Tulkoon sota ja veriset vaatteet?

Runo K. Kurko

Suomi on jälleen joutumassa vuoden 1941 tavoin ”ajopuuksi” nopeasti virtaavassa joessa ilman mahdollisuutta vaikuttaa kansakunnan eloon jäämisen kannalta ratkaiseviin seikkoihin. Euroopan Unioniin liittyminen voimassa olleen perustuslain vastaisesti ja Suomen markan poistaminen käytöstä vuonna 2002 ovat olleet ainoastaan osa niitä toimenpiteitä, joiden seurauksena itsenäinen Suomi valtiona on lakannut olemasta.


Suomen sitominen USA:n liittolaiseksi on ollut tavoite välittömästi Neuvostoliiton lakattua olemasta valtiona, mutta aikaikkuna Naton jäseneksi hakeutumiseen sulkeutui 1994 Euroopan Unioniin liittymisen seurauksena. USA on valtiona jatkuvasti sotia ja kansannousuja — kuten Arabikevät 2011 — järjestelevä suurvalta, joten Suomi olisi USA:n operaatioiden suunnitteluissa ainoastaan tukialue tai taistelukenttä!


Suomen hallituksen ja istuvan presidentin toimet tehdä kansan enemmistön tahdon vastaisesti päätös Naton jäseneksi liittymiseksi on tehokkaan pelottelukampanjan seurausta. Ukrainan tilanteen mahdollinen eskaloituminen on USA:n edun mukaista, ja siksi Euroopan Unionin tulisi tarkoin muistaa uradiplomaatti Victoria Nulandin puhelu USA:n Ukrainan lähettiläälle Geoffrey Pyattille 5. helmikuuta 2014. Victoria Nuland käytti puhelussaan sellaista kielellistä ilmaisua Euroopan Unionista kuin ”Fuck EU” ja samalla loukkasi syvästi Saksan liittokansleria Angela Merkeliä hänen yrittäessään neuvotella Ukrainan silloisen presidentin Viktor Janukovichin kanssa.

Victoria Nuland toimi vuonna 2014 USA:n apulaisulkoministerinä Barack Obaman hallinnossa John Kerryn ollessa ulkoministeri. Victoria Nulandin ura on tyypillinen neokonservatiivin ura, ja hänen avioliittonsa Robert Kaganin kanssa kuvaa hyvin sitä poliittista voimaa, mikä ajaa Nulandia toimimaan laillisten hallitusten kaatajana, sekä USA:n imperialistisen politiikan näytämöllä, on presidenttinä republikaani tai demokraatti.

Robert Kaganin sukulaisena pidetään Lazar Kaganovitsia, jonka toiminta Ukrainassa Stalinin aikana johti suunnattomaan ”holodomor”-nälänhätään. Ukrainassa nälänhätään kuolleita on arvioitu olleen vuosina 1932-33 jopa yli 10.000.000, joten kyseessä on ollut todellinen todettu kansanmurha!

Myös USA:n nykyinen presidentti Joe Biden valitsi karriääridiplomaatti Nulandin hallintoonsa, aliulkoministeriksi; Nuland toimii edelleen tavoitteenaan Ukrainan sitominen sotaan Venäjää vastaan. On erittäin tärkeä ymmärtää, että Victoria Nulandin suku on kotoisin Ukrainasta ja hän on hyvin tietoinen siitä, että Ukraina on ollut Krimin ohella osa Venäjää jo 1700-luvulta
lähtien. Ukrainan itsenäistyminen Neuvostoliiton kaaduttua ei olisi ollut mahdollista ilman heikkoa ja USA:n manipuloimaa presidentti Boris Jeltsinia.


Ukrainan kriisin eskaloituminen merkitsisi USA:n aseteollisuudelle jälleen miljardikauppoja, kuten teki USA:n pakokauhun omainen lähtö Afganistanista vuonna 2021 siten, että suuren armeijan koko kalusto jätettiin aikaisemmalle viholliselle Talibaneille ilman tuhoamista. USA:n lähdön Afganistanista tulisi osoittaa myös meille suomalaisille, miten USA jättää liittolaisensa vihollisen käsiin ja antaa viholliselle vieläpä aseet!


USA:n kiinnostus Ukrainasta ja erityisesti Krimin niemimaasta perustuu haluun ottaa käyttöön Venäjän laivastotukikohta, sekä sotilaskäyttöön soveltuva infra Sevastopolissa. Mustanmeren rantavaltiot ovat oikeutettuja pitämään kansainvälisten sopimusten perusteella merivoimiensa aluksia Mustallamerellä, mutta Naton alaisuudessa toimivat eri valtioiden alukset voivat harjoitella alueella ainoastaan rajoitetun ajan. On huomioitava sekin tosiasia, että Turkki on alueen merkittävin sotilaallinen toimija Venäjän ohella ja hallitsee tärkeintä kulkuväylää Mustallemerelle!


Viktor Janukovitchin vastainen liikehdintä oli Britannian MI6:n ja USA:n CIA:n yhteisoperaatio. Maidanin aukion tapahtumista helmikuun 2014 aikana on edelleen saatavissa dokumenttimateriaalia, mikä kiistatta todistaa myös Georgian presidenttinä aikaisemmin toimineen Mihail Shaakasvilin olleen eräs operaattoreista järjestäessään sala-ampujat ampumaan sekä Berkutin, että mielenosoittajien edustajia.

Viktor Janukovitch joutui lähtemään maastaan parlamentin päätettyä 24. helmikuuta erottaa
hänet presidentin tehtävistä. Janukovitch sai turvapaikan Venäjältä.

Suomessa 1900-luvun historiaa huonosti tuntevat kansalaiset seuraavat ainoastaan Ylen ja Sanoma Oyj:n uutiskanavia luottaen saavansa todellista tietoa asioista, mutta valitettavasti tieto on lähinnä USA:n Ulkoministeriön tuottamaa kansainvälisille toimijoille.

Ukrainan tilanne on vain pieni osa USA:n ja Britannian käynnistämistä operaatioista varastaa maailman suurimman valtion entisten osavaltioiden maaperässä olevat arvokkaat mineraalit, öljy ja maakaasu. Belarussian eli Valko-Venäjän mielenosoitukset Aljaksandr Ryhoravitš Lukašenkan hallintoa vastaan olivat myös osa Viktoria Nulandin johdolla operoituja kansannousun yrityksiä.
Kazakhstan on entisenä Neuvostoliiton osatasavaltana ollut USA:n toimien kohteena jo pian lähes 30 vuotta, Viimeisin järjestetty vallankaappausyritys oli polttoaineiden hinnan nousua hyväksi käytetty yritys kaataa presidentti Kasym-Žomart Kemeluly Tokayevin johtama hallinto.


Ajoitus operaatiolle oli tarkoin harkittu, sillä Washingtonissa oletettiin Putinin olevan liiaksi kiinni Ukrainan tilanteen vuoksi, ja kuitenkaan Zbigniew Brzezinskin opin mukainen ”shakki” ei toiminut Putinin ollessa vastustajana. Venäjä reagoi Tokayevin kutsun saatuaan todella nopeasti mellakoihin Kazakhstanissa ja lähetyt joukot palasivat välittömästi Venäjälle maan rauhoituttua.


Mielenkiintoisia ovat US State Departmentin, ulkoministeriön, palaverit Victoria Nulandin johtamina. USA:n investoinnit ovat miljardiluokkaa Kazakhstanissa, joten liian paljon menetettävää olisi, mikäli USA joutuisi pois Kazakhstanista Nulandin operaatioiden vuoksi.

Suomalaisten tietämättömyys poliittisen eliittimme toimien mahdollisista seurauksista suomalaisten jokapäiväiseen elämään on suorastaan liikuttavaa; maailman onnellisin kansa on valmis lähettämään amerikkalaistuneiden kenraaliemme johdolla ”Suomi-pojat” kaatumaan jälleen Terekillä.


Saksan laivaston komentajan Kay-Achim Schönbachin erinomainen ura katkesi välittömästi hänen todettuaan intialaisille palaverissa Putinin ansaitsevan kunnioitusta, ja Krimin kuuluvan Venäjään. Ero astui voimaan välittömästi. Amiraali Schönbachin asema on ollut erittäin merkittävä Naton jäsenvaltioiden laivastojen yhteistoiminnan kannalta, joten menetys on vaikea korvattava.

Saksan asema EU:n johtavana jäsenvaltiona on erittäin vaikea maan ollessa edelleen miehitettynä vuodesta 1945 lähtien. Suomalaiset Nato-uskovaiset eivät ymmärrä, että jokainen
Saksan johtaja joutuu käymään Washingtonissa valintansa jälkeen ”neuvoja” saamassa, joten on helppo ymmärtää miksi Bundeswehr on tänään enää varjo vuoden 1990 armeijasta!


Useat sotahistorian harrastajat hämmästyivät tietoa siitä, että rehellinen upseeri, sotahistorioitsija ja yleisesikuntaeversti evp Sampo Ahto joutui pois Kylkiraudan kolumnistina
vuosikymmeniä toimittuaan, koska oli eri mieltä Naton ja Venäjän tavoitteista. Sampo Ahdon syrjäyttäminen kertoo koruttomalla tavalla, kuinka syvällä Suomi on valittuaan perinteiset vihollisensa aseveljiksi. Kriittinen USA:n toimien tarkastelun on haluttu kokea toimivan Venäjän hyväksi. Näin ei ole, sillä ainoastaan tosiasiat vaikuttavat, ja niistä merkittävin on se, että Suomella on n. 1300 km yhteistä maarajaa Venäjän kanssa.


On myös olennaisen tärkeää ymmärtää, että USA ei ole Itämeren rantavaltio tai vastaavasti Mustanmeren rantavaltio, joten ”suutari pysyköön lestissään”!


Historia ja erityisesti sotahistoria on mielenkiintoinen kohde, tilaisuus tutustua nykyajan ihmisille täysin vieraisiin asioihin. Television historiakanavat ovat ainoastaan tukemassa jo Hollywoodin luomaa kuvaa Toisesta Maailmansodasta; siinä ei huomioida Neuvostoliiton Suurta Isänmaallista Sotaa ja valtaisia tappioita lainkaan.


Britannia taisteli Ensimmäisessä ja Toisessa Maailmansodassa pääosin siirtomaiden joukkojen tuella, sekä USA:n kalliilla korolla antamien lainojen turvin. Kuvitelma sotilasliitosta Britannian kanssa on kuollut ajatus, joukkoja ei ole enää lähettää muutamaa prikaatia enempää!


Suomalaisten tulee muistaa Vapaussodan jälkeen käydyt heimosodat, ja erityisesti brittien suurvallan edustajien tavoitteet. Muurmannin Punainen Legioona oli brittien kouluttama ja aseistama entisistä punakaartilaisista koottu osasto. Britannian tavoite vielä vuonna 1920 oli ottaa hallintaansa Venäjän pohjoisosa, Ranska tavoitteli Venäjän eteläisiä osia. Bolshevikkien onnistui estää silloisten suurvaltojen tavoitteet Venäjän valtaamiseksi, ja kuten hyvin tiedetään, Britannia, Ranska ja USA taistelivat Toisessa Maailmansodassa Neuvostoliiton puolella Saksaa vastaan.


Suomessa on vielä elossa Vapaussodassa taistelleiden lapsia, samoin Heimosotiin osallistuneiden jälkeläisiä, joten en voi muuta kuin hämmästellä Juha Sipilän hallituksen puolustusministerinä toimineen, historioitsijana tunnetun Jussi Niinistön suunnatonta halua
muuttaa Suomen asema Naton vasalliksi. Ulkopoliittinen Instituutti UPI ja Hybridiosaamiskeskus ovat Suomessa USAn ulkopolitiikan turvaajina, samoin Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, tuleva Norjan Valtiopankin johtaja.

Haluan lopuksi todeta, että en ole Vladimir Putinin ”trolli”, vaan todellisen neljän maan, Suomen, Viron, Latvian ja Puolan Vapaussodissa kansainvälistä kommunismia vastaan taistelleen sotahistorioitsijan poika ja historian harrastaja. Tämän lyhyen kirjoituksen lukijoiden kannattaa tutustua kirjoihin ”Puolalaisten Mukana Bolshevikkejä vastaan”, ”Latvian Vapaustaistelu”, ”Muurmannin punainen legioona” ja ”Sotatoimet Pietarin Valtaamiseksi”, kirjoittaja Kaarlo Kurko.

Kaarlo Kurko toimi sotaretkillään myös Venäjän eteläsosissa 21-vuotiaana kuuluisan Kazanin rykmentin pataljoonan komentajana taistellen Budjonnyin ratsuarmeijaa vastaan, ja johti lopulta
rykmentin Romaniaan, missä se riisuttiin aseista!

Runo K. Kurko
Historian harrastaja

Artikkelikuva: Wikipedia+ Wikimedia Commons, kuvan rakentaminen RS.

61 comments

 1. Jatkuvasti sotia käyvälle Yhdysvalloille Suomi olisi tärkeä ystävä, vaikka täällä ei merkittäviä valloitus kohteita olekaan. Muualla niitä on ja siksi Suomen tulisi pakottaa Venäjä pitämään suuret sotajoukot Suomen rajalla. Niinistöiltä voisi kysyä, mitä hyötyä tästä koituisi?

  Tykkää

  • Tommosella sekopäisellä taholla niinkuin Yhdysvallat ei ole ystäviä, on vain eriasteisia kupattavia ja selkäänpuukotettavia alisteisessa asemassa olevia orjia joille voi tehdä ihan mitä vaan, eikä mistään sopimuksista tai laeista tarvi piitata tuon taivaallista. Erikoista sinänsä miksi niin moni haluaa itsensä ja maanmiehensä myydä siihen asemaan. Olisko heissä jotain samaa kun naisella, joka ei halua irtautua väkivaltaisesta suhteesta, vaan jopa haalii siihen lisää uhreja? Niinistö tulee lähtemään Suomesta niinkuin nato kabulista jos ja kun sota Venäjää vastaan saadaan pystyyn lähivuosina.

   Liked by 1 henkilö

 2. Näyttäisi siltä, että Ukrainan tilanne on ainakin väliaikaisesti rauhoittunut. Eurooppa alkoi puskea vastaan ehkä vähän yllättäen, Saksa, Ranska, Kroatia, Unkari. Kiovan hallitusta yllytetään hyökkäämään venäläisalueille mikä aiheuttaisi Moskovalle dilemman. Moskova on kuitenkin melko kategorisesti ilmoittanut, ettei se ylitä rajaa. Kuitenkin sen on pakko avustaa Ukrainan venäläisväestöä jos heitä vastaan hyökätään. Mitä tapahtuisi Kiovan suurhyökkäyksen jälkeen on avoin kysymys.

  Artikkelin kirjoittajan maininta Saksan miehityksestä osuu kohtaan jonka pitäisi olla itsestään selvä, mutta ei ole sitä edes saksalaisille itselleen. Kun Venäjälle naljailtiin maan osallistuessa Kasakstanin kaappauksen torjumiseen, että sillä on tapana jäädä pysyvästi sijoilleen, olisi syytä muistaa, että Yhdysvallat miehittää edelleen Japania, Etelä-Koreaa, Saksaa ja Italiaa vaikka sodasta on jo 75 vuotta. Saksalaiset eivät halua asiaa myöntää, mutta näin pitkä alistuminen vieraalle vallalle vaikuttaa syvästi maan henkiseen tilaan. Ei olla isäntiä omassa maassa.

  Paljastavaa Suomen osalta oli evp. eversti Ahti Lapin kuvaus Suomen hävittäjähankintojen tarpeettomuudesta maan puolustukseen. Ne ovat hyökkäysase suurvallan arsenaalissa. Eli Suomea on jymäytetty tuplasti, se maksaa aseesta joka ei tule sen omaan tarpeeseen. Lisäksi se asettaa itsensä mitä suurimmalle vaaralle alttiiksi.

  Nyt olisi taas Paasikivelle tilaus. Komeljanttareita on ollut pitkä rivi ja nyt heidän politiikkansa mädät hedelmät ovat näytillä. Vihaa itänaapuria kohtaan pusketaan kuten sata vuotta sitten, mikä johti kykenemättömyyteen tehdä kompromisseja kun niitä olisi tarvittu. Kun Yhdysvaltojen Tukholman lähetystön edustaja totesi Paasikivelle 1943, että teidän pitää siirtyä maan johtoon, Paasikivi vastasi, että vielä ei ole se hetki tullut, minua pidetään liian ystävällismielisenä. Nykypäivänä russofobia on pääsyvaatimuksena korkeampiin tehtäviin ja mediassa ei pääse edes vahtimestariksi vähemmällä.

  Liked by 1 henkilö

 3. Verkkomedialle maaliskuussa 2015 kirjoittamani juttu:

  Saksalaismedia Der Spiegel uutisoi Berliinin olevan hälyttynyt NATO:n aggressiivista asenteista.
  Lehden mukaan Yhdysvaltain presidentti Obama tukee Saksan liittokansleri Angela Merkelin pyrkimyksiä
  löytää diplomaattinen ratkaisu Ukrainan kriisiin, mutta ”Washingtonin sotahaukat vaikuttavat
  päättäväisesti pyrkivän torpedoimaan Berliinin lähestymistavan, eikä NATO:n Euroopan joukkojen
  komentaja auta hänkään”, lehti kirjoittaa.

  Berliini huolissaan NATO:n aggressiivisuudesta

  Toimittaja: Riikka Söyring

  Maaliskuun 6. päivänä julkaistussa artikkelissa lehden toimituskunta kirjoittaa Saksan johdon
  tyrmistyneen NATO:n Euroopan joukkojen komentajan, kenraali Philip M. Breedloven
  yhdysvaltalaislehdistölle antamista lausunnoista.

  Ukrainan hallituksen ja Ukrainan hallitusta vastaan taistelevien separatistien solmittua aselevon aikana –
  jota lehti luonnehtii hauraaksi mutta joka toistaiseksi on kestänyt, ja kun raskasta aseistusta vedettiin
  parhaillaan pois alueelta – Breedlove kertoi lehdistölle Venäjän työntävän rintamaa eteenpäin, ”yli
  tuhannen taisteluajoneuvon, venäläisten taistelujoukkojen, hienostuneen ilmapuolustusvälineistön ja
  tykistöpataljoonien voimin”.


  NATO-komentajan vaarallinen propaganda

  Der Spiegelin mukaan Berliinissä oltiin tyrmistyneitä, eikä voitu ymmärtää, mistä Breedlove oikein puhuu.
  Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, lehti kirjoittaa.
  Jälleen kerran, Saksan hallituksen näkemys tilanteesta, joka perustuu Saksan valtiollisen
  tiedustelupalvelun BND:n (Bundesnachrichtendienst) ja Saksan ulkomaan tiedustelupalvelun keräämiin
  tiedustelutietoihin, menee pahasti ristiin NATO-komentaja Breedloven (SACEUR) lausuntojen kanssa.

  Kokemus on valitettavan tuttu viime aikoina, lehti kirjoittaa: ”Kuukausien ajan Breedlove on
  kommentoinut venäläisten toimintaa Itä-Ukrainassa, puhunut venäläisten joukkojen etenemisestä rajalle,
  ammusten hamstraamisesta ja venäläisten tankkien rivistöistä. Toistuvasti Breedloven luvut ovat olleet
  suurempia kuin ne luvut, jotka Yhdysvaltain eurooppalaisilla NATO-liittolaisilla on. Näin ollen Breedlove
  pelaa suoraan Yhdysvaltain kongressissa ja NATO:ssa olevien kovan linjan kannattajien käsiin.”

  Tavoitteena sodan sytyttäminen?

  Lehti kysyy, yrittävätkö amerikkalaiset vaikeuttaa ja häiritä Merkelin johtamaa eurooppalaisten
  välitysyritystä? Lähteet Merkelin kanslian sisällä ovat viitanneet Breedloven puheisiin vaarallisena
  propagandana, ja ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier on pitänyt tarpeellisena ottaa Breedloven
  puheet esiin NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa, Der Spiegel informoi lukijoitaan.
  Lehden mukaan Breedlove ei kuitenkaan ole ainoa häiriötekijä eurooppalaisten diplomatian käytölle.
  Myös Victoria Nuland, joka on Yhdysvaltain ulkoministeriön Euroopan osaston pää, alkaa olla paha
  riesa. Nuland haluaa Yhdysvaltain ja muiden tahojen toimittavan aseita Ukrainaan. Nulandia tukevat
  kongressin republikaanit sekä useat vaikutusvaltaiset demokraatit, eikä Obama ole tehnyt paljoakaan
  vaientaakseen jännitteitä lietsovat tahot.

  Der Spiegel kirjoittaa, että washingtonilaisten lähteiden mukaan Breedloven sotaintoiset kommentit
  saavat ”julkaisuluvan” Valkoiselta talolta ja Pentagonilta, ja että Breedloven rooli on lisätä painetta
  Yhdysvaltain Atlantin takaisia, rauhantahtoisempia kumppaneita kohtaan.


  Vääriä johtopäätöksiä vai suoria valeita?

  ”Poliittisten argumenttien ja sotilaallisen propagandan sekoitus on toki tarpeen, mutta moni nykyään
  puistelee Merkelin kansliassa päätään joka kerta kun NATO, Breedloven johdon alla, tulee julkisuuteen
  ja antaa lausuntoja venäläisten tankkien liikkeistä.”
  BND:llä ja Berliinin Venäjä -asiantuntijoilla on todisteita siitä, että Venäjä tukee Ukrainan separatisteja
  mutta Breedloven väärät väitteet ja liioitellut selonteot vaarantavat myös NATO:n uskottavuuden, lehti
  varoittaa.

  Der Spiegel kirjoittaa, että liioittelusta ja valheellisista väitteistä on runsaasti esimerkkejä: juuri kolmisen
  viikkoa sitten, Minskin rauhanneuvottelujen ollessa käynnissä, Ukrainan sotavoimat varoittivat, että
  venäläiset olivat siirtäneet 50 tankkia ja tusinoittain ohjuksia rajan yli Luhanskiin, ja päivää aiemmin
  amerikkalainen kenraaliluutnantti Ben Hodges ilmoitti venäläisten aloittaneen suoran sotilaallisen
  intervention – mutta BND:n satelliittikuvat alueelta näyttivät vain muutaman aseistetun ajoneuvon.
  ”On arvoitus, millä perusteella kenraali teki johtopäätöksensä”.

  ”Ne tulee ja jyrää meitin!”

  Lehti muistuttaa myös, että Ukrainan kriisin alussa Breedlove ilmoitti Venäjän asettaneen 40 000
  suuruiset joukot rajalle, ja varoittaneen invaasion voivan tapahtua minä hetkenä hyvänsä – vaikka
  muiden NATO-maiden tiedustelu oli jo sulkenut pois mahdollisuuden Venäjän hyökkäyksestä, koska
  joukkojen asettelu tai niiden varustus eivät tukeneet ajatusta hyökkäyksestä. Joukkoja tuotiin paikalle
  mahdollisesti jopa alle 20 000 ja sotilaallinen parafernalia oli paikalla jo ennen kriisin alkamista, Der
  Spiegel ilmoittaa.

  Lehti ottaa esiin myös muita Breedloven esittämiä, myöhemmin vääriksi osoitettuja väittämiä, ihmetellen
  mihin väitteet ovat perustuneet, koska NATO:lla ei ole omaa tiedustelupalvelua. NATO käyttää 33:n
  jäsenmaan ja kumppanimaiden yhdistettyjä tiedustelutietoja.

  Der Spiegel lähetti Breedlovelle kyselyn, johon oli listattu Breedloven todellisuuspakoiset väitteet.
  Breedloven mukaan ”NATO:n strategia on julkaista selvää, täsmällistä ja ajankohtaista tietoa. Liittouma,
  joka perustaa toimintansa vapauden ja demokratian arvoille, ei voi vastata propagandaan
  propagandalla.”

  Myös NATO:n päämajassa Brysselissä on monia, jotka ovat huolissaan Breedloven lausunnoista, lehti
  tietää. Breedloven lausunnot olivat eräs kohta NATO:n viikottaisen lounastapaamisen virallisella
  agendalla. Useat lähettiläät kritisoivat Breedlovea ja ilmaisivat epäuskonsa erinäisiä Breedloven
  lausuntoja kohtaan.

  Tahallista sabotaasia eurooppalaisia vastaan

  Berliinissä olevat lähteet kertoivat Der Spiegelille kiinnittäneensä huomiota siihen, että monet
  Breedloven lausunnoista on annettu juuri silloin, kun poliittiseen ratkaisuun tähtäävissä
  rauhanneuvottelussa on edistytty.

  – Juuri kun meidän mielestämme on aika varovaiseen optimismiin, NATO on ilmoittanut uudesta
  venäläisten offensiivista, kommentoi parlamentaarikko Niels Annen (sd). Annen moittii myös NATO:n
  päämajan tuottamaa joukkojen liikkeitä koskevaa informaatiota, joka on ”usein ollut ristiriidassa muualta
  saamamme tiedon kanssa.”

  Lehden mukaan, mikäli tulitauko Ukrainassa ei pidä, Washingtonin on vaikea torjua Kiovan toistuvasti
  esittämiä pyyntöjä ”puolustukseen tarkoitettujen aseiden” saamisesta. Obamalla on kuitenkin vastassaan
  voimakas sotaintoilijoiden ryhmä. Berliinissä hallinnolla on se vaikutelma, että erinäiset harmaat
  eminenssit Washingtonissa työskentelevät eurooppalaisia vastaan, lehti kirjoittaa, ja että Victoria Nuland
  juonitteli Münchenin turvallisuuskonferenssissa suljettujen ovien takana strategiaa, jolla eurooppalaisten
  vastustus Ukrainan aseistamiseksi murretaan.

  ”Trans-atlanttisilla partnereilla on eri tavoitteet. Ranskalais-saksalaisen aloitteen tarkoitus on vakauttaa
  tilanne Ukrainassa kun taas Yhdysvaltain hallintoa kiinnostaa Venäjä. Yhdysvallat haluaa vähentää
  Moskovan vaikutusvaltaa alueella ja epävakauttaa Putinin hallintoa. Yhdysvalloille unelmien lopputulos
  olisi vallanvaihto Moskovassa”, Der Spiegel täsmentää.

  Toimittajan kommentti:

  Der Spiegel on Euroopan suurin, erittäin vaikutusvaltainen aikakauslehti. Artikkelin voi nähdä Saksan
  hallituksen epäviralliseksi naamioituna virallisena viestinä muulle maailmalle. Saksa haluaa
  diplomaattista ratkaisua, ei sotaa.

  On hyvin poikkeuksellista, että kaupallisessa mediassa ilmaistaan niin suoraan kuin nyt Der Spiegelissä
  NATO:n huippukomentajan valehtelevan tarkoitushakuisesti suut silmät täyteen, ja että Yhdysvallat
  hankkii Euroopan alueella käytävää sotaa Venäjän kanssa. Että Yhdysvallat sabotoi rauhanneuvotteluja
  NATO:a välineenä käyttäen.

  Saksa lienee oivaltanut, että kaupankäynti naapuruston kanssa on kannattavampaa kuin sotiminen – tai
  esimerkiksi transatlanttinen vapaakauppa. Tähän on todennäköisesti vaikuttanut suuresti saksalaisen
  väestön sodanvastaisen liikehdinnän kasvu. Sotaintoilijapuolueet eivät saa seuraavissa vaaleissa
  kannatusta.

  NATO:n tulevaisuuden kannalta Saksan asenne on tärkeä. Saksa on noussut suoraan sodanlietsontaa
  vastaan; muistanut että perustuslain mukaan Saksan hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on turvata maan
  väestön turvallisuus ja hyvinvointi.

  Saksa saattaa myös arvella, että mikäli sota Venäjää vastaan alkaisi, Kiina ja Intia tulevat mukaan.
  Herkullinen on myös kohta, jossa kuvaillaan Nulandin juonitteluja Bayerischer Hof -hotellin seitsemännen
  kerroksen hotellihuoneessa. Joko koko hotelli oli mikitetty liittolaisten kuuntelemiseksi tai sitten joku
  Nulandin strategiakokoukseen osallistuneista vuoti.

  Lähde:
  Der Spiegel International – Matthias Gebauer, Christiane Hoffman, Marc Hujer, Gordon Repinski,
  Matthias Schepp, Christoph Schult, Holger Stark, Klaus Wiegrefe: Berlin alarmed by aggressive NATO
  stance on Ukraine http://www.spiegel.de/international/world/germany-concerned-about-aggressive-nato-
  stance-on-ukraine-a-1022193.html

  Liked by 1 henkilö

 4. Ilmeisesti kommentit eivät kulje, vaan hukkuvat jonnekin… Eihän Itä-Ukrainan tilanne ole hiljentynyt vaan kiihtynyt, ellei nyt sitten aivan viime päivinä. Asia selviää postaamistani kommenteista, joita ei näy… Lisäksi juuri A-ohjelmassa esiintyi Etyjin virkamies kertoi samaa tulitaukorikkomuksista

  Liked by 1 henkilö

 5. Tassin uutisen mukaan tilanne on pahasti eskaloitunut joulukuun 9. päivästä alkaen.(linkki uutiseen oli toisessa viestissä) Samansuuntaista viestittäää Maria Zakharova RT:n Zelenskystä kertovassa suhteellisen tuoreessa jutussa From Peacemaker to Warmonger (Zelensky lupasi ja tuli suosituksi rauhaa…) Toisin kävi:

  There have been a lot of escalation incidents in Donbass during Zelensky’s presidency. The UN Office (OHCHR) reports that the number of ceasefire violations in the conflict zone went up considerably between February 1, 2021 and July 31, 2021, causing the death of 62 civilians. That is 51% more deaths than in the previous six months. The UN has also reported a 369% increase in the number of registered ceasefire violations. From February 1, 2021 to July 31, 2021, the OHCHR registered 27 cases of artillery damage to civil targets, with 22 (81%) of these incidents taking place on the territory controlled by the Donbass fighters and five (19%) on the government-controlled territory. Thus, the Ukrainian forces keep shelling the facilities of the self-proclaimed
  =====================================================================
  republics producing the majority of casualties, the UN data says. And let’s not forget that all of this happened before the recent military hysteria and public lamentations about the pending ‘Russian invasion’.
  ===============================================================

  Russia’s Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova recently said, “the tragic figures [on the contact line in Donbass] have been growing again recently, and it’s a sad fact. After a short break, the average daily number of shelling incidents rose to a higher level compared to the previous month and even the previous year.”
  ===========================================================

  Verratkaa näitä mitä miehemme Mariupolissa kertovat!!!

  Tilanne on siis synkistynyt ja pahentunut niin paljon, että se on saanut Venäjän ryhtymään toimiin mm. ilmeiseti suunnittelemaan ”rauhanturvaamisoperaatiota” donbassin pikkuvaltojen pelastamiseksi. Se taas merkitsee ehkä suursotaa. Tässä on ehkä sellainenkin yritys, että Venäjä yritetään saada
  sotaan väkisin ja pakotteet päälle. Nehän ovat jo valmiina. Eli uusi pakotekierros. Sitä ainakin Biden ja Von der Leyen tahtovat.
  Koska tilanne voi eskaloitua suursodaksi, niin Venäjällä on kiire hankkia turvatakuita ja selvitellä eri maiden kantoja.

  Tykkää

 6. ”Moskova on kuitenkin melko kategorisesti ilmoittanut, ettei se ylitä rajaa. Kuitenkin sen on pakko avustaa Ukrainan venäläisväestöä jos heitä vastaan hyökätään. Mitä tapahtuisi Kiovan suurhyökkäyksen jälkeen on avoin kysymys.”

  Tuohon Moskovan ilmoitukseen olisi hyvä lisätä myös linkki. Mariupolissa josta Ylen Kuronen äskettäin raportoi oli ainakin vielä 2015 melkoinen venäläisväestö, jopa puolet väestöstä venäjänkielisiä. Alfatv:n esittämä pommi/raketti-isku jos se oli summittainen, surmasi siis yhtä todennäköisesti venäjäkielisiä kuin ”varsinaisia” ukrainalaisiakin. (Alfan ohjelmassa siis todellakin esitettiin raketti-isku vuodelta 2015. )

  Ja kun tiedämme, että tulitaukorikkomuksia esiintyy nyt vuorokaudessa satoja niin herää kysymys miksi ohjelma ei kyennyt esittämään uudempia iskuja . Myöskään yhtään kunnollista valokuva-todistetta ei Ukrainan armeija ole kyennyt Venäjän joukoista saamaan 8-vuotisen sodan aikana. Tai ainakaan Kuronen tai Alfatv ei niitä esittänyt tai ole ehkä pyytänyt. Yksi suurimpia ongelmia on tämän sodan suuret valheet. Niistä mainitsin aiemmin linkkejä sisältävässä viestissä. Näyttää siltä, että sodan oikea luonne/tapahtumat halutaan jatkuvasti salata.

  Suomessa varmaan tälläkin hetkellä 100 tuhatta miettii, että mv siellä Ukrainassa oikein tapahtuu ja miksei sitä sotaa saada loppumaan!!!! Satuin äskettäin etsimään yhtä videota ja hakutulos vei VK.comin sivulle, jossa nuori iiekö 16v ukrainalaistyttö näytti olevan juuri Mariupolista.(ilmeisesti venäjänkielinen, koska VK.comissa.) 8-vuotta sotaa elämästä. Ja tietääkseni vielä pahempaa asumista ja elämistä rajan toisella puolen niissä nk Donbassin kansantasavalloissa. Mielestäni Suomen toivottoman hallituksen voisi kuskata Ukrainan sotalinjalle Marin etupäässä oppimaan mitä sota on. Ehkä alkaisi tapahtua ja loppuisi loputon valehtelu mitä tästäkin sodasta tapahtuu.

  OSCE ORG

  Meitä on koetellut korona pari vuotta, heitä sota 8 vuotta ja korona 2 vuotta! Ja sitäpatsi me emme edes vielä tiedä luotetttavasti mitä siellä tapahtuu. Ja kiitos siitä kuuluu Suomen valtamedialle.

  Liked by 1 henkilö

 7. . ”Berlin alarmed by aggressive NATO stance on Ukraine
  Linkki ei enää toiminut ja Spiegelin hakutoiminnot ovat vähän heikkoja. Tuosta ajasta Saksassa on menty eteenpäin ja Spiegelistä löytyi ajankohtainen talousminister Habeckin haastattelu:

  Saksan nykykanta
  1) Rajut pakotteet ovat valmiina
  2) Venäjä on aggressor
  3) Saksa (Habeck) on valmis toimittamaan puolustusaseita. Nyt keskustelevat Natossa puolustusaseiden toimittamisesta. Eli kohta lähtee…

  4) oma kanta, tuolla asenteella saadaan varmasti sota aikaiseksi Eurooppaan.

  Tässä osa haastattelusta
  Habeck: On the contrary. Russia knows that crossing red lines would immediately trigger painful sanctions that have already been prepared.

  *** And it is clear that Russia is heating and stoking this conflict *********

  . But it isn’t enough to simply leave it at that. The efforts of Foreign Minister Annalena Baerbock to get diplomatic efforts back on track is absolutely vital. And as economy minister, I am trying to do what I can to contribute.

  DER SPIEGEL: During your trip to Ukraine, you caused a bit of a commotion by proposing that

  *** Ukraine be supplied with defensive weapons.*** What is your position on that question today?

  Habeck: This issue is being discussed by NATO and among NATO member states and is frequently being approached from a position beneficial to Ukraine.

  What Do Russians Near the Border Think of a Possible Ukraine Invasion?
  Toisessa jutussa annetaan ymmärtää, että Venäjällä on 100 tuhatta sotilasta rajan lähellä. Tuskin kuitenkaan todisteita esitetään. Agenda-journalismi jatkuu. Haastatellaan ihmisiä Venäjällä.

  Eräs poliitikko kertoo kuitenkin hymyssäsuin: ”It’s all hysteria, this talk of troops and a possible war.

  Tykkää

 8. HARMAA EMINENSSI = POWER BEHIND THE THRONE!

  Näinhän se tuhannen ja yhden yön tarina voisi olla, jos kansallisvaltiot olisivat olleet, tai olisivat itsenäisiä. Näin ei kuitenkaan ole, koska sotien avain henkilöt ovat palvelleet ja palvelevat edelleenkin samaa isäntää, eli sitä häikäilemätöntä mafiaa, joka on alistanut valtansa alle koko ihmiskunnan. Uhka ei siten – olitpa sitten hyökkääjä tai puolustaja – tule yhdenkään valtion ulkopuolelta – se tulee sisältä. Ihmiskuntaa hallitsee Harmaa Eminenssi, jonka kansallisvaltioihin istutettuja palvelijoita johdetaan salaseurojen kautta. Valat on vannottu oman itsensä ja perheen kuoleman kautta, ja raha – jota mafia taikoo rajattomasti ilmasta – sujahtaa salaisille pankkitileille. Olennaista tässä leikissä on se, että raha on ja pysyy aina siellä missä se luodaan, eli Mafian järjestelmässä, ja näin ollen ”isänmaansa/kansansa myyneitä” on raskaasti huijattu. Kuulostaa Hollywood-leffalta, mutta sitä se ei valitettavasti ole.

  Sodat, valtioiden väliset konfliktit ja terrorismi, jota valemedia 24/7 leipätyökseen tuottaa, on samanlaista näytelmää kuin tämä menossa oleva itä-länsi jännite ja feikki Plandemic. Sodat ja sen uhka lisää kollektiivista pelkoa, köyhyyttä, kärsimystä ja kuolemaa, koska ne on suunniteltu tekemään juuri sitä. Harmaa Eminenssi on perustanut ihmiskunnan suurimman rikollisorganisaation – YK:n kuin myös Naton – pitämään yllä illluusiota demokratiasta ja sekä sen lisäksi lukuisia kansainvälisiä hyväntekeväisyys- ja ihmisoikeus-organisaatioita, joiden todellinen agenda on pitää ihmiset unessa. Harmaa Eminenssi järjestää säännöllisesti kansallisia mielenosoituksia omia paperinukke-hallintojaan vastaan – kuten tämä Convoy – jonka he kasvattavat siihen mittaan, että se ei ainostaan hajoita valtioiden omat järjestelmät vaan pysäyttää ruoantuotannon- ja jakeluketjut.

  Näin ollen, kaikki te jotka uskotte, että ns. suurvaltojen, kuten USAn tai Venäjän tai vaikkapa Kiinan ”johtoon” nostetut paperinuket päättäisivät oikeasti jotain, herätkää unestanne. Kaikkia valtioita hallitsee yksi ja sama HARMAA EMINENSSI, jonka uskolliset palvelijat istuvat samassa pyödässä valtion nimestä riippumatta!

  Liked by 1 henkilö

 9. Pikainen analyysi Spiegelin jutusta:

  What Do Russians Near the Border Think of a Possible Ukraine Invasion?
  Vladimir Putin has amassed around 100,000 troops on the border to Ukraine. How are Russians reacting to developments? A visit to the city of Rostov-on-Don.
  By Christina Hebel in Rostov-on-Don
  04.02.2022, 18.46 Uhr

  Jutun voi myös halutessaan kuunnella (abspielen)

  1 Toimittaja vierailee Rostov-on-Donissa, tietääkseni jo melko lähellä Venäjän rajaa
  2) Ei käy katsomassa 100 tuhannen joukkoa. Se on jo melkoinen näky jos sellainen olisi

  ”How are Russians reacting to developments?”

  Mihin kehitykseen? toimittaja antaa ymmärtää, että asukkaat ovat tietoisia sadan tuhannen joukon kerääntymisestä rajan tuntumaan!!!!

  3) Toimittaja ei kysy suoraan asukkailta ovatko itse nähneet 100 tuhatta sotilasta

  Sen sijaan toimittaja kertoo viranomaisten Washingtonissa ja Kievissä kertoneen, että siellä on 100T sotilasta.

  ”Political officials in Washington and Kyiv claim that Moscow has stationed more than 100,000 soldiers near the border in the north, east and south of Ukraine. Tolmachova is familiar with the images of trains loaded with artillery, tanks and military transports from social media.
  She reads the warnings from the Americans, the Europeans and NATO of an invasion every day”

  Haastateltava on nähnyt sotakaluston kuvia sosiaalisesta mediasta. Hän lukee amerikkalaisten, eurooppalaisten ja Naton varoituksia invaasiosta joka päivä. ===================================================

  Jopa pikkupojat pyöräilisivät ihmettelemään tälläistä valtavaa joukkojen keskitystä, muttei tietenkään Spiegelin saksalainen toimittaja.Toimittaja tuskin mainitsi venäläisille haastateltaville, että aikoo lätkäistä artikkeliinsa maininnan 100T sotilaasta.

  A) Venäjän etujen mukaista ja tavanmukaista on ollut suurten harjoitusten esittely ja ehkä jopa pelottelu. Venäjä on myös asemyyjä. Sen aseet pitää näyttää tehokkailta ja toimivilta. Myyvään pakettiin kuuluu tehokas ja toimiva armeija.

  Esimerkki Venäjän asekyvystä

  Kaikki jutut, jotka sisältävät linkkejä jäävät odottamaan varmistamista… niinpä eräs linkki englanninkieliseen Pravdaan jäi myös ennakkosensuurin.
  Siinä kerrottiin kiinalaiseen sotilaslähteeseen viitaten, että Murmanskin sotilaspiirin häirintälaite pystyy estämään F-35 hävittäjien toiminnan 3000 km:n etäisyydellä. Tämä kai tekisi myös Suomen lentokoneet kyvyttömiksi. Mitään todisteita tälläisestä ei ole esitetty lännessä!!

  Myös samaisen lehden toisessa jutussa mainittiin venäläisen hävittäjän tehneen F-35 hävittäjän tilapäisesti lentokyvyttömäksi. Kone ei ollut kuitenkaan tippunut. Ja kolmannessa jutussa kerrottiin, että pommisuojat ovat valmiina. Kaikki nuo jutut ovat englanninkielisiä.

  Tietämättömyys on valtaa

  Se on sellaista valtaa, että tietämättömille voidaan perustella 64 kpl:n hävittäjäkauppa vaikka ne mahdollisessa sotatilanteessa jäisivät kentille lentokyvyttöminä. Kuitenkin tuota Venäjän armeijan häirintäkykyä on syytä vahvasti epäillä. Venäjä ei kuitenkaan yleensä kätke joukkojaan, vahvuuksiaan tai toimintaansa vaan jopa liioittelee.

  Putin ilmoitti aiemmin (Suomen uutisissa maininta), että antaa sotilaidensa ratkaista mitä tehdään Ukrainan ja Naton uhan kansssa. Näin ollen jos Venäjän sotilasasiantuntijat näkevät Kiovan valtaamisen tarpeelliseksi, Venäjä tekee sen. Kuitenkin koko asiassa on ehkä kyse Yhdysvaltain ohjuksista, ja tiettyjen asejärjestelmien sijoittamisesta tiettyihin paikkoihin. (esim. Mustan meren alueelle ja/tai Turkkiin) Siihen viittaavat myös
  kirjalliset selvitykset, joita USA on toimittanut jatkokeskusteluja varten.

  Ei siis ole ollenkaan varmaa, että viimeaikainen Venäjän kokema uhka koskisi suoraan Ukrainaan sijoitettavia aseita. Venäjä voi myös kertoa USA:lle valtaavansa Ukrainan ellei USA lopeta esim. ydinohjusten tuomista tiettyyn paikkaan Euroopassa. Tai muiden sellaisten aseiden, jotka Venäjä kokee uhaksi. Tänä päivänä Kiovan valtaus voisi alkaa risteilyohjuksen laukaisulla Välimereltä. (jos kantama riittää)

  Kuuban ohjuskriisissä oli kyse Amerikan Eurooppaan sijoitettavista ohjuksista, jotka NL koki itselleen uhaksi.

  Lähteitä Ukrainan kriisin seuraamiseksi
  Russia Today (RT)

  OSCE ORG Etusivulta suoraan tilastoihin tulitaukorikkomuksiin. Ja niitä on järkyttävä määrä. Vuorokaudessa satoja
  special-monitoring-mission-to-ukraine/511426

  OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM) Daily Report 27/2022 issued on 5 February 2022

  Älä usko tai lue Suomen valemediaa koskien Ukrainan tapahtumia!!!!

  TASS 1398625
  Moscow considers West’s speculation about invasion of Kiev as madness – diplomat

  ———————————————————–
  TASS 1397099
  Ukrainian army command expects heavy casualties in Donbass offensive — DPR intelligence

  ”The situation in Donbass has escalated since January 9, with the Ukrainian military conducting bombardments along the entire contact line.”

  TASS (englanninkieliset uutiset) nro 1397099 nro 1398625

  ENGLISH PRAVDA
  149839-murmansk_f_35 viittaus mil-sina-ch

  ENGLISH PRAVDA
  150163-moscow_bomb_shelters

  ENGLISH PRAVDA
  150057-russian_submarine -jopa 160 ydinkärkeä ydhessä sukellusveneessä. Melkoinen määrä

  Ja sitten se tärkein:

  flalseflag
  5 HELMIKUUN, 2022 1:55 PM
  Kommenttisi odottaa tarkastusta. Tämä on vasta esikatselu, kommenttisi tulee julkiseksi hyväksynnän jälkeen.
  Pommisuojat ovat valmiina:

  5-6 kpl:ta jäi tuohon tilaan…

  ————————————————

  RT — –c—o–m—- 547298-from-peacemaker-to-warmonger

  There have been a lot of escalation incidents in Donbass during Zelensky’s presidency.
  The UN Office of the High Commissioner for Human Rights (OHCHR) reports that the number of ceasefire violations in the conflict zone went
  up considerably between February 1, 2021 and July 31, 2021, causing the death of 62 civilians. That is 51% more deaths than in the previous six months. The UN has also reported a 369% increase in the number of registered ceasefire violations. From February 1, 2021 to July 31, 2021, the OHCHR registered 27 cases of artillery damage to civil targets, with 22 (81%) of these incidents taking place on the territory controlled by the Donbass fighters and five (19%) on the government-controlled territory. Thus, the Ukrainian forces keep shelling the facilities of the self-proclaimed republics producing the majority of casualties, the UN data says. And let’s not forget that all of this happened before the recent military hysteria and public lamentations about the pending ‘Russian invasion’.
  Russia’s Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova recently said, “the tragic figures [on the contact line in Donbass] have been growing again
  recently, and it’s a sad fact. After a short break, the average daily number of shelling incidents rose to a higher level compared to the previous
  month and even the previous year.”

  (OHCHR) löytyy netistä. Sieltä oikeaa tietoa. Älä usko Suomen valemediaa.

  MV-lehti: harskia-iltalehden-propagandaa-venaja-on-hyokannyt-jo-kahdesti-olympialaisten-aikaan

  Tykkää

 10. Täällä Avoimessa Mediasssa on valtava määrä Ukrainaa/Ukrainan sotaa käsitteleviä artikkeleita, jos vaan jaksaa penkoa. Ja niissä arvokkaita kommentteja ja viitteitä(linkkejä) erillisille sivustoille. Kaikki on siis ehkä tullut jo sanottua tai linkattua.

  Laitetaan tässä nyt vielä uusiksi osa niistä, jotka ovat kadonneet jonnekin bittiavaruuteen, kunhan ehditään. Nykyinen ”Uhka” kun on jälleen kerran aika monimuotoinen ja sillä oikeutetaan monenlaisia asioita: mm BOJO (Britannian pääministeri) ehti tehdä jo suuret asekaupat Ukrainaan. UK myönsi 2 miljardin lainan Ukrainalle, ja Ukraina ostaa käytettyjä sotalaivoja briteiltä. (Uhka ja pelko myy) Tarkoitus on myös rakentaa brittien kanssa yhteistyössä uusia sotalaivoja.

  Kun valtamedia on Suomessa niin yksipuolinen, niin harvoin tulee ajatelleeksi, että Ukrainassakin on ehkä poliittista elämää Zelenskyn piirin ulkopuolella, ja kaikki eivät Ukrainassa myötäile Zelenskyä.

  Sosialistipuolueen Natalia Vitrenko vetoaa avoimessa kirjeessään maaillman johtajiin:

  Stop Inciting Ukraine Toward War with Russia!

  Open Letter to World Leaders
  Stop Supplying Weapons and Using Political Blackmail
  To Incite Ukraine to War with Russia!

  Hän on siis ukrainalainen poliitikko tai ex-sellainen. (monet poliitikot ilmoittavat olevansa vielä voimissaan vaikka eivät enää aktiivisesti osallistuisikaan politiikkaan)

  Hänen vetoomuksena on julkaistu täällä
  This article appears in the February 4, 2022 issue of Executive Intelligence Review.

  Issued by: Natalia Vitrenko, Chairman of the Central Committee of the Progressive Socialist Party of Ukraine (PSPU)

  Kirje on osoitettu seuraaville päämiehille
  To: President Joe Biden, USA; PM Boris Johnson, UK; PM Justin Trudeau, Canada; President A. Duda, Poland; Secretary General of NATO, Jens Stoltenberg

  CC: UN Secretary General, A. Guterres; Secretary General of the Council of Europe, Marija Pejčinović Burić; Secretary General of the OSCE, H.M. Schmid; President of Ukraine, Volodymyr Zelensky; President of the Russian Federation, Vladimir Putin

  Otteita kirjeestä:

  The Central Committee of the Progressive Socialist Party of Ukraine categorically opposes that policy, which is forcing the Ukrainian regime to provoke a full-scale armed conflict with the Russian Federation.

  The Central Committee of the Progressive Socialist Party of Ukraine, expressing deep concern over the socioeconomic catastrophe in Ukraine, considers it unacceptable and dangerous, for both the citizens of Ukraine and the entire world community, to use political blackmail in inciting Ukraine to war with Russia. Countries of the West, led by the USA and NATO, are inciting our country in that direction.

  ja kirje päättyy

  We also draw your attention to the International Code of Conduct on Arms Transfers, drafted in 2000 by laureates of the Nobel Peace Prize. In particular, Article 4 of that Code, “Compliance with international human rights standards,” and Article 8, “Commitment to promote regional peace, security and stability.” The Code calls for not supplying weapons in instances of a Nazi regime or if it may lead to “a significant number of displaced persons or refugees.”

  Peace and accord will be established in Ukraine not by weapons deliveries, but by implementing the Minsk agreements, recognizing that Ukrainian “integral” nationalism is a criminal ideology, and the denazification and democratization of our country. The governments of your countries and of Ukraine are obliged to realize that war and incitement to war are not the main values of world civilization. Those values are peace, life, and the mental and physical health of people.

  Ei savua ilman tulta. Jotain suurempaa siis on ilmassa, mutta onko se oikeasti Ukrainan laajempi hyökkäys Itä-Ukrainan pikkuvaltojen kimppuun?

  RT.n kommentin mukaan Ukrainalla olisi jopa 100 tuhatta sotilasta rajalla. Se vaikutti hölynpölyltä, mutta
  BBC.n videolähde (Ukrainalainen) sotilas puhuu epäselvästi 80 tuhannesta sotilaasta.

  BBC NEWS world-europe 59599066
  Russia Ukraine: Putin compares Donbas war zone to genocide

  ja siitä artikkelin video pyörimään:
  Russian troop build-up: View from Ukraine front line kohta 1:46

  Ukrainan armeijan kapteeni kertoo ”if we have an army on our border up to 80 000 people”
  videolla on sitten sitä aitoa sotaakin, jossakin Avdiyivkassa yöaikaan

  Oikeita sotakirjeenvaihtajiakin vielä löytyy…

  Tykkää

 11. Jos minulta kysytään niin Eurooppa ei kaipaa sotia sen enempää kuin verisiä vaatteitakaan. Ei kiitos. Euroopan manner ei myöskään kaipaa omien kansallisvaltioiden keskinäisiin kähinöihinsä Amerikkalaisten huippumoderneja tankkeja, – sillä se tästä sotkusta vielä puuttuu että nämä keskenään jonninjoutavista asioista ammatikseen kähisevät puupäät rupeavat moisia panssaroituja häkkyröitä täällä kilpaa uraaniammuksilla särkemään.

  Siinä hulluudessa tärveltyy niin Venäjän kuin koko Euroopan vilja-aitat käytännössä ikuisiksi ajoiksi köyhdytetystä uraanista tehdyillä myrkky-ammuksilla.. U-238 puoliintumisaika on 4.468 Mrd. vuotta ja sittenkin ongelmat ovat vasta puoliintuneet.

  Jos moisilla myrkyillä haluavat ympäristöämme tärvellä niin menkööt mieluummin vaihteeksi Amerikkaan niitä räiskimään. Sotikoot ja sotkekoot siellä jos kerran pakko on.

  Liked by 1 henkilö

 12. Tuosta jäi pois.. jos joku yökyöpeli haluaa tutustua vielä siihen väärään puoleenkin Ukrainan sotaa: EI, se ei ole Afganistan, siksi siitä ei esimerkiksi ministeri Haavisto tai ihmisoikeusaktivisti Tarja Halonen olekaan juuri huolisssan. Heidän kontribuutio sodan lopettamiseksi Itä-Ukrainassa lähentelee nollaa.Sinne ei liiemmin virtaa euroja tai muita avustuksia Suomesta. Sieltä ei virtaa pakolaisia Suomeen.

  Siitä kerrotaan vain salaisissa hallituksen neuvotteluissa!
  Vielä eivät ole kuitenkaan kaikki mediat samansisältöisiä, jotkut poikkeavat valtavirrasta:

  RT — c-o-m 548202-donbass-residents-ukrainian-crisis
  Tuoretta tietoa siltä kurjemmalta puolelta Ukrainan sotaa

  Ja samasta julkaisusta (Russia Today, RT) Amerikkalainen jäätelövalmistaja kehottaa Bideniä laittamaan Ukrainan konfliktin jäihin

  548472-ice-cream-maker-weighs-in
  Ben & Jerry’s tell Biden to put Russia conflict on ice

  Liked by 1 henkilö

 13. Harvinaista on lukea näinä päivinä näin asiantuntevaa kirjoitusta. KIITOS!
  Lisäisin viellä muutaman kirjan lukusuosituksiin, sillä jos ei tutustu historiaan ja sitä kautta etsi ”sysiä ja seppiä” menneisiin vastoinkäymisiin, vältyäkseen kertaamasta samoja virheitä, niin ei myöskään ole tulevaisuutta, oravanpyörässä pysyt.
  Paljon ovat oikaiseet avatut arkistot meille virallisesti opetettua ”tietoa”, mutta harva jaksaa etsiä, sillä olemmehan nöyrä auktoriteettia pokkuroimaan opetettu kansa.

  – SOTA SUOMESSA: Lauri Teivainen.
  -TALVISODAN PANTTIVANGIT: Sergei Verigin, Einar Laidinen, Jussi Kämäräinen.
  -ITÄ-KARJALAN KANSANMURHA: Sergei Verigin, Armas Mashin.
  -LENINGDARIN SAARTO 1941-1944: Helge Seppälä.
  -LENINGRADIN KOHTALOSINFONIA: Paavo Rintala.
  -LENINGDARIN PIIRITYS JA SUOMI 1941-1944: Nikolai Baryśnikov.

  Tykkää

 14. Selkärankainen mies tuo Niikko. Harva poliitikko eroaa jostakin tehtävästä. Macron on jo epäonnistunut tehtävässään. Putin kuitenkin sanoi, että länsi ajautuu sotaan mukaan jos Ukraina yrittää vallata Krimin takaisin.
  Eli Ukraina ei ole vain hyökkäämäässä pikku kansantasavaltojen kimppuun vaan ehkä jopa Krimin kimppuun. Tai ainoastaan Krimin kimppuun. Schönbachin lausunto ettei Krimiä kannata enää haikailla takaisin vahvistaa siis Putinin lausetta, että Ukraina yrittää vallata Krimin.

  Nyt olisi pätevällä toimittajalla mahdollisuus suurempaan mediajulkaisuun. Vitrenko — org ja sieltä yhteystiedoista sähköposti. Hän varmasti tietää mitä tulisi tehdä ja mitä Ukrainassa todella tapahtuu. Lisäksi tuo
  ukrainalaisen kapteenin kertomus tarkoittaa todellakin sitä, että Ukrainalla on rajalla 80 000 sotilasta. Hän siis otaksuu että määrä on suunnilleen tuo. Hän ei tiedä tarkkaa lukua. Ukrainalla tuskin on noin suurta määrää
  joukkoja rajalla normaalisti. Pikku valloissa lienee 400 000 asukasta joten 80 000 – 100 000 sotilaan osastolla
  hyökkäys/valtaus onnistuisi varmaan helposti.

  Kun ottaa huomioon nykyaseet, (BBC:n jutussa Putin kertoi, että laittoi ydinaseet melkein valmiutteen 2014 alkaneen sodan aikana.)olisi todellakine järkevää nyt työskennellä rauhan puolesta.

  NYT EI OLE AIKA MIETTIÄ NATO-KYSYMYSTÄ. NYT ON AIKA MIETTIÄ YRITTÄÄKÖ UKRAINA VALLATA ALUEITA TAKAISIN, ERITYISESTI USA:N JA NATON YLLYTTÄMÄNÄ. TILANNE ON AKUUTTI.

  Tykkää

 15. The Guardian, Järjen ääni Bernie Sanders:

  We must do everything possible to avoid an enormously destructive war in Ukraine

  Niikko on ilmeisesti ainoa eduskunnassa, joka ymmärtää missä mennään.

  Joe Biden taisi vierailla Ukrainassa CIA johtaja Brennanin kanssa, kun aikaisempi härdelli alkoi.(2014)
  Joe Biden and the Massacre in Ukraine (hakukoneeseen)

  Nyt siellä kävivät Blinken ja uusi CIA johtaja.
  Kokonaan Kiova ei ole amerikkalaisista tyhjentynyt. Merijalkaväen sotilaita siellä on ja CIA:n väkeä.

  Ja toinen järjen ääni kertoo mitä todella tapahtui Ukrainassa 2014 ja sielläpäin

  The Guardian:

  ”It’s not Russia that’s pushed Ukraine to the brink of war”
  Toimittaja: Seumas Milne

  Eduskunnan oikean laidan tomppelit eivät ymmärrä, mitä tarkoittaa:

  an enormously destructive yllä,

  Suomen eduskunta: hengenvaaralisten tyyppien suojatyöpaikka

  Liked by 1 henkilö

 16. Taasko meitä huijataan vai Naton vallankaappausko menossa Suomessa?

  MV-lehti: Ruotsin-hybridioperaatio-gotlannissa-naton-tuella-vain-venajan-aggressio-puuttuu

  MV-lehti: 2022/02/0 /jaahyvaiset-natolle-nyt-tarvitaan-kansan-viisautta-kolumni

  ”Sotilasliitto Nato tarvitsee Suomea, ei toisinpäin. Naton kenraalien sormet syyhyävät päästä operoimaan Suomen armeijalla. Ja Suomihan on tunnetusti kuuliainen.”

  Näinhän se menee. Nato-bossit käväisivät Suomessa, ja heti koht alkoi tapahtua. Mielenkiintoinen sattuma, että tauolta palannut Asian Ytimessä oli venynyt tunnin mittaiseksi, ja uhka oli heti päällä, ja tarvittiin presidentti apuun: Katsoja-succee oli varma. Sen jälkeen on uhkaa ja Venäjän hyökkäystä revitelty melko tiuhaan. Eräs toimittaja laukaisi studion soffalta, että Ukrainan rajalla on 150 000 venäläistä sotilasta. Tää on ehkä korkein lukema mitä soffalta on heitetty. Ja alan asiantuntija Ylen Kuronen on heitetty vielä kertomaan naama peruslukemilla uhkaavista Venäjän laivoista. Nyt toivoisi todellakin jotain konkreettisempaa kuin vain sota-harjoitukset tai

  Toivottavasti joskus tai oikeastaan heti joku ulkomainen puolueeton kansalaisjärjestö alkaisi tutkimaan tälläistä vaikuttamista demokratian kannalta, kun Nato-gallupitkin heilahtivat toisesta laidasta toiseen laittaan.

  Toivottavasti laatutoimittaja Loikkanen ei suorittanut minkäänlaista vedätystä, esim Nato-loikkausta!!.

  Tännehän tarvitaan apuja demokratian varmistamiseksi vaikka sitten tuolta: democracynow org

  Tää olis sairaan hauska, jollei itse aihe sota, olisi niin traaginen:

  Twitteristä: pointsit Michael Knowlesille

  State Dept.: Russia is going to launch a false flag attack as a pretext to invade Ukraine.

  hillitiön video aiheesta twitter—com—i/—status—1489361682581315590

  Reporter: What’s your evidence?

  State Dept.: I just gave it to you.

  Reporter: No, you made an allegation.

  State Dept.: Yes, that’s the evidence.

  Ja kaveria jota toimittajaa kyykyttää taisi olla Ned Price. Suomeksi alihintainen.

  Liked by 1 henkilö

 17. Koska aihe on ehkä akuutti ja aika tärkeä, niin tuhlataan vielä hiukan palstatilaa ja aikaa. Itä-Ukrainassahan toimii muutamia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Jopa siellä väärälläkin puolen kontaktilinjaa. Jos joku oikea toimittaja on kiinnostunut aiheesta ja haluaa selvitellä miten ihmiset siellä voivat ja muutenkin mikä on tilanne, niin alla yhden tiedot:

  Heitäkin kannattaa sitten grillata kunnolla, etteivät vaan heitä mitään Nato-jaskaa. Veikkaan, että aiemmin mainittu k-edustaja on suhteellisen hyvin kartalla missä mennään.

  NRC (Norwegian Refugee Council)

  ’Renewed conflict in Ukraine would trigger massive displacement’

  Heidän edustajansa palasi juuri siltä väärältä puolelta:

  “I met countless exhausted and freezing elderly people at the frontline. We cannot have another war in the midst of hundreds of thousands of pensioners,” he added.

  Armed conflict in eastern Ukraine is now in its eight year. It continues to take a heavy toll on civilians. Nearly 3 million people rely on humanitarian assistance, and over 850,000 are internally displaced.

  The conflict’s civilian death toll has topped 3,000, with over 7,000 people injured since 2014. Over 50,000 houses have been damaged or destroyed.

  Siviiliuhreja yli 3000. Milloin Ylen toimittaja alkaa selvittelemään keitä he ovat?

  NRC has been working in Ukraine since 2014, assisting over 700,000 people with food, shelter, water, sanitation and legal aid.

  e– m–ail
  media at nrc no

  NRC NO

  He varmaan tietävät muitakin alueella toimivia organisaatioita.
  Niitäkin on.Muitakin kuin YK:n alaisia

  Eduskunnan valiokunnissa ovat hyvin perillä näistäkin asioista, mutta unohtavat kertoa niistä kansalaisille.

  Tykkää

 18. Jopas tärppäs. Wishes come true: Tai epäilykset saivat vahvistuksen. Tän te varmaan tiedättekin ja ehkä olette maininneet tai olette aikeissa: Tulkoon totuus tai valkeus ennemmin tai myöhemmin! Toivottavasti ei sotaa!

  consortiumnews: :2022/02/04/

  What a US Trap for Russia in Ukraine Might Look Like by Joe Lauria

  The U.S. and NATO are pouring weapons into Ukraine. Kiev says it plans no offensive against Donbass…

  If the U.S. is trying to lure Russia into a trap in Ukraine, what might it look like?

  RT-toimittaja(Murad Gazdiev)
  tviittasi Zelenskyn puheen(video)

  President Zelensky speaking to the Foreign Intelligence Service of Ukraine:

  Hänen mukan videolla sanotaan:
  “We have learned to contain external threats. It is time we begin offensive actions aimed at securing our national interests. Our citizens are united in wanting their territory returned”

  Ja video seuraa
  twitter–com-i-status 1485595003963547649

  Videon aitoudesta ei ole varmuutta, ja se pitäisi kääntää.

  Joe Lauria jatkaa:
  ”Joe Biden has said a Russian invasion will come in February, when the ground freezes. But it could also be the time for a Kiev offensive to recover the two Donbass provinces. NATO nations are pouring weapons into Ukraine supposedly to defend it against the “invasion.” But the weapons transfers could instead be preparation for an offensive, on orders from Washington”

  No niin. siinä sitä ollaan. Ei savua ilman tulta. Tuo tviitti on päivätty 26 jan 2022. Mielenkiintoisia aikoja todella.
  Mitä enemmän länsi rummuttaa Venäjän hyökkäystä sitä varmemmin Ukraina hyökkää. Sitä se false flag tarkoittaa.

  Consortiumnews on laatusaitti!!!

  Tykkää

 19. Onkohan tämä poliisin valmiuden kohottaminen käsketty ulkomailta? Jos vain poiisihallitus tietää, niin ei se ainakaan kenttäpoliisien/perustiedustelun kautta ole tietoon tullut. Muutenkaan muovinauhat ja yksi panssriauto ovenpielessä mihinkään auta, jos uhka olisi todellinen. Ne on vaan halpa ja nopea tapa antaa valtamedialle jotain kuvattavaa ja yleisön mielikuvitukselle paljon tilaa uhkien rakenteluun.

  Kannattaa muistaa, että Bellingcat-aktiivi V-P Kivimäki on nykyisin supo:n erikoistutkija.

  Liked by 1 henkilö

 20. Yle tiesi kertoa 10.2, että myös Ukrainassa harjoitellaan, taisi olla kuuden uutisissa heti Suomen Nato-lähettilään haastattelun jälkeen:

  ”Myös Ukrainassa harjoitellaan, näissä Ukrainan armeijan kuvissa(video), sotilaat ovat liikkeellä maan eteläosassa, lähellä Venäjän valtaamaa Krimiä.”

  Eli lähellä Krimiä ovat liikkeellä. Kalustosta ei ole tietoa. Jos sopivaa ampumakalustoa, voidaan sillä jo saada aikaiseksi suuremmn sodan syttyminen.

  Siellä ei taida olla oikein yhtään kunnollista lähdettä, joka voisi verifioida mitä oikein tapahtuu. Ennalta on kaikki syy vieritetty Venäjän niskaan. Pienemmästäkin on suursota syttynyt.

  Ja tämän siis todellakin Zelenskyn väitetään sanoneen:
  ”It is time we begin offensive actions aimed at securing our national interests. Our citizens are united in wanting their territory returned”
  On aika aloittaa hyökkäysvalmistelut/toimet joilla turvataan maamme turvallisuusintresssit. Kansalaisemme yhtenäisinä haluavat heidän maansa takaisin.

  Kaikkiaan kuolleita Ukrainan sodassa on yli 14000 ja siviilejä yli 3000. Tämä tekee Ukrainan sodasta ehkä yhden
  verisimmistä tai brutaaleimmaista sodista. Sitä sopii ihmetellä miksi tälläinen julmuus siviilejä kohtaan?

  BBC:n uutinen mainittiin jo tuolla aiemmin, mutta on herätetty kysymys, että tahtooko länsi (Usa-Nato) houkutella Venäjän (suur)sotaan mukaan hinnalla millä hyvänsä? Jos siviiliuhreista suurin osa olisi Donbassin väestöä sellainen ajatus saisi enemmän vahvistusta, että venäjänkielistä väestöä uhraamalla, saataisiin Venäjä varmemmin mukaan sotaan. Tämä palvelisi Usan geopoliittisia päämääriä!!

  Kuitenkaan sodan siviiuhreista ei ole aloitettu minkäänlaista tutkimusta ilmeisesti. (*)

  BBC: Russia Ukraine: Putin compares Donbas war zone to genocide (10 December 2021)

  (*)Halla-aholle hyödyllistä tekemistä: Vierailulle Donbassiin ja launchata tutkimus sodan uhreista. Toisen terroristi on toisen vapaustaistelija!

  RUSI ORG

  Ukraine Declares ‘Anti-Terrorist Operation in the Donbas’ Officially Over: What Does That Mean? (Adam Coffey
  16 May 2018)

  ”Ukrainan turvallisuusjoukkojen operoima nk. antiterroristioperaatio on nyt tullut päätökseensä, lähes neljän vuoden jälkeen…

  Se on Nato-Mestari Halla-ahonkin päätettävä onko siellä Idässä terroristeja vai Venäjän joukkoja? Ja jos Venäjän virallisia joukkoja niin miksi sitä kutsuttiin ATO:ksi?

  Tykkää

 21. Nato- Mestari Halla- aho ei taida päättää itse mitään, vaan EU päättää Suomenkin puolesta. Lawroville ei kuitenakaan EU: n kollektiivinen vastaus kelvannut.

  Mitenkä mahtaa olla, Riikka, näiden eri tasojen laita? EU on pelkästään yritys/ firma, jota koskee pelkästään kauppaoikeus. EU ei liiku siis valtion tasolla eli tuo kollektiivinen EU- vastaus ei perustu mihinkään ja oli täysin mitätön. EU lait eivät taida ollakaan kansallisten lakien yläpuolella, jolloin Suomenkin olisi ” otettava perustuslakinsa takaisin käyttöön”, mutta miten?

  Pekingin Olympialaisten jälkeen Venäjän kalenterissa on ”massiivinen” ydinaseiden ja- joukkojen harjoitus ”Grom”.
  USA ei taida jäädä odottelemaan sitä.

  Tykkää

 22. >BBC NEWS world-europe 59599066
  >Russia Ukraine: Putin compares Donbas war zone to genocide
  >Video Russian troop build-up: View from Ukraine front line, sieltä videosta kohta 1:46 Ukrainan armeijan >kapteeni arvelee, että heillä on ”rajan tuntumassa” 80 000 sotilasta.

  ”Nato- Mestari Halla- aho ei taida päättää itse mitään, vaan EU päättää Suomenkin puolesta. Lavroville ei kuitenkaan EU: n kollektiivinen vastaus kelvannut.”

  Hyvä pointti. Ilmeisesti kuitenkin Suomen poliitikot eivät saa itse päättää vierailuista Ukrainaan/Itä-Ukrainaan/Donbassiin. Siitä pitävät huolen Isäntämaan isännät.
  Eihän ne nyt niin hölmöjä voi olla etteivät edes yritä rauhaa tuonne. Haavisto??

  Jos tuolla nyt todellakin rakentuu sota niin korkean poliittisen delegaation lähettäminen alueelle voisi ehkä siirtää, lieventää eskalaatiota.
  Pelkästään yhteydenotto Zelenskiin huomenna tai maanantaina saisi hänet ehkä luopumaan ajatuksesta vallata Donbass.(miltä nyt näyttää) Jos valtuuskunta tuonne asti pääsisi, se voisi pyytää pääsyä raja-alueille ja raportoida näkemästään luotettavasti suomalaisten lisäksi muualle. (Zelensky ehkä pystyy kuitenkin vain hyökkäämään sen verran mikä on tarpeen pakotteiden aikaansaamiseksi Venäjälle)

  Biden vaikutti eilen toistavan melkeinpä tunnin välein, että hyökkäys tulee milloin tahansa, millä minuutilla tahansa, viimeinen veto taisi olla 16-24 tunnin kuluessa.
  Ainoat joukot joihin Bidenin hallinnolla/Natolla on vaikutusta, ovat Ukrainan joukot. Biden taisi sanoi, että jokin voi mennä hullusti ja puhui Venäjän suuresta armeijasta. Ehkä hän ajetteli, että Ukrainan hyökkäys Donbassiin saattaa epäonnistua ja Venäjän armeija saapuu hätiin. Silloin asiat olisivat Bidenin mielestä hullusti.

  —-

  RT:n(Russia Today) kommenttiosiossa monet kertovat 100T-125 tuhannen ukrainalaisista joukoista.

  Eräs kommentoija kertoi kolmisen tuntia sitten, että 92nd Mechanized Brigade (ukrainalainen) on lähetetty rintamalle. Tämä on kyllä gamechanger. Näyttää hyökkäysjoukoilta. 92 Mechanized Brigade, kuvaus löytyy Wikipediasta. Nämä eivät ole puolustusleluja.

  VO • 3 hours ago (nimi muutettu, kommentti RT)
  Ukrainian 92nd Separate Mechanized Brigade is being deployed to Donbass from the Kharkov Region under the guise of drills as we speak. Yeah,Russia is amassing troops on the border.

  Sama juttu näyttää olevan Sputnik Newssissä:
  Donbass Militia Reports Presence of Ukrainian S-300s, Artillery and Foreign Mercs Near Front Line
  19 hours again

  “The command of the Ukrainian Armed Forces, under the cover of an exercise, has begun the transfer units of the 92nd separate mechanized brigade from the Kharkiv region to the [conflict zone],” Basurin said, speaking to reporters on Friday. “The arrival of the brigade’s operational groups has been noted in the area of responsibility of the 30thSeparate Mechanized Brigade in the direction of Debaltseve,” the spokesman said.

  “An S-300 anti-aircraft missile battalion has been transferred from Odessa region and deployed at the Kramatorsk airfield to cover the command post of the headquarters of the Joint Forces Operation,”

  The JFO has also formed groups of multiple launch rocket systems (MLRS) near areas capable of striking DNR territory, the officer said, noting that MLRS equipment and support vehicles were reported across
  five settlements controlled by Kiev less than 30 km from the line of contact.

  At the same time that Western officials and media have accused Russia of preparing to “invade” Ukraine, the breakaway Donetsk and Lugansk republics have reported on movements of Ukrainian military equipment and
  troops near the line of contact in the region’s frozen civil war.

  (The war has caused the deaths of as many as 31,000 people, with over 2.5 million civilians either internally or externally displaced, hundreds of thousands of them taking refuge and granted Russian citizenship.)

  Last month, Moscow warned that it would not tolerate any provocations by Kiev or
  its Western patrons in the Donbass, or any attacks against Russian citizens living there

  Sputniknews:
  Ukrainian Armoured Vehicles Deployed Near Line of Contact in Donbass, LPR Militia Says
  08:51 GMT 06.02.2022 (Updated: 09:24 GMT 06.02.2022)

  On Saturday, the Lugansk People’s Republic said that Ukrainian forces had deployed at least two armoured vehicles close to the village of Klinovoe
  near the line of contact, in violation of the truce agreement

  ps, Sputnik newsseissä näytti olevan chatti. Ilmeisesti amerikkalaiset chattailevat siellä. Ukrainan SA-300 ohjuksista näytti olevan keskustelua…

  WIKIPEDIA: 92nd Mechanized Brigade (Ukraine)

  Tykkää

 23. Selenskyjilläkään ei ole minkäänlaista valtaa, sodan varsinaiset osapuolethan ovat Venäjä ja USA. Sodassa USA käyttää välineinään EU: ta ja Natoa. EU: n kollektiivisen vastauksenkin Lawrowille olivat allekirjoittaneet Josep Borrel EU- komissiosta ja Naton Jens Stoltenberg. Lavrowille myönnettiin kyllä muotovirhe, mutta on muka pienempi paha.

  https://de.rt.com/russland/131403-russland-antwort-eu-nato-lawrow-brief-sicherheit/

  Sillä ei ole mitään merkitystä että Wolodymyr Selenskyj on jossakin esittänyt ettei Ukraina halua USAn pelinappulaksi ja sotaa Venäjän kanssa. Eikä sotaa halua muutkaan EU- jäsenmaat. Anglosaksit, britit ja USA kylläkin, sillä multilateeraalinen maailma on hinnalla millä hyvänsä estettävä, vallanmenetystä ei haluta hyväksyä.

  Tarkoittaakohan tämä nyt jo EU: n hajoamista, sillä ilman sotaa ja totuuden tultua julki EU : lla ei ole enää minkäänlaista arvopohjaa. USA: ssa avoimesti vallitsevan satanisminko Euroopan maat hyväksyisivät julkisesti arvopohjakseen.- Suomenkaan mepit eivät ehkä tule edes saamaan tilaisuutta valita. Amerikkalainen Biden – tai deep state demokratia elig satanismi näkyy meilläkin jo siinä että hyvä ja paha asetetaan samaan asemaan.

  Amerikkalaiset ”chattailevat” kai Ramsteinista Ukrainaan ja testaavat yhteyksiä tai” miehittämättömiä” lennokkejaan. Muutkin kuin Venäjä pysyvät näin ajan tasalla. Onhan Venäjä tietenkin tietoinen amerikkalaisista Puolaan juuri saapuneista 3000 täydennysjoukoista. Ehkä Puola onkin paikka, josta aloitus, Naton ohjus Donbassiin ammutaan. – Ai niin mutta Putinhän ilmoitti sen johtavan Amerikan mantereen ohjauskeskusten ” pimennykseen”, (olipa Bidenin valkoinen talo sitten New Yorkissa tai Washington DC: ssä).

  Itävallassa puhutaan kaiken rokotepakkolain lomassa myös hallituksen kaatumisesta ja Freedom Daystä. Terveysministeri Mueckstein lienee se ongelmakohta.

  Tykkää

 24. Ei siellä Ukrainassa mitään sotaa ala, se kyllä tulee kun on sen aika, muttei nyt. Usa vasalleineen vetäytyy vaan kauhealla mölinällä, nyt kun korruptiorahat on juotu ja laulettu. Täällä pohjolan pohjois-koreassa (ent. pohjolan japani) hybridikeskus mediapooleineen suoltaa suu vaahdossa mitä ihmeellisempiä tuhannen ja yhden yön tarinoita Ukrainasta.

  Tykkää

 25. ”Ai niin mutta Putinhän ilmoitti sen johtavan Amerikan mantereen ohjauskeskusten ” pimennykseen”, (olipa Bidenin valkoinen talo sitten New Yorkissa tai Washington DC: ssä).”

  Ai sellaistakin ovat mennee sanomaan…

  ”Täällä pohjolan pohjois-koreassa (ent. pohjolan japani”

  Uutisvälitys on hirveän keskittynyttä. Nämä USA:n ylläpitämät geopoliittiset jännitteet sotineeen aiheuttavat valtavia ongelmia alalle kuin alalle. Biden pahempi valinta USA:n presidentiksi kuin Trump.

  Alan Watson@DietHeartNews tviittasi 7 helmikuuta:

  Biden shakes hands with Ukraine fascist leader, Oleh Tyahnybok, in Kiev, April 22, 2014. U.S. govt has channeled huge amounts of money & resources to the far-right Ukraine Azov Battalion, a Neo-Nazi militia now incorporated into the #Ukraine military. What could go wrong?

  Tviitin kuvassa nuorekkaan näköinen hymyilevä Biden kättelee Ukrainan Oleh Tyahnybokkia Kiovassa 22. huhtikuuta 2014. Bidenin mafia-porukalla on pitkät perinteet Ukrainan tukemisessa & aseistamisessa.

  Jos Bidenin USA vetäytyy nyt Ukrainastakin niin kyllä ovat herkkähermoisia, vai mistä kiikastaa?

  Venäjän harjoitukset näyttävät ainakin toistaiseksi siltä miksi niitä on kutsuttukin eli sotaharjoituksilta. Ei ole edes näytetty, ainakaan Ylen uutisissa sellaista kalustoa, joka olisi hyökkäykseen kovinkaan sopivaa. Ilmeisesti ovat harjoitttelemassa Valko-Venäjän puolustamista ulkoista uhkaa vastaan. Ja toimittavat sinne lisää puolustuskalustoa.

  USA häiritsee vielä Kiinaakin sotalaivoineen…

  Tämän politiikan seurauksena kauppakin on aivan sekaisin.

  Marin lupasi parempia aikoja

  Paul Craig Roberts otsikoi lyhyesti 2022: A challenging Year

  -The situation is extremely serious, because Russia is facing an aggressor whose leaders are disconnected from reality.

  Biden vaikuttaa elävän jo harhojen täyttämässä maailmassa.

  Tykkää

 26. Näihän se menee jutellaan, ”vaahdotaan” pakkoja vastaan, vaan kun itse kunkin kohdalle sattuu, niin rättikuonoisena mennään myrkkypiikille hakemaan orjapassi, että päästään sinne johonkin himojen ja viettijen paineissa, väliäkö sen vaikka terveys menisi, kun muutenkin on tämä reissaaminen ollut riskipeliä sen kanssa.

  YMMÄRTÄKÄÄ jo VIHDOINKIN, että vaikka nämä kansanpetturit rukkaisivat mitä vaan sääntöjä välittämättä PERUSTUSLAKIME suomasta Turvasta Suomenkansaa ja Maatamme kohtaan, niin meidän ei kuulu alistua niihin, vaan elämme normaalisti laillisten lakiemme mukaan, elikkä se pieni vähemmistö joka notkuu tuolla ”ylimmällä orrella” on heikoilla jossemme pokkuroi heitä, vaan hilpeästi naureskelemme heidän akateemisesti syvällisille aatoksileen joiden nuotit on sävelletty NWO:lisella johdannolla.

  Kaiken alistamisen tavoite on velkaannuttaminen, elikkä allekirjoittamalla velkakirja olet sen jälkeen nöyrä juhta, jos ei sulla ole vastaavaa pääomaa varattuna irtipäästäksesi sopimuksesta.
  Näin nöyryytetään köyhällistöä joka ei ymmärrä muuta tietä, kuin rehellisen työn toimeentuloon ja haluaa yrittää sille varmennusta huomisellekin.

  Juuri tästä on kysymys, elikkä emmme tarvitse koulutusta kansalaisten viisastamiseksi, vaan kansan tyhmentämiseksi / taamomiseksi nöyräksi orjamieliseksi-juhdaksi vetämään tätä kasvavaa loislauumavankkuria, jota korkeastikouluttavat aivopesulaitokset suoltaa hoivatikseimme.

  Yhden esimerkin annan täältä entisten metsien raiskioiden keskeltä (sopii myös kaikkeen muuhunkin elämän rahallistamiseen pankkirien näkökulmasta) , vedoten 1950-luvulla olleiden metsänsuojelulakien mukaisiin toimintoihin, jotka säätelivät myös nuorukaisena työskentelyäni, elikkä jos olisi löytynyt ”selkärankaa” motomiehitykseltä kieltäytyä tästä aukkohakkuiden suoritukselta, niin ei myöskään olisi näitä raiskioita, mutta urpnisoituminen, koulutus ja erkaantuminen luontoyhteisöstä muokkaa tehokkaasti toimivan motokuskin joka ei kauhistu lintusten hätää kun hän on juuri raiskannut hehtaari kaupalla heidän pesäntä-kotinsa puuston, puhumattakaan tuhansien muiden eliöiden elinmahdollisuudet.
  Tämän hädän voi kokea ja tuntea ytimissään kun vaan meneen raiskioiden äärelle.

  Näin haluan osoittaa suuntaa, miksi nämä kaikenlaiset pakot, jopa kansainväliset soditukset ovat mahdollisia, sillä kaiken syynä on aivopesu johonka valistumaton altistuu, se on huipupsykologiaa, jossa pelolla, kiristyksellä (velan maksun pakotus) ja valheella muokataan altis ”lammaslauma” käyttövälineeksi veritekoihin, taikka omaehtoiseen (toki ymmärtämättä sitä) alistumiseen eutanasiaan (koronnavouhotus).

  Tykkää

 27. ”Kaiken alistamisen tavoite on velkaannuttaminen”: velatontakin kiinteistösi vastaan sinulle mätkästästäänkin uutta velkaa. Valtio ei muka enää selviä ilmastonmuutoksesta pelkillä verorahoilla. Materialismissa upotetut tiedemiehet ja Global Young Leadersit kuten suomalaiset Sanna Marin ja Annikka Saarikko apunaan Klaus Schwabin orjuutusstrategiasta Et omista mitään ja olet onnellinen voikin tulla totta.

  Saksa on miehitetty maa ja siellä ovat voimassa sotalait SHAEF- Gesetze, vaikka politiikka ja mediat Saksassa yrittävät sen salata. -Jos jotakin kiinnostaa enemmän; Dr.Matthes Gaugin eilinen haastattelu asiasta

  https://www.twitch.tv/videos/1296039439?tt_medium=mobile_web_share&tt_content=vod

  Gaugin sanoma on se, että Saksassa on nyt ainoana maana esimerkiksi jos omaisuutta pantataan tai pakkolunastetaan mahdollisuus vedota shaef-lakeihin, jotka kieltävät nimenomaan pakkolunastamisen.

  Onko Suomessakin varauduttava näihin NWO-askeliin? Ihmiset eivät ennakolta kuitenkaan usko näin tapahtuvan,
  vasta kun Ylellä Sanna Marinin hallitus ilmastonmuutoshuijauksen keskellä näin ilmoittaisi, silmät aukeaa.

  Tykkää

 28. Back to biznes: There is no biznes like gas biznes.

  Onneksi pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Sen sijaan lukeminen kannattaa aina.

  Alkuverryttelyksi Sande Parkkosen mainiosta jutusta otteita:

  ”Hesari, infosota ja Valko-Venäjä – kun varas varasta huutaa”

  ”Hesari on hybridiroskalehti. Älkää uskoko mitään mitä siellä kerrotaan”

  Tai, älkää ylipäätään uskoko mitä suomalaisessa valtamediassa höpötetään. Se on teihin kohdistettua hybridivaikuttamista eli juuri sitä hybridisodankäyntiä, josta sen tekijät niin kovasti vaahtoaa.
  Te olette olleet jo vuosia tämän teihin kohdistuvan hybridivaikuttamisen uhreja, hybridisodankäynnin kohteita.

  Mistä Valko-Venäjällä on kyse

  Venäjällä oli puolustusyhteistyösopimus Syyrian kanssa ja Venäjä pani ISISin matalaksi kolmessa viikossa, kun länsi oli omien sanojensa mukaan sotinut sitä vastaan jo vuosikausia
  pommittamalla lähinnä Syyrian hallituksen alueita.

  Ukrainassa soditaan Itä-Ukrainan kaasu- ja öljykenttien hallinnasta, jotka Kiovan hallitus lupasi jo Barack Obaman hallinnon aikana lännelle. Juuri siksi Joe Bidenin poika nimitettiin
  Ukrainan suurimman energiayhtiön kakkospomoksi

  Valko-Venäjän kaasu- ja öljykentät sijaitsevat samalla manneralustalla kuin Ukrainan

  Kyse on aina vain ja ainoastaan rahasta. Kyse on aina raaka-aineista.

  Jos länsi oikeasti olisi huolissaan ihmisoikeuksista ja sen sellaisesta lätinästä, se tuhoaisi Saudi-Arabian hallinnon heti

  Mutta se on ihan okei, koska lännellä ja saudeilla on yhteiset öljybisnekset.

  Valko-Venäjä ei ole poikkeus, vaan seuraava lännen suupala.

  Siitä on kyse: öljystä ja kaasusta.

  Sande Parkkonen, Avoin Media, 23.11.2021:
  Hesari, infosota ja Valko-Venäjä – kun varas varasta huutaa

  Mistä Ukrainasssa soditaan?

  SP: Ukrainassa soditaan Itä-Ukrainan kaasu- ja öljykenttien hallinnasta, jotka Kiovan hallitus lupasi jo Barack Obaman hallinnon aikana lännelle. Juuri siksi Joe Bidenin poika nimitettiin
  Ukrainan suurimman energiayhtiön kakkospomoksi

  Ukrainassa soditaan nyt myös pakotteista. Pakotteet langetetaan Venäjälle, vaikka Ukraina aloittaisi sodan
  Minskin sopimuksen mukaisia valtoja vastaan. Nämä pakotteet nostavat rajusti energian hintaa ja aiheuttavat
  ehkä suuren laman Eurooppaan. Kuka lähes ainoana hyötyy? USA.

  Mitä uutta Itä-rintamalta?
  CNN: Ukraine’s defense minister says forces are ”ready to fight back,” won’t allow capture of any cities

  Eli Ukrainan joukot ovat iskuvalmiina. Kukapa olisi yllättynyt jos olisi seurannut tätä ketjua eilen! Oliko näistä Ukrainan joukkojen siirroista valtamediassa riittävästi tietoa? Ei ollut!

  Sputniknews 120222:
  Donbass Militia Reports Presence of Ukrainian S-300s, Artillery and Foreign Mercs Near Front Line

  Donbassin separatistijoukot raportoivat Ukrainan liikuttelevan uusia joukkoja sotavyöhykkeelle.

  Sputniknews 060222:
  Ukrainian Armoured Vehicles Deployed Near Line of Contact in Donbass, LPR Militia Says

  Tulitaukosopimuksen vastaisesti Ukraina on tuonut sotavyöhykkeelle panssaroituja ajoneuvoja

  Sodassa totuus häipyy enimmäisenä. Siksi OSCE-tarkkailijat ja puolueettomat sotakirjeenvaihtajat ovat äärimmäisen tärkeitä. Nyt kuitenkin eilisen tiedon mukaan OSCE-tarkkailijat olisivat jättämässä konflikti-alueen.
  Tämä sataa suoraan sellaistan laariin, jotka pystyvät väärentämään kuvamateriaalia kuten satelliittikuvia.

  Kun kentällä ei ole enää ketään vahvistamassa todellisia tapahtumia, voidaan satelliittikuvin, kuvanauhoin, valokuvin, jne. vääristellä tapahtumia loputtomiin. Miksi OSCE antaisi tälläisen tapahtuvan?

  Alan Watson HARD FACTS:

  1) – No Russian invasion force on border

  Alan Watson@DietHeartNews·Jan 28 Richard Engel is pretending he’s on the Ukraine-Russian border. He’s not! He is in a trench on the DMZ in #Ukraine where Kiev’s army is facing off against ethnic Russian militias.
  It is a CIVIL WAR battleground within Ukraine – No Russian invasion force on border!

  – Richard Enge ==l NBC News

  Alan Watson@DietHeartNews·Jan 26 CNN – POLITICO – Network News:
  ”Russian troops are amassing on the Ukraine border.”

  This image, offered as evidence of the imminent invasion, is of a base established in 2016 in Yelnya, #Russia,
  150 miles from the Ukrainian border…

  2) This image is a fake evidence

  Amerikkalaiset ovat jo alkaneet tuttuun tapaansa väärentämään todisteita.

  3) Oleksii Reznikov: The threat of a Russian invasion ”doesn’t exist.”

  Alan Watson@DietHeartNews·Jan 26US Media hyping the ”imminent #Russian invasion” has backfired. Ukraine officials have asked the media to stop spreading panic among the population.
  Defense Minister Oleksii Reznikov: The threat of a Russian invasion ”doesn’t exist.”

  Tykkää

 29. Tästä ei todellakaan ole vielä mitään varmuutta. Mutta Naton kanssa ei ole leikkimistä. Niihin vuoden 2014-2015 valheisiin ei pitäisi enää palata. Alla oleva selittäisi sen miksi niin monet jättävät Ukrainan. He tietävät etukäteen:

  Sputniknews 12 hours ago
  Luhansk: Withdrawal of Western Observers From Donbass is Preparation for ‘Large-Scale Provocation’

  LUHANSK (Sputnik) – The withdrawal of EU, UK and US representatives from the OSCE special monitoring mission in Ukraine under the pretext of insecurity would mean that a provocation by Ukraine and its Western handlers is coming, Rodion Miroshnik, an envoy for the self-proclaimed Luhansk People’s Republic in Ukraine’s Donbass region, said.
  ”The recall of representatives by the European Union, the United States, and the United Kingdom from the OSCE SMM is a conscious step by the West to block the flow of official information from Ukraine, and the military danger has nothing to do with it. This is preparations for some kind of a large-scale provocation,” Miroshnik said.

  Tykkää

 30. Bidenin klaanin tekemiä valheellisiä hyökkäyksiä demokratiaa kohtaan ei tarvitse kaukaa etsiä:

  RT:n kommenteista. (Artikkeli Russia lashes out at US/UK ’war propaganda’
  The spokesperson for Moscow’s Foreign Ministry says London and Washington are breaking international law)

  (alla, eli samat ihmiset, jotka valehtelivat meille venäläisten osallisuudesta Trumpin vaalessa..
  valehtelevat meille nyt tässä nykyisessä huijauksessa… )

  Ihminen turtuu valheisiin. Suomessa tosin valhemedia pimittää kaiken tietämisen arvoisen, joten kansaa on helppo jymäyttää.

  Thomas Curran
  The COLLECTIVE allegations made by ALL Western Media (MSM) IS that despite over 100 days of alleged IMMINENT INVASION, now apparently Russian invasion of Ukraine could happen LITERALLY any moment now! ( YET AGAIN! ) .
  MSM rigidly echoing the false claims of the White House, is of course nothing new!.

  BUT DESPITE the fact, that the very same People of Dubious honesty, who constructed the Russian interference in the 2016 election Lie and the allegation that President Trump was President Putins man in the US, AND was only elected due to Russian interference and assistance, the Clinton HOAX!.

  These same Liars are creating the current HOAX!, in an effort to align all Americans behind the failed President Biden, in the hope that all President Biden’s failures are forgotten in the thick fog of war, or a likely war.

  Consider the fact that most of the same bunch WHO LIED about the so called Russian interference in the 2016 election, who assisted Hillary Clinton along with use of the false Steel dossier, to spread such absolute lies among Americans, WERE HELPED Greatly by this SAME Western MSM, to Do So!!.

  The LATEST is that Hillary Clinton has both committed AND gotten AWAY WITH, doing similar to that which President Nixon was both accused of, and removed as POTUS for! .

  Tuosta EU:n kaasubisnesestä piti laittaa muuta sananen ja linkki tänne vielä jos joku haluaa siihenkin paneutua. Siinä liikkuvat sellaiset rahat, että on melko selvää ettei Amerikan creepy-Joe malta pitää näppejään siitä erosta

  Zelensky, entinen näyttelijä varmaan osaa vielä muutaman näytöksen järjestää. Kyllä Donbassin kaltaiset pienet alueet ovat vain suupaloja Ukrainan kaasuoligarkeille. He pyörittävät Zelenskyä mennen tullen. Tunnetuin
  heistä on Ihor Kolomoisky.

  Americanthinker-sivustolta löytyy helppotajuinen artikkeli hauskalla nimellä
  An Elephant in the room on Biden and Burisma?

  Toinen helppo ja paljastava Thefederalist-lehden artikkeli Amerikan demokraattiperheenjäsenen epäiltyyn
  rahoitukseen. Ukrainian oligarch( Ihor Kolomoisky) paid 700000 to the husband of-a house judiciary committee democrat

  On syytä uskoa, että Ukrainan oligarkit voitelevat myös suomalaisia päättäjiä reipppaalla kädellä! Tai rahoittavat median toimittajia.

  Zelenskyltä on nyt, kumma kyllä, rahat loppu, kuten tuolla aiemmin joku totesi, ja hän on ihan julkisesti pyytänyt länttä vippaaman lisää. Saksalta pyysi useampaa miljardia. . on kurkku suorana jo lupaamassa tukea..
  Marinki jo lupaili tukea. Tuohon se ei jää vaan Ukraina on loputon suo.

  Tykkää

 31. tanaan-verkkostudio-live-aattoilta-vaitetyn-venajan-hyokkayksen-etulinjassa-15-2-2022-alk-klo-19, toimittaja kertoilee, että rauhallista on… tyyntä myrskyn edellä?

  Lukekaa täältä:

  militaryland — net (omien sanojen mukaan harrastajien lehti) (copyrighted)

  – British anti-tank weapons jaettu ”raja-vartioille”
  – 55th Artillery Brigade deployed near Crimea
  – 92nd Mechanized Brigade to defend Kharkiv Region (Myös SputnikNews uutisoi tästä)
  – Muita harjoittelivia joukkoja

  Tämä ei suinkaan tarkoita, että Venäjän armeija valmistelisi jotain vaan Ukrainan armeija. Suomalaisen toimittajan mukaan Venäjä on luvannut suojata/kostaa Ukrainan mahdolliset sotatoimet.(*)

  * Tämä on juuri se mitä Nato/USA haluaisi. Eskalaatiota, johon Venäjä sekaantuisi.

  Militaryland — net (ehkä brittisotilaiden ylläpitämä, ei varmuutta, tuskin disinformaatiota)

  Valitettavasti sota tekee sairaaksi. Korona on pientä siihen verrattuna. Donbassin alue tarvitsisi jo pysyvää rauhaa, eikä enää uutta eskalaatiota.

  Tykkää

 32. Rauhansopimus on punainen vaate USA: lle. Sota tai ”afganistalainen häviö” USA: lle ovat optiona.

  Miehitetyllä Saksalla, sillä miksi se muuten olisi miehitetty valtio,ei ole rauhansopimusta toisen maailmansodan liittouneiden kanssa.

  USA:n ja sen takana olevan NWO- globalistien intressien mukaista on estää niin Minskin rauhansopimus kuin Saksan rauhansopimus. Putin pyrkii Jalta II : lla saamaan rauhan aikaan Eurooppaan.

  NWO- globalistit ovat onnistuneet kurjistamaan Saksan talouden/ saksalaisyrityksiä niin että valtion verokertymäaukko suurenee suurenemistaan. Nordstream 2 on nimenomaan Saksalle elintärkeä. Suomessa kuluttajat maksavat sähköstä nyt vuodessa keskimäärin n. 13 senttiä/ks vuositasolla kun tuo luku Saksassa on n. 36 senttiä/ ks.

  USA ja Venäjä eivät ole edes ainoat suurvallat joiden intressissä Ukraina on. Kiina on myös taloudellisena kytköksenä mukana- Kiinan sanotaan käytännössä ”omistavan” Ukrainan.

  Tykkää

 33. Nyt näyttää sittenkin siltä,että Biden tiesi Donbassin iskusta etukäteen. Jennifer Rene Psaki kertoi kaasuiskusta etukäteen ja paljasti näin kortit valveutuneelle seuraajalle.
  USA lavasti Assadin syylliseksi Syyrian kaasuiskuihin. Heille on pikkujuttu suunnitella isku kemikaalitehtaisiin. Kyseessähän ovat valtavat kaasurahat.

  Pakotteet ovat valmiina, samoin Venäjän kaasulle on jo etsitty vaihtoehtoiset toimittajat.

  USA toistaa ”Venäjän hyökkäystä”, ehkä he kääntävät Donbassin sodan Venäjän hyökkäykseksi. Suuri yleisö ei erota Donbassia ja Ukrainaa toisistaan. Riittävästi toistamalla Ukrainan rajaa, Venäjän joukkoja, hyökkäystä, yms., suuri yleisö kääntyy jopa uskomaan, että Venäjä on hyökännyt Donbassiin.

  USA/UK myös poisti omat etyj-tarkkailijansa epäilyttävästi Donbassista juuri ennen iskua. Samalla he lennättivät oman valhemediansa paikalle rummuttamaan Venäjän hyökkäystä. Olisihan todellakin narratiiville vahingollista jos omat etyj-tarkkailijat kertoisivat piinallisen toisenlaista totuutta.

  ——-
  VM-lehti

  Ukrainan joukot suorittivat valehyökkäyksen – ”False Flag” -iskun tulittamalla päiväkotia Luganskissa

  ”Kyseessä on tyypillinen ”false flag” -valehyökkäyksen tapahtuma, jossa itse aiheutetusta tuhoisasta toiminnasta esitetään syylliseksi konfliktin vastapuoli,
  jota vastaan omia sotilaallisia toimia lietsotaan ja perustellaan.””
  ———————

  Mutta varsinainen pihvi tässä kai ovat Kemikaalitehtaat. Jos niitä pommittamimalla saadaan aikaiseksi riittävästi ihmisuhreja, se aiheuttaisi ehkä USA:n toivoman Venäjän puuttumisen sotaan ja pakotteille ei tarvitsisi enää etsiä muuta oikeutusta. Onneksi siviilien evakointi on jo aloitettu.
  Kemikaali-iskun ajankohta riippuu myös tuulen suunnasta ja voimakkuudesta.

  Eli varsinainen ”false flag” olisi kemikaalitehtaiden pommittaminen. USA on varmaan laskenut, että tämä aiheuttaisi Venäjän rientämisen apuun. (*)

  Koska on oletettavaa, että liittolaiset Valko-Venäjä ja Venäjä suunnittelevat yhteistä armeijaa ja Venäjän joukot Valko-Venäjän pyynnöstä pysyvät Valko-Venäjälle jopa vuosia, valhemedia toistelee yhtä kauan Venäjän uhkaa… tämä on natseilta opittu metodi.

  Biden saattaa jopa sanoa tänään, että Venäjän hyökkäys on alkanut.. mitäs minä sanoin…

  RT tiesi kertoa tälläistä:

  American mercenaries preparing ‘chemical weapon’ incident in east Ukraine, Russia claims (21 jolukuuta 2021)

  YLE näytti, kun Floridan kansalliskaartia evakuoitiin Ukrainasta tässä jokin päivä sitten. Ei ihme, että amerikkalaisilla on pelko perseessä.

  Kommentti:
  When the US kills Ukrainians/Russians in the Ukraine with fake chemical weapon attacks, Russia should park a few nuclear submarines off the US Coast and demand the US and it’s vassals are prosecuted.
  The US has committed the worst war atrocities on this planet but they have never had a war on their own soil.

  (*) Raukkamaista toimintaa todellakin. USA on tehnyt kammottavia sotarikoksia vuosien varrella.

  Suomen valhemedia on onnistunut pitämään piilossa miten Syyrian kaasuiskut todella tehtiin, eikä väki ymmärrä, että sellainen voisi olla edes mahdollista.

  Huomenna Nato-mestari toistelee Ykkösaamussa Venäjän aloittaneen falseflagin Ukrainassa. Yle on löytänyt höydyllisen propagandavälineen ohjelmiinsa. Ennen Hallaa ei päästetty Ylen tupaan ollenkaan, nyt Halla on uusi kuningas Ylen ykköspaikalla.

  Ylen sohvilla on aina oikea määrä sopivia mielipiteitä.

  Tykkää

 34. Vladimir Putin: ”THERE WILL BE NO WINNERS”

  Hyvin sanottu.

  It remains to be hoped that Russia will succeed in pushing the Western bosses of Ukraine to renounce this scenario in the Donbass, otherwise, as Vladimir Putin said during his press conference with Emmanuel Macron in Moscow, “there will be no winners”.

  Christelle Néant, Donbass Insider

  Tällänenkin vielä löytyi. Lisää lukemista. Ei oppi ojaan kaada:

  UKRAINE MOBILISES ITS ARMY AND SBU TO ATTACK DPR AND LPR AND INVOLVE RUSSIA IN THE DONBASS WAR
  11/02/2022

  Ja samasta lähteestä: (Donbass Insider)

  DONBASS – UKRAINE HEAVILY SHELLING DPR AND LPR, INJURING ONE CIVILIAN AND DAMAGING SEVERAL HOMES
  18/02/2022

  MTV heitti pahan vitsin: ”Tutkivan journalismin sivusto Bellingcat.. ”

  Sehän on fakenews saitti:

  strategic culture org 2020/10/31
  bellingcat-smears-opcw-whistleblower-journalists-with-false-letter-farcical-claims

  Bellingcat tries to bribe and threaten Russian journalists to obtain false testimony
  On July 3, 2020, the RIAFAN agency published an article in which it accused Bellingcat of attempting to bribe and threaten several Russian journalists to provide false testimony about the famous troll factory in St. Petersbur

  DONBASS INSIDER
  NEWS AND ANALYTICS FROM DONBASS

  Bellingcat scams a witness who saw fighter jets at the time of the MH17 crash

  Veteranstoday: /2021/07/28

  Anatomy of a NATO troll: Eliot Higgins of Bellingcat

  Eric Van de Beek:
  MH17 Trial: Bellingcat Discredits Defence Team and Witnesses

  The Grayzone
  US govt-sponsored website Bellingcat disrupts MH17 trial in Netherlands
  ERIC VAN DE BEEK·JANUARY 2, 2021

  MTV:Marin: EU valmis vastaamaan ripeästi, jo Venäjä laajentaa sotatoimiaan

  Mitähän sotatoimia Marin tarkoitti?

  Stoltenberg Naton päämajassa: Lisääntyy, lisääntyy, no ny ne on prkele täällä… Valko-Venäjältä on yllättävän
  lyhyt matka Naton päämajaan. Venäjän armeija on tuhat kertaa tehokkaampi ja vahvempi kuin NL:n.

  Miten suomalainen toimittaja selvittää helposti onko vihollinen Ukrainassa rajan takana

  Ostaa kaupasta kaukoputken, siihen kamerapuhelimeen sopivan adapterin. Vuokraa auton ja ajaa
  rajalle, kiipeää korkealle kukkulalle. Jos pääsit Kiovasta rajalle asti, voit rentoutua, katsella maisemia ja ottaa kuvia linnuista. Voit olla varma ettei vihollista ole mailla eikä halmeilla.

  Bidenin hybridi-isku oli tehokas. Toistetaan hyökkäystä ja rajajoukkoja niin kauan kunnes ihmiset uskovat.
  Hybridi-iskun päämäärä saavutettiin: EU:n hätaapupaketti lähti nopeasti eteenpäin, aseita virtasi Ukrainalle, joukkoja Nato-maihin, pakotteet valmistuivat ja Venäjä on syyllistetty valmiiksi kaikin mahdollisin tavoin.

  Zelensky olisi voinut nimetä kansallisen yhtenäisyyden päivän toisinkin. Kansallisen voitonjaon päiväksi tai
  saaliinjakopäiväksi. 1,2 mrd vilahti taskuihin ja Donbassin sota lähti heti käyntiin.

  Näin jokainen EU:lainen on osallisena rahoittamassa Donbassin sotaa. Marin ja Tuppurainen vähän isommalla osuudelle kuin monet muut.

  Tykkää

 35. Hyviä ja osuvia kommentteja täällä: ”Ennen Hallaa ei päästetty Ylen tupaan ollenkaan, nyt Halla on uusi kuningas Ylen ykköspaikalla.” Joko natopersut putoo alle 5%-puolueeksi seuraavissa vaaleissa, toivottavasti. (Joskus heitäkin äänestäneenä, vaan ei ikinä enään)

  ”Zelensky olisi voinut nimetä kansallisen yhtenäisyyden päivän toisinkin. Kansallisen voitonjaon päiväksi tai
  saaliinjakopäiväksi. 1,2 mrd vilahti taskuihin ja Donbassin sota lähti heti käyntiin.” 1,2 miljardia vaan on aika pieni summa sotaleikkeihin, eikä onneksi riitä kuin hetkeksi, ja rahat ennenpitkää päätyvät varmaankin sylttytehtaalle Lontooseen ja Pentagoniin. Ikävä vaan ottaa veronmaksajana mukaan tuohonkin saastaan.

  Ite oon tullut nyt aikojen saatossa siihen tulokseen, että länsi-”demokratia”/wef/ja mitä kaikkea instansseja tuohon nyt sitten kuuluukaan, ei aja eteenpäin niinkään taloudelliset intressit, vaan silkka pahuus ja itsetuhoisuus. Toiselta varastaminen on vaan bonuksena siinä sopassa. Se antaa vähän lisää näkökulmaa tuohon asiaan, ja selittää miksi oman maan kansalaisetkin voidaan murhata silmää räpäyttämättä, ja lapsia unohtamatta, täysin tietoisena ja omien tekojen vaikutuksetkin ymmärtäen.

  Tykkää

 36. Venäjä evakuoi parhaillaan siviiliväestöä Itä- Ukrainasta Venäjän puolelle, näytettiin eilen mvlehden videolla.

  CIA on kuskannut lukuisilla lennoilla USA: han Yhdysvaltain kansalaisia ( kuulemma väliaikaisesti , joiden mukana lähti myös joukko ukrainalaisia oligarkkeja. Samoilla lennoilla sanotaan lähteneen myös Selenskyjin hallituksen ministerit pois Ukrainasta. Selenskyj uhkaa heitä sanktioilla elleivät ( heti) palaa takaisin.

  Kaikesta tuosta saa kyllä kuvan siitä että kun Ukrainan yhteydessä puhutaan annektiosta (haltuunotosta), niin USA: han on annektoinut Ukrainan. Venäjä sentään kysyi kansanäänestyksellä, haluavatko Krimin asukkaat liittyä Venäjään.

  Suomi ei ole puolueeton. Venäjä antaa humanitaarista apua siviiliväestön poisviemiseksi kemiallisen sodan uhan
  tieltä kun taas Suomi tukee taloudellisesti sotilaallista hyökkäystä eikä edes halua rauhaa Eurooppaan.

  Yle esittää tekopyhästi ETYJ: n suurta merkitystä. ETYJ: llä ei ole mitään merkitystä, koska se on yhtä kuin siihen kuuluva USA.- Se siitä Kanervan ja Stubbin uskottavuudesta.

  Putinin vaade siitä että USA: n joukkojen = Naton on lähdettävä Euroopasta on Euroopan rauhan kannalta oleellista, mutta tietenkin globalistien NWO: n vastainen.

  Tykkää

 37. Suomessa suomalaisten kannattaa unohtaa Ylen propaganda ja lukea tämä juttu kerran kunnolla ja miettiä mitä siinä sanotaan. (KAIKKI SUOMALAISET LUKEKAA KERRAN)

  Sitä on vaikea löytää informaatiotulvasta, mutta se auttaa selvittämään missä nyt mennään. Ylen puhuvat päät puhuvat puuta heinää ja sekoittavat vain asioita. Linkkejä ei tähän nyt saa mutta pistäkää seuraava otsikko hakukoneeseen, ja heräätte parempaan maailmaan.

  RT com (Russia Today)

  Here’s what Russia told US and NATO after its proposals were rejected (Otsikko on harhaanjohtava toki)

  PÄÄKOHDAT TÄSSÄ

  1. Russia has no plans to invade Ukraine, Moscow says
  Moscow insists that there is no “Russian invasion” of Ukraine, nor are there any plans for one.

  2. Moscow says Crimea case ‘closed’

  Russia did not “occupy” Ukrainian territory in 2014, the MFA insisted, arguing that “the loss of territorial integrity by the Ukrainian government is the result of internal processes in that country,” and, specifically, pointing to the coup d’etat backed by the US and its allies, “whose perpetrators embarked on building a nationalist state infringing on the rights of
  ethnic Russians and Russian-speaking people, as well as other nationalities.”

  3. US must withdraw from Russian borders, Moscow insists

  Russia has “no forces on the territory of Ukraine,” the MFA said in the document, adding that the deployments of troops within Russia’s own territory “do not and cannot concern the fundamental interests of the United States.” By contrast, Russia said, the US and its NATO allies have expanded their military infrastructure eastward, violating both the 1990 Treaty on Conventional Forces in Europe (CFE) and the 1997
  Founding Act on Mutual Relations, Cooperation and Security between Russia and NATO.

  4. Russia says NATO’s ‘open doors’ policy violates security

  While the US remains committed to NATO’s policy of “open doors” – not ruling out admission of any country that applies to the alliance – Moscow noted that this violates the commitments NATO made in June 1991, to not endanger legitimate interests of
  other states or create new lines of division in Europe.

  7. Violation of ‘red lines’ may lead to ‘military-technical’ response – Moscow

  Tarkoitetaan ehkä ohjusten viemistä Venezuelaan, Kuubaan tms… joukkojen siirtoa sinne…

  Lukekaa itse ja tehkää omat päätelmänne. Aina kun teille joku yrittää vakuuttaa että se disinformaatiota tai hybridivaikuttamista tai tms. kysykää mikä tarkkaan ottaen. Maailma on täynnää uhkaa, hyökkäyksiä ja disinformaatiota. Kysykää Yleltä aina mikä tarkkaan ottaen on disinformaatiota. He ovat sen alan ammattilaisia.:-)

  Ja täss hiukan siitä Ukrainan toisesta puolesta. Kaikki ei ole niin mukaava kuin miltä näyttää jos Perussuomalaisten Ukraina-videoita katselee:

  Halla-ahon aseet voisivat päätyä hyvinkin heidän käsiin.

  The Sun
  co UK .

  ALL OUT WAR Ukraine’s Neo-Nazi militia preparing to ‘fight to the death’ in Russia war with guerrilla forces & ‘Mad Max’ tanks

  by Anthony Blair
  15:00, 26 Jan 2022 Updated: 15:01, 26 Jan 2022

  Tuo on sitä kuuluisaa Azovin bataljoonaa, mutta sitähän ei mainita Suomen mediassa. Siksi sen täytyy olla disinformaatiota.

  Tykkää

 38. Jälleen kerran ovat siviilit sodan jaloissa: Millään kristillisellä etiikalla tätä ei voi perustella. Naton pitäisi olla maailman mahtavin sotilasliitto, mutta ei se ainakaan ole pystynyt estämään tätä sotaa tai halunnut. 8 vuotta eriasteista sotaa. Voimalaitoksia, kaasuputkia, sairaaloita, lentokenttiä, vesilaitoksia pommitettu, tuhottu

  SputnikNews: 2 tuntia sitten
  Thousands of Women & Children Flee to Russia as Tensions Flare in Donbass – Photo, Video

  MTV raportoi miljoonan olevan ilman vettä Donetskissa, viitaten Punaisen Ristin tietoihin. PR on auttanut monia ihmisiä kotien kunnostuksessa ja vesihuollon parantamiseksi pommitusten jäljiltä.

  Redcross org

  Ukraine: How the Red Cross is Helping

  Assistance Provided

  In the last 12 months, the ICRC supported communities on both sides of the line of contact:

  Around 35,000 people received solid fuel or cash assistance to help heat their houses this winter.

  Around 37,000 people along the line of contact were supported with food and hygiene items.

  Over 50 hospitals and 60 primary healthcare facilities on both sides of the line of contact received medical
  equipment to cope with the COVID-19 pandemic and emergency preparedness.

  Water stations on either side of the line have been repaired, providing water to around 872,000 people.

  Over 22,000 people increased their knowledge of mine risks during educational sessions and thousands of mine warning signs were donated to mark hazardous areas.

  Around 5,600 households received support to repair their damaged homes

  Ja melkein kaikki tuo työ valuu jälleen hukkaan, kun pommitukset ovat alkaneet uudestaan. Olympialaiset ovat ohitse! Kuka siellä oikein hyökkäsi?? Tiedustelupalvelujen tärkein tehtävät on syyttää muita, luoda savuverho toiminnnalle. (fog of war) Joskus myös kutsuttu Fogh of Wariksi, entisen Naton pääsihterin mukaan.

  Suomessakin monet luulevat venäläisten jostakin kumman syystä haluavan Ukrainan. Natoa he eivät sinne halua, ja onhan se tärkeä strategisesti, mutta muutoin : (Pari kommenttia selvittävät asiaa:

  steve j gliksman • 4 hours ago
  Just let Russia take Ukraine back so we can all live in peace.

  Елена Лебедева steve j gliksman • 3 hours ago
  You won’t believe it, but Russia doesn’t need the current Ukraine.
  For 30 years,Ukraine turned into a Nazi state, with all the attributes
  – torchlight processions in Kiev and other cities, the non-jurisdiction of those who profess Nazism,
  celebrations of the founding dates of the Ukrainian Waffen SS division ”Galicia”, sabotage battalions
  ”Nachtigal” and ”Roland”, the Ukrainian Insurgent Army (UPA) and Organizations of Ukrainian Nationalists.
  None of those Bandera members who burned people alive in the House of Trade Unions in Odessa were punished.
  Bandera and Shukhevych are officially recognized as heroes of Ukraine. Bandera’s birthday is a public holiday
  that is celebrated throughout the country. By the way, Ukrainians have adopted the slogan of Nazi Germany.
  They only replaced the word Germany with the word Ukraine. This slogan sounds like this:
  Ukraine is above all. About Zelensky. How the clown became king. Oh, wrong.
  The clown became the whole President of Ukraine. youtu—be—–/H5ANCC5CowU

  Tykkää

 39. Mielenkiintoista nähdä, muuttuuko Amerikan Jokerin, Bidenin ääni kellossa huomenna, vähemmän sotaa lietsovaksi. NYT, NEW YORK TIMES julkaisi seuraavan jutun, joka on levinnyt aika laajalle.

  ”Many fleeing to Russia from eastern Ukraine blame Kyiv for the intensifying conflict”.

  Sen voi lukea helposti pienemmästä julkaisusta nimeltä dnyuz.
  Artikkelista ymmärtää ehkä pienemmilläkin tiedoilla, että ihmiset pakenevat nimenomaan Ukrainan aggressiota, eikä Venäjän. Bidenin on vaikeampi jatkaa propagandaa.

  Tosin Ukrainassa voi tapahtua ihan mitä tahansa. Amerikan Jokerilla luulisi olevan vielä monta ässää hihassaan. Niin kumman paljon hän on sotaa lietsonut. Omat S-300 ohjukset voivat vaikka vahingossa törmätä Kiovaan.
  Pakotteitahan tässä jahdataan, eikä mitään muuta. Zelensky on Bidenin palkkasoturi.

  Saks. ohjaaja Mark Bartalmai kuvasi filmin Ukrainian Agony, salattu sota kansan armeijan puolella. Sen löytää Vimeosta maksullisena ja hive blog ukraine nuoviso /ukrainian-agony-the-concealed war-full-movie-english maksuttomana
  Ukrainian Agony – The concealed war (english) Mark Bartalmai

  Kiireisemmälle kohdasta 25 min, ja 1:09 eteenpäin, enemmän asiaa. Filmin loppu tarjoaa yllättäviä motiiveja konfliktiin. Samalla se ehkä toimii jonkinlaisena todisteena viimeiseen kiistaan genocide-keskustelun pohjaksi.
  Bartalmai saapui alueelle MH1- koneen turma-aikaan heinäkuussa 2014, ja sitäkin käsitellään filmissä.

  Heittäisin tän pyörimään jokaiseen suomalaiseen peruskouluun sodanvastaisena opetusmateriaalina.

  Tykkää

 40. Presidentti Niinistön olisi kannattanut jättää mainitsematta Suomen Talvisotaa verratessaan sitä ja Ukrainan tilannetta sillä Raatteen tiellä tuhoutui käytännössä kokonaan ukrainalainen 44.divisoona. Todelliset Neuvostoliiton tappiot olivat ainakin 14.000 kaatunutta, mahdollisesti jopa 23.000, joten ukrainalaiset eivät olleet erittäin hyviä talvitaisteluun kykeneviä sotilaita.

  Naton laajenemisen estäminen entisiin Varsovan liiton maihin päätettin jo 1990-91 Gorbatsovin ja Bushin neuvotteluissa, mutta dokumentteja ei ole tehdyistä päätöksistä olemassa, paitsi Der Spiegelin paljastettua 18.2.2022, että Bostonin yliopiston tutkija oli saanut käsiinsä Britannian ulkoministeriön muistion USA:n, Britannian ja Ranskan ulkoministerien välisestä neuvottelusta 6.3.1991, missä sovitaan Helmut Kohlin edustajien kanssa, että Nato ei laajene Oder-Neisse linjan yli. Asian on vahvistanut tunnettu Kohlin ajan politiikko Willy Wimmer.

  Joe Bidenin jatkuvat vakuuttelut Venäjän hyökkäyksen alkamishetkestä ovat jo osoittautuneet pahasti virheellisiksi, joten odotellaan koska jälleen suomalaiset ”huippuasiantuntijat” analysoivat Putinin toimia!

  Kiitos kaikille kommentoijille asiantuntevista ja laajoista viesteistä!

  Runo K. Kurko

  Tykkää

  • suomalaiset ”huippuasiantuntijat”,mediat+poliitikot näyttää JÄLLEEN unohtavan,kuinka vakuuttavia ”todisteita” länsimaat pystyy esittää…ja kykenee valehtelemaan häikäilemättä.
   odotellaan josko pian kuullaan joukkotuhoaseista itä-ukrainassa,tai joku georgialaisen suurlähettilään tytär kohta kertoo kuinka keskosia heitellään lattialle,tai yk:ssa esitellään putkiloita…
   media paukutus muutenkin muistuttaa irakin sodan aikoja,ja syyrian tapaan mitä vaan voidaan tehdä,ja kaikessa syyllinen venäjä,jo ennakkoon

   Tykkää

 41. Venäjän turvallisuusneuvoston kokous teki tänään 21.2.2022 päätöksen Donbass- tasavaltojen tunnustamisesta.

  Mitenkähän Länsi tähän reagoi?

  Tykkää

  • länsi tietenkin tuomitsee tunnustuksen olevan kaikkia sääntöjä ja sopimuksia vastaan,ja muutenkin tuomitaan…toisin kuin vaikka lännen hajottamassa jugoslaviassa,kun etniset ryhmät eroteltiin,jolloin kaikki keinot oli hyväksyttyjä ja sallittuja.
   tosin sillon oli kaikki mediakampanja demonisoimisineen ja propaganda juuri toisin päin

   Tykkää

 42. 1)Länsi ei itse halunnut Minsk 2 rauhansopimuksen täytäntöönpanoa eikä Ukraina tainnut edes allekirjoittaa sopimusta.

  2) Ukraina ei ole myöskään EU- eikä Naton jäsen, vaikka Suomenkin verorahoja siirretään Ukrainaan.

  3) Koko EU ja Ukraina ovat nyt vielä USA: n talutusnuorassa. Nuora vain saattaa millä hetkellä hyvänsä katketa. Mielikuvaa vakaasta Lännestä pyritään nyt ylläpitämään sanktionarratiivilla.
  Väitetään että USA ei halua/kykene aloittamaan sotaa Ukrainassa, koska se automaattisesti johtaisi FED: in konkurssiin. Benjamin Fulford puhuu nimittäin Rotschildien ja Rockefellereiden konkurssista.

  4) Meneillään olevassa sodassa ei ole voittajia ! (Putin)

  5) Suuren yleisön Suomessa olisi nyt hyvä saada tietoonsa, mikä EU oikein on, kenen perustama ja mihin tarkoitukseen .

  -CIA ,Vatikaani, katolilainen Jesuiittaveljeskunta( van Rompey: ”olemme kaikki jesuiittoja”, Barroso, Draghi, Juncker jne..) jne…

  -ketä ( tai mitä pahaa) Suomen MEPIT todellisuudessa palvelevat ?

  6) Fiat-rahasysteemi romahdus lienee lähellä. USA: sta vaikutukset tulevat koskettamaan kaikkia G7- maita,sanotaan.

  Tykkää

 43. Suuri kysymysmerkki, mikä liittyy Ukrainaan ja Venäjään. Pitääkö netissä ollut tieto paikkansa eikä siitä saa esimerkiksi ukrainalaisissa medioissa kirjoittaa tai puhua.

  Ukraina ei olisi jättänyt YK : lle vuoden 1991 jälkeen minkäänlaista anomusta rajojensa vahvistamiseksi. Tämä tarkoittaisi ettei Ukrainan valtiota ole olemassa. EU on kyllä luvannut auttaa Ukrainaa tekemän anomuksen, mutta se vaatisi kaikkien Ukrainan rajanaapuereiden suostumuksen. Venäjä ei kuitenkaan halua sellaista sopimusta. Putinin Donbassin itsenäiseksi julistamiselle ei kukaan voi tehdä mitään ja Venäjä voi siis ottaa haltuunsa laillisesti myös koko ” Ukrainan”,

  Tästäkö siis on kysymys,eli ettei Länsi voi tehdä mitään ja Putin toimisi täysin kansainvälisten sopimusten ja kansainoikeuden mukaisesti.

  Niinistön esiintyminen ” kilttinä” Muenchenin turvallisuuskonferenssissa viittaa myös tähän.

  Tykkää

  • Ukrainalla taitaa olla nyt ongelma: sitä ei tosissaan taida haluta kukaan. Ei USA, ei EU eikä Venäjäkään. Ukrainan korruptiohimmelin pyöritys maksaa tällä hetkellä miljardin päivässä (Zelenskyn mukaan). Kellä siihen olisi oikein varaakaan?

   Tykkää

 44. ”1)Länsi ei itse halunnut Minsk 2 rauhansopimuksen täytäntöönpanoa eikä Ukraina tainnut edes allekirjoittaa sopimusta.”

  Ukrainan parlamentti ei ole sitä ratifioinut. Se on kuitenkin tietääkseni Yk:ssa hyväksytty. Sen myös melkoisella varmuudella allekirjoittivat sen laatijat & aktiivit tai heidän alaisuudessa toimivat. (eli Putin neuvotteli ”terroristien puolesta, koska Poroshenko ei halunnut ”terroristeja” neuvottelupöytään. Merkel ja Hollande olivat myös neuvottelemassa tai takuumiehinä.)

  Pitin vähä laittaa muuta asiaa, mutta koska kuitenkin elämme hektisiä aikoja ja on syytä epäillä aika monia väitteitä Ukrainaan liittyen valheeksi ja tulevia pakotteita voi niiden rajuuden takia ehkä luonnehtia rikokseksi suomalaisuutta vastaan ja jos valheet ovat tarpeeksi suuria niin rikokseksi ihmisyyttä vastaan.

  Oikein mistään ei ole varmuutta. Venäjän joukkojen mahdollinen siirto Donbassin alueelle ei riitä pakotteisiin, etenkään sellaisiin pakotteisiin, jotka uhkaavat suomalaisten taloutta. Sanna Marin ja eduskunta haluavat rankaista Pyhäjokea.

  Pakotteita ei pitäisi hyväksyä ennenkuin tietyt asiat on selvitetty. Erikoista, että pakotteista päättää ilmeisesti hyvin pieni piiri suljetuin ovin. Tahtoo sanoa Von der Leyen, Biden, jne.

  Nyt olisi tärkeää vaatia YLE-Kurosta selvittämään tämä tapahtuma:

  VM-lehti

  Ukrainan joukot suorittivat valehyökkäyksen – ”False Flag” -iskun tulittamalla päiväkotia Luganskissa

  ”Kyseessä on tyypillinen ”false flag” -valehyökkäyksen tapahtuma, jossa itse aiheutetusta tuhoisasta toiminnasta esitetään syylliseksi konfliktin vastapuoli,
  jota vastaan omia sotilaallisia toimia lietsotaan ja perustellaan.””

  Dianna
  Gillespie

  What the hell are you smoking? Kiev nazis are killing their own people. Look at the kindergarten classroom, if Russia bombed it, it would have been hit from the Russian side. What do you think Putin shot a missile and
  it went around the school and blew a hole in the other side?

  ———————

  Kuroselle pitäisi heittää tekstiviesti, että selvittää tämän ja lisäksi mitä mieltä hän on kuka aloitti nykyisen kahakan. Kuronen voisi aktivoitu ns journalistina. Valtamedia tahallisesti heittää ilmaan vääriä syytöksiä

  ”Alan Watson@DietHeartNews·Jan 26 CNN – POLITICO – Network News:
  ”Russian troops are amassing on the Ukraine border.”

  This image, offered as evidence of the imminent invasion, is of a base established in 2016 in Yelnya, #Russia,
  150 miles from the Ukrainian border…

  2) This image is a fake evidence

  Amerikkalaiset ovat jo alkaneet tuttuun tapaansa väärentämään todisteita.”

  Tästäkään ei ole täyttä varmuutta. Tämäkin pitäisi varmistaa. Ja samalla muutama muu satelliittikuva…

  Ylen mukaan ”kuvia” löytyy Venäjän tankeista Ukrainan rajoilta. Ilmeisesti tarkoitettiin Valko-Venäjän ja Ukrainan rajaa. Kuronen ei ole ajanut rajalle ja ottanut kuvia näistä tankeista.

  Myöskään Ukrainan armeija ei ole lennättänyt lennokkeja tai helikopterilentojen avulla kuvannut ”näitä tankkeja”. Muistakaa myös ettei Ukraina ole ainakaan Ylen uutisissa esittänyt vakuuttavia todisteita oikein mistään. Ei koskan 8 vuotisen sodan aikana.

  Myös lisäksi monet ovat ymmärtäneet ettei Ylen toimittaja saa vierailla Donbassin alueella.
  Mutta tämä ei nyt pitänytkään paikkaa vaan Ylen toimittaja teki muitta mutkitta jutun Donbassissa.
  Eli onko Yle valehdellut meille tästä? Yle ei ole ilmeisesti aiemmin maininnut, että Donbassissa on OSCE:n toimisto.
  Erittäin tärkeä tarkkailijoiden tukikohta siis. Eli äärimmäisen tärkeää tietoa on pimitetty pitkään.
  (se oli tuolta mistä USA/UK veti tarkkailijansa kummasti pois, vaikka niitä ”hyökkäyksen” takia olisi pitänyt lisätä.)

  Nyt me joudumme pakotteiden maksumiehiksi vaikkei ole oikeastaan sellaista rikosta(rikosta ihmisyyttä vastaan, sotarikoksia), jonka vuoksi pakotteita pitäisi vaatia. Etenkin jos kyseessä on sittenkin Donbassin alueen ihmisten puolustaminen Ukrainan toimilta.

  Kannattaa pitää samalla mielessä minkälaisia sotia ja miehityksiä USA on tehnyt. Irakin sota väärennetyin todistein. Pommituksia, jne.
  Missä pakotteet? Kansainvälinen oikeus ei voi olla oikein erilainen eri osapuolille.

  Myös puheet sotarikoksista Donbassin alueella ovat tutkimatta:
  Russia Opens Criminal Case After Discovery of Mass Graves of Civilians in Donbass

  Tämä koskee pommituksia joskus 2014-2015. On jopa epäilty, että Ukraina käytti jopa ballistisia ohjuksia
  aiemmin, kun sota oli pahimmillaan. Kyse yllä on siis tapauksista, jossa epäilläään usean siviilin jääneen pommituksen kohteeksi ja mädäntyneitä ruumiita on kaivettu hautautuneina. (mitään varmuutta ei ole tästäkään)

  Kuitenkin kansainväliset lehdet ovat julkaisseet kuvia mm. Donetskin uudehkosta lentäkentästä, joka on nykyään täysin raunioina. Pommitukset rakennuksia kohtaan ovat olleet todella agressiivisiä!!! Miksi??
  Onko tämä konflikti oikeasti maailman julmin kaikin tavoin?

  Russia Opens Criminal Case After Discovery of Mass Graves of Civilians in Donbass

  ”A criminal case was initiated on the discovery of mass graves of civilians in the territory of Donbass … under part 1 of article 356 of the Russian Criminal Code — ill-treatment of the civilian population, the use of means and methods in an armed conflict
  prohibited by an international treaty”, the statement says.

  ”The remains of at least 295 civilians who died as a result of indiscriminate shelling by Ukrainian armed forces in 2014 were exhumed from them. It is already known that among the remains
  there are bodies of women of different ages”, the statement says

  Pakotteet vasta kun mahdolliset sotarikokset/sodanaloittajat on selvitetty ja toimiiko Venäjä Donbassin auttajana oikeasti? ((evakoinnit, jne)

  On mahdollista, että Sanna Marin, Von der Leyn, ja muutama muu poliitikko syytää vahvaa pajunköyttä!!!

  Tykkää

  • Kyllä Ukrainan joukot ampuivat Tochka-U ballistisia ohjuksia kapinallisalueille. Kokonaismäärää en muista, mutta erityisesti on jäänyt mieleen kemiantehtaaseen ammuttu ohjus.

   Tykkää

 45. Ylen Ukrainauutisointi on samaa tasoa kuin koronauutisointi. Hoetaan pitkiä listoja historiallisia seikkoja Ukrainan kriisistä, jotka on sovitettu yhteen nato-mielisten narratiivin kanssa. Edes kommenttipalstalle ei saa läpi juuri mitään, jossa vanhoja tapahtumakulkuja tai kriisin arvostelua. Ite kuitenkin seurasin sodan alkua Minsk II:een asti ja vähän kauemminkin suunnilleen 18 tuntia vuorokaudessa ja tiedän missä järjestyksessä tapahtumat meni.

  Ukraina lähetti armeijan ja oligarkkien vapaaehtoispatalioonia ampumaan omia kansalaisiaan 2014. Ampuminen on jatkunut 8 vuotta ilman, että toiminta olisi haitannut ketään länsimaista poliitikkoa. Hengen ja terveyden suojelemiseksi rauhanturvaajat olisi pitänyt lähettää alueelle jo vuosia sitten. Äärimmäisen tekopyhää tuomita ja asettaa pakotteita nyt, kun joku vihdoin yrittää saada ampumisen loppumaan.

  Suomen poliitikkojen lausunnoista näkee, että henkilökohtaiset tiedot rajotuu jonkun nato-pissiksen laatimiin powerpoint esityksiin. Kaksois-stanardit on räikeitä ja asenne äärirasistinen.

  Tykkää

 46. Kuronen näyttäytyy valitettavasti nyt samanlaisena kuin , oliko se Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen, jolta luottamus meni ( yksipuolinen tiedotus) ja hän sitten väistyi.

  Suomessa ei edes kysytä, pitääkö paikkansa ettei Ukrainaa valtiona ole,koska sillä ei ole vuoden 1991 vuoden jälkeen rajasopimusta Venäjän kanssa.

  Kyllä tuohon kysymykseen saadaan vielä vastaus. Putin esittää nyt myös ettei Kasastanin valtiotakaan ole.
  Putinin sanomiset / kysymykset ovat oleellisia, ei se mitä Länsi sanoo.

  Kuinkahan kauan aikaa kuluisi siihen että Putin on palauttanut Venäjän Neuvostoliitoksi? Mutta mihin Putin tarvitsee NL, lääniähän Venäjällä on?

  Tykkää

  • Oli näiden rajasopimusten puutteesta juttuja jo tuolloin 2014. Ei Ukrainan ja Venäjän välistä rajaa ollut edes merkitty maastoon tuolloin ja paikalliset kulki rajan yli mistä vaan. Ei se rajadokumentin puute kuitenkaan lakkauta valtiota ’ei enenkään maaksi’. Lukemani mikaan esim. Israel ei ole määritellyt rajojaan.

   Tykkää

   • Puuttuvista rajasopimuksesta puhuivat ehkä juuri ”totuudenpuhujat” vahingossa. Länsi ( deep state) tekee ihan
    mitä tahansa NWO: n läpiviemiseksi.

    Hyvä kun viittasit Israeliin, koska Israel olisi/ on tällöin myös keinotekoinen valtiokonstruktio eikä suvereeni maa. Niitähän nimitetään myös (valtio)simulaatioiksi.

    Ajatellaanpa että Suomella ja Venäjällä ei olisi vahvistettua rajasopimusta, niin tällöin kuuluisimme Venäjään!

    Tällainen simulaatio tai keinotekoinen valtiokonstruktio on myös BRD (Bundesrepublik Deutschland). Tämä perustuu siihen, että Saksalla ei ole rauhansopimusta toisen maailmansodan liittoutuneiden ( ei ainakaan NL: n kanssa)Potsdamin sopimuksessa taitaa olla jotakin puuttuvasta rajasopimuksesta/-sopimuksista.

    Kiinan roolia valtamedioissa tulkitaan Lännen omien intressien mukaisesti.

    Mitenkähän kauan tämä Lännen narratiivi mahtaa pysyä koossa?

    Ukrainassa on luultavasti melko joukko paramilitäärisiä ” natsi” ym. rosvojoukkoja ( asow, isis). Heitä rahoittavat niin USA kuin EU: kin.

    Tykkää

 47. ”Ite kuitenkin seurasin sodan alkua Minsk II:een asti ja ”vähän kauemminkin suunnilleen 18 tuntia vuorokaudessa ja tiedän missä järjestyksessä tapahtumat meni.”

  Oho, tuo on aika hyvin. Hienoa. Nyt pitäisi vaan löytää Kurosen numero ja soittaa tai heittää viestillä, että käy filmaamassa ”Venäjän tankit” ja tuon lastentarhan. Yle antaaa jatkuvasti ymmärtää, että pienet sivustot vain trollaavat. Nyt heillä olisi mahdollista tehdä ekaa kertaa Ukrainasta kunnollista tutkivaa journalismiä ja ehkä osua oikeaan. Tuo lastentarha on Ukrainan puolella, joten sinne pitäisi olla pääsy.

  Kun nyt voidaan todeta, että Valko-Venäjän ja Ukrainan välisillä teillä ei ole (99%) varmuudella panssari-esteitä, Ukrainan panssareita, eikä niitä ole suljettu, lisäksi Ukraina ei ole kuvannut helikopterista tai lennokeilla Venäjän sotavoimia 8 vuoden aikana, niin Venäjän joukot ovat olleet vain tyhjää puhetta tähän asti.

  Biden on lennättänyt valtamedian valehtelijat Ukrainaan. He ovat kuvanneet mielenosoituksia, eivät Venäjän tankkeja, eivätkä sotaan valmistuvaa Ukrainaa. Ts. Ukrainaa joka lähettäisi sotilaita, tankkeja yms. Valko-Venäjän rajalle. Jos Venäjän tankit olisivat Valko-Venäjän kautta uhkaavasti lähestyneet niin siellä olisi ollut täysi tohina päällä.

  Tilanne on tietysti vakava, etenkin siellä Donbassin sota-alueella. Edelleenkin 8 vuoden jälkeen ei mitään luotettavaa lähdettä. OSCE ORG toki julkaisee tulitaukorikkomuksista listaa. YK:n alaisten organisaatioiden kautta voisi saada tietoa ja Punaisen Ristin kautta.

  Valtamedia on tahallaan pimittänyt tietoa tästä sodasta. Sillä on ollut oma narratiivi. On mahdollissta, että suuriakin sotarikoksia on näin media peitellyt. Ukrainaa on käsitelty silkkihansikkain ja kaikki syy on vieritetty näiden ns kapinallisten ja Venäjän niskaan. Se ei ole mitään oikeata journalismia vaan korruptio-journalismia.

  Suomen media on ehkä ollut kaikkein pahin peittelemään tapahtumia. Saksassa on myös vahvaa Ukrainan suosimista ja Syyrian tapahtumia peittelivät aitoon kansallissosialismi-tyyliin.

  ”Ukraina lähetti armeijan ja oligarkkien vapaaehtoispatalioonia ampumaan omia kansalaisiaan 2014. Ampuminen on jatkunut 8 vuotta ilman, että toiminta olisi haitannut ketään länsimaista poliitikkoa”

  Ilmeisesti juuri näin. Näiden peittely on sotarikos. Se on sotaa, josta ei kerrota juuri mitään.

  ”Putinin vaade siitä että USA: n joukkojen = Naton on lähdettävä Euroopasta on Euroopan rauhan ”

  Jossakin mediassa Venäjä tai muu taho on esittäny väitteitä siitä, että USA tai heihin liittyvä taho olisi tuonut kemiallisia aseita Ukrainaan. Siitä ilmeisesti johtuu tämä viiimeisin venäläisten ärtymys. Leikin aika on loppunut
  No more games näiden hullujen kanssa:

  HILLARY CLINTON ORDERED + AUTHORIZED + SUPPLIED THE WMDs (NERVE GAS FROM LIBYA) USED ON SYRIAN CHILDREN AND OTHER INNOCENT CIVILIANS — SAYS PULITZER WINNER SEYMOUR HERSH
  June 5, 2016 by concisepolitics

  Ylläolevan vuoksi HC hävisi Trumpille.

  Tuohon käytettiin usean maan tiedustelupalveluita, mm. Turkin. Turkki on nyt Ukrainan liittolainen. Heillä on ”vapaakauppasopimus” ja Turkki on toimittanut lennokkeja Ukrainalle. Turkin tiedustelupalvelu oli mukana järjestämässä Libyan sariini-kaasua Syyrian kapinallisille. Ukrainassa on kuten uutisista on saanut lukea Naton joukkoja. Siellä on ollut Floridan kansalliskaartia ja CIA. Myös ilmeisesti US. Merijalkaväkeä. (Marine corps)

  ”FACT: Multiple independent reports independently confirmed that Gaddafi of Libya possessed stockpiles of SARIN GAS COMPONENTS.”

  Tuolta Mossad, CIA, MI6, Turkin tiedustelu raahasi sarin-komponentteja Syyriaan. Ja nyt niitä on ehkä Ukrainassa.

  Se olisi laiskuuden huippu jos suomalainen toimittaja raportoisi Kiovasta hotellin kulmalta Venäjän tankeista Ukrainan rajalla!!!

  Tilanne on tietenkin ikävä ja ollut pitkään. Kuitenkin jotain hauskaakin tai pimeää voi löytää Zelenskystä, pianon soittajasta.

  Yrittääkäpä etsiä Zelensky playing piano… kysykää Marinilta onko nähnyt Zelenskyn soittavan piano?
  (ihan oikea oikeaa filmiäkin löytyy…)

  PULITZER WINNER SEYMOUR HERSH, tuo on iha oikea journalisti…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s