Hamppu estää koronaviruksen piikkiproteiinin sitoutumisen

Oregonin yliopistossa (OSU) on tehty tutkimus, joka osoittaa että hampun (Cannabis sativa) sisältämillä ainesosilla on kyky estää koronaviruksen tunkeutuminen ihmisen solujen sisään.

Richard van Breemenin johtama ryhmä tunnisti Oregonin yliopistossa kehitellyllä kemiallisen seulonnan menetelmällä hampusta ainesosia, jotka estävät koronaviruksen pääsyn ihmisen soluihin. Tutkijaryhmä tunnisti useita ainesosia, joilla on tämä ominaisuus.

Tehokkaimmaksi havaittiin kannabinoidi-happopari (a pair of cannabinoid acids), joka sitoutuu koronaviruksen piikkiproteiiniin ja katkaisee prosessin, jolla virus infektoi ihmisiä. ”Ne sitoutuvat piikkiproteiiniin, jolloin piikkiproteiini ei kykene sitoutumaan ACE2-entsyymiin.”

Tehokkaimmin virusta estivät kannabigerolihappo CBGA ja kannabidiolihappo CBDa. Niiden vaikutus kohdistuu samaan patogeeniin, piikkiproteiiniin, kuin mihin ns. koronarokotteet pyrkivät, mutta toisin kuin koronarokotteilla, turvallisuusprofiili ihmiskäytössä on hyvä.

Breemenin mukaan hamppu-tutkimus osoitti, että CBGA ja CBDa olivat tehokkaita SARS-COV-2:ta vastaan, mukaan lukien Ison-Britannian B.1.1.7 (Alpha-variantti) ja Etelä-Afrikan B.1.351 (Beta-variantti).

Breemen ryhmineen on suorittanut alustavia kokeita myös lakritsinjuurella. Tulokset ovat olleet toiveita herättäviä, mutta rahoitus jatkotutkimukselle puuttuu.

Breemen on Oregonin hamppu-innovaatiokeskuksen (Oregon Global Hemp Innovation Center), farmasian collegen ja Linus Pauling -instituutin tutkija.

PÄIVITYS 20.1.2022

Journal of Natural Products -sivustolla Van Breemenin ryhmän tutkimusartikkeli ”Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants” hampun koronavirusta torjuvan vaikutuksen mekanismeista kaavakuvien kera.

Kuva Journal of Natural Products´in artikkelista

Lähde:

Oregon State University (10.1.2022): Oregon State research shows hemp compounds prevent coronavirus from entering human cells

Artikkelikuva via Oregonin yliopisto

30 comments

 1. Suuri ongelma lääketieteessä on lääketeollisuus, joka mainostaa vain patentoitavia lääkkeitä. Näihin eivät kuulu luonnon yrtit eikä patenttinsa menettäneet vanhat lääkkeet.
  Tautia voidaan hoitaa tehottomalla antibiootilla vaikka jokin yrtti voi olla vähemmän sivuvaikutuksia aiheuttava ja tehokkaampi kuin antibiootti.

  Tykkää

 2. Hys, hys🤫, eihän tällaista saa kertoa, saatikka tutkia. Todennäköisesti nämäkin tutkijat murhautetaan tai lahjotaan hiljaiseksi. Nyt lammaskansa vaan hopi, hopi piikeille ja apteekin kautta kotiin, verenohennus ja sydänlääkityksen, sekä vyöruusupiikkien by Pfizer kera.

  Liked by 1 henkilö

 3. Miksi kaikki pistää energiansa juuri höpö-heinän tutkimiseen? Ja perustelevat sen laillistamista milloin milläkin verukkeella. Mikseivät ihmiset kiinnostu Suomessa kasvavista laillisista kasveista joiden öljyjen pitoisuudet ovat paljon suurempia kuin hampulla. Esim. krysanteemi joka kasvaa joka mummon portaiden pielessä. Näitä on noin 30kpl.

  Olisi kannattanut olla hereillä koulun bologiantunneilla. Krysanteemilla kun paranta jopa näköä.

  Tykkää

  • Kiinassa ja Aasiassa arvostetaan krysanteemiteetä.

   Miksi ei tutkittaisi hamppua? Siinä kuin muitakin kasveja. Nuo hampusta löydetyt koronaan vaikuttavat aineet eivät ole huumaavia.

   Kasvit ovat erilaisia kuin ”täsmälääkkeet”, niissä on aina yhtä useampia vaikuttavia ainesosia, jotka ovat tasapainossa keskenään.

   Tykkää

 4. Asiasta pitää ottaa huomioon, että lämpö tuhoaa nuo kannabigerolihappo CBGA ja kannabidiolihappo CBDa:n
  Eli ei polttamalla vaan syömällä raakana.

  Tykkää

  • Hyvä ja tarpeellinen huomautus. Kiitos.

   Moni vastustaa hamppua, koska ajattelee ettei sillä ole muita käyttöjä kuin huumaava viihdekäyttö, ja se taas assosioituu polttamiseen.

   Tykkää

  • Itseasiassa syömällä rasvaan sekoitettuna, sillä muuten vatsahapot tuhoavat alkaloideista valtaosan. Polttaminen/huurustaminen tuhoaa osan, mutta vaikuttava osa imeytyy verenkiertoon tehokkaasti ja muuntumattomana keuhkojen kautta. Syömällä huomattava osa homogenisoituu maksassa.

   Tykkää

  • Periaatteessa kaikki hamppulajikkeet sisältävät samoja yhdisteitä – poislukien voimakkaasti jalostetut tai geenimuunnellut, joita epäilemättä jo on – mutta esim. öljyhampussa nuo huumaavaa vaikutusta aiheuttavat – useita eri yhdisteitä – yhdisteet ovat häviävän pieniä pitoisuuksia. Tietyt luonnonolosuhteet – esim. tuholaiset – saattavat aktivoida tai voimistaa eri yhdisteiden tuotantoa tai herättää uinuvia geenejä. Nuo artikkelin kannbinoidi-happoparit eivät itsessään ole euforisoivia ihmisessä, mutta saattavat toki vaikuttaa euforisoivien aineiden tuottamaan tuntemukseen joko laimentaen tai voimistaen. Kylmäpuristetulla hamppuöljyllä pääset varmasti lähimmäs totuutta, ennen kemianopintojesi aloittamista. 😉

   Tykkää

 5. Kotikäytöön ei ikinä pidä laskea vapaaseen käytöön marihuanaa, se on erittäin vaarallista nuorten käytössä mikä tulee tapahtumaan jos tuo aivot tuhova huumemyrkky vapautetaan, sillä se tuhoaa nuroten aivot jotka ei enää kehity vaan kehitys loppuu siihen kun huumetta aletaan käyttää, ihmisen aivot kehittyy 25 ikään asti.
  Te jotka huudatte tuo huumeen vapauttamista olette minun silmissä vihreitä piipertäjiä.
  Syökää kalaa ja hedelmiä kuten myös vihanneksia, mitään helvetin myrkkyjä ei tarvita.

  Tykkää

 6. Cannabiksesta löytyy valtavasti muitakin hyviä lääkkeenomaisia toimintoja, joilla voidaan helpottaa mm syöpään, reumaan, ms-tautiin yms yms. sairastuneen ja heidän lähiomaistenkin elämää. Samoin se ilmeisesti myös vahvistaa ihmisen omaa immuniteettia, koska jotkut säännöllisesti cannabista käyttävät eivät sairastu muihinkaan kausiflunssiin kovin helposti. Ja onhan se myös tuhansia vuosia käytössä ollut luonnonlääke, kaikkialla maailmassa missä se vaan kasvaa.

  Tykkää

 7. Kanadassa Quebeckin osavaltiossa kiellettiin rokottamattomilta cannabista myyvissä ja alkoholiliikkeissä asiointi. Mielenkiintoista kuinka tämä tutkimus sopiikaan yhteen rokotekattavuuteen tähtäävien pakkokeinojen kanssa…

  Liked by 1 henkilö

 8. Piikkiproteiinia tulee ainostaan tuon piikin mukana kehoon, sitä ei tuo kulkutauti aiheuta.
  Eli ei tarvita mitään höpöheiniä riittää kun ei noita mrna myrkkyjä kehoonsa anna piikittää.

  Tykkää

  • Itse kannatan kannabiksen demonisoinnin lopettamista ja vapauttamista vaikka Alkon monopoliksi. Sopivasti säänneltynä sen käyttö ei muodostu ongelmaksi ja huumerikollisuus vähenee edes hieman. Mikään porttihuume kannabis ei ole, ei sen enempää kuin valtiovallan erityisessä suosiossa oleva alkoholi.

   Aina parempi jo kykenee elämään ilman päihteitä, mutta maailma ympärillämme ja elämänmeno on muuttunut niin sairaaksi, että jotakin helpotusta moni tarvitsee. ”Hyvänä” esimerkkinä on isäntämaamme Yhdysvallat, jossa erilainen douppaaminen on arkipäivää. Suomi tulee hyvää vahtia perässä.

   It’s no the horse, it’s a pale rider, sanottiin joskus. Aineet ei ole varsinainen ongelma vaan juuri käyttäjä, jos on ollakseen. Eihän keskioluen vapauttaminenkaan tarkoittanut sitä, että ihmiset alkoivat vetää keskaria kaksin käsin päivästä toiseen, vaikka kulutus nousikin. Mutta eri mieltäkin saa olla, kuten moni kansanedustaja tekopyhyydessään.

   Tykkää

   • Minusta on aina ollut mielenkiintoista, että asenne kannabikseen on monilla jyrkempi kuin muihin ”säänneltyihin tuotteisiin” kuten esim. reseptilääkkeisiin. Yhdysvalloissa reseptillä saatavat synteettiset opiaatit tappavat vuosittain kymmeniä tuhansia, mutta en muista koskaan kuulleeni että joku olisi kuollut kannabiksen yliannostukseen.

    Tykkää

  • Piikkiproteiinia löytyy Covid-19 eli Sars-Cov-2 viruksen pinnalta. Se on se avain millä virus pääsee solujen sisään.

   Mutta Pfizerin mRNA-geenipiikissä on miljardeja rasvasoluja, joissa jokaisessa on mRNA-pätkä. Rasvasolun avulla mRNA koodinpätkä pääsee solun sisään ja alkaa koodata piikkiproteiineja.

   Niitä tulee siinä prosessissa ”pikkasen” enemmän kuin Korona-virustartunnassa ja ne ovat toksisia, vapaita biologisia agentteja, jotka voivat levitä elimistössä minne vain, mutta pääasiassa verenkiertoon ja sitä kautta sisäelimiin mukaan lukien sukuelimet.

   MILJARDEJA!

   Onnea kolmannen piikin ottajille.

   Tykkää

 9. Se, mistä harvemmin puhutaan, on endokannabinoidijärjestelmä,joka löytyy jokaisen ihmisen elimistöstä. Endokannabinoidit ja reseptorit löytyvät itse asiassa useista kehomme osista. Reseptorit aktivoituvat kannabiksen kannabinoideista eli kyseessä on vähän samanlainen asia kuin soluissamme olevat d-vitamiinireseptorit, jotka aktivoituvat d-vitamiinista (auringosta saatava d-vitamiini on parempi kuin purkista saatava). Vauvat saavat kannabinoideja äidinmaidosta. Endokannabinoidijärjestelmä vaikuttaa kehon homeostaasiin.

  Tässä tapausraportti, jossa painevauriosta kärsivä potilas sai lääkekannabiksesta tehokasta apua kipuun ja unihäiriöiden hoitoon. Lisäksi hänen painevaurionsa alkoi parantua kahden ensimmäisen viikon aikana ja se oli lähes kokonaan parantunut kahden kuukauden seurantajakson aikana:

  Diaz PL, Katz TM, Langleben AC, Rabinovitch BS, Lewis EC. Healing of a Chronic Pressure Injury in a Patient Treated With Medical Cannabis for Pain and Sleep Improvement: A Case Report. Wound Manag Prev. 2021 Oct;67(10):42-47. PMID: 35030093.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35030093/

  Oikea puhtaasti viljelty kannabis on parempi vaihtoehto kuin lääkeyhtiöiden patentoimat synteettiset kannabikset.

  Liked by 1 henkilö

 10. Uskottava uutinen. Juuri noin se voi toimia.

  Ote pitämästäni esitelmästä 12.2.2022 ”Save Sote” mielenosoituksessa:

  ACE2 (angiotensin-converting enzyme 2) toimii verisuonia laajentavana aineena ja vaikuttaa merkittävästi sydän- ja verisuonijärjestelmään. TMPRSS2 (transmembrane protease serine 2) on eturauhassyövän avaingeeni. (Serine: a crystalline nonessential amino acid C3H7NO3)

  Löytyykö tutkimustietoa TMPRSS2 osalta myös?

  Kiitos Riikka.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s