Tulkoon sota ja veriset vaatteet?

Runo K. Kurko

Suomi on jälleen joutumassa vuoden 1941 tavoin ”ajopuuksi” nopeasti virtaavassa joessa ilman mahdollisuutta vaikuttaa kansakunnan eloon jäämisen kannalta ratkaiseviin seikkoihin. Euroopan Unioniin liittyminen voimassa olleen perustuslain vastaisesti ja Suomen markan poistaminen käytöstä vuonna 2002 ovat olleet ainoastaan osa niitä toimenpiteitä, joiden seurauksena itsenäinen Suomi valtiona on lakannut olemasta.


Suomen sitominen USA:n liittolaiseksi on ollut tavoite välittömästi Neuvostoliiton lakattua olemasta valtiona, mutta aikaikkuna Naton jäseneksi hakeutumiseen sulkeutui 1994 Euroopan Unioniin liittymisen seurauksena. USA on valtiona jatkuvasti sotia ja kansannousuja — kuten Arabikevät 2011 — järjestelevä suurvalta, joten Suomi olisi USA:n operaatioiden suunnitteluissa ainoastaan tukialue tai taistelukenttä!


Suomen hallituksen ja istuvan presidentin toimet tehdä kansan enemmistön tahdon vastaisesti päätös Naton jäseneksi liittymiseksi on tehokkaan pelottelukampanjan seurausta. Ukrainan tilanteen mahdollinen eskaloituminen on USA:n edun mukaista, ja siksi Euroopan Unionin tulisi tarkoin muistaa uradiplomaatti Victoria Nulandin puhelu USA:n Ukrainan lähettiläälle Geoffrey Pyattille 5. helmikuuta 2014. Victoria Nuland käytti puhelussaan sellaista kielellistä ilmaisua Euroopan Unionista kuin ”Fuck EU” ja samalla loukkasi syvästi Saksan liittokansleria Angela Merkeliä hänen yrittäessään neuvotella Ukrainan silloisen presidentin Viktor Janukovichin kanssa.

Victoria Nuland toimi vuonna 2014 USA:n apulaisulkoministerinä Barack Obaman hallinnossa John Kerryn ollessa ulkoministeri. Victoria Nulandin ura on tyypillinen neokonservatiivin ura, ja hänen avioliittonsa Robert Kaganin kanssa kuvaa hyvin sitä poliittista voimaa, mikä ajaa Nulandia toimimaan laillisten hallitusten kaatajana, sekä USA:n imperialistisen politiikan näytämöllä, on presidenttinä republikaani tai demokraatti.

Robert Kaganin sukulaisena pidetään Lazar Kaganovitsia, jonka toiminta Ukrainassa Stalinin aikana johti suunnattomaan ”holodomor”-nälänhätään. Ukrainassa nälänhätään kuolleita on arvioitu olleen vuosina 1932-33 jopa yli 10.000.000, joten kyseessä on ollut todellinen todettu kansanmurha!

Myös USA:n nykyinen presidentti Joe Biden valitsi karriääridiplomaatti Nulandin hallintoonsa, aliulkoministeriksi; Nuland toimii edelleen tavoitteenaan Ukrainan sitominen sotaan Venäjää vastaan. On erittäin tärkeä ymmärtää, että Victoria Nulandin suku on kotoisin Ukrainasta ja hän on hyvin tietoinen siitä, että Ukraina on ollut Krimin ohella osa Venäjää jo 1700-luvulta
lähtien. Ukrainan itsenäistyminen Neuvostoliiton kaaduttua ei olisi ollut mahdollista ilman heikkoa ja USA:n manipuloimaa presidentti Boris Jeltsinia.


Ukrainan kriisin eskaloituminen merkitsisi USA:n aseteollisuudelle jälleen miljardikauppoja, kuten teki USA:n pakokauhun omainen lähtö Afganistanista vuonna 2021 siten, että suuren armeijan koko kalusto jätettiin aikaisemmalle viholliselle Talibaneille ilman tuhoamista. USA:n lähdön Afganistanista tulisi osoittaa myös meille suomalaisille, miten USA jättää liittolaisensa vihollisen käsiin ja antaa viholliselle vieläpä aseet!


USA:n kiinnostus Ukrainasta ja erityisesti Krimin niemimaasta perustuu haluun ottaa käyttöön Venäjän laivastotukikohta, sekä sotilaskäyttöön soveltuva infra Sevastopolissa. Mustanmeren rantavaltiot ovat oikeutettuja pitämään kansainvälisten sopimusten perusteella merivoimiensa aluksia Mustallamerellä, mutta Naton alaisuudessa toimivat eri valtioiden alukset voivat harjoitella alueella ainoastaan rajoitetun ajan. On huomioitava sekin tosiasia, että Turkki on alueen merkittävin sotilaallinen toimija Venäjän ohella ja hallitsee tärkeintä kulkuväylää Mustallemerelle!


Viktor Janukovitchin vastainen liikehdintä oli Britannian MI6:n ja USA:n CIA:n yhteisoperaatio. Maidanin aukion tapahtumista helmikuun 2014 aikana on edelleen saatavissa dokumenttimateriaalia, mikä kiistatta todistaa myös Georgian presidenttinä aikaisemmin toimineen Mihail Shaakasvilin olleen eräs operaattoreista järjestäessään sala-ampujat ampumaan sekä Berkutin, että mielenosoittajien edustajia.

Viktor Janukovitch joutui lähtemään maastaan parlamentin päätettyä 24. helmikuuta erottaa
hänet presidentin tehtävistä. Janukovitch sai turvapaikan Venäjältä.

Suomessa 1900-luvun historiaa huonosti tuntevat kansalaiset seuraavat ainoastaan Ylen ja Sanoma Oyj:n uutiskanavia luottaen saavansa todellista tietoa asioista, mutta valitettavasti tieto on lähinnä USA:n Ulkoministeriön tuottamaa kansainvälisille toimijoille.

Ukrainan tilanne on vain pieni osa USA:n ja Britannian käynnistämistä operaatioista varastaa maailman suurimman valtion entisten osavaltioiden maaperässä olevat arvokkaat mineraalit, öljy ja maakaasu. Belarussian eli Valko-Venäjän mielenosoitukset Aljaksandr Ryhoravitš Lukašenkan hallintoa vastaan olivat myös osa Viktoria Nulandin johdolla operoituja kansannousun yrityksiä.
Kazakhstan on entisenä Neuvostoliiton osatasavaltana ollut USA:n toimien kohteena jo pian lähes 30 vuotta, Viimeisin järjestetty vallankaappausyritys oli polttoaineiden hinnan nousua hyväksi käytetty yritys kaataa presidentti Kasym-Žomart Kemeluly Tokayevin johtama hallinto.


Ajoitus operaatiolle oli tarkoin harkittu, sillä Washingtonissa oletettiin Putinin olevan liiaksi kiinni Ukrainan tilanteen vuoksi, ja kuitenkaan Zbigniew Brzezinskin opin mukainen ”shakki” ei toiminut Putinin ollessa vastustajana. Venäjä reagoi Tokayevin kutsun saatuaan todella nopeasti mellakoihin Kazakhstanissa ja lähetyt joukot palasivat välittömästi Venäjälle maan rauhoituttua.


Mielenkiintoisia ovat US State Departmentin, ulkoministeriön, palaverit Victoria Nulandin johtamina. USA:n investoinnit ovat miljardiluokkaa Kazakhstanissa, joten liian paljon menetettävää olisi, mikäli USA joutuisi pois Kazakhstanista Nulandin operaatioiden vuoksi.

Suomalaisten tietämättömyys poliittisen eliittimme toimien mahdollisista seurauksista suomalaisten jokapäiväiseen elämään on suorastaan liikuttavaa; maailman onnellisin kansa on valmis lähettämään amerikkalaistuneiden kenraaliemme johdolla ”Suomi-pojat” kaatumaan jälleen Terekillä.


Saksan laivaston komentajan Kay-Achim Schönbachin erinomainen ura katkesi välittömästi hänen todettuaan intialaisille palaverissa Putinin ansaitsevan kunnioitusta, ja Krimin kuuluvan Venäjään. Ero astui voimaan välittömästi. Amiraali Schönbachin asema on ollut erittäin merkittävä Naton jäsenvaltioiden laivastojen yhteistoiminnan kannalta, joten menetys on vaikea korvattava.

Saksan asema EU:n johtavana jäsenvaltiona on erittäin vaikea maan ollessa edelleen miehitettynä vuodesta 1945 lähtien. Suomalaiset Nato-uskovaiset eivät ymmärrä, että jokainen
Saksan johtaja joutuu käymään Washingtonissa valintansa jälkeen ”neuvoja” saamassa, joten on helppo ymmärtää miksi Bundeswehr on tänään enää varjo vuoden 1990 armeijasta!


Useat sotahistorian harrastajat hämmästyivät tietoa siitä, että rehellinen upseeri, sotahistorioitsija ja yleisesikuntaeversti evp Sampo Ahto joutui pois Kylkiraudan kolumnistina
vuosikymmeniä toimittuaan, koska oli eri mieltä Naton ja Venäjän tavoitteista. Sampo Ahdon syrjäyttäminen kertoo koruttomalla tavalla, kuinka syvällä Suomi on valittuaan perinteiset vihollisensa aseveljiksi. Kriittinen USA:n toimien tarkastelun on haluttu kokea toimivan Venäjän hyväksi. Näin ei ole, sillä ainoastaan tosiasiat vaikuttavat, ja niistä merkittävin on se, että Suomella on n. 1300 km yhteistä maarajaa Venäjän kanssa.


On myös olennaisen tärkeää ymmärtää, että USA ei ole Itämeren rantavaltio tai vastaavasti Mustanmeren rantavaltio, joten ”suutari pysyköön lestissään”!


Historia ja erityisesti sotahistoria on mielenkiintoinen kohde, tilaisuus tutustua nykyajan ihmisille täysin vieraisiin asioihin. Television historiakanavat ovat ainoastaan tukemassa jo Hollywoodin luomaa kuvaa Toisesta Maailmansodasta; siinä ei huomioida Neuvostoliiton Suurta Isänmaallista Sotaa ja valtaisia tappioita lainkaan.


Britannia taisteli Ensimmäisessä ja Toisessa Maailmansodassa pääosin siirtomaiden joukkojen tuella, sekä USA:n kalliilla korolla antamien lainojen turvin. Kuvitelma sotilasliitosta Britannian kanssa on kuollut ajatus, joukkoja ei ole enää lähettää muutamaa prikaatia enempää!


Suomalaisten tulee muistaa Vapaussodan jälkeen käydyt heimosodat, ja erityisesti brittien suurvallan edustajien tavoitteet. Muurmannin Punainen Legioona oli brittien kouluttama ja aseistama entisistä punakaartilaisista koottu osasto. Britannian tavoite vielä vuonna 1920 oli ottaa hallintaansa Venäjän pohjoisosa, Ranska tavoitteli Venäjän eteläisiä osia. Bolshevikkien onnistui estää silloisten suurvaltojen tavoitteet Venäjän valtaamiseksi, ja kuten hyvin tiedetään, Britannia, Ranska ja USA taistelivat Toisessa Maailmansodassa Neuvostoliiton puolella Saksaa vastaan.


Suomessa on vielä elossa Vapaussodassa taistelleiden lapsia, samoin Heimosotiin osallistuneiden jälkeläisiä, joten en voi muuta kuin hämmästellä Juha Sipilän hallituksen puolustusministerinä toimineen, historioitsijana tunnetun Jussi Niinistön suunnatonta halua
muuttaa Suomen asema Naton vasalliksi. Ulkopoliittinen Instituutti UPI ja Hybridiosaamiskeskus ovat Suomessa USAn ulkopolitiikan turvaajina, samoin Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, tuleva Norjan Valtiopankin johtaja.

Haluan lopuksi todeta, että en ole Vladimir Putinin ”trolli”, vaan todellisen neljän maan, Suomen, Viron, Latvian ja Puolan Vapaussodissa kansainvälistä kommunismia vastaan taistelleen sotahistorioitsijan poika ja historian harrastaja. Tämän lyhyen kirjoituksen lukijoiden kannattaa tutustua kirjoihin ”Puolalaisten Mukana Bolshevikkejä vastaan”, ”Latvian Vapaustaistelu”, ”Muurmannin punainen legioona” ja ”Sotatoimet Pietarin Valtaamiseksi”, kirjoittaja Kaarlo Kurko.

Kaarlo Kurko toimi sotaretkillään myös Venäjän eteläsosissa 21-vuotiaana kuuluisan Kazanin rykmentin pataljoonan komentajana taistellen Budjonnyin ratsuarmeijaa vastaan, ja johti lopulta
rykmentin Romaniaan, missä se riisuttiin aseista!

Runo K. Kurko
Historian harrastaja

Artikkelikuva: Wikipedia+ Wikimedia Commons, kuvan rakentaminen RS.

61 comments

 1. sama juttu: concisepolitics
  /2016/06/05
  hillary-clinton-ordered-authorized-supplied-the-wmds-nerve-gas-from-

  Seymour Hersh reports are confirmed by Christopher Lehmann said on October 7, 2013 = Top U.S. and Saudi officials were responsible for the chemical weapons being used in Syria. Interestingly, Lehmann’s sources were completely different from Hersh’s.

  Tuossa vielä mainittu tuo Lehmann, eli toinen journalisti joka toisista lähteistä tuli samaan tulokseen.
  Tämä pitäisi olla veden pitävä juttu. Ehkä tässä syy Hillaryn häipymiseen politiikan alttarilta.

  Trump kutsui Hillarya Crooked lisänimellä. Hän, kuten moni muukin amerikkalainen tietenkin tiesi tuosta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s