Kutsu: Ekologisesti kestävä ja monimuotoinen metsänomistus

Meidän metsämme -kansalaisliike

Koetko, ettet kuulu siihen metsänomistajien joukkoon, jonka nimissä julkisuudessa puhutaan? Koetko, että tämä puhe ei vastaa näkemyksiäsi metsänomistajuudesta? Haluatko olla mukana luomassa uudenlaista metsänomistajien verkostoa, joka edistää ekologisesti kestävää ja monimuotoista metsänhoitoa sekä pyrkii lisäämään luonnonmukaisen metsänhoidon kulttuuria Suomessa? 

Jos vastasit kyllä, tule mukaan Meidän metsämme -kansalaisliikkeen fasilitoimaan etätapaamiseen 8.2. 2022 klo 18–19:30.

Linkki zoom-tapaamiseen: https://aalto.zoom.us/j/64779659457 

Monen metsänomistajan taloudelliset odotukset vastaavat luonnon rajoihin mahtuvaa metsänhoitoa. Aiheesta lisää mm. Osa suomalaisista metsänomistajista ei usko luontokatoon – osalle se on kriisi

Meidän metsämme -kansalaisliikkeessä me ajattelemme, että on mahdollista edistää kokonaisheikentämätöntä metsänomistajuutta yhdessä. Lisätietoa Meidän metsämme -kansalaisliikkeestä:

http://meidanmetsamme.org | info@meidanmetsamme.org 

https://www.facebook.com/mmetsamme

https://www.instagram.com/mmetsamme

Tervetulotoivotuksin

Paula Lönnemo

Meidän Metsämme – kansalaisliike

http://meidanmetsamme.org
@MMetsamme

Artikkelikuva via Pixnio

11 comments

  • Osoitta todellista tietämättömyyttä ja piittaamattomuutta luomakuntaamme ja muita elinlajeja kohtaan, suhtautuminen metsiemme raiskaukseen.
   On laskettu, että yksi puu antaa kodin, taimesta maatumiseensa noin 12000 eliölle, palokärjestä sieniin ja eri itiölajeihin, elikkä nuo hirvittävät raiskiot jotka viellä myllätään kulkukelvottomiksi maastollisesti on maailmanloppu ja sukupuuton uhka monimuotoiselle luonnolle, puhumattakaan sen pohjavesien pilaavasta ja paikallisen ilmaston muutos vaikutuksesta.

   Kansamme on aivopesty sukupolvien ajan suurten puutavarayhtiöiden etujen kannattajiksi puhuen vihreästäkullasta josta maamme elää ja näin näkemään metsät ainoastaan sijoituskohteina joita kohdellaan vaan rahan tuoton ehdoilla, eikä ymmärretä sitä hirveätä rikosta mitä näin toimien tapahtuu.
   Pelkästään jo lintukantojen väheneminen pitäisi havahduttaa, sillä ei tarvitse olla rakettitieteilijä kun ymmärtää sen yksinkertaisen yhtälön, että jos lintu pesii puussa taikka puunjuurella, niin mihin se sitten ”nikkaroi” pesänsä, kun ei ole kuin tuulten pieksemää myllättyä raiskiota… !!!

   ”Ihminen on tehnyt sen, se mistä sai se oikeuden jo luonto autioksi muuttuu murhatöistä ihmisen…
   jos tyyli muutu ei niin puuttuu kohta itse ihminen”.

   Muistaa pitäisi, että elämämme on täysin riippuvainen planeettamme hyvinvoinnista, jokaisella eliöllä on tärkeä paikkansa tässä elämänketjussa, jos yksikin lenkki siittä katkeaa niin se tietää loppua. Ainoastaa ihminen on turhake tässä luomakunnassa, jos se katoaa, niin se on kuin syöpä häviäisi planeetalta.

   Tykkää

   • Paria poikkeusta lukuunottamatta nykyiset EU-maat ovat vuosisatojen saatossa tuhonneet valtaosan metsistään. Näiden tuhottujen metsien pinta-ala on moninkertainen verrattuna Suomen pinta-alaan. Vasta sitten, kun nämä tuhotut metsät ympäri Euroopan on ennallistettu, voidaan Suomessa alkaa ottamaan metsänhoito ja-suojeluohjeita EU:lta.

    Ylläesitetty ei ”Osoitta todellista tietämättömyyttä ja piittaamattomuutta luomakuntaamme ja muita elinlajeja kohtaan, suhtautuminen metsiemme raiskaukseen.” vaan järkeä ja oikeudenmukaisuutta sekä mahtavan hiilinielun perustamista sinne, mistä se on aikanaan tuhottu.

    Tykkää

 1. Mitä luonnonmetsällä tarkoitetaan?
  Onko se sitä mitä itärajan takana Pohjois-Karjalan korkeudella?
  Otetaanko ”luonnon metsästä” puuta käyttöön?

  Tykkää

 2. Siittä vaan, ”Sosialismin uusi aika”, juuri tässä näkyy viisautenne jonka mittarina on raha.

  Ei ole kysymys EU-soopasta, vaan elämän jatkuvuuden luonnollisesta ymmärtämisestä, jonka esi-isämme oivalsivat, mutta se tieto on onnistuttu putsaamaan ylikansallisten pääomien riistoa suosivan koulutuksen tehokuudella, jonka viesti saa hedelmällisen kasvupaikan ahneuden kyllästämässä ihmisessä.

  Tykkää

 3. Kritisoidahan voi, mutta harva meistä asuu turvemajassa, pyytää jäniksiä ja ahvenia jotka sitten nuotiolla kypsennetään. Ja käy tarpeilla riu’ulla sammaleet vessapaperin sijaan.
  Mitä pitäisi olla sen sijaan mitä nyt on?

  Tykkää

  • ”Mitä pitäisi olla sen sijaan mitä nyt on?”

   Ei luonnon ja tässä tapauksessa metsäluonnon riiston lopettaminen tarkoita ”turvemaja / riuku eksotiikkaa”, ei, sillä jos palattaisiin omavaraiseen Itsenäiseen Suomalaiseen elämänmuotoon pois globalististen tavoitteiden maailmasta, jossa kaikki on lamavan suurta ja tuhoavaa, joka perustuu ylikansallisten pankkien sanelemalle elämänmuodolle.
   Huomioitava on, että nämä vihreänkullan tuotot todellisuudessa korjaa juuri nämä ylikansalliset rosvot jotka jättävät jälkeensä autioitetut / saastutetut maat, niin metsätaloudessa kuin kaivostoiminnassakin.
   Ymmärtää pitää, että tällä menolla kohta ei ole metsiä, sillä todellinen puusto kasvaa vähintään todella pitkän ihmisiän ja tämä sukupolvi ei kerkiä edes kuolemaan, kun jo viimmeiset puuta kasvavat metsät ovat raiskioina.
   Esi-isät ymmärsivät luonnon terveellä ymmärryksellä, sillä heitä ei ollut viellä riistetty irti luontoyhteisöstä, niin kuin on nyky koulutettu urbanisoitunut (siksi avuton) ”ihmisriepu”.

   Tykkää

 4. Esi-isät kaskiviljeli maita, mutta veikkaan ettei nyt onnistuisi.
  Esi-isät harjoittivat tervanpolttoa, taisi olla ainoa keino saada rahaa/hyödykkeitä syrjäseuduille.
  Suomessa metsänomistaja, vielä toistaiseksi niin pienissä yksiköissä että tosi suuria aukeita ei pääse tulemaan.
  Tietyissä kasvuvaiheessa metsät erilaisia. Nää aukot jossain kasvaa horsmaa ja vattua, siinä on pörriäisille (myös mehiläisille) ruokamaata ja ihminen saa marjoja.
  Pikkuhiljaa sinne nousee puusto, alikasvoksena vähemmän valoa vaativaa, mustikkaa,puolukkaa.
  Hakkuutähteitä jää metsään,kannot ja oksat, siinä on koppiaisten hyvä elellä. Linnut menneet viereiseen metsikköön, helppo lentää kun siivet.
  Metsäomistajä saanut särvintä pöytään itselleen ja perheelleen kun myynyt puuta.
  Tilivälit tosin harvassa.

  Tykkää

  • Täydellistä urpanisoituneen city-ihmisen ja metsäsijoittajan kirjoittelua.
   Ystävällinen kehoitus, mene metsään ja tyhjennä aivosi globalismin saastasta, avaa silmäsi, se riittää.
   Mutta taitaa olla jo myöhäistä, sillä luontoyhteys on jo menetetty, jos kehtaa puolustaa suurinta ympäristörikosta jota maassamme harjoitetaan.

   Tykkää

 5. Arvoisa korvenkulkija…jos veikkasit että minä olen urpanisoitunut siti-ihminen ja metsäsijoittaja niin iskit kirveesi kiveen.
  Mutta sen verran voisit valaista että millä omistuspohjalla metsien pitäisi olla? Kenen raha pannaan kiinni sellaiseen mikä lahoo pystyyn? Saako sieltä metsästä mitään ottaa?
  Millä suomalaiset elää, mistä toimeentulo?

  Tykkää

  • Ensinmäinen urpanisoitumisen tunnusmerkki on ”sokeus” olla näkemättä metsä puilta, elikkä jos ainoana ”mittarina” pidetään rahaa, raha mikä on keinottelijoiden keksimä kuristuspanta ahneuden kyllästämälle ihmiselle, niin silloin jälki on juuri tämmöistä maailmanlopun tuottamista luonnon mukaisille elämää ylläpitäville todellisille arvoille.

   Tämä aukkohakuu / päätehakkuu ja maaston lopullinen myllerrys / raiskaus, jossa tuhotaan paljon…paljon enemmän mitä käsittää kaadettu puusto, elämää, kasvillisuutta, pilataan pohjavesien luonnonmukaisuus (useinmiten ympäristön kaivovedet ovat muuttuneet), paikallinen ilmasto muuttuu ja aukkohakkuiden reunametsät kaatuvat tuuliin tottumattomina ja kuivuvat valoon tottumattomina, jatkajen aukkojen laajentumista ja mieleen pitäisi myös juolahtaa ne metsän eläimet / linnut joiden koti on juuri tämä suojaa antava puusto, ym….ym….ym….

   Olen syntynyt ja elänyt metsän keskellä ja ensimmäiset tienistini olen hankkinut jätkänä (niin kuin siihen aikaan sanottiin) pokasahan ja kirveen kanssa ja silloin oli tarkkaa minkä puun sai kaataa, ne leimattiin metsähoitoyhdistyksen valvonnassa, sekä myös valvottiin ettei kaadettu muita puita, siittä sai sanktion jos niin teki.
   Metsänomistajalta joka toimi oma valtaisesti laitettiin metsä lukkoon, eli hakkuu kieltoon, näin suojeltiin metsäluontoa josta saamme kiittää, sillä jos silloin 60v. sitten oltaisiin toimittu nyky malliin, niin nyt olisi nämä moto-armeijat tarpeettomia.

   Metsiä on hakattu järkiperäisesti vaikka puuta on myyty on silti metsä säilynyt, ei ole jälkeen jäänyt risukkoa ja horsmaa kasvavaa marjatonta, linnutonta tuulten pieksemää aavikkoa, ihminen on silloin viellä ymmärtänyt elämän jatkuvuuden jonka ketjun katkaisu vihdosta viimmein kohdistuu häneen itseensä.
   Tämä nykymeno, joka olisi kauhistuttanut edellisiä sukupolvia, on monikansallisten pääomapiirien kehittämää riistopolitiikkaa jolla saadaan mahdollisemman suuri tuotto irti alueelta mihinkä koneet ajetaan, heidänlaisiaan ei etkauta yhtään mitä jälkeensä jättävät, mutta on huomioitava, että ei ne puutavarayhtiötkään ennen mitään ”köyhänpojan verstaita” olleet, mutta ahneus vie kalatkin vedestä.

   Elikkä palataan entiseen luontoa kunnioittavaan toimintaan jossa ei ensi mittarina ole tämän hetken suurin raha, vaan luonnon jatkuvuus / pysyväisyys, näin metsä antaa varmasti paljon enemmän omistajalleen koko elämän ajan ja jatkaa seuraavalle sukupolvelle, jos sitä harkiten ja kunnioituksella hoitaa, eikä tee omistajastaan risu-ukkoa joka käy lopun elämäänsä risusavotassa kompuroimassa mätästyskuoppiin, vaan saa olla todellinen metsänomistaja.

   Kannattaa tutkia aikaisampia metsänhoito-ohjeita, jo Topeliuskin varoitti metsien haaskaamisen tuottamasta vaarasta Maammekirjassa, silloin kaskeamisen aiheuttamasta (mitä ei voi verrata tämänpäivän moto-armeija tuottamaan tuhoon) luonnonhaitasta oltiin huolissaan, sillä sen ajan ihmiset näkivät metsän puilta.

   Vanha sanonta on, että: ”onhan sulla metsää, mutta onko siellä puita?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s