Ukrainan kriisiyttäminen suunniteltiin kauan sitten.

Länsimaat ovat lähteneet puolustamaan demokratiaa Ukrainassa. Millainen on Ukrainan demokratia, jota puolustetaan? Millaisia ovat demokratian puolustajat?
oliko venäjän reaktio todella odottamaton ja interventio ”provoisoimaton”?

Yhdysvaltain Freedom Housen poliittisia ja perusoikeuksia listaava Countries and Territories antaa Ukrainalle 61 demokratiapistettä sadasta.

Pisteillä Ukraina on ”osittain vapaa”, ”demokratia-kokelas”, sijoittuen samaan kategoriaan (60-67 p.) Bhutanin, Tunisian, Sierra Leonen, Serbian, Paraguayn, Papua Uuden Guinean, Lesothon, Kolumbian, Bolivian ja Albanian kanssa, hieman ohi Indonesian, Kosovon, Fidzin ja El Salvadorin, joilla on 56-59 p.

Täydet sata pistettä jakaantuvat siten, että poliittisten oikeuksien osuus on 40 pistettä sadasta, ja perus-/kansalaisoikeuksien osuus 60 pistettä sadasta pisteestä. Ukrainan pisteet ovat poliittisten oikeuksien osalta 26/40 ja perusoikeuksien osalta 35/60 pisteestä. Ukrainan pisteytyksessä ei ole huomioitu Krimiä eikä Donbassin aluetta Itä-Ukrainassa. Voisi sanoa, että Freedom Housen antamat pisteet koskevat sitä osaa Ukrainasta, Länsi-Ukrainaa, jonka demokratiaa nyt länsiaseilla puolustetaan.

Freedom House listaa Ukrainan ongelmiksi mm. endeemisen korruption; hyökkäykset journalistien, aktiivien ja vähemmistöjen kimppuun ovat tavanomaisia.

Freedom House saa rahoituksensa Yhdysvaltain ulkoministeriöltä, liittovaltion rahoituksella pyörivältä USAID:ilta (s. 69-), Euroopan unionilta, joukolta muita hallituksia sekä säätiöiltä. joten Freedom Housen selostus Ukrainan ongelmista jättää pois tiettyjä asioita. Kuten sen, että hyökkäysten takana ovat yleensä ultranationalistit ja äärioikeisto, siis uusnatsit.

Avain-edistysaskelina kohti demokratiaa Freedom House mainitsee sen, että presidentti Volodymyr Zelensky sulki venäläismielisenä pidetyn poliitikon ja yrittäjän Viktor Medvedchukin tv-kanavat (ZIK, NewsOne ja 112), ja joulukuussa 2020 UkrLive– ja First Independent -kanavat. Sananvapaus ei demokratiassa kuulu kaikille yhdenvertaisesti?

Freedom House: Freedom in the World 2022, Ukraine

Edelleen Freedom House kertoo itsekin verokeidastelevan Zelenskyn pyrkineen kitkemään korruptiota määräämällä korruptiosta epäillyn, perustuslaillisen oikeuden päätuomarin Oleksandr Tupytskyn ja ”erään toisen henkilön” [Oleksandr Kasminin] eroamaan, sekä nimittäneen tilalle ”kaksi uutta jäsentä” [Oksana Hryshchuk ja Oleksandr Petryshyn], mutta oikeustuomioistuin ei suostunut ottamaan nimitettyjä vastaan. Oikeus- ja poliisilaitoksen sekä korruptionvastaisten virastojen oma korruptio on ongelma.

Helmikuussa pidätettiin Zelenskyn toimesta PrivatBankin toimitusjohtaja Volodymyr Yatsenko sekä entinen johtokunnan jäsen Oleksandr Dubilet kavalluksesta ja varojen piilottamisesta.

Ihor Kolomoisky

PrivatBankin perustivat vuonna 1992 oligarkit Ihor Kolomoisky ja Hennadi Boholjubov. PrivatBank oli osa teollisuus-, finanssi- ja mediaimperiumi Privat Groupia. Vuonna 2015 Ukrainan keskuspankki NBU alkoi tehdä stressitestejä ukrainalaispankeille. Stressitesteissä selvisi, että Kolomoisky ja Boholjubov olivat käyttäneet pankkiin tehtyjä talletuksia vakuutena omille lainoilleen, ja että 97% PrivatBankin myöntämistä yrityslainoista oli annettu Kolomoiskyn omille sekä hänen kaveripiirinsä verokeidas- ja pöytälaatikkoyrityksille. NBU:n pankkivalvonnasta vastaava Kateryna Rozhkova on kertonut että yritykset, joille oli myönnetty lainoja, eivät harjoittaneet mitään liiketoimintaa, ja että lainojen vakuudet olivat kelvottomia.

Rahaa siirrettiin Kyproksen ohella mm. itävaltalaisiin Bank Winteriin ja Meini Bankiin, luxemburgilaiseen East-West United -pankkiin ja Liechtensteiniin Bank Frickiin. Juoni toimi niin, että ukrainalaispankeista — PrivatBankin lisäksi kymmenisen muuta pankkia — siirrettiin tallettajien rahoja em. pankkeihin, ja saatiin niitä vastaan lainoja. Osalla saatuja lainoja uudelleenpääomitettiin omaa pankkia, ja osa rahoista siirrettiin ulkomaille. Rahoja päätyi myös Yhdysvaltoihin. PrivatBank ”kadotti” rahaa noin 4.25-5.43 miljardia euroa. PrivatBank kansallistettiin joulukuussa 2016, ja ukrainalaiset veronmaksajat saivat kunnian kustantaa oligarkki-pankin uudelleenpääomittamisesta valtaosan.

Kansan palvelija

A-Bankin omistavilla Surkin veljeksillä ja Kolomoiskylla on Studio 1+1 -kanava. Kanava on yksi kahdeksasta 1+1 Media Groupin kanavasta. Kolomoiskyn osuus on 70%. Mediaomistus Ukrainassa on muutoinkin pitkälti oligarkkien hallussa, ja he käyttävät mediaa omien tarkoitusperiensä edistämiseen.

Studio 1+1 -kanava lähetti tv-sarjaa ”Kansan palvelija”, joka kertoo historianopettajasta, josta tulee presidentti. Sarjassa historianopettajasta tulee kuuluisa, kun hänen oppilaansa kuvaa opettajan palopuheen korruptiota vastaan, ja lataa sen internettiin. Pääosaa esitti Zelensky.

Kansan palvelija -sarjaa esitettiin vuodesta 2015 vuoteen 2019, jolloin oli presidentinvaalit. Sarja oli hyvin suosittu. Vuonna 2017 Muutospuolue (Party of Decisive Changes) vaihtoi nimensä Kansan palvelija -puolueeksi. Uudelleen nimetyn puolueen johtoon valittiin Zelenskyn tuotantoyhtiön, Kansan palvelija -sarjaa tuottaneen Kvartal 95:n toimitusjohtaja Ivan Bakanov, ja aikanaan Zelensky asetettiin ehdolle. Demokratia-vahtikoirajärjestö Chesno sai selville, että puolueen uusi johto koostui Kvartal 95:n liittyvistä henkilöistä, ja että vaalikampanjarahoitus tuli nimettömänä. On epäilty, että Kolomoisky olisi taustarahoituksella hankkinut kulissipresidentin. Ainakin Kolomoiskyn palkkalaisia on ollut vaaleissa tarjolla. Kansan palvelija -puolueen ja Kolomoiskyn UKROP-puolueen ehdokkaista yli kaksikymmentä oli Kolomoiskyn väkeä, laski Liga News -uutissivusto.

Zelensky sai tv-sarjan avulla ennalta ohjelmoidun väestön äänistä 73,2%. Krimiläiset ja Donbassin alueen asukkaat eivät saaneet äänestää.

Freedom House, Ukraine: Political Rights
Electoral Process.
Kommunistinen puolue on kielletty. Vaalikampanjarahoitus on läpinäkymätöntä. Vaalien rehellisyys jätti parantamisen varaa.

Tutkivien toimittajien verkosto OCCRP kävi läpi Pandora-papereina tunnetut verokeidasvuoto-asiakirjat. Korruption vastaisuudella kampanjoinut Zelensky sisäpiireineen Kvartal 95-tuotantoyhtiöstä perustivat oman verokeidasyritys-verkon. Verokeidastoimintaa on ollut ainakin vuodesta 2012. Juuri ennen presidentiksi valintaansa Zelensky lahjoitti Maltex Multicapital Corp -nimisen yrityksensä liikekumppanilleen Serhiy Shefirille, jonka hän presidenttinä nimitti poliittiseksi avustajakseen. Lahjoitettu yritys maksaa osinkoja Zelenskyn vaimon, Olena Zelenskan vuodesta 2019 omistamalle Film Heritage -yritykselle. Kvartal-95:n toimitusjohtaja Ivan Bakanov johtaa nyt Ukrainan turvallisuuspalvelua, SBU:ta.

OCCRP:n läpikäymät paperit osoittavat, että Zelenskyn ja hänen sisäpiirinsä verokeidasyritykset ovat saaneet maksuja Kolomoiskyn verokeidasyrityksiltä. Kolomoisky on lahjoittanut myös Yhdysvaltain demokraattiselle puolueelle.

Ukrainassa toimii kansalaisjärjestöjä, myös korruptiota tutkivia, mutta osa niistä vaikuttaa itse olevan potentiaalisia korruptiotutkinnan kohteita. Freedom House kertoo yli 200 kansalaisjärjestön allekirjoittaneen yhdessä kirjeen, jossa ne väittävät rahoituksensa avaamisen haittaavan työtään.

Uusnatsit

bneIntellinews mainitsee oligarkki Kolomoiskyn rahoittaneen ”vapaaehtoisia taistelijoita.” Vapaaehtoiset taistelijat on kaunisteleva nimitys palkkasotilaille ja uusnatseille; Kolomoisky on rahoittanut Azov-pataljoonan ohella ainakin Dnipro 1-, Dnipro 2-, Aidar- ja Donbas-pataljoonia. Azov sai rahaa myös toiselta oligarkilta, Serhiy Tarutalta.

Uusnatsipataljoonia liitettiin 12. marraskuuta 2014 virallisesti Ukrainan armeijaan.

BBC kertoi Ukrainan äärioikeistosta jo vuonna 2014, joten asia on ollut tiedossa ainakin kahdeksan vuotta. Jo tuolloin Ukrainassa oli BBC:n mukaan yli 50 ”vapaaehtoisten taistelijoiden” ryhmää, jotka saivat tukea Ukrainan hallitukselta, ja joista Ukrainan media on pysytellyt hiljaa. Media pysyttelee hiljaa, koska ei halua ”ruokkia Venäjän propagandakoneistoa”, BBC arvelee. ”Vapaaehtoisten” joukossa on ilmeisesti alusta asti ollut Valko-Venäjän ja Venäjän äärioikeistoa, joiden jäsenistä em. maiden hallituksilla varmasti on tieto. Tämän voi päätellä siitäkin, että Venäjän federaation hallitus on avoimesti kertonut ”Me tiedämme keitä te olette, tiedämme nimenne” puhuessaan aikeistaan denatsifioida Ukraina, poistaa siviileihin kohdistuvia sotarikoksia tekevä aines.

Ukrainan uusnatsit, joiden tiedetään hyökänneen vähemmistöjen kimppuun, eivät mitenkään salaa tavoitteitaan; he ovat kertoneet haastatteluissa olevansa valkoisen ylivallan ristiretki ali-ihmisiä vastaan, mukaan lukien Itä-Ukrainan etniset venäläiset. Azovilaisten vuonna 2018 perustama kuolemanpartio, National Druzhyna, on hyökkäillyt mm. Roma- ja LGBT-ryhmien kimppuun. YK:n ihmisoikeusasiain komissaarin (OCHA) vuoden 2016 raportti syyttää Azovia ihmisoikeusrikoksista.

Twitter 27.2.2022.
C-14 -uusnatsi-ryhmän johtaja Yevhen Karas kerskuu äärioikeiston olleen ”voimatekijä Euromaidanilla.” ”Ilman meitä Euromaidan olisi ollut homoparaati.”

(Toim.huom. Olen nähnyt sosiaalisessa mediassa ihmisten aivan vakavissaan perustelevan, että Ukrainassa ei voi olla uusnatseja koska sekä Zelensky että Kolomoisky ovat juutalaisia. Toisen maailmansodan aikana oli juutalaisia, jotka tekivät yhteistyötä natsien kanssa. Ukrainan sisällissodassa on nyt vastaavasti natseja, jotka tekevät juutalaiselle palkanmaksajalle töitä. Ja mitä muka oligarkki-mafioso välittäisi yksityisarmeija-palkkalaistensa poliittisesta suuntauksesta niin kauan kuin he tottelevat?)

[Länsi-]Ukrainan apulaissisäministeri Yevhen Yenin on kertonut Ukrinformille maahan tulevan lisää vapaaehtoisia vierastaistelijoita, jotka ovat allekirjoittaneet armeijan kanssa sopimuksen. Vierastaistelijat ovat oikeutettuja Ukrainan kansalaisuuteen, Yenin sanoi.

Nämä ovat niitä ”Ukrainan demokratian puolesta” taistelevia ryhmiä, joille rauhannobelisti EU, NATO ja Yhdysvallat lähettävät järeää aseistusta, ja joista länsimedia tällä hetkellä pysyttelee hiljaa.

Yhdysvallat on aseistanut uusnatseja ja Länsi-Ukrainaa vuodesta 2014 asti, jolloin Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama (dem) allekirjoitti Ukraine Freedom Support Act:in, mikä mahdollisti Venäjän vastaiset talouspakotteet, propagandakanavien perustamisen, Ukrainan energiasektorin “kehittämisen” sekä Yhdysvaltain taloudellisen ja sotilaallisen avun Ukrainalle. Nyt kongressi suunnittelee uutta, yli 10 miljardin dollarin tukipakettia Ukrainan lisäaseistamiseksi.

Face the Nation 6.3.2022:
Yhdysvallat antaa NATO-maille luvan toimittaa Ukrainalle taisteluhävittäjiä. Ilmoitus ei jätä epäselväksi, kuka määrää ja kuka tottelee. Aiemmin Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti, että Yhdysvallat ei aio taistella Ukrainassa omilla joukoillaan. Ilmeisesti ei edes omalla kalustollaan.

Ukrainan äärioikeisto ei rajoitu taisteluryhmien olemassaoloon, ne ovat myös poliittinen ryhmittymä; puolueita ovat Svoboda, National Corps, Governmental Initiative of Yarosh, ja Oikea sektori, Right Sector. Vaikka puolueet eivät parlamenttivaaleissa saaneetkaan paikkoja, ne ovat olemassa ja osa Ukrainan poliittista kenttää.

Robert Parry arvosteli Yhdysvaltain kaappaamaa Euromaidania, ja sen käyttöä vaaleilla valitun presidentti Viktor Janukovichin poistamiseen sekä tapaa, jolla länsimedia häivytti uusnatsiuden kuvasta myydäkseen vallankaappauksen ”demokratian voittona”. ”Mikä tahansa maininta todellisesta tilanteesta määriteltiin Venäjän propagandaksi, jokainen joka mainitsi ikäviä tosiasioita oli Moskovan kätyri.” Näin oli aina siihen asti, kun The Times uutisoi uusnatsien liittoutuneen islamistimilitanttien kanssa — vaikkakin The Times pyrki esittämään liiton positiivisessa valossa — ja totuus alkoi tihkua kannen alta. Rahan kaatamista Ukrainaan on yhä vaikeampi perustella sillä, että ”jaamme yhteiset arvot,” Parry kirjoitti heinäkuussa 2015.

Whitney Webb esittää artikkelissa ”Ukraine and the New Al Qaeda” olevan viitteitä siitä, että CIA olisi jo pidempään kouluttanut ja rakentanut Ukrainassa(kin) valmiuksia kotimaiseen terrorismiin ja sissisotaan. Valkoisen ylivallan puolesta taistelevat terroristit on mahdollisesti suunniteltu toimimaan Venäjälläkin.

Yhtenä syynä Janukovichin– joka oli suhteellisen suosittu — syrjäyttämiseen on pidetty sitä, että hän kieltäytyi IMF:n lainasta sen ehtojen takia: ”avata Ukrainan talous” kansainvälisille sijoittajille (kuten Bidenin ja John Kerryn perheet?), muuttaa Ukraina yrittäjäystävällisemmäksi heikentämällä sosiaaliturvaa, energian kuluttajahinnan korottaminen, palkkojen ja eläkkeiden leikkaus, eläkeiän nosto… Janukovich perääntyi myös EU-sopimuksesta.

Brown University, Watson Institute (2021):
The Costs of War — Millions displaced by U.S, post 9/11 wars.
Yhdysvaltain liittolaisineen käymät sodat ovat pakottaneet miljoonia ihmisiä pakolaisiksi.
Aiemmat sodat eivät välttämättä pääty vaikka ne katoavat otsikoista ja sitä myöten ihmisten tietoisuudesta kun media alkaa myydä uuden sodan oikeutusta.

Carl Gershman, uuskonservatiivisen vallanvaihto-operaatioita rahoittavan National Endowment for Democracy -organisaation (NED) johtaja vuoteen 2021 asti, kuvaili Washington Postissa syyskuussa 2013 julkaistussa vieraskynä-pääkirjoituksessa Ukrainaa suurimmaksi palkinnoksi, joka on tärkeä astinlauta Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin pudottamiseen vallasta. Toisin sanoen Ukraina nähtiin ja nähdään Yhdysvalloissa keinona Venäjän epävakauttamiseen. Vuonna 2022 vasemmalle kallellaan oleva MR online raportoi NED:in poistavan sivuiltaan tietoja Ukrainalle jakamastaan rahasta; Ukraina on ollut 4. suurin avustusten saaja. NED rahoitti myös Euromaidania.

Länsimaat ovat tietoisesti valinneet uusnatsien aseistamisen ”Ukrainan demokratian tukemiseksi.” Sisällissodan pitkittäminen Ukrainassa kasvattaa siviiliuhrien ja pakolaisten määrää. Osa pakolaisista suuntaa Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Krimille mutta myös Eurooppaan tulee pakolaisia. EU:n epäonnistuneiden politiikkavalintojen kustannukset maksaa tavallisten ukrainalaisten ohella tavallinen eurooppalainen.

Huonoista politiikkavalinnoista kärsii väestö

Myös energia- ja ruokakriisinä. Venäjä on asettanut vastapakotteet länsimaille, vastauksena Yhdysvaltojen ja EU:n asettamille pakotteille, joiden tarkoitus on ”vahingoittaa Venäjän taloutta”, vaaleilla valitsemattoman pääkomissaari Ursula von der Leyenin mukaan.

Vastapakotteet ovat voimassa vuoden 2022 loppuun, ja koskevat perustarvikkeiden (commodities) vientiä Venäjältä; vienti tiettyihin maihin on kielletty ”Venäjän toimintakyvyn turvaamiseksi”. Venäjän toimintakyvyn turvaaminen aloitettiin pakote-sodan alkumetreillä vuonna 2014. Venäjän hallitus alkoi tuolloin rakentaa elintarvikeomavaraisuutta perustamalla mm. lihakarja- ja maitotiloja sekä tukemalla voimakkaasti maataloutta ja kotimaista tuotantoa. Kaasun ja öljyn tuottajana Venäjä on energiaomavarainen.

Venäläiset eivät tarvitse elääkseen kulutusrihkama-tuontia länsimaista kuten muotivaatteita ja teknokrääsää, he saavat niitä Aasiastakin. Eurooppa sen sijaan on tuonut 40% energiastaan ja 25% käyttämästään viljasta sekä lannoitteista ja lannoitteiden raaka-aineista Venäjältä, digitaalisen EU:n rakentamisen raaka-aineista puhumattakaan.

Seuraukset eivät vielä näy kokonaisuudessaan Euroopassa, mutta ne tulevat näkymään. Euroopan elintarvike- ja energiaomavaraisuuden rakentaminen vaatii useiden direktiivien purkamista, verotuksen rukkaamista, suojelupäätösten uudelleenarviointia — luopumista ilmastotavoitteista energiaturvallisuuden takia, eikä se käy hetkessä. Sitä ennen voi tulla nälkä ja vilu. Sanonta ”Tyhjä maha on huonokuuloinen” on laitettu venäläisen kenraali Kulnevin suuhun. Öljyn- ja hiilentuottajamaissa kyllä iloitaan kassavirrasta. Ranska myy halukkaasti ydinvoimaloita.

Venäjällä on kahdenvälisiä, voimassa olevia investointi- ja kauppasopimuksia monen maan kanssa. Nähtäväksi jää, vetäytyvätkö jotkut maat sopimuksista nyt, kun Venäjän alahuone keskustelee joidenkin yritysten kansallistamisesta. Kansallistaminen on noussut esiin käytännöllisyyssyistä, koska monikansallisia yrityksiä on vetäytynyt Venäjältä länsimaiden asettamien pakotteiden takia. On väläytetty ajatusta ruplan sitomisesta kultakantaan. Se, jos mikä säikäyttäisi lännen FIAT-rahapankkiirit. Jos Venäjä sen tekee, ruplan kurssi korjaa itsensä ylöspäin. Venäjä voisi myös pyytää maksun öljystä ja kaasusta fyysisenä kultana tai muuna valuuttana kuin dollarit.

Ukrainan hallitus hakee jäsenyyksiä

Zelenskyn presidentinlinnan henkilöstöpäällikkö on Zelenskyn entinen ulkopoliittinen neuvonantaja, filmituottaja Andriy Yermak. Zelenskyn poliittinen pääneuvonantaja Sergey Sheffrey (Serhiy Shefir) on komedia-käsikirjoittaja. Kansallisen puolustuskomitean vanhempi neuvonantaja on koomikko Sergei Sivoko. Presidentin kansliaa johtaa viihdeteollisuuteen erikoistunut Kolomoiskyn henkilökohtainen lakimies Andriy Bohdan. Jopa NATOn ajatushautomosta, Atlantic Councilista otettiin Bohdanin hallintopaikkaan kantaa vuonna 2019 toteamalla: ”Jos Zelensky on tosissaan uudistusten kanssa, hän hankkiutuu eroon sisäpiirikätyreistä.”

Koska Ukraina sallii kaksoiskansalaisuudet, on esitetty arvioita, että noin 80% hallintovirkamiehistä on amerikkalaisia/kaksoiskansalaisia.

Oltuaan Neuvostoliiton toiseksi suurin talous Ukraina on pudonnut Euroopan köyhimmäksi maaksi. World Atlas mainitsee eräänä syynä köyhyyteen hallituksen korruption. Vuoden 2015 jälkeen ukrainalaisten vuositulot ovat liki puolittuneet ($7,450 > $3,727).

Ukraina on asettanut tavoitteekseen EU- ja NATO-jäsenyyden. Ukraina on jättänyt EU- jäsenyyshakemuksen pyytäen nopeaa käsittelyä. NATO-jäsenyyshakemus on kirjattu Ukrainan perustuslakiin ex-presidentti Petro Porosenkon aikana.

The Hindu kertoo 8.3.2022 Zelenskyn antaneen haastattelun, jossa Zelensky ilmoittaa luopuneensa NATO-jäsenyyden tavoittelusta, koska ei halua ”kerjätä sitä polvillaan”; ”NATO ei ole valmis hyväksymään Ukrainaa”, ”[NATO]liittouma pelkää ristiriitaisia asioita ja yhteenottoa Venäjän kanssa.”

Ukraina ei saanutkaan Yhdysvaltain sille vakuuttamaa horjumatonta tukea.

Zelensky sanoo olevansa valmis keskustelemaan Venäjän kanssa Kiovan hallituksesta irti haluavien, vuonna 2014 itsenäiseksi julistautuneiden ja nyt, helmikuussa 2022 Venäjän itsenäiseksi tunnustamien Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen asemasta. Tunnustus tai tukea itsenäisyydelle on saatu muiltakin valtioilta.

Bioaselaboratoriot Ukrainassa

Dilyana Gaytandzhieva on kirjoittanut useampia artikkeleita Ukrainassa ja muissa entisen Neuvostoliiton alueella sijaitsevista bioaselaboratorioista. Rahoitus tulee Yhdysvalloista, 2,1 miljardin dollarin sotilasbudjetista biouhkien torjuntaohjelman (Defense Threat Reduction Agency, DTRA) ja Cooperative Biological Engagement Program– ohjelman kautta (CBEP).

Tutkimustyötä on ulkoistettu yksityisille alihankkijoille, koska nämä eivät ole vastuussa Yhdysvaltain kongressille, Gaytandzhieva kirjoittaa. Näitä yrityksiä ovat mm. CH2M Hill, Battelle ja Metabiota. Pitkässä, lähdeviitatussa artikkelissaan Gaytandzhieva käy läpi Yhdysvaltain bioaselaboratoriota eri puolilla maailmaa ja eri vuosikymmeninä samoin kuin suoritettuja kenttäkokeita.

Ukrainassa Yhdysvallat on rahoittanut 11 bioaselaboratoriota. Yhdysvaltain puolustusministeriön ja Ukrainan terveysministeriön vuonna 2005 solmiman sopimuksen mukaan Ukrainan hallitus ei saa paljastaa Yhdysvaltain bioaseohjelmia koskevaa sensitiivistä tietoa. Ukraina on myös velvollinen toimittamaan Yhdysvaltain puolustusministeriölle vaarallisia patogeeneja tutkimustarkoituksiin. Yhdysvallat rahoittaa Ukrainassa tiede- ja teknologiakeskusta (Science and Technology Center in Ukraine, STCU), jolla on diplomaattistatus. Keskus tukee Neuvostoliitolle biologisten aseiden ohjelmia tehneiden tutkijoiden projekteja.

Laitoksissa paitsi kehitellään erilaisia tappavia viruksia ja bakteereja, myös tutkitaan erilaisia tapoja levittää niitä. Keinotekoisten geenien asentaminen ihmiseen biologisten alustojen avulla on eräs tutkimushaara.

Yhdysvaltain Ukrainan suurlähetystö on poistanut toista viikkoa sitten tiedot näistä laboratorioista sivuiltaan. National Pulse letkauttaa tietojen bioaselaboratorioista tulleen samaan aikaan kun Victoria ”Fuck the EU” Nuland vaikersi senaatille Yhdysvaltain hallituksen olevan huolissaan siitä, että mainitut laboratoriot päätyvät venäläisten käsiin.

Washington Times uutisoi Yhdysvaltain kansallisen tiedustelun (National Intelligence) johtajan Avril Hainesin ”hylkäävän venäläisten väitteet siitä, että laitokset olisivat kehitelleet bioaseita”, ”Ukrainan hallituksen operoimat yli tusina laboratoriota” tutkivat ”biologisessa sodankäynnissä puolustautumista”; ”emme usko Ukrainan tavoittelevan bioaseita.” Haines kuitenkin myönsi senaatille Yhdysvaltain tukevan bioaselaboratorioita Ukrainassa samoin ”kuin teemme useissa muissakin maissa ympäri maailmaa.”

(Toim.huom. Muistan em. laboratoriot sikainfluenssan ajalta, koska silloin erään laboratorion lähistöllä kuoli parisenkymmentä ukrainalaista sotilasta ja ainakin 200 sairastui ”flunssan kaltaiseen virukseen.” Huoli siitä, kenen hallussa bioaselaboratoriot ovat on hölmö. Niitä ei pitäisi olla kenenkään hallussa.)

On kysyttävä: Mitä lisäarvoa Ukraina nykytilanteessaan tuo kumpaankaan organisaatioon, EU:iin ja NATOon? Paitsi sotilastukikohtana, bioaselaboratorioiden ja ydinaseiden sijoituspaikkana Venäjän rajalla? Onko turvallista, maailmanrauhaa lisäävää ja ”demokratiaa tukevaa” sijoittaa ydinaseita ja/tai bioaselaboratorioita korruption riivaamaan maahan, jossa uusnatsipataljoonat toimivat hallituksen tukemina?

Provosoimaton hyökkäys?

Luhansk ja Donetsk ilmoittivat irtautuivansa Ukrainasta vuonna 2014, vastalauseena vallankaappaukselle (Euromaidan). Kiova vastasi ilmoittamalla ”terrorismin vastaisista iskuista” ja lähetti Yhdysvaltain kouluttamat uusnatsipataljoonansa Donbassin alueelle.

Konfliktin tulitauon aikana allekirjoitettiin (2014-15) Saksan, Ranskan, Venäjän ja UKrainan väliset Minsk1- ja Minsk2 -sopimukset, jotka YK:n turvallisuusneuvosto vahvisti. Sopimuksilla myönnettiin Luhanskille ja Donetskille itsehallinto, mutta osana Ukrainaa. Kiova ei kuitenkaan toiminut sovitusti. Hyökkäykset Länsi-Ukrainasta Itä-Ukrainaan alkoivat uudelleen, ja voimistuivat. Ne ovat jatkuneet kahdeksan vuotta. Ennen Venäjän interventiota ETYJ/OSCE raportoi jatkuvaa tulitusta ja räjähdyksiä Länsi-Ukrainan puolelta Itä-Ukrainan puolelle, usean päivän ajan. On esitetty epäilyjä, että uusnatsit ovat halunneet kokeilla länsimaista saatua uutta, järeää aseistusta.

Yhdysvalloilla ja EU:lla on ollut vuosia aikaa painostaa [Länsi-]Ukraina lopettamaan sisällissota, esimerkiksi sulkemalla rahahanat. IMF antoi Ukrainalle lainaa $17,5 mrd/2014; avustus keskeytettiin 2017 korruption takia, ja sitä jatkettiin $3,9 miljardilla vuonna 2018. Vastoin IMF:n normaalia käytäntöä, lainat myönnettiin sisällissotaa käyvälle maalle. Nyt Ukraina on pyytänyt jälleen uutta lainaa IMF:lta, ja IMF:n johtaja Kristalina Georgieva on suositellut johtokunnalle lainan myöntämistä. Edellisten hyödyistä ei ole näyttöä.

EU ja Yhdysvallat ovat nekin tukeneet Länsi-Ukrainaa suoraan rahalla ja aseilla. Sisällisota olisi voitu yrittää lopettaa asettamalla Kiovalle talouspakotteet. Pakotteita asetettiin Itä-Ukrainalle. Miksi ei molemmille?

Kriisi aseena valtataistelussa

Tiedustelu- ja analyysiyritys Stratforin johtaja George Friedman kuvasi haastattelussa Yhdysvaltain masinoimaa Euromaidan-vallankaappausta räikeäksi, julkeaksi ja häpeämättömäksi. — Viimeisten sadan vuoden aikana Yhdysvaltojen ulkopolitiikka on ollut hyvin johdonmukaista, yksikään valtio Euroopassa ei saa hankkia liikaa vaikutusvaltaa, Friedman selittää ja kertoo arvioineensa, että Venäjän vaikutusvallan alkaessa kasvaa, Ukrainassa ilmaantuu kriisi.

Tai rakennetaan?

New Cold War: Stratfor chief´s ´most blatant coup in history´ interview from Dec. 2014.

”Eurooppalaiset ovat hyvin ylpeitä ´poikkeuksellisesta´ asemastaan, siitä että he ovat päässeet irti sodista […] he ovat eläneet vakaudessa ja vauraudessa. Mutta 1990-luvun alkuun asti Eurooppa oli käytännössä Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain miehittämä. Ja sitten oli Jugoslavia[n sota], ja Kaukasus. Euroopan manner ei ole koskaan ollut todella rauhallinen.”

Amerikkalaiset tietävät, että on pötyä väittää Krimin anneksoinnin olleen ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen, kun rajoja on muutettu väkivalloin. Ensimmäisen kerran rajoja muutettiin väkivalloin [NATO-EU-Yhdysvallat hyökkääjinä] Jugoslavian sodassa, ja sen jälkeen Kosovossa. ”Yhdysvallat oli suoraan osallisena näissä [rajanmuutos-]tapahtumissa.”

Friedman näkee Venäjän vahvistumisen johtuvan osittain Euroopan heikentymisestä ja pirstaloitumisesta; ”Yhdysvalloille on tärkeää, että Euroopassa ei nouse hegemonia.” Friedman sanoo viitaten Yhdysvaltain pelkoon siitä, että Saksan pääoma+tietotaito yhdistyisivät Venäjän energia- ja raaka-aineresursseihin.

Syyrian sota hälytti Yhdysvallat, koska Venäjä osoitti pystyvänsä vaikuttamaan prosesseihin Lähi-Idässä, ja osittain tästä syystä Yhdysvallat päätti sotkea Ukrainan mukaan. [Vuoden 2014 Venäjän vastaisten] pakotteiden tarkoitus on — minimikustannuksilla Yhdysvalloille ja suuremmilla kustannuksilla Euroopalle — vahingoittaa Venäjää ja pakottaa se alistumaan Yhdysvaltain tahtoon, Friedman sanoo.Venäjä on vaatinut, että Ukrainasta ei tule NATO-jäsen. Vaatimus on ollut tiedossa kylmän sodan loppupuolelta asti. Putin uudisti sen viime vuoden loppupuolella ja taas vuoden 2022 alkupuolella.

NATOn itälaajentumisen ja Ukrainan NATO-jäsenyyden puskemisen vaaroista ovat vuosien mittaan varoittaneet mm. puolustusministeri Robert McNamara, CIAn ex-johtaja Stansfield Turner, diplomaatti George Kennan ja Yhdysvaltain entinen Venäjän lähettiläs, nykyinen CIA-johtaja William Burns. Wikileaksin vuotamissa diplomaattisähkeissä Burns varoittaa Ukrainan ja Georgian NATO-jäsenyyspyrkimysten vaarantavan alueen vakauden. Ne koskettavat Venäjää suoraan hermoon.

Burns viestii Yhdysvaltain hallitukselle ja NATOlle Venäjän olevan erityisen huolissaan Ukrainaa jakavista vahvoista mielipide-eroista; erityisesti Ukrainan etninen venäläinen vähemmistö vastustaa NATO-jäsenyyttä, ”mikä saattaa johtaa [Ukrainan] kahtia jakautumiseen, jopa sisällissotaan” jolloin ”Venäjä joutuisi päättämään sekaantuako [sotaan]”, ja tähän, Burns sanoo, Venäjä ei ole halukas.

Burns kertoo Dmitri Treninin, Carnegien Moskova-keskuksen apulaisjohtajan pitävän Ukrainaa pitkällä juoksulla potentiaalisimpana epävakauttamis-tekijänä Yhdysvaltain-Venäjän välisissä suhteissa.

Wikileaks: NYET MEANS NYET: RUSSIA’S NATO ENLARGEMENT REDLINES
Date:
2008 February 1, 14:25 (Friday)
Canonical ID:
08MOSCOW265_a

Toisin sanoen: Venäjän turvallisuus vaarantuu, mikäli Ukraina muuttuu neutraalista puskurialueesta vihamieliseksi ja/tai jakaantuu kahtia, ja sisällissota alkaa. Venäjä vastusti Donbassin alueen irtautumista Ukrainasta. Ukrainalaiset pitivät Euromaidanin aikaan NATOa uhkana.

— Venäjän näkökulmasta Suomi on muuttunut neutraalista avoimesti vihamieliseksi pr-presidentti Sauli Niinistön (kok) Yhdysvaltoihin suuntautuneen visiitin jälkeen. Tämä ei lisää Suomen turvallisuutta. —

Burnsin pitkä sähke vahvistaa, että sekä Yhdysvalloissa, NATOssa että Euroopan Unionin turvallisuusyhteistyöneuvostossa on tiedetty vuosikymmeniä, millä härnätä karhua. ”Punaiset viivat” on kerrottu ja kuultu. Edellä mainitut Minskin sopimukset — Donetsk ja Luhansk jäävät itsehallintoalueina Ukrainaan — vahvistavat, että se ei ole ollut Venäjä, joka on yrittänyt jakaa Ukrainaa, ja että tämä on tiedetty Yhdysvalloissa, NATOssa ja EUssa, jotka nyt syyttävät Venäjää aggressiosta.

[Länsi-]Ukrainan motiivi olla implementoimatta Minskin sopimuksia, on todennäköisesti johtunut kuvitelmasta, että Ukraina ei voi hakea EU- ja NATO-jäsenyyttä, jos Donbass itsehallintoalueena blokkaa hakemukset. Ukrainan turvallisuuspäällikkö Oleksiy Danilov kielsi länttä painostamasta Ukrainaa impelementointiin, ja länsi totteli, koska se oli länsimaidenkin tahto.

Pentagonin, tiedustelupalvelujen ja Yhdysvaltain armeijan rahoittaman ajatushautomon, RAND Corp.:in 12-sivuinen analyysi ja politiikkasuositus ”Overextending and Unbalancing Russia — Assessing the Impact of Cost-Imposing Options” (2019) kuvailee nyt toteutuvaa. Strategian alku on kylmän sodan aikana kehitetyissä strategioissa. On iskettävä talouspakotteilla Venäjän heikkoon kohtaan — riippuvaisuuteen kaasu- ja öljytuloista — ja siten lisättävä venäläisten tyytymättömyyttä poliittiseen johtoonsa saattaen johto pelkäämään lännen masinoimaa vallanvaihto-operaatiota. Samalla on nostatettava pelkoja sotilaallisesta iskusta ja globaalin valta-aseman hupenemisesta.

— Länsi-Ukrainan voi sanoa käyttäneen talouspakotteita Itä-Ukrainaa vastaan kun Victoria Nulandin valinta Arseni Yatsenyuk lakkautti vuonna 2014 julkisen sektorin eläkkeiden ja palkkojen maksun Donbassin alueelle. —

RANDin laskelmissa huomioidaan myös EU:n hyödyntäminen Yhdysvaltain strategiassa, ja korostetaan olevan tarpeen pitää aseapu Ukrainalle sellaisella tasolla, ettei synny laajempaa konfliktia, josta Venäjä pääsisi hyötymään. Venäjän sulkeminen ulos urheilukisoista ja kansainvälisiltä foorumeilta on hyötyarvoltaan keskinkertainen (so. ei synnytä sisäisiä levottomuuksia Venäjällä) mutta suhteellisen riskitön tapa vahingoittaa Venäjän arvovaltaa, RAND laskeskelee.

RAND Corp. Overextending and Unbalancing Russia
Assessing the Impact of Cost-Imposing Options
.

Kustannuksista, hyödyistä ja riskeistä on laadittu kätevät, yksinkertaiset taulukot.

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin puhui joulukuussa 2021 [Länsi-]Ukrainan alueella toistuvasti pidetyistä NATOn kanssa yhteisistä sotaharjoituksista, ja siitä kuinka Ukrainan armeijan kontrollijärjestelmät on jo integroitu NATOon. Tämä mahdollistaa sen, että NATO-päämaja voi antaa komennot Ukrainan armeijalle suoraan. Putin on puhunut myös Romaniassa ja Puolassa olevien ohjusten Venäjälle (ja Kiinalle) aiheuttamasta turvallisuusriskistä. Putinin esitykset tilanteen de-eskaloimisesta ovat olleet selvät ja rationaaliset: Yhdysvaltain ydinaseiden, tukikohtien ja joukkojen poistaminen Venäjän naapurustosta, Ukrainan neutraalius idän ja lännen välissä sekä NATOn itälaajenemisen pysäyttäminen.

Länsimaiden vastaus oli aseistamisen ja sotilasbudjettien kasvattaminen. Sota on nähty suorastaan hyvänä asiana — Yhdysvaltain ja aseteollisuuden kannalta.

Asiat eivät ”vain tapahdu”, ne suunnitellaan ja toteutetaan.

PÄIVITYS 13.3.2022 klo 07:55 (korjattu samalla typoja)

The Epoch Times uutisoi 12.3.2022 NATOn pääsihteeri Jens Stoltenbergin ilmoittaneen Antalya Diplomacy Forumin yhteydessä ”olleen jo kauan selvää, että Ukrainan NATO-jäsenyys ei ole välitön, ei relevantti lähitulevaisuudessa.” Saksan liittokansleri Olof Scholz on lausunut, ettei Ukrainasta tule NATO-jäsentä, ja tehneensä asian selväksi myös Moskovalle siellä vieraillessaan. Ukrainan NATO-jäsenyys ei ole agendalla, ja sen ovat myös ymmärtäneet Yhdysvaltain sekä Ranskan presidentit, Scholz lausui saksalaiselle ZDF-kanavalle antamassaan haastattelussa. Scholz sanoi myös ymmärtävänsä Venäjän turvallisuushuolet.

Tämä olisi voitu kertoa alleviivaten ennen kuin tilanne päästettiin eskaloitumaan. Lienee luvallista leikitellä ajatuksella, että haluttiin saada tekosyy asettaa Venäjälle lisää pakotteita, ja nyt peräännytään, kun tuli takapotkua.

Reuters uutisoi Maailman terveysjärjestö WHO:n kehottaneen Ukrainaa tuhoamaan vaaralliseksi luokiteltuja patogeenejä julkisen terveydenhuollon tutkimuslaboratorioistaan, koska on olemassa riski, että patogeenit leviävät laboratorioiden ulkopuolelle.

WHO:n bioturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Venäjän hyökkäys ja Ukrainan kaupunkien pommittaminen on nostanut riskiä sille, että tautia aiheuttavat patogeenit leviävät ympäristöön, jos laboratoriot vaurioituvat. WHO ei kertonut Reutersille, milloin ja minkä patogeenien sekä myrkkyjen tuhoamista se suositteli Ukrainalle.

Uskotteko, että ihan tavallisissa julkisen terveydenhuollon tutkimuslaboratorioissa säilytetään korkean riskin patogeenejä, ja että Pentagon rahoittaa tavallisia julkisen terveydenhuollon laboratorioita?

WHO tuntuu myös vihjaavan, että ainoastaan Venäjän pommitukset ovat riski, muiden tekemät pommitukset eivät ole, eivät ole olleet koko Ukrainan sisällissodan aikana.

Kommentti:

Pahoittelen tekstin pituutta. Joudun kuitenkin aina kirjoittaessani huomioimaan, että joku lukee asiasta ensimmäistä kertaa.

Sosiaalisen median seuraaminen on ollut kauhistuttavaa. Ihmisillä on mielipide, vaikka tietoa selvästi puuttuu. Massamedia tarjoaa mielipidejournalismia, ei taustoittavaa, analysoivaa tekstiä. Kuten: WashPostissa (”Pesulaposti”) oli jokin aika sitten juttu ”Opinion: Biden must show that the U.S. stands ready to support Ukraine, militarily if necessary” josta ei oikeastaan otsikkoa (”Bidenin on näytettävä, että Yhdysvallat on valmis tukemaan Ukrainaa — sotilaallisesti, jos se on tarpeen”) enempää tarvitse tietääkään — paitsi se, että kirjoittaja Michael Vickers sattuu olemaan hallituksen asealihankkija BAE Systemsin johtokunnan jäsen. Se osa oli jutusta ”unohtunut” pois.

Otin tekstiin mukaan analyysi-yritysten ja ajatushautomojen materiaalia lehtijuttujen rinnalle. Ne tuovat esiin sen, että median tarjoamat ”puolustetaan demokratiaa” -jutut on tarkoitettu rahvaalle. Valtapolitiikan taustatietous löytyy aivan muista julkaisuista.

Lähteitä:

Luhn, Alec | Foreign Policy (30.8.2014): Preparing for War With Ukraine’s Fascist Defenders of Freedom

Sokol, Sam | Jerusalem Post (18.1.2016): US lifts ban on funding ‘neo-Nazi’ Ukrainian militia

Blumenthal, Max | MintPress News (19.11.2018): Blowback: An Inside Look at How US-Funded Fascists in Ukraine Mentor US White Supremacists

Arms Control Association (26.6.1997): Opposition to NATO Expansion, Joint Letter

Söyring, Riikka | AvoinMedia (22.5.2020): #Obamagate

Söyring, Riikka | AvoinMedia (1.3.2021): Tietovuoto: Reuters, BBC ja Bellingcat brittihallituksen Venäjä-vastaisissa salaoperaatioissa

Söyring, Riikka | Vastavalkea (9.7.2016): NATO:n ex-komentajan sodanlietsonta-sähköpostit julki

Friedman, Thomas | New York Times (2.5.1998): Foreign Affairs; Now a Word From X

Francis, Diane | Atlantic Council (17.7.2019): If Zelenskyy’s serious about reform, he’ll ditch the cronies

Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP (3.10.2021): Pandora Papers Reveal Offshore Holdings of Ukrainian President and his Inner Circle

Pecquet, Julian | Foreign Lobby Report (7.1.2021): Energy co. suing Ukrainian oligarch Kolomoisky hires Democratic firm with Burisma ties

Gaytandzhieva, Dilyana (29.4.2018): The Pentagon Bio-weapons

RT (7.3.2022): Russia makes new claims on US-financed biolabs in Ukraine

Sanger, David et al. | Seattle Times (6.3.2022): Arming Ukraine: 17,000 Anti-Tank Weapons in 6 Days and a Clandestine Cybercorps

Porter, Will | Libertarian Institute (3.3.2022): Ukraine Warzone Flooded with Foreign Weapons as Fighting Rages On

Huggler, Justin | Yahoo News (4.3.2022): Anti-aircraft missiles Germany offered Ukraine don’t work

McCleary, Paul | Politico (28.2.2022): European plan to donate fighter jets to Ukraine collapses

Dong Yifan | Global Times (7.3.2022): Russia-Ukraine conflict spurs more sentiment in France to leave NATO

Warren, Russell | The Warren Letter (6.3.2022): How We Got Here And Where We Are Headed

UNCTAD: International Investment Agreements Navigator — Russian federation

Heine, Debra | Tennessee Star (9.2.2020): Report: Missing $1.8 Billion in Aid Linked to Corrupt Oligarch Who ‘Bankrolled’ Ukraine Revolution

The Saker (7.3.2022): Extremely important statements by Putin (MUST SEE!)

Roggio, Bill | London Times/Daily Mail online (2.3.2022): Putin is NOT crazy and the Russian invasion is NOT failing. The West’s delusions about this war – and its failure to understand the enemy – will prevent it from saving Ukraine, writes military analyst BILL ROGGIO

Wikileaks, Public Library of US Diplomacy: NYET MEANS NYET: RUSSIA’S NATO ENLARGEMENT REDLINES, Confidential. 1.2.2008 from William J. Burns to Joint Chiefs of Staff | NATO – European Union Cooperative | National Security Council | Russia Moscow Political Collective | Secretary of Defense | Secretary of State

White House (3.3.2022): Press Briefing by Press Secretary Jen Psaki, March 3rd, 2022

Editorial Team | Haber Tusha (1.3.2022): War correspondent of a French Channel: I´m sorry to shock the followers, but the truth is that the Ukrainian forces are bombing their own people

Lieven, Anatol | The Nation (15.11.2021): Ukraine: The Most Dangerous Problem in the World

Carden, James | The Nation (14.1.2016): Congress Has Removed a Ban on Funding Neo-Nazis From Its Year-End Spending Bill

Shkarpova, Olena | VoxUkraine (30.1.2017): The ”Private” story: the good bank, the bad shareholder, the ugly regulator

Mattheisen, Dirk | Euromaidan Press (29.12.2016): Nationalization of Privatbank: a promising chapter in Ukrainian reforms

Reuters (27.11.2019): Ukraine central bank accuses PrivatBank ex-owner of orchestrating protests

Stack, Graham | bne Intellinews (1.11.2016): Privat investigations: PrivatBank lending practices threaten Ukraine’s financial stability

bne Intellinews (9.3.2022): Russia strikes back with counter sanctions in an escalating economic war, banning commodity exports for the rest of 2022

US Department of Justice (20.1.2022): United States Files Civil Forfeiture Complaint for Proceeds of Alleged Fraud and Theft from PrivatBank in Ukraine

RAND Corp. (2019): Overextending and Unbalancing Russia — Assessing the Impact of Cost-Imposing Options

Liptak, Kevin | CNN (7.3.2022): US officials identify 3 areas where US may take action soon on Ukraine

Brown University, Watson Institute (2021): The Costs of War — Millions displaced by U.S, post 9/11 wars

Ghanaweb (8.3.2022): Ukraine also took part in criminal invasion of Iraq, killing innocent people – Murtala

teleSUR (6.3.2022): LIVE: Blinken Says NATO Can Send Fighter Jets to Ukraine

AlJazeera (1.3.2022): Profile: Who are Ukraine’s far-right Azov regiment?

Stern, David | BBC (13.12.2014): Ukraine underplays role of far right in conflict

Parry, Robert | Consortium News (13.7.2015): The Mess That Nuland Made

Kuzmarov, Jeremy | MR online (7.3.2022): National Endowment for Democracy deletes records of funding projects in Ukraine

AlJazeera: Live updates, News | Russia-Ukraine war

98 comments

 1. Kun Ukrainasta puhutaan, ei sovi unohtaa Yhdysvaltain nykyisen presidentti Joe Bidenin (dem) pojan, Hunter Bidenin kaasubisneksiä Ukrainassa. Hunter Biden istui Burisma-nimisen ukrainalaisen kaasuyhtiön johtokunnassa nauttien kymmenien tuhansien dollarien kuukausipalkkaa. Burisman omisti Ukrainan energia- ja luonnovaraministeri Mykola Zlochevsky, joka ministerin ominaisuudessa myönsi omistamilleen yrityksille toimilupia.

  Saksalaismedia Deutsche Welle on kuitenkin kertonut Zlochevskyn kieltäneen omistavansa Burismaa. Deutsche Welle ehdottaa Burisman oikeaksi omistajaksi sekä Ihor Kolomoiskya että toista oligarkkia, Viktor Pinchukia, jolla on ”hyvät suhteet Yhdysvaltain demokraattiseen puolueeseen” ja Puolan entiseen presidenttiin, Aleksandr Kwasniewskiin, joka istui Burisman johtokunnassa. Johtokunnassa istui myös Devon Archer, silloisen ulkoministerin, John Kerryn (dem) perheystävä ja kampanjaneuvoja. Molemmat työskentelivät sijoitusyritys-ryppäässä (Rosemont Capital Partners, Rosemont Seneca Advisors, Rosemont Realty, Rosemont Opportunities Fund ja Rosemont Solebury Capital Management). Ryppään toimitusjohtaja oli Christopher Heinz, John Kerryn poikapuoli. Ryppään rahoitus tuli Heinzin ja Kerryn säätiöiltä.
  https://www.dw.com/en/who-are-hunter-bidens-ukrainian-bosses/a-17642254

  Ukrainalaisjuurinen amerikkalaisvirkamies, demokraattisen puolueen piireissä liikkuva Natalie Jaresko, joka perusti (2006) USAID:in rahoituksella Ukrainaan erikoistuneen investointiyrityksen, ja josta tuli Ukrainan valtiovarainministeri vuosiksi 2014-2016, oli mukana kätilöimässä Ukrainan velkahelpotuspakettia. USAID on rahoittanut Ukrainassa energiaturvallisuus-projektia (Ukrainian Municipal Energy Reform Project, MERP), yhteistyökumppanina on ollut Burisma (s. 7).

  https://www.politico.eu/article/ukraine-natalie-jaresko-debt-deal-russia-crimea-war-donetsk-hryvnia-inflation-crisis/
  https://www.rti.org/impact/enhancing-ukraine-energy-security-energy-efficiency

  Click to access PA00M8RC.pdf

  Voisi siis ajatella, että Hunter Bidenin ja muiden ministerinpoikien tehtävä oli lobata Yhdysvaltain hallitusta (isäukkojaan) avaamaan kukkaron Ukrainalle — vaikka samaan aikaan oli meneillään Ison-Britannian korruptiotutkimus Burisman tiimoilla.

  Kukaan ei edelleenkään tunnu tietävän, kuka Burisman omistaa, mutta se tiedetään, että Joe Biden kiristi IMF:n lainan eväämisellä Ukrainan silloisen presidentin, Petro Porosenkon erottamaan Burisman asioita tutkineen syyttäjän, Viktor Shokinin. Tilalle tullut Yuriy Lutsenko sulki tutkinnan. Poliittisen tilanteen muututtua Yhdysvalloissa, Lutsenkon toimisto aloitti Zlochevskyn toimien tutkimisen.

  Tykkää

  • lepakot taitaa olla jollain muulla vintillä….mutta tässä on tietoa tästä keskuksesta joka vuonna 2007 teki yhteistyötö Moskovan kanssa. Koitahan nyt Riitta saada asiat selville, ennen kuin levität Putlerin propagandaa, vai oletko saanut rahoitusta idästä?
   Ukrainan tiede- ja teknologiakeskuksen (STCU) perustamissopimus on sisällöltään identtinen kansainvälisen tiede- ja teknologiakeskuksen (ISTC) kanssa, ja Kanada, Ruotsi, Ukraina ja Yhdysvallat allekirjoittivat sen 25. lokakuuta 1993 ja allekirjoittivat sen voimaan 16. heinäkuuta 1994. Keskuksen hankkeita rahoittavat Kanada, Euroopan unioni (joka seurasi Ruotsia) ja Yhdysvallat. Uzbekistan ja Georgia allekirjoittivat virallisen liittymisen STCU-sopimukseen 29. joulukuuta 1997 ja Georgia 18. maaliskuuta 1998. Azerbaidžanista tuli neljäs vastaanottajapuoli, kun hallintoneuvosto hyväksyi sen liittymishakemuksen joulukuussa 2002.
   Keskuksen tehtävänä on tukea tutkimus- ja kehitystoimintaa (T&K) Ukrainan, Georgian ja Uzbekistanin tutkijoiden ja insinöörien rauhanomaista soveltamista varten, jotka ovat aiemmin osallistuneet joukkotuhoaseiden (WMD) ja niiden maaliinkuljetusvälineiden kehittämiseen osana joukkotuhoaseita. yleinen prosessi, jolla siirrytään armeijasta siviilikäyttöön, markkinasuuntautuneeseen ympäristöön
   STCU:n edustajat tapasivat 29. tammikuuta 2007 Moskovan kansainvälisen tiede- ja teknologiakeskuksen jäseniä keskustellakseen näiden kahden organisaation yhteistyöstä. Ryhmät keskustelivat yhteistyöstä työpajoissa, koulutuksessa ja tutkijoiden kaupallistamisen tukemisessa.

   Tykkää

 2. Kiitoksia kirjoituksesta. Avasi asiaa lisää. Kun on ennen seurannut Ylen uutisointia sodista….Syyria, Jemen, jne…syyt on jääneet hämärän peittoon.
  Olenko ymmärtänyt oikein että yksi juonne Ukrainan asiassa että annetaan sinne avustuksia, lainaa tms. Sitten lähtee konsultit ja liikemiehet perässä. Ja kun asiat varsinaisesti virallisia, niin kenellekään ei ole tilivelvollinen?

  Tykkää

  • Kyllä. Ja osa lainoista kiertyy takaisin palkkioina em. konsulteille ja maksuina länsimaisille yrtyksille. ”Autetuille” jää vaan helkutinmoiset velat (vrt. Kreikka).

   Tykkää

 3. Mielenkiintoista että Suomessa ja länsimaissa nähdään ”natsikulkueita ikkunan alla”, mutta siellä missä niitä natseja oikeasti avoimesti on, niin kielletään että niitä olisi.

  Liked by 1 henkilö

  • Suvakithan näkevät itäisen Saksan protestikulkueissakin pelkästään natseja, vaikka lähes kaikki ovat tavallisia duunareita jotka ovat pettyneet työpaikkojen katoamiseen ja perinteisten puolueiden lupauksiin. Eipä tuota skeidaa jaksa pitkästi lukea, on kumma että Venäjän äärioikeisto hengaa ukrainalaisten natsien kanssa jotka pitävät venäläisiä ali-ihmisinä. Mahtaa elämä olla hankalaa kun on lepakoita kupolissa ja maailman rakenne pohjautuu salaliittoihin.

   Tykkää

   • ”Suvakithan näkevät itäisen Saksan protestikulkueissakin pelkästään natseja, vaikka lähes kaikki ovat tavallisia duunareita jotka ovat pettyneet työpaikkojen katoamiseen ja perinteisten puolueiden lupauksiin.”

    Tuota (ja Kirsi Pihaa) ajattelin. Kaikki woke´in kanssa eri mieltä olevat ovat natseja, välillä tuntuu.

    Tykkää

 4. Huhh, huh huu, mikä tietopaketti. Kuin tietosanakirja ennen vanhaan. Valtavasti erilaisia seikkoja , jotka muodostavat kuitenkin kokonaisuuden. Tämä pitäisi olla jokaisen suomalaisen ”journalistin” lukkarikoulutekstinä pakollista luettavaa, ikään kuin oppisuoritus.

  Liked by 1 henkilö

 5. Mahtavaa tekstiä,melkoinen paketti,kiitosta vuan. Täytyy vielä lukasta pari kertaa läpi, niin paljon uuttakin sisäistettävää..

  Tämänpäiväinen UN turvallisuusneuvoston kokous ei paljon toiveita herätä kriisin päättymiseen, päinvastoin. Pelkkää haistattelua ja uhoa Ukrainan ja Usan edustajilta. Eli todella synkkää tiedossa meille ja pitkäksi aikaa. Usan tarkoituksena näyttäisi olevan vaan lisää saastaa ja kapuloita rattaisiin. Jos heillä olisi tavoitteena uusien energiamarkkinoiden valloitus, täytyisi ymmärtää että euroalue on nyt persaukisempaa kun koskaan, Saksan teollisuuskin on siirretty Kiinaan, viimeiset Ruhrin terästehtaat lähti viime vuonna ja jäljellä siellä vaan suurtyöttömyys..

  Liked by 1 henkilö

 6. Hei Riikka , ite oon kuullu, että affenanmaallakin on ameriikkalaisten biolaporatorio. Se on kuulemma suurimman hotellin kellaris , ne ruunaa siellä ruottinkielisiä lepakonviruksia joita ne lennättää mantereelle kesääsin. Mulla on sellaanen luotettava lähre, että oon itte siellä käyny ja pihas lenteli lepakko. Pitääsköhän teherä ilimootus viranomaasille, mitä mieltä oot, kun sulla on noista asioosta nuon palijo tietua?

  Tykkää

  • Affenanmaa? Sielläpäin voi kuule olla isompikin biolaporatorio!

   Mitä kaikkea siellä sipsitehtaan kellareissa mahdetaankaan keitellä?! Sipsikombinaatin alle putkistoihin ja katakombeihin saisi kätkettyä melkoisen biolapran? Salaisia käytäviä, hämäriä kellareita, suuria sammioita… höyryhäyryjä hämäykseksi!? Kukaan huomais pientä bioweapon kattilaa sokkelossa! Bättiskeittoa, maistuisko?

   Lisäksi se rantakarikkohan on ”itsehallintoalue”… ja niistähän nyt on ollu aikalailla juttua viime aikoina krhm

   Tykkää

  • [Bättisten innoittamana plättään tämän jutun tähän, ehkä vähän ohi U-valtio-aiheesta mutta liittyy väljästi huoltovarmuuteen ja tiettyyn ultramoderniin teknologiaan josta on pari viime vuotta koohotettu. Ja onhan kuviossa mukana mahdollisen biosodankäynnin tulevien aseiden veroisia riesoja – keltakuume, dengue, chikungunya, zika sekä ”kantoraketti” Aedes aegypti]

   ·

   Bättiksiä olisi ehkä syytä ruveta kouluttamaan Suomaassakin, mieluiten ihan mannermaalla. Lepakko kuulemma napsii julmetun määrän itikoita yön aikana, niistä nahkasiipisistä voisi olla jatkossa apua:

   Rapakon takana ovat jo muokkaamassa eläimistöä geneettisesti, valitettavasti niitä kesäiltojen grillaushetkien kannalta kaikkein surkeimpia ötököitä eli moskiittoja. HYTTYSIÄ siis. Ovat nimittäin vapauttamassa muokattuja moskiittoja läjäpäin Kaliforniassa ja Floridassa.

   ·· ”…the Environmental Protection Agency (EPA) approved the mass release
   ·· of billions of experimental genetically engineered (GE) mosquitoes
   ·· into the U.S.’ most populous and agriculturally significant states.”

   https://childrenshealthdefense.org/defender/billions-gmo-mosquitoes-california-florida/

   Tarkoituksena ilmeisesti on torjua moskiittojen levittämiä tauteja niillä geeniteknologiainsinöörin inisevillä teelmyksillä. What could possibly go wrong?

   Tuloksien maksimoimiseksi itikat vapautetaan tiheimmin asutuille ja viljavimmille seuduille.

   Homma on kansainvälistä, kokeellinen itikoittenkäyttölupa on myönnetty brittiläiselle Oxitec-firmalle.

   Hmm… kansainvälistä kokeellista geenimanipulaatioteknologiaa… jotain tulee mieleen…

   TässäKIN projektissa ”hätäkäyttölupien” myöntäjät ovat huoletta jättämässä huomiotta tieteentekijöiden ja kansanterveyden asiantuntijoiden huolet. Sen lisäksi hankkivat sivuuttaa myös ympäristöjärjestöjen epäilykset vaikutuksista yleiseen terveyteen, ympäristöön ja uhanalaisiin lajeihin. Mitäpä niistä-

   Noh ei kai semmoset selviä ennenkuin kokeillaan. Ties vaikka itikoita voitaisiin jalostaa tekemään vaikkapa vaivihkaista vaksiinipiikitystäkin?

   Tykkää

   • ”Pelätäänkö tulevina kesinä punkkien lisäksi hyttysiä? GreatGameIndia ilmoittaa miljardööri Bill Gatesin – joka kertoman mukaan on vaatinut WHO:lta hyväksymistään jäsenmaana, koska ”maksan niin paljon WHO:lle” – rahoittaneen japanilaisessa Jichi-yliopistossa työskentelevän professori Hiroyuki Matsuokan tutkimusta hyttysten muuntamisesta lentäviksi rokotteiksi. Ajatus on, että hyttynen geenimuunnetaan sellaiseksi, että se tuottaa kehossaan malariarokotteen ja puree sen ihmiseen verta imiessään. Jos kokeilu onnistuu, kokeillaan ”lentävien rokotteiden” tuotantoa muillakin infektiotaudeilla.

    Mikä voisikaan mennä pieleen…”

    Haittavaikutusilmoitukset kasvussa – ”K-rokote turvallinen”

    Tykkää

 7. Lähetän tämän tietopaketin hyvesingaloiville tutuille , jotka profiilikuvissaan pitävät Ukrainan lippuja. Vaikka ei nuo ylen aivopesemät piikkilampaat tuskin jaksavat lukea/ajatella näin monimutkaista asiaa. Kiitos mahtavasta tietopaketista. Tallennan ja jaan .

  Liked by 1 henkilö

  • Katsoin äsken tämän vajaan 8 min. mittaisen videon https://www.youtube.com/watch?v=XjNy6Ze-mwc

   En ollut tiennyt, että (köyhä, aina kriisissä oleva) Ukraina lahjoitti rahaa Clintonien säätiölle, ja että USA on elättänyt Ukrainaa/oligarkkeja vuosikymmeniä. Ukrainaa voi siis kutsua rahapesulaksi. Se on transitmaa. jota kautta avustusrahat jaetaan uudelleen omaan taskuun.

   Videolla oli myös muutama mehukas median käyttämä kierrätyskuva so. ensin haavoitutaan X-maassa ja nyt kun on taas tarve, Ukrainassa.

   Liked by 2 people

  • Ihmisten pitäisi alkaa omatoimisesti irrottautua näistä median tarjoamista yksinkertaistetuista keskustelukehikoista (hyvä, demkraattinen Ukraina vs. paha autoritaarinen Venäjä) ja toisen laidan rakentama keskustelukehikko paha natsi-Ukraina vs. sorrettu, väärinymmärretty Venäjä.

   Tällainen helpon vastakkainasettelun kautta tarjottu kuva häivyttää näkyvistä syy-seuraussuhteiden jatkumon sekä valta- ja geopoliittiset asetelmat ja tavoitteet viemällä keskustelun tunnetasolle, jossa sitten mielipiteiden muodostus tapahtuu.

   Se on suoraan sanoen perseestä ja vaarallista, vakautta ei saavuteta lietsomalla tunnekuohua.

   Tykkää

 8. Erittäin kattava ja paljastava selonteko! Jos Suomi olisi aito demokratia, tämä nostettaisiin viikonlopun puheenaiheeksi Suomen medioissa, ja sosiaalisessa mediassa kohistaisiin. Mutta koska tämä järkyttää vallitsevaa Lännen Narratiivia, tämä vaietaan kuoliaaksi. USA:lla bioaselabroja Venäjän, Kiinan ja Iranin ympärillä?! Vaarallista touhua. Tämä ei pääty hyvin, sanoo sisäinen realistini. Toivon silti rauhaa. Mutta pelkään pahoin, että Putin ei luota enää Lännen lupauksiin ja selityksiin. Se voi olla hyväkin asia. Iso kysymys on,mitä Kiina kaikesta ajattelee.

  Liked by 1 henkilö

  • Minun sisäinen realistini jakaa nämä tunnelmat: ”Mutta pelkään pahoin, että Putin ei luota enää Lännen lupauksiin ja selityksiin. Se voi olla hyväkin asia. Iso kysymys on,mitä Kiina kaikesta ajattelee.”

   Kiinalaiset ovat kyllä kovin käytännöllistä väkeä monella tapaa, pitkäjänteisiä ja pelureita.

   Ja kasvattavat parhaillaan sotilasbudjettiaan.

   Liked by 1 henkilö

   • Ninpä… Kiinalainen on äärettömän kärsivällinen, helposti yli sukupolvienkin ja se sodan taidon oppikirja kirjoittiin siellä silloin kun täälä oltiin kivikaudella…. he antavat vihollisensa väsyttää itseään rauhassa. Kiina ja Venäjä ovat lähentyneet kokoajan ja keskinäinen kauppa kukoistaa ja kasvaa. Pian se kasvaa lisää… Nuo kaksi kun liittoutuu lopullisesti, Usassa kannattaa sen jälkeen nielaista aina pari kertaa ennenkuin tekee mitään liikkeitä…. Yhdessä noiden maiden maaperissä on KAIKKI mitä tarvitaan… ne ovat täysin omavaraisia yksinkin… Ja voi pojat sitä pipoa riittää pojat sielä kiinassa…. huh huh

    Tykkää

   • Kiinaa ja Venäjää eniten lähentävä tekijä lienee pragmaattisuus. Ovat yhdessä EU:ta suurempi sisämarkkina-alue sitäpaitsi.

    Nyt — kuten ajattelen että tapahtuu — jos alkaa/jatkuu se aiempi peli eli että naapuruston -staneihin perustetaan tytäryhtiöitä, jotka ostavat Venäjältä energiaa ymv. tarvittavaa, ja ”myyvät” sen eteenpäin Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan ottaen välityspalkkion, kärsijöiksi jäävät pienituloiset, koska kasvaneet kulut siirretään kuluttajahintoihin.

    Voi tietysti olla, että Venäjä ei enää myy muuta kuin valikoiduille asiakkaille.

    Tykkää

 9. Teksti on niin pitkä, että se sopisi HS:n kuukausiliitteen pääartikkeliksi. Sitä ennen pitää kuitenkin odottaa, että helvetti jäätyy.

  Joitakin uudempia havaintoja tässä mausteeksi.

  Kun presidentti Putin sanoi, että Kiovaa hallitsevat narkkarit ja natsit, niin näyttöä on, ainakin jos uskomme mitä Thierry Meyssan, voltairenet.org kirjoittaa. Meyssan kirjoittaa myös, että ns. straussilaiset ovat kasaarijuutalainen valtaryhmittymä joka on pesiytynyt USA:n vallan ytimeen, ja käytännössä kaikki USA:n Ukraina-politiikasta vastaavat kuuluvat tähän ryhmään presidenttejä lukuun ottamatta, joita viedään kuin pässejä narussa.

  Biolabrat perustettiin presidentti Justshenkon kaudella Julia Timoshenkon ollessa pääministeri. Ukrainan pääministeri presidentti Janukovitsin kaudelta kertoi v. 2020, että he olivat 2012 paikkeilla vaatineet pääsyä näihin laitoksiin jotka toisin kun annetaan ymmärtää eivät olleet Ukrainan valvonnassa vaan Pentagonin. Ellei laitoksiin päästäisi Janukovits vaati, että ne lakkautetaan. Mutta väliin tuli vallankaappaus. Thomas Röper, anti-spiegel.ru tietää kertoa, että näissä on myös tutkittu lepakkojen koronaviruksia ja EcoHealth Alliancen Peter Daszak esiintyy tässä yhteydessä.

  Vanessa Beeley kirjoittaa Syyrian Idlibin jihadisteista joita siirretään Ukrainaan, off-guardian.org Asia on joissakin medioissa esitetty niin, että Syyrian hallitus lähettäisi taistelijoita. Ei, päinvastoin, nämä ovat ISIS:in kurkunleikkaajia pahimmasta päästä. Tuskin huolestuttavat Venäjän joukkoja mutta Ukrainan siviileille tulee lisäriesa.

  USA ohjaa Kiovaa miten haluaa, mutta EU:n vastuu on suuri. EU:n holtiton politiikka on ruokkinut kriisiä koko ajan. Riittäisi kun yksi suuri EU-maa ilmoittaisi, että Ukraina pysyy NATO:n ulkopuolella maailman tappiin ja mitään kriisiä ei olisi. Koska kyse on Ukrainan maantieteellisestä läheisyydestä Venäjän ydinalueisiin. Venäjä ei vaadi Ukrainalta tai EU:lta mitään sen kummempaa kuin USA Meksikolta. Ei vihollisliiton aseita porstuaan.

  Liked by 2 people

  • Minä mietin nyt tätä:

   1) Natsipataljoonat
   2) Ukrainan vakinainen armeija
   3) Zelenskyn siviileille jakamat aseet
   4) maastapoistumiskielto 18-60 v. miehille
   5) Ukrainan sisällä ja naapurimaihin asevelvollisuutta pakoon lähteneet miehet
   7) islamistimilitantti-tuonti Ukrainaan

   Saan vaihtoehtoja

   1) Vakinaisen armeijan miesvahvuus ei ole se, mitä on ilmoitettu
   2) odotettavissa konflikti vakinaisen armeijan ja natsipataljoonien välillä jos/kun tilanne muuttuu so. esim. rauhanneuvottelut > vakinainen armeija lopettaa taistelun, uusnatsit eivät lopeta > kriisi pitkittyy
   3) Yhdysvallat tuo maahan islamistimilitantteja > taisteleeko Ukrainan armeija vastaan vai puolella?
   4) EU-alue epävakautuu
   5) energia- ja ruokakriisi pitkittyvät > EU-alue heikkenee tai pirstaloituu > diktatuuristuminen hajoamisen estämiseksi
   6) Venäjä joutuu reagoimaan islamistimilitantti-uhkaan naapurissa (< tsetseeni-kerroin vaikuttamassa reaktioon)

   Tähän sitten lisätään Turkki, Israel, Intia omine sisä- ja rajaongelmineen + Kiina, + SCO + CSTO + BRICS + monien Yhdysvaltain pakotteiden kohteena olevien maiden valitsema suunta.

   —–

   Saudi-Arabian ulostulot vihjaavat siihen, että se valmistautuu kiristämään Yhdysvalloilta lisäapuja Jemeniin.

   Liked by 2 people

   • Taas kerran ansiokas artikkeli. Muutama kommentti:

    Yksi tärkeä osa Ukrainan kriisiyttämistä oli 1) + 2) eli banderalaisten natsipataljoonien liittäminen Ukrainan armeijaan. Voimme vain arvailla montako Ukrainan armeijan upseeria on päässyt hengestään joko ”venäläisyyden” tai ”venäjämielisyyden” takia.
    3) Aseiden jakaminen siviileille tuo anarkian ja kaaoksen kaduille.
    4) Tämä maastapoistumiskielto on käytännössä lupa tappaa ja näinhän esim. Mariupolissa banderalaiset toimivatkin. Käytännössä tämä merkitsee Ukrainan sisällissodan laajenemista Donbassista koko maan alueelle.
    5) Jos ei ole banderalainen tai donbassilainen separatisti niin jokaisen täysjärkisen luulisi yrittävän pelastautumista Venäjälle tai muualle Eurooppaan.
    6) Islamisti militanteille Ukraina takasi pakopaikan Tsetsenian sodan jälkeen.
    Kadyrov on jo pitkän aikaa metsästänyt näitä Tsetsenian sodan jälkeen länteen paenneita islamisteja niin Syyriassa kuin Euroopassa. Siksi Ukrainaan lähetettiin aluksi 10000 tsetseeniä ja ilmeisesti enemmänkin on menossa.
    Samoin Lähi-idästä on tulossa joukkoja Venäjän armeijan tueksi, erityisesti Syyriasta. Shoigu puhui 16000 miehestä, jotka liittyisivät Donetskin ja Luganskin joukkoihin.

    Liked by 1 henkilö

 10. Tämä on hauska! WHO neuvoi Ukrainaa tuhoamaan patogeenit julkisen puolen kansanterveyslaboratorioissa:

  Reuters (11.3.2022): EXCLUSIVE WHO says it advised Ukraine to destroy pathogens in health labs to prevent disease spread https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-who-says-it-advised-ukraine-destroy-pathogens-health-labs-prevent-2022-03-11/?utm_source=reddit.com

  ”March 11 (Reuters) – The World Health Organization advised Ukraine to destroy high-threat pathogens housed in the country’s public health laboratories to prevent ”any potential spills” that would spread disease among the population, the agency told Reuters.

  Like many other countries, Ukraine has public health laboratories researching how to mitigate the threats of dangerous diseases affecting both animals and humans including, most recently, COVID-19. Its labs have received support from the United States, the European Union and the WHO.

  Biosecurity experts say Russia’s movement of troops into Ukraine and bombardment of its cities have raised the risk of an escape of disease-causing pathogens, should any of those facilities be damaged.

  In response to questions from Reuters about its work with Ukraine ahead of and during Russia’s invasion, the WHO said in an email on Thursday that it has collaborated with Ukrainian public health labs for several years to promote security practices that help prevent ”accidental or deliberate release of pathogens.”

  ”As part of this work, WHO has strongly recommended to the Ministry of Health in Ukraine and other responsible bodies to destroy high-threat pathogens to prevent any potential spills,” the WHO, a United Nations agency, said.

  The WHO would not say when it had made the recommendation nor did it provide specifics about the kinds of pathogens or toxins housed in Ukraine’s laboratories. The agency also did not answer questions about whether its recommendations were followed.

  Ukrainian officials in Kyiv and at their embassy in Washington did not respond to requests for comment.

  Ukraine’s laboratory capabilities have been at the center of a growing information war since Russia began moving troops into Ukraine two weeks ago.

  On Friday, Russia called a meeting of the 15-member U.N. Security Council to reassert, without providing evidence, a longstanding claim that Ukraine ran biological weapons laboratories with U.S. Defense Department support. read more

  The accusation has been repeatedly denied by Ukraine and the United States, where government officials warn Russia may use it as a pretext to deploy its own chemical or biological weapons.

  Izumi Nakamitsu, the U.N. High Representative for Disarmament Affairs, told the Security Council on Friday that the United Nations is ”not aware” of any biological weapons program in Ukraine, which joined an international ban on such arms, as has Russia and the United States along with 180 other countries.

  U.N. officials have also said the WHO, in its work with Ukraine, is not aware of any activity in the country that would violate international treaties ”including on chemical weapons or biological weapons.”

  The WHO statement to Reuters referred solely to public health laboratories
  . The agency said it encourages all parties to cooperate in ”the safe and secure disposal of any pathogens they come across, and to reach out for technical assistance as needed.” It offered to help wherever possible with technical guidance and coordination.”

  Liked by 1 henkilö

  • Mitäs kummaa. Keskustelin erään aivopestyn kanssa noista labroista, ja kuulemma ovatkin vain Usan rahoittamia ”terveyskeskuksia” joissa jaetaan vaan vitamiineja kansalle sekä tehdään ”tieteellisiä” tutkimuksia? Olikohan sitten jossain virallisessa EU-propagandakeskuksissa sanottu noin, en tiedä, mutta varman tuntuinen oli asiasta? Onhan toki aika huolestuttavaa jos ne ”vitamiinit” päätyisivät vääriin käsiin.

   Tykkää

   • Oliskohan taas Yle ja Hesari olleet asialla?

    Tai EU vs. Disinfo 😀 Se on osittain US-dem-Ukraina -viritys.

    Osasiko tämä aivopesty sanoa, miksi on vaarallista jos terveyskeskukset vitamiineineen joutuvat Venäjän armeijalle? Olisi kiva kuulla, miten hän asian ajatteli.

    Tykkää

   • Mediuutiset (11.3.2022): Reuters: WHO kehottaa Ukrainaa tuhoamaan laboratorioidensa patogeenejä, jotta ne eivät leviäisi — Vaarallisten taudinaiheuttajien pelätään leviävän laboratorioista, jotka mahdollisesti jäävät Venäjän hyökkäyksen jalkoihin.

    https://www.mediuutiset.fi/uutiset/reuters-who-kehottaa-ukrainaa-tuhoamaan-laboratorioidensa-patogeeneja-jotta-ne-eivat-leviaisi/63155832-a923-40a1-9141-25cf56565cf1?ref=box%3A52b8&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kooste_luetuimmat_ohjausboksi

    ”Maailman terveysjärjestö WHO on kehottanut Ukrainaa tuhoamaan vaaralliseksi luokiteltuja patogeenejä julkisen terveydenhuollon tutkimuslaboratorioistaan, Reuters uutisoi. Tuhoamalla patogeenit ehkäistäisiin niiden riskiä levitä laboratorioiden ulkopuolelle.

    WHO:n bioturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Venäjän hyökkäys ja Ukrainan kaupunkien pommittaminen on nostanut riskiä sille, että tautia aiheuttavat patogeenit leviävät ympäristöön, jos laboratoriot vaurioituvat.

    WHO ei kertonut Reutersille, milloin ja minkä patogeenien sekä myrkkyjen tuhoamista se suositteli Ukrainalle. Järjestö ei myöskään kertonut, onko sen Ukrainan terveydenhuollon ammattilaiset noudattaneet suositusta. […]”

    On se… ikävää, jos ne korkean riskin vitamiinit leviävät julkisen terveydenhuollon tutkimuslaboratorioista tauteja aiheuttamaan 😀

    Tykkää

  • Minusta tämä on paras Nuland’in tunnustus -artikkeli: USA:n apulaisulkoministeri myöntää kahdella tavalla bioaselaboratoriot ja bioaseiden valmistuksen – video ja litteroinnit:
   https://seemorerocks.is/neocon-victoria-nuland-admits-existance-of-biolabs-in-ukraine/

   Tarkasti lukemalla selviää jo sen kahden kohdan kautta, että Nuland myönsi biologisten tutkimuslaitosten aseellisuuden.
   Ei pitäisi olla epäilystä asian todenperäisyydetä kun valaehtoisessa lausunnossaan tuollainen haukka myöntää… Mutta halukkaille voi jakaa toki artikkelin tai kaksi, joissa on internet archivesta tiedostot siitä, mitkä laboratoriot olivat USA:n Ukrainansuurlähetystön sivuilla ennen kuin tuli kuumat paikat.

   Sen lisäksi, että suurta määrää laboratorioita (11 – 30 eri lähteiden mukaan, oletan että 30 ja osa maan alla eikä välttämättä kaikki tiedossa edes tuossa Venäjän sotalaitoksen väittämässä 30:ssä) ei ole mitään mieltä pystyttää kauas kotimaasta ykkösvihollismaan rajan lähelle, jos kyse ei ole bioaseiden valmistuksesta.

   Ukrainan lävitse menevät enemmän kuin minkään muun maan lävitse muuttolintujen reititkin – tietysti Venäjälle ja Eurooppaan. Ja juuri bioagenttien käyttöä venäläisperäisen DNA:n omaajien tartuttamiseen eräiden väitteiden mukaan noissa laboratorioissa tutkittiin.

   Tykkää

 11. Kiina vetää tässä pelissä voitot kotiin. Se saa Venäjältä öljyä, kaasua, monia tarvitsemiaan raaka- aineita, myös viljaa. Ukrainalta Kiina on luvannut tulevaisuudessa myös ostaa vehnää. Kun Silkkitie valmistuu, Euraasian kauppa on vilkasta ja vaurastuttavaa.

  Liked by 2 people

  • Intia hyötyy myös. Ajattelen, että jotkin LatAm-maat lähtevät mukaan.

   Huomasin, että jenkkidelegaatiot piipahtivat Nicaraguassa ja Venezuelassa. Molemmat öljyntuottajamaita.

   Delegaatiot luultavasti ehdottivat, että ”poistamme nyt teiltä teille asetetut pakotteet niin että voitte myydä meille öljyä, koska asetimme taas pakotteet Venäjälle emmekä voi ostaa sieltä.”

   Liked by 1 henkilö

   • Terveisiä turve maakunnasta… NO EI TODELLAKAAN NOSTA. Nuo on ironisia kommentteja Marinadilta (wef), tuo Barentsin meren öljyvarantoja vastaava energiamäärämme on toki tarkasti tallessa, MUTTA UMPIJÄÄSSÄ. Huoltovarmuus ….jep jep… Turvetta nostetaan kesä kuumalla, talvet fiksataan kalustoa. Nyt sitä romutetaan, eikä huolleta. Ja kun se pitää vielä kuivaakin ennenkuin se palaa. Jos tässä maassa olisi hitunenkaan järkeä, ensi kesänä nostettaisiin ennätysmäärä jokapaikasta koko sesonki. Ja eduskunta määrittelisi sen ensi viikolla uusiutuvaksi energiaksi mitä se onkin. Hyötysuhde taitaa olla kolminkertainen venäläiseen hakkeesen joka on huonompaa kuin suomalainen. Lisäksi kattilat kuluu vähiten turpeella. Nyt Marin pyytää ”vuodeksi” töihin… Täälä se aiheuttaa lähinnä sarkastisia naurun pyrskähdyksiä. Marinin ei pitäisi olla töissä vuottakaan, tai asumme pian iglussa. HÖLMÖLÄ 2.0.

    Liked by 1 henkilö

   • Vuodeksi töihin?!

    Siinä kun tekee kannattavuuslaskelmat (eilisen jälkeen oli dieselin litrahinta taas noussut, se on 3 korotusta viikon sisään) niin voipi olla että ottaa mieluummin sen romutuspalkkion ja panee firman konkurssiin.

    Liked by 1 henkilö

   • ja toitotetaan,että koko maailma tuomitsee.kartasta selviää kyllä,että alle kolmannes tuomitsee.
    se se taitaa olla ”lännen” ongelma,että kuvittelee olevansa koko maailma.ja määrittelee ”säännöt”,joita saa itse rikkoa,tuomaroi,ja sopivasti on tuomitsematta.määrää muille moraalin ja arvot.
    valtaosa noista maista,jotka ei nyt tuomitse,niin niitä länsi käyttää hyväkseen,ja ryöstää nyt..ja tuomaroi pakotteilla.
    ja niin paljastuu nyt kuinka ”luotettava” on länsi,kun jäädyttää varoja,ja omaisuutta ihan mielivaltaisesti,ilman mitään oikeudenkäyntiä,pelkkää tuomioo tulee joka suunnasta,ja kaikki venäläiset on valmiiksi ”syyllisiä”….ihan kuin lännen omat oligarkit ei olisi lähellä hallintoja,varmaan lähempänä kuin venäläiset.
    että epäilys,ja toive,jos jotain hyvää seuraisi tästä,on se,että tulee ihan uudet systeemit tän lännen mielivallan hallitseman rinnalle,johon varmaan menee mukaan noita maita,jotka ei nyt osallisia pakotteissa,ja se tulee viemään lännen valtaa….ja varsinkin mielivaltaa.ja muutenkin,kun ryösteltävät vähenee.että omaa hautaa kaivaa länsi,tolla poppoolla kartasta,jää suureen vähemmistöön.
    nyt kun ruoka ja energia kallistuu,niin varmaan vielä yrittää jotain vallankumouksia järjestää,maihin,jotka pakotteiden alla,tai epämieluisa hallinto,mutta kuolinspiraaliin mielestäni,nyt länsi ”arvoineen” syöksyy,luultuaan olevansa koko maailma

    Tykkää

 12. Kiitos kiitoksista.

  Näiden kirjoittaminen on mukavaa. Se on mukavaa siksi, että opin itsekin samalla uusia asioita ja saan uusia näkökulmia.

  Harva meistä valmiiksi viisaana syntyy.

  Liked by 1 henkilö

  • En osaa vastata kysymykseesi. Avaruus- ja ufo-tutkimusta voi olla. Muuhun videolla väitettyyn en ota kantaa, koska en tiedä tästä tarpeeksi.

   On myös täysin mahdollista, että amerikkalaisia kouluttajia ja erikoisosastosotilaita on venäläisten motissa Ukrainassa. Niinhän kävi Syyriassakin.

   Liked by 2 people

  • Kiitos. Marinin turvetuottajille osoittamat vetoomukset näin talviaikaan ovat siis turhia. Sitäpaitsi tuotantokulut ovat kasvaneet, koska polttoaineiden hinnat ovat nousseet.

   Kaupunkilaisille joudutaan ohjaamaan kaukolämpö ja sähkö, koska eivät poloiset kerrostaloissa muuten pärjää. Maaseudulla se on ohjattava tuotantotiloille.

   Okt-asujat ja hajaseudun asukkaat muuttuvat uudisraivaajiksi.

   Paras alkaa suunnitella ”kolhoositraktorien” käyttövuoro-aikatauluja niin että mahdollisimman moni saa oman kasvimaan, nyt kun EU + Suomen hallitukset sössi energia- ja ruokaturvan.

   Kaupungeissa tietysti yhteiskasvimaat on laitettava alulle.

   Liked by 1 henkilö

   • Jep. Kommentit turve tuottajille on melkein ”vittuilua”. Suolla on täälä metrilunta, ja ne on jäätynyt ensimmäisillä pakkasilla ja se siitä. Heinäkuussa helteillä vedettiin ennenvanhaan niin että Valmetit keitti, jätkät veti 3vuoroa tai yötäpäivää. Ja naftaa menee pölönä ! (diesel/moottoripolttoöljyä) Turve traktorit ja muut on täydellä moottorinkuormituksella raskaalla suolla, PYÖRRE käy tankissa. Nyt kun ”jumi”kin on täälä jo liki 2 euroa litralla… kesän kulut on ”HIEMAN” nousussa…

    Liked by 1 henkilö

 13. Hei Riikka!
  Onko tämä tullut vastaan?
  YK:n pressitiedote.
  Löysin kun yritin selvittää hieman tätä äärioikeisto-kysymystä sielläpäin.

  https://www.un.org/press/en/2021/ga12396.doc.htm

  The Assembly next took up the report on “Elimination of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”, containing two draft resolutions.

  By a recorded vote of 130 in favour to 2 against (Ukraine, United States), with 49 abstentions, the Assembly then adopted draft resolution I, “Combating glorification of Nazism, neo‑Nazism and other practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”.

  By its terms, the Assembly expressed deep concern about the glorification of the Nazi movement, neo‑Nazism and former members of the Waffen SS organization, including by erecting monuments and memorials, holding public demonstrations in the name of the glorification of the Nazi past, the Nazi movement and neo‑Nazism, and declaring or attempting to declare such members and those who fought against the anti‑Hitler coalition, collaborated with the Nazi movement and committed war crimes and crimes against humanity “participants in national liberation movements”.

  Further, the Assembly urged States to eliminate all forms of racial discrimination by all appropriate means, including through legislation, urging them to address new and emerging threats posed by the rise in terrorist attacks incited by racism, xenophobia and other forms of intolerance, or in the name of religion or belief. It would call on States to ensure that education systems develop the necessary content to provide accurate accounts of history, as well as promote tolerance and other international human rights principles. It likewise would condemn without reservation any denial of or attempt to deny the Holocaust, as well as any manifestation of religious intolerance, incitement, harassment or violence against persons or communities on the basis of ethnic origin or religious belief.

  Tykkää

  • Tuo taitaa olla näitä Venäjän tekemiä aloitteita. Suomi muistaakseni jätti äänestämättä. Emme voi vastustaa natsismin glorifiointia, koska Yhdyvallatkaan ei vastusta 😀

   Tykkää

 14. Loistava kirjoitus jälleen Riikka! On todettava, että suomalaiset ovat maailman helpoimmin harhaan johdettava kansa, niin sairaita kirjoituksia ja mielipiteitä syytävät myös ”iltapuliujen” päätoimittajiksi itseään tituleeraavat Venäjän presidentistä Vladimir Putinista!.

  Analyyttinen kirjoitus paljastaa karmivalla tavalla tosiasiat Ukrainan todellisista valtiaista ja viime päivinä propaganda Venäjän joukkojen sotarikoksista, kuten Mariupolin synnytyssairaalan ”pommituksista” on osoitettu jopa Britanniassa fake news-ryhmään kuuluvaksi!

  Jokaisen kansalaisen Suomessa on syytä vihdoin ymmärtää, etä kaiken Ukrainan kansan kärsimyksen takana on jälleen sama kasaari-kansa joka aikanaan myös järjesteli Venäjän lokakuun vallankumouksen. Tucker Carlson Fox News haastatteli Victoria Nulandin jouduttua kongressin kuultavaksi Bio-aselaboratorioista Tulsi Gabbardia ja on todettava, että Gabbardin terävyys osoittaa, että USA:ta, kuten myös Suomea johtavat täysin väärät henkilöt.

  Odotan mielenkiinnolla koska Suomi herää, jos herää kasaarin nauruun kun koko talous on tuhottu ja maa raunioina!

  Runo K. Kurko

  Liked by 1 henkilö

  • Soisin, että ”maailman valtiaiden” keskinäinen sota Ukrainassa saataisiin lopetettua, ja että tavalliset ukrainalaiset saisivat asiansa kuntoon.

   Syyllisyys-kysymykset ohittaen: maailma ei ole niin yksinkertainen ja hetkessä tapahtuva kuin massamedia ohjaa luulemaan. Kirjoitan, koska toivon, että ihmiset saavat uusia tarkastelukulmia asioihin. Toivon, että he eivät tyydy omaksumaan päivän lööppiä mielipiteenä vaan todella ajattelevat itse, ja muodostavat vasta sitten mielipiteensä.

   Minun kanssani ei tarvitse olla samaa mieltä, tietenkään. Pääasia, että suorittaa tiedon hankintaa, vertaa, ja ajattelee. Ihan itse.

   ——

   Esimerkiksi: Mitä yhteistä on koronapandemialla ja Ukrainan kriisillä (suhteettoman medianäkyvyyden ohella)?

   1) Hintojen kohoaminen koska ”kriisi”
   2) Pulaa siitä sun tästä koska ”kriisi”
   3) Liikkuvuuden rajoittaminen
   4) Maailma näkyy vain ruudun kautta
   5) Valmiuslakien käyttöönotto > säännöstely < "tarvitaan" kontrollijärjestelmä aka digi-ID

   Saa jatkaa 😉

   Liked by 2 people

 15. Scott Ritter George Gallowayn haastattelussa, 20 min. Scott Ritter oli Irakissa YK:n asevalvojien johtaja joka varhain totesi, että Saddam Hussein on riisuttu aseista, eikä uhkaa enää ole. Hän kertoi tästä kaikille, myös Joe Bidenille henkilökohtaisesti ja julkaisi kirjasen ennen sotaa 2003 William Rivers Pittin kanssa.

  Kun Ritter puhuu takana on painokkuutta. Tässä osiossa paljon Ukrainan natseista ja niiden soluttautumisesta valtakoneistoon ja sen alistamisesta. ISIS- taisteljoiden aseistamisesta ja sen seurauksista, biolaboratorioista, Venäjän sodankäynnin tavasta ym.

  Tykkää

  • Kiitos Jan. Scott Ritter järkeilee samaan suuntaan kuin minä olen järkeillyt.

   Ritter nosti esiin seuraukset uusnatsien ja jihadistien NATO-kouluttamisesta ja aseistamisesta ohjuksilla ymv., siis että mitä se tekee Euroopan turvallisuudelle. Samaa olen itse miettinyt vuodesta 2014.

   Kun tällä sotarikos-porukalla (Ukrainan armeijaan integroituina he ovat sotilastuomioistuimen tuomittavissa > kuolemantuomio) ei ole mitään menetettävää, mitä tapahtuu jos Ukrainaan tulee rauha ja heiltä loppuu hommat, aseistusta on paljon ja oma henkikulta vaarassa em. syistä?

   He vaeltavat eri reittejä Eurooppaan jatkamaan ristiretkeään. Ja nyt tuleekin eteen se, että heitä on vaikeampi nitistää, koska heillä on NATOn antama koulutus, he tietävät miten NATO ajattelee, ja se on mahtava etu ennakoitaessa heihin kohdistettavia vastatoimia.

   Voi käydä niin, että NATO-maat joutuvat pyytämään Venäjältä ja/tai Kiinalta apua NATOn kouluttamien terroristien nitistämiseen.

   Tai mitä tapahtuu, jos em. NATOn kouluttamat terroristit lasauttavat parit NATOn antamat ohjukset johonkin Euroopan alueella olevaan ydinvoimalaan?

   Kuvittelisin, että reitti Moldavian, Slovakian, Slovenian tai Krotian kautta ei olisi mahdoton isonkin välineistön kuljettamiseen. Albaniasta öiseen aikaan Italiaan… Turkkikin saattaisi omista syistään katsella muualle kun ohjuskuljetus pyrkii Eurooppaan.

   Sitten vielä se, että Venäjällä on maailman suurin maapinta-ala = paljon rajaa vahdittavana. Venäjän on yksinkertaisesti pakko tehdä selvää NATOn aseistamista ja kouluttamista terroristeista, ihan oman itsensä takia. Venäjä ei voi ottaa sitä riskiä, että äärioikeistomilitiat ja/tai islamistimilitiat roudaavat NATO-maiden lahjoittamia ohjuksia Ukrainasta Venäjälle.

   On pakko sanoa, että välillä minulle tulee poliitikkojen toimintaa seuratessa halu huutaa kovaan ääneen ”Olenko minä ainoa jolla on aivot?!”.

   Tottakai tiedän, että niin ei ole.

   Oma arvioni on, että uusnatsipataljoonat ovat jo nyt lopettaneet Ukrainan armeijan komentojen (paitsi omien armeijassa olevien uusnatsikomentajien) tottelemisen, ja vaarantavat Ukrainan armeijan + siviiliväestön.
   Lisäksi Ukrainan armeijassa on vastahakoisia (ja pakkovärvättyjä) itäukrainalaisia, jotka eivät halua taistella omiaan vastaan.
   Tilanne voi lähteä nyt lapasesta monesta syystä, moneen suuntaan.

   On syytä olla kiitollinen edes siitä, että Venäjän armeija on pro-väkeä, joka pyrkii välttämään liikaa voimankäyttöä ellei siihen ole pakkoa.
   Venäjän armeija ei Syyriassakaan mennyt jenkkien Shock-and-Awe -tyyliin.

   Liked by 2 people

 16. ISO KIITOS taas avoimelle medialla ja Riikkalle. Melkein tulee kyynel silmää liikutuksesta, että tässä maassa on vielä journalismia. Haaveilen päivästä jolloin marketin kassan lehtitelineessä on iltalehden sijasta AVOIN MEDIA 🙂 – iltasanomien tilalla voisi olla vaikka mun puolesta MV lehti =D …. ehkä tämä vielä tapahtuisi. Jos sellainen lehtitalo perustettaisiin, ostan kyllä nipun osakkeita :). Paljon toki pitää muuttua, etenkin politiikan kentällä. Toivottavasti Ossi Tiihosen Vapauden Liikkeen ajatus ymmärretään ja suomalaisten etua ajavat pienpuolueet ymmärtävät että liittoutuminen on kaikkien etu. Muutos on aloitettava. VKKlla oli hyvä startti mutta sen jälkeen tapahtumat ovat olleet vähintäänkin kummallisia. Toivattavasti jengi ymmärtäisi nyt isomman kuvan. Kun ajatuspoliisit ja mediapooli saatasiin veks, ja YLE lopetettua – tämä kansa voisi propaganda kylvyn sijasta alkaa taas ajattelemaan…

  Tykkää

  • Olen Ossille maininnut, että pienpuolueiden kannattaisi tehdä yhteislista vaaleihin. Ja että äänestäjille pitäisi selvittää, että yhteislistalla olevat ovat samaa mieltä asioista (luettelo niistä asioista joista ollaan samaa mieltä kuten esim. energia- ja elintarvikeomavaraisuus) mutta muutoin puolueiden ajamat asiat eroavat toisistaan.

   Silloin voisi olla mahdollista saada omaksedukskuntaan riittävä ryhmä aidosti muutokseen pyrkiviä ihmisiä.

   Pelkään silti pahoin, että kaikkien egot ei mahdu samaan Arkadiaan vaan alkaa se ”en tee yhteistyötä piraattien/muutospuolueen/x-puolueen kanssa”.

   —–

   ” Haaveilen päivästä jolloin marketin kassan lehtitelineessä on iltalehden sijasta AVOIN MEDIA”

   Kaunis haave. Olen itse toivonut, että vapaamedia yhdistäisi nykyistä enemmän voimavarojaan esim. perustamalla alustan, jossa olisi useamman vapaamedian jutut luettavina eri valikkojen alla. Nehän voisi ryhmitellä vaikka aihepiirin mukaan eli että samasta aiheesta voisi lukea eri vapaamedioiden artikkelit ja katsella eri striimit.

   Liked by 2 people

   • Uskon ja toivon että Tiihonen onnistuu ja että muut tajuaa kylmät tosiasiat ja matematiikan, eikä egot ala pullistella. Moni pien puolue ymmärsi jo. Osa ei. Toki on varmaa, että koskaan kaikki ei sovi samaan pöytään, eikä tarvikaan.

    Fiilis on että ihmisten huolestuneisuus ja heränneisyys on ylittämässä tarvittavan pisteen.

    Tykkää

 17. ENNEN KOHTALONVUOTTA 2014

  ” Yhdysvallat on aseistanut uusnatseja ja Länsi-Ukrainaa vuodesta 2014 asti, jolloin Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama (dem) allekirjoitti Ukraine Freedom Support Act:in, mikä mahdollisti Venäjän vastaiset talouspakotteet, propagandakanavien perustamisen, Ukrainan energiasektorin “kehittämisen” sekä Yhdysvaltain taloudellisen ja sotilaallisen avun Ukrainalle. Nyt kongressi suunnittelee uutta, yli 10 miljardin dollarin tukipakettia Ukrainan lisäaseistamiseksi. ”

  Tuo uusnatsien rahoittaminen on kai sitä ”demokratisoimista” mitä oli jo ennen vuotta 2014:

  ” Ari Rusila #57385 5.12.2014 1:06

  Kiitokset sekä hyvästä postauksesta että asian esiinnostosta. Itseäni häiritsee se että Ukrainasta länsimedia informoi vain Venäjn aktiviteeteista unohtaen täysin jo ennen vallankaappausta tapahtuneen USAn ja EU:n “pehmeän” intervention. Ukrainan osalta USA on oman tunnustuksensa mukaan käyttänyt vuodesta 1991 lukien yli 5 miljardia dollaria demokratiahankkeisiin mm National Endowment for Democracyn (NED) ja sen satelliittien National Democratic Institute for International Affairsin ja International Republican Instituten kautta. Muina kanavina on käytetty PAUCI (Poland-America-Ukraine Cooperation Initiative) ohjelmaa jota puolestaan hallinnoi Freedom House.

  National Endowment for Democracy on tunnetuin demokratian edistämisorganisaatioista, toinen vastaava on United States Institute for Peace (USIP): Eräässä kirjoituksessani annoin seuraavan kuvauksen:

  Legally the NED is a not-for-profit organization under US law, financed by an annual grant voted by Congress as part of the State Department budget. In order to operate, this organization is co-financed by the US Agency for International Development (USAID), which is part of the State Department. This legal structure is used jointly as a cover by the American CIA, the British MI6 and the Australian ASIS (and occasionally by Canadian and New Zealand secret services). The NED presents itself as an agency promoting democracy. It intervenes either directly or using one of its four tentacles: one designed to subvert unions, the second responsible for corrupting management organizations, the third for left-wing parties and the fourth for right-wing parties.

  Näitä aktiviteettaja käsittelin mm kirjoituksessani Ukraine’s Would-be Coup As New Example About US Gangsterism –
  https://arirusila.wordpress.com/2014/02/19/ukraines-would-be-coup-as-new-example-about-us-gangsterism/

  Liked by 1 henkilö

  • Yllä oleva on siis keskustelusta täältä:
   https://web.archive.org/web/20210126132413/https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vladimiragopov/181278-yksi-ainoa-totuus-eli-suomen-media-ja-ukrainan-kriisi/#comment-57385

   Unkarinsota on kärjistänyt sitä sairaalloisuutta, mikä Suomella on suhteessa USA:n ja Venäjään.

   Reservivaluuttamaa USA:lla on loputtomasti velkarahan lisäämismahdollisuuksia sotimiseen ja muuhun vallan väärinkäyttöön.
   Asia, joka mielestäni liian usein unohtuu keskusteluista.
   Samoin kuin se, että USA:n tapa sotia on sijaistaistelijoiden kautta sotiminen.
   Kai esimerkiksi USA:n vaikutus Syyriaan viimeistään vuodesta 2011 on tullut monillekin selväksi, mutta ilmeisesti ihmiset ovat vain väsyneitä hakemaan kaikkia taustoja nykyhetkeen.
   Tai ovat jotenkin suggestiossa USA:n suhteen.
   Mediasta, joka on vuosikymmenten aikana aina normalisoinut kaiken pahan mitä se on tehnyt.

   Suomen johdolla on loputtomasti mielistelynhalua, esimerkiksi suhteessa kaikkin verukkeisiin mitä USA ikinä keksii.
   Loputtomasti uskoa johonkin ”Nato-optioon” eli merkittävien turvatakuiden ja ehkä jopa Suomeen tulevan massatuhoaseellisen tukikohdan(t) mahdollisuuteen.
   Ei ole olemassa virallisesti tai epävirallisesti niin suurta määrää siviiliuhreja, että Suomi tai joku Suomen eliitistä ilmoittaisi, että siitä alkaen tulee tai tulisi tulla USA:lle jokin sanktio.
   Presidentti taisi vähän torua kun paljastui että USA oli 2002-03 valhein (että Irakilla olisi merkittävä määrä kemiallisia ja biologisia aseita) hyökännyt Irakiin 2003 ja alkanut tehdä siellä lähes kaikkea pahaa, kuukauden mattopommituksesta alkaen, keskuspankin rahojen ja valtavien kultavarantojen ryöstämiseen päätyen, öljyn ja maakaasun ryöstäminen varmaan jatkuu yhä. Mutta uutisoiko vallanmedia noita?

   Tässä on suurin asia, jota vallanmedia uutisoinnillaan peittää: nykyisen pankki- ja rahajärjestelmän suosiminen ei ole ensisijaisesti tekninen asia, vaan käytännössä myös reservivaluuttamaan (USA:n) valtapolitiikan suosimista. Eli että se saa olla kv. oikeusjärjestyksen ulkopuolella (esim. se ei luovuta yhtäkään kansalaistaan yhteenkään kv. tuomioistuimeen, jos se ei sitä halua ja liekö koskaan halunnut). Ja se saa asein ja taloussotimalla ja niillä uhkaamalla ja kiristämällä tehdä mitä vain. Lähes jokainen olemassaolonsa vuosi se on sotinut ainakin yhtä maata vastaan, vaikka Yhdysvaltain-Mexicon sodan jälkeen ei ole ollut uhkaa, että sota tulisi sen alueelle. Tällainen on vallanmediauskovaiselle normaalia, vain lieveilmiöllisyyttä ehdottomalle hyvyydelle ja sankaruudelle.

   Ja yhä uudelleen merkittävä osa Suomen kansasta uskoo, että perinteisiä länsimaisia arvoja edustaa nykyisin keskimäärin enemmän USA kuin vaikkapa Venäjä, jossa eivät ole koskaan käyneet.

   Aivan totaalista hulluutta.

   Meillä on länsimaiset lähteet, jotka kertovat meille, että USA:n aikaansaamat siviiliuhrit lasketaan Neuvostoliiton jälkeenKIN miljoonissa – Venäjän taasen tuhansissa. Ja silti ihmiset täyttävät päivänsä sillä että Venäjä ja Putin ovat pahoja, arvaamattomia, perustelemattomia, sanojensa vastaisesti toimivia, imperialistisia ehkä yli Neuvostoliiton rajojenkin ja suorastaan mielenvikaisia. Monet niinkin paljon, että venäläisiä kansana on alettu mustamaalaamaan (Facebookkin sen sallii) ja Suomessakin sortamaan. (Vastaani on tullut kymmeniä esimerkkejä.)

   Suomen vallanmedia on viime vuosina mennyt suomalaisten lampaiden suuren määrän vuoksi niin hulluksi, että sen lisäksi että meillä on CIA-linkki-Apunen pakkoverorahotteisen Ylen johdossa ja tietoisuus siitä, ettei CIA:a ole pidätellyt mikään 70-luvun puolivälin jälkeen, niin massamediassa jopa julkaistaan juttuja, jotka vain välittävät CIA:n näkemyksen. Siis nyt sota-aikana, aiheena liittyessä USA:n viholliseen, ja samassa yhteydessä ei esitetä viereisessäkään jutussa kritiikkiä tai vastapainoa.
   Tuollainen ilmeisesti menee monilta lävitse eli he ostavat mediatalojen tuotteita, eihän kaupallinen media muutoin sitä julkaisisi. Mutta se ei voi tarkoittaa muuta viestintää kuin että Suomen vallanmedia esittää, että CIA, maailman suurin tiedustelupalvelu, joka on paljastunut usein melko vähäisiltäkin näyttävien informaatioidensa salailijaksi ja jonka käytännössä-perustehtäviin kuuluu pettäminen ja vallankaappausprojektit, olisi jotenkin kritiikin ulottumattomissa oleva ja jopa jossain määrin luotettava lähde.

   Siis se ei riitä, että vallanmedia automaattisesti kopioi tyhmimmätkin C19-, CO2- ja muut huijausten muodot ja esittää totalitaarisimmatkin C19-plandemian ilmiöt maksimissaan ”hurjaa”-adjektiivilla kuvaten. Vallanmedian katsoo, että sen pitää olla jokin valehtelijoiden klubi, joka oleellisimmissa asioissa joka päivä imuroi vain petosta.

   Monesti on sanottu, että Suomi on amerikkalaisempi maa kuin Amerikka itse.

   Liked by 1 henkilö

   • ”nykyisen pankki- ja rahajärjestelmän suosiminen ei ole ensisijaisesti tekninen asia, vaan käytännössä myös reservivaluuttamaan (USA:n) valtapolitiikan suosimista.”

    Amen.

    —-
    Yhdysvalloissa oleskelleena täytyy huomauttaa, että sekään ei ole sisäisesti ristiriidaton ja yhtenäinen valtio. Pelkästään monikansallisuus tekee sen.

    Kuten kaikki muutkin maailman maat — eritoten isot (ja monietniset) sellaiset kuten Kiina, Intia, Venäjä, EU — joutuvat tekemään sisäpolitikkaa aina ulkopolitiikkaa tehdessään.

    Nyt tässä Ukrainan tapauksessa Yhdysvalloilla (ja EU:lla) saattaa olla normaalia isommat vaikeudet sisäpolitiikan kanssa, koska taloussodankäynnin seuraukset osuvat myös kotiin.

    Liked by 2 people

   • ”The United States has militarized the dollar by restricting its use by countries the administration wishes to punish, such as Iran and Russia. A reserve currency is supposed to be available to everyone, not just the nations we choose.

    This is the death knell to the dollar. Countries around the globe are coming to realize that the U.S. cannot be trusted and that anyone can be locked out of the swift system at a whim. China and Russia hold the most gold in the world, after the U.S., but that is if you believe that we still actually have the 8,000+ tonnes at Fort Knox and that our gold is not incumbered – pledged to other countries – and that is a big “if.”

    We are now facing World War III, but this time the odds are it will be an economic war, not a shooting war. The phrase, “the enemy of my enemy is my friend” is taking place before our eyes. We have driven Russia into China’s arms and we are their common enemy. If they released a gold-backed Ruble/Yuan, it would spell the end of the dollar as the world’s singular reserve currency. ”

    sanoo Andy Schectman, President & Owner of Miles Franklin Precious Metals.

    ”God Help Us”: Andy Schectman Says The ”Death Knell” For The Dollar Is Here, Metals Markets ”Are Breaking”
    https://quoththeraven.substack.com/p/god-help-us-andy-schectman-says-the?s=w

    Liked by 1 henkilö

 18. Ihan käytännön asia tullut vastaan, joko täältä AM sivuilta tai muualta, liittyen näihin biolabroihin, oli ne sitten salaisia tai ei (siitähän nyt kiistellään). Labroissa tutkittavana olevat taudinaiheuttajat voivat päästä muuttolintujen mukana pohjoiseen. Toistakymmentä vuotta on jo jouduttu siipikarjan ulkoilua välttämään toukokuun loppuun, en tosin muista minkä pöpön vuoksi, mutta siitä voi vetää sen johtopäätöksen että jos yhden sortin pöpö kulkeutuu muuttolintujen mukana, voi sieltä tulla jotain muutakin.

  Tykkää

   • Hallitukset eivät ole vaarallisia – vaarallinen on se POWER, joka hallituksia johtaa. Siihen liittyen, Ukraina ja Venäjä ei ole vastakkain, menossa on huipulta johdettu lume-konflikti, jonka pelinappuloita ovat kaikki artikkelissa mainitut henkilöt ja organisaatiot, sekä tietysti kaikkien kansainvälisten konfliktien takapiruna hääräilevä YK.

    Yksikään kansallisvaltio ei ole itsenäinen – elämme JO NYT globaalissa järjestelmässä, vaikka sitä ei karvahattukansalle kerrota!

    Tykkää

 19. Muuten Pentagonin viruslabroissa Ukrainassa on nimenomaan tutkittu sitä, kuinka lintujen mukana voidaan levittää viruksia.
  No, linnut lentelevät rajojen yli. Kaikki ilmansuunnat tulevat kysymykseen.

  Tykkää

 20. Lässyn…lässyn..Juntti…Jojo homo…Paska .perse…….Affenanmaa..!

  Pedari homo…Biden bide…Lässyn..senkin Hunter homo…Riihe…Loinen Läski…vaan

  Hullu Olet…Matti KUA…Senkun kusi…Pää…Lässyn sitä..Paska setä…..Affenanmaa…

  Tykkää

 21. pöh
  11 MAALISKUUN, 2022 8:36 PM

  Miten olis Adressi sen puolueesta että Valtakunnansyyttäjä R. Toiviainen lähetettäisiin Ukrainaan pistämään niitten Natsit ruotuun…Kun on täällä Kotimaassa kunnostautunut niin Erinomaisesti siinä asiassa…

  J.Taponen voidaan lähettää mukaan..Henkilökohtaisena turvamiehenä..

  Sen jälkeen Veikkaus pystyyn…Kuinka monta minuuttia Kukin pysyy hengissä senjälkeen kuin astuvat Ukrainan maaperälle..

  Liked by 2 people

 22. Näillä nykyisillä toimilla…pelataan Yhdysvallatkin Älykkäästi….pois Pelistä….Schwab Jugendin…Tahdon mukaisesti…

  Maailmanlaajuinen…Talouromahdus…..edessä…. Piste !

  Cyber False flag……laukaisijana..?

  Vai alkaako WW3…..Ennen..

  Tykkää

 23. Ukraina kielsi lailla gmo-viljelyn jossain vuoden 2007 tienoilla. Maidanin jälkeen tarjotun IMF-lainan ehtoihin kuului mm. gmo-viljelyn salliminen eli kotoperäisistä siemenviljoista luopuminen.

  Liked by 1 henkilö

 24. tossa kun alettiin puhuun venäjän etenemisen hidastumisesta,syynä varmaan kuitenkin,että haluavat välttää siviiliuhreja,ja ukraina keskittänyt asemia siviilien keskelle.ja onko enää tarvetta edetä,ainakaan nopeammin.
  myös kerrotaan ruokahuoltoa syyksi,en usko sitäkään,koska tonneittain ovat jakaneet avustuksia piiritettyjen kaupunkien asukkaille.
  epäilen olevan petaamista tulevalle,kun nyt alettu puhuun,että venäjä suunnittelee jotain false flag iskua,josta syyttää ukrainaa…miten kuulostaa niin tutulta kuviolta syyriasta,kun assadilla ollut mitään hyötyä tehdä moisia,koska oli jo voittanut niissä paikoissa,mutta heti kun länsi varoitti moisesta,niin kappas ”teki” iskun..

  nyt samat tahot jotka kieltäneet,koko biolabrojen olemassolon,niin kertookin,että venäjä juuri niitä käyttäisi,syyttäen sitten ukrainaa…eli syyllinen on jo kerrottu,jolla toiselle on annettu vapaat kädet.
  ja se,että jos tehdään lavastus lavastamalla lavastus…,niin onko tarkoitus saada sotaa laajenemaan,ja mukaan muita,joka sitten voi johtaa suursotaan…typerä taktiikka kyllä jos näin tekevät,kun en ymmärrä kenelle sitten voivat esittää ”todisteita” lavastuksesta,joka oikeutti suursotaan…tarvis kuitenkin ”yleisöä” jolle esittää pelastajaa.että jos oikein suursotaa kaipaa,niin miksei sitten vaan ala paineleen kämmenillä nappeja.
  toivotaan nyt ettei näin tapahdu,ja järki voittaa,ja aletaan mieluummin keskittyyn kuinka saadaan tilannetta rauhoitettua

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s