Lukijoilta Vuoden journalisti -diplomi AvoinMedialle

Joskus elämä yllättää ihanasti.

Minulle toimitettiin tänään kotiin kuljetettuna ruusukimppu ja Vuoden journalisti -diplomi, huomaavaisesti valmiiksi kehyksissä.

Tempauksen takana on joukko Pohjois-Savossa asuvia AvoinMedian lukijoita.

Ilahduin. Lukijoiden antama tunnustus on minulle enemmän arvoinen kuin mikään alan virallinen palkinto voisi olla.

Lupaan ahkeroida asioiden kaivelussa myös kuluvana vuonna 2022.

– Riikka Söyring

24 comments

 1. Ottiatuota sano, no PALJON ONNEA RIIKKA.
  Olet tärkeä syy siihen, että jäin Avoimen median lukijaksekän vain pikavisiitille, kuten monen muun vaataavn julkaisun kohdalla. Täynnä ja täyttä asiaa. KIITOS

  Tykkää

 2. Jo Verkkomedian ajoilta lähtien hyvää journalistista analyysia Riikalta. ”Isäntämaasopimus” suomeksi kirjan – vastuullinen toimittaja. Kansa sai äidinkielellään lukea, mitä muutoin haluttiin salata. Kiitos pitkäjänteisestä työstä suomalaisen kansansivistyksen hyväksi !

  Tykkää

 3. Ansaittu tunnustus. Olen lukenut Riikan tuotoksia jo verkkomedian ajoilta. Esimerkillinen tutkiva journalisti joiden kaltaisia soisi olevan myös valtamedian leivissä, valitettavasti siellä se on kadotettu voimavara. Toivottavasti saan lukea tekstejänne tulevaisuudessakin jotta pysyn ajan hermolla.Kiitos.

  Tykkää

  • Tutkivat journalistit poistuvat massamediasta ja perustavat omia kanavia, olen huomannut. Myös monia uusia keskustelu-podcasteja on tullut, joissa haastateltavat saavat ihan puhua mitä haluavat, ja siitä olen ollut tyytyväinen.

   AvoinMedia jatkaa niin kauan kuin sille on tarvetta. Haaveilen edelleen, että joskus syntyy isompi yhteenliittymä/ jakamistalouden ”katto”-alusta, jonka alla on monta vapaamedian toimijaa tuottamassa sisältöä.

   Tykkää

   • Olen valmis vaikka tukemaan avointa ja rehellistä mediaa jos siihen tarvetta, itseasiassa olen niin jo tehnyt säästettyäni roposiani niinkutsutusta virallisesta mediasta irtauduttuani. Maksan mielelläni uutisoinnista joka kertoo asiat taustoineen ilman salailua. Kaikkea uutisointia pitää seurata, mutten aio maksaa sellaisesta josta en saa täyttä tietoa. Elämme mielenkiintoisia aikoja, toivotaan avointa tulevaisuutta.

    Tykkää

   • AvoinMedia on omakustanne-mikrotoimitus. Niin päätettiin, koska se tuntui oikealta so. taloudellisen hyödyn tavoittelu ei aiheuta paineita sisällön (eikä työmäärän) suhteen.

    Olemme kuitenkin Johanna Lehtosen kanssa alustavasti keskustelleet tukiyhdistyksen perustamisesta. Ajatuksena on, että sitä voisivat halukkaat tukea taloudellisesti vapaaehtoispohjalta, ja jos rahaa kertyisi, AvoinMedia voisi kenties laajentaa nettikirja-sivuston ylläpitämiseen ymv.

    Mitään ei ole päätetty. Mietinnässä vasta. Lukijoiden ehdotuksia aiheesta otetaan vastaan.

    Tykkää

 4. Olet kyllä tunnustuksen ansainnut. Nautinnolla luin jo Vastavalkean aikoina tekemääsi 340 uutisen laadusta. Toki olen myös tutustunut aikoja sitten Januksena ja Sinun yhteistyöhön. Kiitos kaikesta.

  Tykkää

  • Monilla täällä AvoinMediassa — lukijoilla, kommentoijilla ja tekijöillä — voi sanoa olevan pitkä yhteinen historia.

   Se on jotenkin (minun mielestäni) mahtavaa, että olemme kulkeneet yhdessä jo vuosia, keskustellen ja kukin tahollansa toimien, jengaamassa maailmaa tavalliselle ihmiselle reilumpaan suuntaan.

   Tykkää

  • Kiitos. Tänäänkin hymyilyttää, kun katse osuu tuohon lukijoilta saamaani yllätys-diplomiin. Se on seuranani tekemättömien töiden huoneessa; näen sen istuessani kirjoittamassa.

   Tykkää

 5. Onnittelut. Hyvä että saa tietoa toiselta kantilta. Kiitos.
  Laitan tähän asian joka pohdituttanut viime päivinä.
  Natokiima Suomessa nyt. Jos asiaa katsoo suuren itäisen naapurin kannalta, niin Suomen ja Venäjän raja näyttäisi olevan se vakain ja rauhallisin.
  Itä naapurilla riittää muilla rajoilla päänsärkyä.
  Joten onko tässä nyt takana se mitä jossain väläyteltiin, että Natojoukoista tehdään Eurooppaan ”sotajoukot”?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s