseistautuvat käydäkseen sotaa sitä vastaan. Ei sellaista hyväksy myöskään Yhdysvallat tai Kiina. Kaikilla kolmella on myös resurssit vaatimustensa käytäntöön pakottamiseen.

  Jos länsi ei tässä tilanteessa suostu Venäjän kohtuullisiin vaatimuksiin ja päättää valmistautua todellisiin sotatoimiin, silloin sota alkaa Ukrainassa.

  Sota tulisi olemaan katastrofi EU:n kannalta. Nato ensinnäkin häviäisi sodan, sen Pentagon myöntää. EU asettaisi uusia sanktioita, diplomaattiset suhteet katkeaisivat, kaasun tulo loppuisi ja kaupankäynti saattaisi kokonaan loppua. On täysin mahdollista, että EU hajoaisi.

  Venäjä pystyisi keskittämään kauppansa ja yhteistyönsä Euraasian jättiläismäiselle talousalueelle. Kaikki tarvittavat valmistelut on tehty.

  Tässä tilanteessa Venäjällä on nimittäin Kiinan täysi tuki kaikille sen tekemille ratkaisuille. Kiinahan on jo ilmaissut tukensa Venäjän vaatimuksille turvatakuista.

  Jos sota todella alkaisi, on täysin mahdollista, että Kiina ottaa samalla Taiwanin hallintaansa. Se voisi tapahtua muutamassa päivässä ja jopa ilman pommituksia. Tämän myöntää myös Taiwanin johto.

  Sota Ukrainassa merkitsisi siten samalla Yhdysvaltain hegemonia-aikakauden päättymistä.

  Voin olla monessakin asiassa väärässä. Takana on kuitenkin vähintään muutama sata tuntia videoita lukuisien asiantuntijoiden innokkaana kuulijana viime vuosien aikana.”

  Tykkää

 10. Yleisradion jatkuva, salakavala Suomen amerikkalaistaminen heijastaa selkeästi päätöksentekijöiden taustavoimien olevan rapakon takana. Finland on tällä hetkellä pelkkä tahdoton satelliittivaltio. Tämä ei tiedä hyvää, tyhmyys ja psykoottisuus eivät luo järkeviä edellytyksiä tulevaisuudelle. Nyt tarvittaisiin pikaista yhteisten asioiden päätännän siirtoa kaikinpuolin terveille ihmisille, jotka eivät ole hypnoosin vallassa.

  Tykkää

 11. USA:n vasallivaltiona Suomen asema vaikeutuu ratkaisevasti silloin kun päättäjämme hyväksyvät ensimmäisen amerikkalaisen prikaatin asemapaikaksi Rovaniemen. Vuoristojääkärien komentaja kenraali Dietl on edelleen venäläisen sodanjohdon sotapeleissä hyvin muistissa ja Fruntzen Akatemian käyneet suomalaiset upseerit muistavat tämän tosiasian. Kuvitelma Naton vahvoista maajoukoista ei tule koskaan korvaamaan omia joukkojamme, joten saksalaiset ja amerikkalaiset eivät tule puolustamaan Suomen maaperää.

  Suomalaiset Nato-haukat kuten Risto E.J. Penttilä vahvisti käsitystä siitä, että sankarillinen taistelu Suomen selviytymiseksi itsenäisenä valtiona Toisessa Maailmansodassa on täydellisesti unohdettu. Poliittinen johtomme on lähinnä Swabin WEF talutusnuorassa olevia, historian opetuksista täysin tietämättömiä poliittisia broilereita ja elinkeinoelämämme johtohenkilöt Etelärannan johdon kanssa symbiosissa. Suomen asema itsenäisenä toimijana on ohi ja EU:n johtovaltiot kuten Saksa on unohtanut jo Toisen Maailmansodan opetukset.

  Mediapooli hallitsee tehokkaasti suomalaisten tietoisuutta jja samanlaisten uutisten jatkuva toistaminen johtaa lopulta siihen, että itsenäinen ja analyyttinen asioiden ymmärtäminen loppuu. Maailma ei ole yksinapainen, eli USA ei ole enää maailman mahtavin suurvalta, vaan haastajana Kiina tulee lopettamaan USA:n aseman Tyynenmeren alueella ja Taiwan kuuluu Kiinalle vaikka eriäviä mielipiteitä esitettäisiin. Aseet tulevat ratkaisemaan aluekiistat ja aseteknologiassa Kiina on jo useilla alueilla ohittanut USA:n. Lentotukialuksilla on jopa 5000 henkilöä ja yksi tehokas hypersooninen merimaaliohjus saattaa upottaa sen!

  Sotaa haluavat suomalaiset eivät ymmärrä Suomen olevan tuhottu niin nopeasti, että edes Etelärannan yritysjohtajien esikunta ei ehdi nostaa voiton maljojaan USA:n menstykselle! Sotahistoria ja asevarustelu vuodesta 1900 lähtien tulisi olla jokaisen sotaa ihannoivan tiedossa, samoin erinomainen teos ”Päin Mäntyä” Kirja Sotilaallisista Tunaroinneista, kirjoittanut Geoffrey Regan. Miksi USA:n sotilaiden ja johdon sotarikoksista ei saa puhua, mutta kaikkien muiden teot ovat niitä ”pahojen poikien tekosia”!

  Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan!

  Stg 44

  Tykkää

 12. Pörssi/velkaraha kupla on jälleen puhallettu räjähdyspisteeseen. Sen ongelman ovat pankkiirit aina ratkaisseet maailmansodalla. Tämän nykyhetken kupla olisi vältettävissä, kiitos internetin, jos vain riittävän moni ihminen tällä pallolla on hereillä ja aseet suunnataan niitä kohti, sen kourallisen, muutaman rahasuvun suuntaan, jotka ovat tämän kaiken takana. Tämän kun ihmiset ymmärtäisivät, niin monta ihmishenkeä säästyisi..

  Tykkää

 13. Muistelo ajalta ennen koronaa: Hain Pietarissa taidemuseossa takin narikasta. Jotenkin aloin jutustelemaan siinä vaatetta ojentavan mummelin kanssa, jolta puuttui etuhampaita suusta. Kävi ilmi, että hänen vanhempansa olivat Suomesta. Sarkastinen sanonta – ”Paha riita – hyvä tulee !” – oli ainut asia, minkä hän muisti vanhemmiltaan oppineensa. Tämä kohtaaminen syöpyi vahvasti mieleeni. Monenlaisia tuntemattomia kohtaloita, joita kukaan ei ole koskaan kirjannut ylös, ihmisten heittelyä paikasta toiseen suurten myllerrysten keskellä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s