AvoinMedian vuosi 2021

AvoinMedian vuosi 2021 on ollut… melkoinen. Vaikka sivusto ei ole vielä kahtakaan vuotta täyttänyt, on se selvästi täyttänyt jonkin tarpeen. Sivustoa luetaan vähän joka puolella maailmaa, ei pelkästään Suomessa. AvoinMediaa voinee siten kutsua kansainväliseksi julkaisualustaksi, vaikka kirjoitamme ja julkaisemme juttumme maailman mittakaavassa vähemmistökielellä.

Pelkästään joulukuussa 2021 sivuston juttuja on luettu yli 340 000 kertaa. Tämä on erittäin hyvä saavutus kahden ihmisen hoitamalta omakustanne-mikrotoimitukselta. Itse ajattelen, että osa AvoinMedian kiinnostavuutta lankeaa tasokkaille kontribuuttoreille sekä kääntäjille, jotka ovat tuoneet erilaisia tarkastelukulmia ajankohtaisaiheisiin kääntämällä vain suomea lukeville, mitä ulkomaailmassa mistäkin ajatellaan ja sanotaan.

Kommentoivia lukijoitakaan ei voi unohtaa. He tuovat jatkuvasti lisätietoja aiheesta kuin aiheesta — kommenttiosiot ovat artikkelien jatke, ja tärkeä sellainen.

AvoinMedia on luetumpi kuin suurin osa konsernimedian paikallislehdistä, ja sitä luetaan konsernimedian toimituksissa, eduskunnassa, ministeriöissä, THL:ssa, puolustusvoimissa ja poliisissa.

Se tilastoista. Henkilökohtainen vuoteni 2021 on nivoutunut tiukasti AvoinMedian tekemiseen, johtuen osittain siitäkin, että AvoinMedian vt. pt. Johanna Lehtonen on ollut sairaslomalla toimituksen töistä pääosan vuotta, ja olen hoitanut toimitusta itsekseni. Olenkin erittäin kiitollinen kontribuuttoreille ja kääntäjille heidän tuottamastaan sisällöstä, siitä on ollut apua ja iloa.

Kiitollinen olen myös niille lukijoille, jotka ovat lähettäneet toimitukselle asiakaspalautetta. Muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta palaute on ollut kannustavaa ja kiittävää. Toiset palautetta antaneet ovat kertoneet, että AvoinMedia on kannatellut heitä yli tämän vaikean, mielipuolisen ajan. Suurempaa kiitosta ei kirjoittaja voi saada kuin että hän on kyennyt ylläpitämään toivoa ja järjen valoa.

Muutoin henkilökohtaiseen vuoteeni on kuulunut — ja kuuluu edelleen — omaishoitoa, perheen arjen mahdollistamista ja metsätilan töitä. Kanoille, lampaille, kissoille, koirille ja pihapiirissä ruokaileville metsän eläimille ei auta sanoa, että ”väsyttää, saatte ruokaa huomenna.” Seurauksena kaikesta toisten asioiden hoitamisesta ja tohinasta yöunet jäivät (tänäkin vuonna) sellaisiin 2-4 tuntiin vuorokaudessa. Se ei riitä, voin kertoa. Viimeiset kolme viikkoa olen nukkunut kaikki mahdolliset välit.

Jos saan esittää henkilökohtaisen ja puhtaasti itsekkään Uuden vuoden toiveen, se on, että minulle ilmoittautuu henkilö, joka vapaaehtoispohjalta ottaa hoitaakseen AvoinMedian artikkelien jakamisen sosiaaliseen mediaan.

Toivon sydämestäni, että tulevana vuonna Suomi ei enää ole Horti conclusi, fontes signati — suljetut yrttitarhat, sinetöidyt lähteet — vaan että elämänvoima virtaa vapaasti ja puhdistaa kuonakasat koko maailman sielusta. Kauniita unia kaikille kansoille.

Uskaltakaa tavoitella vapautta.

Riikka Söyring

Artikkelikuvana tekemäni teosluonnos ”Syntyhetki”.

23 comments

 1. Hyvää Uuttavuotta avoin.median lukijoille ja erityisesti teille Rikosilmoituksen kohteena olevat henkilöt.

  Neuvoni teille lopettaa aloittamannne kansanmurha välittömästi, mistä tiedätte joutuneen vastaamaan oikeuden eteen, kun Sauli Niinistön Virkamafian ja hänen hallituksensa korruption aika on päättynyt.

  https://www.dropbox.com/s/a4wnc2c14izmyxn/Rikosilmoitus%2027.12.2021%20perustuslakivaliokunta%2C%20Kuiru%2C%20Puumalainen%2C%20Koivisto%2C%20Lehtonen%2C%20Rämet%2C%20Nohynek%20ym.pdf?dl=0

  Tykkää

 2. Kiitos sydämen pohjasta erittäin hyvin tehtyjen, ajankohtaisten ja tärkeiden otsikoiden avaamista taidokkaasti toimitetuiksi jutuiksi. Avoin Medialla on tärkeä sija vapaassa tiedonvälityksessä. Ikävä kyllä se on nykypäivänä todella riskialtista… Kiitos ja voimia vuoteen 2022!

  Tykkää

 3. Avoin media on ottanut yhteiskunnallisen vastuun oikeaan aikaan oikeaa historiallista tehtävää hoitamaan ! Sanat eivät riitä kertomaan kiitollisuutta ! Vaikka olenkin ollutkin työn uuvuttama koko syksyn, olen jaksanut seurata siitäkin huolimatta silmät ristissäkin artikkeleita. Sydämellinen kiitos kaikille kommentoijille myös, itse en ole ehtinyt nyt ahkeroimaan niin paljon !

  Tykkää

 4. ISO Kiitos! Teette tärkeää työtä, tärkeämpää kuin ehkä ymmärrättekään.. elämme todellakin aikaa., joka tulee määritämään koko ihmiskunnan suunnan. Kyseessä on ennennäkemätön informaatio sota, jossa vapaa media on etulinjan poteroissa.

  Voimia. Jatkaa samaa rataa!

  Totuus ei pala tulessakaan.

  Tykkää

 5. Kiitos myös omasta puolestani AvoinMedialle ja kaikille kommentoijille arvokkaasta työstä jota teette. Hyvää uutta vuotta myös kaikille. Millä tekniikalla tuo artikkelikuvana oleva teosluonnos on tehty?

  Tapausraportti subakuutista kilpirauhastulehduksesta mRNA COVID-19-rokotteen jälkeen:
  Plaza-Enriquez L, Khatiwada P, Sanchez-Valenzuela M, Sikha A. A Case Report of Subacute Thyroiditis following mRNA COVID-19 Vaccine. Case Rep Endocrinol. 2021 Nov 11;2021:8952048. doi: 10.1155/2021/8952048. PMID: 34777881; PMCID: PMC8585545.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34777881/

  Tykkää

  • Kuva on tehty sekatekniikalla. Se on piirrä-maalaa-leikkaa-liimaa-yhdistä-väritä, ja tehty suunnitelmaksi isompaan tauluun jonka maalaan sitten joskus kun ehdin.

   Menetelmä on paljolti sama, jota olen välillä käyttänyt sarjakuvia tehdessäni. Sarjakuvaoriginaaleja ei kumiteta, niihin liimataan ”paikka” ja piirretään päälle.

   Tykkää

 6. Tapausraportti: Kaksi subakuuttia kilpirauhastulehdustapausta SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen.
  Bornemann C, Woyk K, Bouter C. Case Report: Two Cases of Subacute Thyroiditis Following SARS-CoV-2 Vaccination. Front Med (Lausanne). 2021 Aug 24;8:737142. doi: 10.3389/fmed.2021.737142. PMID: 34504856; PMCID: PMC8421599.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34504856/

  Tykkää

 7. Kiitokset Avoin Median ylläpidolle, yksi niistä päivittäin seuraamistani uutislähteistä. Onnea ja menestystä vuodelle 2022 toimitukseen ja lukijoille!

  Tykkää

 8. Hyvää uuttaa vuotta Avoinmedialle! Tiedon jakaminen on erittäin tärkeää tämän koronasodan sensuurin aikana.

  ”Valta ilman rakkautta on holtitonta ja loukkaavaa, ja rakkaus ilman valtaa on sentimentaalista ja aneemista. Valta parhaimmillaan on rakkautta, joka toteuttaa oikeudenmukaisuuden vaatimuksia, ja oikeus parhaimmillaan on voimaa, joka korjaa kaiken, mikä vastustaa rakkautta.” – Martin Luther King Jr.

  Tykkää

 9. We are seeing a great awakening.

  A national movement of ”We the People”, brought together by what unites us –

  a shared love of liberty,

  and an understanding of the unlimited potential of free men and free women❤️

  Kiitos Avoin Media – kaikkea hyvää vuodelle 2022!

  Tykkää

 10. Kiitokset kiitoksista. Yhdessä tätä teemme, toimitus, kommentoijat ja lukijat. Yhdessä rakennamme oikeudenmukaisuutta, rehellisyyttä, vastuullisuutta ja välittämistä.

  Eikä muuta tapaa olekaan.

  Tykkää

 11. Hoplaa!

  Täältä hillittyjä ”evidence based” diggailu nyökkäyksiä Riikalle, Johannalle, kommentaattoreille, AM-lukijoille – Onnekasta Uutta Vuotta!

  Sitkeyttä. Pitäkää ketju!

  Hold. The. Line.

  Tai kuten itte ruukaan sanoa: Keep rockin’!

  Tykkää

 12. Hyvää Uutta Vuotta Avoin median toimittajille!
  Löysin tämän sivuston syksyllä. Joka päivä tulee luettua uutisia täältä. Maailmankuva on avartunut ”rytinällä”.
  Kiitoksia.

  Tykkää

 13. Onko paikan päälle liimaaminen helpompi tapa tehdä sarjakuvia? Vaikuttaako se kynänjälkeen niin että paikatun palan reunan kohdalle tulee epätasaisempi viiva? Jos tekee luonnokset lyijykynällä on helppo pyyhkiä virheet pois (en tiedä miten onnistuu sarjakuvissa, mutta animaattorit ovat yleensä käyttäneet luonnosteluun vaaleansinistä värikynää, koska sitä ei tarvitse pyyhkiä pois).

  COVID-19-rokotteeseen yhdistetty subakuutti kilpirauhastulehdus: epätavallinen de Quervainin kilpirauhastulehduksen epäilys.
  Jeeyavudeen MS, Patrick AW, Gibb FW, Dover AR. COVID-19 vaccine-associated subacute thyroiditis: an unusual suspect for de Quervain’s thyroiditis. BMJ Case Rep. 2021 Nov 9;14(11):e246425. doi: 10.1136/bcr-2021-246425. PMID: 34753732; PMCID: PMC8578953.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34753732/

  Tykkää

  • Jos piirtää lyijykynällä, se jättää ”painojäljen” joka näkyy. Jos luonnostelee suoraan tussilla, ”paikka” on paras metodi. Liimattava paikkapalanen revitään paperista, niin että sen reunat ovat piirrettävää kohtaa ohuemmat, eikä raja näy painetussa versiossa.

   On tapoja tietenkin muitakin. Jokaisella piirtäjällä on varmaan omat konstinsa, jotka sopivat hänelle parhaimmin.

   Tykkää

 14. Subkliinisen hypertyreoosin pahenemistapaus BioNTech-Pfizerin mRNA COVID-19-rokotteen ensimmäisen annoksen saamisen jälkeen:
  Yamamoto K, Mashiba T, Takano K, Suzuki T, Kami M, Takita M, Kusumi E, Mizuno Y, Hamaki T. A Case of Exacerbation of Subclinical Hyperthyroidism after First Administration of BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccine. Vaccines (Basel). 2021 Sep 29;9(10):1108. doi: 10.3390/vaccines9101108. PMID: 34696214; PMCID: PMC8538620.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34696214/

  Tykkää

 15. Lasten nefroottinen oireyhtymä Pfizer-BioNTech SARS-CoV-2-rokotuksen jälkeen: tapausraportti ja kirjallisuuskatsaus.
  Nakazawa E, Uchimura T, Hirai Y, Togashi H, Oyama Y, Inaba A, Shiga K, Ito S. New-onset pediatric nephrotic syndrome following Pfizer-BioNTech SARS-CoV-2 vaccination: a case report and literature review. CEN Case Rep. 2021 Nov 15:1–5. doi: 10.1007/s13730-021-00656-0. Epub ahead of print. PMID: 34782983; PMCID: PMC8592073.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34782983/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s