Ukrainan kriisi — valikoima poliittisia palasia ja näkökulmia

”Usein tärkein tieto tapahtumien ymmärtämiseen olisi se, mikä jätetään kertomatta.”

Tilanteesta Itä- ja Länsi-Ukrainaan jakautuneessa Ukrainassa ei ole puuttunut vauhtia ja vaarallisia käänteitä sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski antoi 24. maaliskuuta 2021 presidentillisen määräyksensä (№117/2021). Määräys ilmoittaa toimeenpantavaksi Ukrainan kansallisen turvallisuuden ja puolustusneuvoston päätöksen ”strategiasta Krimin autonomisen tasavallan ja Sevastopolin sataman uudelleen haltuunottamiseksi ja väliaikaisesti miehitetyn alueen uudelleen integroimisesta” Ukrainaan. Ukrainan sodanjulistus-aikeista oli viitteitä jo vuonna 2018 kun Anonymous-hakkerilegioona vuoti julkisuuteen tietoja brittiläis-natolaisen Integrity Initiative -ajatuspajan, tai trolliklusterin, toimista.

Toisin sanoen Yhdysvaltain, Euroopan unionin, Turkin, Ison-Britannian, Kanadan ja muiden kumppanien – siis käytännössä NATOn – kanssa neuvoteltuaan Kiova määrää kumottavaksi Krimin tasavallan irtautumisen Ukrainasta kansanäänestyksellä ja sen liittymisen Venäjän federaatioon. Määräyksen voi nähdä Kiovan sodanjulistuksena Venäjälle, Krimille ja Itä-Ukrainalle.

Joulukuussa 2021 Venäjä pyysi takeita siitä, että NATO ei laajene Ukrainaan. Sen jälkeen tilanne on kriisiytynyt lisää, ja moni pelkää sodan uhkaavan Eurooppaa. Yle raportoi nyt pelättävän Venäjän hyökkäystä [Länsi-]Ukrainaan, ja Itä-Ukrainan aloittaneen siviilien evakuoinnit Venäjälle: ”Kreml on jo aiemmin sanonut julkisuudessa Venäjän olevan erittäin huolissaan Itä-Ukrainassa viime viikolla kärjistyneistä yhteenotoista [itä-ukrainalaisten] kapinallisten ja [Länsi-]Ukrainan joukkojen välillä. Separatistit ovat kertoneet aloittaneensa mittavat evakuoinnit Donbasin alueelta perjantaina. Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n johtaja kertoi [Venäjän federaation presidentti Vladimir] Putinille turvallisuusneuvoston kokouksessa, että alueelta olisi evakuoitu Venäjälle 70 000 ihmistä.”

Venäjän RT uutisoi Donbassin alueelta saapuneen Rostoviin satoja pakolaisia. Evakuoitavien määräksi arvioidaan 700 000 henkilöä.

Länsimedia hyperventiloi

Länsimedia on pitänyt hälyä jokaisesta Venäjän sotaharjoituksesta, odottanut kahdeksan vuotta Venäjän hyökkäävän Ukrainaan ja miehittävän alueen

(Muutama esimerkki: Foreign Policy, 2014: ”Russia Has 15,000 Crack Troops on the Ukrainian Border”; Defence News/AFP, 2015: ”Russia Expands Military Exercises To 80,000 Troops”; Vox, 2016: ”Russia is massing thousands of troops on Ukraine’s border. Here’s why we shouldn’t panic.”; Military Times, 2017: ”What’s Putin up to? The Russian military buildup in Europe raises tension.”; New York Times, 2018; ”Ukraine Asserts Major Russian Military Buildup on Eastern Border”; Defence One, 2019; ”EXCLUSIVE: US Intelligence Officials and Satellite Photos Detail Russian Military Buildup on Crimea”; UPI, 2020: ”Russia orders ’surprise’ military drill in Caspian, Black seas”; BBC, 2021: ”Russian ’troop build-up’ near Ukraine alarms Nato”).

Vuonna 2022 tahti on entisestään kiihtynyt, ei mene uutispäivää ilman Venäjä, Venäjä, Venäjä -juttuja. Washington Post julkaisi hiljattain artikkelin ”U.K. accuses Russia of scheming to install a pro-Kremlin government in Ukraine” jossa kerrotaan brittihallituksen syyttävän Venäjää aikeista vaihtaa [Länsi-]Ukrainan hallitus Venäjä-mieliseen, ja että brittihallituksella on todisteita siitä, että ”Venäjän tiedustelulla on kytköksiä lukuisiin entisiin ukrainalaisiin poliitikkoihin.” Tiedustelutiedon, johon brittien syytökset perustuvat, keräsi ja deklassifioi Yhdysvallat; Bidenin hallitus pyysi brittejä julkistamaan tiedot ja paljastamaan Putinin kavalat aikeet. Tiedustelutietoja ja todisteita ei ole julkistettu — muutenhan ne kyettäisiin arvioimaan kriittisellä silmällä.

Mediakerronnan yksitoikkoinen yksipuolisuus on häiritsevää. Ei mikään maailman valtio, ei edes Venäjä, toimi tyhjiössä. Kyse on aina liikkeistä ja vastaliikkeistä, ja niitä tekevät kaikki maailman valtiot.

(Tämän artikkelin tarkoitus on antaa lukijalleen tarkastelukulmia, joihin peilata Ukrainan tilannetta; työkaluja, joilla laajentaa perspektiiviä. Ajattelutyön joutuu suorittamaan jokainen itse.)

Mediakerronnan yksipuolisuutta voi tarkastella tarkoitushakuisena: esimerkiksi pitämällä yllä jatkuvaa kerrontaa Venäjän Ukrainan rajalla olevista joukoista, oikeutetaan uusien NATO-taistelujoukkojen muodostaminen Kaakkois-, Keski- ja Itä-Eurooppaan.

Yhdysvaltain entinen Neuvostoliiton lähettiläs Jack Matlock Jr analysoi Ukrainan tilannetta kirjoittaen kriisin olleen ennustettavissa, tulleen ennustetuksi täsmällisesti, tahallaan kiihdytetyksi mutta olevan helposti ratkaistava hitusella tervettä järkeä. Amerikkalaisille kerrotaan Venäjän keskittävän joukkojaan rajalle samaan aikaan kun [Länsi-]Ukrainan presidentti kehottelee olemaan panikoimatta, koska hyökkäystä ei ole odotettavissa, ja Ukrainan hallitus tekee selväksi, ettei sillä ole aikeita implementoida vuoden 2015 [Minsk1-]sopimusta, Matlock kirjoittaa. Ehkä olen väärässä — traagisesti väärässä — mutta en voi hylätä epäluuloa siitä, että todistamme näytelmää, jonka elementtejä media suurentelee, ja jolla on kotimaiset poliittiset tarkoitusperät, Matlock tunnustaa luetellen syinä irrallaan laukkaavan inflaation, Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin heikot kannatusluvut jne. Hän epäilee, että koska selviä voittoja kotomaan ongelmista ei ole näköpiirissä, nyt lavastetaan, että estettiin hyökkäys, jota ei tullut ja joka ei ole ollut Putinin suunnitelmissa.

Matlock ajattelee, että Putinin päämäärät ovat juuri ne, joista hän on puhunut vuoden 2007 Münchenin konferenssista asti: ”Emme uhkaa teitä tai liittolaisianne. Miksi kieltäydytte myöntämästä meille turvallisuutta, jota vaaditte itsellenne?” Kriisiytys olisi ratkaistavissa myöntymällä täysin järkeenkäypiin turvallisuustakuisiin, toteaa Matlock.

Matlockin Kuuban kriisiä ja kylmää sotaa muisteleva pitkä teksti on historiallisestikin kiinnostava, ja se kannattaa lukea kokonaisuudessaan.

[Länsi-]Ukrainan NATO-jäsenyys

Kesäkuussa 2020 Ukrainasta tuli – Suomen tavoin – ”tehostettujen mahdollisuuksien NATO-kumppani”, ja on spekuloitu Ukrainan ottamisella NATO-jäseneksi — mutta NATO ei voi hyväksyä jäsenikseen sotaa käyvää maata — tai jos yksikin jäsenmaa vastustaa hyväksymistä. Presidentti Joe Biden (dem) ilmoitti kesäkuussa 2021, että Ukrainan NATO-jäsenyys ”ei toteudu lähiaikoina.”

Saksan liittokansleri Olof Scholz (spd) on todennut, ettei Ukrainan jäsenyys ole agendalla. Saksa on myös estänyt Viroa lähettämästä kenttätykkejä Ukrainaan.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron (La République En Marche!/WEF) ajaa sotilaallisesti ja strategisesti kykynevää Eurooppaa, mikä Yhdysvalloissa nähdään Euroopan NATO-suhteen heikentämisenä. NATOn sisäinen kiista Ukrainan jäsenyydestä on jatkunut ainakin vuodesta 2008.

Länsimedia ja länsimaiset ajatushautomot esittävät pääsääntöisesti Venäjän vastustavan Ukrainan NATO- ja EU-jäsenyyksiä, koska ”Putin ei halua demokratioita kotiovelleen, tartunnan vaara olisi liian suuri.”

Länsimaiset demokratiat — Saksa, Ranska, Kanada, Uusi Seelanti, Australia — ovat viime aikoina keskittyneet tukahduttamaan väkivallalla ja erilaisin sanktioin hallitusten itsensä aiheuttamia sisäpoliittisia ongelmia kotipihoillaan, nimittäin koronatoimia, rokotepakkoja ja -passeja vastustavia mielenilmauksia. Ukrainan tilannetta voi sikäli tarkistella myös harhautuksena, jonka alle länsihallitukset hautaavat koronatoimien inhimilliset ja taloudelliset ”oheisvahingot”.

Nord Stream 2

Saksan asenne Ukrainaan liittyy osittain Venäjältä Eurooppaan tulevaan Nord Stream 2-kaasuputkihankkeeseen. Kaasuputken valmistuttua Ukrainaa eikä Puolaa ei enää tarvita kauttakulkumaana venäläiselle kaasulle, ja ne menettävät tuloja. Zelenski onkin ehdottanut Venäjältä Saksaan kulkevan Nord Stream 2 -kaasuputken sulkemista osana Venäjän vastaisia pakotteita.

Scholz on aiemmin sanonut, ettei kaasuputkihanketta pitäisi politisoida — mutta on sittemmin taipunut jäädyttämään hankkeen; sen jälkeen kun Putin lupasi, etteivät kaasutoimitukset katkea. Politisoimis-huomautus oli letkautus Yhdysvalloille; jos Nord Stream 2 peruuntuu, Eurooppa joutuu hankkimaan ”vihreän” kaasunsa kalliimpaan hintaan Yhdysvalloista. Hankkeen jäädyttämisestä on muitakin seurauksia. Eurooppalaiset yritykset ovat sijoittaneet Nord Stream 2:n, ja sen rahoituksessa on mukana 24 pankkia.

Jos hanke kaadetaan kokonaan poliittisen pelin takia, ja rahoittajapankeista on osa — kuten varmasti onkin — eurooppalaisia pankkeja, huudetaan kohta taas veronmaksajia pankkitukitalkoisiin. Kestääkö yhteisvelka-unioni EU paineen? Koronatoimetkin ovat maksamatta.

Yhdysvalloille ei sovi, että Saksa ja Ranska, saati sitten koko EU, eläisivät rauhanomaisesti talouden ehdoilla Venäjän kanssa.

Imperiumi-nostalgia

Poliittisesti tarkoitushakuisessa kerronnassa nostetaan yleensä esiin Venäjän imperiumihaaveet, jotka vaativat aluelaajentumisia. Venäjä on nyt jo maa-alueeltaan maailman suurin valtio, siihen suhteutettuna väkiluku, vajaa 146 miljoonaa vuonna 2020, kertoo että puolustettavaa pinta-alaa on jo nyt enemmän kuin väkiluku mahdollistaa. Tästä näkökulmasta aluelaajennushaaveissa ei ole järkeä.

Putin on kiistänyt imperiumi-haaveet, mutta todennut Ukrainan olevan ”Venäjän luoma valtio.” Nykyinen Ukraina syntyi Leninin ja bolshevikkien avulla. Ennen bolshevikkeja Ukraina oli lähinnä, nimensä mukaisesti, reuna-alue, jossa sijaitsi tsaristisen Venäjän ja Puolan aateliston valtavia maatiloja, joissa paikallisväestö oli maaorjina.

Krimin kaanikunta liittyi Venäjään 1700-luvulla, kun viimeinen kaani Sagin Giray jättäytyi Katariina II:n suojelukseen, ja serenissimus Grigori Potemkin alkoi uudisasuttaa Krimiä juutalaisilla sekä Italiasta, Isosta-Britanniasta, Turkista, Kreikasta ja Puolasta tulevilla maanviljelijöillä, käsityöläisillä ja pakkotyövangeilla. Tuolloin Potemkin perusti myös Etelä-Ukrainassa sijaitsevat Hersonin ja Nikolajevin kaupungit, Kiovan lähellä sijaitsevan Jekaterinoslavin (nyk. Dnipro) sekä Krimillä sijaitsevat Simferopolin ja Odessan kaupungit, ja Sevastopolin laivastoaseman.

Länsi-Ukrainan tavoite hankkia Krim takaisin NATOn avulla ei ole realistinen; Krim halusi irti Ukrainasta ja liittyä Venäjään jo 1990-luvulla. Krim sääti lain niemimaan itsenäisyydestä vuonna 1992, Ukraina ei tätä hyväksynyt.

Menetetyn suuruuden aika -manttelia voisi sovitella myös muiden päälle. Ovatko entiset siirtomaavallat Iso-Britannia ja Ranska, osmanikauden alueista haaveileva Turkki tai Yhdysvallat, jonka ulkopolitiikka on nojannut hegemonia-tavoitteisiin, luopuneet haaveilemasta?

[Länsi-]Ukraina

Ukraina esitellään länsimediassa ja poliittisessa keskustelussa usein Venäjän aggressioiden kohteena olevana ”demokratia-kokelaana.” Taka-alalle häivytetään Yhdysvaltain tukeman, vuoden 2014 Euromaidanin jälkeen maassa vallitseva, entisestään kasvanut korruptio, hallituksen suojeluksessa olevat ultranationalistit ja äärioikeisto, toisinajattelijoiden vaientaminen ja historian valkopesu.

On pakko häivyttää, koska NATO haluaa profiloitua länsimaisten arvojen ja demokratian puolustajana, aggressiivisesti laajentumaan pyrkivän sotaliiton sijaan.

Uudenlaiset turvatakuut

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili tapaamassa Putinia helmikuun alussa. Tapaamisen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Macron kertoi keskustelun olleen merkityksellinen, ja että nyt on olemassa ”mahdollisuus löytää rauhanomainen polku Euroopalle”, mutta tämä ”vaatii uudenlaisia mekanismeja vakauden takaamiseksi Euroopassa”, esittäen, että alueen valtiot — Venäjä, Ukraina, Georgia, Moldova ja EU-maat — neuvottelevat keskenään innovatiivisista ratkaisuista ja uudenlaisista turvatakuista.

Macron mainitsi myös informoivansa Ukrainan presidentti Zelenskia siitä, että Minskin sopimuksen implementoiminen voisi johtaa edistymiseen konfliktin ratkaisemisessa. Olisi jo aika implementoida, siitä sovittiin 7 vuotta sitten.

Mitä Macron oikeastaan viesti? Euroopalle on mahdollisuus löytää rauhanomainen polku, kun alueen valtiot sopivat keskenään, ilman Yhdysvaltoja ja NATOa, uudenlaisista turvatakuista? Macron on aiemmin kutsunut NATOa aivokuolleeksi organisaatioksi.

Ranska ja Venäjä ovat sopineet ”työstävänsä yhdessä turvatakuita, ja jatkavansa molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä” talouden, politiikan ja kulttuurin alueilla.

Venäläinen Sputnik International uutisoi Joe Bidenin uhanneen sulkea Nord Stream 2:n. Ranskan talousministeri Bruno Le Maire kommentoi, ettei se ole Yhdysvallat vaan Eurooppa, joka kohtaa seuraukset strategisesti merkittävän Nord Stream 2:n sulkemisesta; Le Maire näkee putken avaamisen eräänä pääkohtana ulos kriisistä Venäjän kanssa.

Yhdysvallat

Donald Trumpin (rep) kaudella aseapu Ukrainaan hiipui jonkin verran, mutta Biden on pannut vauhtia aseiden ja rahan jakeluun vakuuttaen Zelenskille Yhdysvaltain horjumatonta tukea. Päätellen Zelenskin ulostuloista — Zelenski on syyttänyt länsimaiden lietsovan sotaa — Kiovassa ei varauksetta luoteta Yhdysvaltain horjumattoman tuen vakuutuksiin.

Länsi on vienyt viimeisten 3 kuukauden aikana hyökkäys- ja puolustusaseita sekä ammuksia Länsi-Ukrainaan yli 1,5 miljardin dollarin edestä.

Yhdysvallat on menettämässä hegemonia-asemansa. Vuoden 2007-08 finanssikriisi alkoi murtaa Yhdysvaltain valta-asemaa maailman valtiaana, eikä tilannetta ole saatu korjattua. Yhdysvalloilla ei ole enää entisenlaista rahapoliittista valtaa, jolla painostaa liittolaisia. Painostus ja uhkailu vieroittavat liittolaisia. Lisäksi koronatoimet ovat lisänneet sisäpoliittisia ongelmia niin Yhdysvalloissa kuin liittolaismaissa.

Mielipidetutkimusta tekevä YouGov on selvitellyt amerikkalaisten asenteita Yhdysvaltain tukeen Ukrainalle. Kyselytutkimukseen vastanneista 55% vastustaa amerikkalaisjoukkojen lähettämistä Ukrainaan. 33% on myöntyväisiä siihen, että lähetetään joukkoja auttamaan mutta ei taistelemaan; 34% vastustaa tätäkin. Yksi neljästä kyselyyn vastanneesta amerikkalaisesta ei tiedä, onko Ukraina liittolainen vai vihollinen. 44% kyselyyn vastanneista amerikkalaista kannattaa Ukrainan NATO-jäsenyyttä ja 46% ajattelee, ettei ole hyvä idea luvata Venäjälle, että Ukrainaa ei oteta NATO-jäseneksi vaikka se estäisi Venäjää hyökkäämästä Ukrainaan (ks. tarkemmin ”Americans want to support Ukraine, but not with U.S. troops”).

”Presidentti Biden on tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei sekaannu asiaan omilla joukoillaan, jos Venäjä tekee invaasion Ukrainaan. Joten miksi siirtää joukkoja Itä-Eurooppaan? Vain jotta näytettäisiin kongressin sotahaukoille, että Biden pysyy lujana? Miksi, mitä vastaan? Kukaan ei uhkaa Puolaa tai Bulgariaa — ellei lasketa Syyriasta, Afganistanista ja tietyiltä Afrikan savannin alueilta saapuvia pakolaisia. Joten mitä 82. maahanlaskudivisioonan on määrä tehdä?”, entinen lähettiläs Jack Matlock Jr. kysyy.

(Erään mahdollisen vastauksen tähän kysymykseen on esittänyt Sande ”Räyhäblogi” Parkkonen, joka ehdottaa, että ”Muutama sata NATOn sotilasta Eestissä ei estä Venäjää tulemasta MUTTA niiden turvin voidaan vallata Tompean mäki, vaihtaa presidentti ja parlamentti, ja vallata lähetyskeskus. Sama Ukrainassa. Muutama tuhat NATO-sotilasta ei estä Venäjän hyökkäystä, mutta pystyy vaihtamaan presidentin, ottamaan Kiovan ja strategiset kohteet haltuunsa jne. Ja jos ennustaa pitäisi, niin tulemme varsin pian näkemään uuden vallankaappauksen Ukrainassa.

Presidentti Zelensky ei ole totellut ulkomaalaisia isäntiään, vaan on toistuvasti vaatinut länttä lopettamaan sodan lietsonnan. Ja kas kummaa, viime aikoina länsimediaan on alkanut ilmestyä Zelenskyn vastaisia kirjoituksia, joissa häntä nimitellään ”pelleksi”, ”populistiksi”, ”hoyhensarjalaiseklsi”, ”tietämättömäksi”, ”osaamattomaksi”, ”virheeksi” jne. Tämä on klassista hybridisotaa. jolla manipuloidaan yleisöä valmistautumaan presidentin syrjäyttämiseen. […] Samaan aikaan Yhdysvallat tuo lisäjoukkoja Eurooppaan varmistamaan etteivät sen alusmaat vahingossakaan lipsahda otteesta. […].”)

Presidentti Biden on ilmoittanut olevansa valmis tapaamaan Putinin, kunhan Venäjä ei valtaa Ukrainaa.

(Ks. myös ”NATO:n ex-komentajan sodanlietsonta-sähköpostit julki”)

NATO on Yhdysvaltain aseteollisuuden tärkein myyntimies.

Euroopan unioni

EU:n päätöksentekoa halvauttaa se, että jäsenmaiden (ja jäsenmaiden poliitikkojen oma) välitön etu usein eroaa siitä, mitä sanotaan EU:n yhteiseksi eduksi.

Yhdysvaltain Ukrainassa synnyttämää kriisiä sopii tarkastella liittolaissuhteiden ja talouden kautta. ”Jos Venäjä hyökkää Ukrainaan tavalla tai toisella, Nord Stream 2 ei etene,” poliittisten asioiden alivaltiosihteeri Victoria ”Fuck the EU” Nuland totesi ulkoministeriön lehdistötilaisuudessa 27. tammikuuta 2021. Tällaiset lausunnot nakertavat Yhdysvaltain ja sen liittolaisten suhteita.

Kaikki Euroopassa eivät ole niin hölmöjä, etteivät ymmärtäisi Yhdysvaltain pyrkivän haittamaan Euroopan kauppaa Venäjän, Kiinan ja Euraasian kanssa omaksi edukseen. Energiavaje on vahingoksi myös eurooppalaisen teollisuuden kilpailukyvylle. Saksan liittokansleri Olof Scholz piti Münchenin turvallisuuskonferenssissa (Münich Security Conference, MSC) puheen kuvaillen laajasti sitä, miten Eurooppa ja Saksa ovat diplomatian ja rauhan asialla, ja todeten lopuksi näkevänsä maailman olevan moninapainen maailma, jossa ei ole vain yhtä keskusta. Onko Euroopassa yksi reaalipoliitikko? Ei, puhe on puhetta.

Yhdysvaltalaisen tiedustelu- ja analyysiyhtiö Stratforin perustaja George Friedman analysoi vuonna 2015 Yhdysvaltojen perimmäisen intressin olevan Saksan ja Venäjän välisten suhteiden torpedointi, koska yhdistyneinä [Euroopan kaksi suurinta taloutta] Saksa ja Venäjä ovat ainoat Yhdysvaltoja uhkaavat voimat. Friedmanin mukaan ”Venäjän luonnonvarojen ja miesvahvuuden yhdistyminen saksalaisen pääoman ja teknologian kanssa pelottaa Yhdysvaltoja”.

EU on lähdössä mukaan talouspakotteisiin vaikka edellistenkään negatiivisista vaikutuksista kauppataseeseen ei ole toivuttu.

EU-komission ja Eurooppa-neuvoston julkistama esitys mahdollisista Venäjän-vastaisista pakotteista on kuitenkin paljolti näennäisesitys. Se esittää pakotteita Itä-Ukrainan separatistialueiden tunnustamisesta päättäneille, separatistitasavaltojen tunnustamisen puolesta äänestäneille Venäjän duuman jäsenille. Pakotteet sisältäisivät vienti- ja tuontirajoituksia Itä-Ukrainan ”kapinallisalueilta” (Mitä sieltä on tuotu Eurooppaan?). Myös Venäjän pääsy EU:n rahoitusmarkkinoille pyritään estämään.

Mutta onhan siinä oma viihdyttävä ironiansa, että vapaakaupan puolesta puhuvat Yhdysvallat ja EU ovat hanakoita langettamaan kauppapakotteita, kun joku ei alistu niiden tahtoon.

Venäjä puolestaan on edellisten pakotteiden takia suunnannut kauppaansa enemmän Aasiaan, eikä ole mainittavasti kärsinyt pakotteista; valtion velan suhde bkt:n oli vuonna 2020 vajaa 18% (EU:ssa 90,1%).

Kiina

Tässä yhteydessä on syytä huomioida myös se, että Venäjä ja Kiina ovat molemmat BRICS- ja SCO-maita, joilla on lisäksi kahdenkeskisiä talous-, energia– ja turvallisuuspolitiikkaan liittyviä sopimuksia. Venäjä kuuluu lisäksi CSTO:n (Collective Security Treaty Organization).

Yhdysvaltain aiempia strategioita muistuttava uusi indopasifisen merialueen strategia suunnittelee tukevansa Intiaa — jolla on rajakahinoita Kiinan kanssa; vahvistavansa Intian, Yhdysvaltain, Japanin ja Australian Kiinan vastaista liittoumaa; tukevansa Taiwanin puolustusta sekä toimivansa Etelä-Korean ja Japanin kanssa Pohjois-Korean riisumiseksi ydinaseista.

Tavoitteisiin on määrä päästä kasvattamalla Yhdysvaltain sotilasharjoitusten ja operaatioiden määrää ja laajuutta indopasifisella alueella, lisäämällä merivoimien kapasiteettia, ottamalla käyttöön edistyneempiä sodankäyntimenetelmiä, vahvistamalla kybersodankäyntiä, hyödyntämällä tekoälyn tarjoamia ja alueellisen merenpinnan alaisen sodankäynnin mahdollisuuksia sekä työskentelemällä kongressin kanssa Pacific Deterrence Initiative -aloitteen (PDI) rahoittamiseksi. Toteuttaminen vaatisi vähintään komponenttituotannon kotiuttamista Kiinasta Yhdysvaltoihin.

National Defense Industrial Association (NDIA): Vital Signs 2022 — The Health and Readiness of the Defence Industrial Base (s. 47). ”Älytaistelukenttä” vaatii nopeita verkkoyhteyksiä; 5G on sotilasteknologiaa. Kongressin kiinnostus biosodankäyntiin on lisääntynyt.

Kylmäkin sota Yhdysvaltain ja Kiinan välillä jakaisi maailman taloudellisesti, poliittisesti, ideologisesti ja sotilaallisesti kahteen blokkiin. Kylmä sota vaikuttaisi molempien osapuolien bruttokansantuotteeseen, väkiluvultaan vähäisemmässä lännessä enemmän. Kiinalle kiristyvä tunnelma Ukrainassa sopii, jos se sitoo Yhdysvaltain voimavaroja Ukrainan alueelle, mutta koska Kiina on sijoittanut maatalouteen Ukrainassa, vastatoimet on jo suunniteltu.

Sotilaallisessa yhteenotossa menettäjiä olisivat NATO-maiden ohella Venäjä, Ukraina ja Yhdysvallat, mikä heikentäisi niitä ja lisäisi Kiinan mahdollisuuksia hyötyä tilanteesta – esimerkiksi miehittämällä Venäjän Kiinan rajalla sijaitsevia alueita ”demokratian turvaamiseksi ja alueen vakauttamiseksi”.

Kiinan ulkoministeriön puhehenkilö Wang Wenbin ilmoitti lehdistötilaisuudessa 21. helmikuuta Kiinan asettavan pakotteita kahdelle Yhdysvaltain hallituksen suurimmalle asealihankkijalle, Raytheon Technologies- ja Lockheed Martin -yhtymille niiden [Kiinan] Taiwanin kanssa tekemien asekauppojen vuoksi. Pakotteiden laadusta ei toistaiseksi ole tietoa.

NATOn itälaajeneminen

Aina, kun NATOsta ja Venäjästä keskustellaan, nousee esiin myös se, lupasivatko länsimaat Neuvostoliitolle, ettei NATO laajene itäänpäin. Der Spiegel kirjoittaa helmikuussa 2022, että vaikkei mitään juridisesti sitovia sopimuksia ole, on selvää, että sekä Boris Jeltsinille että Mihail Gorbatshoville vakuutettiin monen länsipolitiikon ja diplomaatin suulla, ettei itälaajenemista tule tapahtumaan; Der Spiegelin mukaan kyse on paljolti siitä, kuinka pitävinä lännen antamia ”kategorisia vakuutuksia” pidetään.

RT 18.2.2022: West promised not to expand NATO – Der Spiegel.
RT on julkaissut hiljattain löydetyn muistion maaliskuulta 1991, joka vaikuttaa vahvistavan Neuvostoliitolle luvatun, ettei NATO itälaajene, ja jonka takia Puolalle, Tsekille ja Slovakialle ei voitu tarjota NATO-jäsenyyttä.

Vakuutuksia annettiin vastineena sille, ettei Neuvostoliitto vastusta Saksojen yhdistymistä.
Asiakirja löytyi Ison-Britannian kansallisista arkistoista.

Ks. myös ”NATO did promise Moscow it wouldn’t expand, former German defense official tells RT

Saksan entinen ulkoministeri Hans-Dietrich Genscher (Vapaa demokraattinen puolue) sanoi vuosia myöhemmin, että muodollisesta, lakiteknisestä näkökulmasta NATOn itälaajeneminen oli ihan ok, mutta ettei voida kieltää etteikö itälaajeneminen olisi vastoin 1990-luvulla [Neuvostoliiton kanssa] saavutetun yhteisymmärryksen henkeä.

Tähän on myös Venäjän presidentti Vladimir Putin (Yhtenäinen Venäjä -puolue) viitannut sanoessaan länsimaiden pettäneen Venäjää. Tämä on myös osasyy siihen, miksi Venäjä vaati joulukuussa 2021 länsimailta sitovia turvallisuustakuita — joita ei myönnetty, ja siksi tilanne on nyt, mikä on.

Tilanne nyt

Alkujaan Donetskin (DPR) ja Luhanskin kansantasavallat (Luhansk People’s Republics, LPR; yhdessä Luhansk and Donetsk People’s Republics, LDNR) julistautuivat itsenäisiksi jo toukokuussa 2014. Molemmat alueet ovat pääosin venäjänkielisiä.

Venäjän ei voi katsoa kiirehtineen, kun se nyt, 22.2.2022 tunnusti molemmat itsenäisiksi valtioiksi.

Venäjän lisäksi Kuuba, Syyria, Venezuela ja Nicaragua ovat tunnustaneet itsenäisyyden.

Sekä Donetsk että Luhansk allekirjoittivat Minskin rauhansopimuksen itsenäisinä intressi-osapuolina, joten se, että Venäjä nyt tunnusti niiden itsenäisyyden, ei vaikuta Minskin sopimukseen. Tämän on Venäjän pysyvä edustaja YK:n turvallisuusneuvostossa, Vasili Nebenzya, tuonut esiin. Tosiasiassa, itsenäisinä valtioina Donetsk ja Luhansk voivat niin halutessaan liittyä vaikka [Länsi-]Ukrainaan. Minskin sopimus mahdollistaa sen.

Tulitaukoja rikkonut [Länsi-]Ukraina ei ole implementoinut Minskin sopimusta; se ei selvästikään ajattele Donetskin ja Luhanskin palaavan Ukrainan yhteyteen.

Twitter.
Turvallisuusasioista kirjoittava kirjeenvaihtaja Christopher Miller tviittaa Venäjän lähettävän rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan

Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi yksimielisessä äänestyksessä Itä-Ukrainan separatistitasavaltojen kanssa solmitut YYA-sopimukset. Parlamentin alahuone duuma hyväksyi sopimukset jo aiemmin tiistaina, kertoo Yle. Mainitsin aiemmin turvallisuusyhteistyöjärjestö CSTO:n. Järjestön sääntöjen mukaan (Artikla 19, kappale VI) Donetsk ja Luhansk voivat hakeutua jäseniksi halutessaan.

Kiina tuskin omista sisäpoliittisista syistään tunnustaa separatistisia alueita itsenäisiksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Kiina tarjoaisi muunlaista yhteistyötä ja/tai taloudellista apua.

Se, että Venäjä tunnusti Donetskin ja Luhanskin itsenäisiksi ei ole äkillinen ja erillinen tapahtuma, joka johtuisi nykyisestä kriisistä. Näen itsenäiseksi tunnustamisen osana uutta turvallisuusarkkitehtuuria, jota Venäjä ja joukko muita maita on rakentamassa; ajattelen, että Venäjä toivoi ja odotti länsimailta juuri tällaisia reaktioita kuin se sai. Nyt Donetskilla ja Luhanskilla on useamman maan tunnustus, ja sitä myöten oikeus pyytää turvallisuusapua haluamiltaan tahoilta. Venäjä pääsee laillisesti turvaamaan Donetskin ja Luhanskin venäjänkielisiä [Länsi-]Ukrainalta ja NATO:lta — ja sen se myös tekee.

Venäjä ja Kiina ovat molemmat odottaneet sanktioita, ja valmistautuneet niihin vuosia. Molemmat ovat mm. rakentaneet SWIFT:in rinnakkaisversiot, koska oli selvää, että rahaliikenne pyritään katkaisemaan. Jollain tekosyyllä sanktiot olisi määrätty, vaikka Venäjä ei olisi tunnustanut Donetskia ja Luhanskia. Onneksi Venäjällä on totuttu vuosikymmenien mittaan lännen asettamiin sanktioihin, tuskin se siellä moniakaan hetkauttaa. Tähän mennessä Venäjän vastaisista sanktioista ovat kärsineet eniten sanktioijat.

Seuraava kysymys on, määrääkö Venäjä sanktiot [Länsi-]Ukrainalle?

Lännen trollitehtaat ja Venäjällä toimiva viides kolonna joutuvat nyt painamaan pitkää päivää. Informaatioilmatila on täytettävä Venäjän uhkalla.

PÄIVITYS 24.2.2022 klo 03:01

Kremlin puhemies Dmitri Peskov on kertonut Luhanskin kansantasavallan johtajan, Leonid Pasechnikin ja Donetskin kansantasavallan johtajan Denis Pushilinin vedonneen Vladimir Putiniin [Länsi-]Ukrainan esittämien, siviiliväestöön kohdistuvien uhkausten vuoksi. Pentagonin puhemies John Kirby uskoi kuun alussa Moskovan suunnittelevan false flag -hyökkäystä oikeuttaakseen invaasion Ukrainaan. Biden on ohjeistanut hallitustaan kohdistamaan sanktioita Nord Stream 2:n eli käytännössä eurooppalaisiin yrityksiin ja pankkeihin Venäjän ohella.

PÄIVITYS 24.2.2022 klo 12:54 (samalla korjattu typoja)

Qatarilainen media AlJazeera uutisoi [Länsi-]Ukrainan pyytäneen NATO-Turkkia sulkemaan ilmatilan sekä Bosporin ja Dardanellien salmet venäläisiltä sotalaivoilta. Venäjän joukkoja lähestyy [Länsi-]Ukrainaa CSTO-Valko-Venäjän ja Krimin kautta, ja venäläisiä joukkoja on myös Odessan ja Mariupolin satamissa. Valko-Venäjän joukot eivät osallistu taisteluun. Itä-ukrainalaiset ovat ottaneet haltuunsa useita kaupunkeja.

AlJazeeran Kiovasta raportoiva Andrew Simmons kertoo, ettei Venäjä ole pommittanut Kiovaa vaan Kiovan lähellä. Venäjä on kertonut iskevänsä sotilas-, ei siviilikohteisiin. Pres. Zelenski on luvannut jakaa aseita jokaiselle, joka haluaa puolustaa Kiovaa. Ihmisiä suuntaa ulos Kiovasta, mutta mitään paniikkia ei ole.

Suomi on tarjoutunut ottamaan pakolaisia Ukrainasta. Tarkoittaa ilmeisesti länsi-ukrainalaisia, koska itä-ukrainalaiset aloittivat jo aiemmin Venäjälle siirtymisen. Evakuoinnissa on parhaillaan tauko.

NATO vahvistaa itäistä sivustaansa maa- ja ilmavoimilla. Wienistä raportoiva AlJazeeran toimittaja James Bays sanoo, etteivät länsijohtajat näe tilaa neuvotteluille Venäjän kanssa. Venäjän parlamentin alahuoneen puhemies Vyacheslav Volodin sanoo ainoan tavan välttää sota Euroopassa olevan Ukrainan demilitarisointi.

EU on ilmoittanut ”tiukimmista koskaan” pakotteista Venäjää vastaan. Venäjän ulkoministeriö kommentoi 23.2.2022 Yhdysvaltain asettamien pakotteiden (”Sadannet ensimmäiset pakotteet, jos kaikki lasketaan.”) olleen odotetunlaisia, ja kohdistuvan finanssisektoriin sekä Venäjän vastaavan niihin ”ei välttämättä symmetrisesti.”

On spekuloitu sillä, että Venäjä pommittaisi ukrainalaisia kaupunkeja, joissa on sanottu sijaitsevan Yhdysvaltain bioaselaboratorioita. Tällaisia kaupunkeja olisivat Kiova, Harkova, Odessa, Nikolajev, Dnepropetrovsk ja muutama muu kaupunki. Bioaselaboratorioista on jo jonkin verran artikkeleita, ajan mittaan saadaan toivottavasti lisää tietoja ja sitä myöten parempi kokonaiskuva.

PÄIVITYS 24.2.2022 klo 19:30

Tilannetta tarkkailemassa olevan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ/OSCEn raporttien perusteella Venäjän operaation alkamista edelsi Länsi-Ukrainan puolelta tullutta tulitusta Donetskin ja Luhanskin suuntaan. Erikoismonitorointiryhmä (SMM) ilmoittaa räjähdyksistä, ammunnasta ja käsiaseilla tulittamisesta useana päivänä Ukrainan suunnasta siivillikohteisiin alueella.

Asialla ovat todennäköisesti alueella taistelevat puolisotilaalliset, äärioikeistolaiset militiat.

Putin on ilmoittanut tyhjentävänsä alueen uusnatseista ja mafia-aineksesta.

World Financial Review on julkaissut artikkelin, jossa luetellaan 10 syytä sille, miksi Yhdysvaltain eliitti saattaisi haluta Venäjän hyökkäävän Ukrainaan. Artikkelin kirjoittanut Jack Rasmus toteaa massamedian kieltäytyvän harkitsemasta sitä, että Yhdysvalloille on etuja Venäjän provosoimisesta. Syyt ovat

 1. NATOn uudelleenyhdistäminen ja Yhdysvaltain hegemonian vahvistaminen; EU on puhunut omista puolustusjärjestelyistä; EU:n ja Kiinan välisen kaupan häiritseminen
 2. Saada Saksa perumaan Nord Stream 2, ja myydä tilalle jenkkikaasua
 3. Järjestää tekosyy, jonka avulla saa lähetettyä lisää joukkoja Liettuaan, Latviaan, Viroon, Puolaan ja Romaniaan
 4. Kiristää Ukrainalta lisää taloudellisia myönnytyksiä amerikkalaisyrityksille
 5. Kasvattaa poliittista tukea Moldaviaan tunkeutumiselle istuttamaan maahan nukkehallitus ja ajamaan Venäjä-myönteiset ainekset maasta
 6. Oikeuttaa Yhdysvaltain jatkuvat pyrkimykset epävakauttaa Kazakstan ja Valko-Venäjä
 7. Järjestää demokraattipuolueelle massiivinen ulkopoliittinen harhautus ennen vuoden 2022 välikausivaaleja
 8. Saada kongressilta hyväksyntä kasvattaa puolustusbudjettia entisestään (Toim.huom. Sen saa aina, aseteollisuus on suuri vaalirahoittaja Yhdysvalloissa, ja suurin osa kongressista sijoittaa aseteollisuuteen.)
 9. Luoda tekosyy Venäjä-mielisten jahtaamiselle Nicaraguassa, Venezuelassa ja Kuubassa
 10. Testata Yhdysvaltain aseistuksen suoritustehoa live-tilanteessa Venäjän aseistusta vastaan. Erityisen halukas Yhdysvallat on testaamaan kyberturvallisuusvälineistönsä suoriutumista.

Yhdysvaltain toiminnan tarkkaileminen on saanut Jack Rasmuksen uskomaan, että Yhdysvallat toivoo avointa konfliktia alueella.

PÄIVITYS 27.2.2022 klo 06:29

Saksan liittokansleri Scholz tviittaa Saksan lähettävän ”panssarintorjuntavälineistöä ja Stinger-ohjuksia ystävällämme Ukrainalle”; politiikkamuutoksen tehneen Saksan aseeton apu on muuttunut aseelliseksi.

NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg uhkailee Venäjää NATOn 5. Artiklalla: ”Kremlin tavoitteet eivät rajoitu Ukrainaan. Venäjä on vaatinut laillisesti sitovia takuita siitä, että NATO ei laajene enempää.” Ongelma on siis NATO:lta ja länsimailta pyydetyt turvallisuustakuut, ei Ukrainan tilanne.

Stoltenberg jatkaa toteamalla, että Venäjään kohdistettujen sanktioiden lisäksi ”meidän täytyy olla valmiita tekemään enemmän, vaikka se merkitsisi sitä, että meidän täytyy maksaa hinta.”

Yhdysvallat tuntuu saavan haluamansa sodan, joka käydään Euroopan alueella; Yhdysvallat, Kanada ja [niiden] eurooppalaiset liittolaiset ovat ”aktivoineet puolustussuunnitelmansa” ja siirtäneet joukkoja ”liiton itäiselle sivustalle.” NATO lupaa jatkuvaa tukea Ukrainalle, millä saatetaan varmistaa tilanteen pitkittyminen ja runsaat siviiliuhrit.

PÄIVITYS 27.2.2022

Olen saanut nyt tietoja Luganskista, paikan päällä olevalta etniseltä venäläiseltä. Hän on eräs, joka vieraili luonamme kesällä 2015. Ei ollut riemuissaan Putinin erikoisoperaatiosta, mutta ”kaupungilla liikkuminen on nyt turvallisempaa kuin vuosiin.”

Hän ei ole kirjoilla missään; kirjoilla oleminen on riski, koska silloin saattaa päätyä pyydystetyksi Länsi-Ukrainan armeijaan, ja joutua sotimaan omiaan vastaan; kaikki 18-55 vuotiaat miehet ovat riskiryhmää, ja siksi moni on paennut Venäjälle. (Länsi-Ukrainan ilmoittama 255 000 miesvahvuus, miljoona reservissä, on ilmeisesti osittain haamuarmeijaa. Ihmettelinkin, miksi Zelenski tarjoutui aseistamaan siviilejä kun armeijalle ilmoitetaan tuollainen miesvahvuus. Ukrainan korruptio mielessä: upseeristo luultavasti nostaa haamujen palkat.)

Hän painottaa, että mihinkään idän eikä lännen mediassa olevaan ei pidä uskoa, se ei ole tietoa, se on propagandaa. Länsi-Ukrainan armeijaan liitetyt äärioikeisto-militiat ovat tosiasia. Ukrainan siviilejä jauhetaan surutta NATOn, EUn ja Venäjän keskinäisen nokittelun myllyssä. Vielä: Länsi-Ukraina on sotinut kahdeksan vuotta itä-ukrainalaisia, omaa väestöään vastaan mutta ketään lännessä ei kiinnostanut ennen Venäjän erikoisoperaatiota.

Lisälähteitä:

Zelensky, Volodymyr (24.3.2021): УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №117/2021
In accordance with Article 107 of the Constitution of Ukraine, I decree:
1. To put into effect the decision of the National Security and Defense Council of Ukraine of March 11, 2021 “On the Strategy of deoccupation and reintegration of the temporarily occupied territory of the Autonomous Republic of Crimea and the city of Sevastopol” (attached).
2. To approve the Strategy of deoccupation and reintegration of the temporarily occupied territory of the Autonomous Republic of Crimea and the city of Sevastopol (attached).
3. Control over the implementation of the decision of the National Security and Defense Council of Ukraine, enacted by this Decree, shall be vested in the Secretary of the National Security and Defense Council of Ukraine.
4. This Decree shall enter into force on the day of its publication.
— President of Ukraine V.ZELENSKY

Ukrinform (24.3.2021): Zelensky enacts strategy for de-occupation and reintegration of Crimea

Zelensky, Volodymyr (20.10.2020): Address by President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy to the Verkhovna Rada on the Internal and External Situation of Ukraine

US Government Printing Office (1997): The Debate on NATO Enlargement

Guyer, Jonathan | Vox (27.1.2022): How America’s NATO expansion obsession plays into the Ukraine crisis

Wiegrefe, Klaus | Der Spiegel (15.2.2022): Is Vladimir Putin Right?

Söyring, Riikka | AvoinMedia (1.3.2021): Tietovuoto: Reuters, BBC ja Bellingcat brittihallituksen Venäjä-vastaisissa salaoperaatioissa

Söyring, Riikka | Vastavalkea (9.7.2016): NATO:n ex-komentajan sodanlietsonta-sähköpostit julki

Yle (21.2.2022): Putin allekirjoitti asetuksen Itä-Ukrainan kapinallisalueiden tunnustamiseksi – ”Ukrainan liittyminen Natoon olisi suora uhka Venäjän turvallisuudelle”

Yle (päivittyvä artikkeli): Yle seuraa Ukrainan tapahtumia: Putin määräsi joukkoja Itä-Ukrainan kapinallisalueille

Yle Areena, Politiikkaradio (21.2.2022): Mitä tapahtuu Ukrainan rajalla ja miten se vaikuttaa Suomeen? Haastateltavana Puolustusministeriön entinen kansliapäällikkö Jukka Juusti, joka on yksi Suomen parhaiten informoituja henkilöitä.

Montefiore, Simon Sebag (2004): Ruhtinas Potemkin ja Katariina Suuri

Kremlin.ru (4.2.2022): Joint Statement of the Russian Federation and the People’s Republic of China on the International Relations Entering a New Era and the Global Sustainable Development

White House (2.4.2021): Readout of President Joseph R. Biden, Jr. Call with President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine

White House (helmikuu 2022): Indo-Pacific Strategy of The United States

White House (20.2.2022): Statement from Press Secretary Jen Psaki

The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation

Ministry of Defence of the Russian Federation

Defence World.net (16.6.2021): NATO Divided on Allowing Ukraine into the Alliance

National Defense Industrial Association (NDIA): Vital Signs 2022 — The Health and Readiness of the Defence Industrial Base

Söyring, Riikka | US-Puheenvuoro (16.3.2014): Ukrainan kultareservi kadoksissa

Söyring, Riikka | US-Puheenvuoro (20.3.3014): Ukraina ja uutisointi katseen kohdistajana

American Committee for US-Russia Accord, ACURA (14.2.2022): ACURA ViewPoint Jack F. Matlock, Jr.: Today’s Crisis Over Ukraine

NATO (16.2.2022): Press conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg following the first day of the Meeting of NATO Ministers of Defence

Collective Security Treaty Organization, CSTO

Vladimir Putin: Address to the Nation (video)

Munich Security Conference, Day 2 (video): Ei Itä-Euroopan aseistariisunnalle; Ukraina NATOon; Venäjä ei saa tehdä kauppaa EU:n kanssa; loppu Nord Stream 2:lle; eristetään Venäjä; maailmanjärjestys rakennetaan universaaleille liberaaleille arvoille

Artikkelikuva via Pixcove + Imgur.com, mibango > Äärioikeistolaisten Azov-pataljoonan ja Oikean sektorin kannattajat marssilla [Länsi-]Ukrainassa. Kuvan rakentaminen RS. (Lue lisää: ”Uusnatsit marssivat Kiovassa” ja ”Ukrainassa teloitetaan oppositiota”)

197 comments

 1. Lyhyesti ja lainattua: ”miljoonat itä-ukrainalaiset eivät koe Ukrainan valtion tarjoavan heidän omalle elämänperinnölleen, kulttuurilleen ja kielelleen yhdenvertaisia oikeuksia vähemmistönä eikä myöskään autonomiaa, heille kysymys on heidän elämästään omalla elinalueellaan.”

  Kenen asia on päättää heidän puolestaan vai pitäisikö sallia heidän päättää ihan itse?

  Tykkää

  • Jos ”donbassilainen” saa päättää itse niin yksi mahdollinen näkökulma: ”Olenko toisen luokan ukrainalainen vai ensimmäisen luokan venäläinen?” Tietysti tällainen pohdiskelija on neuvostoajan luomuksia mutta niin ovat nykyisen Ukrainan rajatkin. – – – Moni ilmeisesti Suomessakin kuvittelee paitsi ymmärtävänsä tilanteen myös pystyvänsä (ainakin minimaalisesti) vaikuttamaan siihen. Kun laajennetaan perspektiiviä joudutaan päivittämään vanhaa lohkaisua: tulee pahanmakuista soppaa kun on liian monta VALEKOKKIA.

   Liked by 1 henkilö

  • ei tietenkään saa itse päättää….senhän päättää,ja määrää tämä länsimainen ”arvo”yhteiskunta,mitä kukin missäkin tekee…ja kuka missäkin mistä/mistään tuomitaan.
   samat länsimaiset ”arvot” ummistaa silmänsä natseista ukrainassa,ja vainoista joita harrastavat,arvojen puolustajat sitten nykyään kotimaissaan leimaavat omia kansalaisiaan ”äärioikeistolaisiksi”,ja terroristeiksi,milloin milläkin verukkeella,yleensä riittää jos hallintoa arvostelee.
   samat tahot jotka nyt heti voimakkaasti reagoi ja syyttelee,ummistaa silmät jenkkien ja brittien jatkuville laittomille sotatoimille,ja pakoteille.
   jenkit saa merirosvota muiden öljyt,ja myydä ne,saa jäädyttää muiden varat,ja niitä käyttää.kidnapata ihmisiä ulkomailla jnejne..
   pakolaisetkin on nyt käännetty putinin aseiksi,hmm..varmaan ei pakolaisiin syynä ole lännen sodat…
   eikä ehdoteltu usalle pakotteita,kun kosovon tunnusti,ja sinne sotilastukikohdan rakensi,
   ei karkotettu diplomaatteja,tai pakotteita jenkeille,kun toisen maan maaperällä,salamurhasi kenraalin,ja muutaman sivullisen….jaahas tulee liian pitkä kommentti,jos kaiken länsimaiden lähi ajan rikokset listaa,mutta vielä semmonen,että kovin nämä nyt tuomitsevat hiljaa myös israelin JATKUVISTA iskuista toisiin maihin,ja salamurhista…ajniin,sehän on antisemitismä arvostella israelia..
   mutta kyllä on kovin kaksinaismoraaliset arvot ”arvo”johtajilla

   Tykkää

 2. ja vielä,että kovin nopeasti sama propagandakoneisto..trolleineen käänsi LIIOITELLUN huomion kohti venäjää,jotka vielä hetki sitten oli samanlaista liiottelua koronasta puskemassa.ja tämä läpi länsimaiden tapahtuu,JÄLLEEN synkronoidusti….digi lompakkoo odotellessa,oikein on jo nimeen otettu toi lompakko mukaan,on sitten helpompi sulkea tilejä jatkossa,kaikkee tavataan päättää hiljaisuudessa,kun turhasta pidetään meteliä

  Tykkää

  • Mieheni mainitsi työpaikallaan alettavan havahtua uutisoinnin propagandaluonteeseen: ”Ukraina Ukraina Ukraina. Korona Korona Korona.”,

   Tykkää

 3. Putinin Lännelle esittämät vaatimukset Ukrainan suhteen ovat olleet hyvinkin loogisia, jos katsotaan asiaa siitä näkökulmasta, ettei Ukrainalle ole rajoja eikä se siis ole eikä koskaan ole ollut valtio.

  Sanna Marin sanoi tänään A-studiossa että Suomella on rajat eikä meitä voida määräillä. (Paitsi tietenkin nyt jälleen EU ja CIA, deep state sanoisin). Suomi kuulemma vapautti itse itsensä sanottiin Ylen aamutv:ssä.

  Ukrainalaisten ( kaikkien) huoli on suuri, sillä myös Romania, Puola ja Unkari voivat vaatia 1941/1945 Ukrainaan yhdistettyjä alueitaan takaisin.

  Venäjä tarjosi Minsk1 ja Minsk2 ( Rauhansopimus) sopimuksilla rauhanomaista ratkaisua, johon Ukraina Lännen vaatimuksesta ei suostunut.

  -Nato ei muka uhkaa Venäjää, mutta Venäjä Natoa!

  Liked by 1 henkilö

  • ”Sanna Marin sanoi tänään A-studiossa että Suomella on rajat eikä meitä voida määräillä.”

   Päivän naurut. Meitähän määräilee EU, YK, WHO, WEF ja milloin mikäkin.

   ——

   Räyhänomaiset ratkaisuvat ajavat yleensä rauhanomaisten ratkaisujen yli, moneen kertaan vieläpä.

   Liked by 1 henkilö

   • Määräileekö WEF Venäjää ja Putinia? En osaa sanoa.

    Tuo klippi pyörii netissä, mutta ainoa löytämäni tieto asian tiimoilta on, että Putin on yhden kerran virkamiehenä ”isännöinyt” WEFin kinkereitä työskennellessään Moskovan pormestarin virastossa. Ei ollut vieraana eikä ollut pääjärjestäjä siis.
    Jos muita yhteyksiä on, en ole vielä löytänyt.

    Tykkää

   • Tässä on useampi artikkeli, joissa on käsitelty Venäjän mahdollista osallisuutta näihin maailmanlaajuisesti ajettuihin wef:in agendoihin.
    Vaikeaa nähdä, etteikö Venäjä olisi tietoisesti osallisena näissä ja mielestäni tältä pohjalta Venäjän toimintaa voisi katsella hieman toisesta näkökulmasta.

    Olet Riikka itsekin kirjoittanut siitä, miten kaaoksella voidaan edistää vallan keskittymistä. Olisiko nytkin kyseessä tarkoituksella aiheutettu kaaos, joka ajaa tiettyjen piirien tavoitteita…?

    https://markkusiira.com/category/rokotteet/

    Tykkää

   • Varmasti Venäjällä on WEFiläisiä, missä niitä ei olisi kuin torakoita konsanaan.

    Puhe oli kuitenkin Putinin mahdollisesta WEFiläisyydestä. En tiedä hänen olevan, mutta en myöskään tiedä varmasti ettei hän ole.

    Työn alla on artikkeli, jossa ollaan tuossa mainitsemassasi kaaos-teemassa.

    Tykkää

   • En kerennyt tähän hätään käydä läpi tätä videota kuin pikaisesti, mutta alussa mielestäni tulee vahvistus sille, että Putinilla ja WEF:lla on pitkä, yhteinen historia.
    Vaikeaa nähdä, että Venäjällä voitaisiin ajaa WEF:in agendaa näin selkeästi, jos ei sillä olisi Putinin siunausta ja kyllähän tämä video jotain kertoo heidän väleistään.

    https://www.weforum.org/videos/davos-2021-special-address-by-vladimir-putin-president-of-the-russian-federation-english

    Tykkää

   • Et Nimi-pakko sattuisi tuntemaan halua kirjoittaa artikkelia Venäjän WEFisteistä AvoinMedialle? Autan tekstin hiomisessa, jos tunnet tarvetta sellaiseen apuun.

    Tasapuolisen uutisoinnin takia ajattelen, että sellainen artikkeli olisi hyödyllinen.

    Tykkää

   • Kiitos tarjouksesta! Olemme erään toisen aiheen tiimoilta käyneet saman ajatusten vaihdon joskus viime syksynä ja silloin päätyneet samaan tilanteeseen! 🙂
    Olin silloin ja nytkin sitä mieltä, että omat kyvyt ja tietopohjakaan ei riitä järkevän oloisen artikkelin aikaansaamiseksi.

    Itse teen päätelmiäni enemmän intuition ja hataramman kovan faktan pohjalta kuin moni muu, mutta samalla tarkastellen suurta kokonaisuutta, johon näkemys on kertynyt yli 15v ajalta, jolloin aloin todella kyseenalaistamaan sitä miten maailma yritetään meille näyttää.

    Oma näkemys on se, että lähes jokainen maa on tiettyjen, taustalla oikeasti valtaapitävien tahojen talutusnuorassa ja monet tällaiset konfliktit ovat vain synnytetty edistämään jotain heidän agendaansa.
    Ehkä tällä saadaan ujutettua Suomi natoon, romahdutettua euroopan talous ja huoltovarmuus lopullisesti.
    Lisää pelkoa ja kurjuutta ihmisille, niin heitä on taas helppoa ohjailla tiettyyn suuntaan.

    Uskoisin, että Venäjä on myös jollain tavoin ulkoa ohjattu maa, kuten oli Neuvostoliittokin. Ehkä näen asian liian mustavalkoisena, mutta tämä on nykyinen näkemys ja sitä pitää olla valmis muuttamaan, jos erilaista näyttöä tulee! 🙂

    Mutta ehdottomasti pitäisi saada enemmän keskustelua tästäkin näkökannasta, jota harvemmin kuulee!

    Tykkää

   • ”Mutta ehdottomasti pitäisi saada enemmän keskustelua tästäkin näkökannasta, jota harvemmin kuulee!”

    Otan tämän niin, että harkitset kirjoittamista 🙂

    Tykkää

 4. Erinomainen yhteenveto jota voi täydentää katsomalla Mikko Kempen tekemän haastattelun Janus Putkosen kanssa joka on asunut Itä-Ukrainassa useita vuosia.

  Kahdeksan vuotta tykistökranaatteja Itä-Ukrainan asutuskeskuksiin, luulisi jo koskettavan paatuneimmankin sydämen. Mutta kivestä on niin Suomen naishallituksen kuin miespresidentinkin sydämet.

  Ahvenanmaalla on pariinkin otteeseen virinnyt ajatus Suomesta irtaantumiseen ja Ruotsiin liittymiseen. Miksi tänä päivänä näin ei ole asia, johtuu siitä, että Suomessa on joskus osattu toimia viisaastikin. Ei ole vastattu tykkitulella separatismiin vaan vapauksien myöntämisellä. Myöntämällä Ahvenanmaalle laajan itsehallinnon maakunta on hyväksynyt asemansa jopa siinä määrin, että tänä päivänä liittyminen Ruotsiin ei ole mikään teema. Koska ymmärretään, että Ruotsin osana menisi myös itsehallinto sen sileän tien.

  Ukrainan sisäinen jakautuminen oli jo Hitlerilläkin tiedossa ja hän hyödynsi sisäistä jakoa hyökätessään maahan. Hitlerin kanssa yhteistyötä tehneet evakuoitiin Kanadaan ja USA:han ja heidän jälkeläisensä ovat aktiivisesti ottaneet osaa nykykriisin luomisessa. Eli USA ja EU ovat löytäneet Aatun vanhat kumppanipiirit ja valtausprojektia voidaan jatkaa. Olaf Scholtz osoitti typeryytensä ruvetessaan nokkelaksi kun hän oli Moskovassa ja aiheeksi nousivat sekä Jugoslavian hajoitussota sekä siviiliuhrit Ukrainan venäläisalueilla. Vähättelevä asenne Saksan liittokanslerilta jonka maa aiheutti 25 miljoonan ihmisen kuoleman aiemman kanslerinsa toimesta. Sellainen asenne tullaan Venäjällä muistamaan.

  Mainita pitää tietysti Zbigniew Brzezinski joka kirjoissaan korosti nimenomaan Ukrainan asemaa ratkaisevana pelimerkkinä jota tuli käyttää Venäjää vastaan. Ja Zbig oli Obaman mentori joka oppipoikana ja ulkomaailmasta vähän tietävänä kuunteli gurua silmät pyöreinä. Ja niinpä Obama pisti Nulandin ja Bidenin avustuksella toimeen vallankaappauksen Kiovassa 2014. EU oli hyväksynyt sopimuksen Janukovitsin kanssa vallanvaihdosta ja aikaistetuista presidentinvaaleista. Tämä EU:n tukema sopimus kesti yhden päivän kun Kiovan mellakoijat repivät sen rikki ja alkoi verenvuodatus. Ja EU vaikeni.

  On liikkunut tietoja siitä, että Biden jo olisi ehdottanut vaihtokauppaa: Ottakaa te Ukraina ja antakaa meille Syyria. Ukraina on konkurssipesä joka ei sellaisenaan enää kiinnosta ketään. Kiitos mm. EU:n holtittoman asenteen ja toiminnan 2014. Venäjää kuitenkin kiinnostaa maan venäläisväestön kohtalo ja se tulee tältä osin lopettamaan heihin kohdistuvan sodankäynnin.

  Liked by 3 people

  • On liikkunut tietoja siitä, että Biden jo olisi ehdottanut vaihtokauppaa: Ottakaa te Ukraina ja antakaa meille Syyria. Ukraina on konkurssipesä joka ei sellaisenaan enää kiinnosta ketään. Kiitos mm. EU:n holtittoman asenteen ja toiminnan 2014.

   Kuulostaa ikävä kyllä uskottavalle. Bidder on jo tehnyt selväksi, että USA ei sodi Ukrainassa OMILLA joukoillaan > mieluummin NATO-maiden joukot tapettaviksi, ja jenkit komentoketjun yläpäässä ohjailemassa.

   Venäjää kuitenkin kiinnostaa maan venäläisväestön kohtalo ja se tulee tältä osin lopettamaan heihin kohdistuvan sodankäynnin.

   Kyllä. Putin on tehnyt selväksi, että omaa siviiliväkeä ei anneta tappaa. Kotonamme 2015 ( https://vastavalkea.fi/2015/06/29/vieraita-ukrainasta/ ) vierailleet ukrainalaiset kertoivat, että Länsi-Ukrainasta pakeni asevelvollisuusikäisiä Venäjälle, ja Itä-Ukrainasta siviilejä. Pakosuunta on luonnollinen, sanoohan sananlaskukin, että ”jokaisella venäläisellä on serkku Ukrainassa.”

   NL:n ja NL:n jälkeen tulleiden hallitusten takia alueen asukkailla on vankka kokemus nk. syvästä valtiosta sekä rivien välistä lukemisesta; ei ole luottamusta uutisiin.
   He sanoivat (2015) että heidän mielestään länsimedian uutisointi on vajavaista, tarkoitushakuista ja ohjailevaa eikä kerro koko kuvaa. Ei mitään uutta länsimediarintamalla nytkään.

   Liked by 1 henkilö

   • ”Ylen kirjeenvaihtaja Moskovassa: Putinin mukaan Venäjä on valmis vastaukseen, jota aiemmin ei ole nähnyt

    Ylen Venäjän kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen Moskovassa kuvailee Putinin aamusita puhetta ”hyvin katkeran miehen puheeksi”.

    – Siinä Putin syyttää länttä ja sen satelliitteja, hänen kielensä mukaan, Venäjän pettämisestä siitä, että Yhdysvallat on ottanut maailman herruuden ja toiminut niin Jugoslaviassa, Syyriassa, Irakissa ja Libyassakin ja luvannut Venäjälle, että sotilasliitto Nato ei laajene, mutta pettänyt tämän lupauksen. Puheessaan Putin uhkasi, että jos länsi yrittää Venäjää estää, Venäjä on valmis vastaukseen, jota aiemmin ei ole nähnyt, mukaan lukien ydinaseen käyttöön, Mikkonen kertoo.

    – Putin väitti, että hän suojelee Venäjää ja venäläisiä. Hän puhui itsepuolustuksesta ja väitti, että jos Venäjä nyt ei toimi, niin länsi tai Ukraina ennemmin tai myöhemmin hyökkää Venäjälle, Mikkonen jatkaa.

    – Putin puheessaan puhui sotilasoperaatiosta ja viittasi hyökkäykseen Itä-Ukrainassa. Hän sanoi, että Venäjän aikomuksena ei ole miehittää Ukrainaa vaan Venäjä haluaa riisua Ukrainan aseista. Mutta on tullut tietoa Ukrainan hallituksesta, että Venäjän pommitukset ovat alkaneet myös pääkaupunki Kiovassa ja Harkovassa, Mikkonen sanoo.”

    https://yle.fi/uutiset/3-12314941

    Tykkää

   • ja jos olisi USA+NATO operaatio menossa,kirjeenvaihtajat ja muu uutisointi myötäilisi hyökkääjän narratiivia.hyökkäyksen kohdetta olisi demonisoitu jo aikansa,kerrottaisiin natseista,kuinka hyökkäilevät vähemmistöjen kimppuun,siviiliuhrit olisi otsikoissa.joukkohautuja löytyisi,johdon opposition tukahduttaminen olisi tuomittu…ehkä jopa puhuttaisiin joukkotuhoaseista,joilla 45 minuutissa isketään yhdysvaltoihin.
    ja massiiviset pommitukset olisi aloitettu koko maahan,uhreja olisi satoja tuhansia.lopulta jenkit teloittaisi maan johdon suorassa lähetyksessä,ottaisi haltuunsa luonnonvarat,antaisi jälleenrakentamisen omille firmoilleen,jonka tietysti vallattu maa maksaa…ja demokraattinen maailma kiittää ja taputtaa,ehkä jopa suomi sitten lähettäisi joukkoja maahan,kun miehitys jatkuu,ja jatkuu,ja jatkuu…niin erilailla sitä kerrotaan,lievemmästä(ainakin toistaiseksi) operaatiosta paisutellen ja tuomiten,ja suuremmista vähätellen,ja hyväksyen.

    Tykkää

  • ”Kahdeksan vuotta tykistökranaatteja Itä-Ukrainan asutuskeskuksiin, luulisi jo koskettavan paatuneimmankin sydämen. Mutta kivestä on niin Suomen naishallituksen kuin miespresidentinkin sydämet.”

   Ongelma on siinä, ettei moni ole edes kuullut Itä-Ukrainan sodasta(konfliktistä). Suomalainen media on kai lähes melkein kokonaan ohittanut tämän kriisin ja siihen mahdollisesti liittyvät ihmisoikeusrikkomukset. Kansanedustajat varmaan ovat median jäljillä ja uskovat että kolmestasadasta tulitaukorikkomuksesta venäjämieliset tekevät 99,99 prosenttia. Ja venäläinen ja donbassilainen ovat monelle täysin sama asia.
   Heidi Hautala puhui ajankohtaisohjelmassa 17 000 kuolleesta. Ja hän on tietääkseni EU-parlamentin puuhanainen pakotteiden parissa.

   Lisäksi: Ei ole mitään todisteita mistään. Ei videokuvaa, ei valokuvia.

   Ihmettelin todella miten pahasti happi meinasi niin monen päästä loppua tänään eduskunnassa, kun liiallinen hermostuneisuus meinasi estää ilman vapaan virtaamisen kurkun kautta kautta keuhkoihin.

   Tämä ei ollut enää normaalia. Ehkä siinä täsmäiskujen sivussa valuivat kansanedustajien liiketoimet Ukrainan
   hiekkaan. Laumasieluina edustajat ovat saattaneet saada ahaa-elämyksen ja löytäneet yllättäen yhteisen varman tavan tehdä rahaa Ukrainan kaasusta, ja nyt muuan yksinäinen ritari Putin pilaa kaiken.

   Aikoinaan, kun NL:n omaisuus yksityistettiin, monista tuli äkkirikkaita melkein yhdesä yössä. Ehkä tässä sotaoperaatiossa paistaa vielä tämäkin vastakkainasettulu: köyhät virkamiehet (armeijan upseerit) vastaan oligarkit. Monet mummot joutuivat NL:n rauniolla henkensä pitimiksi kerjuulle ja myymään asuntonsa esineita, monet niistä hyvinkin rakkaita.

   Armeija oli suunnilleen samassa jamassa. Upseerit kituuttivat eteenpäin miten sattuivat, aseet myytiin eteenpäin ja sulatettiin raudaksi. Samaan aikaan oligarkit ilkkuivat vieressä tuontiautojen ja kellojen kanssa.

   Mutta nyt, nyt on armeijan vuoro pistää Ukraina (palanen NL:toa) ja sen äkki-rikkaat oligarkit ruotuun ja omaisuus jakoon kaikille. Nyt on upseerien vuoro tehdä pesänselvitys ja varastaa oligarkkien varat. Kosto ei voisi suloisempi olla!! Lisäksi noiden oligarkkien piirit ovat aika pienet. Ukrainan oligarkit kun ovat aiemmin tottuneet pyörimään myös Venäjän alueella. Nyt ehkä mielummin lännessä.

   Motto: BACK TO USSR. Rahat ja omaisuus tasajakoon.

   ps. eihän näissä pakotteissakaan ole muuten mitään järkeä. USA hyökkää minne sattuu mutta ei mitään sanktioita. Mutta jos Venäjä sattuu vaikka tekemään rajoitetun parin päivän iskun, niin jättisanktiot.

   Eliitti ei tykkää siitä, että joku tulee varastamaan heiltä. Ei se sota, vaan se että joku kehtaa astua varpaille ja viedä heidän lelujaan.

   Miten monta siellä Chigacossa kuolekaan rikoksen uhrina viikonlopussa? 50?

   Tykkää

 5. Kiitos asiapitoisesta, taustoja avaavasta, laajasta ja perusteellisesta artikkelista, joka antaa perspektiiviä nykytilanteeseen, päinvastoin kuin valtamedian hömpöttämä yksipuolinen kiihkoileva sotapropaganda. Meille suomalaisille olisi paras aina muistaa historiamme ja varoa joutumasta uudelleen kahnauksiin suurvaltojen kanssa. Paasikiven linjalle on käyttöä tänäänkin.

  Liked by 1 henkilö

  • Paasikiven linjalle olisi käyttöä maailmanlaajuisesti. Sodassa siviilit kärsivät eniten, sodan jokaisen osapuolen siviilit, ja se minua huolettaa ja surettaa.

   Hallitukset pitäisi merkitä yleisvaarallisiksi, ja kieltää, alkaa taas tuntua.

   Liked by 1 henkilö

 6. Kuka hyötyisi sodasta Ukrainassa tai euroopassa? Ei siitä venäjä hyötyisi, mutta USA hyötyy monellakin tapaa. tässäkin syyllinen löytyy kun ”follow the money”..
  Toisekseen meillä media väittää jatkuvasti että venäjä ei olisi demokratia. Onko niin tai ei? mutta ainakaan jenkkien valepresidentti biden ei ole laillisesti valittu.
  Tyyppi ei sanut vaalitilaisuuksiinsa edes 10 ihmistä, ja sitte pitäs uskoa että sitä äänesti enemmän kuin ketään koskaan USA:n historiassa. sori ei mee läpi 😀

  Liked by 1 henkilö

  • juu,ei mitään hyötyjä venäjälle tilanteesta,mutta jenkit todellakin hyötyy.eikä voi unohtaa,kun näyttää ihan suunnitellusti olevan aiheutettu tämä nykytilanne,että natotuskin siinä varmaan takana,kun natotus ollut kovana käynnissä.miljardibisnes sekin,ja rikollisjärjestölle lisää rahaa luvassa,jos saavat huijattua sinne lisää maksajia….kohta varmaan saadaan kuulla jostain ”luotettavasta” gallup kyselystä,jossa jo 60% suomalaisista haluaa mafiajärjestöön kuulua,noilla kyselyillä,ja etenkin niiden julkaisuilla,kun on myös tarkoitus vaikuttaa mieliin..

   mikään ongelma ei sitten demokratian puuttuminen ole,vaikkapa monissa lähi-idän maissa,joiden kanssa USA kauppaa käy.ei puhuta diktaattoreista,tai ihmisoikeuksista,,,kaikki käy,kunhan raha liikkuu…”oikeaan” suuntaan

   Tykkää

   • voi olla että oon väärässä, toivottavasti oon väärässä
    Mutta mä luulen että koko tää uktaina show on järjestetty peittämään se kun muuten alkaa ihmisille paljastumaan rokotehaitat.
    Eurooppaan kun saadaan sota ni ei kukaa enää rokotehaittoja mieti.

    Tykkää

 7. Ylen uutisointi puhuu Venäjästä täysimittaisena aggressorina ja hyökkääjänä. Uutisvirrassa en huomannut, että olisi tuotu esiin sitä, että Länsi-Ukraina on hyökkäillyt (vajaamittaisesti, joten se ”on ihan eri asia”, selvä se) viimeksi kuluneet kahdeksan vuotta Itä-Ukrainaan, ja ns. separatistit ovat puolustautuneet.

  Yle on aikanaan kertonut, että puolustautuneet Venäjän tukemina — joten ihmetyttää, että separatistijohtajat ovat valitelleet aiemmin Venäjän tuen puutetta.

  Jos Yhdysvallat/NATO olisi tehnyt ensi-iskun, se olisi ollut ennaltaehkäisevä isku, ja jatkopommitukset olisivat olleet humanitäärinen interventio, itsepuolustusta, demokratian tukemista jne.

  Kaksoisstandardit inhottavat.

  Libyan ”vapauttamisen” jälkeinen kaoottinen tilanne, Syyriassa edelleen meneillään olevat kähinät, Afganistanin fiaskon purkaminen ja Yhdysvaltain uusi indopasifinen strategia, joka saattaa johtaa sotaan Kiinan kanssa on hyvä huomioida Ukrainan tilannetta arvioitaessa; ne rajoittavat Yhdysvaltain toimintaa ja lisäävät Euroopan sotatyötaakkaa (koska NATO).

  ————

  Suomen hallitus sanoo samaa kuin joka asiaan: ”seuraamme tilannetta tiiviisti”. Ei ehken riitä, jos Yhdysvallat/NATO vaatii täyttämään eduskunnan ohi livautetun NATO-isäntämaasopimuksen ehtoja.

  Liked by 1 henkilö

  • Viimeiset 15 vuotta Suomineito on ampuillut itseään jalkaan Venäjän suhteen,kerta toisensa jälkeen. Olisiko Klausin tyttöset (eli nykyajan Mansonin noidat) tosiaan niin tyhmiä, että ampuisivat sen viimeisen laukauksen omaan päähänsä ja hakisivat nato jäsenyyttä? Venäjä ei tule ikinä hyväksymään natomaata sen toiseksi suurimman kaupungin kupeessa, tykinkantaman päässä siitä. Se on sitten suomineidon loppu.

   Tykkää

 8. Oi jeesus!
  Ryssät hyökkäsi Ukrainaan ja pommittaa sitä tälläkin hetkellä.
  Täällä punikit onanoi ihanata diktaattoriaan putinia.
  En se minäkään ihannoi natoa enkä rapakon takaista maata, mitä helvettiä se edes liittyy siihen että neukut hyökkää itsenäisen maan kimpuun. putin on seniiili psykopaatti joka pitää pysäyttää ennen kun on myöhäistä, kaikki pukinikt myös helvettiin tästä maasta, oikea tuomio on sama noille kun historiassa.

  Tykkää

  • Mielenkiintoinen tulkinta siihen nähden, että selkeä enemmistö kommentoijista pitää ylipäänsä sotaa huonona asiana — eritoten siviileille.

   Tykkää

   • Minulle yksin ihminen joka sanoo ryssistä yhdenkin kehusanan, on punikki.
    Koko ”venäjä” on neuvostoliitto joka ei koskaan muuttunut siitä mitä oli, ihan yhtä hullu johtaja on maalla sama mikä maan nimi sattuu olemaan.

    Tykkää

   • Sodan pitäminen huonona asiana on ”ryssien kehumista” ja tekee ihmisestä punikin?

    ”Koko ”venäjä” on neuvostoliitto joka ei koskaan muuttunut siitä mitä oli, ihan yhtä hullu johtaja on maalla sama mikä maan nimi sattuu olemaan.”

    Tuo siis koskee vain Venäjää? Kaikki muut maat muuttuvat nimen ja/tai johtajan vaihtuessa (kuten Saksat) mutta Venäjä ei?

    No, olen ennenkin sanonut, että uskomuksia, tapoja ja tottumuksia harvoin muutetaan tosiasioilla ja logiikalla. Sopinee tässäkin kohtaa.

    Tykkää

  • Vaikuttaa siltä, että olet jäänyt aika ansaan. Johtuneeko tuo kokeellisista mRNA injektioista, joten ei muuta kuin piikkiä lisää. 😀

   Tykkää

  • Tässä oikein malliesimerkki valtamedian ”tiedon” varassa elelevästä, jolta oma identiteettikin vähän hakusessa. Sääli vaan että näitä taitaa olla noin 70-80% kansasta.

   Tykkää

   • Ei viitsitä alkaa keskenämme riidellä. Muuten ollaan kohta toistemme tukassa kiinni kuin rauhannobelistit ja demokratianviejät konsanaan.

    Hän on sitä mieltä mitä on, ja me muut jotain toista mieltä.

    Tykkää

   • Tuskin. Rysky on yleisesti ottaen asiallinen — jos kohta pitkäpiimäinen ja yksisilmäinen — kommentoija. Ridanpää on riidanhaluinen, hyökkäävä, nimittelevä ja epäasiallinen kommentoija.

    Tykkää

  • Digisyöpä kirjoitti:”Oi jeesus!
   R.. hyökkäsi Ukrainaan ja pommittaa sitä tälläkin hetkellä.”

   Eikö äitisi ole opettanut sinulle käytöstapoja?
   Pommitukset ja ohjukset sekoittuvat helposti meiltä kaikilta.

   USA käytti pommikoneita Persian lahden sodissa. He lensivät ilmatorjunnan yläpuolella, ja törkeästi he pommittivat öisin, KUN IHMISET NUKKUIVAT.

   Kun tiputetaan pommeja, kuten Vietnamissa osuma tarkkuus on erittäin heikko. Nykyiset ohjukset ovat toivottavasti tarkkoja ja osuvat useimmiten sotilakohteeseen.
   Niitä voidaan häiritä jolloin ne saattavat harhautua kauaskin kohteestaan. Ukrainalla ei ilmeisesti ole edes tätä kykyä.

   Raketti on ohjaamaton ohjus. Sen tarkkuus on huono. Siksi sitä käytetäänkin vain lyhyillä matkoilla.

   Jotenkin kummallisesti en ole nähnyt Ylen mainitsevan siviiliuhrien määrää Irakin sodasta viimeiseen 10 vuoteen… ööh miesmuistiin.
   Miten on mahdollista, että nämä Ylen ”ihmisoikeustaistelijat” muissa yhteyksissä kyllä toistelevat kuolinlukuja vaikkei edes vielä ole mitään
   varmistusta.

   Iraq Body Count: 200 tuhatta siviiliä saattoi kuolla. Missä ovat sotarikolliset?

   Wikipedia
   As of February 2019, the IBC has recorded 183,249 – 205,785 civilian deaths.[2]
   The IBC has a media-centered approach to counting and documenting the deaths. Other sources have provided differing estimates of deaths,
   some much higher

   Lisää Iraqbodycount org

   Toivotaan, että Venäjä pommittaa vain sotilaskohteita riittävän matalalta ja päivisin, jolloin osumatarkkuus on parempi ja siviilit voivat helpommin siirtyä turvaan.
   USA tuskin pommitti vain sotilaskohteita koska tuo siviiliuhrien määrä on järkyttävä Irakin sodassa. Ehkä he toimivat kuten Vietnamin sodassa.

   Ei ole edes varmaa, että Venäjän tarvitsee pommittaa mitään, jos sillä tarkoitetaan perinteistä lentokoneista korkealta tiputettavia pommeja.

   Tykkää

 9. Mikä on ”läntisen arvoyhteisön” strategia ja taktiikka tässä tilanteessa (”läntinen arvoyhteisö”=USA)
  USAn suurlähetystö siirtyi jo aikaa siteen Kiovasta ensin Lvoviin ja sitten Puolaan.
  Miksi? Ehkäpä tämä twiitti valaisee asiaa ja Samalla antaa lisää uskottavuutta Bill Gatesin ennakointeihin uudesta p(l)andemiasta.

  Liked by 1 henkilö

  • Prof. Abdul Rahman kirjoittaa People´s Dispatchissa Minskin sopimuksista ja Länsi-Ukrainan tekemistä tulitauko-/rauhansopimusrikkomuksista https://peoplesdispatch.org/2022/02/22/what-are-the-minsk-agreements-and-what-are-their-role-in-the-russia-ukraine-crisis/

   Tuntuu pitävän syynä sille, että Länsi-Ukrainan hallitus ei ole implementoinut Minskejä, olevan että hallitus ei uskalla maassa hilluvien ultranationalistien ja äärioikeiston takia.

   Viittaa siihen, että osa lähtee LDNR:sta evakkoon Venäjälle, koska pelkää NATO-länsimaiden antavan Länsi-Ukrainan natsiväen teurastaa heidät vastalausettakaan sanomatta.

   ——

   Erkki Tuomioja jo ehti verrata Putinia Hitleriin — mikä tässä yhteydessä on hassunhauskaa kun asiaa ajattelee.

   Tykkää

 10. Aikani seurattua tuota uutisointia maikkarilta ja yleltä, niin silmäänpistävää on valtamedian toimittajien kauhu ja suoranainen epätoivo.
  Heille vain Venäjä on vihollinen, eivätkä he halua edes nähdä sitä mitä heidän omassa lähiympäristössään tai heille itselleen tapahtuu. Kerrassaan uskomatonta. Kaikki varoitukset kokeellisten mRNA injektioiden vaarallisuudesta ovat vain putinpropagandaa.
  Eilen uutisointiin, jopa valtamediassa, varusmiehen kuolemasta Niinisalon varuskunnassa. Valtamedian mukaan syynä kuolemaan oli sairauskohtaus (todennäköisesti myocarditis). Tätä taustaa vasten olisi ylen ja valtamedian toimittajien pitänyt kysyä puolustusvoimilta ja ministereiltämme maamme puolustukyvysta näiden kokeellisten piikitysten jälkeen ja vaatia täyttä selvitystä piikitysten aiheuttamista haittavaikutuksista ja kuolemista ainakin varusmiesten osalta.

  PS Samoin piikitetty reservimme tuskin enää kykenee mihinkään fyysiseen toimintaan. Tämän vuoden, 2022 tammikuussa kokonaiskuolemien määrä oli yli 500 kpl suurempi kuin pahana ”koronavuonna” 2021, eli kuukautiset kokonaiskuolemien määrät tulevat tänä vuonna tekemään uusia ennätyksiä

  Tykkää

  • Ilmiö nimeltä kognitiivinen dissonanssi ei ole uusi. Eikös se raamatussakin ole jotain siihen suuntaan kuin ”Heillä on silmät, mutta he eivät näe. Heillä on korvat, mutta he eivät kuule…”

   Median itseumpioinnin ymmärtää. Ovathan he pari vuotta toistelleet kritiikittä propagandaa, eikä sitä mielellään ajattele, koska sitten joutuu miettimään vastuu-kysymystäkin.

   Tykkää

 11. Kiitos erinomaisesta artikkelista Riikka jälleen ja taustoituksista joiden avulla on helppo yksinkertaisimmankin Nato-kiihkoilijan tarkistaa tosiasiat mikäli lukemaan kykenee. Venäjän armeijan iskut kohdistuvat viime yönä startegisesti tärkeisiin kohteisiin joten Ukrainan ilmatorjunta on jo lähes poistettu paitsi olalta ammuttavat ohjukset.

  On suorastaan sykähdyttävää lukea Hybriosaamiskeskuksen hallinnassa olevaa valtamediaa ja erityisesti Upin Mika Aaltolan kommentteja tilanteesta. Mitään todellista arvostelua ei Suomen lehdistö osoittanut USA:n pommittaessa keskeisessä Euroopassa sijaitsevia kulttuurikohteita Jugoslavian sodan aikana. On syytä aina muistaa USA:n ilmavoimien aiheuttamat tuhot Monte Cassinon luostarille Toisessa Maailmansodassa. Siviiliuhreista kommentointi suomalaisiissa valtamedioissa on naivia, kuka puhui Irakin, Libyan ja Syyrian siviiliuhreista muulloin kuin silloin kun ”White helmets” organisaatio järjesti kloorihyökkäyksen!

  Ukrainan väestö on vain hyvin vähän voinut vaikuttaa hallintonsa toimiin lyhyen itsenäisyytensä aikana sillä korruptoitunut hallinto on aina pitänyt huolen omasta taloudestaan, ei kansan hyvinvoinnista. USA on osoittautunut Kylmän sodan päättymisen jälkeen olevan se todellinen roistovaltio ja sitä tosiasiaa ei voi muuttaa presidentti Niinistön ”järkytys” Putinin tilanteen vaatimista toimenpiteistä!

  Vaatimus väestönsuojien tyhjentämisetä ja valmistautumisesta Venäjän hyökkäyksestä Suomeen on ilmeisesti hallituksemme seuraava virallinen ilmoitus, joten Helsingissä on odotettavissa pysäköintipaikkojen katoaminen lähiaikoina. Sotapsykoosia ajetaan ja piikityksillä vaarannettu varusmiesarmeijamme sairastelee ja kuolee jo odotellessaan mahdollista interventiota.

  Sotapsykoosi lisääntyy ja Nato-trolleja tulee kommentoimaan tätäkin kirjoitusta!

  Runo K. Kurko

  Tykkää

  • Kiitos kiitoksista. Toiveeni ja tavoitteeni on, että ihmiset katsoisivat asioita monesta suunnasta, ja muodostaisivat mielipiteensä vasta sen jälkeen.

   Kauhistuttaa, kun toisinaan tuntuu, että ajattelu on ulkoistettu lööpin lukemisen tasolle, ja siitä sitten tulee se mielipide, josta ei hellitetä vaikka kaataisi rekallisen faktoja päälle.

   ———-

   Sehän on ”ihan eri asia” kun ME pommitamme. ME käytämme demokraattisia pommeja, ja Venäjä diktatuuri-pommeja. Pitää se vissi ero ymmärtää (sarkasmivaroitus).

   Tykkää

   • Idioluutio etenee vääjäämättä. Asioiden tarkasteluun menee monen mielestä liikaa aikaa. Pisteenä iin päällä, tässä ihmiskunnan tyslsämielistämisessä, on ollut nämä niin kutsutut ”älykännykät”. Älyn kanssa näillä vehkeillä ei ole mitään tekemistä, päinvastoin, ne vievät yksilöltä sen vähäisenkin älyn mitä on jäljellä. Nettisurfailu on kännykällä hankalaa ja ainoa mitä uutisista luetaan ovat lööpit.

    Tykkää

   • Niin. Asioiden helpoksi tekeminen — varsinkaan näennäinen sellainen — ei edistä järjen käyttöä.
    Ajattelun ulkoistaminen on huono juttu.

    Tykkää

 12. Taidamme elää siinä mielessä historiallisia aikoja että Imperiumin (eli USA/Nato/kollaboraattorinsa) kykenemättömyys paljastuu kaikille kaikessa alastomuudesaan.Suomihan on ikävä kyllä osannut valita taas kerran ulkopoliittisen linjansa täysin p*******ä,kiitos arvojohtajamme.

  Tykkää

 13. Mietin (en ole seurannut kuin tätä virallisen laidan mediaa ennen viime syksyä) miten Ukraina on ns. konkurssi kypsä? Esim. maatalousmaa siellä maailman parhainta – viljava ja tasainen. Varmaan vienti vetäisi.

  Tykkää

  • Lyhyesti:

   1) Itä-Ukrainassa on hiilikaivokset ja raskas teollisuus

   2) Länsi-Ukrainassa on korruptoitunut hallitus (pitkä jatkumo niitä)

   3) EU, Yhdysvallat ja IMF ovat ”auttaneet” [Länsi-]Ukrainaa antamalla ehdollista velkaa

   > 4) Ukrainan varallisuus siirtyi verokeidastileille

   Tykkää

 14. No eikös tämä mene ihan käsikirjoituksen mukaan? .

  Harjoittelivat jo näitä kyberhyökkäyksiä wef:n ”cyber polyconissa” jossa venäläiset aktiivisessa roolissa

  Salen sanoin ”maskit on riisuttu” ja koronapandemia siis kuopattiin ja vuorossa seuraavaksi kyberpandemia ja em 1 min videossa Dr Evilin sanoin ”koronapandemia kalpenee sen rinnalla”

  Tykkää

  • Vuodesta 2014 Itä-Ukrainan puolella Länsi-Ukrainan armeijaa ja armeijan tukemia ukronatseja vastaan taistellut amerikkalainen Russell ”Texas” Bentley on, kun ikää on tullut lisää, siirtynyt aseellisen yhteenoton eturintamalta informaatiosotapuolelle. Hän asuu Itä-Ukrainassa, Donbassissa lähelä rintamaa.

   Bentley puhuu Itä-Ukrainan tilanteesta The Grayzonen toimittaja Max Blumenthalille.

   * Venäjä oppi Jugoslavian tuhoamissotien yhteydessä, etteivät länsimaiden kanssa neuvotellut sopimukset välttämättä ole luottamisen arvoisia

   * Länsi-Ukraina on tehnyt iskuja Itä.Ukrainan siviilikohteisiin,raskasta kalustoa on käytetty, kuluneiden kahdeksan vuoden aikana

   * Itä-Ukrainassa asuvat ovat pääasiassa etnisiä venäläisiä (jotka ennen vuoden 2014 Yhdysvaltain ohjaamaa vallankaappausta tukivat Ukrainan silloista presidentti Viktor Janukovichia),

   * Vallankaappauksen jälkeen Ukrainassa nousi valtaan äärioikeisto, joka halusi eroon vääränlaisista (etniset venäläiset) ukrainalaisista

   * Länsi-Ukrainan puolella taistelee länsimaisia palkkasotureita ja em. uusnatsit. Armeijassa olevat ukrainalaiset eivät ole niin innokkaita lahtaamaan kanssa-ukrainalaisia (etnisiä venäläisiä)

   * Viiden mailin päässä siitä, missä Bentley asuu, lähellä rintamaa, Länsi-Ukrainan puolella sotilastukikohdassa, liehutettiin Wehrmachtin lippua. Ukrainan juutalaiset ovat kauhuissaan. Paitsi juutalainen pres. Zelenski, joka vieraili em. tukikohdassa huhtikuussa.

   * Ketään Ukrainassa ei kiinnosta Zelenskin mielipiteet, kukaan ei kuuntele häntä.

   * Pres. Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin pojasta ja kaasuyhtiö Burismasta keskustellaan ohimennen

   (Yhdysvaltain kongressin puhemiehen, Nancy Pelosin (dem) puoliso häärää aseteollisuudessa, hallituksen alihankkijayrityksissä. Pelosin poika oli taannoin otsikossa korruption yhteydessä.)

   * (NATO-)trollit ovat kiusana

   * Venäjällä on oikeus suojella itseään vihollisilta (kuten Yhdysvallat ja NATO)

   * Länsi-Ukraina on pommittanut kouluja Itä-Ukrainan puolella

   * Bentley puhuu Grenadasta. Hän oli armeijassa silloin kun pres. Reagan määräsi invaasion Grenadaan, koska lääketieteellisessä koulussa oli muutamia amerikkalaisia; on tekopyhää väittää, ettei Venäjällä ole oikeutta pelastaa tuhansia venäläisiä. Itä-ukrainakaiset näkevät Venäjän vapauttajana, ja Putinin ilmoitettua erikoisoperaatiosta juhlittiin

   * Itä-Ukrainan siviilejä evakuoidaan Venäjälle

   * Petrovsk on rintaman haavoittuvin kohta

   * Blumenthal huomauttaa, että amerikkalainen massamedia ja ajatushautomot puhuvat aina Ukrainasta kokonaisena valtiona, mainitsematta että siinä tapauksessa pres. Zelenski pommittaa omia kansalaisiaan. Blumenthal ihmettelee, miksi tämä ei herätä ihmetystä ihmisissä. (Samaa olen ihmetellyt minäkin)

   * Keskustelussa sivutaan II maailmansodan aikaisia tapahtumia ja Ukrainan tuolloin tekemää yhteistyötä natsi-Saksan kanssa + sen aikaisia joukkohautoja, ja sitä, miten Länsi-Ukrainan nykyhallitus kunnioittaa näiden natsikollaboraattorien muistoa. Länsi-Ukraina myös uudelleenkirjoittaa historiaa. Putin aikoo denatsifioida Ukrainan, Bentley sanoo.

   (Tästä ei länsimedia juuri koskaan kerro. Ei voi kertoa, koska silloin ei voitaisi tukea Länsi-Ukrainaa. Itse ajattelen, että länsihallituksia paskat kiinnostaa tavalliset ukrainalaiset, jotka ovat nyt olleet 8 vuotta ”oman hallituksensa” terrorin kohteina; ”arvojohtaja”länsihallituksia kiinnostaa kaasu, raha ja geopoliittinen valta.

   — Ja tietenkin länsihallitusten olisi noloa jäädä kiinni äärioikeiston tukemisesta Länsi-Ukrainassa kun on monta vuotta peloteltu Venäjän tukevan äärioikeistoa Euroopassa, ja tämä on ollut ”vaara demokratialle”.)

   * Itärintamalla on taistelemassa Länsi-Ukrainan ”yksityistetty” armeija eli vapaaehtoisia uusnatseja ja palkkasotilaita. Heidän varustelunsa on erittäin hyvä.

   * Yhdysvallat määräsivät murtamaan ”miehitystä vastustavat mielenilmaukset” Euromaidanilla 2014.

   * Puhutaan rajoista, Putin on Bentleyn mukaan ilmoittanut hyväksyvänsä LDNR.n rajat, mikä tarkoittaisi sitä, että itsenäistyneiden LDNR:n alueilla on Länsi-Ukrainan armeijaa; ”he ovat meidän alueellamme” ja heidät poistetaan.

   * Elinkauppaa käydään sodan uhrien elimillä

   * Venäjä on myynyt kaasua pitkäaikaisilla sopimuksilla edulliseen hintaan Eurooppaan. Eurooppa alkoi koronan aikana venkoilla kaasun hinnasta ja vaatia alennuksia. Kuluttajahintojen nousu ei johdu Venäjästä. Euroopan venkoilusta johtuu paitsi ”kaasupula”, myös ”kaasupulasta” johtuva lannoitteiden hinnan nousu, ja tästä saattaa seurata elintarvikepula Euroopassa.

   (Typpilannoitteita valmistetaan kaasusta. Venäjä alkoi kasvattaa maatalousomavaraisuuttaan edellisten länsimaiden asettamien pakotteiden seurauksena.)

   * Gazprom tienaa kaasulla noin miljardin viikossa, joten Nord Stream 2,n tehdyt sijoitukset on kaiketi jo maksettu. Eurooppa ampuu itseään (omaa teollisuuttaan) jalkaan sulkemalla putken. Bentley ajattelee, että syy tällaiseen typeryyteen syy on mahdollisesti aie vähentää Euroopan väestöä.

   * Bentleyn mielestä Putin ymmärtää Neuvostoliiton erehdykset, eikä ihaile NL:aa

   * Puhutaan Kanadan (pääministeri Justin ”WEF” Trudeaun johtamasta) natsifioitumisesta. Bentley toivoo, että rekkakuskit (Freedom Convoy) pudottavat Trudeaun vallasta; Trudeau on uhka Kanadalle ja demokratialle muissakin maissa.Bentley sanoo jokseenkin niin, että ”Natsi on natsi vaikka puolueen nimi olisi republikaanit, demokraatit, liberaalit, mikä tahansa, ja niiden kanssa ei ole kuin yksi tapa toimia, eikä se tapa ole neuvottelu.” Kanadan varapääministeri Crystia Freeland (WEFin johtokunnan jäsen) on ukraina-natsien jälkeläinen.

   * Itä-Ukrainassa ei juurikaan seurata länsimaiden tapahtumia, mikäli ne eivät liity Ukrainaan; ”asumme sotatoimialueella”.

   * Puhutaan suosittuun podcast-juontaja Joe Roganiin kohdistetusta vainosta, jota johti Rockefeller-säätiön palkkalainen

   * Puhutaan Reutersin brittiulkoministeriön toimeksiannosta tekemästä infosodasta (josta AvoinMediakin on raportoinut)

   * ”Pelkurit vihaavat rohkeita. Idiootit vihaavat viisaita. Valehtelijat vihaavat totuutta/totuudenpuhujia.”

   * Puhutaan sodasta, jota näennäisliberaalit hallitukset lännessä käyvät omia kansalaisiaan vastaan; maailmasta rakennetaan planeetan kokoista avovankilaa teknologialla, sensuurilla ja digitaalisilla identiteeteillä.

   LOPPU

   Tykkää

 15. Jostain olin lukevani, että operaation piti olla melkein ohitse jo tänä iltana. Se olisi toisaalta ilahduttavaa jos siten voitaisiin välttää siviiliuhreja. Sellaisia huhuja oli liikkeellä, että Venäjän erikoisjoukot olivat jo hallintorakennuksissa ja yrittivät saada Zelenskyä kiinni, mutta epäonnistuivat ja ovat menettänäät myös läheisen lentokentän hallinnan. Nyt jos operaatio epäonnistuu, on suuri riski, että siviiliuhrienkin määrä kasvaa potentiaalisesti. Sitten alkaisi pitkä, ehkä jopa viikkoja kestävä pommituskampanja.

  Tämän piti olla erikoisoperaatio. Toivottavasti se sellaisena pysyy. Sodassa ei ole mitään järkeä tai logiiikkaa.

  Sinänsä kummallista, että Alfatv lähetti valtavat määrät videomateriaalia tästä sodasta. Mutta tuo satojakin tulitaukorikkomuksia vuorokaudessa käsittänyt Donbassin konflikti oli täysin ”pimeä”. Ei ainakaan samalla
  tavalla videomateriaalia. Johtuuko se nyt siitä, että nyt Venäjä hyökkää vai mistä?

  Olen aina epäillyt, että kotimaisia vaikuttajiakin pyörii tuolla Ukrainan oligarkkien piireissä. Tänään ohjelmassa Ulkolinja: Uhattu Ukraina, vilahti Ilkka Kanerva. Pahamainen miljardööri Ihor Kolomoiski omistaa/omisti myös Privatbankenin. Ihmeellistä, että Kanervan kasvot vilahtivat juuri silloin kun ehdin ohjelmaa katsoa, vai olisiko ollut joku muu?

  Muutaman artikkelin kaasubisneksestä ehdin etsiä aiemmin ja siellä näyttää pyörivän EU:n kermaa. Mm puolalaisia politiikkoja!!! Ihmetyttää tämä meidän oman median hampaattomuus tässäkin suhteessa.

  Nämä veijarit Biden & co nimittäin jakavat näitä energiamarkkinoita EU:ssa. Äärimmäisen härskillä tavalla amerikkalaiset tunkeutuivat Ukrainan kaasubisnekseen, ja jotenkin tämä nykyinen kaasuhintojen järjetön nousu tuntuisi noudattavan samaa kaavaa. Eli nyt ilmeisesti tehdään sitä samaa mitä tehtiin aiemmin Ukrainassa. ==hilataan kaasuhintoja keinotekoisesti ylös, kuten on tehty myös sähköhinnoille.

  Ukraina ei ilmeisesti osta kaasua suoraan Venäjältä, vaan siinä käytetään bulvaaneja välissä monesta syystä. Siinä vastaus Timo Soinin ihmettelyyn.

  ps. Pianonsoittaja Zelensky on pahamaineisein, kai voitaisiin sanoa rikollisen/rosvon Kolomoiskin marionetti.

  Tässä hiukan mietityttää tuo Suomen eduskunnan erikoisen vahva venäläisvastaisuus. Ei kai heillä kaikilla ole jollakin lailla yhteyksiä joko EU:ssa tai Ukrainassa sijaitseviin yrityksiin. Heidän pitää ilmoittaa nuo sidonnaisuudet, mutta voidaanko niitäkin kiertää helposti? Ville Niinistö on kallellaan voimakkaasti tuuli/aurinkovoimaan ekologisista syistä? Pienydinvoimalat miksi?

  Suomen eduskunta lemuaa korruptiolle!!!

  HUOM! Tuo Kolomoisky ehkä hyötyy muutaman miljardin siitä, että NS2 ei valmistu.

  Tykkää

  • Niinistön viha venäläisiä kohtaan on ilmeisesti jotain vanhaa sukuvikaa. Sitten vihreät, jonka kantava voima on venäjäviha. Ainoa puolue jossa edes vähän järkeä on sdp, mutta sielläkin vain vanha kaartilaisilla löytyy pelisilmää. Muut eivät uskalla olla eri mieltä,ettei vaan leimattaisi niinkuin ps.

   Venäjällä on käsissään teknologiaa, jolla tod.näk voitaisiin ratkaista puhtaan energiatuotannon ongelmat,mutta mielenkiintoista ettei se kiinnosta ketään. Uusissa ydinsukellusveneissä on testattu reaktorityyppiä, joka on 100 kertaa pienempi kuin perinteiset. Mahtuu ilmeisti matkalaukkuun? Lisäksi siinä on energiaa koko sukellusveneen eliniäksi eli sitä ei tarvitse tankata lainkaan. Laite on tällä hetkellä sotilasteknologiaa,josta ei paljon tietoja anneta. Juttu löytyy rt:n sivulta https://www.rt.com/news/435319-russia-perpetual-reactor-submarines/amp/?espv=1 .Ehkä tulevaisuudessa siitä löytyy sovelluksia myös siivilipuolelle, vaan tuskin heille vihamielisten valtioiden käyttöön.

   Tykkää

  • ”Nämä veijarit Biden & co nimittäin jakavat näitä energiamarkkinoita EU:ssa. Äärimmäisen härskillä tavalla amerikkalaiset tunkeutuivat Ukrainan kaasubisnekseen, ja jotenkin tämä nykyinen kaasuhintojen järjetön nousu tuntuisi noudattavan samaa kaavaa. Eli nyt ilmeisesti tehdään sitä samaa mitä tehtiin aiemmin Ukrainassa. ==hilataan kaasuhintoja keinotekoisesti ylös, kuten on tehty myös sähköhinnoille.”

   Niinhän nuo tekevät.

   Tykkää

 16. Muistelen lukeneeni Putinin pienenä kerjänneen purukumia suomalaisilta ”varakkailta” turisteilta Pietarissa.

  Hänen lukiessaan määräystä erikoisoperaatiosta kansalleen hänen katsestaan pystyi jotenkin lukemaan, että ehkä hän vähän vielä samanlaisilla poikasen silmillä kuin Pietarissa silloin, näki mielessään monet ukrainalaiset ökyrikkaat kaasuoligarkit. Ja oli päättänyt rankaista heitä jo aiemmin.

  Hänen mukaansa tai Venäjän viranomaisten, oligarkithan ovat myös varastaneet Venäjältä kaasua. Tämä nyt toteutettu isku on siis myös jonkinlainen kostoisku.
  Venäläinen vendetta. Isku oligarkkien sydämiin, varastetusta kaasusta. Jotenkin tämä operaatio vaikuttaisi olevan hyvin moniulottoinen, jos sitä enemmän mietiskeleee.

  Tykkää

 17. Sitä saa mitä tilaa, voisi sanoa, Venäjän/Putinin mitta tuli täyteen. Jo Gorban aikaan NL pyrki aktiivisesti lähestymään länttä ja jossakin vaiheessa (1997?) Venäjä jopa halusi liittyä Natoon, mikä torjuttiin. Kuten Putin kuvasi, siitä lähtien Venäjää on mitätöity, nöyryytetty, petetty ja syytetty ties mistä, ja vuodesta 2014 jatkuneella propagandasodalla ei ole ollut mitään rajaa.

  Jos länsi olisi hyväksynyt Venäjän vakavasti otettavaksi kumppaniksi, jolla on myös turvallisuustarpeensa, tuskin oltaisiin tässä tilanteessa. On täysin mahdollista, että Yhdysvaltojen johtama ”länsi” joutuu maksamaan politiikastaan kovan hinnan ja myöntämään sen suureksi virheeksi.

  Tykkää

  • saa mitä tllaa…ja mitta tuli täyteen.näin varmaan,mutta sääli että näin kävi,diplomatialla oli mahdollisuutensa,mutta ei haluttu sitä reittiä käyttää.
   nyt ollaan sitten tilanteessa josta ulos pääsy vaikeaa kaikille…..ainoa keino jonka keksin,jolla kaikki voisivat säilyttää kasvonsa,olisi että putiista tehtäisiin yksin syntipukki,ja syrjäytettäisiin vallasta,koska häneen lännessä henkilöitynyt kaikki paha,vaikka aikas kärsivällinen mielestäni ollut,mutta nyt sitten varmaan jää jumiin tähän tilanteeseen,josta ei ulos enään pääse millään helpolla keinolla.

   ja vaikka tuomitseminen nytkin oikein,niin hiukan on rajut nyt kaikkiaan toimet,kun urheilusta lähtien,liiketoimintoihin ulotettu,,,no lähes kaikkeen,puhumattakaan yleisestä venäjän vihan lietsomisesta.ei käy järkeen,kun miettii kuinka toisten tahojen tekosilta ummistetaan silmät,JATKUVASTI,mitään toimia edes ehdotella,mieluummin keksitään syitä miksi on oikeutettuja…tai ehkä näille läntisille ”arvojohtajille” miljoonat uhrit lähi-idässä on vain jotain likaisia rättipäitä….kunnes sitten pakolaisina saavat ihmisarvon,että kyllä ne toistenkin toimet pitäisi aivan samalla päättäväisyydellä tuomita…jos niinkun jonkin standardointujen arvojen mukaan mentäisiin.

   säälimättä tilannetta käytetään nyt natotukseen…varnaan saadaan lukea päivittäin uhrilukujakin,,,kuten koronassa,ja valitettavasti pääsevät poliitikot maailmalla nyt kilpeään kiillotteleen,jos ”hiukan” kiilto kadonnut kansan silmissä koronatyranniasta johtuen.nyt sitten pääsevät esiintymään tekopyhinä puolustelemassa ties mitä arvoja.
   saattaa olla jopa siihen suunniteltu osin tämä tilanne johon nyt ajettiin vähän väkisin venäjä.
   OSCE:n raportit juuri ennen kuin venäjä alueet tunnusti,näytti selvästi tulitauko rikkomuksien nousun,ja ne pääosin kohdistui itä-ukrainan puolelle.
   sean penn jotenkin vaan osasi juuri saapua kuvaamaan dokumenttia ”venäjän invaasio”,ei kai semmoiseen ihan tunnin varoitusajalla lähdetä.
   no toivotaan,että joku ”helppo” ja nopea ratkaisu löytyisi,vaikka putinin syrjäyttäminen,joka ei ihan todennäköiseltä näytä,eikä sitäkään tiedä kuka tilalle tulisi,vois tulla joku paljon arvaamattomampikin,ja sotaisempi

   Tykkää

   • …ja piti sekin sanoa,että toimien laajuus,kun niihin lähtivät ja ajettiin,tavallaan ymmärrettävää,koska mitään ”hyötyä” mistään vaatimattomammasta oikeen olisi,ja hyvä sentään,että yrittävät pitää uhriluvut pieninä…toisin olisi jos NATO:n,tai USA:n operaatio,uhreja tapaa tulla massoittain niissä,että se sentään hyvä asia löytyy nyt tästä surkeudesta,kun ei selkeesti haluja tappaa surutta

    Tykkää

 18. Ursulan ilmoitettua että pakoitteena käytetään sitä että NordStream 2:sta ei oteta käyttöön, ajattelin että Putinilta se olisi pakoite mutta toisinpäin kuin sahaisi omaa oksaa. Mutta onhan joku nimittänyt tätä rouvaa liikanimellä bimbo….

  Tykkää

  • 😀 Ursulalla on se etu, että häntä ei ole valittu vaaleilla. Ei tarvitse välittää vaalikampanjarahoittajista ja äänestäjistä.

   Jos huhut pitävät paikkansa, niin Ursulalla ei myöskään rokotekauppojen voitelurahojen takia ole pikkurahan puutetta. Hyvä on jäädä eläkkeelle tai siirtyä johonkin palkkiovirkaan lääkeyhtiön johtokuntaan, kun komissaarin pesti päättyy.

   Mitä Nord Stream 2:n tulee, niin samahan se, kuka sen panee kiinni. Se on normieurooppalaiset, kenen perse jäätyy ja keneltä leipä loppuu lannoitevajeen takia. Ja jos nyt kaasulla pyörivä teollisuus on ”pahan Venäjän” sanktioimisen takia suljettava, niin se vain edistää Great Resetia. Ursulahan on WEFin johtokuntalaisia.

   Ursula ei voi kuin voittaa, teki niin tai näin.

   Tykkää

 19. Katselen juutuupista Johan Backmanin ohjemaa tältä iltapäivällä.
  Venäjänkielinen uutinen että Suomi olisi liittymässä NATOn jäseneksi on Ylellä Marinin puheesta käännetty (venäjännetty) väärin.

  Tykkää

 20. Löysi villin videon Kiovasta. Siinä keskellä kirkasta päivää pansaroitu sotilasajoneuvo ajaa vastaan tulevan siviiliauton lyttyyn. Sotilasajoneuvo on varmaankin Ukrainan armeijan kalustoa, tietääkseni venäläiset eivät vielä ole vallanneet Kieviä.

  Tykkää

   • Suojelusenkeleitä taitaa sittenkin olla. Iloinen kuskin puolesta, iloinen siitä, että ohikulkijat ryhtyivät auttamaan (toisin kuin Suomessa usein).

    Tykkää

   • Arvasin, ikävää olla aina oikeassa, kerran luulin olleeni väärässä, mutta huomasin erehtyneeni.. Tämä lytätty siviiliauto nousi läntisen valtamedian uutisiin ja arvatkaas ketä siellä syytettiin tapahtumasta? No tietysti Venäjää, Rohkee venäläinen, joka ajelee yksikseen ukipien hallinnoimassa kaupungissa. Kuka tämän uskoo? Suomessa likimain kaikki.

    Tykkää

   • Se on lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjusvaunu Sterla-10. Metallitelat on liukkaat, kun painaa kurvissa kaasua. Tuosta on videota eri kulmista, jossa näkyy, että paikalla on käynnissä kovaa tulitusta. Eli kuski panikoi ja yrittää pois tulesta ja päälleajo on vahinko.

    Tykkää

   • Kiitos!

    Näytti tahalliselle, joten sitä suurempi kiitos tiedosta. Military Todayn selostuksen mukaan Strela-10 on Neuvostoliiton aikaista kalustoa eli tästä uskaltanee vetää sen johtopäätöksen, että kuski on Länsi-Ukrainan armeijaa.

    Vaikka Venäjänkin armeijalla olisi Strela-10:tä käytössä, en keksi yhtään syytä, miksi Venäjän armeijan kuski ajelisi Kiovassa NL:n aikaisella ilmatorjuntavehkeellä. Yksin.

    https://www.military-today.com/missiles/strela_10.htm

    Tykkää

 21. Olen antanut itselleni ymmärtää, ettei Suomi olisi tämän konfliktin osapuoli. Jostain syystä Venäjän puolustusministeriön sivut on bannattu. Käsky on kaiketi käynyt Natosta.
  Mutta onneksemme on siviilitarkkailijoita ja striimaajia.

  Sotakronikka, venäläiset ”rauhanturvaajat” menossa Donbassiin ja muualle Ukrainaan

  Osassa videopätkiä näkyy päiväys, loppupään videot ovat alkuviikolta. Kyse on videoklipeistä pituus n 30s – minuutti

  Eka video pätkä Krimiltä

  Toka Donetskilaista sotilastekniikkaa

  Kolmas 30 kpl taisteluhelikoptereja 35 km Ukrainan rajalta

  Neljäs Kiova, Solomenskin alueen sotilaspiiri keskiviikko ilta

  Viides Vieraita Kaukasiasta

  Kuudes Tankkikolonna ”armeijakunta Delta” Ukrainan rajalla. Alussa Ukrainaan menossa ollut sotilastekniikka merkittiin Z-kirjaimella, nyt se on vaihdettu kreikkalaiseen delta-merkkiin (deltavarianttiko?)

  Seiska Valuiskin alue, Belogorodskin lääni? sotilaskolonna

  Kasi Ukrainan armeijan tykkitulta Donetskin alueelle

  Ysi Terrori-iskun jälkiä Donetskin tv-keskuksessa

  Kymppi Ukrainan armeijan ( tai Azov pataljoonan) tykistöisku Luhanskin trollikkabussi varikolle (maanantai tai tiistai)

  Ykstoist Ukrainan isku aamuvarhaisella Spartakin taajamaan. Iskun uhri toistelee kauneimpia venäjän kielisiä sanoja

  https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/rossijskie_mirotvorcy_vkhodjat_na_donbass_video_unichtozhenija_bmp_i_btr_ukrainskoj_armii_obnovljaetsja_2022/60-1-0-11499

  Tykkää

  • Ne sivut voivat olla hyökkäyksen kohteena. USA lupasi tehdä venäläisten elämän hankalaksi kaikilla tavoilla.

   Kokeile kääntää sivut vaikkapa tämän kautta translate yandex com
   Tuo hyväksyy myös sivun osoitteen (www-osoite) alkutiedoksi.
   Ainakin pääsin äsken RT:n sivuille kun yritin kääntää juttua jonka löysin SMI2 ru sivustulta. Siellä näyttäisi olevan
   uutisia eri puolilta venäjänkielistä webbiä.

   RT-sivu on ilmeisesti alkuperältään venäjänkielinen ja eroaaa ”normaalista” RT-sivustosta. Sotaa ei juuri mainita, toisin kuin Sptuniknewsseissä,
   joka on täynnä kriisiä koskettelivia uutisia:

   Moscow Will Respond ‘Symmetrically’ to Seizure of Russian Business Assets Abroad, Medvedev Says

   Russia Bans Flights of Polish, Czech & Bulgarian Airlines in Tit-For-Tat Move
   34 minutes ago

   Lennot loppuvat siis moneen paikkaan monelta yhtiöltä

   Venäläiset mediayhtiöt jättävät myös EBU:n.

   Eli haluamasi bannattu sivuosoite tuonne translate yandex ja sen jälkeeen ehkä kääntäjä heittää eteenpäin..

   Tykkää

 22. Putinin denatsifikaatio-operaatioon on nyt tulossa ainakin 10 000 tsetseenisotilaan joukko. Samat joukot olivat jo Syyriassa Venäjän operaatioissa mukana.

  Ten thousand Chechen soldiers head to Ukraine –

  Today the Chechen Republic is very much a part of the Russian Federation. And it’s not by accident. Kadyrov says NATO should stay away from these two slavic nations..

  Tykkää

   • RT-sivun (Russia today) mukaan TorniTaloon Kiovassa olisi iskenyt raketti:

    Ukraine’s emergencies services said that a rocket hit a high-rise residential complex in the western part of the capital, Kiev on Saturday morning

    RT:n lähde on ainakin hyvä. Jos raketti niin sitten se saattoi olla myös Ukrainan oma.

    Kommentoijat vitsailevat jopa bukeista: (viitaten south fronttiin)

    swisssk • an hour ago
    South Front video
    UKRAINIAN ‘BUK’ MISSILE DESTROYED BUILDING

    En tiedä onko heillä vielä käytössä samantyyppiset bukit, jolla MH17 ammuttiin alas. Tosin jotkuvat väittävät yhä että oli lentokoneesta ammuttu ohjus???

    Näyttäisi sitten länsimedia kummallisesti pimittävän kuvia Ukrainan ilmapuolustuksesta!! Johtuisiko siitä, että heillä tosiaan on vielä bukeja. YLE ei ole kertonut mitään. Siellä on kuitenkin päteviä sotilasasiantuntijoita, jotka tietäisivät…

    Tykkää

   • Ukrainan armeija on ehkä maailman paras virtuaaliarmeija:
    (onkohan tämä sama kohtaus joka esitettiin AlftaTV:llä)

    RT:ltä

    The verified Twitter page of the Ukrainian Defense Ministry published video game footage on February 25 claiming to show a Ukrainian fighter jet shooting down a Russian plane. On Saturday, Reuters fact-checked the widely shared fake video as ‘miscaptioned’.

    Ilmeisesti jo REUTERS-verifioitu ukrainan väärennös hävittäjätaistelukohtauksesta. Alfatv:llä tiesivät ukrainalaiseta lentäjä-ässästä, joka suunnilleen lonkalta pudottaa vastustajia 🙂

    Tykkää

 23. SIIS TÄSSÄ: Tämä on se yksi suuri ongelma näissä sotauutisissa. Ainakaan toistaiseksi YLE ei ole väittänyt tätä propagandaksi tai UPI. Kuitenkin monet suomalaiset lähteet varoittelevat propagandasisällöistä.

  Tämä on SputnikNewsistä. RT (com) on kyberhyökkäyksen kohteena. Elisa on poistanut tai poistamassa sen tv-kanava-paikalta.

  ”Moscow: Ukrainian Troops Deploy MRLS ’Grad’ in Kiev to Provoke Casualties Among Civilians”

  Moskova väittää että Ukraina tekee GRAD-raketti-iskuja aiheuttaakseen siviiliuhreja. (lavastus)

  Samankaltaista olin havaitsevina vuosina 2014-2015. Siis että tälläistä tosiaan tapahtui. On mielenkiintoista, että Elisa poistaa juuri nyt RT-kanavan. Siellä saattaisi olla sama uutinen. Vaiennetaanko Suomessa tosiaan tälläinen uutisointi sen pelossa, että se olisi valhetta?? Miksei sitä sitten esitellä iltauutisissa Venäjän propagandana jos se sellaista on??

  Valheellinen sotauutinen olisi luultavimmin kuitenkin erilainen.

  Kun sota alkoi torstaina, Venäjän iskut näyttivät osuvan aika tarkkaan kohteisiin. Aamutv:ssä näytettin iskuja ja myöhemmin illalla. Aiemmin näytettiin miten Venäjä testasi ohjuksia ja ne osuivat n 10 x 10 m alueeseen. (alueen kokoa vaikea arvioida)

  Myös MTV:n reportteri Saraste kertoi Kiovasta miten Venäjä tuhoaa sotilaskohteita, ja vielä erikseen mainitsi että ei pommita historiallisia kohteita. Siitä jäi sellainen kuva ettei harhaosumiakaa ole juuri ollut.

  Kuitenkin tämä päivä on ollut täysin toisenlainen. Televisiossa on näytetty useita taloja jotka ovat saaneet osumia. Lisäksi kerrottiin laivasta johon olisi myöskin osunut, ilmeisesti ohjus. Heti alkoi sattua ja tapahtua kun kun Kiova(Ukraina) vaikuttaisi olevan heikoilla. Myös Venäjä on joutunut ottaman haltuun Tsernobylin ”varmuussyistä”. Menneinä vuosina on tainnut esiintyä erikoisia spekulaatioita tämän suhteen.

  Samalla tavalla mielestäni kävi kun MH17 ammuttiin. Ukraina oli mielestäni silloin häviöllä. Ensireaktio oli, että Ukraina ampui matkustajakoneen alas koska halusivat sotatoimista tauon jotta voivat kerätä joukkoja, ryhmittyä uudelleen ja saavat hengähdystauon. Mielestäni siellä oli silloin motti-tilanne. Ukrainan joukot olivat epätoivoisesa motissa. Tuosta en voi olla enää varma.

  Myöhemmin kävi ilmi, että pakotteetkin asetettiin osin juuri tämän MH17-turman takia.

  Sodan aiempi luonne ja tapahtumat eivät viittaa siihen, että yhtäkkiä Venäjän ohjukset/raketit alkaisivat
  osua tahattomasti tai tahalliseti asuinrakennuksiin. Alku näytti hyvinkin kliiniiseltä. Venäjä ilmoitti tuhoavana sotilaskohteita.

  Suosittelen lukemaan Sputniknewssiä tai jos osaa venäjää jotain muuta lähdettä mistä pystyy vertaamaan mitä
  Suomessa kirjoitetaan sodasta ja mitä väitetään propagandaksi. Yleensä ottaen Suomessa ei kerrota mikä on propagandaa, valhetta. Kerrotaan vaan että varo propagandaa.

  Sputniknewssissä on juuri nyt useampi mielenkiintoinen uutinen ja ne ovat mielestäni ryhmitelty järkevästi
  aseteltu ajan mukaan.

  2 hours ago
  3 hours ago
  4 hourg ago
  jne.

  Suosittelisin katsomaan nämä jos aikaa ja vertaamaan mitä Suomessa kerrotaan:

  Kremlin: Kiev Proposed Talks in Warsaw But Then Broke Off Contact (4 hours ago)

  Putin Suggests Ukrainian Military Seize Power From ’Gang of Junkies, Neo-Nazis in Kiev’
  5 hours ago (Updated: 1 hour ago)

  Ja erityisesti tämä:

  What Did Putin Mean by ’Denazification’ of Ukraine and Why is It so Important?
  46 minutes ago

  Tämä tuntuu olevan jotenkin hakusessa Suomen asiantuntijoilta. Liekö dementiaa vai valikoivaa tiedonpoimintaa

  Setting Trade Unions House on Fire…. With People in It

  Yllä Kiev katkaisi yhteyden…(Then Broke Off Contac) (*)

  v. 2014 tuntui asiat menevän samalla tavalla, yllättäen Kiova muutti keskusteluja/neuvotteluja, häipyi, jne. Tuliko Natolta parempi tarjous? Esittikö Nato kokouksen jälkeen aseapua, raha-apua tms. Niinistö tuntui avaavan kukkaron nöyrit tänään!

  Zelensky väittää olevansa Kiovassa. Jotenkin kummallista ettei Venäjä katkaissut sähköjä tai sulkenut radio/tv-kanavia Kiovasta. Aamutv:ssä oli melkein järkytys nähdä valot Kiovassa eilen.

  Se on humaania väestöä kohtaan. Mutta se tuskin oli ainoa syy. Epäilen, että Moskova suunnitteli esiintyvänsä Zelenskin kanssa yhdessä torstain iltauutisissa toivottaen television välitykselle koko Ukrainan kansalle hyvää iltaa: ”Olemme sopineet rauhasta, Ukrainan joukot laskevat aseensa, jne”

  On äärettömän helppoa tuhota sähkölaitokset(-verkot) ja aiheuttaa

  a) väestössä paniikkia, kun kaupunki pimenee
  b) metrot eivät kulje
  c) televisiot, radiot eivät toimi
  d) tietokoneet,tabletit, kännykät lakkaavat vähitellen toimimasta
  e) suuri osa tietoliikenteestä hiljenee vähitellen
  f) sairaalat hiljenevät ellei varavirtaa
  g) erilaiset kotikäytössä olevat elämää ylläpitävät laitteet lakkaavat toimimasta
  h) pankkiautomaatit /kassapäätteet eivät toimi
  i) lämpöpatterit, ilmalämpömput omakotitaloissa lakkaavat toimimasta
  k) bensa-asemien pumput eivät toimi, bensaa ei saa
  l) Verenluovutus vaikeutuu ellei muutu melkei mahdottomaksi

  Valtava määrä ongelmia, jotka aiheuttavat paniikkia, hätäännystä ja auttavat hyökkääjää.

  Miksi Venäjä ei katkaissut sähköjä, eikä myöskään TV-signaalia??? Zelenskyn annettiin esiintyä TV:ssä.

  Oliko tarkoitus päästää väki pois Kiovasta helpommin?

  Zelenskystä näytettiin kyllä kuva joukkojen luona, mutta oliko aito? Marin ja EU:n valikoitu eliitti
  oli yhteydessä Zelenskiin.Kuten Marin totesi, bunkkeriin!

  Myöskin Venäjän joukkoja on luonnehdittu rittämättömäksi. Niitä siis ei olisi riittävästi ison kaupungin valloittamiseen tai piirittämiseen.pitemmäksi aikaa???

  Erään väitteen mukaan Zelenskyä(hallintopalatseja) suojelisi jopa 200 000 henkivartiokaartin jäsentä. Jos Itä-Ukrainan rintamalla olisi 80 000 sotilasta, niin eipä niitä sitten juuri ehkä enempää olisikaan. Venäjällä on väitetty olevan max 200 000 tuhatta sotilasta. Mikä sekin lie yläkanttiin.

  Jos kuitenkin USA:n tiedustelu pystyi tämän hyökkäyksen ennalta arvaamaan, niin onko sodan käsikirjoitus tehty mahdollisimman veriseksi loppujen lopuksi? Onko esim. Venäjän joukot houkuteltu ansaan Kiovan kaupunkialueelle, missä käydään valtavan veriset taistelut?

  Ehkä USA:n tai Naton pelikortit ovat sellaiset, että tuhotaan maksimaalisesti Venäjän joukkoja ja sehän tapahtuu Ukrainan joukkojen avulla, vaikkapa yllätyshyökkäyksellä.

  (*) Venäjä on myös toivonut Ukrainan armeijan syöksevän Zelenskyn vallasta. Moskova pitää armeijaa
  helpompana neuvottelukumppanina. Näin ainakin Sputninewsin mukaan.

  Mitä sinä tekisit, että verenvuodatukselta vältyttäisiin?

  Tykkää

  • ”Mitä sinä tekisit, että verenvuodatukselta vältyttäisiin?”

   Ensimmäinen ajatus oli hirsipuussa roikkuvista länsipoliitikoista, ikävä kyllä.

   Johtui luultavasti siitä, että luen jatkuvasti asiakirjoja, ja näen tympiintymiseen asti hehkutusta dialogin tärkeydestä, ja jonka mahdollisuus sitten katkaistaan saman tien kun sille on aitoa tarvetta; kaksoisstandardit ja hurskastelu saivat vereni kuohahtamaan.

   Paras toivo on siinä, että Venäjän erikoisoperaatio saadaan äkkiä läpi. Oletan nimittäin, että Kiina hivuttautuu vaivihkaa taka-alalle, ja välttää toukkoja kannanottoja sekä suoran avun antamista.
   Jos erikoisoperaatio on nopea ja tilanne sitä myöten hallinnassa, sitä on vaikeampi vääristellä.

   Ja jos vielä [Länsi-]Ukrainan armeija rauhanturvaa tilanteen (pistää uusnatsit lukkojen taa) ja pidättää eniten korruptoituneet poliitikot niin aina parempi. Tästä en osaa arvella mitään, koska en tunne Ukrainan armeijan tilannetta eli en tiedä, onko sieltä puhdistettu NATO-kriittinen aines kuten Suomessa tehtiin, tai kuinka korruptoitunut Ukrainan armeijan johto on.

   Tavoitteen pitää olla siviiliväestön säästäminen ja suojelu, tehdään mitä tehdään.

   Tykkää

   • eikä varsinkaan vähennä verenvuodatusta se,että ukraina jakoi nyt aseita siviileille.todella typerää,ensinnäkään heillä mitään mahdollisuuksia armeijanväkeä vastaan,ja kun jännitynyt tilanne,niin nehän räiskii ketä vaan,vaikka naapuria jos huonot välit ollut,tai etnisen jännitteiden takia venäjää/ukrainaa puhuvia.kyllä saadaan siviiliuhreja näillä keinoin…pitäis jotain järkevämpää keksiä.

    Tykkää

   • Ei, siviilien aseistaminen ei tuossa tilanteessa todellakaan vähennä veren vuodatusta. Mutta vainajat lasketaankin venäläisten viaksi, oli ampuja kuka hyvänsä.

    Tykkää

  • Jep, Eurooppalaiset olivat haluttomia asettamaan pakotteita edellisen kriisin alussa ja sitten tapahtui MH-17 ja Venäjän vastaiset pakotteet saatiin hyväksyttyä saman tien. Toinen erikoinen piirre oli, että Israel osasi ajoittaa maahyökkäyksen Gazaan samaan aikaan MH-17 pudotuksen kanssa, jolloin he hyötyivät mediahuomion jakautumisesta Ukrainaan. Tämä toiminnan ajoitus edellyttää, että oli ennakkotietoa.

   Tykkää

 24. jotenkin voin ymmärtää,kun eu kertoo jäädyttävänsä putinin tilit…mitä sitten mahtaa tarkoittaa,varmaan ei saa nyt maitoa ostettua kaupasta….sitten obama joka pommitti ainakin seitsemää valtioo,uhreja varmaan satojatuhansia,,,sai nobelin rauhanpalkinnon,ja on ”hieno” mies,ei ymmärrä…

  ei ymmärrä sitäkään,että elisa sulki RT kanavan,tukeakseen ukrainaa,miten nyt mahtaa tuo tukea ukrainaa,kanavakin on maksullisena,eikä suomi edes osapuolena,että sensuurilta vaikuttaa mieluummin,ja että he päättävät,mitä ihmiset saavat katsella,tai kuunnella.itse ainakin mitä kanavaa seurannut,niin paljon objektiivisempaa on ollut juttujen käsittelyt,kuin esim suomessa,jossa vain valikoidut samaa tarinaa kertovat saa äänen,RT:lla yleensä ollut aina vähintää kaksi keskustelijaa,edustaen eri näkemyksiä.jollaiseen ei suomessa,jossa sananvapaus olevinaan,uskalleta ryhtyä…eli toisinsanoen puskevat propagandaa

  Tykkää

 25. Äskeinen kirjoitus ei heti ilmestynyt joten se tuli kahteen kertaan vahingossa, pahoittelut.

  MTV(suomalainen) tiesi kertoa näköjään, että NATO on luvannut Ukrainalle aseapua, mm ilmapuolustusjärjestelmiä.

  Mielenkiintoista, että miten meinaavat toimittaa?? Jos samalla ampuvat muutaman venäläisen panssarin tai vaikkeivat sitä tekisikään niin NATO ja Venäjä ovat niin lähellä sotaa kuin vain voi olla. Pääministerimme on ihan PIIP! Voisi valehtelun sijaan kertoa kansalle miten asiat makaavat!! Mitä enemmän nämä siellä kokouksissa ravaavat sitä enemmän asiat ovat solmussa.

  Kuka uskoo, että meille rehellisesti kerrotaan, jos Nato joutuu pieneen selkkaukseen Ukrainassa tai jopa järjestää sellaisen??

  kohta j jäi pois

  j) sähköautot
  vihreiden unelmautot ja monen muunkin poliitikon unelmat eivät kovin pitkälle liiku jos sähköverkot ovat alhaalla. Kovin paljon ei ole kuulunut selvitystä miten näillä liikutaan sota-aikaan tai kun

  Marinin/Lintilän jäljiltä Hanhikiven ydinvoimalaa ei ole ja sähkö maksaa 10 kertaa sen mitä nyt!!

  Kiovasta pääsevät pois kun ovat sentään pystyneet bensaa hamstraamaan.
  Huonompi sitä on sähköä hamstrata, jos sähköverkkoja tai laitoksia ei ole. Bensaa /korviketta on yleensä helpompi löytää.

  Verilöylyn riskiä vähentää onneksi se että asukkaat ovat päässeet ainakin osin pakenemaan ja Kiovassa näyttäisi olevan pommisuojia. (Metroasemat tuskin kovin hyviä)

  Yhdessä Sputniknews- jutussa kertoivat, että venäläiset ovat tuhonneet yli 200 asevarastoa ja löytäneet uusia amerikkalaisia olalta laukaistavia ohjuksia.

  ”Russian MoD: Large Amount of Weapons Supplied by West to Ukraine Has Been Seized”

  (nk. laukaise ja unohda olalta laukaistavia ohjuksia tyyppiä FGM-148 ja MBT NLAW anti-tank missile

  Joten etenee hiukka kuin Afganistanissa, aseita löytyy! Noita ei ole kuulemma käytetty kun eivät ole ehtineet kouluttaa ukrainalaisia…

  ”French Journalist: European Channels Unwilling to Report Ukrainian Army’s Shelling of Civilians”
  Niinnpä. Suomalaisten tiedostusvälineiden mukaan siviilipommituken ja sen sellaiset ovat vain propagandaa

  Tykkää

  • ja varmaan tarkoittaa tuo ranskalainen toimittaja nyt siis,että itä-ukrainassa pommitetaan siviilejä.asia josta suomessa ei suostuta mainitsemaan,tai muista venäjänkielisiin kohdistuvista toimista,ja vainoista.
   tuomiojakin vaan ”tietää” kertoa olevan propagandaa.
   McCain siellä jo aikanaan(sama herra myös tapaili tulevia isis johtajia,ennen isisin syntyä,tai luomista)kävi kannustamassa natseja venäläisten kimppuun,lupasi USA:n sitten auttavan taistossa

   Tykkää

   • Niin Tietoa on kaikenlaista liittyen tähän ja pitkään jatkuneeeen Itä-Ukrainan sotaan.
    Ehkä kummallisin väite löytyi LA Times:n (Los Angeles Times) kuvatekstistä:

    ”Bodies of Russian servicemen wearing Ukranian service uniforms”

    Kuvassa on kuolleita sotilaita, jotka siis kuvatekstin mukaan ovat venäläisiä mutta käyttivät ukrainalaisia sotilaspukuja. Kuva on eiliseltä ja Kiovasta. Siellä on monta muutakin kuvaa, erittäin laadukkaita

    Photos: Russia attacks Ukraine, Los Angeles Times

    Tuolla haulla varmaan löytyy.
    Venäjää taitavalle löytyy suhteellisen laadukkaan näköinen ( translate yandex com tai muu)
    smi2 ru
    mash ru (alftatv:ssä kuvaa tästä lähteetä

    Tykkää

  • ”Kiovasta pääsevät pois kun ovat sentään pystyneet bensaa hamstraamaan.
   Huonompi sitä on sähköä hamstrata, jos sähköverkkoja tai laitoksia ei ole. Bensaa /korviketta on yleensä helpompi löytää.”

   Voihan sitä aina omantunnon syistä laittaa aggregaatin lava-autoon tuottamaan liike-energiaan tarvittavan sähkön 😀

   ———

   Ranskan suunnasta saattaakin tulla nyt muuta länttä rehdimpää uutisointia.

   ——–

   On ollut jo kauan tiedossa, että Amerikan aseilla Ukrainan natsit ammuskelee.

   Tykkää

   • ”Bodies of Russian servicemen wearing Ukranian service uniforms”

    Say what?! Kuulostaa — köh köh — ”uskottavalle”.

    Tykkää

 26. Sama kommentti kuin aiemmin, miksi meillä on käytössä sotasensuuri, vaika emme ole edes sodan osapuoli. Venäjän puolusministeriön sivusto on kokonaan bannattu. Ukrainassa ei puolustusministeriötä edes ole, en ole kenenkään kuullut mainitsevan sitä, eikä siellä tunnu olevan edes puolustusvoimia tai muutakaan valtiojohtoista armeijaa. Donbassissa sotaa ovat käyneet yksityistetyt, oligarkien ja lännen rahoittamat kansallis(natsi)kaartit.

  Tämä tilanne maassamme alkaa näyttämään tosi pahalta. Sotasensuuri kiristyy, häiritään RTn lähetyksiä jne jne.
  Vuonna 2008 Shaakasvili hyökkäsi Etelä-Ossetiaan ja tappoi alueella olleita venäläisiä rauhanturvaajia, mistä seurasi Georgian sota. Sodan jölkeen amerikkalaiset kyselivät suomalaispoliitikoilta olisivatko suomalaiset jo valmiita liittymään Natoon. Mm. Vanhanen, muiden suomalaispoliitikkojen mukana oli todennut, etteivät ole. Tällaisen sodan olisi tapahduttava Euroopassa, vaikkapa Ukrainassa.
  Siis voimmeko ja pitääkö meidän syyttää omia poliitikkojamme sodan lietsonnasta Ukrainaan.

  PS Putin kehotti jo eilen Ukrainan armeijaa ottamaan maassa vallan, toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Natsit ja anarkistit riehuvat ja pitävät valtaa Kiovan kaduilla ja ovat kuskanneet, aivan tarkoituksella, uragan-ohjuslavetteja keskelle kaupunkia, siviiliväestön keskelle. Edessä lienee hirvittävä verilöyly. Syy on tietysti venäläisten.

  Tykkää

  • ”Venäjän puolusministeriön sivusto on kokonaan bannattu.”

   Huomasin saman eilen kun kävin katsomassa onko tullut lausuntoja.

   Tykkää

 27. Melkein kaikki Lännen (ja Suomen) uutisointi Ukrainasta on valhetta. Typerästi käytetään esimerkiksi vanhoja uutiskuvia Ukrainasta tms. . Stoltenberg on kai nyt saanut käskyn Natosotilaiden viemisestä Ukrainaan, vieminen ei tapahdu tietenkään virallisesti.

  Niinistö pauhaa medioissa Putinin suuresta virheestä, eikö voisi olla vain hiljaa.

  Tottakai Natolta (USA) voidaan odottaa mitä tahansa, mutta Naton toimien lopputuloksesta ei Suomen johdon pitäisi olla noin varma.

  Suomen rajat eivät olisi ainakaan silloin enää täysin selvät, jos Euroopan rajoja aletaan tarkastella palaamalla vuoteen1939.

  Demiltarisointi ja denatsifikaatio näyttäisivät kuitenkin ”Yleverhon” takana etenevän Ukrainassa.

  Tykkää

  • erehtyminen on inhimillistä….ja kyllä varmaan putin hiukan arvioi väärin,tai en tiedä mitä on tavoitteena saavuttaa,mutta tuskin pitkittyminen kuitenkaan.yhtälailla ”länsi” on tehnyt virheen,etenkin jos pitkittyy,ja laajenee sota muualle,kun tuntuma on,että länsi halusi jotain tämmöistä tapahtuvan,mahdollisuus oli neuvotteluillakin,ja varmaan se saksalais oliko kenraali,oli oikeassa,kun sanoi että putin vaatii,ja ansaitsisi hiukan kunnioitusta.oltiin neuvottelevinaan,samalla aseistettiin ukrainaa,ja itä-ukrainaan alettiin pommittaa kiivaammin..

   ”yleverhossa”,kuten mediassa läpi suomen,on täysin kiellettyä mainitsemasta edes mistään natseista ukrainassa,asia joka varmasti kaikkien tiedossa,jotka mitään hiukan valtamedian ohi seurannut,ja mediassa kyllä kaikki tietää,kuten politiikassa.
   edes yk:n äänestyksestä ei mitään juttuja,kun natsismin ihanoimisen vastustamisesta äänestettiin,suomi äänesti tyhjää…USA,ja ukraina ainoina vastaan esitystä,jenkit ”hiukan” ontuvasti selitti syyksi sananvapauden…outoo,kun ajattelee mitä kaikkee ovat sensuroimassa,ja kieltämässä.
   sama tyyli nyt kun tuomitsevat venäjän hyökkäyksen,niin kertovat tuomion syyksi,että demokraattista valtioo vastaan hyökkään,eli oikeuttaa näin ikään kuin omat rikkomuksensa,ja tätä vakavoittaa.noo,demokratiasta voidaan olla montaa mieltä ukrainassa,miten opposiotioo,ja mediaa vaikka kohdeltu siellä,puhumattakaan tappolistasta jota saavat natsit siellä julkaista,toimittajista ja poliitikoista yms,osoitteineen ja kuvien kera.

   härskiä rahastusta…ja varmaan propagandaa myös,kun nyt töllössä sos lapsikylä tai joku,kerää rahaa ukrainan lapsille,surkeen näköinen lapsi kuvassa…ennyt usko,että siellä juuri lapsilla kova hätä,vaikka varmaan ei räjähdykset mukavilta kuulosta,ja muutenkaan ole mukavaa,mutta hiukan liiottelua,haluaisin nähdä,kun jakavat kärsiville lapsille sitten rahat..vai meneekö ihan muualle…itä-ukrainan lapset olisi jo vuosia tarvinnut apua,surkeeta on siellä lapsilla,eläneet koko elämänsä sotatilassa,ankeissa oloissa…no,ne on venäjämielisten lapsia,että varmaan ansaitseekin kärsiä…

   Tykkää

   • Zelenskyi on jättänyt Kiovan, ainakin jos juuri tulleeseen Sputniknyyssiin voi luottaa..
    Zelensky Has Fled Kiev for Lvov, Russian State Duma Speaker Says

    Taistelut ehkä siis loppuvat… Tuolla Lvovissa ei kauan säily hengissä, mutta voi tietysti paeta ulkomaille, vaikka amerikkalaisten järjestämänä, mutta tuskin silloin enää Ukrainan joukot jatkavat. Sota voi päättyä siis hyvinkin nopeasti.

    sputnikista saa kätevästi ”uutisrullan vierimään” selaimen yhteen tabiin. Niitä virtaa jopa 10 minuutin välein.
    Toivottavasti muutkin uutistoimistot matkisivat tälläistä. Helppoa ja kätevää.

    Valitettavan moni sivusto käyttää sellaisia houkutusokeinoja, että niissä menee koko elämä kun sieltä tietoa etsii. Samalla ne keräävät turhaa tietoa käyttäjistä.

    Tykkää

 28. Hieman dokumentaatiota, että Azov-pataljoona on natsihenkinen, Donetskin edustalla Marionovkan kylässä Azovin asemissa liehuu natsilippu. Koomikko Zelensky käväisi rintamavierailullaan Marionovkan kylässä, mutta taustaltaan juutalaista Zelenskyä ei natsilippu häirinnyt. Muualla maailmassa tuollainen aiheuttaisi kauhean huudon niin meillä kuin Kanadassa.

  Tykkää

  • Jaajaa, seuraavaksi jos tieto Zelenskin natsivierailusta vuotaa mediaankin, saamme kuulla monia asiantuntijalausuntoja siitä, kuinka Zelenski on kaikkien ukrainalaisten presidentti. Tietenkään ei silloin(kaan) mainita sitä, että ”kaikkien ukrainalaisten” presidentti on pommituttanut itä-ukrainalaisia viime vuodet.

   Tykkää

 29. Allaolevat otsikot Sputniknewsistä. Siinä on heidän mukaansa tuoreimmat tapahtumat viimeiseltä n. 10 tunnilta.
  Siltä kantilta, että
  A) tuokin sivusto poistetaan lopullisesti tai hetkellisesti
  B) vertailun vuoksi YLE:n uutisointiin, suomalaisten poliitikkojen ja asiantuntijoiden lausuntoihin
  C) mahdollisten sotarikosten/ihmisokeusrikkomuten selvittämiseksi.
  D) asiasta muuten vaan kiinnostuneille, jotka etsivät lisätietoa. Sputniknews pakkaa uutiset myöhemmin ja niitä on vaikeampi löytää. Joten hakukoneella otsikon perusteella ehkä löytyy vielä vuodenkin päästä.

  Nyt kun Ukrainassa taas tapahtuu vaikka mitä ja tarvittaisiin kirjeenvaihtajia paikanpäältä raportoimaan niin ainakin YLE:n tähtireportteri Kuronen on matkalla muiden pakolaisten kanssa kohti länttä. Täytyy siis suunnata BBC:hen. Toivottavasti he sentään jatkavat paikan päältä.

  Tuossa alla on yksi Moskovan vastapakote. UK:ta on kielletty käyttämästä Venäjän ilmatilaa. Tulevaisuudessa siis ehkä Ukrainan ilmatila on mukana kiellossa.

  Lisäksi Venäjä väittää,että 821 Ukrainan sotilaskohdetta on tuhottu. Tämä on kyllä valtava määrä näin lyhyessä ajassa, jos totta. Sputniknews ei kerro mitään ”alasammutusta laskuvarjojoukkojen kuljetukoneesta”. Tämä on luultavasti totta.

  Lopussa on vielä kertaus Naton pommituksiin Venäjän näkökulmasta. Siinä vain osa. Venäjä listaa Naton pommituksia.

  Siinä mm. mainitaan NATO VAIENSI RADIO TELEVISIO BELGRADin. 16 työntekijää kuoli. Toistaiseksi Venäjä ei ole vaientanut Ukrainan TV-radiotoimintaa, eikä ilmeisesti aiokaan. Suomi vaientaa Venäjän mediaa… voiko olla totta???

  Russian Envoy to UN Says:

  Nationalists in Ukraine Using Civilians as Human Shields
  ”Kansallismieliset käyttävät ihmiskilpiä”

  1 minute ago
  Over 80 Ukrainian Border Guards Who Surrendered on Zmeiny Island Have Been Delivered to Sevastopol, Russia’s Black Sea Fleet Says

  Ilmeisesti tämä on se käämesaari mikä mainittiin myös MTV:llä. Eli rajavartijat antautuivat siellä.

  1 minute ago
  Ukrainian Forces Use Banned 122-mm Artillery to Shell Gorlovka, DPR Says

  Russian Forces Have Destroyed 821 Ukrainian Military Targets, MoD Says

  Moscow Bans UK Aircraft From Using Russian Airspace in Retaliation for Aeroflot Sanctions
  Venäjä kieltää ilmatilansa käytön Britannialta

  Ukrainian Nationalist Battalions Blow Up Electrical Substations and Bridges Over Rivers as They Withdraw,
  Russian MoD Says

  Around 250 Prohibited-Caliber Shells Fired During the Day Near Gorlovsky, Donetsk and Mariupol by Ukrainian Forces, DPR Says

  38 Civil Infrastructure Objects and 11 Vehicles Were Attacked By Ukrainian Forces During the Day, DPR Says

  DPR Reports 61 Firing Incidents By Ukrainian Forces During the Day

  Ukrainian Troops Shelled Settlement of Verkhnetoretskoe, 5 Prohibited Calibre Mortars Fired, DPR Says

  Building of Kindergarten in DPR Damaged as Result of Shelling By Ukrainian Forces, DPR Says

  Seven Civilians Killed in LPR and DPR as Result of Shelling By Ukrainian Forces in 24 Hours, LPR Says

  DPR Air Defence Forces Intercept Two Tochka-U Rockets, a Number of Buildings Were Damaged, DPR Says

  US Ready to Help Zelensky Leave Kiev, Washinton Post Claims

  US Reiterates Not in Its Interest to Be at War With Russia, Will Sent No Troops to Ukraine

  8 hours ago
  Zelenskyy’s Office Hopes Tomorrow Morning Place, Date of Talks With Russia Will Be Clear

  8 hours ago

  Hungary Ready to Provide Platform For Russia-Ukraine Talks, Sent Proposal to Both Parties – Gov’t SPOX

  10 hours ago
  Russia FMA: US-Russia Relations Now Are Close to Point of No Return

  10 hours ago
  Zelensky’s Press Secretary: Kiev Ready to Discuss Ceasefire & Peace

  Russian Servicemen Enter Ukraine’s Melitopol, Meet No Resistance – Russian MoD
  MOSCOW (Sputnik) – The Russian troops have entered the Ukrainian city of Melitopol without resistance, where they were welcomed by local residents, the Russian Defense Ministry said.

  11 hours ago
  Ukrainian Forces Shell Dokuchaevsk in DPR, Local Authorities Report

  11 hours ago
  Series of Loud Explosions Heard in Center of Donetsk, Sputnik Correspondent Reports

  Russian Media Watchdog Says It Has Started Slowing Down Facebook Traffic in Response to Repeated Censorship Against Russian Media

  The Height of Hypocrisy: Russia Criticised, But How Many Times Has NATO Acted Without Approval?

  The Russian military reiterated on Friday that the special operation does not target the civilian population, Russia has no intention of ”occupying” Ukraine,
  and the troops are to leave the country once the operation is complete.
  Ukraine Crisis as Part of NATO-Russia Tensions

  Yugoslavia – 1999
  Between March and June 1999, NATO forces carried out a series of air raids on targets in Yugoslavia during the Kosovo conflict.
  Human Rights Watch estimate more than 500 civilians were killed – 60 percent of them in Kosovo – while the Yugoslavian authorities put the number at up to 2,000.

  It was alleged that “NATO aircraft operated at heights which enabled them to avoid attack by Yugoslav defences and, consequently, made it impossible for
  them to properly distinguish between military or civilian objects on the ground”.

  Nato pommitukset:

  Grdelica Gorge, juna

  Djakovica Refugee Convoy, causing 75 civilian death
  Pakolaissaattue, 75 siviiliä kuoli

  Radio Televisio Belgard, 16 työntekijää kuoli
  Radio Television of Serbia TV station in Belgrade on 23 April 1999.
  Tony Blair said at the time it was a “legitimate target

  Afghanistan – 2001

  Iraq – 2003

  Pakistan Border Attack – 2011

  Libya – 2011

  Syria – 2017 and 2018

  Tykkää

 30. Kansalaisjournalimia parhaimmillaan. Valtaosin ukrainalaisten kuvaamia videoklippejä. Myös venäläinen sotasensuuri / moderaattori on sensuroinut muutaman klipin (ehkä liian roisia näkymää sodan karmeasta todellisuudesta). Menetyksiä molemmilla osapuolilla. Sotaa käydään kirjaimellisesti kiovalaisten, harkovalaisten jne pihamailla.
  Kännykkäkameroilla kuvatuissa klipeissä näkyy päivänmäärä ja kellonaika.

  https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/tjazhelye_boi_za_aehroport_v_gostomele_tankovye_kolony_rf_v_prigorodakh_kieva_25_fevralja_30_video_obnovljaetsja_2022/60-1-0-11509

  https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/v_kieve_provoditsja_bolshaja_specoperacija_rossijskikh_voennykh_sumy_i_kherson_pali_30_video_obnovljaetsja_2022/60-1-0-11508

  Tykkää

 31. Pakotteita ja vastapakotteita ja kansa kärsii valtaisista hintojen noususta.
  Ranska kaappasi venäläisen laivan ja EU miettii Venäjän irrotamisesta SWIFT järjestelmästä.
  Biden on laittanut sanktiot päälle venäläisten omisuksille ja pankkitileille lännessä. Olisi tietysti hienoa jos Biden sanktioisi kaikkien osalta kaikki veroparatiisisaarten tilit. Sitä tuskin tulemme näkemään. Kaikista näistä pakotteista venäläiset selviävät kyllä, mutta täällä meillä ja muualla lännessä voi tehdä tiukkaa.

  Dmitri Medvedev esitti jo vastapakotteeksi kaiken Venäjän rajojen sisällä olevan länsiomaisuuden kansallistamista.
  SWIFTin osalta Venäjä voi tehdä gaddafit eli Venäjän öljyä ja kaasua ostetaan jatkossa vain jalometalleilla ja öljytaala siirtyy lopullisesti historiaan.
  Edessämme taitaa olla valtaisa talousromahdus.

  https://www.rt.com/business/550691-moscow-nationalize-foreign-assets-sanctions/

  https://www.rt.com/russia/550698-medvedev-russia-sanctions-opinion/

  PS Eliitti ei tainnut olla tyytyväinen rokotekampanjaansa, nälkä kaataa kansaa tehokkaammin ja talous nollaantuu ilman lockdowneja (Great Reset).

  Tykkää

  • ”PS Eliitti ei tainnut olla tyytyväinen rokotekampanjaansa, nälkä kaataa kansaa tehokkaammin ja talous nollaantuu ilman lockdowneja (Great Reset).”

   Ja kylmä.
   Talousromahdus kuuluu ohjelmaan. Sen alle piilotetaan se, että ilman jatkuvaa kuplan pumppaamista (kvantitatiivinen kevennys) se olisi tullut jo.

   Vuonna 2012 harrastin tulevaisuuden tutkimista julkaisten arvioni siitä, mihin suuntaan ”kehitys” kulkee.
   http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114268-tulevaisuusarvioita-aikajanalle-2012-2016
   Alla silloinen arvioni. Toteutuneisiin kohtiin lisäsin ✓ -merkin.

   Euroalueen kärvistelyn vaikutus maailman tapahtumiin näkyy paitsi maailmankaupan hidastumisena,
   myös sotatantereilla – ja sama toiseen suuntaan. ✓

   Komponentit ovat kasassa isompiin katastrofeihin. Osaset ovat nähtävillä ja seuraavat:

   – kansainvälisen kaupankäynnin ja EU:n sisämarkkinoiden hidastuminen lähes pysähdyspisteeseen ✓

   – Euroopan Unionin sekä euroalueen jo alkanut psykologinen hajoaminen ✓

   – Yhdysvaltain talouden toipuminen on osoittautunut myytiksi. Yleisesti ei ole näköpiirissä juurikaan
   mitään merkittäviä kasvun aineksia missään päin maailmaa ✓

   – Tunnistettavissa oleva lännen pankkien, valtioiden ja rahoitusjärjestelmän maksukyvyttömyys ✓

   – Eläkejärjestelmien romahtamisen alku (vrt. myös Ranska, joka kasvatti ongelmaansa laskemalla
   eläkeikää 60 vuoteen)

   – Valtionvelkakirjakupla ja johdannaiskupla odottelevat puhkeamistaan ✓

   – Kiinteistömarkkinat heikoilla; eräs varallisuuden muoto laskee arvossa ✓

   – Johdannaismarkkinoiden seuraukset rasittavat pankkien ja keskuspankkien taseita ✓

   – Valtioiden JA pankkien ylivelkaantuminen; julkisen ja yksityisektorin velkataakka sietämätön, mutta
   myös pankkisektorin velkataakka ja pääoman puute ✓

   – Luottamus pankkitoimintaan, talouskasvuun, hallituksiin ja instituutioihin lähellä nollaa ✓

   – Massa- ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu; työllisyystilanne ei ole hallinnassa ✓

   – (lähinnä pankeille suunnatun) Elvytyspolitiikan epäonnistuminen sekä talouskurin tappava vaikutus
   kansantalouksiin ✓

   – geopoliittisten jännitysten kasvaminen: Yhdysvaltain (korporaatioiden) EU:n tuella ajamat
   hegemoniapyrkimykset, joita vastassa on Kiina, Venäjä ja Intia sekä merkittävässä määrin Latinalaisen
   Amerikan maat ✓

   – YK:n kykenemättömyys toimia geopoliittisten jännitteiden lieventäjänä tai ratkaisijana; asemasota YK:n
   sisällä (”Länsi vs. Itä ja Afrikka”) ✓

   – Lähi-Idän tilanteen nopea eskaloituminen räjähdysalttiiksi seurauksena kahdesta edellä mainitusta
   kohdasta; Iran/Israel/Yhdysvallat -sodan riskin kasvaminen eksponentiaalisesti ✓

   – Yhdysvaltain armeija ja NATO jumissa Afganistanissa, Pakistanissa, Irakissa. Sotakulut 53 centtiä per
   verodollari > leikkauksia koulutukseen, sosiaaliturvaan jne ✓

   – NATO-maiden (Iso-Britannia, Ranska jne) sekä EU:n sisäpoliittiset ja taloudelliset vaikeudet; eivät
   pystyne avustamaan amerikkalaisten (korporaatioiden) maailmanvalloituspyrkimyksiä Lähi-Idässä ja
   Afrikassa ✓

   – Yhdysvaltain suunnittelemat ”verouudistukset”; talous horjuu lisää; pankkien
   maksukyvyttömyysongelmat esiin Wall Streetillakin ✓

   – Dollarin asema maailman reservivaluuttana horjuu; kerrannaisvaikutukset maailman talouteen ✓

   – Huippukokoustajaryhmien kuten G20, G30 (pankkiirien sisäpiiririnki), G8, WTO, EU jne
   kykenemättömyys ratkaista ongelmia (muutoin kuin lisävelalla, taloussodankäynnillä ja/tai
   ”humanitaarisella interventiolla” eli sodalla ✓

   – Maksupäivän viivyttäminen hintaan mihin hyvänsä jokaisessa merkittävässä kysymyksessä (ympäristö,
   köyhyys, nälkä, ruoan tuotanto, rahoitus, talous, pankkireformi, konfliktien ratkaisumallien kehittäminen,
   eriarvoistuminen, tulonjaon epätasa-arvo – sekä tietenkin syrjäyttäminen, jota kutsutaan syrjäytymiseksi
   vihjaten sanavalinnalla siihen, että olotila on ainakin osittain syrjäytetyn omaa syytä) ✓

   Suuntaa voi muuttaa. Ratkaisuehdotuksia:

   – omavaraisuusasteen lisääminen yksilö-, kunta- ja valtiotasolla joka sektorilla

   – rahareformi

   – henkinen ja moraalinen uudistuminen

   – kokonaisuuksista keskusteleminen pitsinnypläämisen sijaan

   ———

   Jos olisin Venäjä ja Kiina, päättäisin lailla että kaikista kaupoista ainakin 40% maksetaan vain ruplissa ja yuaneissa. Tämä nostaisi em. valuuttojen kysyntää ja samalla vakavarauttaisi molempien talouksia.

   Tykkää

 32. Tämä videopätkä näyttää hyvin Bidenin hallinnon suhtautumisen Ukrainan kriisiin

  FAIL! CNN Runs Applebee’s Ad Over Ukraine War Coverage

  Tykkää

 33. PS Ukrainan tilanteeseen liittyvää kansalaisjournalismia voi seurata 1) käyttämällä yandexin hakukonetta; kirjoita osoiteriville yandex.com 2) kirjoita yandexin hakukoneeseen ihan latinalaisin kirjaimin voenhronika ukraine now videos 3) avaa linkki jossa latinalaisin kirjaimin osoite voenhronika.ru
  Videoklipit ovat paikalla olevien ukrainalaisten kuvaamia ilman mitään propagandaa, puhe on useimmiten raskasta kiroilua, mikä on täysin ymmärrettävää. Videoklippien yläpuolella oleva teksti yleensä kertoo mistäpäin Ukrainaa videot on kuvattu.

  PS Itse käytän vpn:ää likimain aina, selaimiin chrome, brave, chromium saa urban vpn lisäosan, joka toimii tosi hyvin, firefox on tuhonnut urban vpn toimivuuden.
  Huomasin, että telkustani ei enää näy RT:tä eikä muitakaan venäläisiä kanavia, sotasensuuri päällä. RT:een sivuille olen toistaiseksi päässyt tietsikalla, siellä käytetään ddos tarkistusta.

  Tykkää

  • Joo, kiitos hyvästä vihjeestä. Laitoin aiemmin tonne, että itse pääsin RT:lle translate Yandex com kautta. Heitin venäjänkielisestä smi2 ru sivulta rt com artikkelin osoitteen tonne kääntäjään, ja sitä kautta pääsi lukemaan käännettyjä RT-juttuja. Muuten ei pääse.(suoraan)

   Yle ja MTV kertoivat tänään ohjuksen osuneen tornitaloon.
   Kuitenkin aiemmin mainittu lähde kertoi, että kyseessä oli
   raketti.
   Myös NBCnewsin videolla kerrotaan luotettavasta lähteestä, että kyse on raketista.

   Best of NBC News
   Video shows rocket striking Kyiv apartment block == rocket == raketti

   NBC NEWS NOW
   Ukrainian President Zelensky says Russian forces will attack Kyiv

   Tuolla monta hyvää videota,joissa kerrotaan enkuksi mitä tapahtuu.
   Siellä on myös video, jossa väitetään venäläisten sotilaiden lainanneen ukrainalaisten sotilaspukuja. (valokuvasta juttua toisaalla täällä. Ilmeisesti tuosta videosta otettu valokuva)

   Tässä ilmeisesti oikea syy miksi Venäjän hyökkäys ”hidastui” hetkeksi tänään: (lähde Sputniknews)

   Kremlin: Russia Paused Military Op for Talks, but Ukraine Rejected Negotiations
   (Eli neuvotteluyhteys Zelenskiin kesti hetken, huomatkaa Saksa on luvannut aseita, Zelenski heitti
   mikin kiinni heti kun kuuli Saksan aseista, vai?)

   NBC Newsin videoiden perusteella tilanne näyttäisi paljon paljon huonommalta Zelenskin kannalta kuin mitä länsimediassa annetaan ymmärtää. Videolla näkyi kun eräs mies yritti pysäyttää valtavan venäläisen panssaroidun kolonnan etenemisen maantiellä hyppäämällä vaunun eteen heiluttaen käsiä. Kuski pääsi
   juuri ja juuri kiertämään miehen äkkinäisellä ohjausliikkellä.

   Toisella videolla arviolta 10-vuotiaalle tytölle annettiin konepistooli.

   Me emme todellakaan saa tiettää oikeaa tietoa mitä Kiovassa tapahtuu. Valtamediamme sensuroi tehokkaasti.

   Tykkää

 34. Tämä on tosi mielenkiintoista, löysin Janus Putkosen vk-seinältä tällaisen tekstin:

  ”Tuija Suni
  kolme tuntia sitten

  Kysyisin Janus että pitääkö tämä paikkansa? : Heikki Tuukkasen kirjoitus:
  Ukraina on osa Venäjää, mikä tarkoittaa, että Venäjä voi tulla milloin tahansa.. eli Ukraina ei ole erillinen maa.
  Sitä ei rekisteröity sellaisenaan, se on osa Venäjää, mikä tarkoittaa, että Venäjä voi tulla milloin tahansa.
  YK:n pääsihteeri on todennut, että Ukraina ei ole hakenut rajarekisteröintiä vuoden 1991 jälkeen, joten Ukrainan valtiota ei ole olemassa….
  Ja me emme tiedä siitä!!!
  04.7.2014 YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon antoi hämmästyttävän lausunnon, jonka levittäminen Ukrainan tiedotusvälineissä ja Internetissä on kielletty. Maiden välistä konfliktia käsiteltiin YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa. Tästä tehtiin seuraava johtopäätös:
  Ukraina ei ole rekisteröinyt rajojaan 25.12.1991 jälkeen. YK ei ole rekisteröinyt Ukrainan rajoja itsenäiseksi valtioksi.
  Näin ollen voidaan olettaa, että Venäjä ei ole syyllistynyt minkäänlaisiin oikeusloukkauksiin Ukrainan suhteen.
  IVY-sopimuksen mukaan Ukrainan alue on hallinnollinen alue
  Neuvostoliitto. Siksi ketään ei voida syyttää separatismista ja Ukrainan rajojen väkivaltaisesta muuttamisesta.
  Kansainvälisen oikeuden mukaan maalla ei yksinkertaisesti ole virallisesti tunnustettuja rajoja.
  Tämän ongelman ratkaisemiseksi Ukrainan on saatettava päätökseen naapurimaiden rajojen demarkaatio ja saatava naapurimaiden, myös Venäjän, suostumus yhteiseen rajaansa. Sen on dokumentoitava kaikki ja allekirjoitettava sopimukset kaikkien naapurivaltioiden kanssa.
  Euroopan unioni on luvannut tukensa Ukrainalle tässä tärkeässä asiassa ja on päättänyt antaa kaiken teknisen avun.
  Mutta allekirjoittaako Venäjä rajasopimuksen Ukrainan kanssa? Ei tietenkään.
  Koska Venäjä on Neuvostoliiton oikeudellinen seuraaja (tämän vahvistavat kansainvälisten tuomioistuinten päätökset entisen Neuvostoliiton ja ulkomaiden välisistä omaisuusriidoista), Ukrainan, Valko-Venäjän ja Novorossijan maat kuuluvat Venäjälle, eikä kenelläkään ole oikeus olla ilman niitä Venäjän suostumusta tämän alueen luovuttamiseen.
  Periaatteessa nyt Venäjän tarvitsee vain julistaa, että tämä alue on venäläinen ja että kaikki mitä tällä alueella tapahtuu, on Venäjän sisäistä asiaa.
  Kaikenlainen puuttuminen nähdään toimenpiteenä Venäjää vastaan. Tällä perusteella he voivat mitätöidä 25.5.2014 vaalit ja tehdä mitä kansa haluaa!
  Budapestin muistion ja muiden sopimusten mukaan Ukrainalla ei ole rajoja. Ukrainan valtiota ei ole olemassa (eikä ole koskaan ollutkaan!). Jos tämä on totta se muuttaa näkökulmaa eikö vain?”

  Itse en saa muististani kaivettua esiin tätä juttua, mutta paljon mahdollista, että asia on näin.
  Tämän nykytilanteen kannalta koko asialla ei taida olla mitään merkitystä, onko koko Ukrainaa olemassa valtiollisena subjektina. Länsi eli USA haluaa tuhota Venäjän.

  PS Huomasin ettei tuolla haulla voenhronika ukraine now videos aina saa videoita näkösälle, kannattaa muuttaa sanojen järjestystä, viimeksi löysin videot haulla voenhronika ukraine videos

  Tykkää

  • PS Välähti mieleeni, toisen maailmansodan jälkeen Stalin liitti silloiseen Ukrainan neuvostotasavaltaan osia Unkarista ja Romaniasta, saattoipa liittää Puolastakin, joten en ihmettele ettei nykyUkraina hakenut vahvistusta rajoilleen YK:lta. Venäjän kanta Ukrainaan lienee tullut jo kaikille selväksi.

   Tykkää

  • En osaa sanoa vielä mitään tarkempaa, mutta sen verran epämääräisiä viittailuja olen nähnyt tuosta rajarekisteröinnistä, että huomasin olevan tarpeellista kaivella tätä asiaa enemmän. Siinä tulen sotkeutumaan lakiteknisiin ja semanttisiin vääntelyihin ihan varmasti ennen kuin asia on selvitetty.

   Tykkää

 35. ”Ukraina on osa Venäjää, mikä tarkoittaa, että Venäjä voi tulla milloin tahansa.. eli Ukraina ei ole erillinen maa.
  Sitä ei rekisteröity sellaisenaan, se on osa Venäjää, mikä tarkoittaa, että Venäjä voi tulla milloin tahansa.”

  Ainakin RT:llä tai Sputnikissa venäläiset(ehkä jopa Putin) ovat painottaneet, että he eivät halua koko Ukrainaa, ja joukot lähtevät kun operaatio on ohi. (Tosin voihan se venähtää…)

  He haluava ”riisua Ukrainan aseista”. Sputniknewssin mukaan olisivat tuhonneet jo yli 800 asevarastoa tai vastavaa. Mikä olisi valtava määrä. Voi olla, ettei Ukrainalla ole enää oikeasti jäljellä kuin puupyssyjä taisteluun.
  Ammukset ovat ehkä loppu. Sodan loppumisen kannalta on todella härskiä ruokkia sitä länsi-aseilla.

  Jos häviö alkaa olemaan näin selvä, on parempi väestön kannalta pelastaa heidät kaikelta kärsimykseltä.

  Valtava panssaroitu venäläinen kolonna ajeli maantietä pitkin NBCnewsin videolla(mies yriti pysäyttää paljain käsin), ei kai siellä ole enää edes ilmauhkaa minkäälaista. Ehkä myös Ukrainan armeijalta alkaa olemaan polttoaineet lopusssa. Kiova alkaa olemaan se viimeinen linnake ja siellä on enää epämääräisiä siviilejä, jotka ovat hakeneet aseita kaupoista….joissakin kaupungeissa on vielä ehkä pieniä ukrainalaisia joukko-osastoja.
  (tämä oli villi arvaus noiden NBC-videoiden perusteella, huom. Tuo lentäjä-ässä tarinakin taisi olla keksitty, feikki, kuten Reuters paljasti)

  Länsimedia ehkä pitää enää savuverhoa… pelkkää valhetta alusta loppuun, melkein

  Tykkää

  • Ihan taisi olla MTV:llä(Suomi), että oligarkit läksivät jo aikoja sitten. Ihmetellä täytyy, että heidän usko maahansa oli niin huono. Miksi sitten Zelensky olisi jäänyt? Kolomoyiski on hänen tukijansa. Isäntä lähti, miksi renki jäisi?

   Videot Zelenskistä Kiovasta näyttävät aidoilta. Mutta CIA:lle on pikku juttu valmistaa etukäteen hyvälaatuisia feikkivideoita. Ei tarvitse oikeastaan kuin istua ilmastoidussa hollywood-studiossa ja pyörittää taustalla livekuvaa Kiovasta…

   RT:n kommenteista:

   Jonno Marko Jacques Bergier • an hour ago
   Zelensky is not in Ukraine the optics you are looking at of this clown are manufactured and were taken well before the conflict and introduced as live when broadcast. Typical state deflection. Germanys so called top spy muppet was in Ukrop to extract the ’ Circus clown ’.
   Zelensky had to be extracted because it was known to the West that if captured the Clown would disclose him and his inner circle along with the US / Nato and their murderous action against the citizens of the eastern enclaves.
   Stop believing the Nato / US narrative and examine in detail what is being fed online by western actors / trolls and paid agitators. The CIA playbook is working overtime

   —————————————————————

   Lista MOST WANTED WAR CRIMINALS BY RUSSIA

   Newsessentials Blog, February 23, 2022

   Avakov, Kolomoisky, Turchynov

   For shelling civilians” Russia wants to try the commanders of several brigades and the “Aidar” battalion.

   Igor Voronchenko
   Sergei Drozdov
   Mikhail Zabrodsky
   Valery Ismailov
   Andrei Grishchenko
   Mikhali Prokopiv
   Sergei Zabolotny
   Arsen Avakov
   Anton Gerashchenko
   Anatoly Gritsenko

   It is noted that ex-Minister of Defense Valery Geletey and ex-chief of the General Staff Viktor Muzhenko “gave orders to completely destroy the national group of Russian-speaking citizens.”

   The Russian Sledkom also “attracts” the ex-governor of the Dnipropetrovsk region Igor Kolomoisky and the ex-head of parliament Alexander Turchinov – the reason is not specified.

   The Russians note that they know by name all the members of the “Right Sector” and the “Azov” battalion, and also have “irrefutable evidence that they committed cruel crimes against civilians of Donbass.”

   Jutun mukaan lista ei ole täydellinen, vaan rikollisia on paljon enemmän.

   Tykkää

   • ”It is noted that ex-Minister of Defense Valery Geletey and ex-chief of the General Staff Viktor Muzhenko “gave orders to completely destroy the national group of Russian-speaking citizens.”

    Tuo antaa jotain osviittaa pohdintoihini (muualla kommenttiketjussa) Länsi-Ukrainan armeijan tilasta.

    ———–

    re Turchinov https://vastavalkea.fi/2020/03/19/yhdysvallat-veti-trollitehdas-syytteet-pois/

    https://vastavalkea.fi/2019/07/18/yle-oikaisi-harhaanjohtavan-otsikointinsa-lopulta/

    https://vastavalkea.fi/2015/09/01/ukrainan-kriisi-ja-maailman-ymmartaminen/

    re Avakov https://vastavalkea.fi/2016/07/27/ukrainassa-toimittajia-rinnastetaan-terroristeihin-ja-vakoojiin/

    re Turchinov ja Kolomoisky https://avoin.media/2020/05/22/obamagate/

    https://vastavalkea.fi/2018/12/29/julistaako-ukraina-sodan-venajalle/

    Tykkää

   • Kapteeni jättää laivan vasta viimeisenä joten oletan Selenskyn olevan aito.Kyllähän Biden tarjosi Zelenskylle turvapaikkaa, mutta tämä ei kuulemma ottanut vastaan. -Turvapaikka Hitlerillekin löytyi muualta.

    Tuli tuosta Ylellä näytetystä Zelsenskystä sotajoukkojen päällikkönä vihreässä armeijan t- paidassa vaan mieleen Suomen sotajoukkojen päällikkö armeijan samanlaisessa asussa. Sotaahan Suomi käy omalla tavallaan. Jukka Tarkka ehdottaa, että britit kutsuisivat Suomen Natoon. Tuo olisi ehkä kuitenkin hieman samanlainen siirto Suomen valtion talouden kannalta kuin F-35- ostos,jota jotkut sanovat ” avaruusromun ostamiseksi (ja siksi niin kallis” )- Kannattaisi varmaan ajatella vähän pitemmälle, sillä ehkä kohta koko Natoa ei ole olemassakaan.

    Ehkä Länsi ei Ukraina- kriisissä ajattele vielä käyttävänsä ydin”ammuksia”, mutta onkohan amerikkalaisten Kasastanissa oleva ”Kuoleman laboratorio” jo tuhottu.Kasastanin johto antoi USA: lle luvan ihmiskokeisiin myrkyillä ja geeneillä ( ei siis pelkästään koronarokotteilla) .Kasastanissa kerrotaan jo jonkin aikaa oudoista sairauksista ja kuolemista.

    Trilateraalista maailmanjärjestystä (joka perustuu lakeihin eikä sääntöihin kuten nykyinen järjestys) ajavalle Putinille sallittakoon venäläisinsinöörien kehittämän ja jo valmiin laserohjusaseen käyttö kun vastassa on nyt
    äärimmäinen paha. -Hanna Arendtin absoluutisen pahan ajattelussa tapahtui Nürnbergin oikeudenkäynnissä muutos.Hän havahtui aiemmasta ja päätyi siihen,että absoluuttista pahaa ei voi olla , on ainoastaan absoluuttinen hyvä, koska hyvän on voitettava paha jotta elämä jatkuisi.

    Tykkää

 36. nyt suomikin sitten sulkee ilmatilan venäjäläisiltä koneilta,kaiken muun pakotteiden lisäksi…
  voi,voi,kun toimittaisiin yhtä päättäväisesti lännen laittomiin sotaretkiin,mutta ei,sillon annetaan ilmatila vaikka cia:n laittomille vankilennoille.

  Tykkää

  • Samalla taisi laskeutua rautaesirippu myös suomalaisilta koneilta Venäjälle. Se on sitten bye bye ja godspeed Finnair. Mites, maksaisitteko lähtiessänne ne vuosikymmeniä kestäneet Helsinki-Vantaan lentoaseman Kiinan ja Japanin liikenteen rakennuskustannukset takaisin suomalaisille veronmaksajille? Niin, arvelin kans, no can do.

   Tykkää

  • Tämä lentokieltokin hivutettiin käyttöön Washington Postin uutisella, jossa kerrottiin, että kotiin palaavien duuman jäsenten kone pakotettiin kiertämään Ruotsi ja Suomi aivan viime hetkellä. Vaikutti sille, että Suomessa ei asiasta tiedetty mitään. Tänään sitten Harakka on saanut marssiohjeet ulkomailta ja lähtee ajamaan vihamielistä ja itsetuhoista lentokieltopolitiikkaa.

   Tätä ennen oli se Yleisradion venäjän kielinen valeuutinen, että Suomi jättää NATO-hakemuksen.

   Ja sitä ennen jauhettiin viikko tolkulla Suomen kautta Viroon päätyneiden antiikkisten tykkien myyntiluvasta. Tuollaisten tykkien käyttöarvo on aika vähäinen ja sen todistaa jo sekin, että Viro haluaa niistä luopua. Toiseksi, jos tykkien edelleen viemiseen todella tarvitaan lupa Suomesta ja Saksasta sillä perusteella, että ne ovat olleet näiden omistuksessa, niin miksi ei lupaa tarvita Venäjältä, jossa ne on alunperin valmistettu? Retorinen kysymys. Tykki-selkkauksen päätavoite oli siis pakottaa Suomi asemoitumaan sotilaallisesti Venäjää vastaan. Pienin askelin ja hivuttamalla, samalla tavoin kuin kaikki koronatoimetkin hivutettiin.

   Tässä on jo kolme selkeää naton:n hybridioperaatiota, joilla Suomesta yritetään tehdä osallinen sotaan. Naton kannaltahan olisi ihanteellista, että Suomi taistelee Ukrainan rinnalla ja NATO:n ulkopuolella heidän sotaansa.

   Ja tämä nato-rasisti Halla-Aho on nyt yht äkkiä puhumassa joka kanavalla. Ei tainnut Niikon ero olla sattuma, vaan Halla-Aholle tarvittiin titteli, jolla puheiden painoarvoa voitiin lisätä. Samalla tavoin Ilkka Kanerva savustettiin Georgian sodan lähestyessä pois ETYJ:n puheenjohtajan asemasta ja tilalle asennettiin toinen nato-palikka Stubb. Georgian sodan jälkeen kävi selväksi, että juurikin ETYJ:n toiminnan estäminen oli avain asemassa Gergian hyökkäyksen alkuun saattamiseksi.

   Liked by 1 henkilö

   • No joo. Oikeastaan sen laskun aasianlentoihin uhratun varallisuuden menetyksien korvauksen suomen kansalle voisikin lähettää sitten Harakalle. Ehkä asiaa ei sitenkään vielä ole lyöty ihan lukkoon. RT- piti asiaa jo varmana,siellä oli juttu että Saksa ja Suomi oli yhdessä tehnyt päätökset. Nyt yle uutisoi vasta Suomen mahdollisesti sulkevansa.

    Australiassa ilmeisesti aletaan valmistelemaan joukkojen lähettämistä alueelle (huhu/vitsi/tms) Aussie Cossackin yt kanavalla oli hauska kaappaus twiitistä: All you vaccinated lot better get ready for war, because us unvaccinated cant travel!

    Tykkää

   • Halla ahokin alkaa nyt riisumaan maskia naamaltaan, ja vihreä demonihan sieltäkin sitten paljastuu. Oonkin aina pitänyt sitä vähän outona tapauksena joka yrittää pidätellä jotain isoa sisällään. Sääli vaan, että vei myös sen puolueensa metsään niillä persujen ruplasalkuista panikoinneillaan.

    Tykkää

 37. Tässä jälleen pientä yhteenvetoa tapahtumista n 12 tunnin ajalta, lähteenä Sputnik News. Siltä varalta, että tuokin lähde ”sammutetaan”. Sputnikkeja on useampia ja osa niistä on jo lakkautettu.

  Mielenkiinto kohdistuu tässä myös Ylen erikoislähetykeen aamuyhdeksän paikkeilla. Ylen mukaan Venäjä oli iskenyt energiaverkkoon. Allakin mainitaan iskut energiakohteisiin, mutta iskujen suorittajana olisi Ukraina. Ehkä kyseessä ovat eri kohteet.

  Myös siviilejä on kuollut joten mahdollisia sotarikoksia on tapahtunut.(Siis Sputnikin mukaan, muista lähteistä vahvistamatta

  Moscow: Strasbourg Ignored Killing of Civilians by Ukrainian Death Squads in Donbass for 8 Years

  UKRAINIAN DEATH SQUADS ??? Mitä nämä ovat??

  DPR Air Defences Destroy Five Tochka-U Missiles Launched by Ukrainian Forces

  Putin Thanks Russian Special Op Forces for Heroically Performing Their Military Duty in Ukraine
  1 hour ago (Updated: 21 minutes ago)

  1 hour ago
  DPR: 36 Houses Damaged in Ukrainian Shelling

  1 hour ago
  DPR: Eight Civilian Infrastructure Facilities, Seven Vehicles Came Under Targeted Attacks by Ukrainian Forces

  1 hour ago
  One Civilian Killed, Four Injured Over Past 24 Hours, DPR Says

  Russian MoD: Azov Battalion Used Grad Systems to Hit Residential Areas on Mariupol Outskirts
  1 hour ago (Updated: 41 minutes ago)

  ”On 26 February from 16.00 to 16.20, Ukrainian nationalists from the Azov battalion attacked residential areas of the Sartana settlement in the suburbs of Mariupol and at School No. 8 in the city of Mariupol. As a result,
  there is destruction of residential buildings and there are dead among the civilian population,” Konashenkov said.

  The Russian army has destroyed 975 objects of the military infrastructure of Ukraine, Konashenkov said.

  ”Among them are 23 command posts and communication centres of the Armed Forces of Ukraine, three radar posts, 31 S-300, Buk M-1 and Osa anti-aircraft missile systems, and 48 radar stations. Eight combat aircraft and seven helicopters and 11 unmanned aerial vehicles were shot down.
  devices as well as two Tochka-U tactical missiles, Konashenkov added.

  According to him, ”223 tanks and other armoured combat vehicles, 28 aircraft (on the ground), 39 multiple launch rocket systems, 86 field artillery guns and mortars, 143 units of special military vehicles” were destroyed.
  The air defence regiment of the Ukrainian troops, equipped with Buk M-1 complexes, laid down its arms and surrendered on Saturday,
  the spokesman for the Russian Defence Ministry said.

  3 hours ago

  LPR People’s Militia Confirms That Explosion At Oil Facility in Rovenky Occurred Due to Ukrainian Missile Strike
  The people’s militia of the LPR has confirmed that the explosion at the oil depot in the city of Rovenki occurred as a result of a missile strike by the Ukrainian military.
  ”On 26 February, Ukrainian war criminals launched a missile attack on an oil depot located in the city of Rovenki,” the People’s Militia said in a Telegram message.

  3 hours ago
  Ukrainian Forces Shelled Panteleimonovka Settlement, Fired 6 Shells of Prohibited Calibre, DPR Says
  Ukrainian forces shelled the village of Panteleimonovka in the Donetsk People’s Republic on Sunday morning, the DPR representative office at the Joint Center for Control and Coordination of the Ceasefire (JCCC) said.
  In Panteleymonovka, 6 shells with a calibre of 122 mm, prohibited by the Minsk agreements, were fired. The shelling took place at about 6:50 a.

  How Western Press Has Kept Silent For Years on
  War in Donbass & Neo-Nazism in Ukraine

  3 hours ago

  Kremlin: Russian Delegation Arrives in Belarus For Talks With Ukrainians, Ready To Start in Gomel

  Ukrainian President Volodymyr Zelensky invited Vladimir Putin to sit down for talks earlier this week, but as soon as Russia agreed, Kiev broke off contact. Later, the Kremlin revealed that Putin had ordered a temporary halt to the Russian military operation in
  Ukraine in anticipation for talks, but Kiev had refused to negotiate.

  6 hours ago
  Diesel Fuel Burning in LPR’s Rovenky After Oil Depot Blast – Local Authorities
  LUHANSK (Sputnik) – Around 200 tonnes (metric tons) of fuel are on fire after an explosion at an oil depot in the city of Rovenky in the Lugansk People’s Republic (LPR), some pipelines have also been damaged, the LPR mission to the Joint Center for Control and Coordination on the ceasefire regime (JCCC) says.

  The LPR mission to the JCCC said in a statement that ”200 tonnes of diesel fuel ignited” as a result of the explosions. In addition, gas pipes were damaged during shelling by Kiev forces in two LPR villages, leaving nearly 170 houses without gas.

  9 hours ago
  OSCE Monitors Report Heavy Artillery Use in Ukraine Since Thursday
  The SMM switched off its camera systems on Saturday morning, it said.

  ”On the night of 25-26 February, the cameras recorded in total 109 undetermined explosions along the contact line in Donetsk and Luhansk regions” it said.

  The mission continued evacuation of its members, it added.

  LIVE UPDATES: Ukraine’s 302nd Anti-Aircraft Missile Regiment Surrendered in Kharkov Region – Russia
  12 hours ago (Updated: 49 minutes ago)

  Tykkää

 38. ”Moscow: Strasbourg Ignored Killing of Civilians by Ukrainian Death Squads in Donbass for 8 Years

  UKRAINIAN DEATH SQUADS ??? Mitä nämä ovat??”

  Azov-pataljoona ja muut Oikean sektorin humut.

  Tykkää

  • Joo, silloin 2014 Maidanin jälkeen Ukrainan vakinainen armeija ei suostunut toimeenpanemaan etnisiä puhdistuksia venäjän kielisellä puolikkaalla Ukrainaa. Tämä ratkaistiin pikakouluttamalla Maidanin huligaaneista ja muista Bnderan sympatiseeraajista oligarkkien rahoituksella ns. rankaisupatalijoonia. Myöhemmin nämä yksityiset palkkasotilasyksiköt muodollisesti yhdistettiin Ukrainan vakinaiseen armeijaan. Ja koska Ukraina on ollut koko tämän ajan läntisen valtablokin siirtomaa, voidaan nämä ykstyisten palkkasotilaiden tekemät sotarikokset laskea lännen syyksi ja hyväksymiksi. Monesti nämä rankaisupatalioonat pysyivät itse rintaman takana ja pakottivat kahden tulen välissä vakinaisen armeijan varusmiehet hyökkäämään Itä-Ukrainan puolustajia vastaan. Jo tuolloin oli nähtävissä, että Venäjää yritettiin saada hyökkäämään Ukrainaan tekemällä äärimmäisen raakoja provokaatioita, kuten Odessan joukkomurha kauppaunionin rakennuksessa tai Kramatorksin tulittaminen Smerch raskaalla raketinheittimellä.

   Lännen provokaatiot ovat jatkuneet globaalisti kaikilla rintamilla taukoamatta koko kuluneen vuosikymmenen. Nyt Venäjän mitta tuli täyteen. Vuosikymmenen aivopesu informaatiosodassa kuitenkin näkyy länsimaisten ’päättäjien’ reaktioissa. Muistihistoria on tällä hetkellä kolme päivää pitkä ja muutama hassu voi muistaa novichokit, poloniumit ja MH-17 sellaisenaan. Sodan järkytyksen alla pelko tekee ihmisistä putkinäköisiä, eikä aiemmin istutettua propagandaa pysty enää purkamaan selittämällä. Selittäjät ja ymmärtäjät leimataan heti vihollisen kätyreiksi ja hyvin nopeasti tulaan näkemään Suomessakin lynkkauksia. Tai onhan niitä jo ollut väärää mieltä olevia vastaan järjestettyjä kenguruoikeudenkäyntejä, joissa syytetyn kaikki aika, omaisuus, elinkeino ja maine on tuhottu.

   Liked by 1 henkilö

   • ”Jo tuolloin oli nähtävissä, että Venäjää yritettiin saada hyökkäämään Ukrainaan tekemällä äärimmäisen raakoja provokaatioita, kuten Odessan joukkomurha kauppaunionin rakennuksessa tai Kramatorksin tulittaminen Smerch raskaalla raketinheittimellä.

    Lännen provokaatiot ovat jatkuneet globaalisti kaikilla rintamilla taukoamatta koko kuluneen vuosikymmenen. Nyt Venäjän mitta tuli täyteen. Vuosikymmenen aivopesu informaatiosodassa kuitenkin näkyy länsimaisten ’päättäjien’ reaktioissa”

    Arvokasta tietoa siinäkin. Monesta suunnasta, lähinnä englanninkielisiltä kommentoijilta eri nettipalstoilla nähnyt paljon samansuuntaisia arvioita, että Venäjää on yritetty provosoida tälläiseen sotaan.

    Suomessahan media on onnistunut 99,99% pimittämään tämän ikävän puolen Ukrainan tapahtumista. Äskettäin katsoin tuota filmiä

    Ukrainian Agony – The concealed war (full movie english …

    hive blog ukraine @nuoviso
    ukrainian-agony-the-concealed-war-full-movie-english
    ”Ukrainian Agony” is a silent film about the immense volume and violence

    Siinä näytettiin kuvia elävältä poltetuista ihmisistä. Taisi olla Odessa Massacre. Miten lie näidenkäään rikollisten kanssa, ovatko vieläkään saatettu vastuuseeen, tuostahan on jo 8 vuotta. Taisi olla 1.5.2014. Vappuna kuitenkin?

    Eihän kellään ole kansanedustajien sähköposti-osoitteita, heille voisi toivottaaa mukavaa elokuva-iltaa:

    Ukrainian Agony -The Concealed war

    Hakukone antoi lisätietoa:

    Strategic-culture org
    The Odessa Massacre – What REALLY Happened (VIDEO)

    Alkaa todellakin vaikuttamaan siltä, että Venäjällä oli jonkinlainen oikeutus tähän rajoitettuun sotaan.
    1) sotarikolliset kiinni
    2) Nato-ovi kiinni, NATON aseet pois äärioikeistolta, natseilta
    3) Kaasu-varkaat kiinni

    Nato/länsi vaikuttaa toimineen eräänlaisena takuumiehenä ettei varkaita ja sotarikollisia ole saatu kiinni??

    Kansanedustajamme vaikuttavat harvinaisen typeriltä. Toivottavasti heitä muistutetaan tästä Ukrainan pimeästä puolesta. Media ei näytä siihen pystyvän. Vaan Yle jopa järjesti potkut Venäjän edustajalle Euroviisuista. YLE ilmoitti ettei osallistu viisuihin jos Venäjän edustaja osallistuu.

    Juuri artistit ovat usein sotaa vastaan ja tässäkin on ehkä tehty karhunpalvelus. Lentoliikenteen katkaiseminen kategorisesti kun muutkin tekee on yhtä typerää. Sama koskee pakotteita muiden peesissä. Parempi miettiä itse sellaiset pakotteet jotka eivät potki takaisin, jos niistä ylipäänsä luulee olevansa jotain hyötyä.

    Suomen maatalous menetti tärkeän markkina-alueen 2014. Valio siirsi tuotantoa Venäjälle.

    Mitenhän tässä nyt käy, Finnair aloittaa lennot Pietarista Bangkokiin?

    Tykkää

   • Pakotteet iskevät sekä idässä että lännessä pieneläjiin. Ei ne pakotteet oligarkkien ja poliitikkojen elämää heilauta.

    Tykkää

 39. Rauhan puolesta. Zelensky on ilmeisesti suostunut nyt rauhanneuvotteluihin Gomelissa. (Homel, suomalaisittain)

  Ylen sivuilla oli vielä äsken vanhaa tietoa, ilmeisesti aiemmasta SputnikNewsin uutisesta, ettei Zelensky suostu
  neuvotteluihin Valko-Venäjällä.

  Tuossa hiukan pitempi pätkä ilouutista, jospa rauha saataisiin nopeasti ja siviilit pääsisivät palaamaan Ukrainaan.

  UKRAINAN DELEGAATIO MATKALLA HOMELIIN!!! LÄHDE SPUTNIKNEWS

  Ukraine’s Delegation Heading to Gomel Region in Belarus for Talks With Russia – Putin’s Aide
  1 hour ago (Updated: 30 minutes ago)

  This announcement comes just minutes after the deadline previously set by the Russian delegation for the negotiations with Ukraine to begin expired.
  Ukraine’s delegation is heading to Gomel in Belarus for the negotiations with Russia, President Putin’s aide and head of the Russian delegation, Vladimir Medinsky, said.
  The talks are expected to take place in the Gomel region at the Ukrainian-Belarusian border, Belta news agency reported.
  Russia is ready for negotiations and is waiting for the Ukrainian delegation to arrive in Gomel, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said.
  ”As you know, President [of Belarus Alexander] Lukashenko had a phone call with President [o

  Tykkää

  • Olenko kyynistynyt? Kunhan ei vaan olisi ansa/viivyte, jonka aikana NATOlaiset ehtii jonkun pirullisen rauhan estävän konnantyön.

   Tykkää

   • ansoista kun mainitsit,niin onkos tietoo,kun NYT:lla olisi juttua kuulemma,jossa kerrotaan,että USA:n tiedustelu oli syöttänyt virheellisiä tietoa kiinalle ukrainasta…jonka sitten tiedettiin ”vuotavan” venäjälle,ja että tarkoitus oli yllyttää venäjä hyökkään.joka sopisi kyllä kuvaan,kun niin se näytti muutenkin,että yllytettiin,oltiin neuvottelevinaan,ja samalla vielä lisättiin pommituksia itä-ukrainaan

    Tykkää

   • Ilman muuta pelaavat aikaa nyt. Ukraina tarvitsee Venäjän hyökkäysmomenttiin katkon, koska koko Ukraina on menossa poikki ja itä-ukrainan rintamilla olevat joukot ovat jäämässä megaluokan mottiin. Toiseksi nyt luvattu aseapu kestää toimittaa perille joitain päiviä. Pansarintorjuntaohjukset ovat erittäin tehokkaita avoimilla alueilla samoin kuin stinger ilmatorjuntaohjukset estää helikopterien käytön. Pitkäksi venyneet ja ohuet huoltoreitit on erittäin havoittuvaisia sissien tuliylläköille. Enkä laskisi pois sitä mahdollisuutta, että nato tekee yllättäen ilmarynnäkön estääkseen motin sulkeutumisen.

    Tykkää

   • ”Toiseksi nyt luvattu aseapu kestää toimittaa perille joitain päiviä. […] Pitkäksi venyneet ja ohuet huoltoreitit on erittäin havoittuvaisia sissien tuliylläköille. Enkä laskisi pois sitä mahdollisuutta, että nato tekee yllättäen ilmarynnäkön estääkseen motin sulkeutumisen.”

    Juuri tuota itsekin mietin.

    Tykkää

 40. OHO. Oliko tämä jo täällä: Aivan mieletöntä: He aloittivat sodan sittenkin, ei Venäjä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  February 23, 2022 UKRAINE SHRINKS, strategic-culture

  As usual, the West cherry-picked, they prevaricated and – the biggest Western blunder of all – Washington’s Joe Biden supplied powerful city-destroying heavy weapons to the ill-disciplined and Nazi-infected Ukrainian army. The temptation to start using them was irresistible.

  ===========================================
  We saw from Feb. 17 onwards a determined, very threatening, but foolish attempt by Kiev’s armed forces along the line of contact, including the notorious Azov Battalion, to advance into and occupy Donbass, under the noses of the 130,000 Russian troops waiting for orders in nearby Russia.
  =======================================================

  to advance into and occupy Donbass KIOVAN ARMEIJA YRITTI VALLATA DONBASSIN 17. HELMIKUUTA ALKAEN

  JA VENÄJÄ VASTASI SIIHEN!! MISTÄ TIETO ON PERÄISIN???

  The Ukrainian government of President Volodymyr Zelensky and his American advisers like Victoria Nuland had convinced themselves that Putin would not now dare to invade Ukraine after all the Western warnings of wider retribution. How wrong they were: right that he would not try to occupy Kiev, but wrong that he would let Donbass fall, creating unacceptable high risks of brutal ethnic cleansing of up to 4 million Russian Ukrainians forced to flee Donbass into Russia. And what a political humiliation this would have been for Putin.

  By Feb. 18 it was already clear from Organization for Security and Cooperation in Europe reporting that a sharp escalation in Kiev’s shelling of Donbass was taking place. Donetsk suburbs were being shelled. A Ukrainian special forces commando raid into neighbouring Rostov province in Russia was discovered and neutralized

  Yllä tarkoitetaan ensin Venäjän antamaa tunnustusta pikkuvalloille, mutta ei vielä tiedetä Venäjän edenneen myös Kiovaan. Siis Venäjä päätti Kiovan hyökkäyksen jälkeen iskusta Kiovaan???

  Johan meitä huijataan rajusti jos Tämä artikkeli pitää paikkansa!!!

  By Tony KEVIN :Ukraine shrinks again, STRATETIC-CULTURE

  Tykkää

  • Ei ole ollut täällä vielä. Nuo tiedot kyllä pitävät yhtä ETYJ/OSCEn raportoinnin laskemien räjähdysten ja tulituksen suunnan kanssa.

   Tykkää

  • Ainakin MV-lehti uutisoi jo 24.2.22 päivä noista Ukrainan tulituksista Donbassiin ja Venäjälle, Putinin tunnustamisesta Donbassin ja Luganskin itsenäisiksi valtioiksi ja Putinin lähdöstä puolustamaan heitä ja omaa maataan:

   https://mvlehti.net/2022/02/24/raportti-donbassin-tasavallat-aloitti-venajan-tukeman-vastahyokkayksen-ukraina-lamautettu-puolustuskyvyttomaksi/

   https://mvlehti.net/2022/02/24/videoraportti-luganskista-24-2-2022-venajan-tukema-vastahyokkays-alkoi-janus-putkonen/

   https://mvlehti.net/2022/02/25/raportti-kiovan-joukot-tulittaneet-rajusti-donetskia-venajan-taistelukopterit-saapuneet-vihdoin-antamaan-tulitukea-video/

   https://mvlehti.net/2022/02/26/raportti-ukrainan-vastainen-sotilasoperaatio-kohtasi-ihmiskilvet-v-joukkojen-toinen-vaihe-video/

   WEF:n ja Naton propaganda antaa asioista aivan päinvastaisen kuvan. Iltapulu julkaisi myös uutisen jostain kiovalaisesta ”haamupommittajasta”, joka oli ampunut 4 venäläistä lentokonetta alas. Paljastui että video oli peräisin videopelistä, ei ihme ettei kukaan ollut nähnyt tätä pommittajaa.

   CNN uutisoi twitterissä että ensimmäinen amerikkalainen on kuollut Ukrainassa, aktivisti nimeltä Bernie Gores kuoli kun separatistien miina räjähti. CNN uutisoi 16.8.21 että talibanin sotilaat teloittivat journalisti Bernie Goresin. Molemmissa uutisissa on täsmälleen sama kuva tästä miehestä, joka ”kuoli siis kahteen kertaan”. Molemmissa sanotaan että ajatuksemme ja rukouksemme ovat Bernien perheen luona.

   Tykkää

   • Kiitokset hyvästä kommentista. Katsoin itse MV-lehdestä videon, jossa toimittaja JP ajeli autolla ympäri Luhanskia. Hän kertoi suunnilleen näin, että täälllä on rauhallista, ei mitään nähtävää… menkää kotiin..

    Kirjoitin siitä kommentin tänne ja lisäsin perään ”tyyntä myrskyn edellä?”.

    Mutta nyt olisi järkevää jos jollakulla on kansanedustajien sähköpostisoitteet laittaa tuo alla oleva juttu sellaisenaan kokonaan heille.

    Nyt jo ehkä myöhäistä, mutta ihan siltä varalta jos lukisivat ja miettisivät vielä aseiden toimittamista Ukrainaan.
    Me olemme tässä Venäjän naapurissa ja venäläiset muistavat suomalaisten lahjoittaneen heitä surmanneet aseet seuraavat 100 vuotta. Nyt jo Finnair kärsii ensimmäisten yhtiöiden joukossa pakotteista.

    Mielestäni tuo allaoleva juttu, kun siihen tutustuu, on gamechanger.
    Itseasiassa jos totta niin se on yksi historian suurimmista paljastuksista MV-lehdessä on kerrottu samat asiat, mutta enemmän yksittäisten tapahtumien valossa. Kokonaisuutta on vaikea hahmottaa.

    Tuossa paljastetaan, että jo 17. helmikuuta alkaen Kiovan joukot yrittivät valloittaa Donbassin. Tämä on valtava paljastus. Jokainen melkein tietää, kuten tuossa allakin mainitaan, että Venäjän joukot olivat Venäjän puolella rajaa ”valmiudessa”. Nämä joukot olivat valmiina ehkäisemään Donbassin verilöylyä, jos Kiova hyökkää.

    Tähän liittyy myös Venäjän turvallisuusneuvoston kokous ja päätös tunnustaa nämä pikkuvallat ja lupa Venäjän joukoille siirtyä Donbassin puolelle. Hyvin harva käsittää että tämä tarkoittaa: VENÄJÄN ”HYÖKKÄYS” UKRAINAAN VOIDAAN KATSOA VÄLTTÄMÄTTÖMÄKSI AVUKSI.
    Päätös Venäjän hyökkäyksestä Kiovaan on ehkä tehty vasta 17. helmikuuta jälkeen. Se on aseidenriisuntaoperaatio, tarkoituksena tehdä Ukrainan joukot vaarattomaksi Donbassille. ETTEIVÄT ENÄÄ HYÖKKÄÄ.

    Tilanne oli oletettavasti tämä:

    Ukrainan joukot, ehkä 80-100 tuhatta odottavat hyökkäyskäskyä Donbassiin. Jo paljon ennen 17.helmikuuta,
    Venäjä on tuonut vastapainoksi ja pelotteeksi joukkoja Donbassin taakse ja Valkovenäjälle.

    Zelensky on todennäköisesti saanut Bideniltä luvan hyökkäykseen. Ajankohta vain on epäselvä ja uskaltaako Zelensky määrätä joukot hyökkäämään Donbassiin.
    .
    Venäjän reaktio on epäselvä. Nyt ei enää ole.

    ZELENSKY ALOITTI BIDENIN KÄSKYSTÄ DONBASSIN SODAN 17.HELMIKUUTA. Tämä on se conspiracy, (salaliitto) Se ei ole enää edes teoria, vaan melkoisen varmasti
    mitä tapahtui. Biden-Zelensky-Nato-Leyen akselilla tämä on sovittu etukäteen. Siksi Zelensky on niin röyhkeä.

    Venäjä pakotettiin sotaan, ja EU/NATO/USA huolehtivat, että tästä tulee verilöyly. He eivät päästä edes siviilejä pois!!

    Katso mitä Joseph Borrelios sanoi, rikoimme yhden tabun, kun avaamme EU:n rauhanrahaston aseostoille.
    Zelensky tietää odottaa jopa hävittäjiä EU:n rahaston kautta. Macron tiesi kertoa, että sodasta tulee pitkä!!!

    Donbassista evakuoitiin siviilejä. Suomessa tietyt puhuvat päät väittivät tätä Venäjän järjestämäksi valeoperaatioksi. Tottakai he tiesivät mitä oikeasti tapahtui. Se ei ollutkaan valeoperaatio, vaan oikea evakointi Kiovan joukkujen pelossa.

    Biden supplied powerful city-destroying heavy weapons (Biden toimitti voimakkaita aseita)

    Näillä ehkä aloitettiin Donbassin asukkaiden teurastaminen jotta Venäjä saataisiin varmasti hyökkäämään. Näistä aseista ei kuitenkaan ole havaintoja??

    Nyt ei ole kuitenkaan oikea aika selvittää mitä oikeasti tapahtui. Kannattaisi herätellä kansanedustajia.
    He ovat kuitenkin vastuussa mitä Suomelle tapahtuu seuraavan 100 vuoden aikana.

    the biggest Western blunder of alL (lainaus alta) Siis tämä on ehkä yksi suurin lännen ”huijaus”.

    February 23, 2022 UKRAINE SHRINKS, strategic-culture / CONSORTIUNMNEWS

    As usual, the West cherry-picked, they prevaricated and – the biggest Western blunder of all – Washington’s Joe Biden supplied powerful city-destroying heavy weapons to the ill-disciplined and Nazi-infected Ukrainian army. The temptation to start using them was irresistible.

    ===========================================
    We saw from Feb. 17 onwards a determined, very threatening, but foolish attempt by Kiev’s armed forces along the line of contact, including the notorious Azov Battalion, to advance into and occupy Donbass, under the noses of the 130,000 Russian troops waiting for orders in nearby Russia.
    =======================================================

    to advance into and occupy Donbass

    Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun 24..2 tarkoituksena saattaa rikolliset oikeuteeen ja riisua Kiovan joukot aseista.

    Tykkää

 41. Kömpelö Suomennus translate yandex com SIIS KLASSINEN ITSEPUOLUSTUS TAPAUS: ISO KAVERI (UKRAINA) HAKKAA PIKKU-KAVERIA (DONBASSIA), VENÄJÄ RIENTÄÄ APUUN JA PÄÄTTÄÄ AIHEUTTAA ISOLLE KAVERILLE VÄHÄN ENEMMÄN VAHINKOA ETTEI KÄY PIKKU-KAVERI KIMPPUUN HETI SEURAAVANA PÄIVÄVÄ. MV-ONKO TOTTA??

  Itsepuolustus on ehkä vähän väärä termi, mutta jo näet vieressä ihmistä murhattavan niin apuun on lainkin mukaan riennettävä. tässähän on vastaava tapaus:

  Kuten tavallista, …..suurin Lännen kömmähdys kaikista-Washingtonin Joe Biden toimitti tehokkaita kaupunkia tuhoavia raskaita aseita huonosti kuritetulle ja natsien saastuttamalle Ukrainan armeijalle. Kiusaus alkaa käyttää niitä oli vastustamaton.

  Helmikuuta. 17 tästä eteenpäin Kiovan sotavoimien, mukaan lukien pahamaineisen Azov-pataljoonan, määrätietoinen, hyvin uhkaava, mutta typerä yritys edetä Donbassiin ja miehittää se 130 000 venäläisen sotilaan nenän edessä, jotka odottivat käskyjä lähellä Venäjää.

  Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin hallitus ja hänen Victoria Nulandin kaltaiset amerikkalaiset neuvonantajansa olivat vakuuttaneet itselleen, ettei Putin nyt uskalla hyökätä Ukrainaan kaikkien länsimaiden varoitusten jälkeen laajemmista kostotoimista. Kuinka väärässä he olivatkaan: oikeassa siinä, että hän ei yrittäisi miehittää Kiovaa, mutta väärässä siinä, että hän antaisi Donbassin kukistua, mikä aiheuttaisi sietämättömän suuren riskin raa ’ asta etnisestä puhdistuksesta, joka kohdistuisi jopa 4 miljoonaan Venäjän ukrainalaiseen, jotka joutuivat pakenemaan Donbassista Venäjälle. Ja mikä poliittinen Nöyryytys tämä olisikaan ollut Putinille.

  Tykkää

 42. ja että propaganda varmasti tavoittaa kaikki taloudet,niin aamulehti(sanoma oyj) viime yönä oli ihan ilmaiseksi tipahti postiluukusta.
  etusivulla kuva ukrainasta,ja isolla luki,että ”uhka kasvaa”.muutenkin oli sitten tunteikasta juttua,,,ihan tuli jollain ”mummolla” vanhat muistot mieleen…samaa sanoi muuten vuosia sitten helsingissä eräs ukrainalainen ”mummo”,ja kertoi myös,ettei olisi uskonut ikinä enään näkevänsä moista uudestaan,ja tuolla tarkoitti siis niitä natseja siellä.
  juu,mutta ei ole ilmaisia lehtiä tippunut,lännen aloittamien sotien aikana

  Tykkää

  • katselin tänään kaupassa iltapäivälehtien lööppejä ja huomasin Extra-numeron lööppikuvassa olevan naisen. ”Venäjän erikoisoperaatiossa” haavoittunut nainen on sama, joka on haavoittunut pari kertaa aiemminkin sitten vuoden 2018 jälkeen. Aina samaan paikkaan ja samoissa vaatteissa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s