K-kotitestien kanssa on oltava varovainen

Koronan kotitestaukseen tarkoitettujen kotitestien yleistyessä myrkytystietokeskukset Yhdysvalloissa näkevät tarpeelliseksi muistuttaa kotitestien huolellisesta käsittelystä, ja siitä, että kotitestit on säilytettävä lasten ulottumattomissa.

On ollut useita tapauksia, joissa aikuinen on erehtynyt luulemaan kotitestin reagenssia ja säilötteitä sisältävää pulloa silmätipoiksi sekä tapauksia, joissa lapsi on nielaissut pullon sisältöä.

Useimmissa kotitesteissä on mm. erittäin myrkyllistä natriumatsidia ja ProClinia. Hengitysteihin joutuessaan natriumatsidi aiheuttaa yskää, päänsärkyä, nenän tukkoisuutta, verenpaineen laskua ja vaikeutunutta hengitystä. Nieltynä vatsakipua, pahoinvointia, hikoilua, verenpaineen laskua, sydämen tiehälyöntisyyttä, heikkoutta ja sumentuneen näön. Myös shokki tai kollapsi ovat mahdollisia. Iholle joutuessaan natriumatsidi aiheuttaa ihoärsytystä ja joillekin ”kemiallisia palohaavoja”.

— Jos ainetta joutuu silmiin tai iholle, huuhtele lämpimällä vedellä 15-20 minuuttia, ja ota yhteyttä lääkäriin, myrkytystietokeskuksesta neuvotaan. Jos ainetta on nielty, soita välittömästi hätänumeroon. Ensiapuna voi juoda runsaati vettä. Oksennuttaa ei saa.

ProClinia käytetään mikro-organismien kontrolloimiseen reagensseissa, ja se on natriumatsidin tapaan ympäristöhaitallinen.

Vaikka ainemäärät ovat kotitesteissä pieniä, on säilyttämisesä noudatettava huolellisuutta, käsittelyssä varovaisuutta, ja testipakkaukset on hävitettävä heti käytön jälkeen, myrkytystietokeskukset opastavat. Samat ohjeet sopivat Suomeenkin.

Lähteet:

National Capital Poison Center: I Swallowed Liquid from a COVID-19 Test Kit

Cincinnati Children´s: COVID-19 Home Test Kit Dangers: What Parents Need to Know

Berner (14.2.2022): FLOWFlex-kotitestit

SCRIBD: ProClin® 150, 200 & 300 Preservatives General Safety and Handling

ILO: Natriumatsidi

Artikkelikuvan rakentaminen cc-lähteistä RS.

5 comments

 1. Viralliset koronatestit ei toimi, sillä ne ei pysty selvittämään onko ihmisess koronaa tai mitään muutakaan virusta.
  Toiseksi, lähes puolea maapallosta on kieltänyt kaikki kototestit sillä ne on pelkkä huijaus ihmisiltä rahaa.
  Näin sitä tässä maassa uskotaan rikollisia ja tyhmätä mättää rahansa rikollisille.

  Tykkää

 2. Mitenkähän kävisi, jos testiä tehdessään sähläisi ja kastaisi näytteenottopuikon siihen puskuriliuokseen ennen nenään tunkemista? Älkääpä kysykö, kuka meinasi vahingossa tehdä näin…

  Tykkää

 3. Miksi tämä julkaisu ylläpitää EDELLEEN pelkoagendaa ”tappavasta viiruksesta” jota ei ole edes olemassa! Ainoa tappava asianhaara ovat ne teloituspiikit grafeeneineen kaikkineen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s