EMA lisää k-piikeille uuden haitan

Euroopan lääkevalvontavirasto EMA suosittaa harvinaisen selkärankatulehduksen, transversaalimyeliitin (Transverse myelitis, TM) lisäämistä AstraZenecan Vaxzevria– sekä Johnson&Johnsonin Janssen -adenovirusvektori-koronapiikkien mahdollisiin haittavaikutuksiin. EMAn riskienarviointikomitea PRAC piti kausaalista syy-seurausyhteyttä kohtuullisena mahdollisuutena, mutta ei näe syytä tehdä muutoksia hyöty-haittasuhdearvioon.

Yhdysvaltain lääketurvallisuusvirasto FDA on huomioinut EMAn suosituksen.

Transversaalimyeliitti on tulehduksen aiheuttama selkäytimen vaurio. Neuroliiton kuvauksen mukaan silloin kun ”akuutin transversaalimyeliitin (ATM) ilmaantumista edeltää infektio tai rokotus, oletetaan selkäydinvaurion syntyvän autoimmuunimekanismin pohjalta. Elimistön puolustusreaktio vierasta eliötä vastaan johtaa autoimmuunitaudissa tuntemattomalla mekanismilla tulehdussolujen ja/tai niiden tuottamien vasta-aineiden hyökkäykseen, virheellisesti myös omaa kudosta vastaan. Infektion jälkeen ilmaantuvista transversaalimyeliiteista valtaosa on yksivaiheisia sairauksia, ja noin puolet sairastuneista toipuu oireista hyvin.”

Johnson&Johsonin Janssen -piikin haittavaikutuksissa mainitaan tähän mennessä laskimotukos ja keuhkoembolia (Venous thromboembolism, VTE), immunologinen trombosytopenia (Immune thrombocytopenia, ITP) sekä veren hyytymishäiriön aiheuttama veritulppa (Thrombosis with thrombocytopenia syndrome, TTS). Janssen ei ole käytössä Suomessa.

EMA: AstraZenecan koronapiikistä tehdyt haittailmoitukset haittaluokittain; haittailmoituksia 436 209 kpl 18.1.2022 mennessä

Artikkelikuvan rakentaminen RS

12 comments

 1. Kasvipohjaiset ruokavaliot ehkäisevät koronaa: väestöpohjainen tapauskontrollitutkimus kuudessa maassa.

  ”There were 568 COVID-19 cases and 2316 controls. Among the 568 cases, 138 individuals had moderate-to-severe COVID-19 severity whereas 430 individuals had very mild to mild COVID-19 severity. After adjusting for important confounders, participants who reported following ’plant-based diets’ and ’plant-based diets or pescatarian diets’ had 73% (OR 0.27, 95% CI 0.10 to 0.81) and 59% (OR 0.41, 95% CI 0.17 to 0.99) lower odds of moderate-to-severe COVID-19 severity, respectively, compared with participants who did not follow these diets. Compared with participants who reported following ’plant-based diets’, those who reported following ’low carbohydrate, high protein diets’ had greater odds of moderate-to-severe COVID-19 (OR 3.86, 95% CI 1.13 to 13.24). No association was observed between self-reported diets and COVID-19 infection or duration.”

  Kim H, Rebholz CM, Hegde S, LaFiura C, Raghavan M, Lloyd JF, Cheng S, Seidelmann SB. Plant-based diets, pescatarian diets and COVID-19 severity: a population-based case-control study in six countries. BMJ Nutr Prev Health. 2021 Jun 7;4(1):257-266. doi: 10.1136/bmjnph-2021-000272. PMID: 34308134; PMCID: PMC8219480.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34308134/

  Liked by 1 henkilö

 2. En tyrkytä mitään ruokavalioita kenellekään, mutta koska edellisessä viestissäni oli tutkimus kasvipohjaisten ruokavalioiden tehosta koronaa vastaa, jatkan hieman aiheesta. Whole food, plant based diet on ainoa ruokavalio, jonka on tieteellisesti todistettu parantavan olemassa olevia sydänsairauksia. Whole food, plant based diet tarkoittaa aitoa, mahdollisimman vähän käsiteltyä kokonaista vegaani/kasvisruokavaliota. Whole food, plant based toimii muihinkin sairauksiin…Vaikka tämä ei liitykään koronaan, on ihmisten hyvä tietää mitä kaikkea voi yrittää tehdä jos sairastuu vakavasti. Tohtori Ruby Lathonilla todettiin kilpirauhassyöpä vuonna 2007. Hän muutti elämäntapansa dramaattisesti ja ryhtyi noudattamaan whole foods plant based diet-ruokavaliota. Lisäksi hän joi mm. vehnänorasmehua ja käytti erilaisia lisäravinteita. Hänen syöpänsä hävisi noin vuodessa:
  https://www.chrisbeatcancer.com/dr-ruby-lathon-healed-thyroid-cancer-with-a-plant-based-diet/

  Tuo chrisbeatcancer-sivusto kannattaa laittaa seurantaan. Kyseessä on netin paras syöpä-aiheinen sivusto. Sivuston perustajalla Chris Warkilla todettiin suolistosyöpä vuonna 2003. Hänet leikattiin, mutta hän kieltäytyi muista hoidoista. Lääkärit sanoivat, että hän tulee kuolemaan tämän päätöksen johdosta. Chris muutti elämäntapaansa, alkoi tankata erilaisia lisäravinteita, juomaan erilaisia vihannesmehuja, syömään salaatteja ym. Nykyään hän noudattaa suurimmaksi osaksi whole food, plant based diet-ruokavaliota.

  Tuolla sivustolla on useita kymmeniä haastatteluja, joissa syöpäpotilaat kertovat mitä he tekivät parantuakseen syövästä. Lisäksi sivustolla haastatellaan lääkäreitä ja tutkijoita, jotka ovat erikoistuneet vaihtoehtoisiin hoitoihin. Sivustolla käsitellään muitakin terveysasioita kuten sydänsairauksia ja diabetesta, mutta syöpä on pääosassa. Jos joskus sairastutte itse tai jos läheisenne sairastuu syöpään, tämä sivusto voi pelastaa oman elämänne tai läheisenne elämän.

  Tykkää

  • Ehkä haluaistt kirjoittaa tuosta sivustosta ja sen sisällöistä AvoinMedialle artikkelin? Uskon, että se kiinnostaisi monia. Syöpää on Suomessa niin paljon.

   Tykkää

   • Syöpä lisääntyy Suomessakin mutta ikääntyminen ei ole ainoa eikä ehkä tärkein syy; yhteys immuunijärjestelmän toimivuuteen saa yhä enemmän vahvistusta.

    Syöpä on sairauksien ”erikoistapaus”, jonka tutkimiseen ja hoitokeinojen löytämiseen on käytetty satoja miljardeja mutta hoitotulokset ovat edelleen arvailujen varsassa.

    Tykkää

  • Ruokavaliolla on suuri merkitys ihmisen terveyteen, esimerkiksi valkoinen sokeri on myrkky keholle, se on yksi sairauksien ja syövän tehokkaista boostereista. Orgaaniset kasvikset, marjat ja hedelmät eivät ainoastaan anna energiaa, mutta ne vahvistavat immuniteettia.

   Totuus on se, että syöpään on kehitetty useita hoitokeinoja, jotka FDA ja lääkeyhtiöt on tehokkaasti estänyt ja edelleenkin estää. FDA:n ja Lääketeollisuuden toiminta perustuu, ei ainoastaan rikollisuuteen, vaan täydelliseen typeryyteen, jossa kaikki on käännetty ylösalaisin.

   Homma toimii näin: kun ihminen löytää kehostaan syöpäpesäkkeen, hänet laitetaan oitis (pakotetaan) FDA:n – cut, poison and burn – vuoristorataan, joka on rakennettu – ei parantamaan – vaan tuhoamaan ihmisen terveys. Syöpälääkäreiden kädet on sidottu, he menettävät luvat välittömästi mikäli eivät seuraa FDA:n suosituksia. Niin sanotut ”clinical trials” edustavat sekä potilaan immuniteetin tahallista alasajoa, että täydellistä teatteria.

   Tässä tuore esimerkki FDA:n ja lääkeyhtiöiden toiminnasta:

   Lääkejätti BAYER osti lisenssin syöpälääkkeeseen nimeltä ”ErSo”, joka tappoi laboratoriokokeessa hiiriin istutetut syöpäsolut muutamassa päivässä ilman todennettuja sivu-oireita. Lääkkeen kehittäjille se oli läpimurto:

   “It was hard to imagine that we had a drug that would take cancers and cause them to just disappear in a matter of days,” said biochemistry professor David Shapiro. That was his reaction when imaging came back showing that the drug ‘ErSO’ successfully targeted and killed metastatic breast cancer tumors in mice.”

   “All the tumors have been eradicated, they’ve been destroyed and they’re no longer detectable,” he told us back in August.

   ”The compound developed by a team at the University of Illinois Urbana-Champaign worked in just days, without reoccurrence of cancerous tumors or any noticeable side-effects.”

   “We have been making these kinds of drugs for over a decade and none of them ever did anything remotely like that,” said Shapiro.

   ….. ja sitten lisenssin osti lääkejätti BAYER:

   ”It was so promising that pharmaceutical giant Bayer bought the exclusive licensing rights to develop ErSO as a cancer therapy in partnership with Arizona-based Systems Oncology a year before the Illinois study was even published. It was a deal originally worth up to $370 million.”

   ….. ja kuinka ollakaan, kaupan jälkeen lääke hyllytettiin ilman clinical trial ”tieteelliseen syihin” perustuen. Tässä lääkejätin lyhyt tiedoksianto asiasta:

   ”In a statement Bayer wrote in part: “Following a thorough assessment of ERSO in preclinical studies, Bayer has decided to discontinue development activities of this program for scientific reasons… we must take prudent steps to ensure the compounds have the potential to provide the therapeutic benefits we are striving to achieve for patients with cancer.”

   https://www.thedenverchannel.com/news/national/breakthrough-metastatic-breast-cancer-treatment-hits-snag

   Ylläolevaan perustuen voidaan myös hyvällä syyllä kysyä, miksi erilaiset sairaudet ja syövät ovat lisääntyneet viimeisten vuosikymmenien aikana räjähdysmäisesti? Ihmiset tulevat järkyttymään kun totuus paljastuu!

   Tykkää

 3. Ravintoaineiden rooli hyvin toimivassa immuunijärjestelmässä on tärkeää:
  Calder PC, Carr AC, Gombart AF, Eggersdorfer M. Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients. 2020 Apr 23;12(4):1181. doi: 10.3390/nu12041181. PMID: 32340216; PMCID: PMC7230749.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32340216/

  Tykkää

 4. SUOMALAINEN SISÄPIIRIN ILMIANTAJA TIESI JO 5. SYYSKUUTA 2019 ”MAAILMALLE LEVITETTÄVÄSTÄ VIRUKSESTA” JA ”TAPPAJAROKOTTEISTA”!

  MKR Lehdistötiedote 14.1.2022

  Amerikkalainen videobloggaaja on löytänyt internetin arkistointisivusto Archive.4plebs.orgista mielenkiintoisen keskustelun: https://archive.4plebs.org/pol/thread/225497848/#225497848

  Keskustelupalstalla Politically Incorrect käytiin 5. syyskuuta 2019 keskustelu, jossa suomenkieltä osaava Ruotsissa asuva ihminen varoitti tulevasta. Mikä tekee hänen ennusteistaan erikoisia on niiden osuminen erittäin tarkasti kohdalleen 2020 ja 2021 tapahtumien kanssa.

  https://mkrsuomi.fi/suomalainen-sisapiirin-ilmiantaja-tiesi-jo-5-syyskuuta-2019-maailmalle-levitettavasta-viruksesta-ja-tappajarokotteista/

  Tykkää

 5. Se oli osittain samaa kuin tuo artikkeli, mutta biotekniikan analyytikko Karen Kington selitti lisää asioita joita ei tullut esiin Project veritasin ohjelmassa koska heillä ei ole niin hyvää ammattitaitoa asiasta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s