WHO:sta terveysvastuuviranomainen yleissopimuksella — Voi ei!

Euroopan unionin neuvosto (ministerineuvosto, joka on Euroopan unionin elin, ja johon kuuluvat jäsenvaltioiden ministerit) ja Eurooppa-neuvosto (epävirallisesti EU:n huippukokous), joka on Euroopan unionin jäsenvaltioiden valtion- ja hallitusten päämiesten erityinen kokoonpano, ovat yhdessä esittämässä kansainvälistä yleissopimusta pandemioiden ehkäisemisestä ja niihin varautumisesta.

Maailman terveysjärjestön (WHO) 194 jäsentä sopivat 1. joulukuuta 2021 käynnistävänsä prosessin laatiakseen ja neuvotellakseen yleissopimuksen, sopimuksen tai muun Maailman terveysjärjestön perussäännön mukaisen kansainvälisen välineen pandemioiden ehkäisyn ja niihin varautumisen ja reagoinnin vahvistamiseksi. Kaikki WHO:n 194 jäsentä hyväksyivät Maailman terveyskokouksessa 31. toukokuuta 2021 päätöksen siitä, että 29. marraskuuta 2021 alkavassa erityisistunnossa keskustellaan uudesta kansainvälisestä pandemiasopimuksesta.

Nyt ollaan perustamassa hallitustenvälinen neuvotteluelin, joka pitää ensimmäisen kokouksensa 1. maaliskuuta 2022 mennessä (työtavoista ja aikatauluista sopiminen) ja toisen 1. elokuuta 2022 mennessä (keskustelu alustavasta tekstiehdotuksesta). Tämän jälkeen se toimittaa tilanneselvityksen vuonna 2023 pidettävälle Maailman terveyskokouksen 76. istunnolle, jotta väline voidaan hyväksyä vuoteen 2024 mennessä.

Tällaisella välineellä voitaisiin, painottavat Eurooppa-neuvosto ja Euroopan unionin neuvosto

 • varmistaa maailman valtioiden tai hallitusten johtajien vahvempi, jatkuva ja pitkän aikavälin poliittinen sitoutuminen
 • määritellä selkeät prosessit ja tehtävät
 • vahvistaa julkisen ja yksityisen sektorin pitkäaikaista tukea kaikilla tasoilla
 • edistää terveysasioiden sisällyttämistä kaikkiin asiaankuuluviin politiikan aloihin

Maailman terveysjärjestö WHO:n on esityksen mukaan määrä toimia globaalien terveysasioiden koordinoinnista vastaavana viranomaisena. Sopimuksessa on myös ”tarkoitus hyödyntää kokemuksia ACT Accelerator -yhteistyöstä, Covax-yhteistyömekanismista ja muista koronaviruspandemian alkamisen jälkeen kehitetyistä yhteisistä välineistä, jotta globaaleihin tarpeisiin voitaisiin vastata tasapuolisemmin tulevissa pandemioissa.”

COVAX Advanced Market Commitment (AMC) on yksi WHO:n, Euroopan komission ja Ranskan ”vastauksena tähän pandemiaan” perustaman COVID-19-työkalujen saatavuus-yhteistyökampanjan [Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator] kolmesta peruspilarista. COVAX:illa on ohjekirja rokotteiden kysynnän edistämisestä. COVAXia rahoittaa WHO:ta ja WHO:n rahoittajia rahoittava, rokotevalmistajiin sijoittava Bill & Melinda Gates -säätiö.

Muilla ”koronaviruspandemian alkamisen jälkeen kehitetyistä yhteisistä välineistä” tarkoitetaan mm. koronapassia, josta ollaan muovaamassa pysyvää valvonta- ja rajoitustoimivälinettä muuttamalla se ns. työelämän koronapassiksi ja digitaaliseksi identiteetiksi.

Lyhyesti: Lääkeyhtiöiden, lääkeyhtiöiden rahoitusta saavien järjestöjen ja muiden edunsaajaryhmien rahoitusta nauttiva rokotelobby WHO ollaan asettamassa vetovastuuseen pandemiavarautumisessa. Varautumiseen sisältyy mm. ”maailmanlaajuisesti koordinoitu lähestymistapa […] rokotteiden, lääkkeiden, diagnostiikan ja suojavarusteiden keksimiseen, kehittämiseen ja käyttöön.”

Tavoite on luoda maailmanlaajuinen, digitaalisesti seurattava järjestelmä, jossa rokotteiden jakelu on mahdollisimman laaja aina kun WHO ilmoittaa pandemian uhkaavan, oli se sitten aito tai median avulla rakennettu mielikuva. WHO uudisti pandemiamääritelmiään sikainfluenssan alla siten, että pandemian julistamiseksi taudin ei tarvitse aiheuttaa suurta määrää sairastumisia eikä kuolemia.

Kommentti

Euroopan unionin neuvosto ja Euroopa-neuvosto näyttävät havainneen, että hallitusten, EU:n ja WHO:n jakelema, jälkikäteen vääräksi osoittaunut tieto on heikentänyt kansalaisten luottamusta terveysjärjestelmään, ja että koronatoimet ovat vaarantaneet kansanterveyden. Luottamus on nyt määrä palauttaa ”lisää sitä samaa” -menetelmään turvautumalla. En ole täysin vakuuttunut siitä, että maailmanlaajuisen, itsekorruptoituvan hierarkian rakentaminen on oikea vastaus. En myöskään usko, että WHO on oikea valinta johtamaan terveystoimia; WHO ei ole riippumaton, luotettava tai asiantunteva.

(Lähde)

Avoimuus, joka on tapana mainita kaikkien hankkeiden yhteydessä, ei ole toteutunut tähänkään asti. Komissio on esimerkiksi kieltäytynyt kertomasta pääkomissaarin sopimien rokoteostojen hintaa. Asia on ollut esillä europarlamentissakin. Vastuuvelvollisuuden esiin nostaminen on suoranaista kansalaisten silmille sylkemistä: hallitukset kautta maailman vapauttivat koronapiikkivalmistajat — ja itsensä — jo ennakkoon vastuusta koronapiikkien aiheuttaminen haittojen suhteen.

Suomi on jatkossa mukana sopimuksessa, joka liittyy EU:n yhteishankintaan koronavirusrokotteiden saamiseksi […] Komissio on 14. elokuuta ilmoittanut tehneensä lääkeyhtiö AstraZenecan kanssa ensimmäisen sopimuksen mahdollisen koronavirusrokotteen ostoista. Tämä sopimus on salainen, samoin kuin Suomen ilmoitukseen liittyvät asiakirjat.

Sosiaali- ja terveysministeriö 21.8.2020

Lähde:

Eurooppa-neuvosto, Euroopan unionin neuvosto: Kansainvälinen yleissopimus pandemioiden ehkäisemisestä ja niihin varautumisesta

Artikkelikuvassa WHO:n nykyinen pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kuvattuna ”entisten työkaverien”, terroristijärjestöksi luokitellun TPLF:n johtoryhmän kanssa.

Global Terrorism Database

14 comments

 1. EU on havainnut, että päätöksenteko ei nykyisellään ole vielä riittävän etäällä Euroopan kansoista ja sitä pitää edelleen etäännyttää. Kuten edellisessä AM-jutussa kävi ilmi, EU-parlamentilla on vielä ripaus valtaa jäljellä, jonka turvin se voi ainakin esittää vaatimuksia EU:n epädemokraattisesti nimitetyille keulakuville.

  WHO:n ei tarvitse senkään vertaa perustella tekemisiään ja siksi sen jo nyt liiallista valtaa halutaan edelleen kasvattaa. Siellä häärivät lääketeollisuus ja sijoittajat miten lystäävät ja muuttelevat WHO:n sääntöjä ja normeja edukseen. Tämä juna on matkalla suoraan teknokraattiseen dystopiaan.

  Mitä TPLF:ään tulee niin ne luokitellaan nykyään hyviksi terroristeiksi ja ovat USA:n suojeluksessa. TPLF edustaa yhtä Etiopian useista vähemmistöistä ja sen onnistui pitämään maassa johtotehtävät käsissään parin vuosikymmenen ajan. Kun maan enemmistö siirsi heidät syrjään he aloittivat väkivaltaiset toimet valtansa palauttamiseksi. Tätä väkivaltaa USA tukee koska se ei voi hyväksyä maan keskushallintoa joka harjoittaa riippumatonta ulkopolitiikkaa. Ja missä suuret edellä kaaosta luomassa siellä Suomi mukana jeesaamassa. Kesällä tai alkusyksystä julkisuuteen vuoti videokeskustelu jossa suunniteltiin vallankaappausta Addis Abebassa. Keskeissä roolissa olivat kaikki ”usual suspects” mutta kuinka ollakaan tässä kymmenhenkisessä porukassa oli mukana myös suomalainen naishenkilö joka oli toiminut diplomaattina Afrikassa. Todettakoon lopuksi, että hra Tedros on myös käyttänyt asemaansa WHO:ssa väärin TPLF:n tukemiseksi.

  Liked by 2 people

  • Juuri näin. Historia toistaa taas itseään. No hyvä uutinen, että WHO päätyy samaan roskapyttyyn kuin vanhat kansainliitot sun muut. Ensin rakennetaan hyvin aikein järjestelmä tekemään hyvää ja rakentamaan parempaa maailmaa. Sitten siellä alkaa valtataistelu, korruptoidaan koko systeemi ja lopuksi tulee tuho. Jännä juttu, että aina kun rakennetaan demokraattinen järjestelmä, niin myös aina ennnepitkään joku haluaa olla siellä se käskevä taho, ymmärtämättä että sillä hetkellä kun valta siirtyy yhdelle, ei ole enään mitään demokraattista järjestelmää. Jää vaan illuusio, joka kestää hetken aikaa. EU toimii sikäli kierosti (tai ehkä se on vaan jo vaan niin paatunut), päätökset delekoidaan aina muille, ettei itse jouduta/jouduttaisi vastuuseen mistään. Hyvä kysymys että mihin noita paatuneita ja korruptoinuneita eurobyrokraatteja oikein tarvitaan?

   Liked by 1 henkilö

 2. Näyttää että EU:n isoherrat haluaa että WHO mahdollistaa muutaman lääkeyhtiön antamaan ”käypä hoito” suositukset… maailman laajuisesti.

  Tykkää

 3. WHO:n mahtirahoittajan, Bill Gatesin, väestönvähennysstrategiaa seuraa ehkäpä jonkunlainen globaali ruoantuotantostrategia. Hän on hankkinut itselleen valtavat maanviljelysalueet. GMO-ravinnon pakottaminen kaikille GMO-piikkien jälkihoidoksi, vieläpä perustellen terveellisyydellä ?

  Tykkää

  • Gates oli jo 2020 USAn suurin yksityinen viljelysmaan omistaja, vaikka ei viljellyt juuri mitään, ja on vain hankkinut lisää viljelyskelpoista maata.

   Liekö tahallinen strategia ruuan hinnan nostamiseksi tai onko tosiaan tarkoitus myöhemmin viljellä ravinneköyhää GMO tuotetta, kunhan sapuskan hinta saadaan ensin nostettua pilviin.

   Muut miljardöörit siellä ovat hamunneet sitten esim. karjan laidunmaita ja puuntuotantoon käypiä metsiä, mutta Gates ei ole niitä ostellut, lieneekö näillä kelmeillä jokin keskinäinen sopimus ”osta sinä metsät, minä ostan laidunmaat” jne…

   Tykkää

 4. Huomioita:

  ”vahvistaa julkisen ja yksityisen sektorin pitkäaikaista tukea kaikilla tasoilla”

  Tämä pitänee sisällään ainakin turhien rokotteiden massiiviset hankinnat pitkäksi aikaväliksi ilman sopimuksen katkaisuoikeutta muuttuneen tilanteen vuoksi.

  ”Lisäksi se loisi perustan paremmalle viestinnälle ja kansalaisille suunnatulle tiedottamiselle. Virheellinen tieto heikentää kansalaisten luottamusta ja vaarantaa kansanterveystoimet.”

  Eli totuus tilanteesta on haudattava. Ymmärrän tämän niin, että nyt kun osa jengistä ei enää usko suoraan hallituksen oraatioihin, niin luodaan ylikansallinen ”Auktoriteetti”, joka on WHO ja kaikkien valtioitten kuoro. Kun näiden viestitys saadaan sykronoitua, niin ei ihmiselle jää vertailukohtia. Ilmeisesti näin pyritään poistamaan nämä nolot tilanteet, missä Suomessa suitsutetaan toista tai kolmatta rokotetta samaan aikaan, kun nämä on todettu lähes hyödyttömiksi Israelissa, jossa hallituksen asialistalla on perustella kansalaisille miksi heidän on otettava neljäs rokote. (Levelistä tuttu.)

  Tykkää

 5. WHO:n rahoitus tulee suurelta osin lääkeyhtiöiltä jotka niitä ”rokotteita” valmistaa.
  Ja kukaan ei ole missään vaiheessa kyseenalaistanut mitään mitä WHO sanoo.
  En tiedä missä banaanivaltiossa me kaikki nykyään eletään?

  Tykkää

 6. Onkohan ökyrikkailla käynyt aika pitkäksi? Josko kokeiltas miten voi ruokkia isot joukot höttöruoalla?
  Onhan sitä jo puhuttu että ilmasta otetaan aineita ja muunnetaan ne ruoaksi, liekö vielä utopiaa?

  Tykkää

 7. Tosiaan, WHO ei ole luotettava taho. WHO on perustamisestaan lähtien syyllistynyt hirvittäviin rikoksiin. He eivät edes peittele järjestön todellista luonnetta, se on ollut koko ajan näkyvillä siinä logossa.

  Birth control vaccine research. World Health Forum. 1993;14(1):90-1. PMID: 8439385.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8439385/

  Tykkää

 8. Kuinka kauan murhaaminen vielä jatkuu?

  Yleistynyt BCG-infektio yhdistetty 7-viikkoisen vauvan äkkikuolemaan:
  Molz G, Hartmann HP, Griesser HR. Generalisierte BCG-Infektion bei einem 7 Wochen alten, plötzlich gestorbenen Säugling [Generalized BCG infection associated with the sudden death of a 7-week-old infant]. Pathologe. 1986 Jul;7(4):216-21. German. PMID: 3737566.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3737566/

  Tykkää

 9. Törmäsin tällaiseen, joku twiittaili jostain v. 2018 WEF kokouksesta / konferensista, missä esitelmöi yhdenlainen Pelle Peloton, kiihoittaen eliittiä suorastaan ”jumalallisiin” sfääreihin. Vahva katsomissuositus tälle reilun 2 minuutin videopätkälle.

  Tykkää

 10. https://telecoms.com/513608/dt-chosen-to-help-create-global-heath-passport/

  ”The World Heath Organization, which had such a great pandemic, wants to ‘facilitate’ its 194 member states to introduce digital vaccination certificates. To do so it’s setting up a ‘gateway’ to standardize the issuing of QR codes that confer privileged health status to their owner. Deutsche Telekom subsidiary T-Systems has been chosen as an industry partner to develop the vaccination validation services.”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s